Overal waar we komen

Sporkslede: "Het gaat de goede kant op"

Het herstel van Fabian Sporkslede verloopt volgens plan. De verdediger sprak met Ajax Showtime over zijn blessure en zijn plannen voor de toekomst.
Sporkslede raakte op 9 december in de thuiswedstrijd tegen Vitesse geblesseerd. Sindsdien werkt hij aan zijn herstel: "Ik ben geblesseerd aan mijn achillespees, maar naar omstandigheden gaat het wel goed. In de wedstrijd tegen Vitesse kwam ik verkeerd neer na een sprong. Ik ben inmiddels geopereerd en nu gaat het de goede kant op, het gaat volgens plan. Wanneer ik weer kan spelen? Dat durf ik nog niet te zeggen. Over twee weken heb ik weer controle en dan gaan we een plan maken voor de rest van de revalidatie." De kans bestaat dat Sporkslede zijn laatste wedstrijd voor NAC al gespeeld heeft. Het is onzeker of hij dit seizoen nog in actie kan komen en omdat zijn contract afloopt, is het twijfelachtig of hij er volgend jaar nog is. Sporkslede kijkt nog niet te ver vooruit: "Mijn contract loopt af ja, dat klopt. Op dit moment heb ik nog niets van NAC gehoord over eventuele verlenging. Na mijn blessure heb ik ook voor mijzelf besloten om te focussen op het herstel van mijn blessure. Als ik wat verder ben in mijn revalidatie ga ik op zoek naar wat na de zomer een optie kan zijn. Of ik bij NAC blijf? Ik sta op dit moment overal voor open."

Bron: B-Side Rats, Ajax Showtime

Vorig bericht
Mulder is de scheids zondag 40 reacties
Terug naar overzicht
28 Reacties
0    
scheppioni

Beterschep !
Zeker niet minder dan karami !

0    
Sjef de gevulde [email protected]

Niet minder die Karami is een regelrecht ramp die heb ik nog helemaal maar dan ook helemaal niks goeds zien doen. 100 x liever sporslede

0    
Toontje

Jammer was net goed bezig en is beter dan wat er nu staat

0    
Henri

Raar dat Sporkslede nog niets van NAC heeft vernomen over een eventuele verlenging. Hoe kan het ook anders zonder een AD en TD. Nog enkele maanden wachten Fabian, of anders gezegd, ik zou er niet op wachten!

0    
D'n Beuk

Zelfs met een kapotte achillespees beter als Karami

0    
Vinnie Jones

Sporkslede heeft vorig jaar laten zien dat hij prima mee kan, dit seizoen zit hij er nog niet lekker in. Mochten we een stapje lager gaan spelen, is hij een buitengewoon nuttige back. Mochten we erin blijven, dan heb ik geen problemen met een contractverlenging. Al is het maar voor de concurrentie.

0    
van Flieger

Is er eigenlijk al duidelijkheid over waar die karrevracht aan langdurige blessures precies vandaan komt ? Ok, Smulders heeft een aantal spelers binnengesmokkeld die al niet okselfris waren (medische staf NAC heeft blijkbaar geen Veto recht), maar zodra ze binnen zijn begint de ellende.

Dubieuze trainingsmethoden ? Pech ? Niet echt belastbaar en dus niet geschikt voor betaald voetbal ? Enorme beoordelingsfouten ?

0    
van Flieger

Verder valt het van Flieg mee, dat geen van de spelers nog chronische migraine heeft ontwikkeld van het gezoem van die klotedrone de hele tijd boven het trainingsveld.

0    
Arie

Inspanningsfysiologen, videoanalysten, massagespecialisten, voedingsdeskundigen, therapisten van allerlei soort. En toch vliegen ze de allemaal de kreukels in.
Schrok ook even dat hij het over het team had wat de goede kant op ging.
Gelukkig maar. Op naar herstel en terug in de basis Fabian!

0    
Denzz

@Vlieg

Dat in tegenstelling tot menig bezoeker van deze website na het lezen van jouw posts

0    
RV

Van Anholt vind ik voor rechts overduidelijk de beste optie.
Gersbach vind ik op links ook niet erg slecht overkomen, hij is wel enorm traag maar verdedigend echt niet slecht.

Karami had van mij niet gehaald hoeven te worden, vind dat we meer dan voldoende spelers hebben voor de back posities. Hoeft van mij nu ook weer niet direct de pispaal te worden. Op Lundqvist na speelde iedereen afgelopen week als natte boterhammen. Sommigen omdat de inzet er niet was, sommigen omdat ze gewoon het niveau niet hebben. Die combinatie is teveel van het goede voor het matige elftal.

0    
Kipiani

Er is inzet genoeg van de spelers. Maar als de doos bij een aantal nog om de schoenen zit lukt het niet. Daar kunnen zij niets aan doen, ze kunnen het niveau niet aan. Zeer slecht aankoop / huur beleid.
Heeft niets met inzet of motivatie te maken. Nijholt kan gewoon niet mee, in alles veel te slecht, Kortei idem dito.
Kwaliteit dus, dat hebben we te weinig.
RvC maakt zich niet druk om NAC die hebben andere belangen op de golfbaan te bespreken.
Gesprekken waar NAC ook misbruikt wordt, om bijvoorbeeld de medische staf toch uit te besteden aan die kliek rond de ex wieler ploegleider van Hoogerland en Woutje Poels.
Hoe zo vriendjespolitiek over de rug van NAC Breda ?
Dan weet WW gelijk ook, als hij dat al niet wist, waar die hoge personeelslasten voor een deel ook naar toe gaan. Zoek maar op. Follow the money.
Slapenloze nachten, sjagrijn, frustraties, gevoel van onmacht, zijn voor de echte supporters.

0    
Ivo

Sporkslede moet je gewoon laten gaan. Van Anholt heeft een contract t/m 2020 en daar moet je een jonge gretige speler achter zetten. Ik vind Sporkslede en van Anholt min of meer gelijkwaardig, maar allebei vasthouden is onnodig, zeker als je degradeert.

0    
Badeend

Kipiani, heb je Mühren zien spelen? En durf je dan nog te zeggen dat het niet aan inzet ligt??

Als je nummer 10 geen stap zet, valt er een enorm gat op het middenveld. Dat is al niet te belopen maar voor een team zonder vertrouwen (kijk eens goed naar Mets) helemáál niet.

En nu noem ik Mühren, omdat die met stip bovenaan in de ranglijst van wanpresteerders staat (knap, als je zo weinig speelt), maar er zijn er meer. Het is vooral geen TEAM. Niemand is bereid ook maar iets voor een ander te doen.

Neem even de linksback-historie van dit seizoen mee. Zowel Carolina, Mashart als Leigh hebben echt wel aardige dingen gedaan maar ze verzopen omdat zij steeds degenen waren die van Mets en Kali de bal kregen (na zes keer terug naar de keeper). En dan moesten zij er ineens iets mee, terwijl intussen de tegenstander anderhalf uur had gehad om zich te herpositioneren - en NAC dat niet had gedaan. Ze konden de bal nooit kwijt.

Ja, zo kan ik ook 5 linksbacks verslijten in één seizoen. Het is te hopen dat iemand (Gersbach? Lundqvist?) er een keer iemand op aanspreekt.

0    
Badeend

Overigens - "Ajax Showtime"?? Daar praten onze geblesseerden wél mee? Vind dit toch wel een gemiste kans aan de kant van NAC hoor - het team is zich al zo ontzettend aan het vervreemden van de supporters, een beetje goodwill kweken (op welke manier dan ook) kan volgens mij geen kwaad.

Enfin, 0-2 zondag betaalt bij Unibet 401x uit. Just saying.

0    
Da Pope

@Badeend

Sporkslede debuteerde ooit in de Champions League namens Ajax tegen Real Madrid. Daar spraken ze hem over. Dat stuk was voor onze bezoekers alleen wat minder interessant. Logisch dat ook zijn blessure even aangestipt werd, toch?

0    
Kipiani

Beste Badeend,
Als je Muhren haalt, dan weet je wat voor type speler je krijgt of huurt.
Robert Muhren dus.
Nu niet verbaasd zijn jongens, anders bel Hans Smulders, Justin of Joost Gielen even.

0    
Wanny

Laten gaan. Dit is, zoals bijna de hele selectie, geen speler waarmee je een stap omhoog gaat zetten. En je hebt de vergelijkbare Van Anholt al.

0    
RV

Gezien zijn kwaliteiten, het feit dat van Anholt er is en zijn zware blessure zie ik overigens geen noodzaak zijn contract te verlengen. Prima jongen maar er moeten voldoende alternatieven zijn.

We zijn geen filantropische instelling die het spelers (zoals bv. Rommens) moet gunnen omdat ze zo sympathiek en begaan zijn met de club. Daar moeten we heel snel vanaf.

0    
Ouwe Spionkop

Aardige gast, maar komt helaas kwaliteit tekort. Ik vrees dat hij zelfs tekort komt als je wil promoveren uit de eerste divisie.
Dus bedankt voor de bewezen diensten en het ga je goed man.

0    
Theoden King

Kunnen we Mühren niet aan utrecht slijten? Advocaat koopt alles waar een luchtje aan zit.

On topic: eens met Badeend dat Sporkslede of welke (geblesseerde) speler dan ook wel eens wat van zich mag laten horen.

Ik deel ook de opmerking van Flieger dat er wel erg veel geblesseerden zijn. Sinds het woord "topsportklimaat" met Smulders is meegekomen, is het omgekeerde gebeurd. Laten ze trainingsmethoden van MC los op deze suikermannetjes? Hebben we alleen maar stumpers in dienst? Is er überhaupt iemand aanspreekbaar op de medische kant van NAC of is dat ook allemaal lekker vaag verdeeld over deelverantwoordelijken?

Onze club maakt ook op dat terrein stappen de verkeerde kant op. Erover zwijgen, bijvoorbeeld onder het motto van de privacywet, gaat niet op. Zonder op medische details in te gaan, moet iemand toch kunnen uitleggen waarom de ziekenboeg permanent overbevolkt is?

0    
Badeend

Da Pope

Dat snap ik wel, maar is mijn punt niet. Ik blijf die complete radiostilte vanuit NAC over geblesseerden totale waanzin vinden. En dat verstoppen achter de AVG is helemaal een lachertje - dat is voor bange, sneue mensen. Bankiers-ten-tijde-van-een-crisis bijvoorbeeld.

We hebben geen persoonlijkheden binnen NAC. Niet in de selectie, niet in de staf, niet in de leiding. DAT is het hele probleem.

En over Robert Mühren - het gaat mij niet om wat voor speler hij is, het gaat er mij om hoe ONTZETTEND weinig inzet hij toonde. Een echte persoonlijkheid als trainer had hem er na twintig minuten al uitgehaald, of desnoods vijf minuten voor tijd, zonder een invaller te brengen.

"Nee Robert, ga jij thuis maar douchen. En blijf daar maar, de rest van het seizoen. Wij zorgen wel voor een FOX abonnementje en een sjaaltje, kun je thuis LEUK MEEDOEN. BOKHOND."

0    
Badeend

Sorry. Ik ben gewoon nog steeds ontzettend boos over het net-alsof-doen van Mühren vrijdag. Ik ga sinds 1993 maar heb erger niet gezien. Slechter vast wel, maar erger dan dit, nee.

0    
Theoden King

Ik deel je emotie volkomen, Badeend. Zo'n Mühren belichaamt alles wat we nu níet nodig hebben.

Ongelooflijke lambal zonder NOAD of binding met onze club. Eruit schoppen en terugsturen naar België, teruggeefclausule of niet. Breda of Zundert komt hij niet meer in.

0    
Hugo

'Het gaat de goede kant op' we gaan nondeju regelrecht de afgrond in. Ah. Eerst stukje lezen. Hup NAC

0    
Ed

Muhren zucht. Volgens mij saboteerd hij. Bewust alles niet doen. Zo lijkt het. Ik zou als speler het gras op vreten. Let wel 2e klas is mn hoogste niveau ooit geweest, maar als ik hem zie geef ik hem nog heen. 5e klas zaterdag amateur Jezus wat een slomme is ie. Hang de kicks maar aan de willigen

0    
bundy geeren noord

Ronald Spelbos stopt als hoofdscout van het Nederlands elftal.
Hahaha.

0    
Badeend

@ bundy geeren noord

Helaas pas per einde seizoen, dus we kunnen hem niet als 'mentor' naast Van der Gaag zien verschijnen dit seizoen. Maar goed, ik weet ook niet of juist hij de aangewezen persoon zou zijn. 20 jaar geleden misschien wel, toen kende de jongere generatie hem misschien nog wel. Nu niet meer. Daarnaast heeft hij volgens mij gezondheidsproblemen (gehad?). Ook als TD zal hij dus zeker niet aan de slag gaan, maar misschien kan hij een van de vacante posities van de RvC op zich nemen (technische zaken)? Of tenminste, ik ga er maar vanuit dat binnen nu en een half jaar alle posities van de RvC wel vacant zullen zijn, niet?

Blijft de vraag staan wie je naast MvdG neer zou moeten/kunnen zetten. Een type-Advocaat/Adriaanse/Ten Cate? Een type Frank de Boer/Jaap Stam? Iemand van wie mensen iets aannemen, want op dit moment lijken ze dat niet te doen. OF ze zijn gewoon allemaal te slecht, maar dan nog snap ik niet waarom ze er niet keihard voor werken. Figuren als Mühren en Kali moeten toch ook snappen dat, als ze het bij NAC niet laten zien nu, in elk geval voor zichzelf, het gewoon AFGELOPEN is met hun 'carrière'?? Die komen echt alleen nog maar in de Eerste Divisie aan de slag. En zelfs daar....

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja