Overal waar we komen

Koch: "Je ziet meer degelijkheid en stabiliteit"

NAC treedt vanmiddag om 16:45u aan tegen FC Groningen met de wetenschap dat alleen overwinning voldoende is. Ook in Groningen houdt NAC vanmiddag vast aan het systeem met vijf verdedigers. Aanvoerder Menno Koch vertelt voor de camera's van NAC.nl dat NAC beter staat dan in eerdere wedstrijden.
Koch vindt dat Mitchell van der Gaag er verstandig aan gedaan heeft over te schakelen op een ander systeem: "In het begin was het voor ons wennen, maar ik denk dat we redelijk snel stabiliteit hebben getoond. Als je naar de eerste helft tegen Ajax kijkt, denk ik dat we heel weinig weg hebben gegeven. Voor de goal hadden we nauwelijks een schot op doel tegen gehad. En ook in de oefenwedstrijd tegen Zulte-Waregem hebben we heel weinig kansen tegen gehad. Dus verdedigend staat het wel goed op deze manier. Natuurlijk zijn er nog dingen, die gefinetuned moeten worden, maar je ziet wel meer degelijkheid en stabiliteit." Die defensieve stabiliteit moet de basis van de wederopstanding worden, vindt Koch: "Als je vanuit de nul kunt spelen, heb je altijd resultaat. Natuurlijk wil je altijd drie punten pakken, maar het is voor een team erg belangrijk dat je in ieder geval speelt vanuit die nul en vanuit een verdediging waar je op kunt vertrouwen. Dan wordt het straks ook makkelijker om vanuit daar meer punten te gaan pakken. We kunnen goed voetballen en hebben dat bij vlagen laten zien. Als er meer vertrouwen ontstaat, wordt het ook makkelijker om dat er uit te laten komen."

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
BSR Pubquiz '19 uitverkocht! 0 reacties
Terug naar overzicht
47 Reacties
0    
cram

Heel weinig weggeven is fantastisch natuurlijk maar statistisch gezien is NAC in de eredivisie de ploeg die de minste kansen creëert. We zullen ook moeten voetballen om eens een wedstrijd te winnen. Kijk hoe Emmen het thuis tegen ons deed. Met power er op knallen, waarom proberen we dat niet een keer?? Er kan nu niet gezegd worden dat al dat defensieve voetbal van VD Gaag tot punten heeft geleid.....

0    
BATI

Een nietszeggend oefenpotje op een woensdagmiddag en een wedstrijd tegen Ajax dat op 40% speelde ivm een champions leaque wedstrijd en 'het systeem' word al heilig verklaard....

Tis allemaal heel leuk maar wat nou als het binnen een kwartier 1-0 staat??? Welke spelers gaan er dan voor dreiging voorin zorgen??

0    
Yellowarmy

Wat een heerlijk gezwets weer voor de camera.

Laat het vanmiddag maar weer zien gvd.

Come on NAC

0    
Breda1965

Sorry hoor,maar dit vindt ik slap geleuter.Zo komen we nergens.In normale tijden met een echt NAC elftal,dus juiste inzet ,en blijven gaan,maken we kans tegen groningen uit.Vandaag helaas niet,de meeste hebben geen wilskracht,slappe hapspelers..Zeer triestig allemaal

0    
kopspion

Praatjes vullen geen gaatjes !
Laat het maar eens een kiet zien op het veld !!!

0    
kopspion

een keer

0    
Los Pollos Hermanos

Emmen knalde helemaal niet met power erop? Hoe komt u daar in vredesnaam bij, Cram? Een nietszeggende reactie weer. Emmen? Die hebben ons gewoon tactisch afgetroefd man! Vent erbij op het middenveld, in de rust, en NAC was verloren. Vd Gaag nam geen passende actie en de wedstrijd was gespeeld. Kijk de wedstrijd maar eens terug. Emmen speelde totaal niet fysiek. Er was geen enkele sprake van erop klappen.

Mede door het eeuwige geneuzel over dat domme NOAD en "erop klappen" staan we nu kleurloos onderaan. Goede inzet brengt je ergens als je 6e klasse regionaal speelt, zoals wij allemaal doen. Maar op dit niveau is het gewoon individuele klasse, duidelijke team-opdrachten, goed positiespel en vaste patronen. Iedere speler en zone zijn eigen rol en taak uitvoeren. DAT IS BELANGRIJK! Maar blijf jij maar lekker NOAD roepen en passie en strijd hoor, prima. Dat is tenslotte erg populair hier, maar je komt er nergens mee. Populaire kantine praat.

Ik stap zo maar weer eens in de auto richting Groningen in de wetenschap dat we weer met een nulletje of 3 gaan verliezen. Kijk, dat vergt wél NOAD!

Hup NAC!

0    
Grote Smurf Zonder Baard

Hahahahahahahahaha mag ik hier even smakelijk om lachen. We kunnen goed voetballen? Wanneer dan! Komop joh ben nou eens realistisch en zie gewoon in dat het echt niet goed genoeg is. Sterker, als je vandaag niet wint (nee een gelijk spelletje is niet voldoende!) sta je met 1 been al in de kkd! Je zal toch een keer een potje buiten de deur moeten winnen. Kijk naar W2 winnen 2 uitpotjes achter elkaar en hebben meteen lucht. Als je alles thuis wint is het niet erg als buitenshuis geen punten pakt, maar ook dat gebeurt niet.

0    
Breda1912

@ Los Pollos Hermanos

Amen.

0    
Fleur

Koch, onze niet eredivisie waardige aanvoerder , zelf een drama, stop is met je geleuter lever de aanvoerdersband in en begin is met kritisch naar je zelf te kijken alles wat jij zegt is zo ongeloofwaardig daar jij absoluut het niveau ontbeerd.

0    
Willemf5

Haha, interview na de wedstrijd: “je zag toch wel dat we het eerste kwartier gewoon goed mee voetbalden..”

0    
Dun Diëe

De nul houden. En aan de andere kant er proberen eentje in te prikken. En anders de komende 5 wedstrijden 0-0. Niks er op klappen. Dan ben je voor de rust al buiten adem, vallen er gaten in de defensie en worden we weer met 3-0 afgedroogd. We moeten er koste wat het kost in blijven.

0    
Ojee

Is Bside Rats ineens een forum voor kruikenreacties geworden of zo? Manmanman. Met zulke fanaten op de tribunes tegen je zal je inderdaad degraderen.

Achrer je team goeverdoeme, in goeie en slechtere tijden!

0    
Brecht

spelen met 5 verdedigers gaat ten koste van je vermogen om zelf doelpunten te maken. Waarom geen 4-4-2? Meestal wordt de slag op het middenveld geleverd; zie Emmen.

0    
Baosje

Bla bla bla
Wat n geblaat weer...

Vanmiddag een pak op je donder
En nóg stijver onderaan

Concurrentie sprokkelt inmiddels de puntjes bij een
Onze breiclub bestaat louter uit woorden en helaas weinig daden

0    
ome cor

@ Ojee
Jij verwoord precies wat ik dacht toen ik alle pulpreacties zat lezen.

Moeten de staf en spelers dan geen interviews meer geven ?
Eigenlijk maakt het geen hol uit.
Of er in een interview nu gezegd wordt: "We gaan het met dit systeem proberen en hier zien we kansen" of dat er gezegd wordt "Het interesseert ons geen ene kut en we doen maar wat, betaald krijgen we toch"

Jankerds die alles continue afzeiken en vooraf aan een wedstrijd al roepen over verlies en de mogelijke gevolgen daarvan hou je toch. Maar desondanks wens ik zulke mensen én Breda 1965, toch een fijne zondag toe.

0    
Arie

El Al moet er af, anders ben je, ook al speel je met 5 verdedigers, al wéér vantevoren afgeschreven.
Gewoon Korte en Rosheuvel op de flanken, anders kun je net zo goed stoppen met voetballen.

0    
Fleur

Het gaat niet om afzeiken maar om zelfkritiek en daar hoor ik geen ene speler over, en vandaar uit je zelf verbeteren met opgestroopte mouwen en dan niet zomaar een keer maar met plezier telkens weer.

0    
Henri

Ik vraag me wel eens af of de oog/voet coördinatie bij Koch wel goed is. Als je ziet hoe hij tegen Ajax zijn eerste bal totaal verkeerd raakt en zo geheel onnodig een corner weggeeft. Later in de wedstrijd hetzelfde geval met een kopbal. Het komt op mij allemaal erg ongeontroleerd/stuntelig over. Misschien eens naar de oogarts of speciale trainingen met een van de deskundige techniektrainers.

0    
Breda1965

@ome cor,hahaha,dank je wel .je laatste regel tekst kan ik wel waarderen,ik wens jou ook een fijne zondag toe.En misschien pakken we per ongeluk 3 puntjes,hebben we echt n fijne zondag.

0    
Arie

Ojee

Welk team? En van aanvoerder Koch krijg je toch een ongelofelijk slappe zak na elke week een kutpot. Die jongen heeft het niet, pijnig hem dan niet met die rol in de spotlights als captain.
Het is ongeloofwaardig, onrealistisch en misplaatst wat hij uitkraamt.

0    
Ert

Wat een gezeik hiero. Heel simpel; Als een systeem niet werkt, moet je wat anders verzinnen om punten te pakken / sprokkelen. Of willen we bij de winterstop al mijlenver achterstaan?
Ik sta erachter. Ik wil volgend seizoen ook nog Eredivisie spelen. Jullie toch ook?

0    
Mike

Als 't op z'n Italiaans moet dan maar zo. Messen slijpen godver. Laat vd Gaag die jongens is een half uur lang video's zien van een bonucci materazzi Maldini buffon del Piero en Totti. Ze hebben misschien maar 10 procent van de capaciteiten. Maar al zouden ze maar met zoveel passie voetballen. Geen gelul meer. 5 punten? Dan heb je nog geen fuck. Er is geen tijd meer. Vamos!

0    
willem 4,5

@ Breda 1965 (1953). Dat was het jaar van de watersnoodramp, hetzelfde als bij jou, ook een ramp! Het enige waar jij mee bezig bent is mensen afzeiken en negativiteit uitstralen, als je daar blij van wordt is het erg gesteld met je!

0    
Vreven4president

Degelijkheid mn reet. Als je niet durft aan te vallen, dan kan degelijkheid me gestolen worden. Ik kan me moeilijk met dit team identificeren, want er zit geen ziel in. Ik vraag me werkelijk waar af wat er door zo’n trainer heen gaat gedurende de week. Maak er in ieder geval een vechtmachine van en zorg voor goede aanvallen. Maar nee, we staan onderaan, dus we gaan nog meer verdedigen...

0    
Henkie

Als het verdedigend niet staat en als je voetballend niet mee kan, is er niks mis mee om met 5 achterin op de counter te spelen. Verstandig zelfs lijkt me.

Maar we kunnen goed voetballen? Nou nee.

0    
am

De Graafschap is onze enigste concurrent...
Om laatste te worden.

0    
Vergane Glorie

Dat het grootste deel van de selectie absoluut niet ere waardig is mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het mist in alle linies karakter. De stillempjes spelen ook geen sprankelend voetbal maar daar is de NOAD zeker aanwezig.
En met een plan. Dit NAC laat zich elke keer weer makkelijk naar de slachtbank leiden. Of men nu niet wilt of echt niet kan....... degene dit het weet mag het zeggen.
6 weken geleden zei ik 2 punten max voor de winterstop. 1 tegen Emmen (helaas) en 1 tegen Heerenveen. En daarna moeten er sereuze versterkingen komen om het gat te repareren. want ook de nacompetitie is geen gelopen race.
Karakter, mannelijkheid inzet en uitstraling dat wil ik zien.
"Maar er komen andere tijden".
Ik laat me graag verrassen.

0    
Grote Smurf Zonder Baard

Ff voor alle duidelijkheid ik ga al 40 jaar naar NAC (ben 47 jaar) dus bijna mijn hele leven! Dus ome Cor (en alle die hetzelfde roeptoeteren) nee ben geen kruik. Ben iemand die realist is en er nu al helemaal ziek van is dat we de afgrond instorten. Als je reeel bent kun je gewoon niet anders concluderen dat het gewoon niet goed genoeg is en dat de veilige 15e plek steeds verder uit het zicht verdwijnt. Dus hou jij je lekker met jezelf bezig, doe ik dat ook. Akkoord!

0    
Otjes

5 achterin is prima, als het maar wat oplevert. Hoe maakt me niet uit.

Oh ja 1 ding : El Al moet een snelle linksbuiten zijn anders zijn je counters KANSLOOS

0    
Breda1965

het ontgaat me ff waar viereneenhalve willem het vandaag over heeft maar goed

0    
am

Ik vind Koch de laatste wedstrijden aardig spelen. Maar daarmee bedoel ik nog niet eredivisiewaardig. Maar op van Leer en te Vrede na is dat geen enkele speler. Daarom gaat het ook lastig worden om ons te handhaven.

0    
Tonneke

MvdG rekent er gewoon op dat hij in de winterstop naar Utrecht gaat.
Hij doet nu maar een dotje qua opstelling, vreselijk .... wie bedenkt nu toch zoiets als deze opstelling, MAFKEES!!!

Doelpunten moeten er gemaakt worden, punten halen ...... en o ja trainer, een spits erbij mag je ook eerder doen als in de 88e minuut!!!!!!! Is een pure treiterij naar Pierre, zegt genoeg over deze trainer!!! ik ben echt alle geloof en vertrouwen in deze man kwijt!!!

En gewoon deze linksbuiten blijven opstellen, niet te filmen ...... verkeersregelaar moet ie worden, loopt alleen te wijzen maar zelf staat hij nooit op de juiste plaats ........

Wij willen NOAD en vechtlust zien deze middag !!!!!!!!!!!!!!!!!

0    
Nacman

Zo spreekt de man die nog niet op amateur Nivo mee kan onze luchtdekker
Zonder hem hadden we 10 punten meer gehad

0    
Martin

Ja Tonneke volledig mee eens 2-0 achter tegen Ajax je beste verdediger er uit, pipo Koch laten staan en v Hooijdonk mag 2 minuten meedoen en dan wordt het zelfs 3-0 en over de verkeersregelaar zullen we het maar niet hebben die is de hoofdoorzaak van geen goals maken en veel goals tegen krijgen dus eigenlijk het failliet van ons mooie NAC maar dat is blijkbaar bijzaak. Ja en die Koch heeft zelfs niet eens door dat hij de oorzaak is dat je met 5 achterin moet spelen. ik trek om half vijf mijn trainingspak aan zet mijn walkman op mijn kop en ga een heel eind lopen ik kan er gewoon niet meer tegen en er niet naar kijken. Ik hoor later wel wat voor een afgang ze weer beleefd hebben.

0    
AJ

Laat het maar eerst ff zien.... gas op die lollies vandaag.

Geen interviews meer tot aan de winterstop. Alleen nog maar daden aub.

Nu maar hopen dat de aandeelhouders 2M willen investeren zodat we 4 super spelers kunnen halen om niet te degraderen.

0    
willem 4,5

@Breda 1965. Dat is inderdaad jouw probleem, er ontgaan jou zoveel dingen dat er er bij alleen maar negatieve onzin uitkomt!

0    
Los Pollos Hermanos

Nou, we zijn er weer. Lekker lunchen in de uurwerker nu en daarna wat bier wegslaan in speciaalbier café De Pintelier (die ernaast zit) toevallig zit ik hier met 2 Groningen supporters, die tijdens mijn lunch aanschoven. Al snel werd duidelijk dat ik voor NAC kwam en zo ontstond een boeiende discussie.

Wie is er nu slechter? NAC of Groningen? Beiden vochten we vurig om de eer van onze club, als slechtste welteverstaan, hoog te houden. Maar laat duidelijk zijn dat deze heren vonden dat NAC een betere ploeg had dan zij. Onbegrijpelijk, maar ze waren serieus en dachten dat het vandaag 0-0 zou worden en 93 minuten afzien.

Al met al zijn Groningen supporters goed te vergelijken met die van ons. Ook fanatiek (wel afgenomen sinds verhuizing Oosterpark) en ze weten wat het is om keer op keer teleurgesteld te worden. Ook Groningen heeft er een handje van om clubs die totaal in de shit zitten, weer op weg te helpen.

Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie: Het is de lamme tegen de blinde. De meest gelukkige zal winnen, maar een gelijkspel is eigenlijk zo gek nog niet.

Nu snel wat bier drinken. Mochten er mensen zijn in Groningen die dit lezen, kom gerust even langs. Ik trakteer.
Hup NAC!

0    
ome cor

47 jaar en dan jezelf grote smurf noemen..... I rest my case
btw....lezen is ook een probleem, want niet ik, grote slurf, maar vriend Ojee had het over kruikenreacties.

0    
scheppioni

Weer gelul van onze temporiserende aanvoerder ! NAC onwaardig, beloofd met dit geleuter weer niet veel goeds zegt mijn voetbalgevoel !!

0    
DunErwt

Nooit Opgeven Altijd Doorblijvenlullen is het enige NOAD wat je vindt bij NAC heden ten dage.

0    
gvd

Vind het klote dat we met 3 cv's spelen. Simpel gesteld, het gaat ten koste van die ene kans die je moet creeren. Tevens denk ik dit met wat slimheid makkelijk te ontregelen is. Benieuwd hoe Groningen zich hier op instelt.

Vanmiddag Marshart vs Doan. Ook zeer benieuwd of Marshart zijn goede prestatie kan herhalen.

@ los pollos 13.29
Top verslag en hoop dat je met de 3 punten terug komt.

0    
Nacohlist

Menno Kuch kuch.... hoe wil je winnen als iedereen in de achterste linie blijft staan?

0    
Tonneke

Vreselijke amateur, bij WDS willen ze deze man nog niet eens op de bank hebben. Heeft zelfs narcistische trekjes ..... ligt aan jou hoor, dat er met 5 man achterin gespeeld moet worden. Lever toch die aanvoerdersband in, NAC-onwaardig ..............

0    
Vergane Glorie

Ja Koch, inderdaad meer stabiel en degelijkheid. Kijk de wedstrijd tegen Grun nog eens rustig na. Maar zolang jij daar staat zal NAC geen punt halen/ Hoop op H'veen dat de technische staf dan ook één keer tot inkeer komt en jou er naast zet. Niet eens op de bank. Te triest voor woorden zo jij voetbalt als "broodvoetballer". Gaat de trainer Klomp er uit halen voor mij een vraagteken. Krijg de indruk dat hij het ook echt niet snapt.
Goed dat er een keeper als Padt rond springt in dat doel. Geeft hoop maar zoals elke keer valse hoop.
Selectie voldoet echt niet

0    
Frankie

Dit bericht is snel verouderd...

0    
Driekus.

Hopeloos figuur, bakt er niks van. 5e klas amateur

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja