Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Angeliño: ''Hij pushte me iedere dag''

Angeliño is dit jaar de onbetwiste linksback van PSV. Bij PSV strijdt Angeliño voor het kampioensschap, maar ondanks dat is hij NAC en zijn oude trainer Stijn Vreven nog niet vergeten. In een interview met VI kijkt hij kort terug op zijn periode bij NAC.
Voordat de linksback naar NAC ging werd hij uitgeleend aan Real Mallorca, een ploeg op het tweede niveau. Angeliño zag NAC dan ook als zijn eerste echte kans. ''Het was of die kans pakken of in de tweede divisie blijven en dan zou het waarschijnlijk niets meer worden. Ik bevond me op een kruispunt in mijn leven. Daarom was ik in Breda heel gefocust. Ik wist dat dingen op een positieve manier zouden veranderen als ik één heel goed jaar in de Eredivisie zou hebben. Dat is gebeurd.'' Dat Angeliño het liefst aanvalt heeft elke NAC-supporter vorig jaar wel gezien. Waar verdedigen hem eerst niks interesseerde is dat nu wel anders. ''Ik heb geen hekel meer aan verdedigen'',  aldus de linksachter. Hiervoor is hij ook Stijn Vreven dankbaar, ''Een paar jaar geleden wilde ik niet eens over verdedigen nadenken, laat staan oefenen. Ik gaf het gewoon op. Maar toen ik bij NAC kwam, begon het al te veranderen. Stijn Vreven speelde daar een belangrijk rol in. Hij pushte me iedere dag.''

Bron: B-Side Rats, VI

Volgend bericht
Column: Aan ons heeft het niet gelegen 114 reacties
Terug naar overzicht
51 Reacties
0   0  
Edm

Dat Angeliño het liefst doet aanvallen..........

0   0  
Coen

NAC stuurt goede mensen weg. Vreven was fanatiek en emotioneel maar zn prestatie was prima. Om over Ernie Brandts nog maar te zwijgen. Wanbeleid!!!!

0   0  
van Flieger

Letterlijk. Stijn's vocabulaire was weliswaar beperkt maar het "push push push" kwam er toch steeds overtuigend uit. Totaal andere aanpak dan die van MvdG.

0   0  
Cownter

Overigens. Fanatiek en emotionele trainer past prima bij NAC. Daar houden supporters hier in Breda wel van. Zijn uitspattingen waren soms wat too much. Maar een beetje peper in de reet is welkom nu. Vd Gaag heeft zeker kwaliteiten en zit met een uitermate zwakke selectie opgescheept. Maar iets meer beleving en emotie laten zien is hard nodig. Dit zie je bij trainer en selectie van de graafschap wel. Dat maakt het verschil. Als je Groningen niet wint is het over en sluiten en kan je weer naar de eerste divisie.

0   0  
van Flieger

MvdG is een totale tegenpool van Stiijntje. Qua karakter en qua trainingen. Dat MvdG deze waardeloze selectie accepteerde voor zijn aanstelling is zijn grootste fout geweest.

0   0  
Chris W.M.

@van Flieger

MvdG heeft grotendeels meegewerkt aan het samenstellen van de huidige selectie, getuige de interviews met Diemers en Fernades die aangaven door hem gebeld te zijn. Zoveel medelijden hoeven we niet te hebben.

0   0  
signase

Geeft maar weer aan hoe belangrijk mentaliteit is voor een topsporter:
”Het was of die kans pakken of in de tweede divisie blijven en dan zou het waarschijnlijk niets meer worden. Ik bevond me op een kruispunt in mijn leven. Daarom was ik in Breda heel gefocust."
Met welke instelling zitten onze spelers eigenlijk op de bank in de kleedkamer?

0   0  
Wolfmanjack

Die trainer van de Graafschap ben je anders ook gauw beu hoor. Zegt wat de mensen graag willen horen. Lekker makkelijk.

0   0  
D'n Klaagmuur

@Wolfmanjack:

Kan wel zijn en ik vind die vent af en toe ook maar overkomen als een simpele boerenpummel maar misschien is dat nou juist de reden waarom de klik daar beter is.

Voetbal hoeft niet altijd heel moeilijk te zijn en als je ziet wat vd Gaag met z'n "iedere week een andere opstelling" voor zootje van maakt kun je het soms maar beter simpel houden.

0   0  
wvb

ja Vreven had er een paar spelers uitgegooid dit jaar... zou dat geen goeie TD kunnen zijn??

0   0  
fvf6

Kijk naar Advocaat en van Bommel trainers met beleving langs de lijn , daar is niks mis mee en het slaat over naar het veld . Ik zag Stijn Vreven graag als trainer bij NAC , hij had alleen een nadeel dat de scheidrechters en de KNVB alles wat hij deed onder een vergrootglas legde .Iets wat ze bij Advocaat en van Bommel waarschijnlijk niet aan durven

0   0  
Ivo

Afscheid nemen van Vreven was de grootste fout van Smulders/Goetzee. Hij had z'n doelstelling gehaald met een nette P14, 4 punten los van de streep. NAC had al heel veel trainers versleten in de jaren ervoor, een beetje stabiliteit was goed geweest. Hij kon spelers op scherp zetten en sommige jongens gingen ook echt steeds beter spelen.

0   0  
D'n Portugees

Hoezeer ik SV ook apprecieerde als coach van NAC en hij volledig ons beeld van NAC vertegenwoordigde voor wat betreft de door ons zo gewenste NOAD-mentaliteit, kón het gewoonweg niet meer.

SV had al drie schorsingen wegens wangedrag aan zijn broek, waarvan de laatste een schorsing van 3 wedstrijden onvoorwaardelijk. In totaal dat seizoen al zeven wedstrijden niet er bij. Een volgende uitbarsting en daarmee schorsing was echt vrijwel onvermijdelijk en die zou echt richting de 5 wedstrijden of meer onvoorwaardelijk gaan.

En dat risico was te groot: een coach hoort tijdens de wedstijd langs de lijn te staan en niet ergens op rij 50 verstopt te zitten.

0   0  
Buenas NAC

@D´n portugees

Je ontslaat een coach toch niet, omdat hij (wellicht) nog een schorsing aan zijn broek zou krijgen. Als ik terug denk aan de tijd van SV is dat ook zeker niet altijd positief geweest. Hier op BSR heb ik zeker ook menige keren teksten als ´´Stijntje rot op´´ gelezen!

In ieder geval bleef Stijn strijden voor wat hij waard was, en dit had dan ook effect met dat hij aan het einde van de streep al zijn deadlines gewoon gehaald heeft. Dat moeten we van MVDG nog maar afwachten....

Maargoed, we dwalen weer af over de coach kwestie van ons NAC. Angeliño is een top speler voor ons NAC geweest, mede dankzij zijn enorme klasse hebben wij een lijfsbehoud kunnen realiseren! Wat een top gozer, mooi om te zien dat hij lovend spreekt over NAC en SV!

0   0  
Sia

Als je denkt dat Stijn een betere trainer is dan Mitchell dan heb je last van kortzichtigheid (met alle respect). Iedereen kan zien dat Stijn vorig seizoen een veel betere selectie tot zijn beschikking had dan Mitchell dit seizoen. En desondanks verloren we alle do or die wedstrijden of pakten we 1 punt at best. Met Angelino, Manu Garcia, Pablo Mari, Umar Sadiq en Thierry Ambrose was degraderen een schande geweest. Behalve Te Vrede, Lundqvist en misschien Rosheuvel kan niemand bij de huidige selectie mee met dat niveau.

0   0  
van Flieger

Vreven werd aangenomen om wat hij kon en ontslagen om wie hij was.

0   0  
van Flieger

De verwijten aan het adres van Vreven:

1. Alleen bezig met de eerste 16 in de selectie
2. Had een selectie ter beschikking van het niveau ADO, eindigde daaronder
3. Misdroeg zich langs de lijn.

Hij leverde wel.

0   0  
Sjaak Peerenboom

Angelino is een top gozer!! Ook in het veld altijd sportief naar zijn tegenstanders!!

Wat betreft Stijn Vreven, ben ik het niet eens dat hij een betere selectie had. Het enige dat die selectie wel had was strijd passie en een paar pareltjes, Angelino en Garcia. Verder is de breedte van de selectie nu beter!! Bij vreven moesten spelers als verschueren, sporkslede, meijers en el allouchi in de basis. Als je nu gaat kijken hebben we speler rond lopen als van anholt, Kali, Muhren, Kastaneer, rosheuvel, te vrede...
Al deze spelers maar dan ook allemaal laten niet hun eigen niveau zien, ik begin mijzelf toch sterk af te vragen of MVDG de spelers wel gemotiveerd krijgt om het beste uit zich zelf te halen!!

Smulders zijn vertrek was een ware blamage, kijkend naar puur de selectie van NAC kun je stellen dat je met deze spelers zeker een betere selectie hebt dan Emmen, Graafschap, Fortuna, Excelsior.... Dan kan ik maar 1 conclusie trekken --> MVDG OUT!!!!!

0   0  
Ivo

Vreven moest ook dealen met een keeperssoap met vrienden Noppert, Birighitti en Bertrams. Heeft zeker 5, misschien wel 10 punten gekost.

0   0  
Ivo

@Sjaak Peerenboom
De clubs die jij noemt doen het met een kleinere selectie en minder huurspelers. Dat betekent dat je per speler wat meer kan betalen en dat de betrokkenheid van de spelers groter is. Van onze selectie gaan er na de laatste wedstrijd 16 weg. Die zijn niet meer met NAC bezig.

0   0  
Pizzabakker

Hadden maar meer spelers deze mentaliteit! In de huidige selectie zouden we die goed kunnen gebruiken. Ik snap niet dat je als speler het niet kunt opbrengen om iedere wedstrijd je stinkende best te doen en er alles probeert uit te halen. Je bent toch buiten voor je club, medespelers en publiek te strijden toch ook bezig om jezelf te etaleren? Angelino had blijkbaar wel door dat hij het nu eens moest laten zien en dat heeft hem toch een mooi vervolg aan zijn carrière opgeleverd.

0   0  
Buenas NAC

@Sjaak:

Volledig met je eens, maar wat hebben we op de korte duur aan een ontslag van MVDG. Dan zit Rob Pender op de bank als interim coach, kan hij de spelers wel overtuigen en motiveren? Vul dat zelf maar in! Op dit moment MVDG op straat zetten brengt in mijn ogen alleen onrust met zich mee, net zoals dat destijds onrust met zich meebracht toen Smulders op straat werd gezet. Sterker nog, die onrust duurt nog steeds voort. We hebben nog steeds geen vervanger. Er rest ons een ding, zaterdag 3 punten pakken tegen groningen. Hopen dat er ergens in dit seizoen nog iets van een opleving of vorm komt net zoals we die hadden voor de winterstop en hopen dat directe concurent De Graafschap deze opleving niet heeft. Helaas is dit de conclusie, maar HOPEN is het enige wat ons in de ere kan houden momenteel!

0   0  
@Ivo

Gelukkig hebben we dit seizoen geen keeperssoap gehad inderdaad......

0   0  
Nachoreca1

Als ik dit lees , staat bij wijze van... het huilen nader dan het lachen... nee die Smulders had er kijk op... wat heb ik een teringhekel aan die vent... en degenen die hem carte blanche gaven..

0   0  
Tico

Tja maar die keepersoap zou zomaar weer kunnen opstarten na dit seizoen.......

0   0  
ibio

Stijn Vreven had vorig jaar een selectie om je vingers bij af te likken.(behalve de keeper)
Dat hij zich pas op het einde veilig wist te spelen geeft aan wat voor wanprestatie hij heeft geleverd.

Manu Garcia linksbuiten willen zetten, wat een tactisch onbenul was het.

0   0  
Sp1

Angelino, Vreven..... Zucht! Zaterdag mogen we weer hopen....

0   0  
Sigaar

Vreven had OOK behouden moeten blijven, al was het maar als assistent. Vd Gaag/Vreven was een gouden duo geweest.

0   0  
Ivo

@Ibio
Wat vergeten mensen toch snel. Een selectie om je vingers bij af te likken...echt?
We zijn gered door 3 jongens van Man City (Angelino, Mari, Manu Garcia) en verder was het allemaal gewoon heel matig.

De keeperssoap is al genoemd, maar Smulders deed het dit seizoen dunnetjes over.

Maar ook vorig seizoen hadden we een hele zwakker verdediging, op Koch en Mets werd toen al veel gemopperd. N'Toko was ook 3x niks en Horsfield en Meijers kwamen te kort.

Toen al een heel wisselvallige El Allouchi en Nijholt op het middenveld, en Korte die voor veel te weinig dreiging zorgde. Haemhouts, Vloet, Rommens, Schoofs, allemaal om je vingers bij af te likken?

Aanvallend was het inderdaad iets beter met Ambrose, Agyepong en Saqiq, daar kunnen Kastaneer en Rosheuvel niet tegenop.

Ik geloof echt dat Vreven er op inzet meer uitgehaald heeft, en dat er ook uit deze selectie meer te halen valt. Maar het is al vanaf de eerste wedstrijd onvoldoende qua inzet en strijd. Deze trainer krijgt het niet op scherp.

0   0  
Helter

Grootste fout ooit. Afscheid nemen van Stijn!
Wat een betrokkenheid. Wat een motivator.

0   0  
Daan

Van der Gaag , is net zo goed verantwoordelijk voor de samenstelling van de huidige selectie .
Kasteneer , Rosheuvel, Kali en zo kunnen we nog wel even doorgaan kwamen op voorspraak van Van der Gaag naar NAC en dat geldt ook voor de 5 -1 geweldenaars die in de winterstop zijn aangetrokken.
Alles en eeuwig op Smulders schuiven is hypocriet en niet de waarheid .

0   0  
Judge M.

Ja, haal Vreven maar weer terug. Kan Verschueren weer mooi op rechtsachter gaan spelen en misschien is Schoofs dan ook wel weer inzetbaar... Schei toch uit zeg!

0   0  
Wijnkunst

In het begin was iedereen enthousiast over Vreven. Later begon de kritiek. Nu is het weer Vreven hosanna. Natuurlijk was Vreven achteraf een hele goede voor NAC. Wel makkelijk, al dat commentaar achteraf. Ik ben benieuwd wat we straks van van der Gaag vinden, mochten we ons toch nog handhaven. Het is de waan van de dag.

0   0  
Buurman

Leg mij nu eens de kwaliteiten van van der Gaag uit. De motivatie van de spelers. Zero. De inzet van de spelers. Zero. Juiste basis opstelling. Zero. Juiste ingrepen. Zero. Vechtlust. Zero. Realisme in interviews. Zero. Een aktie plan om zaken te verbeteren. Zero. Hou toch op dat we een trainer met kwaliteiten hebben. Hij is driekeer niks. Het enige wat hem lukt is steeds monotoon het zelfde zeik verhaal afsteken. We roepen steeds , en terecht , dat de spelers het vuurtje moeten aansteken. Wij gaan dan wel in de fik. Vreven deed niks anders dan het vuurtje aansteken en opstoken. Maar dat vinden de parochianen van pastoor van der Gaag en pater Penders dan weer maar niks. Doodmoe word je er van. Gek hè dat we op plaats 18 staan.

0   0  
NAC!!!

De fout was en blijft vreven weg sturen.
Kijk naar zijn club nu, speelde in het begin moeilijker mee in de bovenste regio van het klassement. Na de winter is het een geoliede ploeg geworden. Spelen nu ook mee voor promotie naar de 1A klasse in België. De man doet het gewoon goed en is een stuk rustiger geworden naast de kant.

Vreven en NAC en NAC en vreven is een match!!

0   0  
Braze

Bij NAC ligt de fout bij de verantwoordelijke bestuurders, de aandeelhouders , de Raad vn Commissarissen en de nu vertrokken Directie. Geen beleid en geen kwaliteit.
Dat zorgt voor een labiele organisatie.
Angelino heeft kwaliteit en Vreven kon met zijn emotionele aanpak sommige spelers raken. Overigens duurde het lang voordat NAC zich veilig speelde en per ongeluk promoveerde. Het had ook slecht uit kunnen vallen

0   0  
Buurman

O ja. Nog vergeten. Tactischplan. Ontbreekt. Adviseren bij aan te trekken spelers. Zero.Zero. Of zoals Frits van Turenhout vroeger over de radio schalde : NULLLL - NULLLL.

0   0  
Fred1

@ Flieger , heerlijk toch die Vreven, met oog voor de club en de supporters ik vond het machtig die Stijn aan de kant.
Kwam alleen tactisch tekort maar in vergelijking met nu is hij een tactisch genie!!
Trainingen waren ook van hoger niveau en gebasseerd op inzet.

0   0  
Fritske d'n Olifant

Mensen hebben vaak de neiging het verleden te romantiseren. Op de keeper na had Vreven op elke positie een betere of dezelfde speler tot zijn beschikking dan MvdG nu. Wedstrijden tegen zwakke broeders als (toen nog) ADO, Roda, Twente, VVV en Sparta gingen verloren. 1e ronde uitgeschakeld door Achilles 29. Thuis 8-0 op je kloten van Ajax. Lees de comments van vorig jaar nog maar eens. Bepaalde reageerders hadden zelfs hun nickname aangepast om hun ongenoegen over Vreven te uiten. Desondanks vond en vind ik ook dat Vreven had moeten blijven. Het is veelzeggend dat hij door Angelino geroemd wordt.

0   0  
Buurman

Beste Fritske. Steeds als iemand redelijk tot goed functioneert bij NAC en om reden “ we gaan een niveau hoger” weg moet levert het shit op. Vertrek Brandts, van As en Vreven bracht alleen maar tegenspoed. Het is ook simpel met iemand die zijn targets haalt dien je rationeel redenerend door te gaan. Toch kan ik me voorstellen dat je twijfelt ondanks goede resultaten ; in dat geval 1 jaar verlengen. Ook kun je in een contract vertrouwelijk opnemen dat bepaalde zaken dienen te verbeteren. Maar bij NAC gaat niks rationeel. Met heeft nooit gehoord van de gulden middenweg. Het is te hot of te bot.

0   0  
van Flieger

Van Flieg sprak met deze kleine geweldenaar na afloop van Galatasaray-Psv, afgelopen juli in Montreux. Hij sprak nog geen woord Nederlands, wel Spaans en Engels. Hij vond het mooi dat van Flieg NAC en Breda noemde.

Tasende, zoals hij in Spanje wordt genoemd, heeft geen waardige opvolger gekregen. Ze hebben het gewoon laten gebeuren en geaccepteerd dat zijn opvolger 3 niveaus minder was. Maar dat zei Smulders er niet bij in juni.

0   0  
Otjes

De nieuwe Alba bij Barca over paar jaar

0   0  
van Flieger

Maar wat het hele verhaal Angelino-Vreven zo onverkwikkelijk maakt is dat zij de 2.5 ton voor Angelino staken in Kali en Carolina. En dat Vreven zogenaamd niet met een professionele staf kon omgaan en nu Beerschot fluitend gaat promoveren met de grootste staf van zijn competitie. Echt, die Smulders heeft veel kapot mogen maken.

0   0  
Fan uit Zevenbergen

Vreven wou hoger op mt nac en spelers halen die hij wou hebben !!
En dat mocht niet van Smulders
En daarom moest Stijn weg !

0   0  
ome cor

Vreven had meer passie langs de lijn dan 11 mannen nu binnen de lijnen !

Ja, hij kon het in zijn enthousiasme en fanatisme overdrijven. Daar had je een GOEDE assistent naast moeten zetten om Vreven weer een beetje te coachen, niet Rob Penders.
Maar ook een Maaskant sloeg uit frustratie een ruitje van de eigen dug out in en werd daarvoor bestraft (alsof je uit frustratie niet ergens tegenaan mag slaan....kon hij er wat aan doen dat het zo dun materiaal was).

Ik weet niet op Vreven technisch en tactisch een betere trainer is dan Mitchel van der Gaag, maar Vreven kon in elk geval het vuur in de ploeg brengen wat we nu zo ontzettend missen.
Het vertrek van Vreven heb ik niet begrepen, ik weet wel dat ik tijdens de speculaties over de nieuwe trainer toen tegen vd Gaag en Faber was, maar dat ik nadat MvdG was aangesteld ook besloten heb de trainer te steunen. Dat is tenslotte beter dan wekelijks lopen mekkeren of "zie-je-wel" roepen, want daar wordt het ook niet beter door.

Of het met Vreven beter was gegaan ? Dat zullen we helaas nooit met zekerheid kunnen zeggen.

0   0  
L’il Pony

Laten we nu niet gaan doen alsof het één groot succes was met Vreven. Idd veel passie langs de lijn maar dit werd veelvuldig niet door zijn spelers opgepikt. Herinner me van vorig seizoen ook veel slappe wedstrijden. De City-boys hielden ons (met moeite) in de ere. Vreven vergelijken met Brands is vergezocht: Brands werd 3e en moest eruit omdat de TD bourgonisch voetbal wilde. Eén van de meest belachelijke beslissingen in de geschiedenis van Nac. Maar laten we nu niet gaan doen alsof Vreven zo’n geweldenaar was. Hij paste prima op de tribune en ws daarom is hij zo populair bij velen. Maar ik ben veel zaadpotten onder zijn leiding niet vergeten. Dat MVdG het slechter doet wil niet zeggen dat Vreven zo goed was

0   0  
Charelli

@ my little pony
en ook anderen.
Wat is er nu anders dan Vreven vergeleken met MVDG?
Volgens mij zijn ze allebei op een soortgelijke wijze begnnnen aan de competitie, alleen had ik de idee dat Vreven meer werd opgescheept met de inkoop van Smulders dan MVDG. Bij de start van de competitie werden de city boys ook verguist Mari was verdedigend zwak en Garcia te licht. Angelino was in den beginne ook niet de ster tot wie hij later uitgroeide. Echter na een aantal wedstrijden begon het beter te lopen en kon je gewoon zien dat spelers beter werden en er ook passie in het team zat. Sadiq was ook geen hoogvlieger maar Vreven wist hem op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden te brengen. Daar heb ik MVDG nog niet op betrapt. Spelers worden niet beter en er is geen passie en beleving. ik ben er van overtuigd dat we met Vreven 5 tot 10 punten meer zouden hebben gehad. Jammer dat NAC altijd alles precies het tegenovergestelde doet van wat het beste is voor de club. Hoe kunnen we dit um Gottes Will veranderen. Scheisse,. Misschien een Duitse trainer einFliegen.. Der Toni vielleicht?

0   0  
SV

"Pastoor van der Gaag en pater Penders"

0   0  
Fritske d'n Olifant

@Buurman: Achteraf is dat makkelijk gezegd. Brandts is op een schandalige wijze kaltgestellt onder aanvoering van Robbie P. Dat had niets met het streven naar een hoger niveau te maken. Van As was het slachtoffer van de putsch van de huidige aandeelhouders. Alleen bij Vreven is duidelijk aangegeven dat men een ander type trainer zocht die paste bij een volgende fase. Onzin natuurlijk. Hij had betere assistenten moeten krijgen!

0   0  
Buurman

Geheel eens Fritske. Ook eens met Charelli. Maar goed wij kunnen alleen zaterdag voor een geweldige sfeer zorgen. Gaan we ook doen. Dat weet ik zeker.

0   0  
Stino

Misschien even ter informatie; we hebben nu, na 22 wedstrijden, 3 punten minder dan vorig seizoen. Toen stonden we 16e, want twente en sparta hadden er nog minder. Vreemd genoeg is de middenmoot gewoon verder opgeschoven. Vorig jaar hebben we gewoon geluk gehad dat er een paar clubs echt enorm zijn weggezakt en dat NAC een redelijke sprint trok in het voorjaar. Dat zie ik dit jaar echt niet gebeuren, maar je weet nooit.

Laad alle berichten na dit bericht in