Wij gaan niet opzij

Column: Aan ons heeft het niet gelegen

LarsW

Onderstaande column is geschreven door crewmember LarsW, over het belang van de supporters en vooral het oog op het duel tegen FC Groningen. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn.

 

Ieder persoon met een NAC-hart weet hoe belangrijk komende wedstrijd tegen FC Groningen is. Mitchell van der Gaag bestempelde het al als de 'wedstrijd van het jaar'. Met een zware kluif aan wedstrijden na Groningen-thuis, is het voor NAC echt enorm belangrijk om zaterdag de drie punten in Breda te houden. Iedereen kent de huidige situatie van NAC en de gebreken daarvan. Iedereen weet ook dat het NAC-publiek doorslaggevend kan zijn in een duel. Meer dan ooit dit seizoen heeft het elftal ons nodig en hebben wij hen nodig om zo lang mogelijk in de race te blijven voor lijfsbehoud. Zolang er nog geen drie sterretjes achter onze clubnaam staan op Teletekst, zijn wij in de race voor (direct of indirecte) handhaving. Zaterdag, 20.45 uur. Ideale ingrediënten om er een fantastische voetbalavond van te maken. Een avond waar we sowieso weer allemaal aanwezig zullen zijn, zoals altijd. Ik wil met trots kunnen terugkijken op deze wedstrijd en kunnen zeggen dat het absoluut niet aan ons heeft gelegen. Dat de sfeer uitstekend was, dat wij de ploeg gesteund hebben, dat het een wedstrijd als Vitesse-thuis eerder dit seizoen is geworden. Wat de uitslag ook wordt, aan de achterban mag het absoluut niet gelegen hebben. En daar hebben alleen wij invloed op. Om 19.15 uur openen de stadionpoorten. Vanaf dat moment moet het onze avond gaan worden. Er zijn een aantal jongens in de selectie die voor ons door het vuur gaan. Zonder namen te noemen weten de meeste lezers wel wie ik bedoel. Een fantastisch voorbeeld is Greg Leigh, die echt enorm opleefde door de supporters. Het was eerst wat cynisch, maar wat Leigh liet zien is het schoolvoorbeeld van wat wij kunnen bereiken. Zonder een heel boekwerk te schrijven, wil ik jullie direct benaderen. Ik wil jullie vragen, iedereen die zaterdag in het stadion aanwezig zal zijn, er een ongekend mooie avond van te maken. Ik wil met trots kunnen zeggen dat het niet aan ons gelegen heeft. Dat wij er vanaf minuut één er een feest van hebben gemaakt. Zaterdag moet het gaan gebeuren. De spelers op het veld, dan doen wij de rest.

Bron: B-Side Rats

Volgend bericht
Blom fluit NAC - FC Groningen 24 reacties
114 Reacties
0   0  
Buenas NAC

Amen Lars, bloed aan de paal zaterdag en kijken waar het schip strand. Laten we het avondje NAC weer op de kaart krijgen zoals dat altijd geweest is!

0   0  
1912

Amen!

0   0  
Arie

Er is inderdaad een zeer beperkt aantal spelers wat voor ons door het vuur wil gaan. Het gros daarvan zit op de bank (Sidney, Reuvers), op de tribune want "geblesseerd" (Leigh) of in de jeugd (Loshi en consorten).
Onze trainer stelt liever verzakers, die het geen bal kan schelen of in ieder geval die intentie wekken, keer op keer op.

0   0  
WvdS

Mocht Vd Gaag meelezen, ajb Leigh in de basis, El Allouchi op de bank, en laten we hopen dat Te Vrede weer mee kan doen (iemand een update?). Anders in godsnaam Van Hooijdonk een kans geven, alles beter dan Muehren....

0   0  
Peer11

De sfeer zal afhangen van hetgeen de lamlullen op het veld laten zien. We worden heel het seizoen al voor de gek gehouden en voor lul gezet. Sfeer is een wisselwerking tussen spelers en publiek en geen vanzelfsprekendheid. Ze moeten eerst maar eens laten zien dat ze willen winnen en willen werken voor hun geld. Ik pas ervoor om 11 ongemotiveerde slapzakken 90 minuten lang aan te moedigen.

0   0  
Arie

Spelers die het iets kan schelen wat er op de tribunes gebeurt zijn op een halve hand te tellen, dus hoe goed bedoeld deze column ook is, ik heb geen zin meer om me bovenmatig in te spannen.
Daar mag u van vinden wat u wilt.

0   0  
LarsW

@Peer11

Hoewel ik je mening volkomen begrijp en waarschijnlijk bijna iedere NAC-supporter zich zo gevoeld heeft dit seizoen, is het niet waar. Ja, er staan misschien zaterdag spelers op het veld die er niet zo over denken als wij. Maar er zullen ook zeker spelers meespelen die voor ons door het vuur gaan. Ook in de basiself. Doe het dan voor hen. Voor de jongens die het wel verdienen. Doe het voor onze club.

0   0  
Ouwe Spionkop

De meerderheid van de basis 11 wil echt wel, maar ze komen simpelweg kwaliteit tekort.
Inderdaad met het volk erachter zijn zelfs de kwaliteitsarmen in staat tot grote daden!

0   0  
D'n Portugees

Ben enigszins nieuw op deze site, daarom weet ik (nog) niet wat een column hier precies inhoudt, maar dit lijkt me meer een echt volledig uit het hart gegrepen noodkreet dan een column.

En ja, ik sta achter die noodkreet. Krijgen wij zaterdag tikke-billetje, dan lijkt het boek voor dit seizoen gesloten.

Maar ik zou de laatste zin willen omdraaien: "Zaterdag moet het gaan gebeuren: wij op de tribune, de spelers doen de rest.".

Want zoals we zo vaak roepen: de spelers en begeleiding zijn de passanten, de supporters daar draait het om. Zonder ons geen NAC.

0   0  
Kipiani

Depla zal de supporters de schuld geven van de degradatie.
Hij, onze lieve heer in cognito, weet alleen wat echte Bredase gastvrijheid betekent.
Het is trouwens toch wachten op het moment dat alles inclusief de degradatie, niet aan de aandeelhouders, Gielen met zijnRvC, staf en spelers, Smulders, Goetzee, Blanco ligt, maar uiteindelijk allemaal aan de supporters.
Die kant gaat het uit. Let op.

0   0  
Sjaak Peerenboom

Laat onze club niet ten onder gaan. Support onze club met volle overmacht en niet zoals @Peer11 het voor ogen heeft.. Vraag me toch sterk af of hij wel een NAC hart heeft.
NAC laat het niet zien, maar zonder ons gaat het er zeker niet van komen! Schreeuw ze naar de overwinning en mochten er geen strijd en passie in het spel zitten ben dan ook meteen met zijn ALLEN stil. Laat ze maar voelen dat we in de steek gelaten worden!

0   0  
Peer11

Ja Lars, maar aan ons ligt het echt niet. Iedere thuiswedstrijd is ondanks de resultaten en vertoonde spel uitverkocht en bijna ieder uitvak zit vol. De bal ligt letterlijk en figuurlijk bij de spelers om er een kolkend stadion van te maken. Trekken aan een dood paard is zinloos, net zoals 11 ongemotiveerde broodvoetballers naar voren proberen te schreeuwen. Als ze laten zien dat ze willen, dan komt de sfeer vanzelf terug.

0   0  
LarsW

@D'n Portugees

Mooie aanvulling, daar sta ik achter. Het zit denk ik wat tussen een column en een kreet in.
Ik hoop enorm dat we er met z'n alle voor gaan zaterdag. Zoals je al zegt: de supporters maken de club. In goede en in slechte tijden.

0   0  
Amarilla negra

@Peer11

Bijna elk uitvak vol is niet waar, er zijn elke uitwedstrijd op een enkeling na nog kaarten verkrijgbaar (overigens niet gek als je ziet wat we uit voorgeschoteld krijgen), maar ik vind het een verschil om er elke week met 19000 man te zijn of om elke week sfeer te maken. Ik heb regelmatig het idee dat de sfeer steeds minder wordt, en dat het na de 1e 10 minuten gewoon doodvalt.
We komen niet verder dan Overal waar we komen, bredaas yellow army en ooh nac. Ik begrijp dat dat mede aan de inzet van de spelers ligt, maar als supporters moeten we daar soms doorheen kijken en door blijven gaan aangezien het misschien wat teweeg kan brengen.

0   0  
Oosterhout 3

Eens met deze column.....

Al mag het eerste vlammetje van de spelers komen!

1 opstootje in de eerste 10 minuten en je hebt je stadion achter je!
1 voordeel is zaterdag wel.... Leigh is weer fit! (gister hattrick bij jong nac) dus zet maar linksback!


Spelers die voor nac soort vuur gaan....

Verschueren, sporkslede, Leigh, tevrede, korte en denk de (voormalig) jeugdspelers

0   0  
Peer

als Te Vrede niet kan, ik hoop van wel, dan Loshi en Van Hooijdonk samen in de spits.
Dan gaat het publiek op de banken voor deze sensatie. Jongens van de club.

0   0  
nacman

vanaf dat ze het veld op komen voor de warming up vol gas dus kom eens wat eerder naar NAC wat eerder de tribune op dat is voor de spelers ook leuker gelijk er tegen aan .
voor ons geen 90 minuten vol gas maar 120 minuten vol gas.
we gaan zo tekeer dat fox geen interview voor de wedstrijd kan uitzenden door ons kabaal

0   0  
Beest

@oma hahahaha jullie zouden willen dat jullie zoveel supporters als ons hadden. Dat gaat nooit gebeuren want nobody gives a fuck about willem 2.

Een zielloze stad met zielloos volk . Als je alle eredivisieclubs op noemt en je vergeet er een weet je het al. Je bent willem 2 vergeten. Jullie doen er niet toe en dat gaan jullie ook nooit doen.


En nu weer teug naar je eigen site kansloze bloedkop

0   0  
NAC4Ever

The only way is up!

0   0  
De Parel

@Arie

Blijf lekker thuis man, types als jij hebben we niks aan in het stadion.

0   0  
Louiske

Sfeer is naar mijn bescheiden mening van te voren niet te regisseren. En al helemaal niet bij ons NAC. ( gelukkig maar ) ik ga al sinds '86-'87 , als 11-12 jarig mannetje naar NAC en in mijn beleving ontstond sfeer spontaan.
Ingegeven door een aantal gangmakers op de oude B-side, waarbij een mooie honderdduizend klapper aan het hekwerk een geweldige katalysator was, maar toch ook zeker ontstond het door inzet en passie op het veld. Dat is volgens mij 31 jaar later niet veranderd want je kan "sfeer"maken wat je wil, zolang er op het veld totaal niets gebeurd bloed het tijdens de wedstrijd dood.
En helaas heeft dit elftal wat er nu staat in mijn ogen de minste binding met de supporters sinds mijn eerste seizoenkaart in '86-'87.
Natuurlijk hoop ik dat we in de Ere blijven want degraderen , alhoewel al een paar keer meegemaakt blijft een baksteen in de maag gevoel.

0   0  
D'n Beuk

Geef de eigen jongens (V. Hooijdonk, Reuvers, Loshi, Klomp) maar de kans en Leigh ook in d ebasis dan zal het stadion van eigens gaan kolken!
Blijf het ook echt onzin vinden dat v. Hooijdonk geen speeltijd krijgt omdat hij anders niet meer in de O19 mag spelen, de club staat godver in brand en dan ga je zonder spits spelen omdat hij anders niet meer met de jeugd mee mag doen !!!! Onbegrijpelijk en onvergeeflijk !!!!

0   0  
D'n Klaagmuur

Dejavu naar het laatste degradatiejaar met deze column. Destijds waren er exact dit soort columns. Tuurlijk doen we allemaal ons best op de tribune maar ik denk niet dat dát nog het verschil gaat maken dit seizoen.

Buiten de Arena afgelopen zondag nog praatje met Sporkslede gemaakt. Hij gaf al aan dat er een aantal spelers bij zitten die het gewoon allemaal niet zoveel kan schelen. Dát is het probleem hoor mensen. Als je werkelijk denkt dat de sfeer een veroorzaker is van deze malaise dan moet je echt je oogkleppen af gaan doen.

0   0  
Jojo7b

Het grootste deel van de spelers kan het niet eens schelen en is volgend jaar weer weg, maarja we staan dr maar weer zaterdag om 2045....

0   0  
Kinderkaartje

Amarilla negra

Het is niet zo dat als we een repertoire van 300 liederen hebben dat dan de sfeer beter wordt, IMHO. Juist dat Oh NAC, en Bredaas Yellow Armee is meer dan voldoende. Omdat het lekker opzwepend is.

Als we het maar achterwege laten om "Hendjes de lucht in", "Mijn Sanseveria" en "Kroegen overvallen" te gaan zingen als we achter staan.

Juist dan moet er heel lang en heel hard gescandeerd worden, en niet van die schijtlollige liedjes gezongen worden.

In de 85e minuut met een 3-0 voorsprong wordt het tijd voor carnavalskrakers. Wat mij betreft eerder niet.

0   0  
BredaCentrum

Hierboven snappen een aantal (gelukkig niet heel veel) supporters het niet helemaal..

Er wordt met deze column niet gesuggereerd dat wanneer wij aanwezig zijn, de 3 punten al binnen zijn! Dat is natuurlijk niet zo. En uiteraard zal een x-aantal spelers het niet interesseren waar wij stranden dit seizoen.

Echter is het wel zo dat wanneer er 19.000 man schreeuwen, zingen en joelen, de tegenstander met knikkende knieën het veld op komt en af gaat. Dat zorgt automatisch voor fouten wat kan resulteren in kansen voor ons NAC. Doe het dan daarom!

WIJ zijn die extra 10% dat ervoor kan zorgen dat de spelers het zelfvertrouwen terug krijgt!

0   0  
Gampel

Als er maar niet 5 minuten na aanvang van de wedstrijd het ‘overal waar we komen’ wordt ingezet. Een strijdkreet waar we trots op konden zijn is verworden tot zelfvermaak en eigenpijperij. Overal waar we komen zing en schreeuw je om aan te geven dat NAC op iedereen een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten. Overal waar we komen zing je niet na 5 minuten als er nog niets noemenswaardigs is gebeurd. Ik erger me er groen en geel aan en zie liever iedereen met veel kabaal achter NAC staan, dan mag het ‘overal waar we komen’ volgen in de 80s minuut als het veld is omgeploegd, er bloed aan de palen zit, snot voor de ogen zit en er een voorsprong van 2 doelpunten op het scorebord staat. Overal waar we komen in de 5e minuut slaat nergens op.

0   0  
pao

Mensen die om van Hooijdonk roepen zonder hem ook meer 1 keer te hebben zien spelen -1

0   0  
Fred1

Het valt niet mee om je voor dit lamlendige zootje nog op te laden, geen kwestie van niet willen maar simpelweg gewoon er de fut niet meer voor hebben.
Dit NAC trekt elke weekend al de energie uit een mens, ik ben op maandag nog volledig leeg, mijn familie heeft niks meer aan me ,niet te geloven, ik ben echtgenoot, vader, schoonvader en opa werkgever en doe hierdoor heel veel mensen die het wél verdienen enorm tekort! Ze weten niet wat ze buiten NAC nog meer aanrichten.
We zijn murw.
Je ziet het bij alles en iedereen, nog niet zo lang geleden werd de bus opgewacht werd er uitleg geeist en pikten we het niet meer, nu heeft iedereen het al geaccepteerd en er het hoofd bij neergelegd.
Het vuur is er bij ons allen uit.
@ Gampel en dat “ wij gaan niet opzij “ associeer ik ook met verliezen wordt altijd bij een achterstand of na een tegengoal gezongen ik wordt daar zo naar van , iets vrolijker mag wel van mij.
Maar blijkbaar nemen we onszelf niet meer serieus .

0   0  
lullaby

moet tog ook wel een opzwepend liedje voor gersbach kunnen verzinnen ....

0   0  
ZNDRT-FanaticZ

Allemaal leuk en aardig, en deze column is ook zeker met de juiste intenties geschreven, maar ik ben er wel een beetje klaar mee...

Aan ons heeft het namelijk nog nooit gelegen. Als er íets is dat aan ons ligt, is het wel dat de club nog bestaat. De achterban is de reden dat mensen er nog tijd en geld in willen steken.

Ik kom inmiddels zo'n 25 jaar bij NAC en heb dit soort berichten al veel te vaak moeten lezen. Zulke oproepen zijn goed bedoeld, maar er is maar één ding dat voor die echte NAC sfeer kan zorgen en dat is onvoorwaardelijke inzet op het veld. Alleen dán ontstaat er die wisselwerking die ervoor zorgt dat wij met z'n allen de ploeg over een dood punt of, sterker nog, aan drie punten kunnen helpen.

De spelers moeten laten zien dat ze net zo graag als wij willen. Spelen met het hart. Kotsende het veld af. Alles geven. Het NAC publiek zijn geen "ultras" die met hun rug naar het veld 90 minuten lang liedjes staan te zingen. Het moet van twee kanten komen...

Lukt dat, dan weet ik zeker dat er in Nederland geen supportersschare is die een sfeer kan creëeren zoals wij dat kunnen. Maar ga niet denken dat we dat van te voren met z'n allen af kunnen spreken. Zo werkt dat niet. 25 jaar gelden niet en ook aankomende zaterdag niet.

Hopelijk springt de vonk zaterdag snel over en kunnen we een memorabel Avondje NAC bijschrijven, maar hoe dan ook, aan ons zal het niet liggen.

0   0  
Amarilla negra

Ik lach me rot om de mensen die Reuvers/Van Hooijdonk/Loshi in de basis willen zien. Als je dat soort dingen zegt weet ik in ieder geval zeker dat jullie hen nog nooit bij Jong NAC/Onder 19 hebben zien spelen. Ga daar eerst eens kijken op zaterdag/maandag en oordeel dan of deze spelers klaar zijn voor de Eredivisie (kleine onthulling: dat zijn ze nog niet).

Het zijn leuke talenten voor in de toekomst, maar niet de spelers die ons op dit moment voor degradatie kunnen behoeden, dat zouden ze waarschijnlijk graag willen maar daar hebben ze de kwaliteiten (nog) niet voor

0   0  
Breda1965

sfeer moet je niet oproepen ,die komt vanzelf.Ik heb niks met dit elftal,en niks met deze ts.Ze hebben het vergooid met hun lamlendig gedoe,en daarmee hun krediet bij mij verspeelt.Als ze vanaf het begin van het seizoen de veters uit hun schoenen lopen,en dan alsnog degraderen heb ik daar vrede mee,dan hebben ze er alles voor gedaan.Dit seizoen hebben ze geen fuck gedaan,ja NAC naar de klote geholpen.Met andere woorden,ik ben al een tijdje klaar met dit stelletje lamlendelingen,.Mensen die mij n nepsupporter of desnoods w2er noemen..fuck jullie.Beetje mn eige nog voor de gek laten houwe door 11 clowns en 3 narren

0   0  
am

Ook ik baal echt van de situatie bij NAC. Maar om er wakker van te gaan liggen gaat me echt te ver. Ik heb geleerd om me niet druk te maken over de dingen waar ik zelf niets aan kan veranderen.

0   0  
Kinderkaartje

am

De lijsfpreuk van de Anonieme Alcoholisten, en dan met name voor hun directe familie

Grant me the serenity to accept the things I cannot change
, the courage to change the things I can
, and the wisdom to know the difference.

19.000 Anonieme Alcoholisten zaterdag ?

0   0  
D’n Directeur

Wat zou het mooi zijn om de spelers met een hels kabaal toe te juichen als ze het veld opkomen. Vanaf dat moment elke speler individueel toejuichen en gas erop. Ze staan er niet alleen voor. Krijg al kippenvel als ik aan zulke momenten denk.. COME AAN NAC!

0   0  
Cees

Sfeer, ook in het NAC-stadion, kun je niet los zien van de prestaties op het veld. Zelfs diegene(n) die moord en brand schreeuwen, dat je altijd voor volop sfeer moet zorgen, kakken bij constante slechte prestaties, ook wat in. Niemand uitgezonderd! Iemand die denkt dat dit niet klopt, lult uit zijn nek.

Verlangen dat iedereen even super fanatiek moet zijn, mag, maar ieder mens zit anders in elkaar, dat kun je níet afdwingen. Zo af- en toe lees ik dat die maar weg moeten blijven, complete kletspraat. Ook zij nemen de moeite om op hun manier NAC te steunen, en vullen tevens ook het stadion, en zorgen daarnaast voor inkomsten. Mensen die dit niet kunnen/willen accepteren, reuze jammer voor hun, maar je zal er never- of nooit iets aan veranderen. Respecteer gewoon je medesupporter, zolang deze niet door de ondergrens gaat. Ook hij is op zijn manier een NAC-man.

0   0  
KINGKONG breda

“Wat de uitslag ook wordt, aan de achterban mag het absoluut niet gelegen hebben. En daar hebben alleen wij invloed op.”

Geen shit na de wedstrijd dus!

0   0  
Hugo

Afbreken dat groningen, de beuk erin, op het randje. Als het niet mooi kan, dan maar anders. Alles geoorloofd. Hup NAC

0   0  
Sander P

@D'n Directeur,

Het zou mooi zijn als de spelers, met naam, individueel worden toegezongen tijdens de warming up. Net zoals een wat jaartjes terug.

Misschien brengt dit het positieve aar boven bij deze spelers en vreten ze het gras op. Slechter kan het ig haast niet meer gaan.;)

0   0  
van Fieger

Aandoenlijke cri de coeur, maar het is gebaseerd op niks. De gifbeker zal tot de laatste drup geleegd moeten worden.

0   0  
ibio

Uit protest ga ik niet, heb mijn seizoenskaart ook niet uitgeleend

Ik gun de aandeelhouders geen volle bak, en zo protesteer ik. Ik trek het gewoon ff niet meer.

Volgend jaar (kk divisie?) ben ik er overigens wel gewoon weer bij. Hopelijk zijn de schuldigen voor het wanbeleid dan weg.

0   0  
Sjef de gevulde koek@ibio

Als je zelf het team laat vallen moet je ook niet janken op hun. Pot verwijt de ketel helemaal eens met de collum wij zijn de suporters en mogen ons laten gelden dan kunnen we idd zeggen aan ons heeft het niet gelegen want als we nu niks doen worden we echt door iedereen uitgelachen

0   0  
Dun Diëe

De 12de man is wel zeker een factor. Maar ik ben het met een aantal mensen eens dat er wel íets van een vonk moet zijn vanaf het veld. Anders begint het heel voortvarend maar bloed het daarna dood. Je kan van een supporter niet 90 minuten actie verwachten als de helft van het team maar wat over het veld sjokt. Zo werkt het gewoon niet, dat werkt irritatie bij de supporters op met fluitconcerten tot gevolg. En de schuld ligt in eerste instantie bij de spelers die verzaken op het moment dat het moet. Echt niet bij de supporter.

Dat gezegd hebbende, we zijn nog niet dood. We leven nog, dat wordt vaak vergeten. Maar ik denk wel dat als het uiteindelijk tot een daadwerkelijke degradatie komt, welke kans ik vrij groot acht, het tijd wordt om degenen die de club in handen hebben eens te gaan laten twijfelen over de onvoorwaardelijke loyaliteit van de Nac supporter. Ik ben het eens met eerdere betogen van Henri, dat men als supporter maar eens moet stoppen met het steunen van dit wanbeleid wat enkel voortgezet wordt omdat ze ermee wegkomen door die onbegrensde loyaliteit. Maar goed, zo ver is het nog niet. Wie weet rollen we Groningen op en staan we zomaar 17de na het weekend. Hup NAC.

0   0  
Nacman

Ibio
Jouw protest zal niemand merken
Maar het geeft jou des te meer aan dat je een gloryhunter ben ofwel alleen nac supporter als het goed gaat.
Levert je seizoenskaart maar in ga bij het klapvee van Ajax az of PSV zitten
Een naccer in hart en nieren met het noad in ons trotse Bredase bloed laat zijn club nooit in de steek

0   0  
Los Pollos Hermanos

Zet dit kleine stukje tekst gewoon onder een nieuwsitem. Wat een onzin zeg. Stichting open deur is ook weer aanwezig.

En we kunnen zaterdag met 35.000 man schreeuwen en roepen, we gaan gewoon weer kei hard de bietenbrug op. Niks pessimistisch, maar realistisch. 1-3

0   0  
Marc

Sfeer is niet te registeren. Sfeer ontstaat, er moet chemie zijn met wat er op veld gebeurd.
Vaak zat meegemaakt dat er bijvoorbeeld na een rode kaart, het niet terug gegeven van een bal na een blessure behandeling of een tackle de sfeer er ineens is. Dat gebeurd spontaan.

Tegen az was het de sfeer matig. Op een gegeven moment werd az overmoedig en daagde ze de NAC spelers uit in acties. Het publiek reageerde direct. Niet op de spelers van az, maar op de spelers van NAC. Dat ze zich zo voor lul lieten zetten en daarmee alle 19000 supporters op de tribune. Geen NAC speler die aangaf tot hier en niet verder. Een harde tackle of dan maar geel maar we laten ons niet zo voor lul zetten. De spelers voelen dus blijkbaar niet wat de 19000 op de tribune wel voelen.

Hopelijk pikken de spelers het op.... maar het kan wel eens sfeerloze pot worden.

0   0  
PPG

Gewoon de longen uit je lijf schreeuwen g#dverdomme. Niet zozeer voor de spelers, maar voor de club. Dan maar voor diegene die er wel voor willen gaan. De rest kan de tyfus krijgen, maar schreeuwen zal ik. Voor NAC!

Come on NAC!

0   0  
Becherovka

Ik waardeer de poging van de schrijver. Meer niet. Het idee dat je als supporter invloed hebt op een wedstrijd, je kan soms extra motiveren.

Bij dit NAC weet je het; die gaan eraf nu de druk erop staat. Je kan beter een column wijden aan de spelers, zeggen dat het niets uitmaakt en dan zien dat ze het opeens wel kunnen. Dan gaat het om hun contract elders te verdienen.

0   0  
Barry

NAC is NAC, altijd al geweest. Zo’n column als deze kan ik echt helemaal niks mee. Het zal op het veld moeten gebeuren. Als de spelers er weer eens voor gaan en een beetje fatsoenlijk proberen te voetballen slaat dat vanzelf over.

Wij moeten er niet voor de spelers zijn, maar zij moeten er eens voor ons zijn. Onze selectie is nog steeds niet slechter dan die van Emmen of de Graafschap. Maar ze leveren wanprestatie op wanprestatie na de winterstop en de trainer maakt er een circus van met zijn wisselende opstellingen en formaties. Gewoon net voetballen als Vitesse thuis dan kun je zeker van Groningen winnen. Uit hadden we daar ook punten kunnen pakken.

0   0  
H'wiel

De 19000 supporters willen wel. Dat staat als een paal boven water. De 11 op het veld zullen moeten laten zien hoe graag zij het willen. Het kwartje van moeten en laten zien dat ... moet nu toch wel gevallen zijn bij onze mannen. We mogen hopen ook bij de trainer en dat hij de juiste 11 de wei instuurt.
De steun vanaf de tribune zal er zaterdagavond voor de volle 100% zijn.

0   0  
Joop

Sfeer maken hoeven ze ons niet te leren hopelijk zet van de graag er Leigh erbij dan heb je 2 backx die. ervoor gaan dan van hooidonk en loshi en op het middenveld reuser en hopelijk is verschuren weer beschikbaar want er moet gevochten worden om iedere meter alleen in het centrum die fransman met palmer Brown of Daan klomp en zwarthoed in de goal en dan alles of niets met zijn allen i

0   0  
Buurman

- Zwarthoed in de goal. - Mets breker op het middenveld. Nijholt eruit. - Leigh erin met de opdracht het volk tot waanzin te drijven. - Te Vrede spits en aanvoerder. - Centrum verdediging ; Dervite met centrum van de b-ploeg. Wel steeds 1 uit het centrum steeds aanbieden op het middenveld of doordekken op het middenveld. Niet in de eigen 16 blijven hangen. Vleugels Anholt en Gersbach - Wie je verder in het midden en voor erbij zet maakt geen kloten. Ze kunnen er stuk voor stuk geen niks van. Dus is het zaak dat ze vanaf minuut 1 keihard werken. - Als een speler verzaakt moet van der Gaag direct ingrijpen. Er zitten genoeg andere klunzen op de bank die wellicht wel hard willen werken. - Geen Nijholt , Koch , die van Vitesse en Kali mee laten doen. Die mogen een theekransje oprichten. Hou het gezellig dames. Koch mag de leiding hebben. - van der Gaag en Penders moeten nadrukkelijk coachen en aanwijzingen geven. Doen ze dat niet dan moeten ze in de rust een witte laboratorium jas aan doen. Want zo zitten ze erbij meestal ; een paar laboranten. - Als we van Groningen verliezen , en die kans is groot, zeker als niks verandert , dan is het over en sluiten met NAC. In het beste geval jaaaaaaren KKD. - Dat wij vanaf minuut 1 onze longen uit het lijf gaan brullen is het enige dat op zeker gaat lukken.

0   0  
Box

Volgend jaar spelen we Champions League, "Kitchen Champions League" wel te verstaan

0   0  
Judge M.

Begin zaterdag hier eens mee:

Van Leer (laatste kans. Bij opzichtig falen voortaan Zwarthoed)
Van Anholt Koch Dervite Leigh
Mets Lunqvist El Allouchi
Kastaneer Te Vrede Kaikai

Bank: Karol, Zwarthoed, Loshi, Gersbach, Kali, Rosheuvel, Klomp, Nijholt, Reuvers

Tribune: Mühren, Karami, Sidney

Starten met Te Vrede zo veel het kan. Haalt hij het niet dan kan Loshi zijn plaats innemen of anders Kastaneer waarbij Rosheuvel (ook die maar eens op de bank laten starten om een signaal af te geven) erin komt. Sidney gaat ook niet redden dus laat die maar de O19 en Jong NAC zo veel mogelijk helpen.

En hopelijk wordt Verschueren snel weer fit zodat hij ook zsm weer in de basis kan beginnen. Iets zegt me dat dit de hardste werkers zijn die de sfeer op de tribune optimaal mee op kunnen zwepen en meenemen..

Hoe dan ook: COME ON NAC!!

0   0  
Rijen

Sssst technische staf FC Groningen leest mee! Voorzichtig om al deze mooie opstellingen te delen.

0   0  
076

@judge

Ik zie liever Palmer Brown dan Mets op het middenveld. Laat die maar eens paar wedstrijden staan. Speelde 1e helft tegen ajax prima.,

0   0  
Judge M.

@076:

Kan ik mee leven. Dan gaat Mets op de bank en Kali op de tribune. Doe ik het voor!

0   0  
Dn Gringo

Goed nieuws, gisteren was ik bij Jong NAC wezen kjjken en in de kantine zat Te Vrede naar de wedstrijd te kijken. Hij garandeerde me dat hij er zaterdag bij is. Met een vol stadion 110% achter ons NAC dan moeten de 3 punten in Breda blijven. Vol gas, iedereen, zowel spelers als fans! Come on NAC!

0   0  
Buuze

Weet je...het is elk seizoen wel weer hetzelfde. Moe wordt je er van. Maarja dat is onderdeel vh leven van een NAC-supporter.

Deze ploeg had er moeten staan tegen WII en de Graafschap thuis na de winterstop. Laten zien dat ze voor de supporters en de club door het vuur willen gaan en er wat van willen maken de tweede seizoenshelft. Daar hebben ze voor mijn gevoel mij in de steek gelaten. Strijd en NOAD is het enigste dat ik vraag.

Desalniettemin zal ik er vh weekend weer gewoon staan, omdat ik m'n 19000 maten niet in de steek wil laten en ook niet mijn club. Maar deze selectie en trainer hebben werkelijk waar niets met de club te maken.

0   0  
Henk

Amen!

0   0  
Eucalypta ..

Leuk Lars en ik snap je, maar ben t met Arie eens. Voorbeeld met Leigh klopt volledig en maakt wat los en deed t gewoon goed! Maar ja, wie werd r als 1e geslachtofferd , juist Leigh!!! Het inmiddels ontbonden technisch hart bepaalt! Leigh kan r geen klote van , we halen er 1 vanuit de andere kant van de wereld en die mag vervolgens iedere bal bij de tegenstander inleveren, maar dat vinden wij wel goed! Karami wordt toegevoegd en valt totaal door de mand(zou me niet verrassen als die eer speelt dit weekend) Darvite wordt gehaald voor basis,het technisch hart heeft m echt nog nooit zien voetballen!!! Maakt bij zn debuut n fantastische redding waar van Leer jaloers op is en vertelt dan ook nog dat ie zijn gezicht beschermt! Dit is Nac en dat moet je als supporter allemaal grappig vinden? Ja dan wordt je hier dus ook weer als azijnzeiker gezien en alle fratsen moet je maar klakkeloos accepteren! T slaat zachtjes aan helemaal nergens op! Keeper die geen bal teveel tegenhoud,Koch/Mets,t raakt geen pepernoot en t blijft maar staan ! Welterusten

0   0  
scheppioni

Ondanks dat ons NAC in het bloed zit kan ik Fred wel volgen, bij ons op het werk ook, klanten, leveranciers en collega's zijn snerend en de woorden die ik dan maar uitspreek ' we 're NAC and we 're proud on it ' houdt een keer op as je de staf dan as ern stel zombies op de bank ziet zitten !! Nogmaals de liefdadigheid voor destijds prima spelers wil niet zeggen dat ze nu functioneren, ons NAC moet echt professioneler worden, nu kunnen we NAC nog gered worden ! Over een maand is het te laat !!!

0   0  
van Flieger

Columnist zit nog in de ontkenningsfase. Dat is aandoenlijk, maar heeft weinig te maken met de realiteit. De blamages in Tilburg en Doetinchem waren onvergeeflijk en schandalig. Een leiding die niet verder komt dan Kali en Mets daarvan de schuld geven is geen knip voor de neus waard.

Deze door Smulders bijelkaar geraapte rotzooi is NAC onwaardig. Dat het technisch hart er met een laf bedragje niks meer aan kon veranderen is alleen maar jammer.

De tweede degradatie binnen 4 jaar tijd staat voor de deur, en zij stonden erbij en keken ernaar.

0   0  
Badeend

En wéér zijn er mensen die het om gaan draaien. Als je het niet WIL snappen, dan lukt het denk ik nooit. Ik ga mijn club in elk geval 90 minuten lang naar voren schreeuwen komende zaterdag. Omdat ik er alles aan wil doen wat binnen mijn bereik ligt om deze fantastische club te behouden voor de Eredivisie. En omdat ik de verzakers (want helaas zijn die er) wil laten merken wat een mooie club NAC is, en wat zij zouden verdienen als ze een keer niet zouden verzaken.

En als er dan op het veld niets gebeurt, dan is dat verschrikkelijk klote, en kunnen ze het wat mij betreft direct na het laatste fluitsignaal te horen krijgen. Maar tijdens de wedstrijd ga ik ze volle bak aanmoedigen.

Omdat er óók spelers op het veld staan die het wél snappen, die wel keihard hun best doen voor deze club en die soms ook onder hoogspanning staan omdat het al maanden niet echt lukt. De onzekerheid straalt er soms vanaf - en daar heeft de twaalfde man zeker wel een rol. Geef die gasten maar het gevoel dat we dit met zijn allen doen. Dat we achter ze staan.

En niet dat überkansloze 378 comments-over-NOAD-gedoe achteraf terwijl je in het stadion niet te horen bent. Blijf gewoon thuis als je niks met dit team hebt én niet bereid bent om zélf NOAD te tonen.

Tot zaterdag, ik heb er zin in. Die Groningers gaan niet weten wat ze overkomen is.

0   0  
Nachoreca1

Respect voor al die mensen die dat nog op kunnen wekken bij zichzelf. Ik zal er zeker zijn, hoop verschrikkelijk op een overwinning maar ben tevens bang voor de zoveelste teleurstelling. Groningen is in 6 weken niet 1 maar 3 stappen vooruit gegaan. We zullen een wonder nodig hebben... stevie wonder hebben we al... op de bank en is trainer...

0   0  
Nr. 20

LarsW mooie oproep en normaliter helemaal mee eens maar merk dat het me erg veel moeite kost om spelers aan te moedigen die ook geen zak om ons of de club geven. Afgelopen zondag waren spelers die nog eens niet duel aangingen en steeds te laat waren of net deden of ze er voor gingen maar nog niet eens voor de bal gingen. En dat is niet 1 wedstrijd maar al heel veel wedstrijden. Sorry maar ben echt klaar met deel van dit elftal en een TS die elke keer maar half ingrijpt.....als elftal laat zien er ECHT voor te gaan zal ik ze pas steunen. Aan ons heeft het niet gelegen, het is deze keer toch echt het eerste initiatief bij spelers en TS! Is dat weer niet geval dan al die nep vedettes eruit en bouwen aan nieuw elftal met eigen jeugd. Daar heb ik dan meer sympathie voor!

0   0  
Ivo

Mooi topic met veel passie voor de club en iedereen uit dat op zijn eigen manier. Hopelijk krijgen we zaterdag eens wat we verdienen. Een strijdend NAC en een mooi resultaat.

0   0  
Kudeta

Neem maar voorbeeld van de Liverpool fans aan. Geweldig kunnen wij ook

0   0  
Helter

Het ligt niet aan ons maar aan alle plucheplakkers:
1. RvC
2. Clubraad NAC (oorverdovend stil. Wie vertegenwoordigt de supporters?
3. PvH ( wat een lachertje)

0   0  
Henri

Het probleem is dat het niet alleen aanstaande zaterdag moet gebeuren, maar ook alle volgende wedstrijddagen en ik vrees dat onze "krijgers" en de TS dat niet trekken door een groot gebrek aan kwaliteit en mentaliteit.

0   0  
Kipiani

Met de groeten van Maikel Rosheuvel en o ja ook van ....Hans Smulders.
Gielen zit in het buitenland, kan geen gepaste kaart vinden.

0   0  
TaxiBertus

Zin in zaterdag ! Aan ons zal het zeker niet liggen :-) Bier zal vloeien en de stembanden zullen trillen als nooit tevoren. NOAD tot het einde ! COME ON NAC !!!!!

0   0  
Cool Hand

Het interessantste voor mij is of van der Gaag gaat wisselen als iemand verzaakt. En dan bedoel ik meteen wisselen. Al is het na 10 minuten. Als hij dat nog steeds niet durft, dan is het gebeurd met NAC.

0   0  
Dutchbird

@LarwsW
Beloofd kerel, onder voorwaarde dat ik een paar keer KUT mag roepen als dat nodig is.

0   0  
Patje

Heel de selectie van nac moet er staan zaterdagavond. Nu moete jullie voor jullie eigen trouwe aanhang 3 punten pakken, dat zijn jullie verplicht met noad.

0   0  
misterbean

Allemaal 200% achter NAC zaterdag en gas erop!
Maar hopelijk ziet opperdominee vdGaag met zijn TS er nu eindelijk ook eens het licht, en stellen ze nu wél eens alle vechters op in ipv ballerina's. Voor die zaalvoetballers gaat het publiek echt niet los, daarmee castreer je de fans. Leigh is dus blijkbaar helemaal niet (of niet meer) geblesseerd, anders kan hij niet 90 minuten bij jong-NAC meespelen lijkt mij. Zet Leigh en Mets maar eens op het middenveld om mee te beginnen. Vastigheid is er toch nooit geweest dit jaar...

0   0  
Nr. 20

@Cool Hand idd ben ook benieuwd. Zou eens tijd worden dat bij geen inzet meteen gewisseld wordt.
Al is het Na 5 minuten. En niet als afgelopen zondag pas na 85 minuten Rosheuvel wisselen. Man wat was die gozer slecht en 0 duels aan gegaan

Zaterdag weer meteen wisselen. Is geen ruimte meer voor! Come on NAC!!!

0   0  
Michel

Het is heel simpel: het kan niet aan de supporters liggen omdat wij niet op dat veld staan en, may I add, een fijn salaris krijgen om de sport te beoefenen die zoveel mensen na aan het hart ligt.

En over dat mensen schertsen, schimpen of hoe je het wil noemen: boeit niet. Als Bredanaar heb ik altijd liefde voor onze club en dat delen veel Bredanaars en verrassend veel mensen buiten Breda met mij.

We kunnen het niet alleen, daarom moeten die gasten op het veld zichzelf leeg knokken en dan is FCG echt te pakken. Iedereen is te pakken als je scherp speelt in de ED. Tenslotte gaat een club waar ze naar tie gaan mochten wij naar de KKD moeten ook minder geïnteresseerd zijn in je als je niet alles geeft. En of ze dat voor eigen gewin doen of voor ons en de stad, boeit me niet als er maar gewonnen wordt

0   0  
Fritske d'n Olifant

Persoonlijk vind ik die borstklopperij over hoe fanatiek we zijn en hoeveel bier we kunnen zuipen maar niks. Je merkt dat de club zelf en de media hierin mee gaan waardoor we ten onrechte het stempel carnavalsvereniging opgeplakt krijgen waar voetbal van ondergeschikt belang is. Hoewel een gemiddelde Raad van 11 meer intelligentie en daadkracht huisvest dan onze RvC, maar dat terzijde.

Sfeer of "aambiejaans" ontstaat op het moment dat er ergens op het veld een "lont in het kruitvat" wordt gegooid. Dat kan een overtreding zijn, spelers die NOAD tonen of een scheidsrechterlijke dwaling. Benieuwd wie of wat zaterdag het Bredase kruitvat laat ontploffen. 100% inzet hugoffer, anders wordt die ontploffing niet meer dan een natte wind.

Daarnaast vind ik het te gemakkelijk om iedereen (en dat is bijna iedereen) die niet als een dwaas met een beschuimde bek over het veld loopt te rennen te veroordelen. Het gaat ook om een stukje voetbalintelligentie (goed staan en positie kiezen) en de wil om voor elkaar te werken. Zo'n Arno Verschueren is hier meerdere keren met de grond gelijk gemaakt maar je merkt als hij er niet is, dat je hem enorm niet. Zoals vroeger eigenlijk met Tim Gilissen of Arne Slot. Structurele verzakers zoals Mühren mogen van mij linea recta naar de tribune maar je merkt ook dat sommige spelers wel bereid zijn te werken, maar niet verder kijken dan hun eigen taak. En dat moet zaterdag écht anders. En niets en niemand is heilig!

0   0  
SjorsNAC

@bsiderats
Waarom krijg ik de melding dat ik geblokkeerd ben als ik via mn telefoon de website benader?? Te strenge blokkeerfilter ofzo???

0   0  
Becherovka

@Sjors

Bij je mobiele provider deel je een reeks IP adressen met andere klanten. Waarschijnlijk heeft iemand zich eerder via dat IP adres misdragen en is het geblokkeerd. Waarschijnlijk heb je over een paar dagen een nieuw IP en kan je van je mobiel af weer los gaan.

BSR blokkeert op basis van een IP adres.

0   0  
SjorsNAC

@Becherovka

Aha ok. Ik dacht al, volgens mij heb ik niks geks geroepen hier. Thx

0   0  
RaraNAC

Zaterdag is het voor mij of de laatste keer of het begin van een reeks wedstrijden dat ik mij volledig geef op de tribunes.
Het is aan de spelers. Het zou alleen zomaar kunnen zijn dat ik al half februari net zo op de tribunes sta als in 2 jaar Jupiler league; gezellig bijkletsen in het stadion i.p.v. in de stad.. half uurtje later binnen? Geen probleem. Na de rust blijven hangen in de Bea... geen probleem.
Je kent het wel...

0   0  
Leo

Ons NAC kan het best failliet gaan! Want zo doorrotzooien is gewoon rampzalig!

En........ dan opgekocht worden door een investeerder! Het Fc Den Bosch-senario!


DUS AANDEELHOUDERS: ROTZOOI MAAR LEKKER DOOR EN DOE ER AUB NOG EEN SCHEPJE BOVENOP!

LAAT DE BOEL MAAR OP DE FLES GAAN!

0   0  
van Flieger

En jahoor MTV is niet fit genoeg om 90 minuten strijd op leven en dood te leveren, max een uurtje. Weer slecht nieuws.

0   0  
Hugo

Prima vlieg. Uurtje moet genoeg zijn. hup NAC

0   0  
roekoe

Kees Spaan als td aanstellen! Heeft bij Kozakken boys prima werk afgeleverd!

0   0  
misterbean

@SjorsNAC
Ook hier gisterarvond geblokkeerd. Nooit begrepen waarom BSR op Ip adrees blokkeert en niet via accounts / inloggen Een omweg is er toch altijd te vinden.

Verder kun je wachten tot de lont in het kruitvat gaat, óf Groningen bij aanvang al bangmaken met een hemsenketel. Bij veitbalpraat gisteren hadden ze het over een “+over mijn lijk” instelling als goed voetballen niet lukt. Kunnen wij die mentaliteit niet bewekstelligen? Of meehelpen daaraan? “Vietballen” roepen heeft geen zin. Een nieuwe versie van “bloed aan de palen’ Misschien? Andere Ideeën ?

0   0  
kopspion

Als Muhren maar niet opgesteld wordt, ook niet voor 2 minuten !

0   0  
Judge M.

Een gratis tip voor de selectie: Aanstaande zaterdag voor de wedstrijd tegen Groningen zendt de BBC live de Six Nations rugbywedstrijden Frankrijk-Schotland en Wales-Engeland uit. Ga die eens met zijn allen bekijken en neem eens goed in je op hoe die rugbyers samenwerken, voor elkaar door het vuur gaan en er keer op keer in blijven kleunen en doe dat zelf dan ook eens in de wedstrijd. Volgens mij kan Greg Leigh hier vast wel wat meer over uitleggen..

Ik ga ze ook kijken onder het genot van een paar Guinness. Stap ik daarna in de trein en kom ik Amstel drinken en kut roepen. Deal?

0   0  
van Flieger

De een laat wat bootjes naar Namibia varen, de ander verkoopt een broekje en weer een ander verkocht ooit een pannetje voor ome Aad. Simpele producten, simpele lieden. Ons NAC zouden zij er wel even bijdoen. Het werd een hel. De zelfoverschatters en ijdeltuiten bakten er helemaal niets van. Kleine politiek, schisma in de achterban en een 2e degradatie binnen 4 jasr. Je moet maar het gore lef hebben.

0   0  
ReMaZu

Waarom kan Fledderus bij Groningen wel TD worden en

Gillissen bij NAC niet.

Wat een stelletje prutsers.

0   0  
since1912

@ misterbean

Mee eens. Deze wedstrijd is wat mij betreft alles geoorloofd, zowel op het veld als op de tribunes.

Geef in minuut 10 maar eens een rotschop of een smerige tik aan een Groningen-speler, die denkt de rest van de wedstrijd wel na voordat die bij je in de buurt komt.

En ook het publiek mag best wat grimmiger, laat die Groningen-spelers zich ab-so-luut niet thuis voelen in het Rat Verlegh en bezwijken onder de angst. In de buurt van de tribune? Bierdouche. Overtreding op een van onze geelzwarten? Spreekkoor.

Waar is de NIEMAND WINT ER IN BREDA mentaliteit gebleven? We gaan ze gvd pakken en alles is geoorloofd.

0   0  
Buurman

Veranderd. Deze site is een soort thermometer. Als NAC verliest is de sfeer even flink opstandig. Maar al snel zie je weer hoop voor de volgende wedstrijd en wordt men weer volgzaam en lijdzaam. De berusting spat eraf. Dit is natuurlijk het ideale klimaat voor beleidsbepalers die er een puinhoop van maken. Ze worden toch nooit terug gefloten. En natuurlijk is onze club zodoende het ideale klimaat voor mensen met minder frisse bedoeningen zoals zakkenvullers. Om al die redenen , gecombineerd met sportief zeer slechte prestaties, hebben we ook een uitstraling gekregen dat we een “ niet serieus te nemen stelletje jandoedels zijn .” Zo wordt er tegen NAC aan gekeken beste mede supporters. We zijn de grootste mafkees uit de klas die door iedereen wordt uitgelachen. Een volk krijgt uiteindelijk de leiders die het verdient. Als je alles pikt , kritische geluiden gelijk de kop indrukt als de thermometer maar een beetje boven nul staat , dan moet je het niet gek vinden dat wij beleidsbepalers hebben die er geen flikker van kunnen. Het zit in onze aard en cultuur om op drijfzand een kasteel proberen te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat als we degraderen NAC nog een levensduur heeft van een paar jaar. PS. Dat ik tegen Groningen mijn longen uit mijn lijf ga schreeuwen is inderdaad een open deur.

0   0  
van Flieger

Het makke schapen gedrag van de huidige generatie NAC supporters zag je vooral terug bij het afscheid van Goetzee. De Justin dancers salueerden hem. Wat een idioten.

0   0  
Nachoreca1

Idd flieger. Kon mijn ogen niet geloven en wist toen al dat het niet om solidariteit mbt Smulders ging maar puur hachje redden...

0   0  
signase

@ReMaZu:

Het kan nog erger. Lees op VI wat er staat over Fledderus:
"Aangezien hij verantwoordelijk wordt voor de selectie voor het seizoen 2019/20 gaat hij per direct aan de slag."
Groningen is dus, net als andere clubs met een TD, gewoon al aan de slag met de selectie voor volgend seizoen. En bij NAC? Daar zijn ze al maanden op zoek naar een TD...

0   0  
Ger

Goetzee was de loopjongen van de ernstig falende aandeelhouders! Dus ook totaal niet geschikt voor een BVO. Ook hij is mede debet aan het erstig falende TOPSPORTKLIMAAT!

0   0  
Kees

Gewoon failliet gaan en dan opnieuw beginnen!

0   0  
Simon

Mitchel van de Gaag zeker niet ontslaan, heren aandeelhouders! Ga maar lekker door met aanrotzooien!

0   0  
Dirk

Van de Gaag komt uit de stal van Smulders!
En dat is dus niet verl soeps...

0   0  
D'n Portugees

Interessante posting van @Helter van gisterenavond, 21:20 uur.

Inderdaad: Clubraad. Bestaat die überhaupt nog? Hadden vroeger vaak in velerlei opzichten interessante verslagen. Nu volstrekte radiostilte. Zijn die samen met DROL met vroeg-pensioen? Of mis ik wat?

0   0  
Sia

Ohhh, NAC!
The yellow army!
We're gonna win today!

0   0  
Van "taajlaand

Met begrip deze colomn gelezen, maar ook voor mij zal het zaterdag voelen als trekken aan een dood paard.
Je 'moet' hier bij velen de rasoptimist blijven, maar gezien de 'prestaties en inzet' van de kloothommels op en naast het veld, voel ik me als realist als een k.o. geslagen bokser.

We zitten nog steeds....(onbegrijpelijk eigenlijk) met een haast vol stadion te hopen en kijken of dat deze spelers, (die ABSOLUUT periodes hebben laten zien het wél te kunnen....) elke keer weer met volle bak inzet, willen laten zien voor ONS te strijden, maar hopeloos falen....
We worden op alle fronten voor de gek gehouden, of niet dan!?

"Wedstrijd van het jaar" zaterdag?
Die hebben we al te veel laten lopen!
Maar deze zal wél 'beslissend' zijn om te weten waar we komende seizoenen gaan spelen (op een wonder na, zal dan de Graafschap onder oms blijven EN de play-offs moeten worden gewonnen...)

Maar n.a.v. deze column draai ik voor mezelf de rollen even om.
Laten de heren broodvoetballers zaterdag WEL zien voor ONS te willen strijden, zal ik in de tweede helft, en de wedstrijden erna ook weer klappen, zingen en juigen voor hun!
En ik wil na afloop ZEKER geen intervieuws meer zien, waarin verteld wordt dat 'ze het wel hadden willen doen, op de trainingen het wél lukt of dat ze pech hadden', zonder zweet op hun voorhoofd of schone shirtjes!
Ze moeten nog MINSTENS een kwartier na adem happen, en eigenlijk geen lucht meer hebben om uberhoubt binnen het half uur aan de microfoon te komen.
Dan pas krijg je mijn respect weer terug!

0   0  
Habe

Inmiddels staan we al weer voor onze 3e wedstrijd van het jaar. Steeds wordt de grens maar naar achteren verschoven, een keer houdt het op. Ga vooral lekker door met zingen. De sfeer moet een gevolg zijn van hetgeen er op het veld gebeurt, zo ging dit vroeger a. Een opstootje op het veld, een beuk van Lurling een trainer die de scheids uitscheld. Dit zijn zaken die de sfeer verhogen. Ga vooral lekker vooraf afspreken om maar te blijven zingen en denk dat je hiermee de spelers kan beinvloeden. Deze spelers geven niets om NAC maar zijn bezig met waar ze volgend seizoen spelen. Deze gemaakte sfeer brengt daar geen verandering in. Verder komen er ook steeds meer regeltjes waardoor we steeds meer bioscooppubliek worden. Ik las het hier eerder al, we vinden tegenwoordig alles maar goed. Aantal jaar geleden zou het hoodgebouw bestormd worden na de wedstrijd. Niet dat ik rellen of vandalisme goedkeur, maar het zou wellicht wel een signaal afgeven naar onze falende bestuurders. We gaan het zien zaterdag, maar ook deze 3e wedstrijd van het jaar zullen we niet winnen.

0   0  
The Cosmic Gate

Ik geloof zeker dat wij als 12de en misschien zelfs 13de man kunnen werken . Ware het niet dat ik er ook van overtuigd ben dat de heren op het veld ervoor moeten zorgen dat de supporters die een echt k*t seizoen beleven ook hier voor gaan zorgen.
Als de heren (zakkenvullers) spelers op het veld er niet voor zorgen dat het vlammetje ontstoken gaat worden dan ligt het wederom echt op er veld !
En nee dat hoeft niet met zware overtredingen enz , juist niet zelfs. Maar laat zien er volle bak /lees 110% voor te gaan en sjok niet als een bejaarde over het veld. Zorg ervoor dat je einde vd 90 min volledig op of leeg bent en moet gaan liggen of zitten omdat de benen niet meer willen. En dus niet wat we de afgelopen weken of maanden hebben gezien .

0   0  
Buurman

De CR zijn hardwerkende mensen die het goed bedoelen. Maar.... ze hebben geen enkel draagvlak. Doe een onderzoekje onder de supporters , de meeste weten niet eens dat de CR bestaat laat staan dat supporters weten wat ze doen. Dan wordt het onmogelijk om zo’n grote groep supporters tevertegenwoordigen. Supporters inspraak op deze manier is helaas een wassen neus. Via verschillende groepjes zijn de supporters ook teveel versnipperd , zo kun je nooit een vuist maken. Supporters zouden zich massaal moeten verenigen in de juridische vorm; vereniging. ( geen stichting. ) En bedoeling is dan middels een investering aandeelhouder te worden van NAC. Dan heb je echt inspraak en NAC financieel draagvlak.

0   0  
Henri

@Buurman
Ik snap er ook helemaal niets van dat er niemand is die daadwerkelijk actie onderneemt en supporters gaat verenigen/mobiliseren. Ik schreef gisteren al dat het 30/40 jaar geleden wel een beetje anders ging met mensen als Wiet Kerkhoven en Christ van Nijnatten. Maar tijden veranderen. Gelatenheid of gemakzucht is troef. Dit zou bijvoorbeeld in België, Engeland of Zuid Europa, maar ook bij een feijenoord en FC Twente ondenkbaar zijn.

0   0  
Van "taajlaand

Juist heren Buurman en Henri!

Ook ik voel me ondertussen helaas gelaten onder de situatie, stik gevaarlijk natuurlijk.
Maar wekelijks volle bak sjagerijnig tegen mijn vrouw of andere mensen in mijn omgeving is ook niet goed, hoewel ik mezelf énorm druk maak(te) over de amateurische manieren waarop onze club, deel van ons leven (helaas) "bestuurd" en geregeerd wordt......

0   0  
van Flieger

De clubraad is het alibi clubje van RvC van Mierlo, zodat ze kunnen roepen dat ze De Supporters ergens bij betrokken hebben. Deze lieden vertegenwoordigen alleen zichzelf.

0   0  
Lamington

Ik ben er weer gezellig bij, maar poeh poeh wat een borstklopperij allemaal hierboven. En afbranderij van mensen die aangeven dit niet te pikken of te trekken. Iedereen die aangeeft 90 minuten lang 'gas te geven' of 'de longen uit het lijf te schreeuwen' is al even niet meer geweest bij thuiswedstrijden. Dat is alweer even geleden dst dát gebeurd is.

Ik ga zoals al eerder gezegd om m'n maten te zien en om hopelijk NAC te zien winnen. Als dat wordt bewerkstelligd door degenen die zijn opgesteld, ben ik blij voor NAC en voor Breda. Punt.

0   0  
Heksenketel

Ik lees dit nu pas, maar mooie column en helemaal mee eens!

0   0  
misterbean

@ henri & buurman

Helemaal mee eens. Maar wie gaat dat doen?

Laad alle berichten na dit bericht in