Overal waar we komen

Dit seizoen meer fietscontroles bij het stadion

Mensen die op de fiets naar NAC-wedstrijden gaan, doen er goed aan hun fiets correct te stallen. De Gemeente Breda kondigt namelijk scherpere controles aan, waarbij fout geparkeerde fietsen zonder pardon worden verwijderd.
De Gemeente gaat vanaf 1 september strenger controleren bij het Rat Verlegh Stadion en in het centrum. De controlebeambte voorziet niet correct gestalde fietsen van een label. Is de fiets na een half uur nog niet verwijderd (bijvoorbeeld omdat je een wedstrijd van NAC aan het bekijken bent), dan wordt de fiets geruimd en naar het fietsdepot bij de Faam gebracht. Voor een bedrag van 25 euro kan de eigenaar zijn of haar fiets vervolgens op komen halen. Rond het Rat Verlegh Stadion geldt vanaf twee uur voor de wedstrijd een zogeheten 'veiligheidszone'. Binnen die zone mogen fietsen alleen op de daarvoor bestemde plekken worden gestald. Update: BN De Stem omschrijft het gebied war je je ijzeren ros niet mag parkeren als volgt: Het gebied rond het NAC stadion, tussen de Lunetstraat, met de daarbij behorende bermen aan de stadionzijde en de middenberm, de gehele parkeerplaats P5, de Rat Verleghstraat langs parkeerplaats P5 met de daarbij behorende berm, de Stadionstraat tot aan de Lunetstraat met de bijbehorende berm langs parkeerterrein P2, de gehele promenade rond het stadion en de groenstrook tussen Lunetstraat en parkeerterrein P2. Voor het gehele gebied geldt dat dit is inclusief beide zijden van de wegen, fietspaden, de trottoirs en de aanwezige hekwerken. Als we dan even een uitvergroting maken van de omgeving, dan mag je je fiets binnen de Zwarte lijnen alleen parkeren in de daarvoor bestemde stallingen. Je kan dan ook zien dat de de overkant (aan de kant van Van Melle en de Citroën garage) niet in deze zone voorkomen en dus gebruikt kunnen worden.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
36 Reacties
0    
Han Mulders

Die gemeente is goed bezig, ruimen die fietsen van mensen die eerst met de bus kwamen. Wordt er ook voor voldoende stallingsruimte gezorgd?

0    
maikolg

Zal inderdaad uit veiligheidsoverwegingen zijn maar gemeente Breda werkt hun visie van minder autoverkeer wel direct tegen met dit en met de gratis bus die niet meer is.

0    
Bart

Vind t juist altijd wel wat hebben al die fietsen bij elkaar. Zou ook niet weten waar hem anders moet zetten..

0    
Tom076

Word er ook nog duidelijk vermeld waar je wel en niet mag staan? Er staan gigantisch veel fietsen tegenover de b side tegen de hekken of bomen. Als dat allemaal in een stalling geplaatst moet worden, ben ik benieuwd waar ze die nieuwe stalling gaan bouwen.

0    
RaraNAC

Hoe zit het dan met fietsen die geparkeerd staan bij de SVB? Dit is altijd een keurig domino rijtje zonder officiële stalling. Ik neem aan dat het hier niet voor geld. Alleen voor de fietsen om de bomen.
Ik word altijd erg moe van de ambtenaren Met deze beslissingen. Je krijgt niet meer respect van het volk door te pesten. Vervolgens krijgt ome agent het gezeur omdat hij zijn voorgeschreven taak uitvoerd.

0    
WillyG

En we beginnen de dag weer met belachelijk nieuws van beleidsbepalers.
Zijn ze zelf al eens komen kijken naar het X-aantal fietsen en de ruimte om je fiets te stallen?

Wat een onzin is dit zeg, geen enkele vorm van logica of van realiteit.

en wat Tom076 zegt, waar komt die stalling te staan voor al die fietsen. En het leger van handhavers wat nodig is om 1.000+ fietsen los te slijpen, in te laden en te vervoeren in 2u tijd... Ja de bedenker hiervan verdient een sticker, man man man...

0    
Benn076

Mijn gevoel zegt dat alle fietsen bij de SVB, Stada en aan de overkant van de B-Side nooit in de bestaande stalling gaan passen.

0    
Prediker

Pfft. Dat ze maar zorgen voor heel veel extra fietsenstalling dan, of willen ze dat iedereen met de auto of te voet komt?

0    
GeelZwartHart

Lekker bezig... bussen weg, dus we gaan fietsen omdat men wil dat we niet met auto komen. Dus we gaan fietsen ruimen...Daarna extra veel alcoholcontroles en de cirkel is rond.
(ik ben zelf absoluut tegen alcohol in het verkeer, maar ken er zat die met slok op rijden.).

0    
De Chef

Ik denk niet dat die ambtenaar die dit verzonnen heeft beseft om hoeveel fietsen het gaat en hoe niet afdoende de fietsenstallingen bij NAC zijn. Dit is een achter een bureau verzonnen ideetje, dat mogelijk wat cash kan genereren.

0    
Eljé

"Ga boeven vangen", was het eerste dat in mij opkwam omdat ik dacht dat het weer lekker makkelijk geld verdienen is aan normale burgers zonder ze aan hoeven te spreken. Zoals met je flitser achter een boom staan. . Ambtenaar 1 haalt m weg terwijl eigenaar in het stadion zit, bij ambtenaar 2 kan je hem terugkopen. Die vervolgens de argumenten van Ambtenaar 1 niet kent om de fiets weg te halen dus discussie is zinloos.

Verderop loodsen we illegalen over de A16, worden oude vrouwen in hun huis overvallen en wordt de natuur en volksgezondheid bedreigd met drugsafval dumping.

Maar goed, ik zal niet zeggen dat ze beter boeven gaan vangen...

0    
Zagge

Dit is natuurlijk om de 2 wekelijkse gigantische overlast van wild geparkeerde fietsen tegen te gaan..??

Kan iemand nog meer regeltjes in dit land gaan bedenken? Je bent vrij om te gaan en te staan maar hou je wel aan de 100.000 regels...

Ps. Graag verneem ik dan ook waar de fiets wel mag staan ipv eerst te communiceren over wat niet mag en hoogte van de boete.

0    
NACBredaHB

Op BNdestem staat een kaart met waar je de fietsen niet mag parkeren. https://www.bndestem.nl/breda/breda-voert-controles-op-fout-gestalde-fietsen-nog-verder-op~a4a057c4/

Daar staat niet dat het aan de overkant van de B-Side niet mag.

0    
F8Hipster

Kan me niet voorstellen dat alle fietsen sowieso in de fietsenstalling passen. Zeker niet bij mooi weer. Snap de gemeente maar een alternatief is er ook niet echt. Samen met het wegvallen van de gratis bussen....

0    
Hobs

Van BN DeStem:

"Het gebied rond het NAC stadion, tussen de Lunetstraat, met de daarbij behorende bermen aan de stadionzijde en de middenberm, de gehele parkeerplaats P5, de Rat Verleghstraat langs parkeerplaats P5 met de daarbij behorende berm, de Stadionstraat tot aan de Lunetstraat met de bijbehorende berm langs parkeerterrein P2, de gehele promenade rond het stadion en de groenstrook tussen Lunetstraat en parkeerterrein P2. Voor het gehele gebied geldt dat dit is inclusief beide zijden van de wegen, fietspaden, de trottoirs en de aanwezige hekwerken."

Dus de overkant van de weg aan de B-Side is wel 'toegestaan'.

0    
L.Oosterhout

De gemeente legt een verbod op om je fiets her en der te stallen. Vervolgens zorgt deze zelfde gemeente niet voor voldoende stallingsplaatsen. Dit lijkt me een hele goede reden om een bezwaartje naar de gemeente te sturen, en het geld voor het ophalen van de fiets terug te eisen + de schade die de fiets heeft opgelopen bij het verplaatsen door de gemeente ambtenaar....

0    
Jamack

De toelichting bij het plaatje omschrijft het verbodsgebeid als volgt:
“Het gebeid rond het NAC-stadion, tussen de Lunetstraat, met de daarbij behorende bermen aan de stadionszijde en de middenberm, de gehele parkeerplaats P5, de Rat Verleghstraat langs parkeerplaats P5 met de daarbij behorende berm, de Stadionstraat tot aan de Lunetstraat met de bijbehorende berm langs parkeerterrein P2, de gehele promenade rond het stadion en de groenstrook tussen Lunetstraat en parkeerterrein P2. Voor het gehele gebied geldt dat dit is inclusief beide zijden van de wegen, fietspaden, de trottoirs en de aanwezige hekwerken.”

0    
Jamack

Sorry, mosterd na de Hobs-maaltijd

0    
Eddy W

Zou het depot bij de faam wel groot genoeg zijn voor al die fietsen?

0    
Van "taajlaand

"Voor volgend seizoen wordt NAC gevraagd om minder kaarten te verkopen, dit i.v.m. de overlast van het reizend publiek van en naar het stadion. Want er is eigenlijk te weinig parkeer ruimte voor alke vervoermiddeken en de bussen worden ontmoedigd..."

Maar ik snap dit wel denk.....die 25 euro boete wordt geïnt om de rolstoellift mee te maken, want de ambtenaren "van dienst" hebben misschien ook een beetje schuldgevoel daar van gekregen...

Hoe zit het trouwens met "de wielen van de fiets van Piet van Pa.....die zijn zo juist gepasseerd" volgens mij...

0    
Van "taajlaand

Sorry...weer enkel schrijffoutjes...

0    
Der wawa

wat grappig, als ik het plaatje en de tekst lees mogen de fietsen dus niet bij het SVB gebouw gestald worden. Dat wordt in september dan ellende, dat zijn ca 250 fietsen. Dan zijn ze na de wedstrijd nog aan het weghalen, en wordt het ouderwets ................. Lijkt me onverstandig gemeente.... NAC en de gemeente hebben nog wat te bespreken en te communiceren zo lijkt het.

0    
Van "taajlaand

Of...misschien krijgt straks iedereen die te voet komt wel kilometervergoeding....
"Gaat mij geld opleveren denk, een dikke 70 km te voet vanuit Middelharnis..;-)

Haalde gisteren al aan dat de parkeermogelijkheden onvoldoende zijn, en er zeker met het oog op de (te) vroege wedstrijden sommige personen het begin van een wedstrijd zouden kunnen gaan missen.

0    
F7 Gekkelijke

Als verhuurder van het stadion & stimulator van een groener Breda, mag de Gemeente er idd best een extra fietsenstalling tegenaan gooien voordat het de de handhaving gaat invoeren. Als je niet een half uur van te voren bij het stadion bent is er no way mogelijkheid je fiets nog IN een rek te plaatsen.

0    
Leurenaar

Bussen die niet meer rijden, fietsen die weggehaald worden omdat ze "verkeerd" staan. Wat zijn dit voor Noord Koreaanse praktijken. Zorg eerst eens voor voldoende fietsenstallingen, wat er nu gefaciliteerd wordt aan stallingsmogelijkheden is echt te weinig!

0    
vriendjespolitiek

Even voor die ambtenaar die dit weer verzonnen heeft!!!!!!

Hedde gij niks beters te doen,verrekte niksnut da ge bent.

Zorg eerst maar eens dat de losliggende tegels in breda gerepareerd worden.Lijkt me meer prioriteit hebben dan die fietsen.Je mag tegenwoordig blij zijn,dat je er heelhuids komt.

0    
Uit je Naaht

Voor iedereen die een complot in zijn hoofd heeft dat de gemeente hier lekker aan gaat verdienen: die 25 euro dekken denk ik maximaal de kosten. De mensen en het materieel voor het weghalen, vervoeren en opslaan van de fietsen kosten behoorlijk wat geld, zeker als je bedenkt dat niet iedereen zijn fiets op komt halen (en je dus minder vaak 25 euro binnen krijgt). Die 25 euro zijn er hoogstens om de onkosten te dekken.

Als je het geld als motivatie los laat moet je linksom of rechtsom concluderen dat het de gemeente om de veiligheid te doen is, of dit nou de juiste maatregel is of niet. Bedenk wel dat dit soort regels bestaan om bijvoorbeeld brandweerauto's (te allen tijde) gemakkelijk toegang tot het gebied te geven, maar ook om het straatbeeld overzichtelijk te houden, met minder ongelukken tot gevolg. Ik ben geen stadsplanner, dus ik weet niet of de huidige maatregel de beste is, maar we moeten wel rekening houden met het feit dat er een goede reden achter de maatregel kán zitten.

Zelf ben ik fervent fietser, ik heb niet eens een auto of rijbewijs, en ik ben er groot voorstander van om zoveel mogelijk mensen uit de auto te halen en de fiets te laten pakken. In mijn woonplaats Amsterdam zie ik echter ook wat er gebeurt als je fietsers vervolgens regelloos hun gang laat gaan; mijn stad is echt een fietsenjungle geworden met veel asociaal gedrag. Ook het stallen is een big issue.

Wat ik met iedereen hier eens ben: de stallingsvoorzieningen móéten op orde. Dat kost waarschijnlijk wel het één en ander, maar dan ben je wel van het gezeik af.

0    
Eljé

Uit je Naaht. Je doet de aaname dat er inzicht is in kosten en ‘baten’. Ik denk zo maar dat de kosten worden weggeboekt ondere generieke overhead en de baten a 25 euro in een ander xls/bestandje rorden gevierd. Ik ken die pappenheimers...

We hebben het over 2-3 duizend fietsen (?) die in ongeveer een uur tijd grotendeels gestald en in een zelfde piek later weer opgehaald worden. Succes gemeente, dat is geen Barones stalling...

Maar goed, je kunt daarna natuurlijk best een tarief van 2 euro op de stalling zetten

0    
Breda

Vreselijk land zijn we toch op dit gebied. Echt wat is in vredesnaam het probleem????

0    
Dutchbird

Zaterdag allemaal je fiets parkeren in de vakken van de VIPS op P1.

0    
Uit je Naaht

@Eljé

Ik doe helemaal geen aanname dat er inzicht is in de kosten en baten, ik maak een algemene inschatting.

Degene die aannames doet ben jij, en die inschatting is overduidelijk onjuist. Als je 2500 fietsen wilt weghalen in een uur moet heb je nog geen anderhalve seconde per fiets de tijd. Die dingen staan op slot en moeten dus losgeknipt en soms geslepen worden en vervolgens op een auto geladen worden. Die auto('s), benzine, slijptol, manuren, opslag, administratieve verwerking en het verzorgen van de mogelijkheden om de fietsen op te halen (en wat al niet meer) kosten klauwen met geld. 25 euro is dan echt een lachertje en voor de gemeente echt de moeite niet waard (ware het niet dat ze de fietsen dus weg willen hebben).

Verder praat je over het geld alsof die ambtenaren het zelf mee naar huis mogen nemen; alsof ze per fiets worden betaald. Onzin, uiteraard. Wellicht heb jij slechte ervaringen met enkele ambtenaren, maar dan zeggen dat je die pappenheimers kent en daar een conclusie aan hangt is natuurlijk een argument van niks. Dat hele Excel-verhaal is op aannames gebaseerd, over zowel de wijze waarop de financiën worden geregeld als over hoe ambtenaren die zouden "vieren".

En dan mij verwijten dat ik ongegronde aannames doe. Laat me niet lachen.

0    
Eljé

Nu vanaf de PC in plaats van de iphone, dus iets meer tijd voor nuance ;-)

Nee, ik geloof niet dat deze ambtenaren het geld van de gemeenschap (!), jou en mij, het meest efficiënt gebruiken en beheren. Ik heb dat gezien tijdens werk bij gemeentes maar ook landelijke overheidsorganen. Ook als burger zie ik dat men verre van efficiënt werkt. Waarbij ik echt niet elke ambtenaar over dezelfde kam wil scheren en slechte intenties verwijt. Het hele systeem/organisatie lijkt niet te werken.

Ik ga altijd op de fiets. Zet met vele anderen mijn fiets op een nette plaats die blijkbaar niet aan de gestelde norm voor parkeren gaat voldoen. Ik geloof niet dat MEER controles bijdragen aan veiligheid, ze halen die fietsen voor/tegen het gebouw en poorten al weg. Waarschijnlijk ook fietsen die op fiets en wandelpaden staan. Lijkt me terecht mbt vluchtwegen etc.

Logistiek valt het niet te managen om supporters duizenden fietsen en scooters op en van de aangewezen plekken te krijgen. Zal een gezellige boel zijn.
Ik bedenk wel wat ik doe als ik mijn eerste 25 euro gelapt heb.


Maarreh... blijf wel lachen hè, zo erg is het allemaal niet...

0    
RaraNAC

Ach, parkeren we m gewoon bij de SVB, als ze dan toch in 2 uur tijd 300 fietsen weghalen, weten we elkaar hier vast ook wel te vinden om 300 losse bezwaarschriften te bundelen zodat ze 2000 uur bezig zijn deze te beantwoorden.

Ervaard iemand de geparkeerde fietsen afgelopen jaar als probleem of als onveilig?

0    
Boefje

Da ze maar boeren gaan vangen......
O wacht......hahaha

0    
Boefje

Boeren=boeven

0    
tripomatic

Goedzo Gemeente Breda...... laat al die fietsterroristen maar gratis met de bus gaan anders........ oooooh wacht effe.........

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja