Overal waar we komen

De Jonge opgeroepen voor future team Nederland onder 16

Er is opnieuw een jeugdspeler van NAC opgeroepen voor een vertegenwoordigend elftal. Tika de Jonge, die zijn wedstrijden speelt voor NAC onder 17, mag zich deze maand melden bij het future team Nederland onder 16.
De 15-jarige De Jonge is uitgenodigd voor een tweedaagse trainingsstage met het future team Nederland onder 16. Dit team bestaat uit spelers, die dicht tegen de selectie van Oranje onder 16 aanschurken. Volgende week maandag traint de selectie in Zeist. Een dag later wordt er geoefend tegen de leeftijdgenoten van Estland. De Jonge maakt deel uit van een selectie van 18 spelers en lijkt dus een gerede kans op speeltijd te maken. Gefeliciteerd, Tika!

Bron: B-Side Rats, NAC

 

Terug naar overzicht
25 Reacties
0    
S.HB.NAC

Onze variant op de Stillems hun ex-de Jong?!

Niet te snel naar een topclub verkassen kerel!!

0    
Henri

Afgelopen zondag een interessant interview bij de Tafel van Kees Jansma met de AD van AZ Robert Eenhoorn. AZ heeft op het ogenblik één van de beste zo niet de allerbeste jeugdopleiding van NL en steekt er ieder jaar 3 miljoen euro in. Hij was klip en klaar in zijn mening en verkondigde dat als je als club niet in staat bent om de grootste talenten in huis te houden en in het eerste te laten debuteren het aanhouden van een eigen jeugdopleiding zinloos is. Er is voor en door Tim Gilissen en de nieuwe AD en TD dus nog erg veel werk op dit vlak te verzetten.

0    
Da Pope

@Henri

Er is zeker nog een hoop werk te verzetten, maar het begin is hoopgevend. Als je bedenkt waar NAC vandaan komt, is de kwaliteit van de opleiding onder Gilissen en Hellemons echt gigantisch vooruitgegaan. Je weet dat de opleiding (nog) afgeroomd wordt door de grotere clubs, maar de ingezette lijn stemt mij wel positief. Je moet ergens beginnen, niet?

0    
Rbull

Dan krijgen we over 3 weken wel het bericht dat De Jonge de overstap maakt naar een andere BVO en dat we trots zijn dat Jeugdspelers al vroeg worden opgepikt door andere BVO's.

Of mag ik dat niet zeggen?

Hopelijk haalt dit talent wel NAC 1

0    
Wanny

AZ heeft zijn zaakjes inderdaad goed voor elkaar. Uiteindelijk is dat wel allemaal terug te voeren op DSB dat er vele miljoenen in heeft gestoken.

Mochten we degraderen dan hoop ik dat het budget van de jeugdopleiding niet aangetast wordt. Sterker nog, dat zou eigenlijk omhoog moeten.

0    
Henri

@Da Pope
Helemaal met je eens.

@Wanny
DSB is in 2009 failliet gegaan. Heel dit plan is volgens mij daarna ontstaan. Maar het belangrijkste is dat er bij AZ op directie- en managementniveau zeer capabele mensen werken/ worden aangenomen met visie en daadkracht. Ook op dat gebied kunnen ze er bij NAC veel van leren.
Wij nemen reeds jaren bij hen uitgerangeerde spelers als De Zeeuw, Rosheuvel en Mühren in dienst.

0    
Henri

Siereveld voegt zich volgend seizoen bij Zeeuwse NAC-enclave

BREDA - Gylermo Siereveld mag zich vanaf volgend seizoen speler van NAC Breda noemen. De jonge Zeeuwsluit komende zomer aan bij de onder 19 van de Brabantse eredivisionist.
Daniel Vervelde 12-02-19, 15:51 Bron: PZC

Siereveld, zoon van Giovanni Siereveld (ex-speler van Hoek, Kloetinge en Vlissingen), speelt zijn wedstrijden momenteel nog in het shirt van JVOZ. Bij de voetbalopleiding speelt hij in de onder 17. Bij NAC wordt hij komende zomer toegevoegd aan de onder 19.

Momenteel spelen er al drie Zeeuwen in die ploeg. Jan-Paul van Hecke kwam afgelopen zomer over van huidig zondag-derdedivisionist Goes. Ook Gianni Vandepitte en Yassine Azzagari maken deel uit van NAC onder 19.

0    
Wanny

@ Henri

Zonder DSB had AZ al niet meer bestaan of was het niveau Telstar geweest. Na het faillissement stond er een geweldige selectie en een gloednieuw stadion. En hebben ze geluk gehad dat de curatoren ze gespaard hebben.

Wat de beleidsbepalers vervolgens goed gedaan hebben is munt slaan uit die selectie en het stadion. En het geld in de juiste dingen investeren. Zoals ook de jeugdopleiding.

Daar kan NAC inderdaad heel veel van leren. Maar NAC is een club met een grotere en veel rumoerigere achterban dan AZ. Dat maakt gedegen beleid op lange termijn blijkbaar onmogelijk. Doorgaans stappen hier dan ook niet de juiste mensen in. En degenen die wel goed zijn, zitten er na een paar jaar ook volledig doorheen.

0    
Peter

Ik verwacht dat we,gezien de enorme klerezooi bij ons NAC, gewoon degraderen!


EN ALS WE DAN GEDEGRADEERD ZIJN, GRAAG EEN ERVAREN GOEDE TRAINER AANSTELLEN EN NIET WEER ZO'N DERDERANGS PIPO.

EN DAN OOK GRAAG EEN SELECTIE MET EREDIVISIESPELERS, ZODAT ER IN 1 JAAR TERUG ZIJN!
EN DAN A.U.B. WEER NIET KKD-SPELERS OF NOG MINDER, WANT DAN WORDT HET WEEEEEER HELEMAAL NIETS.

WAARVAN AKTE!

0    
van Flieger

Toen van Flieg nog regelmatig ging kijken bij de jeugd, thuis- en uitwedstrijden, maakten ze het de jeugd van PSV, Sparta en Ajax nog moeilijk. Dat was een jeugdopleiding die er alles uithaalde. Jo Janssen en Co.

De huidige jeugd bestaat uit watjes die ergens in een buitenwijk van Breda heeft geleerd op plastic veldjes een baletje hoog te houden.

0    
Beest

Vanaf je 16de mogen ze een contract tekenen toch? Waarna je mag vragen wat je wil.

Hoe zit dat met die andere internationals ?

0    
Arie

@ Wanny

Door o.a. deels Scheringa zn grote kunstcollectie en privévermogen heeft hij AZ goed buiten de curatoren kunnen laten.

Dat ze daar een jeugdopleiding hebben om je vingers bij af te likken staat buiten kijf. Maar bij NAC krijgen jeugdspelers gewoon geen kans en nu zelfs nog minder met Helmond Sport als satellietclub. De schande dat je met onze status überhaupt een satellietclub durft te nemen. Bij Heerenveen gooien ze Pierie, Vlap en nog wat jeugdspelers er gewoon in, die door ervaring op te doen nu al gerenomeerde spelers in dat team zijn. Alle clubs om ons heen durven dat te doen, maar wij laten Van Hooijdonk elke keer in de 89e minuut invallen en stellen nu zelfs liever die lamstraal van een Muhren op dan hij. Meijers wordt verhuurd, terwijl hij gezien de kwaliteiten van de 2 centralen gewoon het hart met Klomp had kunnen vormen. Snepvangers en Brusselers zijn nooit minder dan Allouchi en Korte en Reuvers kun je ook net zo goed op het middenveld gooien. Nu halen we elk seizoen halve tammen en gooien ze na een dramaseizoen weer buiten om vervolgens weer nieuwe drama's te halen. Zo bouw je never nooit iets op, ook geen goodwill en aantrekkingskracht naar jeugdspelers die je hebt of binnen zou kunnen halen.

0    
Judge M.

En nog eentje:

"Oualid Agougil heeft zich helaas vanwege een blessure moeten afmelden voor de trainingsstage van Oranje 014. Zijn ploeggenoot bij NAC 014, Omar Mekkaoui, neemt zijn plaats in mag zich op gaan maken voor een aantal trainingen op het trainingscomplex van de KNVB in Zeist. Gisteren heeft Omar de eerste trainingen afgewerkt. Vandaag staan er weer een aantal trainingen op het programma!

Veel plezier en succes, Omar!"

Aldus de feestboekpagina van onze jeugdopleiding. Goed bezig mannen!!

0    
Henri

Selecties van spelers van buitenlandse afkomst neem ik met een korreltje zout. Na het debacle met diverse Marokkanse spelers als Ziyech en Mazraoui heeft de KNVB zijn beleid aangepast en worden deze jonge talenten voor alle zekerheid asap bij een selectie betrokken om zo met ze in contact te komen en te voorkomen dat ze op latere leeftijd voor Marokko, Turkije, etc. gaan kiezen. De KNVB selecteert hier dus bewust met ruimere marges dan met Nederlandse talenten die geen tweede keuze/alternatief hebben.

0    
ibio

Het succes van de jeugdopleiding is te danken aan 1 persoon;
Tim Gilissen.
Ik vrees dat hij bij de eerste beste kans vertrekt naar een andere club.
en geef hem eens ongelijk!

0    
Pedr0

@henri, hoe kom je erbij dat de knvb dat doet .... bron?

0    
Henri

Ik volg de actualiteit op radio, tv en de schrijfpers. Is van toepassing sinds de nieuwe directie bij de KNVB actief is.

0    
Harrie

@Ibio je hebt werkelijk geen idee hoe het zit. Gilissen is bij de jeugdopleiding als manager verantwoordelijk voor de faciliteiten en school. Hebben we al een eigen jeugdcomplex? Weet je hoe het Graaf Engelbrecht, de school waar de meeste NAC spelers op zitten, staat aangeschreven?

Het gebeurt echter op het veld en daar is Hellemons met de trainers verantwoordelijk voor. Is het je wel eens opgevallen uit welke elftallen steeds jongens doorbreken in Nationale teams of een stap maken naar een topclub?

Gilissen word door iedereen hier genoemd omdat hij 1 ding beter doet dan de trainers en Hellemons: op de voorgrond treden en zichzelf verkopen.

Ik ben vaak bij de jeugd aanwezig, en sinds Gilissen in het technisch hart zit is hij bijna nooit meer bij de jeugd te vinden. Dat vind echt niemand erg.

0    
Harrie

@Henri, ook jij verkoopt onzin. De spelers mogen later (als senior) altijd nog overstappen naar het land van herkomst van de (voor)ouders. Daar helpt een vroegtijdige jeugdselectie helemaal niet aan.

0    
Harrie

De door jouw genoemde spelers hebben ook allemaal in de Nederlandse jeugdselecties gespeeld

0    
Henri

@Harrie
Beweer ik ergens dat dat niet kan? Natuurlijk kan dat zolang de regelgeving zo blijft. Alleen zeg ik dat de KNVB zijn kansen wil vergroten door al vroeg interesse voor deze spelers te tonen zodat ze als ze eventueel moeten/willen kiezen Nederland een reeele kans geven.

0    
De Muzikant

Harrie, de Hellemons die jij noemt, is dat dezelfde die koste wat kost hoofdtrainer moest worden van NAC, waarna degradatie onafwendbaar bleek? Heeft ons veel geld en imago gekost. Eigenlijk het begin van alle ellende. Voor € 350.000 zou hij de klus wel eens klaren.

0    
Harrie

@De Muzikant, destijds hetzelfde verhaal als nu. Ligt het aan de trainer, de spelers of beleid bepalers?

In ieder geval doet Hellemons heel goed werk bij de jeugd en zit hij daar beter op zijn plek dan als hoofdtrainer. Net zoals van der Gaag (en Dijkhuizen) het goed heeft gedaan bij Excelsior en het bij NAC niet lukt. Of dat Pierre succesvol was als speler en het als analist goed doet, maar dat is geen garantie als technisch beleidsbepaler. Of Gilissen die zichzelf goed verkoopt binnen de club, supporters en buitenwacht, maar onderhandelen met spelers en zaakwaarnemers en de boel leiden in Zundert is wat anders.

0    
Harrie

@Henri, de KNVB roept gewoon de beste spelers met een Nederlands paspoort per leeftijdscategorie op voor de jeugdselecties en dat doen ze al jaren. Daar is niets aan veranderd.

Misschien moet je maar eens kijken op onsoranje.nl om te zien of er in verhouding met voorgaande jaren meer Marrokaans of Turkse jongens worden opgeroepen.

0    
Wanny

De jeugdopleiding verkopen binnen en buiten de club is misschien nog wel de meest belangrijke taak van allemaal.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja