Overal waar we komen

Fernandes: ''Deze goal had ik echt nodig''

Gisteren wist een spanjaard de toon te zetten in het duel tegen Heerenveen. Niet Manu Garcia en ook niet Angeliño namen deze hoofdrol, het was niemand minder dan Paolo Fernandes. In het voorseizoen leken Manu Garcia en Angeliño dit seizoen in de schaduw te mogen staan van dit talent, maar vanaf de start van het seizoen verdween de handige aanvallend ingestelde speler van City naar de achtergrond. 
Maar gisteren had hij eindelijk weer zijn draai gevonden. Waar hij nogal ongelukkige invalbeurten heeft gekend was hij gisteren een plaaggeest op de rechterkant. Hij had slechts vijf minuten nodig om NAC na een heerlijke pegel op voorsprong te zetten en 23 minuten om zijn directe tegenstander dolgedraaid en met geel te laten vervangen. ''Het moment dat de bal mijn voet verliet, wist ik dat het een lekker schot was. Deze goal had ik echt nodig", aldus Fernandes, die zich door zijn gemiste kansen in de wedstrijd tegen Sparta schuldig voelde tegenover de ploeg en de supporters. Waar Fernandes volgend seizoen speelt weet hij nog niet. Na de wedstrijd tegen Twente gaat hij op vakantie met zijn vriendin waarop een gesprek met Manchester City zal volgen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
Column: En daar liep hij. Alleen. 56 reacties
Volgend bericht
Smulders: ''We zijn hem zeer dankbaar'' 37 reacties
Terug naar overzicht
29 Reacties
0    
Bart

Deze jongen mag zeker ook nog 1 jaartje verder rijpen bij ons! Wat een goal zeg pff en op zon moment heerlijk gewoon!!!

0    
Jan

Nac kan in de laatste ronde nog twee plaatsten stijgen en WII en VVV passeren.
De-laatste-speeldag-de-keiharde-strijd-om-de-tv-miljoenen

0    
Eddie_V

hoop dat hij hetzelfde doet als manu vorig jaar. nog ff rijpen bij ons

0    
Henkie

Fan van vrevens passie, maar het feit dat deze man (en nijholt) zowat heel t jaar heeft mogen banken ten faveure van vloet en korte rechtvaardigt voor mij waarom er afscheid genomen wordt.

0    
Henkie

Hoop uiteraard dat fernandes blijft, topspeler! Maar zou me niet verbazen als hij stiekem te veel onvrede heeft over dit jaartje op de bank zitten om te blijven.

0    
de generaal

Nijholt hoort er altijd in te staan!

0    
wie?

Nijholt en Verschueren speelde gister erg sterk op het middenveld, Misschien is die Fredrik Jensen van fctwente een ideale nummer 10?

0    
Mike Zonneveld

Nijholt en te Vrede sowieso behouden, twee sterkhouders mits fit!

0    
Le Roi

Gelukkig heeft Angeliño destijds ook de juiste keuze gemaakt ;-)

"Ook een trip naar Spanje levert geen resultaat op. Twente praat daar onder andere met de linksback Angelino. De huurling van Manchester City krijgt niet de gewenste zekerheid en besluit voor NAC Breda te kiezen, waar hij dit seizoen regelmatig uitblinkt." (Tubantia)

0    
mv

Mari speelt ook al weken sterk die moeten ze maar permanent overnemen!!

0    
Jetpaction

Fernandes zal niet blij zijn geweest met Vreven's keuze hem veelvuldig op de bank te hebben gezet dit seizoen maar in sommige opzichten kon ik het ook wel begrijpen. Hij heeft waarschijnlijk meer talent in z'n kleine teen zitten dan Vloet in z'n hele lichaam maaraan dat alleen heb je niet genoeg. Fysiek en conditioneel zag je meteen dat hij het erg moeilijk had in z'n eerste echte betaalde voetbal seizoen.

Wellicht met een nieuwe trainer wil Fernandes nog een jaartje blijven, ik denk dat ie ons best wel eens zou positief kunnen verassen als ie zich ook fysiek en conditioneel door ontwikkeld. Met Manu Garcia van vorig jaar en nu zag je wat dat betreft ook een groot verschil!

0    
Le Roi

Gelukkig koos Angeliño ook voor de juiste club ;-)

"Ook een trip naar Spanje levert geen resultaat op. Twente praat daar onder andere met de linksback Angelino. De huurling van Manchester City krijgt niet de gewenste zekerheid en besluit voor NAC te kiezen, waar hij dit seizoen regelmatig uitblinkt." (Tubantia)

0    
Robert

@Mike. Dan zul je wel hun contracten moeten verlengen. Overigens hoop ik, dat we met een nieuwe trainer met een goede reputatie, gemakkelijker spelers kunnen halen. Alleen jammer, dat die Jupiler League Smulders dat dan weer moet gaan doen. Ben bang, dat we weer afhankelijk worden van MC-huurlingen, die niet de kern van je elftal zouden moeten vormen, zoals nu al 2 jaar het geval is.
Ik zou ook tijdig een eventuele huuroptie van Sadiq lichten en proberen Fernandes over te halen nog een jaar te blijven.

0    
BredaParel

Als nog een jaar huren kan, doen! Het beeld dat wij nu van spelers in de huidige selectie hebben kan veranderen bij een trainerswissel. Bij een team dat meer uit de organisatie speelt met vrije rollen in de aanval (extreme voorbeelden: Barça, Liverpool, Real, City, Lyon) voor de omschakeling, kan Fernandes (en een Tighadouini) gevaarlijk zijn met snelheid en precisie.

Meeverdedigen doen ze niet. Een 4-2-3-1 met twee controleurs kan dan bijvoorbeeld.

0    
Belgische Naccer

Het is al maanden duidelijk. Nijholt, Tevrede & Ayepong en Fernandez zijn broodnodig in de basis, en NAC met proberen deze spelers nu voor langer vast te leggen. Dit zijn winnaars. Sadiq mag ook, als ideale aanjager.

Verder afscheid nemen van de "te lichte" jupiler spelers als Allouchi, Korte, Vloet, evt. Schoofs en daarvoor winnaars in de plek halen.

Als we dan een trainer krijgen die WEL de sterkste spelers opstelt, dan komt het volgend jaar helemaal goed met NAC.

Het is belangrijk dat je naast de MC talenten, 7 a 8 zelf eredivisie-waardige spelers hebt staan. Die hadden we nu maar 3 of 4 en dan kom je net tekort. Dus bovenstaande 3 spelers inruilen svp voor betere alternatieven met de juiste mentaliteit.

En natuurlijk minstens 1 eredivisiewaardige fitte keeper. Ook heel belangrijk, want dat heeft ook 12 punten gekost dit jaar.

Ik gun Roda de degradatie, wat een waardeloze NEP-Club is dat. Sparta mag blijven en NEC mag ook terug. Liever niet de Graafschap, want daar hebben we nog nooit gewonnen met dat hotseklostebegonia voetbal.

0    
G00Ser

Fernades heeft zichzelf weer teruggevonden in de afgelopen wedstrijden. Als hij goed in de wedstrijd zit is het een van de betere (technische) voetballers. Puntje van kritiek blijft wat mij betreft dat hij zich niet 90min kan opladen, zoals duidelijk te zien was bij de wedstrijd tegen Sparta. Ik hoop dat we hem nog een jaar kunnen huren en dat hij eenzelfde ontwikkeling kan doormaken als bijv. Garcia.

0    
Sjak

@ Belgische Naccer

Kletser.. Allouchi en Korte zijn erg waardevolle spelers voor NAC.
Fernandez viel al bij wat tegenwind om..

Wie wel en wie niet moet je uitstellen tot de oefenwedstrijden, daarvoor is het speculatief geloel!

0    
G00Ser

Een speler die ik ook graag terug wil zien is Mari.

Mari heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt en is echt trots dat hij in het NAC shirt speelt. Als je hem volgt op social media zul je zien dat hij een van de meest trotste NAC spelers is en dat terwijl hij gehuurd is.
Daarnaast vind ik hem professioneel, doet weinig gekke dingen en is nog jong. Ik denk dat hij momenteel nog niet klaar is voor een volgende stap en hoop daarom dat ze hem nog een jaar willen stallen...of wellicht definitief overzetten naar NAC.

0    
signase

@Belgische Naccer:

Roda een nep-club? Daar bleven de supporters ook na de degradatie trouw komen, ook in de Juup zat er in Kerkrade meer dan 10.000 man op de tribune. Nee, dan Fortuna, dat is pas een nep-club. Daar stroomde het stadion pas vol toen het duidelijk werd dat Fortuna ging promoveren. Had liever NEC zien promoveren.

0    
Ibio

Manu Garcia en Angelino zullen vertrekken, maar het zou toch mooi zijn als Ambrose, Fernandes, Mari en Agyepong blijven. Hopelijk stuurt city dan nog 2 toptalenten zoals Kayode(girona) en Tosin Adarabyoyo of Phil Foden

0    
scheppioni

Pracht goal Paolo !! Kan voor veel waarde zijn, wisselvalligheid eruit en nog een jaartje blijven ! HUP NAC met PAOLO !

0    
HarmeNAC

Agyepong trainde vandaag weer apart, en wist te melden dat hij zich nog niet (top)fit voelt, in potentie ene geweldige speler, in de praktijk altijd geblesseerd. Hoe jammer ook, ik denk niet dat we die volgend seizoen er weer bij moet nemen,

0    
Sia

Deze jongen heeft zoveel meer potentie dan wij tot nu toe hebben gezien. Wat een goal. Geldt trouwens ook voor Te Vrede.

Hopelijk blijft Fernandes nog een jaar bij ons. Ik zie een rol weggelegd voor hem als 10 zoals Manu Garcia gisteren vervulde.

0    
SjorsNAC

Gerucht ging dat hij de enige was die zou blijven, hij is van harte welkom!

0    
Ki Utsuri

Gisteren rolde we gelukzalig van de tribunes na een prachtige pot voetbal met geweldige treffers en een mooie afscheidsronde van de spelers en Vreven. Vandaag zijn de meeste weer terug op het oude niveau en begint het gezaag aan de stoelpoten van Smulders opnieuw of het geklaag over eigen spelers. Ook Flieger is weer uit zijn grot gekropen.

@Belgische Naccer: 30 april, 2018 - 12:06
‘Dus bovenstaande 3 spelers (Allouchi, Korte, Vloet) inruilen svp voor betere alternatieven met de juiste mentaliteit.’

Volgens mij ontbreekt bij deze jonge Nederlandse voetballers niet aan de juiste mentaliteit.

Eigen spelers als Vloet, Korte, El Allouchi, Meijers, Mets, Sporkslede, Nijholt, Te Vrede en Koch kunnen technisch gezien niet tippen aan Garcia, Angelino of Fernandes. Dat kan je ook verwachten, maar blijkbaar zijn we snel vergeten waar we vandaan kwamen.

Alle drie door jou genoemde voetballers hebben ze wel degelijk hun waarde getoond in de handhaving, de één wat meer dan de ander. Met Korte wonnen we in Rotterdam, El Allouchi speelde bijna alles en Vloet was vooral in het begin van het seizoen sterk.

Vloet heeft veel kritiek gehad, overigens terecht, zeker de laatste weken lukte hem niet veel meer. Vloet werd gaandeweg het seizoen op ‘10’ gezet om Garcia uit de drukte te halen, deze wisseling was voor Vloet geen succes. Daarvoor miste hij te veel balcontrole, overzicht en rust aan de bal om in een volle ‘box’ te renderen. Vloet moet het spel en de ruimte voor zich hebben (zoals Edwin de Graaf vroeger speelde) en dan is ook Vloet voor NAC gewoon een nuttige voetballer. Mits de nieuwe trainer zijn zelfvertrouwen weer wat kan uitdeuken en de bakken virtuele stront er af krijgt die over hem heen zijn gegaan.

Wat betreft Fernandes, hopelijk volgt hij het spoor van Garcia. Nog een jaartje doorontwikkelen in Breda en dan vooral de fysieke, conditionele en mentale aspecten.

Verder hoop ik dat NAC weer snel duidelijkheid heeft welke huurlingen deze kant op komen zodat ze de hele voorbereiding kunnen meedraaien.

0    
Dutchbird

Mari zijn contract bij City loopt af en zal niet worden verlengd. Past helaas niet in het salarishuis van NAC.
Hopelijk gaat City NAC en Fernandes een herkansing geven nu Vreven weg is.

0    
G00Ser

@Dutchbird,

Ik kan me vergissen, maar Mari heeft nog een contract t/m juni 2019 bij Manchester City. Dat salaris kan overigens wel kloppen, las ergens dat ze een salaris van 3 ton hebben. Overigens kan salaris inleveren een goede investering zijn als je daarmee speelminuten terugkrijgt en wellicht een interessante transfer.

0    
Ad B uit Roosendaal

Ik hoop dat Fernandez nog een seizoen blijft.

Hij moet zeker nog rijpen. Gisteren fantastisch gespeeld, maar "hij is er nog niet". Hij heeft ook mindere wedstrijden en invalbeurten gehad, hoewel dat laatste altijd lastig is.

0    
die ne gast

Van mij mag Fernandes wegblijven. Te hoog zaalvoetballer gehalte. Gaat geen enkel duel aan, trekt altijd zijn been terug, laat zich te makkelijk van de bal afzetten. Technisch zeer begaafd, maar daar redt je het niet mee.
Als Vreven een jaar lang je trainer is en je snapt nog steeds niet wat ‘mentaliteit’, ‘passie’ en NOAD is, dan mag je van mij wegblijven.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja