Wij gaan niet opzij

Ferne "Big Mac" Snoyl uit selectie gezet Update

Ferne Snoyl is uit de NAC selectie gezet. De linksback is weer eens veel te zwaar, iets wat niet voor het eerst in zijn carriere gebeurd. Maaskant hierover: "Snoyl is disciplinair geschorst en is dus uit de selectie gezet. Hij kan pas terugkeren bij de groep als hij op het gewicht is dat past bij een topsporter. We denken er zelfs nog over om hem te beboeten. Ferne heeft natuurlijk een historie wat dat betreft, vandaar ook dat ik zo boos op hem ben. Hij kan het blijkbaar niet opbrengen om te leven als een goede prof en dus moet hij de consequenties maar dragen." Dit zat er al een tijdje aan te komen. Vooral als je de Twitter van Ferne volgde, kon je je vraagtekens zetten bij zijn topsportmentaliteit. Wat opmerkelijke uitspraken van http://twitter.com/guytjie: "Zie t positieve van. Die regen !! Iets minder kans op alcoholcontrole 2 night" of "Ik eet geen sla alleen op een MCchicken" of "Sommige mensen denken heel de dag aan maccie" of "Doe me voortaan maar gewoon old skool een big mac !!! " en "Einde van t seizoen nadert wat gaan wij doen ineens ?? 2 keer trainen" Laten we hopen dat Ferne snel weer topfit wordt, wat hij heeft toch bewezen een uitstekende linksback te zijn! Update De Twitter van Ferne is inmiddels protected, snel gehandeld van onze Communicatie Manager! ;-)

Vorig bericht
Nieuwe column: De Camera 17 reacties
Volgend bericht
Bericht Clubraad en NAC 20 reacties
Terug naar overzicht
38 Reacties
0   0  
Ik Sta op voor Ernie Brandts

Het blijft een malloot.
Oké nu is een Big Mac eten maatschappelijker verantwoord dan je vrouw haar tandjes uit haar mond te tikken maar alsnog erg onprofessioneel.

0   0  
Wanny

Ik neem aan dat NAC hem nu van 's ochtends 8 tot 's avonds 6 op de club laat komen. En daar keihard laten trainen en gezond eten.

0   0  
Tepelstreeltje

Supersize me met Ferne Snoyl in de hoofdrol. Lekker achter Andy van der Meyde aan.

0   0  
Nil

Hoe is het mogelijk dat zo'n gast voor de 3de of 4de keer in fout gaat?

0   0  
Jaap

Tsja,

Zou het niet komen doordat hij geblesseerd is, sommige spelers komen dan aan

0   0  
Villan

Ongelelofelijk, wat een lutser!

Laat ´m maar eens een paar weken op en neer rennen naar het trainingscomplex, in plaats van zijn company car te gebruiken. Allez, bolle!

0   0  
Gilze

Nou dan zullen er weinig vervangers overblijven als ik zo zie wie er allemaal geblesseerd of geschorst zijn. Cairo in de basis waarschijnlijk nou ik zie het somber in. Er moet voortdurend op het randje gespeeld worden en alle 2e ballen moeten gewonnen willen worden, alleen dan maakt NAC een kans. Wanneer ze zoals zo vaak 2 a 3 meter ruimte krijgen weten wijnaldum en fer wel de weg naar voren te vinden.

0   0  
Overal

@ Nil

Je denkt toch niet dat als een speler geblesseerd is hij alleen maar de hele dag op bed ligt ofzo? die trainen echt nog wel alleen belasten ze die bepaalde spier.

Als zoiets nou idd voor de 3e of 4e keer gebeurt moet je je toch is afvragen of Snoyl nou wel is wat we zoeken, goeie voetballer maar met zon mentaliteit kom je nergens

0   0  
Mommers de 2e

Ik neem aan dat die gast voorlopig geen salaris krijgt.

0   0  
Overal

die bepaalde spier niet*
moet het zijn natuurlijk

0   0  
Jaap

@ Overal

De vraag is natuurlijk hoeveel hij te zwaar is? Hij zal vast geen 10kg te zwaar zijn eerder 2 of 3, dat is iets wat als je 2 weken sterk verminderd traint wel eens zou kunnen gebeuren. Maar wel kwalijk natuurlijk.

0   0  
Zero76

Wat een gezeik over het gewicht van een speler. Vroeger hadden we good-old Gerrie Damen, toen zeurde toch ook niemand om wat extra kilo's. Liever wat zwaardere spelers die er vol in gaan dan die slappe hap van de laatste weken.

0   0  
Nil

@ Overal: Ik neem aan dat je Jaap bedoelde?

0   0  
scheppioni

Jammer, hij was goed bezig, ik zie hem liever linksback dan Robbert Schilder, al had ik dat zelf van te voren nooit gedacht dat ik dit nu zou vermelden !

0   0  
Robin de Robot

Vind het een mooi voetballertje maar als je dit voor de zoveelste keer laat zien dan ben je goed stom.

Daarbij komt dat er op dit moment verbazingwekkend veel spelers het team in de steek laten met domme rode kaarten en gedrag. Kunnen we echt niet gebruiken bovenop de blessures in deze fase van de competitie.

0   0  
Franss

Van de Burgerking geef dat Mc doekske maar weer terug!!

0   0  
Willemf5

Ook lekker om te zien hoe zo'n gast zich op twitter manifesteert. Wat een idioot. Voortaan ook selecteren op minimaal i.q.

0   0  
pc

is robert maaskant nooit te dik geweest
vieze praatjes maker ba ba

0   0  
totjkr

Zo lang de resultaten van hem goed zijn, is het toch niet erg?
Hij deed het best aardig en was fit (leek me). Iedereen wil toch genieten van de Mac!

0   0  
Willemf5

De communicatiemanager is vandaag sneller dan gebruikelijk...

0   0  
SokAr

Dit had je vantevoren kunnen weten. Weer een grove inschattingsfout om deze jongen naar NAC te halen. Zowel bij dordt-noord, den bosch, aberdeen en nek heeft hij deze problemen gehad. Totaal geen mentaliteit of juiste instelling.

0   0  
Ritchie

Ah, nu gaan we Ferne weer afvallen ( leuk woordgrapje ) over zijn gewicht. Vind hem absoluut een verrassing dit seizoen.

0   0  
Joske

Volgens mij gaat Cairo ook vaak met Snoyl mee na de MAC....

0   0  
Roberto

Is dat serieus die Twitter of was dat een vrijdagmiddag grap ;)

0   0  
since1912

Weer een extra boek van sonja bakker verkocht.....

0   0  
gijs

hij NAC en MAC toch niet door elkaar halen. ipv 2 keer na NAC en niet na de MAC op een dag doet hij het liever andersom

dit kan natuurlijk niet, al helemaal omdat dit begin van het seizoen ook al was.

0   0  
Brightest Star

@Zero76, Laat dat ´good old´ van Gerrie Damen er maar vanaf.
Old is hij overigens niet geworden,(2004 overleden,tgv. hartfalen)waarschijnlijk omdat ie uiteindelijk loodzwaar was!
Kwalijker is dat deze Damen begin jaren tachtig zonodig een totaal onschuldige man in een café aan de haagweg om helemaal niets in koele bloede doodstak. We leven trouwens al heel lang niet meer in de jaren zeventig dat voetballers toen nog een kilootje te dik mochten zijn! Topsporters kunnen het heden ten dagen niet meer maken om ook maar een gram te zwaar te zijn!Niet tegenover de club,je medespelers en uiteraard de supporters!
Volledig terecht dat deze volgevreten Snoyl uit de selectie is gezet.

0   0  
The Cosmic Gate

Come on MAC breda

0   0  
nac-er

snoyl werd steeds beter jammer,
nu gewoon laten rennen naar zundert en terug voor en na de training.

0   0  
marti

snoyl , je straf is dik verdiend

0   0  
Zero76

@ Brightest Star
"good old" is als in "ons goeie ouwe NAC". Ik haalde alleen zijn voetbalkwaliteiten aan. Met een paar kilo's teveel speelde hij doodleuk in Jong Oranje op het toernooi in Toulon.

0   0  
kander

Erg jammer en erg dom. Hij was net goed bezig en had een basisplaats, hoe kun je dan zo dom zijn om niet aan je gewicht te denken. Het is hem al vaker voorgekomen en voor zn blessure zag je ook al datie op (over?) de grens zat. Erg jammer, goede speler met veel inzet.

0   0  
zus

te triest voor woorden... natuurlijk beboeten! Hij kan door zijn gedrag zijn werk niet naar behoren uitoefenen...lekker dan!

0   0  
geelzucht

Vroeger had je een Piet Schrijvers oftewel de bolle van Zwolle, maar was een uitmuntende keeper. Je had vroeger een Hennie Meijer , spits van Ajax en Groningen, maar scoorde gewoon aan de lopende band. Snoyl was een van de weinige met een NOAD-mentaliteit, maar door zijn gewicht aan de kant gezet. Ongeloogelijk dat iemand die naar behoren presteerd aan de kant wordt geschoven. Als hij topfit was geweest dan had hij bij een topclub gevoetbald. Dit wist men van te voren dat hij makkelijk overgewicht zou hebben.

In dat kader weer dan slecht gescout.

0   0  
[email protected]

bij nac mag je dus salaris vangen zonder topfit te zijn en bij een topclub moet je topfit zijn?...?????

0   0  
Somebody

Gaat het niet om Snoyl zn prestaties ipv wat hij eet of op Twitter zet?
Misschien waren die Tweets wel reacties op iemand ..
Er worden wel erg snel conclusies getrokken vind ik.

Voetballen kan ie, al heeft hij een aantal pondjes teveel.
Hij heeft zichzelf goed bewezen de laatste tijd, en ik vind het dus erg kinderachtig dat er meteen zo over hem gepraat word.
Als ie goed aan het verdedigen is 90 minuten lang hoor je niemand ouwehoeren over overgewicht of twitter berichten.

0   0  
mama Ed

Snoyl moet nu zijn kans pakken: trainen dat de kilo's eraf vliegen, Maaskant hiermee overtuigen en zijn voeten laten spreken. En vooral niks roepen in de pers of op twitter. Ik zou wel eens willen weten of er binnen de selectie onderling niet meer gecorrigeerd wordt. Niet alleen op dit "overgewicht". Met name op domme acties die gele of rode kaarten opleveren. Ik zou me als prof gepakt voelen wanneer een teamgenoot door het krijgen van kaarten schorsingen oploopt die het teambelang en dus mijn eigen belang zouden schaden. Bij collegialiteit past elkaar corrigeren.

0   0  
PJ

Vind het raar dat sommige reacties het gedrag van Snoyl vergoelijken. Het is belachelijk dat je als profvoetballer zo laks omgaat met je lichaam. Wij betalen indirect zijn salaris en hij gaat daarvan zuipen en vet eten waardoor hij niet topfit kan zijn. Ook al denkt niet iedereen dat hier een verband tussen is..
Belachelijk van Snoyl dit, het wordt tijd dat hij zijn werk wat serieuzer gaat nemen. En ook dat ie, zoals WillemF5 al aanstipte, wat beter gaat nadenken over hoe hij zich zou moeten profileren naar buiten toe..

Laad alle berichten na dit bericht in