Overal waar we komen

Gabriëls: "Hij slaapt onder een NAC-dekbed"

Skender Loshi is goed op dreef. De 20-jarige spits heeft in 2019 al elf doelpunten gemaakt voor Jong NAC. Daarom lijkt het lijkt een kwestie van tijd voordat Van der Gaag niet meer om de spits zonder contract heen kan. Volgens zijn oude trainer, John Gabriëls, heeft deze jongen alles wat er in de huidige selectie ontbreekt.
Ondanks het lagere niveau scoort de spits vaak, iets dat het vlaggenschip van de Bredase BVO doorgaans niet lukt. Het is daarom schrijnend om te zien dat de trainer vaak kiest voor Robert Mühren en Loshi geen plaats bij de selectie krijgt. De ervaren huurling heeft in vijftien officiële wedstrijden en 467 minuten het doel geen enkele keer geraakt, maar krijgt desondanks de voorkeur boven het 20-jarige kind van de club. Johan Gabriëls snapt dat het in deze situatie moeilijk is voor jeugdspelers om zichzelf te laten zien, maar hoopt toch dat Van der Gaag de jongeling een kans geeft. "Voor Heerenveen is het natuurlijk makkelijker om jonge talenten te laten spelen, omdat ze de veiligheid van de middenmoot hebben. Als Pierie een paar ketsers maakt, kan je hem laten staan. Bij NAC speelt Klomp iedere wedstrijd met het mes op de keel. Een groot verschil." Desondanks verdient Loshi een kans, vindt Gabriëls. Zeker omdat het met zijn mentaliteit goed zit. "Je moet het geluk zoeken, met hem kan dat. Hij is zo’n gast die het gras opvreet, dat heb je nu nodig. Voetballers die begaan zijn met de club en ervoor willen gaan. Het is niet de makkelijkste om mee te werken, omdat hij op zichzelf gericht is: ‘ik moet slagen.’ Als hij alleen op de goal afgaat, zal hij de bal nooit afleggen. Het draait bij hem om cijfers: assists en goals, daar leeft hij voor. Maar ach, de grote jongens zijn allemaal egoïstisch ingesteld. Skender is natuurlijk nog geen eredivisiespits, maar wel een jongen die leeft voor het voetbal en met hart voor de zaak." Gabriëls weet dat Loshi de hele jeugd heeft doorlopen en ziet dat de speler van Jong NAC in alles NAC uitstraalt. Meer dan sommige selectiespelers. "Ik let op gedrag voor en na de wedstrijd en tijdens de rust. Veel van deze spelers stralen in niks uit iets met NAC te hebben. Ze zijn niet met elkaar bezig. Ik vind dat je mensen nodig hebt die willen vechten voor het shirt, daar is Skender er een van hen. Hij slaapt onder een NAC-dekbed en kan met zijn werklust wat teweeg brengen."

Bron:B-Side Rats, BN deStem

Terug naar overzicht
58 Reacties
0    
drsMarcellus

Geef die jongen een contract en laat het hem maar laten zien komende tijd, wellicht in de KKD.

0    
Maik

Opstellen naast te Vrede! Liever een jonge gast die na 70 minuten ervan af moet maar er alles aan gedaan heeft dan ook maar 2 minuten te kijken naar die gasten die er nu staan.

0    
Gman

Mooi dat door een oud trainer ook word gezegd dat het onbeschrijflijk is dat muhren maar kansen blijft krijgen!
Het is tijd voor spelers die écht willen.

0    
van Flieger

Sliep van Aalst maar onder een NAC dekbed ipv op een Feyenoord kussentje.

0    
SP1

Robert Muhren verkiezen boven welke speler dan ook is zelfmoord.

0    
Fred1

En dat is nu zo’n echte Naccer waar ik het over had die ten faveure van de neppers aan de kant wordt geschoven. Dramatisch .

0    
Quinn

Geef hem een contract, ongelofelijk dat het zo lang moet duren.

0    
Nachoreca1

Over kut beleid en technische staf gesproken. Bah bah... grafzooi.

0    
TpT

Tim Gillissen werkt toch nog tot 1 april voor NAC? Contractje regelen.

0    
NACPB

Je hebt van die trainers die bijna nooit eigen jeugd inpassen. Doordat ze voor zekerheid gaan. Daarom begrijp ik de keus van vdgaag voor Klomp i.p.v. Palmer niet. En andersom de keuze voor Muhren i.p.v. Loshi niet. Ik dacht dat Vdgaag juist was gekomen om er voor te zorgen dat individuele spelers beter werden en zo meer marktwaarde kregen. In plaats daarvan speelt er een dure huurling die niet presteert en speelt er ogenschijnlijk een talent in de jeugd, maar die wordt niet gebruikt. Achteraf had toch beter Vreven kunnen blijven en hadden wij ons geld beter kunnen investeren in 1 of 2 goede veldtrainers. Maar dat is helaas achteraf.

0    
Breda

Misschien moet NAC eens gaan overwegen om Gabriels in de RvC op te nemen.. Slimme vent. Geweldig NAC gevoel en een mening. Dat zijn de 3 belangrijkste kenmerken.

0    
Chris W.M.

@TpT

NAC moet juist niét Gilissen nu jeugdspelers laten vastleggen, maar met een noodgang zélf ( Hellemons? Gielen? Edelenbos?) contracten voor de grootste talenten regelen. Moet er toch niet aan denken dat Gilissen nu rondloopt en jongens als van Hecke, Amissi, Loshi en Agougil belooft ze mee te nemen naar Heracles, ons berooft van onze grootste talenten. Verwacht het niet van Gilissen, maar in de voetballerij heb je geen zekerheden.

0    
Tombola Breda

Nou NAC, waar wachten jullie op? Contract aanbieden en voor de leeuwen gooien! Er valt toch weinig meer te verliezen.

0    
van Flieger

Zo heeft de jeugdopleiding geen zin. Als je huurlingen en City kinderen met speeltijdgarantie binnenhaalt dan is dat funest. Bedankt maar weer.

0    
Dutchbird

Ik vrees dat van Aalst, van Weelde, Burema, Gielen en Edelenbos niet beseffen dat iedere dag het risico verder toeneemt dat een andere club hem inpikt met een mooi contract. Hun besluiteloosheid en onvermogen tot besturen helpt ons mooie NAC om zeep.


Het artikel in VI geeft heel goed weer wat er bij NAC bestuurlijk aan de hand is en hoe dat doorwerkt bij spelers en staf. De moeite waard om even te lezen. Zie: https://www.vi.nl/pro/ellende-en-irritatie-nac-breda-op-rampkoers

0    
De bal is rond

Al veel eerder aangegeven in dit forum, NAC degradeert niet door z'n selectie, deze is echt niet slechter dan die van de Graafschap, Excelsior, Emmen of Fortuna maar, NAC degradeert door z'n technische staf !!!!!!
Tactisch zit het fout, spelers worden niet beter, jeugd krijgt geen kans en niet in het laatst, de motivatie ontbreekt !
Dat het in alle geledingen op z'n zachts gezegd rommelt is al, zeer, vele malen aangehaald, maar waar ik ook mijn twijfels over heb is de medische staf, masseurs, fysio's, medici, hoe kan het toch dat als er bij NAC iemand geblesseerd raakt hij voor een, nagenoeg, heel seizoen afgeschreven is ???!!!

0    
Harrie

Gabriels snel als vervanger van Gilissen vastleggen. Man van de club en verstand van voetbal

0    
ton

die is weg straks(geen contract nu)
alle slapers invl gaag graag wakker worden

0    
PetöVI

Muhren moet haast wel een contractuele afspraak hebben over zijn aantal gespeelde wedstrijden. Hij mocht in de winter ook niet terug worden gestuurd, zelfs niet met boete.

Zaterdag wellicht het vuurtje opstoken met een spandoek voor Loshi?

0    
Buddha

Dat Muhren een NAC shirt mag dragen is een schande!! Dat Loshi met het oog op onze huidige voorhoede nog niet op de bank mag zitten is toch te triest voor woorden.

0    
Nacdictive

Als ik dit zo lees: Amen!
Alleen afbreukrisico is groot, gooi je deze jongen voor de leeuwen, dan moet hij goed begeleid worden!!

0    
Ouwe Spionkop

Ik denk dat Tim Gilissen wel met hem bezig is voor een contract.
Maar dan wel voor Heracles.
PRUTSERS

0    
Pizzabakker

Snel vastleggen die jongen! Snap eigenlijk niet dat dat niet al eerder geregeld is, maar goed.
Lijkt wel of wij de enigen zijn die ons druk maken over de teloorgang van onze club. Zijn er dan binnen de club echt geen mensen die bij gebrek aan leiding en sturing even het voortouw willen of durven nemen? Dit soort zaken dient toch ten allen tijde doorgang te vinden? Ik wordt hier echt heel droevig en gefrustreerd van!

0    
RaraNAC

Zaterdag Leigh en Loshi in de basis. We hebben niets te verliezen en als je de steun van het publiek wilt moet je dit wel doen.
Sommige dingen moet VdG eens gaan begrijpen na al die nederlagen..

0    
Frank

Tja, lekker laten wachten tot hij door de buurmeisjes is vastgelegd ! Tim G. Is vast bezig zijn snipperdagen op te maken!

0    
Arie

Als die jongen straks gratis de deur uit loopt ben ik bijna geneigd om mn SCC op te zeggen. Niet per se omdat het Loshi is, maar om het feit dat de jeugd voor Jan Lul bij ons speelt. Als je het goed doet kom je alleen bij uiterste onafwendbare nood wellicht in aanmerking voor een plekje op de bank. En een dure vreemdeling, zoals Muhren etc. de voorkeur krijgen, terwijl ze 0 brengen. Die Gersbach nu ook, waar zijn we mee bezig joh. Mashart kan wat hij doet ook wel. Reuvers had allang op het middenveld moeten staan, Kali, Allouchi (ondanks dat hij uit de jeugd komt) slaan flater op flater en Lundqvist is geen centrale middenvelder. Zet hem daar dan ook niet zo krampachtig neer.

0    
Bart

Loshi moet erin ole ole!!!

0    
Nacdictive

Weet je wat nu ook in feite een probleem is: Van der Gaag kan hem nu eigenlijk niet meer opstellen a.s. zaterdag na al deze publiciteit..

0    
Marti

V/d gaag wie niet waagt wie niet wint , en we weten allemaal. Al. Dat je niet uitblinnkt in keuzes te maken maar bij deze keuze heb je weinig.
Meer te verliezen , dus rap met deze jongen. Aan de. Slag

0    
Vergane Glorie

VdG heeft mee gezeild op ervaring van Hoekstra bij Excelsior. Nu hij zelf schipper is weet hij niet hoe hij het kompas moet lezen. We dwalen maar wat rond en op de overige bemanning hoeft hij ook niet te rekenen. Die verstoppen zich als ratten in de kombuis. Waar blijft de reddingsboot.
Een belletje naar het kantoor is ook geen optie.Daar neemt niemand de telefoon op.
S O S S O S S O S Mayday Mayday Maday
Hier NAC Breda
We maken zwaar water en dreigen te zinken

0    
Sp1

Nieuw fris elan... Dat is waar NAC baat bij heeft. Het stadion moet weer ontsteken bij hoop, sarcasme en aanstekelijk herkenbaar voetbal...

Gooi Loshi erin en maak als trainer een statement, niet presteren is je plaats afgeven aan gasten die voetballend wellicht nog te kort komen maar dit compenseren met de juiste instelling.

0    
van Flieger

Het vervelende feit is helaas dat de eigen jeugd niet goed genoeg is. Reuvers, schei even uit zeg, die viel in Emmen al door de mand.

Je moet je afvragen wat er de laatste 5 jaar met de jeugdopleiding is gebeurd.

0    
Chris W.M.

@van Flieger

Anderen, waar dik voor betaald is, vallen het hele seizoen al door de mand. Dan kijk ik liever naar eigen opgeleide jongens, die nog aan het begin van hun carrière staan en waar nog groeipotentie aanwezig is. Dit itt spelers als Kali, Mühren, Nijholt waar je gezien hun leeftijd niet meer van mag verwachten ooit beter te worden.

Laat Loshi vanaf de flank spelen i.p.v. Korte, laat van Hecke af en toe eens invallen ipv Mets, laat Amissi eens invallen nu Kaikai geblesseerd is. Nee, hebben het niveau nog niet, maar hebben wel potentie en zullen zich willen bewijzen. Daar kijk ik liever naar dan rondsjokkende pseudo vedetten die enkel en alleen voor eigen eer en glorie spelen in de hoop naar een andere club te kunnen vertrekken.

0    
Rijen is NAC

Ik kan er nog steeds met me kop niet bij dat Smulers 1,5 ton heeft durven neerleggen voor de huur van Muhren, en nog niet eens voor een heel seizoen...

0    
Braze

NAC heeft natuurlijk ervaring met Schalk, de bomber van Breda. Scoorde, was veelbelovend, een echt NAC kind, maar hij wist een stap hoger niet te maken. Misschien heeft de technische staf er toch wel kijk op.en is hij nog niet klaar.

0    
Chris W.M.

@Braze

NAC had ook ervaring met Michiel Kramer. Die gaven ze geen kans want vonden hem er nog niet klaar voor. Ondertussen toch een aardige carrière gehad.

0    
Sia

Muhren terugsturen naar Belgie en Loshi een kans geven. Muhren heeft 0 meerwaarde. Dan kun je beter voor de net herstelde Fernandes of Ilic kiezen.

0    
Dos

NAC heeft nu alleen maar spelers nodig die zorgen voor een positieve wisselwerking met het publiek. Leigh is een zeer beperkte voetballer, maar heeft wel een enorme drive en power wat ervoor zorgt dat het publiek erachter gaat staan. Dit heeft weer een effect op de medespelers, wat we oa hebben gezien tegen Vitesse in december.
Zelfde geldt ook voor een speler als Korte, ik snap echt niet dat hij zo wordt afgeserveerd door velen. Toegegeven, ook hij is een beperkte speler, maar hij geeft altijd 200%, dat is nu net wat we nodig hebben en zo missen bij veel andere spelers.
Helaas hebben we een trainer die dit niet inziet, waardoor we zaterdag al snel achter de feiten aan zullen lopen ben ik bang.

0    
matc

Ben nu op vakantie in het zonnige zuiden, ben volgende week weer terug. Als er voor komend weekend geen organisatie bekend wordt gemaakt ga ik verhaal halen. Ik ben er klaar mee dat mijn club naar de klote gaat door een paar mensen die geen zier om NAC geven. Als die lamlullen niets doen, dan moeten, ik herhaal, MOETEN wij het gaan doen.
Dit is geen dreigement, maar een feit. Is het niet goedwil dan maar kwwadwil. VAN ONZE CLUB BLIJF JE AF!!
Ik hoop op jullie steun.

0    
Breda-Loyal

Aah jaja de kenners van NAC en de pech met jeugdproducten

Schalk wist de stap niet te maken , maar er was ook eene Michel Kramer die die wel wist te maken.

Dit jaar is er een selectie samengesteld met spelers die zogenaamd ''de'' stap wel hebben weten te maken en dat heeft wel gebleken...

Geen risico met jeugd nemen is laf en voorzetten met alleen aangetrokken broodvoetballers zonder potentie nog erger !

0    
Nacdictive

Kramer is een geval apart: hoe lang heeft hij in de Juup gespeeld..? Dat gebeurde met De Leeuw ook, ex Willem II. Als je ere speelt heb je nu eenmaal geen 4 jaar de tijd om te rijpen..

0    
Breda

Loshi heeft wel oa 5x gescoord tegen Jong Achilles he. Dat is echt niveau 4e klasse onderbond. Dus ja, talentrijk en wellicht goed om vast te leggen. Maar laten we niet doen of hij de verlosser is. Zie ik Kastaneer en Te Vrede toch nog wel wat hoger op de ladder staan.
Maar Loshi een keer op de bank zetten en echt betrekken kan nooit kwaad natuurlijk.

0    
Chris W.M.

@Breda

Het gaat er m.i. ook niet over of Loshi al klaar is voor de Eredivisie. Dat is hij namelijk niet. Maar een gezond beleid zou zijn jongens uit de jeugd zo af en toe in te laten vallen om te wennen aan het grote werk. Gudelj stond er ook niet meteen in, net als Bayram, Gorter, Schalk etc etc etc. De een groeit door en veroverd een plekje, de ander haalt het niet. Maar je moet ergens beginnen. En gezien de 'concurrentie' binnen de selectie van NAC, plus het wegvallen van van Hooijdonk, waarom zou je hem er niet bijhalen? Alles beter dan Mühren toch?

0    
Judge M.

Gabriels mag wat mij betreft per direct de plaats van Rob Penders overnemen in de technische staf. Laat hem maar elke dag met die gasten op het veld werken en er gifkikkers van maken. Dat ontbreekt er de laatste jaren nogal aan!

0    
Henri

Kan die Johan Gabriéls niet mee in een ronde van kandidaten voor hoofd jeugdopleiding,assistent-trainer of technisch manager?

0    
scheppioni

Wakker worden staf van NAC !!
Niet te geloven dit en maar steeds met die muhren aankomen !???

0    
Ojee

Rr is al een hoifd jeugdopleidingen, dus daar hoeven we us Johanneke niet voor naar NAC te halen.

0    
Marti

Braze ; des tijds was Huntelaar en van Nistelrooij ook te licht bevonden door en voor NAC , ze hebben er toch wel kijk op al die jaren toch

0    
Tico

Loshi is er misschien nog niet helemaal klaar voor om eredivisie te spelen maar wel als de donder een contract geven voordat hij opgepikt wordt door een andere club. Ik zou em laten invallen en kijken in hoeverre hij mee kan! Alles beter dan die Muhren pffff

0    
Geelzwartwit

Zonder Loshi scoren we niet
Met Loshi misschien wel.

Je doet in ieder geval iets anders dan Muhren

0    
RichardPraha

“Skender is natuurlijk nog geen eredivisiespits”..Dat klopt John, en Ik denk dat hij het ook niet gaat worden. Komt veel tekort voor 2 niveaus hoger, want dat vergeten veel mensen hij speelt nog niet eens op Eerste Divisie niveau.

Ik zal ongetwijfeld weer veel duimpies naar beneden krijgen want (zoals mij werd verteld vd week) als “newbie” moet je niet te kritisch zijn hier op BSR..maar Ik vraag mij af; hoe realistisch en constructief is het om deze jij jongen naar voren te schuiven als de oplossing vh tekort aan scorend vermogen?

0    
Breda-Loyal

@RichardPraha

In de situatie waarin NAC verkeerd zijn er geen zekerheidjes. Je moet wat proberen.

Mühren brengt gewoon simpelweg niks. Mss brengt Loshi wel net dat extra beetje gif wat NAC nodig heeft

Je komt daar alleen achter als je het eens godsamme probeert !

0    
Ed

Hou eens op over Muhren. Met hem win je niets. Loshi weten we niet, maar is tenminste gretig en dat kan je van Muhren niet zeggen. Althans zo oogt het niet.

0    
RichardPraha

@Breda-loyal tsja als je eens iets anders wil proberen kun je beter Kakai, v Hooijdonk een kans geven, 4-4-2 spelen, etc,etc.

Die jongen heeft helemaal het niveau niet om te verwachten dat hij iets kan bewerkstelligen.

0    
Chris W.M.

@RichardPraha

Dat heeft Mühren ook niet. Kost veel geld, voegt niets toe ( evenveel doelpunten gemaakt voor NAC 1 als Loshi ) en zit eigenlijk de dagen af te tellen tot hij terug mag naar Zulte. Dan zie ik liever een kind van de club op het veld verschijnen die veel energie in een wedstrijd legt. Niemand beweert dat Loshi dé oplossing is voor het gebrek aan scorend vermogen. Het is mijns inziens wel het proberen waard, met Mühren lukt het immers ook niet. Daarbij; komt Mühren erin dan spat de negativiteit van de tribune. Fluitconcerten, hatelijke opmerkingen, onvrede. Komt Loshi erin dan weet ik 100% zeker dat dit met gejuich begroet gaat worden, dat wordt met positiviteit beloond. En laat dát nu net iets zijn waardoor de rest wellicht beter gaat voetballen.

Van Hooijdonk ligt er trouwens voor langere tijd uit met een enkelblessure.

0    
Breda-Loyal

@RichardPraha

Zowel Kaikai als V Hooijdonk zijn geblesseerd

Loshi hield overigens Sydney simpelweg uit de basis van Jong NAC waardoor Sydney zijn wedstrijden moest spelen bij de onder 19

De spelers die momenteel in 1 staan halen met een paar uitzonderingen ook simpelweg het niveau niet wat NAC moet na streven , dus ik vind het argument over de persoon Loshi die je aangeeft niet fair en niet onderbouwd

Plus het feit dat NAC weinig te verliezen heeft en de keuze kan maken tussen een clubhoppende huurling van Zulte Waregem die zich nog eens niet mag identificeren als NAC speler kwa houding en spel en een jeugdproduct waar de club meer de kans bij heeft wat aan te verdienen ( en die heel , maar ook echt heel heel heel erg graag wilt vechten voor de club ) lijkt mij dit een makkelijke beslissing

0    
Vreven4president

Skender is onze verlosser!

Wat heb ik toch veel verlossers zien langskomen bij NAC in de afgelopen jaren. Helaas bleken velen niet waar we op hoopten. Ik hoop dan ook oprecht dat Skender zijn verlossingsverwachtingen (dubbele woordwaarde) kan waarmaken.

Hup Skender! Hup NAC!

0    
Michel

Als Sydney een contract heeft moet Skender er ook een hebben, wat je allemaal ziet vertrekken de komende zomerstop is genoeg; mensen binden met hart voor de club, volgens mij ben ke dat wel als je zonder contract speelt bij Jong NAC en de ene na de andere goal maakt.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja