Overal waar we komen

Sporkslede: "Denk dat ik mijn laatste wedstrijd voor NAC al heb gespeeld"

Fabian Sporkslede verwacht dit seizoen niet meer in actie te komen voor NAC. Hoewel het herstel van de verdediger voorspoedig verloopt, rekent de rechtsback er niet op voor het einde van de competitie hersteld te zijn. Omdat zijn contract afloopt, lijkt hij zijn laatste wedstrijd voor NAC al gespeeld te hebben.
Sporkslede raakte in de thuiswedstrijd tegen Vitesse geblesseerd aan zijn achillespees. Een vervelende blessure, die hem een flinke tijd aan de kant houdt. Sporkslede rekent er niet op nog in actie te komen voor NAC: "Het is treurig en ik ben er verdrietig over geweest, maar ik denk dat ik mijn laatste wedstrijd voor NAC al heb gespeeld. Daar moet ik in ieder geval rekening mee houden. Mijn contract bij NAC loopt af en ik heb nog niks gehoord. Zo liggen de feiten. Ik had mij dit seizoen natuurlijk anders voorgesteld. Ik had gehoopt op contractverlenging of na drie mooie jaren bij NAC als beloning een mooie stap te kunnen maken." De verdediger kan NAC door zijn blessure niet helpen in de strijd tegen degradatie. Hoewel NAC er slecht voor staat, rekent Sporkslede erop dat NAC het redt: "Opgeven past niet bij NAC. NOAD is het eigen motto en daar moeten we naar luisteren. Ik leer mijn kinderen later ook NOAD. Het heeft er wel vaker hopeloos uitgezien, maar echt, het kan nog goed eindigen."

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

Vorig bericht
Jochem Kamphuis fluit NAC - FC Utrecht 11 reacties
Volgend bericht
Gabriëls: "Hij slaapt onder een NAC-dekbed" 58 reacties
Terug naar overzicht
58 Reacties
0    
Beest

Kan bij degradatie prima te gebruiken zijn als rechtsachter . Kkd contract aanbieden

0    
Chris W.M.

Dat denk ik ook.

0    
Denzz

Sporkslede is een prima gozer.
En hoewel voetballend misschien niet grandioos, een van de weinigen die nog wel clubgevoel lijkt te hebben

0    
Kudeta

Eredivisie X
KKD V

0    
Sander h

Ik hoop echt dat Fabian een verlenging krijgt of anders bij een leuke club terecht komt. Hij is tenminste iemand die wel een band met de supporters op wilt bouwen, altijd zijn best doet en zijn opdracht uitvoert. Mss niet de beste back maar door zijn mentaliteit verzaakt hij ook weer niet. Een nuttige teamspeler dus. Mja wie is er bevoegd om contractverlengingen te geven?

0    
Ouwe Spionkop

Sneu voor die jongen die langdurige blessure, zoals we er nog veel meer hebben dit seizoen.
Kwalitatief beperkte speler maar prima inzet en drive.
Maar als je degradeert en je wil weer snel naar de eredivisie is een kwalitatief beperkte speler niet genoeg.
Contract niet verlengen, hoezeer ik hem ook waardeer als persoon.

0    
Joepel

Niet de beste back maar lijkt iig met de club begaan. Daar kunnen die andere clowns nog wat van leren. In de eerste divisie kan hij prima mee. Maar ja, eerste iemand zien te vinden die bevoegd is een contract samen te stellen.

0    
Amarilla Negra

Gewoon een prima back voor de KKD/degradatiezone Eredivisie. Van Anholt en Karami zijn niet beter dan Sporkslede, en Sporkslede laat in ieder geval zien begaan te zijn met de club. Wat mij betreft sowieso een contract aanbieden ongeacht welk niveau.

0    
Spionkop

Een hele symphatieke gast, komt helaas net te kort. Maar inderdaad, voor de keuken divisie kan je die er best bij houden. Gun hem het beste.

0    
Henri

Zondermeer een aardige persoonlijkheid. Heeft echter in mijn ogen niet echt veel progressie gemaakt. Eenmaal over de middenlijn is Fabian meestal de weg kwijt en bovendien grossierde hij in balletjes breed en terug. Ik wens hem een voorspoedig herstel en het allerbeste toe.

0    
Ouwe Spionkop

Ik begrijp jullie allemaal wel dat jullie zeggen een bruikbare back voor de eerste divisie. Maar met een bruikbare back of speler promoveer je niet. Je moet betere spelers hebben dan de concurrenten.
Ik weet dat het niet leuk klinkt maar niet verlengen.

0    
Die ne gast

Sporkslede is niet geschikt voor de KKD. De KKD is veel fysieker dan de Eredivisie. Sporkslede komt tekort op fysieke duelkracht. Hij maakt zijn meters in het veld, aanvallend soms van waarde en is een sympathieke gozer, maar ik zou hem niet meenemen naar de KKD. Wens hem wel oprecht een voorspoedig herstel en een mooi vervolg van zijn carrière.

0    
La Pelota

Is niet slechter dan van Anholt, Gersbach of Karami naar mijn mening.

Overogend heeft door het bestuurlijke vacuüm nog geen enkele speler met een aflopend contract iets gehoord van NAC?

0    
La Pelota

Overigens

0    
Cees

Sporksleder is voor NAC-begrippen een nuttige speler, Hopelijk blijft hij in Breda. Een spoedig herstel voor hem. Zorg dat hij in Breda blijft. Lijkt mij een serieuze gast, die naar zijn mogelijkheden speelt. Gewoon, voldoende.

0    
Breda1965

Dit is eigelijk de enigste die ik mag bij NAC.

0    
Ernie

Ik hoop niet de enige.

0    
Beest

Deden kali/fernandez/Ilic/Verschueren gisteren mee met jong nac ? Zoniet dan verwacht ik er daarvan minimaal 2 in de basis en 4-3-3 anders per direct van der gaag eruit smijten .

We moeten punten pakken en aangezien we altijd een tegendoelpunt krijgen moet je er 2 scoren

0    
ome cor

Mensen die denken dat we na 1 seizoen weer promoveren snappen het niet helemaal.
NAC heeft de aandeelhouders en een paar clowns die geen BVO-waardige organisatie kunnen neerzetten.
Daarmee bereik je dat voor spelers van het kaliber 1e divisie elke andere club net zo interessant is als NAC.
Of anders gezegd: NAC heeft niet veel voordelen t.o.v. andere clubs in de eerste divisie.
Er zijn namelijk genoeg eredivisieclubs die vissen uit deze vijver, dus ook via MVV of Almere City kun je je in de kijker spelen. Daar heb je NAC met haar wanbeleid niet voor nodig.

Zonder serieus beleid moeten we niet eens willen promoveren. Eén jaar als het huidige is al erg genoeg, dat wil je over 2 jaar toch niet opnieuw beleven.
Weg met die clowns, anders wordt het niks met NAC. Niet in de eredivisie, maar ook niet in de eerste divisie.

0    
am

Ik zou Loshi een kans geven. Daar kun je toch niet meer omheen.Scorend vermogen dat is waar het aan ontbreekt !

0    
Fred1

Een van de weinigen die altijd wel met een nat shirt van het veld komt.

0    
Wosterhoutse Rat

Ik hoop dat ik er naast zit, maar dit gaat op korte termijn niet goed komen met ons mooie NAC. Zelfs al wordt er op wonderbaarlijke wijze degradatie afgewend, dan nog gaat komend seizoen hoe dan ook een drama worden. Zelfs clubtopscorer, publiekslieveling en de beste spits in jaren Te Vrede heeft nog geeneens een verkennend gesprek gehad over contractverlenging. De enige spelers die we zouden willen houden van deze dramatische selectie zoals bijvoorbeeld Sporkslede en Te Vrede zullen hier waarschijnlijk gewoon weg gaan, zelfs bij handhaving.

Volgend jaar zullen we het, keukendivisie of eredivisie, moeten dan met een selectie die bestaat uit de mislukkelingen van dit jaar die niemand wilde hebben, een handjevol jeugdspelers dat niet is weggelopen naar andere clubs en daarnaast de kruimels van de transfermarkt die alle andere clubs hebben laten liggen. Niemand heeft zin in deze puinhoop en slangenkuil. En datzelfde geldt voor de positie van Algemeen Directeur, Technisch Directeur, Commercieel Directeur, manager jeugd en waarschijnlijk ook voor de posities van de Technische staf, want die zal ongetwijfeld opstappen na dit ook voor hun dramatische jaar. Misschien dat clubiconen Penders en Ten Rouwelaar aan blijven, maar of je daar de oorlog mee gaat winnen weet ik ook niet.

Ondertussen hebben we alweer weken niks gehoord van buikspreekpop Gielen. Is onze mooie club nog steeds compleet stuurloos en maakt de excuustruus die voor directeur door moet gaan zich alleen druk om allerlei onbelangrijke randzaken zoals vrouwenemancipatie, schaatsen en ajaks (kijk maar eens op haar Twitter). De aandeelhouders zijn na hun Kim Jong-Un achtige propaganda stukje met de clubraad ook weer naar de achtergrond verdwenen en het lijkt wel of niemand het nog interesseert of de club uberhaupt betaald voetbal speelt.

Wij als supporters maken deze club. Zonder ons is deze club niks meer dan een waardeloze selectie, leeg kantoorpand en vervallen stadion. De club overnemen is ben ik bang niet realistisch, hoe hard je ook schreeuwt of gelijk meent te hebben als supporter. We hebben nergens recht op, de aandeelhouders overtreden geen enkele regel of wet met deze situatie zo houden en zijn niet verplicht om wat dan ook te doen. Ergens snap ik zelfs dat ze niet meer geld in deze bodemloze put willen stoppen. Maar mijn vertrouwen in een oplossing is in ieder geval verdwenen en NAC mag nooit verloren gaan.

Ik hoop dat mocht het echt zo ver komen dat de club nog verder zakt, dat het de supporters dan lukt om deze prachtige club te laten voort leven en te redden, het verhaal van FC United of Manchester is hier een mooi voorbeeld van. Laten we dit seizoen nog verder afwachten, hopen op een wonder en achter de ploeg blijven staan, maar dit plan zou best wel eens de enige redding voor ons mooie club kunnen zijn. Zoek het verhaal van FC United of Manchester eens op, het is echt een goede oplossing denk ik. De mogelijkheden zouden eindeloos zijn en ik weet zeker dat het een groot succes zou kunnen worden.

Hup NAC!

0    
Tonboo

@Beest, Kali en Fernandes wel; Ilic en Verschueren niet

0    
Tram

Hele fijne jongen . Ik hoop dat hij blijft!

0    
scheppioni

Redelijk voetballer, ging weer beter voetballen zonder zijn roze voetbalschoentjes ! Beterschap Sporkslede !

0    
misterbean

leuk interview
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2950346/God-en-vechtlust-moeten-Fabian-Sporkslede-helpen-Heb-laatste-wedstrijd-voor-NAC-al-gespeeld

0    
Kudeta

Hier wordt je blij van
https://www.vi.nl/pro/ellende-en-irritatie-nac-breda-op-rampkoers

0    
Ratjeduneerste

Ongekend dat nog geen enkele speler met aflopend contract iets gehoord heeft vanuit de club. Maarja, wat wil je zonder bestuur...

Zouden de RvC en aandeelhouders daar nou echt niet over na hebben gedacht? Kapitaal ontwikkelen door meerderjarige contracten aan te bieden was het idee, maar als deze jongens allemaal gratis weglopen heb je enkel het tegenovergestelde voor elkaar gekregen.

Wanneer rot die hele bovenste laag van ons NAC eindelijk eens op? Wat mij betreft vandaag nog.

Teleurstelling slaat om in woede, hoop in frustratie. Wat ben ik er klaar mee zeg...

0    
signase

@Kudeta:

Dank voor de copy-paste.

"NAC Breda is het lachertje van de Eredivisie. Het is wachten op een algemeen en technisch directeur en bidden voor een wonder. Geen visie, geen daadkracht, geen resultaten, geen perspectief. NAC loopt geblinddoekt in een doolhof zonder uitgang."

We wisten het al. Maar als een buitenstaander het zegt, komt het nog eens extra hard aan. Wij supporters zijn geen verzuurde zeikwijven: we zijn slachtoffers.

0    
van Flieger

De VI is nog mild. Het is een kwaadaardig debakel, een ramp in slow motion.

0    
Han Mulders

Hoe staat het eigenlijk met de oproe van BSR om als supporters iets te gaan ondernemen? Of ligt dat inmiddels ook stil na die “bespreking” van een tijdje terug waarvan we, op een A4-tje met wat open deuren na, ook geen terugkoppeling meer over hebben gekregen. Vreemd overigens dat delegaties van verschillende supportersgeledingen een gesprek aangaan en dat er dan vervolgens vrijwel niks over de inhoud wordt teruggekoppeld aan diezelfde achterban.

0    
F8Hipster

Ik heb de copy-paste van VI weggehaald vanwege copy right. Goed stuk overigens ik zou het zeker gaan lezen in VI of op Blendle.

0    
jvt

Helaas heeft ook Sporkslede zich niet ontwikkeld tot een speler met meerwaarde. Onze directie heeft het gepresteerd om steeds de verkeerde spelers aan te stellen of te verlengen, voeg daar een incompetente technische staf aan toe en niemand wordt beter. Mede reden dat je aan de jeugdopleiding niets hebt omdat niemand zich doorontwikkeld, ook niet bij onze partner Helmond Sport met wie we volgend jaar strijden in de KKD. Niet verlengen, en bovendien moeten we nog een jaartje door met de trek-mijn-poot-in Van Anholt, de evenknie van Van Leer en Koch. Mooie jongens zonder NAC DNA en bang voor fysiek voetbal.

0    
Ivo

De bezem moet stevig door de selectie. Met frisse jongens in het team die er weer zin in hebben, en niet de ballast van een jaar vol frustratie met zich meedragen. Fysieker ook, want dat is nodig in de KKD.

Sporkslede past daar niet in (ook stevige kans op terugkerende blessure), van Anholt zal mogelijk ook vertrekken na een degradatie. Kans dus om 2 nieuwe rechtsbacks aan te trekken.

0    
Donald Trump

Iemand rosheuvel bij vi in buiten de lijntjes gezien.
Wat een domme vent is dat toch!!!

0    
[email protected]©

Sporkslede zijn contract loopt af en hij heeft nog niks van NAC gehoord. Tja, wie van NAC zou hem daarover in godsnaam moeten contacteren?

0    
Bredafun

Beste van der Gaag,
Stel voor de komende wedstrijd (Utreg) het beste aanvallende team op, wat jij in je bolletje heb!!!
Laat ons 19.000 supporters van dit NAC nog eens genieten, in plaats van een gefrustreerd weekend in te gaan.
Met super aanvallend kunnen we misschien nog richting de 17e gaan................
Alle geluk voor jullie "11 geel/zwarten". (076)..........

0    
Zwampie

Zou het ook een trots kunnen wezen om Loshi niet bij de selectie te halen.
Misschien is Mitchell wel bang om toe te moeten geven waarom hij niet eerder Loshi erbij heeft gehaald mocht hij dit toch doen en Loshi de held te worden.

Geef hem een kans , v Hooijdonk zat toch bijna aan zijn wedstrijden ook al heeft die ook geen echte kans gehad

0    
van Flieger

Het cynische pokerspel van een stelletje bejaarde bokhonden over de ruggen van supporters, sponsoren, personeel en spelers moet onmiddellijk stoppen !

0    
Ed

Loshi de verlosser. Gvd laat m gewoon eens ballen in NAC 1. Beter dan heer Muhren. Zet je trost opzij V d Gaag. Just do it!!!

0    
Perino

Actie " van Flieger " er speelt wat !!!!!

0    
H'wiel

Ik hoop dat het contract van Sporkslede wordt verlengd met eventueel een optie voor nog een jaar. Vindt hem voetballend, positioneel en qua techniek beter dan Van Anholt.
Met een trainer die een duidelijke spelstijl hanteert in een 4 4 3 of 4 3 3 zal hij probleemloos meekunnen.
Fabian Sporkslede verlengen. Of het nou ere is of kkd maakt niets uit. Zekerheidje om er bij te hebben met 100% inzet.

0    
Babosje

Ja Flieger dat weten we wel!
Maar eerst komt Utreg thuis!
Die eens een staatsgreep dan!

Hup NAC!

0    
Brecht

@van Flieger

Jij hebt toch je zin nu: veel verliespartijen, een mopperende aanhang en een bestuur dat op apegapen ligt. Daar heb je je jarenlang voor ingezet. Wat is je alternatief nu? Of is het zeiken om te zeiken?

0    
Ed

Contracten regelen of opzeggen. Taak van onze interim. Blijft wonderbaarlijk stil en over 10 dagen krijgt ze weer haar vorstelijk salaris gestort. Intussen geen fuck gedaan en geen AD en TD. Puik werk hoor. In vredesnaam wat doet ze?????

0    
NB

Stel je voor: Leigh en Loshi in de basis en verdedigen met 4 man. Je zou bijna denken dat er 3 punten gepakt gaan worden.

Uitkomst:
+3 is de enige optie
19.000 man vol positieve energie

0    
Tony chocolonely

NAC heeft geen TD en toekomstperspectief om contracten te verlengen. Dus einde oefening!

Laat staan ontsnappings clausules bij degradatie.

Volgend seizoen 20 nieuwe spelers. Maar ja welke aap gaat ze aanstellen?

Wie t weet mag t zeggen.

0    
Badeend

Wat ik eigenlijk belangrijker vind, is of de spelers met een aflopend contract ook deze maand nog een formele opzegbrief gaan krijgen. Anders zitten we volgend jaar nog aan al die bagger vast. Is er iemand op kantoor die die reminder in zijn (haar?) outlook heeft staan?

0    
Nachoreca1

Ben zelden zo gelaten onder alles vwb nac Breda als de laatste weken. De interviews komen mijn strot uit, de grote 3 en heel de selectie en staf idem. Ben een beetje murw gebeukt door de aaneenschakeling van ellende en vernedering op en rondom het veld. Zum kotsen is het.

0    
Michel

Tja, kan niet zo zijn dat niemand contractzaken aanstipt met als excuus dat er geen TD is, da’s belachelijk aks dat zou gebeuren. Nicoleke, doe’s wa

Niet gaan wachten tot je een vaste AD hebt in ieder geval, dat is funest

0    
Dun Diëe

Eventjes door alle chaos en berichten over de staat van de club heen, wens ik Fabian het allerbeste toe en hoop dat hij volgens seizoen toch weer in het geel zwart te bewonderen is. Is een hele goeie gozer, en volgens mij een prima kerel om in de groep te hebben.

0    
B

Heeft voor mijn gevoel na zijn ‘vage’ blessure omtrent evenwicht niet meer zijn niveau gehaald.

Jammer want dacht dat hij een stabiele speler voor ons NAC zou kunnen zijn.

0    
Bzzz

Helaas. Sportslede zouden we er momenteel prima bij kunnen hebben. Niet foutloos, maar zou zo de beste man kunnen zijn in de huidige achterste linie.

Buiten nog de man zijn karakter. Daar gaat hij het ook buiten de voetballerij goed mee doen.

0    
Bredastrijder

In mijn beleving zijn er 4 redenen waarom hij moet blijven:

1. Was belangrijk bij de promotie (1ste jaar) en ook handhaving (2dejaar) door zijn stabiliteit. Weinig dalen, een paar pieken maar vooral de klik met Manu García en ambrose was top. Mari die vaak naar hem crosste, zelfs koch/Meijers/Nijholt/Verschueren speelde beter.

2. Wat er ook gebeurde (succes of zelfs bij dit klote seizoen) hij toonde oprecht aan alles te willen geven voor Nac itt tot de rest van die clowns (op Te Vrede na).

3. Iedereen die nu nog durft te zeggen dat van Anholt en Karami beter zijn die gaan mee in de malaise van dit team. Van Anholt is in een reeks van 9 wedstrijden bij meer tegengoals (in)direct betrokken geweest dan Sporkslede ooit heeft gepresteerd bij NAC. Van Anholt Heeft daarnaast nog 0 assist en is een paar jaar ouder.
Sporkslede had niet zijn beste jaar, maar ontrok zich bij momenten wel uit deze bende tot zijn blessure. Wat al een prestatie op zich is met de kennis van nu.

4. Kreeg de ballen bij de juiste kleur. Namelijk het geel. Heel kinderachtig van mij misschien, maar deze jongen kan wel opbouwen. Was soms gevaarlijk met een goede voorzet en/of assist, zijn kritiek was dat het soms risicoloos was(riep ik ook) maar man man man deze huidige verdediging weet niet eens wat opbouwen is. Te slecht voor woorden

Ik wens je het beste mocht je weggaan, maar wat mij betreft blijf je hier en help je ons NAC weer overeind!!

0    
Kudeta

@F8Hipster
Dacht dat dit wel mocht omdat de bron erboven stond
En heb het gedaan omdat het een pro artikel was , dat niet iedereen kan lezen
Zal er ihv rekening mee houden

0    
van Flieger

Bredastrijder was blijkbaar niet in Emmen waar deze meneer op 10 meter van van Flieg een NAC onwaardige 2e helft afleverde. Sorry, maar als we dit soort spelers al moeten ophemelen is er iets goed fout. Dertien in een dozijn speler.

0    
Bredastrijder

@Van Flieger
Ik lees je reacties graag en ben het ook regelmatig eens, maar wat dit betreft niet:

Ik zie hem namelijk niet als een verlosser en als je goed leest geef ik ook aan dat hij niet altijd geweldig is en jouw voorbeeld van Emmen hoort daar bij wat mij betreft.

Maar en dat vind ik belangrijker:
Hij heeft bewezen van waarde te zijn, goed in de groep en het publiek te liggen, zet zich altijd in voor de club, doet 0,0 onder voor spelers als van Anholt en/of Karami ‘spelers die zogenaamd een verbetering waren en het eredivisie niveau mee brachten’ maar het tegendeel is waar.

Tuurlijk als jij het kaliber Angelino kan halen of hebt binnen de club, dan juich ik net zo hard mee, maar anders zie ik nog een toekomst voor hem bij onze club.

0    
Joost Blom

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/869423/werk-aan-de-winkel-in-de-eredivisie-185-aflopende-contracten-in-totaal.html

Misschien iets voor ''onze'' TD om achteraan te gaan. mooi salaris geven en binnen hengelen

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja