Go to Top

Michael Dingsdag: ‘Voetbal speel je om te winnen ‘

Michael Dingsdag: ‘Voetbal speel je om te winnen ‘

Na bijna vierhonderd wedstrijden in het betaald voetbal zette Michael Dingsdag na een teleurstellend seizoen bij NAC, zijn schoenen in de kast. Hij verruilde het voetballen voor het trainen van NAC O-12 maar alleen trainer zijn vond de ervaren speler toch lastig. Inmiddels is hij dan ook weer actief als speler bij de zaterdagtak van de Veensche Boys.

Door zijn werk bij NAC is de Dingsdag vaak later aanwezig, gelukkig vind de tweedeklasser dit geen probleem. “Zowel de club als spelers weten dat mijn werk bij NAC voorgaat. Zolang dat kan en alle partijen tevreden zijn, zet ik me zo volledig mogelijk in voor Veensche Boys.”

Toch moet Michael soms nog wel de knop omzetten. Als ex-prof ben je toch net wat anders met je sport bezig dan de gemiddelde tweedeklasser. “Het blijft wennen dat spelers en supporters na een verloren wedstrijd het gezellig maken. Dat gun ik ze van harte, maar ik kan dat wat moeilijker. Op die dagen ga ik dan gewoon iets eerder weg. Voetballend kan het waarschijnlijk wel beter, maar voorlopig gaat het prima qua resultaten voor Veensche Boys. Dat moeten we vasthouden, want voetbal speel je om te winnen.”

Bron:B-Side Rats, PZC

5 Reacties op "Michael Dingsdag: ‘Voetbal speel je om te winnen ‘"

 • Zand in je ogen
  11 oktober, 2017 - 12:07

  Dingsdag … ook 1 van die tobbers uit het nabije verleden waar ik liever niet meer aan terug denk

  20

  4
 • Die ne gast
  11 oktober, 2017 - 12:18

  Mag hopen dat hij bij de O12 meer de nadruk legt op elke dag beter worden dan alleen maar het resultaat heilig verklaren.

  9

  1
 • Arie
  11 oktober, 2017 - 12:56

  Ik vind het vreemd dat zeer beperkte voetballers, en in dit geval mentaal ook niet 1 van de sterkste met z’n rare uitspattingen op z’n tijd, als jeugdtrainer aan de slag mogen bij ons. Het lijkt wel een soort van sociaal maatschappelijke werkplek af en toe.

  5

  8
 • scheppioni
  11 oktober, 2017 - 12:56

  Niet mijn favoriet maar wat ie zegt, HELEMAAL WAAR !!

  2

  1
 • Ervee
  12 oktober, 2017 - 10:58

  Kan best een prima trainer zijn. Voetbalkwaliteiten zeggen niet altijd iets over coachingskills. Vooral blijven bouwen aan onze jeugdopleiding: hulde!

  1

  0