Overal waar we komen

Column: En daar liep hij. Alleen.

Stijn Vreven kondigde gisteren zijn vertrek aan bij NAC. En hoewel het waarschijnlijk 'in goed overleg' zal zijn gebeurd, was gisteren aan alles te merken dat het niet de keuze was van Stijn Vreven. Das Phantom kroop achter zijn toetsenbord en schreef de volgende column. Let op, de mening van de schrijver hoeft niet per se de mening van B-Side Rats te zijn.
Daar liep hij. Alleen. Van Vak-G, langs de Eretribune en door naar de B-Side. De das net als altijd iets te los en het overhemd nét te strak. Heel het stadion scandeerde zijn naam en alleen hij wist op dat moment dat dat voor het laatst zou zijn. Hij had net zijn club in de Eredivisie gehouden. Een zeer puike prestatie, want het jaar daarvoor had hij samen met zijn spelers de stad in vuur en vlam gezet door promotie af te dwingen via de nacompetitie. En nu liep hij daar. Alleen. Het seizoen in de Eredivisie was zwaar. Zowel voor de supporters als de speler, maar zeker voor de coach. In de winterstop trok zijn lichaam aan de noodrem en lag hij doodziek in een Portugees bed. De inspanningen van het afgelopen jaar hadden zijn tol geëist. En nu liep hij daar. Meerdere keren werd hij (terecht?) door een scheidsrechter naar de tribune gestuurd. Beloofde keer op keer dat het niet meer zou gebeuren, maar kon zich toch niet inhouden als NAC in zijn ogen werd benadeeld. En nu liep hij daar. Alleen. Hij bezorgde de supporters twee legendarische overwinningen tegen Feyenoord. De 0-2 tegen de toen regerend landskampioen zal voor veel supporters een van de hoogtepunten zijn uit hun NAC-carrière. Hij werd op handen gedragen na die winstpartij. En nu liep hij daar. Alleen. Na het laatste fluitsignaal van gisteren besloot hij zijn eigen afscheid te regisseren.  Het werd een prachtige ereronde langs de tribunes. Hij gaf al eerder aan een geel-zwart hart te hebben gekregen door zijn tijd bij NAC en hoewel dat voor sommigen een lege uitspraak lijkt, geloofde ik hem. De man was niet alleen trainer van de club. Hij was ook supporter geworden. Hij kwam tot stilstand voor de B-Side en maakte een diepe buiging. Alleen. Hij deed zijn rondje langs de media en vertelde aan iedereen dat hij zou vertrekken uit Breda. Met pijn in het hart. Hij had veel geleerd en was langs hoge toppen en diepe dalen gegaan. Hij vertrok naar de persconferentie en kwam later terug om nog voor onze camera te reageren. En daar stond hij. Alleen. Hij had het zwaar tijden het interview. Brak een beetje van binnen en bedankte de supporters uit de grond van zijn geelzwarte hart. “Ik ben als een nobele man gekomen, maar heb het idee dat ik wel via een voordeurtje kan vertrekken”, sprak hij. Stijn Vreven. Een veelbesproken trainer die de afgelopen anderhalf jaar aan het roer stond in Breda. Hij bezorgde ons de promotie, handhaving en legendarische Avondjes NAC. Of je het er nu mee eens bent dat hij moet vertrekken of niet: Stijn heeft zich ontpopt tot een held voor de NAC-supporter. Hij liep daar misschien alleen, maar Stijn heeft de harten veroverd van duizenden supporters. Stijn, bedankt voor je inzet voor de mooiste club van Nederland. Ik hoop dat je een mooie club vindt om je carrière te vervolgen. Denk nog vaak terug aan P5 en de Grote Markt. Ik ga dat zeker doen. Het ga je goed!

Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
56 Reacties
0    
nacman

BEDANKT STIJN

0    
naxioma

Mooie column, niets aan toe te voegen. Stijn bedankt!

0    
Wolfmanjack

Mooie column. Herkenbaar en recht uit het hart.

0    
Des NAC's

Je kan vinden van hem wat je wil maar in meerdere opzichten is deze trainer een verademing geweest voor mij. Persoonlijk jammer dat hij gaat en ik kreeg wel een brok in mijn keel tijdens die ereronde. Je contract uitdienen bij NAC, je doelstellingen halen en als held de "grote poort" uitlopen....je gunt het deze man zo! Het is goed zo. Het beste Stijn en kom nog eens kijken!

0    
Frietjemet

Bedankt Stijn! hopelijk tot ziens!

0    
Hupnac

Zelden zie je nog een trainer die zo puur is als Stijn. We zullen nog vaak terugdenken aan dit mooie mens!

0    
Nobbie

Stijn bedankt voor al het mooi wat je ons NAC supporters geschonken hebt

0    
Kinderkaartje

Mooi verhaal.

1,5 jaar echt genoten van deze man en alles wat hij voor de club heeft betekend.

Laat alle haters maar zeiken. Vreven = NAC en NAC = Vreven.

0    
Paul

Geen woord mis! Mooi gedaan! Respect voor de column en voor Stijl!

0    
joop

Een heel bekwame coach, we zijn hem veel dank verschuldigd !! Een mooi mens, zonde dat hij te impulsief is, maar daar kan hij aan werken. Veel succes als trainer toegewenst!!

0    
nachoreca1

goede column! na een nachtje slapen denk ik toch dat het afscheid het beste is voor iedereen. ben wel benieuwd wat er nu de komende maanden gaat gebeuren met de selectie en de technische staf.... en echt ongeloofkijk dat smulders nergens zijn kop en vooral mening laat zien en horen!!! die heeft echt de makkelijkste td job van Nederland. Zouden ze eens keihard op in moeten grijpen....maar ja...goetzee en ingrijpen...

0    
buurman

Mooie column.
Blijft stik jammer dat het toch nodig is dat NAC voor een andere trainer kiest.
Stijn neemt afscheid als held en dat pakt niemand hem meer af.
Ik gun Vreven een mooie club om zijn loopbaan voort te zetten.

0    
Leen Verbruggen

Als belgische NAC supporter fier op onzen eigenzinnige Indiaan met het grote hart!

0    
Hansiehansie

Ik hoop wel dat deze man een afscheid krijgt de eerste thuis wedstrijd van volgend seizoen evenals een aantal spelers.

Was vroeger normaal om spelers te bedanken en een bloemetje te geven. Heb ik (helaas) al lang niet meer gezien

0    
bakkertjuh

Kippenvel tijdens het lezen van deze column!

Denk dat Stijn de juiste man was op de bank bij Nac de afgelopen anderhalf jaar. Vind het persoonlijk dan ook jammer dat hier een einde komt aan deze samenwerking. Ondanks dat hij af en toe naar mening van supporters te lang bleef spelen met spelers op verkeerde posities heeft hij toch tweemaal een team weten weg te zetten waar ik iedere keer met plezier naar ging kijken. Eerst met Cyriel en Jorn die ver boven hun eigen niveau uitstegen. Nu met het groepje van City en natuurlijk de vaste jongens.

Ik snap ook de keuze vanuit Nac om opzoek te gaan naar een coach die ons een stabiele middenmotor kan maken. Die ook punten kan pakken tegen Sparta, Stillem 2 en Roda. Nu is het zaak om door te selecteren, een team weg te zetten waar City enkel gaat aanvullen in plaats van aanpassen op wat vanuit City komt. Zorgen dat mannen als Verschueren en Mounir binnenboord blijven, mannen als Klomp en Meijers vaste basisklanten worden. Tweede jaar Eredivisie is meestal een zeer lastig jaar is gebleken.

Stijn zal altijd de man blijven die Breda hoop gaf in een uitzichtloos Juup seizoen, die twee keer in één seizoen van Feyenoord kon winnen maar bovenal de man die echt stond voor wat wij als publiek willen zien. Nooit opgeven, altijd doorzetten!

Stijn gaan we zeker terug zien in de Eredivisie!

0    
de generaal

Dat wij de supporters van de NAC-spelers verlangen had jij ook en zelfs in zeer hoge mate.
Veel succes in je verdere loopbaan!

0    
willem 4,5

Stijn is niet onomstreden, dat weet ik natuurlijk, maar ik heb de indruk dat de meeste van ons positief over hem. Misschien moeten we een petitie starten "Stijn moet blijven", dat zou heel bijzonder zijn! Bij veel clubs starten de supporters acties om de trainer weg te sturen, Stillem 2 o.a. Ik weet niet of er voldoende draagvlak is voor zo,n actie. Weet verder ook niet hoe en wat, maar dit kwam zomaar in me op.Het zou ook een statement zijn naar het bestuur en Smulders, ze pakken ons wel een heel bijzondere trainer af, of ben ik nu te sentimenteel?

0    
Molenschot Loco

Wie ook de opvolger van Stijn wordt....staat bij mij al met 0-1 achter.Stijn kerel....het gaat je goed!!!

0    
Paulus

Deze man mogen we dankbaar zijn .hoop dat die een mooi club vind .vreven voor altijd NAC

0    
Rijen

Pfff dit doe me pijn, hoe kan je zo'n man zo laten gaan...beide doelstellingen gehaald en 2 geschiedenis overwinningen tegen feyenoord. Een trainer met een NOAD mentaliteit! Je zal er niet meer beter voor terug krijgen, we zijn verwend.

Wat heb ik genoten van je passie Stijn, het ga je goed!

0    
Jes

Bedankt Stijn!

Ik voorspel dat de nieuwe trainer het geen 1,5 jaar vol zal houden en via de achterdeur weer naar buiten getrapt word! Wie het ook zal worden

0    
Molenschot Loco

100 % achter jou Rijen!

0    
denhulk

smulders zou vreven wel een ton hebben gegeven dat heeft smulders ook gedaan met spelers die weg moesten

0    
PatjeR

Los van misschien soms nog wat tactische issues, niets dan respect Stijn! Dank!

0    
Gampel

als persoon een geweldige vent en dat is dan ook de enige reden dat hij het seizoen vol heeft mogen maken bij NAC. Geen enkele coach was normaal gesproken weggekomen met de prestaties die Vreven geleverd heeft. Ik gun hem oprecht alle goeds maar ik ben heel blij dat de wegen zich nu scheiden. Als persoonlijkheid op en top NAC, als trainer ver, heel ver onder de maat.

0    
Mars

Ik zie maar één geschikte opvolger voor Stijn Vreven en dat is Stijn Vreven. Haal hem maar weer door de voordeur naar binnen en geef hem een verbeterd contract. Hij verdient het !

0    
Fred1

Zijn impulsiviteit en de keren dat hij is weggestuurd daar heb ik maling aan , dat past bij hem rn dat past bij NAC . Dat rebelse is juist datgene waar velen van houden en wat hem maakte tot wie hij was.
Bezetenheid , werklust , commitment en geloof in zichzelf en zijn team Jan hé hem nooit verwijten.
Ik denk dat hij als persoon de ideale trainer voor NAC was.
Slechts twee minpunten maakten dat het huwelijk is vastgelopen, zijn tactisch inzicht ( of noem het zijn afwijkende kijk daarop ) en het afschrijven van spelers.
Het klinkt raar maar niet is minder waar , vaak als je gehoor geeft asn de roep van het publiek staat over het algemeen het meest logische team in het veld.
Stijn had beter naaf de achterban moeten luisteren.
Gisteren stond er zowat het team waar iedereen naar verlangde en om vroeg en we weten allemaal wat het resultaat was.
Ik wens Stijn heel veel succes en hoop werkelijk dat hij een top trainer gaat worden , als hij leert van zijn foutjes bij NAC gaat dat ook lukken.
En waarom zou hij over een paar jaar niet gewoon terug kunnen komen met een berg meer ervaring als bagage? Ik weet ook zeker als Vreven een goede assistent(en) had gehad dat hij volgend seizoen nog bij NAC gad gezeten. Elke trainer heeft zo iemand naast hem nodig, Stijn moest het zelf uitzoeken zonder tegengas, zonder feed back of back up , dat zijn oom gewoon feiten. Ik vind wel, ga je met Vreven niet door dan ook niet met Penders.

0    
10diego

Dank je Das Phantom

0    
GinnekenGabber

Mooi stukske!!!

0    
drsMarcellus

Ik kan er maar niet aan uit dat NAC deze man zomaar laat gaan. Ondanks zijn onvolkomenheden op tactisch gebied is het verdomde lang geleden dat ik een trainer heb gezien die zo goed bij NAC past als Stijn dat doet. Ik kon er gisteren helaas niet bij zijn en was veroordeeld tot het kijken thuis maar zelfs bij mij bleef de ereronde van Stijn niet zonder de welbekende brok in de keel. Zeker niet als je daarna tijdens de interviews hoort dat het zijn laatste thuiswedstrijd voor NAC is geweest.

NAC had er toch voor kunnen kiezen om het gebrek aan tactisch vermogen bij Vreven op te vangen door er een ervaren tacticus naast te zetten als assistent? Heb je en een trainer die weet te motiveren door middel van zijn passie, en een trainer die kan leren van zijn assistent op tactisch gebied.

Als ik NAC had geweest dan had ik het wel geweten.

0    
De Lange

Mooi stukske, das Phantom. Stijn bedankt. Je gaat als held de boeken in , met enkele legendarische overwinningen . Trouwens het schijnt ook zo te zijn nu Nac praktisch veilig is dat iemand uit Zwitserland al dat poeder op Marktplaats heeft opgekocht ????♥????????

0    
Ouwe Spionkop

Vreven bedankt man! Je was nou precies de trainer waar we ons mee konden identificeren.
Smulders zal wel vinden dat je zijn bevelen niet goed opvolgde. Dit volgende trainer wordt een marionet van Smulders.

0    
Vriendjespolitiek

Voor dit soort mensen,kom je naar het stadion.
Stijn heeft noad en is tegendraads,als mens is hij niks veranderd,is nog steeds hetzelfde als toen ie speler was,dat is juist mooi.Dat wij het soms niet eens waren met zijn opstelling,tja dat hoort er gewoon bij,daar ben je NAC supporter voor.
Helaas werkt de huidige maatschappij tegenwoordig anders,en heeft men liever vriendjes/ja knikkers.
Stijn bedankt en het ga je goed.
En voor bepaalde figuren,die het ECHT nodig vonden om,Vreven constant te bekritiseren met hetzelfde riedeltje:”projecteer je eigen tekortkomingen nooit op en een ander,en kijk eens wat vaker in de spiegel,en vraag jezelf af,of je zelf wel zo geweldig bent”.

0    
Talent

Mooi verhaal, het was prachtig die ereronde, niet geregisteerd maar zo puur als Stijn zelf????
Of te wel zoals ik gisteren twitterde: ‘Stijn kwam, zag, promoveerde en handhaafde???? #stijnbedankt #nacpraat’

0    
AJ

Pfff moet.bijna brullen man.... mooi en precies goed geschreven!

0    
Belgische Naccer

Stijn, Bedankt voor alles! Het gaat je goed! Ik hoop een mooie Belgische Club voor u!

0    
Bredafun

CHAPEAU BESTE STEIN.......

0    
Geel/Zwart

Stijn Vreven mag oprecht de boeken in gaan als held, hij kan via de voordeur vertrekken. En daarnaast ben ik ook blij dat hij nu vertrekt.

Twee keer op rij heeft hij een nieuw elftal gesmeed en er karakter aan gegeven. Jonge gasten laten voelen hoe het is om voor NAC te mogen spelen en dat alles begint bij NOAD. Niets dan respect hiervoor.

Het is ook de trainer die star en eigenwijs is, en niet tegen kritiek kan. Geïrriteerd reageren voor de camera als hem een kritische vraag wordt gesteld, Vloet steeds maar op blijven stellen, spelers compleet negeren, spelers op de bank houden die van vaste waarde worden als ze per ongeluk in mogen vallen bij een blessure, ontkennen dat er geen open linkflank was, en ontkennen dat Ambrose op een eiland stond.

Ik denk dat hij en wij tevreden mogen terugkijken op een prachtige periode waarin hij zijn stempel heeft gedrukt. Hulde aan Vreven. Maar nu heeft het team ook wat meer nodig in het tactisch opzicht, waarin hij naar mijn mening tekort komt. Stijn oprecht bedankt, en we kijken weer verder

0    
Ulvenhouter

@Geel/Zwart

Amen

0    
BREDA1965

Een paar medesupporters hebben mijn mening hier al verwoord dus ik zal niet in herhaling vallen..ik heb respect voor stijn,het was gisteren een mooi afscheid,..maar dit is voor NAC het beste

0    
Breda

Waar komt dat gezeik op Smulders toch vandaan? Die heeff toch Vreven uit het niets gehaald naar NAC? Net als Dessers, Brondeel, Verschueren, Umar etc. Ligt voof op zijn plan om van NAC een stabiele subtopper te maken. Gaat niet met de eer strijken. Er wordt niet meer gelekt. Jeugdopleiding is duidelijk groeiende. Heeft een goede relatie met City.
Geen verzakers in de selectie. Geen krasjes en afbouwers. En gewoon dik de doelstellingen gehaald.

Volgens mij de juiste man op de juiste plek.

0    
Sharkskin

Helemaal met Breda eens . Niets aan toe te voegen .

0    
scheppioni

Een NAC man met passie zal altijd wederzijdse liefde zijn !! Daarom is dit goed, Stijn komt wel verder en wij NAC ok !

0    
Wijnkunst

Ik moet iets kwijt. Eerder gaf ik aan dat de berichten van Taftan blanco stemmingmakerij konden zijn. Ik maakte de vergelijk met de late contractonderhandelingen van John van den Brom met AZ ook tot speculaties leidden. Hij zit er nog. Dat zou ook zomaar met Stijn en NAC het geval zou kunnen zijn. Een ding moet ik meegeven. Er lekt nooit iets uit onder bestuur en TD. Op zich is dat goed. Ik gaf aan dat ofwel Yadran Blanco door het stof zou gaan bij zijn ongelijk en dat in het andere geval Smulders het heel moeilijk gaat krijgen. Het ergste scenario komt nu wel uit DE CHEMIE tussen de trainer en het bestuur Bleek al lang te zijn uitgewerkt. Smulders doet er goed aan NIET voor zijn 'vriend' Faber te gaan kiezen. Ik ben bang dat dat niet gepruimd gaat worden. Het kan zomaar de ondergang van zowel Smulders als Faber gaan worden omdat 'we' het niet gaan pikken, terwijl Faber zomaar ook een goede trainer voor NAC zou kunnen worden. Verven komt nog met verdere toelichtingen volgens het artikel in BN-de Stem. De spreekwoordelijke 'lijken uit de kast'. Ik hoop het niet. Faber wordt dus een risico. Misschien onterecht, maar voor de 'rust' zou het beter zijn dat het van der Gaag wordt. Waarom is er toch altijd wat aan de hand bij ons NAC? Zucht... Wel knetterblij en trots dat we ons handhaven. Goed gedaan Stijn. Ik wens je een fantastische carrière toe.

0    
Bas

Bedankt Stijn!!!!!! Voor ons ben je een held.

0    
Dutchbird

Stijn hoort nu al in het rijtje Jo Jansen, Ton Lokhoff, Henk ten Cate, Ernie Brands.

0    
BredaBeatrix

Uiteraard was ik gister erg blij met de winst, maar bij thuiskomst overheerste toch de teleurstelling dat Stijn stopt als Leider van ons geliefde NAC. Zoals anderen al beter verwoordden: hij is de belichaming van ons NAC supporters.

Mark my words en dat zeg ik niet graag of betweterig: we gaan spijt krijgen, want zo’n betrokkenheid en eerlijkheid als Stijn tentoonspreidt, gaan we de komende jaren niet meer krijgen. Ik ga je missen Stijn!

Hup NAC!

0    
BraboF1

Maak een morning after poll: Stijn moet blijven

0    
WW

Stoppen op je hoogtepunt: het is weinigen gegeven. Het is ook een kunst, want velen gaan te lang door. OF ze worden voortijdig afgeserveerd. Bijv. een oer NAC'er als Karelse is door de zijdeur afgeserveerd, het doet altijd zeer aan mijn ogen als dat echte clubmensen overkomt. Stijn gaat in ieder geval door de voordeur, en dat is echt wat waard (dat besef zal bij degenen die Stijn niet graag zien vertrekken nog wel indalen, denk ik).

Stijn, oprecht bedankt!
Veel succes bij je ongetwijfeld volgende interessante klus.

0    
van "taajlaand

Met kippenvel en tranen in mijn ogen al applaudiserend afscheid genomen, van deze heerlijke en kleurrijke trainer....
Genoten van zijn passie, betrokkenheid en fanatisme waarbij hij een stukje geschiedenis voor onze club heeft gemaakt.
Niemand is foutloos of perfect, maar ondanks dat ik deze persoon nooit in het echt heb mogen ontmoeten denk ik dat het een vriend van Van "taajlaand had kunnen zijn.

Stijn bedankt voor je promotie met NAC, de overwinningen op de ners en de hoogstwaarschijnlijke handhaving in de ére!!!

En Das Phantom, ook jij bedankt voor dit heerlijke verhaal!

0    
Teun

Jammer Stijn. Maar je hebt NAC in de eredivisie weten te houden.
Nu op,zoek naar een andere goeie trainer!

0    
Rob

Erg mooi verhaal!!!,

0    
Sandra Zwegers

Bedankt Stijn we zullen je missen,je bent en blijft altijd in ons hart.

0    
Gaston PCM. Paulides

Succes Stijn, UUUUUUUUUUUUU.

0    
Gaston PCM. Paulides

Succes Stijn.UUUUUUUUUUUU

0    
Danny van der Linden

Vreven zal zich tot in lengte van dagen vol trots kunnen vertonen in Breda en Utrecht. Rake column.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja