Wij gaan niet opzij

Bericht Clubraad en NAC

Omdat de communicatie de laatste dagen niet zo lekker verliep, hebben Sjoerd van Fessem (Clubraad) en Hans Poppelaars (NAC) een gezamenlijk bericht de deur uit gestuurd. Dit geeft een iets beter beeld van hetgeen er tussen NAC en de Clubraad besproken is over de jeugdopleiding.


Naar aanleiding van de antwoorden die Hans Poppelaars en Willem Reijn gisteren hebben gegeven op nacforum.nl en de reacties daar weer op van Sjoerd van Fessem (voorzitter Clubraad) en Martijn Koks (voorzitter Breda Loco's) zijn gisterenavond op verschillende sites nieuwsitems en reacties verschenen waarbij met name NAC werd beticht van het vertellen van leugens. Na veelvuldig contact gisteren hebben Clubraad en NAC in de personen van Sjoerd van Fessem (voorzitter Clubraad) en Hans Poppelaars (Manager Publiekszaken en primaire contactpersoon van de Clubraad) het initiatief genomen een gezamenlijk bericht op te stellen. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen:
  • Het onderwerp Jeugdopleidingen heeft nooit op de agenda gestaan van de Clubraad
  • Er is nooit iets genotuleerd over dit onderwerpHet onderwerp is beperkt besproken
  • Het onderwerp is niet besproken in een reguliere vergadering maar in een ingelaste vergadering tussen een Clubraad-delegatie en NAC over de seizoenkaartprijzen
  • Bij dit overleg waren Sjoerd van Fessem en Martijn Koks niet aanwezig.
  • Tegelijkertijd is het onderwerp dus wél besproken. Dit is gebeurd in de rondvraag tijdens een extra vergadering.
  • De informatie dat NAC de Clubraad wel degelijk heeft geïnformeerd over gesprekken tussen NAC, Willem II en RKC heeft de niet-aanwezige leden (waaronder dus de voorzitter) nooit bereikt. Op basis van de informatie die hij had, heeft Sjoerd de krant te woord gestaan.
Rest natuurlijk de vraag: " wat is er precies verteld en waarom is het nooit opgevolgd? " . Het antwoord daarop is kort: Er is verteld dat NAC de jeugd wil herstructureren, dat allerlei opties zijn bekeken, uitgezet en afgevallen en dat op dat moment gesprekken liepen met Willem II en RKC die oriënterend van aard waren. Ten slotte heeft Hans aangegeven de Clubraad nader te informeren als de plannen concreet zouden worden dan wel definitief van de baan zouden zijn. Wetende dat NAC nog een keer bij de Clubraad terug zou komen voor een advies als er meer duidelijkheid zou zijn, hebben de aanwezige leden niet de noodzaak gezien oa. de voorzitter te informeren. We hopen door deze toelichting dat de onterechte verwijten over het niet informeren van de Clubraad door NAC ten einde zijn en dat er een zinnige, constructieve discussie ontstaat over NAC en haar jeugdopleiding. De Clubraad is door de achterban verzocht om voor die laatste discussie een forum te organiseren. NAC verleent hier graag haar medewerking aan en heeft dit ook al toegezegd aan de Clubraad. Zodra e.e.a. organisatorisch afgerond is zal de Clubraad hierover naar buiten treden.

Volgend bericht
Leonardo hard op de weg terug 14 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
0   0  
Helsie

Dus de aanwezige Clubraad leden vonden het niet nodig om de afwezige leden te informeren over zoiets?
NAC is niet het enige zooitje qua communicatie dus... ;-)

0   0  
Nil

Toch klopt er iets niet. HP (of NAC) zou de CR informeren wanneer het plan actueel zou worden. Dat was het toch afgelopen vrijdag? De CR wist toen van niks.

0   0  
Popeye

@ Nil:

NAC wilde het helemaal nog niet naar buiten brengen, maar dankzij De Stem moesten ze wel en werden ze dus door de werkelijkheid ingehaald, zeg maar.

0   0  
ruud

er word vaak gelet op taalgebruik, zinsopbouw, enz maar van die afkorting word je ook niet goed hoor... HP ? CR?

ik spreek hier natuurlijk niet alleen Nil op aan...maar dit is de zoveelste reactie waar ik uit de afkortingen geen wijs kan.....

0   0  
Helsie

@ ruud
Is dat de fout van Nil, of van jou? Als je het artikel leest, kun je prima de afkortingen herleiden.

0   0  
Nil

@ Ruud: Sorry, ik ging ervan uit dat het wel te begrijpen zou zijn. Komt ie:

HP = Hans Poppelaars (dus geen harde pliesiefilm)
CR = Clubraad

0   0  
Fransje

Nou nou, wat een gedoe. Hopelijk gebeurd het in de toekomst nooit meer.

off-topic -> wie wil er echte NACCER helpen om een wedstrijdje te winnen? Klik linkje of copy paste het en stem 5 sterren.

http://www.voetbalzone.nl/nike_schoen_los.asp?uid=997

0   0  
Galdernees

@ Fransje

Gedaan, vooruit. Ze zien er leuk uit. Zou ze zelf misschien nog wel aandoen ook. MAAR, waarom vraag je als NAC-supporter zijnde stemmen voor een schoen met oranje veters!

0   0  
Fransje

@ Galdernees -> Thnx. voor je stem. Ik wilde ze eerst helemaal Geel/Zwart maken maar dat lukte gewoon niet.

0   0  
Wanny

Dit hele verhaal achter ons laten en snel concentreren op de kern. Hoe krijgen we een fatsoenlijke jeugdopleiding!

0   0  
Dirk

Jaja raar verhaal dat de aanwezige clubraadleden het maar effe niet door hebben gegeven. Bovendien is het ook apart dat zoiets niet een agendapunt is.

0   0  
scouting nederland

De situatie is dus helemaal onverkwikkelijk. Dus in de marge van een B-vergadering wordt door het derde echelon van NAC tussen neus en lippen door en met de jas al in de hand even gemeld dat de A en B jeugd van NAC uit Breda verdwijnt en op een tilburgs veldje gaat spelen.
Zijn we nou helemaal van God los ? Is dit de manier waarop Basje van Bavel, Tejo Mommers en Snor vd Hoeven menen met de achterban te moeten omgaan ? En de CR moet nu haar keutel intrekken omdat de reserveFES niet doorvroeg na drie bier ? Schei uit ! Wat een aanfluiting.

0   0  
Mnac

Goed verwoord Scouting NL! Echt belachelijk!

0   0  
papaedje

Ik had de CR en HP toch al niet hoog staan. Word tijd om af te treden en nieuwe mensen te kiezen die wel eerlijk zijn.

0   0  
D'n echte

Idd heel apart dat zoiets even tussen pot en pint wordt medegedeeld. Het gaat hier over een BVO waar iedere twee weken zo'n 17.000 mensen komen kijken Hans dat is net effe iets anders dan de scouting van Achtmaal! Tevens kan ik het niet bevatten dat de clubraadleden die er wel zaten niet van hun stoel vielen bij het horen van deze plannen en meteen hebben gebeld met al hun NAC-vrienden.

0   0  
OLDSKOOL

CR heeft hier duidelijk gefaald. En hoe NAC dit heeft aangepakt daar hoeven het al helemaal niet over te hebben...

0   0  
Hoi

Kortom: de ClubRaad heeft gefaald in haar communicatie en nu moet scouting nederland redden wat er te redden valt door nu weer met zijn vingertje naar alles en iedereen te wijzen om zijn eigen ego nog enigszins te redden. Want dat is na zijn gebral van de afgelopen dagen nog ernstiger geschaad dan door al zijn gefrustreerde gebral in alle afgelopen jaren.

0   0  
DeGekste

Laten we het er maar op houden dat het een 1 april grap is...

0   0  
Dirk

@Hoi Grappig dat jij het als enige helemaal anders ziet dat de anderen hier.

0   0  
Danielle

off-topic: wedstrijdje zonder publiek zal het wel moeten worden:

http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/128853/Vooronderzoek_naar_vuurwerk_Feyenoord_FC_Twente.html

Laad alle berichten na dit bericht in