Overal waar we komen

Ex-NAC: Ünal verhuurd aan Valladolid

Ex-NAC-spits Enes Ünal vervolgt zijn carrière bij Real Valladolid. De Turkse aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Villarreal CF. Ünal stond ook in de belangstelling van verschillende Turkse clubs, maar kiest voor een langer verblijf in Spanje.
Valladolid wordt Ünal's derde Spaanse werkgever. Vorig seizoen verhuurde Villarreal hem al aan Levante. In zijn eerste jaar in Spanje maakte hij met 6 goals in 30 wedstrijden geen verpletterende indruk. Bij promovendus Valladolid krijgt de 21-jarige Ünal de kans aan te tonen dat hij wel degelijk over de juiste kwaliteiten beschikt.

Bron: B-Side Rats, El Desmarque

Terug naar overzicht
12 Reacties
0    
van Flieger

Het moderne voetbal, waar Smulders zo graag in mee wil spelen, bestaat bijna uitsluitend nog uit ongebonden voetbalnomaden. Vonlanthen was de voorloper met zijn 13 clubs in 14 jaar.

0    
Monkeyrocker

De tijden van 10 Bredanaars en een exoot uit Oosterhout in je team zijn idd voorbij.Allemaal Smulders zn schuld ! En Davy Schollen natuurlijk.

0    
Kinderkaartje

Het moeten moeilijke tijden zijn in Zwitserland.

NAC in categorie 3, afgelopen weekend een klinkende tegen een directe concurrent. Week in week uit uitverkocht huis.

De vingers jeuken om een vervelend stukje over Smulders, Goetzee of de RvC uit het toetsenbord te persen, maar met zoveel positieve wendingen bij ons goeie ouwe NAC komt de inspiratie niet echt.

Maar gelukkig wordt er toch nog een twist gevonden om een sneer naar Smulders uit te kunnen delen.
Gelukkig.

0    
Da Pope

@Kinderkaartje en Moneyrocker

Op zich zegt Flieger hier toch niets verkeerds? Kijk eens naar de carrières van jongens als Thomas Agyepong (21 jaar en aan zijn vijfde club toe), Divine Naah (22 jaar en zeven clubs) of eigenlijk willekeurig welk talent van een Engelse club, dat niet direct doorbreekt. Nauwelijks vastigheid, ieder jaar een andere werkgever.

Hoewel ik goed begrijp dat Smulders de samenwerking zoekt met Man City, word je op die manier natuurlijk ergens wel onderdeel van het probleem. Spelers rijpen niet meer bij een club in hun eigen land, maar worden opgeslokt door grootmachten uit Engeland om vervolgens eindeloos vaak uitgeleend en vervolgens verkocht te worden.

Dat stuk van het moderne voetbal staat mij als supporter van een kleine club ook ontzettend tegen. Je weet dat je de echte talenten uit de opleiding nooit in een NAC-shirt zal zien voetballen, omdat die naar de Nederlandse top gaan. Die Nederlandse top wordt dan weer leeggeroofd door Engelse grootmachten. Die Engelse clubs hebben zo 80 spelers onder contract staan. Talloze jonge jongens halen nooit het eerste, maar worden gestald bij clubs als NAC.

Ik zou liever zien dat City max 30 spelers onder contract zou mogen hebben. Dan zouden Nederlandse topclubs langer hun eigen spelers vasthouden en dus minder shoppen bij kleinere clubs. Dan heeft opleiden ook weer écht zin.

0    
Kinderkaartje

Da Pope

Eigenlijk wil ik Hans Deelen niet belangrijker maken dan hij is. Met de man valt toch niet te discussiëren. En kom je met een normaal verhaal, dan is er wel een van zijn trawanten (Muzikantje, Robert) die je uitmaakt voor alles wat vies en smerig is.

Maar goed, dan nu toch het gewenste podium voor Hans Deelen.

Smulders heeft geen enkele keus. Het is niet "Het moderne voetbal, waar Smulders zo graag in mee WIL spelen". Niemand kiest daarvoor of hij het wil of niet. Als je voetbal speelt op professioneel niveau, dan speel je mee in het moderne voetbal. Dus met passanten en 12 nationaliteiten in je elftal. Vandaar dat de opmerking van Monkeyrocker spot on is.
10 Bredanaars en exoot uit Oosterhout is jaren 50 romantiek. Das war einmal en die tijd komt nooit meer terug.

Dus dat Deelen er toch weer een aanleiding inziet om een sneer naar Smulders uit te delen raakt kant noch wal.

Door de overwinning van afgelopen weekend (hoe vond je die, Hansje??? Ook zo genoten???) moet Deelen zich even koest houden, maar na de volgende uitglijer van NAC gaat hij weer vol op het orgel tegen alles en iedereen binnen en rondom NAC. En nu doet hij het dus even met speldenprikjes.

0    
Jamack

@Da Pope,

In mijn ogen zegt van Flieger wel degelijk iets verkeerds en leg jij precies de vinger op die zere plek zonder het zelf te beseffen. Het moderne voetbal is zoals het is en staat je al dan niet tegen. Maar je moet daarin meegaan om te overleven. Onze eigen talenten gaan naar Nederlandse topclubs. Wat moet je dan? De keuze is aanhaken of afvallen. Het is niet Smulders die daarin zo graag wil meespelen. Het is NAC (Smulders) en zijn de NAC-supporters die dat eisen. Van Flieger loopt in die polonaise voorop zonder oog te hebben voor de consequenties daarvan. Wel het resultaat eisen, maar de methode niet accepteren. Helaas gaat dit niet samen.

0    
Jamack

Laten we het verleden niet romantiseren als het over clubtrouw van toptalenten gaat. Volgens mij hebben onder andere Kees Rijvers, Daan Schrijvers en Frans Bouwmeester meer jaren voor andere clubs op het hoogste niveau gespeeld dan dat zij dat met NAC hebben gedaan. Er is weinig nieuws onder de zon of vinden wij, om maar weer een paar namen te noemen, graham Arnold, Bobby Latchford, Johnny Osgood en Babos geen voetbalnomaden?

0    
Catweazle

@Jamack,

Bedoel je Ronny Goodlass i.p.v. Johnny Osgood? Wat een held was dat!

0    
Jamack

@Catweazle,
Ha Ha, ja die bedoel ik, met dat armpje.

0    
Dutchbird

Zelfs al gaan we hier met z'n allen achter Fliegert staan (hetgeen niet gaat gebeuren) of op onze kop staan, dan nog is het nomadengedrag van voetballers een gegeven waarmee we zullen moeten leven. Dat gaat echt niet meer veranderen. Als je daar niet tegen kunt adviseer ik sporten als korfbal, fierljeppen en klootschieten, daar komt het nog niet zo vaak voor.

0    
Brutus

Gewoon met de tijd mee gaan doen we allemaal met ons moboel etc ook toch al
Gewoon proberen zoveel mogelijk met die sneltrein mee te liften van mc zolang het kan zolang we zelf maar wat te zeggen hebben lijkt mij

0    
tripomatic

Toen hij bij NAC speelde enorm van genoten.

Maar hij begint nu wel een beetje een clubhopper te worden. Da's ergens wel jammer, want dat deze jongen getalenteerd is, staat buiten kijf.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja