Overal waar we komen

'Carolina en Leigh op zoek naar nieuwe club'

Greg Leigh en Jurich Carolina zullen NAC deze transferperiode naar alle waarschijnlijkheid verlaten. De backs zijn overbodig en hebben volgens BN DeStem van de clubleiding te horen gekregen dat ze uit mogen zien naar een nieuwe club.
Echt verrassend is dat niet. NAC worstelde de eerste seizoenshelft nogal met de invulling van de linksbackpositie. Zowel Leigh, Mashart, Carolina als Sporkslede werden op die positie ingezet. Geen van de spelers maakte een onuitwisbare indruk. NAC ziet toekomst in de zelf opgeleide Mashart, maar wil afscheid nemen van Carolina en Leigh. Beide spelers mogen, ondanks een nog tweeënhalf jaar doorlopend contract, op zoek naar een nieuwe club. Leigh lijkt niet lang te hoeven zoeken. De bij Manchester City opgeleide back heeft een behoorlijke staat van dienst in de League One (130 gespeelde wedstrijden) en weet dat er in zijn vaderland altijd opties zijn. Charlton Athletic toonde al interesse. Voor Carolina zal het vermoedelijk wat minder eenvoudig zijn. De 20-jarige international van Curaçao speelde zijn wedstrijden de afgelopen jaren in de Jupiler League en had het moeilijk in de zes wedstrijden, die hij namens NAC in de Eredivisie speelde. Het is afwachten of hij een nieuwe kans bij een eredivisieclub krijgt of terugkeert naar het tweede niveau.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Volgend bericht
Vierde editie 'Avondje NAC in Amsterdam' 10 reacties
Terug naar overzicht
61 Reacties
0    
Fanneke

Jammer voor Leigh. Had wel potentie. Maar nu kunnen ze nog een paar centen voor hem vangen. Carolina is goede K.K. divisie speler maar echt geen eredivisie niveau.
Technisch hart is hard bezig de selectie op te schonen. Goede zaak.

0    
Los Pollos Hermanos

Goede beslissing NAC. Komen beiden veel tekort. Dit zijn géén eredivisie spelers.

Bedankt voor gespeelde wedstrijden heren, maar ik ben blij dat het hier ophoud. Succes in jullie verdere carrière.

0    
Chris W.M.

"De backs zijn overbodig en hebben volgens BN DeStem van de clubleiding te horen gekregen dat ze uit mogen zien naar een nieuwe club."

Als ik dit zo lees lijkt het erop dat NAC niet moeilijk gaat doen als een club zich meldt. Kan me voorstellen dat je Carolina transfervrij laat gaan, maar voor Leigh kun je toch nog wel wat vangen? Zeker gezien de vermeende interesse ( Roddel met een hoofdletter R ) van Charlton moet je hier toch wel wat aan overhouden?

0    
Bart

Leigh zullen ze denk ik niet heel snel wegdoen zeker niet omdat je een backup nodig hebt. Voor Carolina voorspel ik Oss.

0    
Oosterhout 3

Hmm dubbel gevoel hierover....

Stel gersbach komt, Komtie pas half februari....

Voordat ie gewend is, ben je een maand verder...

Bedoel tot half maart met Carolina spelen is ook zo maar wat he?!
Ik zou dus leigh houden tot eind seizoen en dan kijken wat je kan doen!

0    
Molenschot Loco

Waarom neem je ze dan nog mee op trainingskamp??

0    
Toontje

Terecht beiden niet van eredivisieniveau, hoop dat die nieuwe iets is want Mashart is dat ook (nog) niet

0    
Theo

Joël Veltman schijnt in Zundert te zijn geweest!

0    
Ad B uit Roosendaal

Mashart is een talent, snel voor meerdere jaren vastleggen.

Heel begrijpelijk dat afscheid wordt genomen van Carolina en Leigh. Missen toch het niveau wat nodig is.

Bij het terecht aantrekken van nieuwe spelers moet je ook afstand nemen van andere spelers. De selectie mag niet te groot zijn, dat leidt tot ongewenste groepsprocessen.

0    
De Kroonprins

@Theo:
Vincent van Gogh ook.

0    
Chris W.M.

@Theo

Wanneer zou dat geweest moeten zijn? Zit alweer een paar dagen met Ajax in Orlando, USA namelijk....

0    
Kinderkaartje

@Molenschot Loco

Voor het geval ze blijven, dus niet verkocht of ontbonden worden.


@Theo

Was ie bij Sauna Diana?

0    
Baosje

@Theo

Bloemencorso is pas de eerste zondag in september.....

0    
JP

@Theo

Neem aan een grap? Anders bron?

0    
N1912

Leigh voor een appel en een ei laten vertrekken zou kapitaalvernietiging zijn. Mensen vergeten nogal gauw dat deze gozer uit een hele andere voetbalcultuur komt en afgelopen zomer voor het eerst met de Nederlandse speelstijl te maken heeft gekregen. Niet meer dan logisch dat hij dan wat tijd nodig heeft om zich aan te passen en hier te acclimatiseren.

Dat ging de laatste periode al een stuk beter, mede door de interactie met het publiek waarvan hij duidelijk vleugels krijgt. Gewoon in Breda houden, die jongen kan alleen maar beter worden mits hij de tijd krijgt om zich volledig aan te passen.

0    
Naccie1912

Carolina kan ik me voorstellen, maar Leigh niet.
BN De Stem, roddel-sensatiekrant blijkt maar weer. Precies wat eerder al gezegd is, al komt er een nieuwe linksback, dan moeten we alsnog een back-up hebben en Leigh is daar prima voor. Heeft tijd nodig gehad zich aan te passen en speelde afgelopen wedstrijden naar behoren. Hebben we beter nodig? Ja, wellicht wel. Maar nu allebei de backs in de winter al afschrijven, erg onwaarschijnlijk.

0    
denhulk

waanneer komt ramselaar

0    
Sjef de gevulde koek@ Theo

Kan ik bevestigen was idd bij sauna diana dit weekeind.

0    
Fred1

Leigh snap ik niet veel van.
Begint zijn draai te vinden , is een cultheld aan het worden waardoor een ploeg vleugels krijgt.
Vond hem best voldoen de laatste tijd.
En iets aan verdienen??
Zal NAC kennende wel zo de deur uit lopen omdat ze er vanaf willen .
Sommige dingen zijn niet te rijmen.

0    
The Cosmic Gate

@Theo, die zal vast wel een keer in Zundert zijn geweest ja voor de bloemencorso ;)

0    
Sjef de gevulde koek

Ohja en voor alle mensen met een beetje voetbalverstand Leigh is een top gozer maar kan echt totaal niet voetballen natuurlijk als je ziet hoe hij af en toe of zich heen staat te kijken en dan totaal zn tegenstander en de weg kwijt is kan natuurlijk niet. Dus mensen die hier roepen kapitaal vernietiging etc een tip koop een bril

0    
yung ferro

@ Sjef de gevulde koek

Iedereen weet toch dat Sauna Diana in het Weekend gesloten is ;)

0    
Ad

@naccie1912

Van Anholt speelt in Spanje ook op links dus wellicht zien ze in hem wel de backup achter Gersbach en kan leigh dus wel gewoon weg.

0    
Naccie1912

@Ad

Dat kan inderdaad dan een optie zijn. Ach, we zullen het wel zien.. vooralsnog blijven het allemaal maar geruchten natuurlijk.

0    
De trainer

Leigh houden. Niemand bakte er iets van de eerste 14 wedstrijden en die jongen begint zijn draai te vinden en mag vertrekken. Complete waanzin als je nu met marshart tot eind februari de belangrijke wedstrijden in gaat.

0    
kopspion

Carolina wel, Leigh nie !
Gersbach heeft nog niet eens getekend en komt waarschijnlijk pas wat later aanschuiven (stel dat hij nog geblesseerd raakt of iets)

als je nu de twee backs laat gaan en Gersbach komt later, of niet fit, of helemaal niet......wat dan ????
ik heb wel eens iets geleerd over oude schoenen niet weggooien voordat je nieuwe hebt :-)

van mij zou Leigh echt wel mogen blijven hoor, die heeft toch ook wel wat teweeggebracht en gezorgd voor meer sfeer in het stadion !!!
die kan mogelijk zelfs nog wel wat beter worden, verkoop hem dan in de zomer

nu beter afscheid nemen van b.v. Palmer-B, Vermeer, Damen? en mogelijk nog wat....

0    
Joepel

Mocht dit waar zijn, prima, kunnen er beiden heel weinig van. NAC kennende zullen ze wel weer zo de deur uit mogen wandelen ondanks doorlopend contract. Niet dat er iemand ook maar geld voor gaat geven, maar er is geen andere club dan NAC volgens mij waar je zo makkelijk van je contract af komt.

0    
signase

@Theo:

Ron Goossens ook.

0    
ibio

MvdG heeft Leigh eindelijk aan het voetballen gekregen, ik zou hem houden.
Laat Leigh de concurrentie maar aangaan met die Australiër. concurrentie houdt ze beide scherp
Ik snap wel dat je Carolina laat gaan, je kan beter Mashart houden als 3e linksback.
Mashart kan ook nog met NAC-19 de kampioenscompetitie gaan spelen.

Maar doe mij maar een CV(Schuurs, Tapia) en behendige Linksbuiten/spits(Cerny, Kardioglu,).
En laat City stiekem nog een pareltje naar ons sturen.

0    
Nacdictive

Onbegrijpelijk om Leigh te laten gaan.

@sjef: met zoveel wedstrijden in league one achter je naam kun je idd totaal niet voetballen..

0    
WW

Carolina vind ik volkomen logisch, Leigh toch wel jammer.
Die begon het op het laatst m.i. toch steeds beter te doen. Daar had ik het nog wel een half jaar mee willen proberen.

0    
Breda

Ik vond Leigh in de laatste 2 wedstrijden uitstekend spelen. Spelers worden nogal eens te snel afgeschreven in Breda. Aan de andere kant heb ik wel vertrouwen in vd Gaag die er dagelijks mee werkt.

Maar mijn eerste prio was het niet geweest. Aan de andere kant, als die Australiër beter is en niet duurder. Ik hoop alleen wel dat ie dan ook echt beter is. Leigh is toch een beetje de vertegenwoordiging van winst van de laatste 2 wedstrijden. Niet top, maar wel volle bak er op en het publiek er achter. Zonde dus.

0    
Pizzabakker

Zou echt jammer zijn als Leigh weg zou moeten. Mede door hem begint er eindelijk weer iets te ontstaan tussen de supporters en de ploeg. Dat mag niet onderschat worden, zeker niet in eigen huis. Dat het geen wereldspeler is staat buiten kijf, maar ik ben toch wel een beetje fan van hem geworden.
Daar komt nog bij dat er in het lijstje meest legendarische spelers van NAC vaker de meest behendige spelers naast minderkundige culthelden worden genoemd. Gewoon houden dus! Er zijn mindere goden in de selectie. Laat die maar gaan.

0    
Heksenketel

Carolina snap ik, maar als je dit tegen Leigh zegt dan kunnen we ook stoppen met de communicatie dat we een opleidingsteam willen zijn. Hij begon net een beetje op stoom te komen en krijgt in het stadion iets voor elkaar (vlak de impact daarvan niet uit). Daarnaast schat ik in dat er nog potentie genoeg zit.

0    
Uit je Naaht

Laten we niet doen alsof ervaring in League One het bewijs is dat je op Eredivisie-niveau mee kunt. Onder de Premier League zit eerst nog de Championship, dus League One is het derde niveau. Nu is het niveau in Engeland zoveel hoger dan in Nederland dat dat zeker een mooie competitie is waar veel goede voetballers rond kunnen lopen, maar voor de mindere Goden is er ook behoorlijk wat ruimte.

Als we dan kijken naar de statistieken van Leigh is hij in zijn eerste seizoen nét niet gedegradeerd met Crewe Alexandra: ze zijn twee punten boven de nummer laatst geëindigd en waren op de laatste speeldag van de resultaten van hun tegenstanders afhankelijk. Daarna een seizoen lang bankzitter bij Bradford City. Vervolgens twee jaar degradatievoetbal gespeeld met Bury FC, waarvan ze het tweede seizoen zijn gedegradeerd. In totaal 130 wedstrijden in 4 seizoenen (ook omdat een seizoen daar uit 46 competitiewedstrijden bestaat).

Als een speler veel speelt in de onderste regionen van het derde niveau van Engeland bestaat de kans dat hij op Eredivisie-niveau mee kan. Maar daar flink wat ervaring hebben bewijst niets.

0    
Sia

Leigh is overbodig? Hij is op dit moment basisspeler! Stel dat Gersbach komt en geblesseerd raakt (laten we niet vergeten dat het hier om NAC gaat) hebben we dan Mashart als enig alternatief? Lijkt me wat minimaal bezet.

Wel een speler met potentie Mashart.

0    
HenriJ84

Zolang de belangstelling voor Leigh alleen Charlton is kan je een mooi bedrag voor hem wel vergeten. De voorzitter van die club gooit er geen cent teveel in. Ik snap het cult gehalte van Leigh wel maar laten we niet doen alsof het een hele goede speler is. Het enige is dat Gersbach ook maar te bezien valt hoe goed hij is en die zit nog een tijd op die Azië cup. Geen oude schoenen weggooien zolang je de nieuwe nog niet hebt denk ik dan.

0    
Ivo

Kijk - als deze jongens gehaald waren in de tijd dat we nog jupiler league speelden was het allemaal wel te begrijpen.

Maar deze mannen zijn gehaald als eredivisiewaardige spelers. Beiden halen dat niveau niet.
De werklust van Leigh is aandoenlijk, maar het is kwalitatief geen eredivisie speler. Verdedigend niet en opbouwend al helemaal niet. Carolina is ook op alle fronten nog niet klaar voor de eredivisie.

Zeer slechte aankopen van Smulders en het is te hopen dat ze hun contract niet a la Haemhouts moeten uitzitten voordat we er vanaf kunnen. Het gaat NAC sowieso geld kosten, denk ik.

0    
G00Ser

Onderschat League One niet, zitten een aantal leuke clubs tussen die qua selecties waardevoller zijn dan menig rechterrijtje club uit de Eredivisie. Denk bijvoorbeeld aan clubs als AFC Sunderland en Charlton Athletic. Tuurlijk het voetbal hier is iets minder verfijnd en doorgaans meer Kick&Rush. Ik denk dat de League One een mooie mix is tussen rechterrijtje Eredivisie en Linkerrijtje KKD.

Met betrekking tot Leigh, tuurlijk er zijn betere voetballers, maar hij is zeker niet slecht. Daarbij is hij gescout door Man City, de gehele jeugd doorlopen en zelfs nog gespeeld voor Engeland onder 19. Maar het belangrijkste, hij heeft 130 wedstrijden gespeeld in League One en ik denk dat dat een prima ervaring is voor een speler van 24 jaar.

Leigh is geen Angelino, maar zeker niet slecht, al denk ik dat verkopen voor een prima prijs (3 ton tot 5 ton) zeker interessant is. Zeker wanneer die Australiër gecontracteerd kan worden, die lijkt mij meer potentie te hebben.

0    
scheppioni

Leigh deed het prima maar iemand nog met wat scorend vermogen vanaf links zou welkom zijn, nu is het teveel afhankelijk van Te Vrede en Rosheuvel en dat is voor een tegenstander makkelijker te bespelen !
Succes beide heren !

0    
Bart

#leighmoetblijven

0    
Maarten

Met Leigh zou ik nog een half jaartje aanzien. Geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.

0    
Chris W.M.

Leigh moet je sowieso houden, tenzij je er een leuk bedrag voor krijgt. En dan heb ik het over tonnen.

Over zijn voetbalkwaliteiten kun je discussiëren, maar het is een feit dat Leigh een soort mascotte is geworden. Een publiekslieveling. De stemming onder het publiek richting de spelers toe is omgeslagen vanaf het moment dat Leigh weer in de basis stond tegen Vitesse thuis. Doordat Leigh beter ging spelen door de aanmoedigingen, ging het publiek er nog meer achter staan. Waardoor de rest van het elftal beter begint te presteren. En dat heeft zich doorgezet in de potjes tegen PEC en Heerenveen. Zo'n speler, die een positieve reactie losmaakt bij publiek en medespelers moet je in deze fase gewoon in je team hebben. Dat is meer waard dan het feit of hij met 1 flitsende beweging een man het bos in kan sturen. Laat Leigh het samen met Gersbach uitvechten, totdat Gersbach er is heb je van Anholt en Karami achter de hand in geval van blessure of schorsing van Leigh. Mashart moet eerst maar eens verder rijpen bij de onder 19 en daarna Helmond.

0    
Davy Schollen

@Sjef de gevulde koek

Helemaal eens! Als je voor Leigh iets van geld kan krijgen, altijd doen! Die jongen doet altijd onwijs zijn best maar is gewoon een hele matige back. Het heeft nu een paar wedstrijden meegezeten bij hem maar dat kan ook zomaar weer over zijn...

0    
Ouwe Spionkop

Leigh heeft op een paar wedstrijden na als een krant gespeeld. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.
Maar als je eerlijk bent kan deze jongen echt niet mee in de eredivisie.
Zelfs in zijn paar goede wedstrijden liet hij diverse keren zijn man lopen waaruit zelfs een goal ontstond.

0    
Boekenworm

Als ze Leigh daadwerkelijk wegdoen is het hap snap beleid daadwerkelijk begonnen.

Hij heeft nog een hoop te leren, dat moge duidelijk zijn. Toch is het een interessante speler op meerdere punten. Hij boekt vooruitgang (2 assists in vorige wedstrijd en prima acties), is fysiek bovengemiddeld voor eredivisie begrippen, werkt enorm hard en heeft een goede klik met het publiek.

Er zit nog rek in die jongen en het is aan voordeel dat hij Engels is. Met het aankomende Brexit zal de vraag naar Engelse voetballers toenemen in Engeland toenemen en zelfs tweede divisie clubs kunnen bedragen neerleggen waar NAC alleen maar van kan dromen.

Gezien zijn leeftijd, fysiek, nationaliteit, populariteit en potentie heeft kan deze jongen NAC een aardig bedrag op kunnen leveren.

Maar waar het mij vooral om gaat is het signaal wat je afgeeft. De wisselwerking tussen publiek en hem heeft de wisselwerking tussen het hele team en het publiek verbeterd. Is dit de manier waarop wij met spelers omgaan die die zich zichtbaar verbeteren en hier kei hard voor werken?

0    
Dun Diëe

Er zal wel meer achter zitten want ik kan me niet voorstellen dat Leigh deze winterstop weg gaan doen. Ondanks dat die Australische jongen komt. Wellicht hebben ze andere plannen met hem. Omdat Korte en El Al. niet zo renderen schuiven ze hem misschien wel door. Zodat Gersbach linksback kan staan omdat hij beter verdedigt? Ik zeg maar wat, maar ik zou het heel raar vinden als Leigh nu al van de hand wordt gedaan.

0    
Uit je Naaht

@G00ser

Ik onderschat League One zeker niet. Ik pik er zo af en toe een wedstrijd mee en vind het een heel mooie competitie. 130 wedstrijden spelen daar is echter geen garantie dat hij "best wel wat kan". Drie jaar gespeeld bij laagvliegers/degradanten en één jaar op de bank zitten bij een subtopper, op het derde niveau in Engeland... dat kun je niet aanvoeren als bewijs dat hij bij NAC mee zou moeten kunnen, na een ongelukkig half seizoen.

Ik ben er op zich wel voorstander van hem nog een half jaar de kans te geven, overigens.

0    
Arie

Leigh sowieso houden. Punten haal je niet alleen door te voetballen. De sfeer de laatste wedstrijden, grotendeels dankzij hem, doet ook wonderen.

0    
klaver6

Leigh is misschien niet de ideale oplossing voor een team in de eredivisie maar is wel het type persoon waar in landen waar minder gezocht wordt naar voetballend vermogen bij een back, positief naar gekeken wordt. Gaat ons aan het einde van dit seizoen gewoon een mooi transferbedrag opleveren. Gewoon nog een jaar laten blijven en niet gratis de deur uit laten lopen.

0    
Vreven4president

Al is het maar dat Leigh persoonlijk voor een hogere bieromzet heeft gezorgd de afgelopen wedstrijden. Mede door Leigh ben ik de tegen fietstas en heerenveen knijter zat geworden. Mijn vrouw zou zeggen: ‘laten gaan die gast.’ Maar ik zeg: ‘houwe die gozer!’

Hup Leigh en hup NAC!

0    
HupNac!

Zonder Leigh on fire was het publiek niet zo los gegaan en was de rest van het team lekker ongeleid door blijven sukkelen zoals de eerste wedstrijden met tot gevolg dat we echt maar dan ook écht kansloos onderaan hadden gestaan.

Hoop dat degene die roepen dat hij er geen reet van kan dat ook inzien.

0    
Dutchbird

Iemand een bericht van NAC hierover gelezen? Blanco heeft in Spanje niets anders te doen dan onzin uit zijn duim zuigen en wij geloven alles wat deze prutser in die kutkrant schrijft.

0    
Johan Apeldoorn

Geloo er niets van dat NAC Greg Leigh in de "uitverkoop" doet. Mag natuurlijk bij een aantrekkelijk bod weg, maar niet anders...

0    
Harrie

Waarom deze gasten dan mee op trainingskamp?

0    
AJ

Wat een kut krant.... gewoon een kut krant

0    
Wijnkunst

Als er interesse bestaat voor Leigh is het niet slim dat er naar buiten komt dat hij weg mag. Ik zou veinzen dat hij zeer gewenst is. Zouden de biedingen nu niet direct stukken lager worden? Ik had gedaan of we heel tevreden over hem zijn.

0    
Harrie

Of er is alleen interesse in Leigh als hij transfervrij weg mag en NAC de kosten van zijn salaris wil besparen en investeren in een andere (betere) speler

0    
Peppie&kokkie

@Fred1 meen je dit nu? Leigh is een aardige gast maar is nu niet dan niet nooit niet voor mij een speler geweest van toegevoegde waarde, oké er was sprake van opportunisme de laatste 3 wedstrijden maar daar redden we het niet mee.
Toch sterkte toegewenst met het vinden van een club

0    
n@©

Alsof Leigh er in zijn eentje voor verantwoordelijk was dat de sfeer goed was tijdens Vitesse en Heerenveen? Als het echt waar is dat je binnen een half jaar een paar ton op hem zou kunnen verdienen, dan ben je in commercieel opzicht uitstekend bezig als club?

Ik zeg cashen, tenzij iedereen het er over eens dat we hem deze zomer voor een miljoen kunnen verkopen.

0    
M.A v halteren

Ik heb genoten van leigh tegen de graafschap super daarna opgesteld maar kreeg weinig ballen aangespeeld terwijl hij telkens vrij liep , is pas gaan voetballen toen hij veel aan de bal kwam gewoon houden deze publieks lieveling om zo’n voetballer komen de mensen naar het stadion laat hem aub niet gaan denk aan denaam NOAD nooit opgeven altijd doorgaan

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja