Go to Top

García: “Als er vrijdag bloed moet vloeien, zal er bloed vloeien”

García: “Als er vrijdag bloed moet vloeien, zal er bloed vloeien”

Morgenavond om 20:00u is het zover. Dan trappen NAC en Willem II in Tilburg af voor De Derby. Naast de kans om de buren een paar maanden de mond te snoeren betekent het duel voor beide clubs ook een kans om de degradatiezorgen wat te verlichten. Met een 14e en 15e plaats en een gaatje van twee punten is een zege voor zowel NAC als Willem II meer dan welkom. Manu García beseft het belang van de pot.

NAC struikelt vooralsnog door de Eredivisie, maar klopte dit seizoen al wél Feyenoord in eigen huis. García hoopt daar nog een overwinning op een rivaal aan toe te kunnen voegen: “De zege op Feyenoord was bijzonder, maar ik heb al begrepen dat Willem II dé wedstrijd van het jaar is. Dat daar niets tegenop kan en dat ‘Feyenoord’ weinig voorstelt in vergelijking met de derby. Binnen het team is er veel over gepraat deze week. Als er vrijdag bloed moet vloeien, zal er bloed vloeien.”

De meeste NAC-spelers hebben hun roots (ruim) buiten Breda liggen en dus is De Derby voor hen niet noodzakelijkerwijs bekend terrein. Assistent-trainer Jelle ten Rouwelaar praatte de selectie de afgelopen week bij: “Jelle heeft moeilijke momenten meegemaakt. Hij heeft ons verteld over de rivaliteit tussen de clubs en tussen de steden. De derby is belangrijk voor hem. ‘Doe het voor mij en doe het voor de fans’, zei hij. Die verloren finale in de play-offs is hij niet vergeten.”

García heeft het gevoel dat de selectie doordrongen is van het belang van de wedstrijd: “Mijn medespelers en ik weten inmiddels wat het belang is van Willem II. Wij zullen denken als een Bredanaar, denken dat wij hen zijn en ons verplaatsten in de hoofden van onze fans om Willem II verslaan.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

71 Reacties op "García: “Als er vrijdag bloed moet vloeien, zal er bloed vloeien”"

 • 7hills
  7 december, 2017 - 08:43

  Als Jelle ook maar een fractie heeft verteld van wat hij over zich heen heeft gekregen van die gastjes uit Goirle Noord dan ben ik er van overtuigd dat ze het belang van deze wedstrijd inzien. Wordt er overigens nog iets gedaan met de laatste training?

  39

  5
 • janvg
  7 december, 2017 - 08:47

  come on nac!
  hoop op minimaal een puntje

  we moeten iig niet verliezen

  21

  2
 • Joost
  7 december, 2017 - 08:50

  Ik ben benieuwd wie daar voor gaan zorgen dan. Zoals Vreven het zelf aal aangaf, het zijn allemaal lieve jongetjes. De enige die nog wel eens een stevige overtreding maakt is Vloet, maar dat ouds vooral omdat hij zo lomp is.

  @7Hills

  Je kunt wel op de parkeerplaats gaan staan bij de laatste training maar de training zelf zal wel weer besloten zijn dus daar krijg je niks te zien

  7

  15
 • Breda-Loyal
  7 december, 2017 - 08:51

  Laat Jelle en Penders ze het maar duidelijk maken van die popie joopies ten oosten van breda

  Zullen onze jongens idd inzien hoe belangrijk deze pot wel niet is !

  VLAM IN DE PAN MORGEN EN KNOKKEN VOOR DE 3 PUNTEN JONGENS IN HET MOOIE GEEL ZWART !!!

  COME ON NAC !!!

  12

  6
 • Overal
  7 december, 2017 - 08:54

  Mooie woorden van Garcia, die jongen heeft als huurling in ieder geval nog het vermogen om zich in te leven in zijn club. Hopelijk zijn ze vrijdag ook op het veld terug te zien!

  We kunnen blijven doorpraten over wat er allemaal niet goed gaat en wie er allemaal schuldig is aan dat het de laatste tijd niet lekker loopt, maar belangrijker is dat we niet vergeten om ook achter de ploeg te blijven staan. Ik vind persoonlijk dat je die gasten niet kan verwijten dat ze geen inzet tonen op het veld, maar dat de problemen ergens anders liggen.

  Aan het begin van het seizoen had iedereen zijn twijfels over de jonge selectie, maar begon de sfeer positief door de leuke wedstrijden. Goed voetbal door een jong getalenteerd team, ze wilden gewoon leuk voetbal laten zien en dan keken we na 90 minuten wel wat er voor score op het bord stond. Toen kwamen de wedstrijden tegen Sparta/ADO/Roda. Op dat punt werd de jeudigheid van NAC echt bloot gelegd, tegenslagen vielen enorm zwaar binnen de groep en bedachte tactieken om wedstrijden binnen te slepen leken juist een verlammend effect te hebben.

  Hier kun je tal van redenen voor noemen:
  -De selectie is te jong/onervaren en de ervaring die we hebben zit op de bank/tribune. Dan kun je zeggen dat Smulders zijn werk niet goed gedaan heeft en dat Vreven om wat voor reden dan ook zijn ervaren krachten links laat liggen, maar er vervolgens door beide heren wel geklaagd wordt over het ontbreken van ervaring.
  -De wedstrijdtactiek wekt zeer kritische vragen op bij de achterban. Dit vind ik altijd een apart punt, ik denk dat 90% van de NAC supporters niet in de huidige opstelling/formatie zou spelen, maar toch wordt hier door de technische staf wel hard aan vast gehouden. Is er iets wat wij niet zien?
  -Door de hoge vaste lasten van NAC is het spelersbudget aan de lage kant. Erfenis uit het verleden, maar in hoeverre is dat een oorzaak van de huidige gevaarlijke situatie?

  De rode draad door al die redenen is toch dat je echt niet kan zeggen dat het probleem bij 1 iemand ligt en dat als je een poppetje inruilt voor een andere het ineens goed gaat. Iedereen ziet de verbeterpunten bij NAC, maar volgens mij moet de focus liggen op het aanpakken en verbeteren daarvan in plaats van allemaal op zoek zijn naar de schuld bij iemand in zijn schoenen schuiven.

  Hup NAC!

  40

  3
 • 7Hills
  7 december, 2017 - 08:57

  @ Joost

  Wordt de bus dan uitgezwaaid misschien? Om duidelijk te maken wat de derby betekent lijkt het me dat vanuit de supporters wel zoiets geregeld word/is?

  De zusjes staan straks in ieder geval met vuurwerk langs het trainingsveld om de spelers op te peppen. Geloof dat ie verzet is naar 16.00, 15.30 zijn de scholen natuurlijk uit. En weet niet in hoeverre je opgepept wordt als daar 50 scholieren met sterretjes langs de kant staan maar goed. Neem aan dat in Breda iets spectaculairders geregeld is…

  20

  6
 • Rubenac
  7 december, 2017 - 09:01

  Edit BSR: We snappen je sentiment en je zal vast geen kwade bedoelingen hebben, maar toch trekken we hier de grens. We staan opmerkingen over de ziekte van Sol niet toe. Ook als ze grappig bedoeld zijn, vinden wij dat ze niet nodig zijn.

  66

  47
 • nachoreca1
  7 december, 2017 - 09:19

  We zullen het zien…deze spreekbeurten geloof ik onderhand wel. Hoop uiteraard echt dat ze de signalen van jelle oppakken..als het maar geen.kaartenregen wordt…want als je iets niet gewend bent….come on nac!

  16

  1
 • Toon
  7 december, 2017 - 09:20

  Neemt Garcia een trap mee dan

  10

  4
 • Die ne gast
  7 december, 2017 - 09:31

  Ik geloof dit soort praatjes ook wel. Laat het maar op het veld zien!

  7

  0
 • Fritske d'n Olifant
  7 december, 2017 - 09:42

  Mooie teksten. Ik hoop wel dat deze groep jonge honden zich professioneel houdt en zich niet laat meeslepen en laat provoceren door die kruiken. Een rode kaart of een schorsing is wel het laatste dat we kunnen gebruiken.

  9

  2
 • kopspion
  7 december, 2017 - 09:44

  op zich is dit natuurlijk mooie praat van Manu en ik hoop oprecht dat het belang van deze wedstrijd bij de spelers doordringt, alleen is het wel te hopen dat ze 90 minuten de koppies erbij houden en niet als een gek tekeer gaan op het veld om iets te forceren; op de eerste plaats ben ik bang dat we het op fysiek af zullen leggen tegen W*&*^* en op de tweede plaats hebben we al de meeste kaarten van de hele eredivisie !!
  Manu staat al op 4 en een aantal spelers op 3 gele kaarten……laat ze het aub met fatsoenlijk spel voor mekaar krijgen om daar weer eeens drie punten weg te halen en ongeschonden uit de strijd komen !

  6

  0
 • MLbredaaa
  7 december, 2017 - 09:48

  Waarom zegt iedereen dat het slecht gaat? Kijk wat voor jong team er staat, spelen met vlagen leuk voetbal. Als wij buiten de degradatiezone eindigen hebben we het voor een eerste jaar heel goed gedaan. Om daar te eindigen zal je wedstrijden winnen en nog meer wedstrijden verliezen.

  Tuurlijk is meer ervaring gewenst, daarom is de invalbeurt van Nijholt interessant, die zit er dus aan te komen. Maar oudere jongens kosten nou eenmaal geld; Stans, Nijholt en Haemhouts hebben (denk ik) allemaal een contract getekend met promotieclausule waardoor het nu gewoon dure jongens zijn waar Vreven het niet in ziet zitten. Klagen “hadden we die maar gehaald” is wat mij betreft nutteloos, van “had ik maar” is nog nooit iemand gelukkiger geworden.

  Aangezien elke wedstrijd van NAC iedere kant op kan gaan is het enige wat ik kan doen de jongens die er staan supporten! Op naar 3 punten!

  30

  8
 • BeekVooruit
  7 december, 2017 - 09:52

  Provoceren door de kruiken? Astumblieft, 13500 toeschouwers of iets dergelijks? De “sfeer” daar is vergelijkbaar met het NEC stadion en daar hebben we ook goede herinneringen aan dacht ik zo.

  20

  12
 • Calimero
  7 december, 2017 - 09:54

  Ik houd mijn hart vast! De motivatie moet nu klinisch worden overgedragen. Normaal moet deze automatisch in je opkomen. W2-NAC …, dat spelers hier uitleg over moeten krijgen zegt denk ik genoeg.

  7

  13
 • BeekVooruit
  7 december, 2017 - 09:55

  @Mlbbredaaa, We hebben al veel laten punten onnodig laten liggen. Dus het gaat gewoon niet goed genoeg. Die punten haal je niet zomaar in. Als we deze winnen kunnen we hele goede zaken doen en kun je ook met vertrouwen richting Twente thuis.

  1

  2
 • Rijen
  7 december, 2017 - 10:00

  Wat leef ik hier toch weer naar toe zeg, heerlijk!

  BLOED AAN DE PAAL HUUUGODVER!

  14

  3
 • NAC!!
  7 december, 2017 - 10:06

  Worden de spelers uitgezwaaid om nog is te laten voelen hoe wij NAC supporters ermee om gaan . De kruiken MOETEN eraan!!

  13

  3
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 10:07

  Toch mooi dat ze Jelle hebben gebruikt om over te brengen dat de kruiken ons pijn hebben gedaan en dat het nu tijd is om ze hard aan te pakken en weg te spelen. Laten zien dat je echt geen dertig hoeft te zijn om mannelijk te spelen. Vrijdag moet het gebeuren, bloed aan de paal.

  6

  2
 • Len076
  7 december, 2017 - 10:26

  NAC verdient onze steun op dit moment meer dan ooit! We moeten ze een laatste steun in de rug geven door MASSAAL de bus uit te zwaaien! Laat die zielige kruikjes aub puntloos achter daar in dat stiltegebied…

  BLOED AAN DE PAAL!!!

  15

  4
 • Cool Hand
  7 december, 2017 - 10:32

  Deze wedstrijd is net zo belangrijk als alle andere wedstrijden. Het zou raar zijn als de spelers in deze wedstrijd meer inzet tonen dan in andere wedstrijden. Als het goed is geven ze alles al, elke keer als ze het veld op stappen.

  4

  2
 • Mafkees
  7 december, 2017 - 10:34

  Grotere hekel aan Feyenoord dan aan de Willems, eigenlijk. Dus ik loop al een tijd met de kop in de woljen hoor

  18

  22
 • Mafkees
  7 december, 2017 - 10:34

  wolken that is

  1

  1
 • nacman
  7 december, 2017 - 10:35

  manu als je de selectie nu zo verkrijgt dat ze elke wedstrijd dit denken dan pakken we veel meer punten
  wil elf Spaanse matadors op het veld zie passie en strijd

  1

  1
 • YellowBlack
  7 december, 2017 - 10:35

  MASSAAL NAAR HET STADION!!!!!

  10

  2
 • F8
  7 december, 2017 - 10:40

  Hoe laat vertrekken de spelers morgen naar die pleuris stad? Zenden ze ons goeie ouwe N.A.C. niet in de Bea of zo uit?

  10

  9
 • Theo
  7 december, 2017 - 10:41

  Die ijselmeerpaling zal de beuk er wel ingooien haha

  1

  3
 • Hugo
  7 december, 2017 - 10:44

  Slim spelen. Op het randje. Niet laten provoceren. Ik heb er vertrouwen in. HUP NAC!

  4

  1
 • Boei
  7 december, 2017 - 10:46

  De kruiken zullen hun spierballen in de strijd gooien en die hebben ze nu eenmaal veel meer dan wij. Niet laten intimideren want je hebt zo rood te pakken. En die 2 spitsen 90 minuten lang geconcentreerde mandekking. Gok op een punt, 0-0.

  4

  4
 • Gilze
  7 december, 2017 - 10:46

  Vat ze die grootsmoelen

  4

  5
 • NAC4Ever
  7 december, 2017 - 10:49

  @Len076
  Ik had ook graag de bus massaal uitgezwaait.
  Maar volgens mij vertrekken ze vanuit Zundert. (Ze zijn voor de promotiewedstrijd speciaal naar het stadion gereden).
  Sorry, dan gaat het mij niet lukken.

  Maar ik hoop uiteraad wel dat ze die gehaktballen helemaal opvreten!

  0

  0
 • Gilze
  7 december, 2017 - 11:17

  Gaatjes vullen kunnen ze wel die Koning Willem 2 aanhangers. Zit t stadion al vol of moeten er nog een paar kaarten bij een kraslot gegeven worden? De Primera zal wel overuren draaien .

  15

  4
 • wolfmanjack
  7 december, 2017 - 11:18

  ik gok een rode kaart voor Vloet. De enige die nog wel eens een overtreding maakt. En meestal is dat een domme.

  4

  2
 • Geïrriteerd
  7 december, 2017 - 11:25

  Begrijp veel reacties vaak niet. Voor mij is het tien keer belangrijker dat we 3 punten pakken en uit de degradatie zone blijven. Dan te blijven hangen in valse sentimenten. Ik erger me dan ook mateloos aan alle spreekkoren over Willem 2. Dan zijn we net zo onzeker als hun. Ga van onze eigen kracht uit. Blijf niet hangen in het negatieve. Veel vrienden van mij zijn kruiken. En niets is zo leuk om het spel aan te gaan. Elkaar aanpakken met humor. En ook ik voel me extra goed als ze verliezen. Maar continue met de kruiken bezig te zijn begrijp ik niet. Wij zijn NAC en daar mogen we trots op zijn en dit uitstralen. In plaats van alleen maar met de tegenpartij bezig te zijn.

  35

  8
 • Len076
  7 december, 2017 - 11:28

  @ Cool Hand,

  Ben ik enerzijds met je eens, anderzijds niet. Natuurlijk moeten de spelers elke wedstrijd 110% inzet tonen, maar in een wedstrijd als deze zal er nog wat extra peper in de reed moeten worden gedouwd. Ze moeten beseffen dat kruiken uit net wat belangrijker is dan alle andere wedstrijden

  5

  0
 • NAC4Ever
  7 december, 2017 - 11:30

  @Geïrriteerd
  Ik kan je redelijk volgen. Maar nu is het toch juist wel het moment om het over de kruiken te hebben?

  10

  2
 • Len076
  7 december, 2017 - 11:32

  Somde zeg! @ NAC4Ever

  Ik had graag op een of andere manier een laatste steunbetuiging laten blijken.

  2

  0
 • Rijen
  7 december, 2017 - 11:32

  Is er uberhaubt iets bekend over het vertrek van de bus? Hoor het graag

  6

  1
 • henk
  7 december, 2017 - 11:39

  De winst in de kuip was voor mij veel grootser dan de zoveelste winst op de kruikjes zou kunnen zijn.

  9

  6
 • Bram
  7 december, 2017 - 11:40

  Oleeeeee oleeeeeee, schijt aan stillem 2, schijt aan stillem 2 oleeeee oleeeeee

  17

  16
 • Kale rakker
  7 december, 2017 - 11:42

  Talentje dat doen ze ook niet over naar denken , als hij bij iemand een enkel breekt óf zwaar geblesseerd schopt, o kan één jaar niet voetballen óf mee om boodschappen mét zun vriendin, óf niet naar zijn moeder én vader, iedereen weet dat als iemand terug komt dát ze daar juist proberen te raken , maar begrijp me niet verkeerd dat ik hem dat ook niet gun , ik weet wát hét is ,lig al 3,5 jaar op bed mét pijn én probeer toch elke keer te gaan, mét artrose bitinfart tumor in me scheenbeen en heb voorste kruisband afgescheurd en menicus omgeklapt en meer, maar maar maandag naar uza omdat Erasmus medinova én Sint maarten kliniek nijmegen durven het ook niet aan te beginnen, maar we winnen ze 1-3 voor NAC ons clubje NAC de parel van het zuiden

  2

  6
 • Rijen
  7 december, 2017 - 11:42

  @Henk
  Zeker waar! Maar 2017 zou pas helemaal goud zijn als je promoveert, wint in 010 en wint in 013!
  De natte droom van elke NAC supporter!

  11

  1
 • Kale rakker
  7 december, 2017 - 11:44

  Alleen één slappe lul kan in een kruik zeiken

  11

  8
 • F8
  7 december, 2017 - 11:44

  Kan je a.u.b. stoppen met je ’tilburgse vrienden’, klinkt wel zo akelig

  17

  4
 • dm
  7 december, 2017 - 11:52

  werk in die kutstad….hoop op 3 punten (iig niet verliezen!)….come on NAC!!!

  10

  6
 • Bram
  7 december, 2017 - 11:53

  Edit BSR: Doe eens even normaal naar andere bezoekers. Eerste en laatste waarschuwing

  10

  2
 • Gilze
  7 december, 2017 - 11:53

  Grote mond? Volgens mij spelen jullie al jaren verstoppertje knorremans

  6

  2
 • janvg
  7 december, 2017 - 11:59

  @Bram,

  er zijn bepaald grenzen…

  ik hoop dat je dat ooit gaat begrijpen

  hup nac

  7

  1
 • 7Hills
  7 december, 2017 - 12:06

  Leuke uitspraak, doet het altijd goed bij de supporters. En zoals al aangegeven, ik hoop echt dat Jelle ze er van doordrongen heeft wat een eng volk uit Goirle-Noord komt. Rivaliteit is leuk, maar van de spelers blijf je af. Zowel fysiek als privé. Daar zijn de kruiken echt te ver in gegaan.

  Hoop alleen dat de spelers echt begrijpen dat dit een cruciale wedstrijd is. Niet vanwege de rivaliteit, maar gewoon puur vanwege de punten en een eventuele reeks die je neer kan zetten. Zou je punten pakken in Tilburg en de punten thuis houden tegen Twente dan ziet de wereld er ineens heel anders uit. Dan ga je met zelfvertrouwen naar Heerenveen en thuis tegen Utrecht, en zou je zelfs eind December bovenaan het rechterrijtje kunnen staan. Dát is het belang van deze wedstrijd.

  Helaas is het wel zo dat de zusjes net 2 wedstrijden eerder de ideale opstelling gevonden en daarom meer zelfvertrouwen hebben. NAC speelde een goeie pot zondag, en daar lijken de puzzelstukjes nu op de plaats gevallen te zijn, maar op basis van 1 wedstrijd is dat moeilijk te zeggen. Aan de andere kant, NAC heeft in uitwedstrijden tegen Feyenoord en Utrecht in de “verkeerde” opstelling laten zien dat winnen en punten halen mogelijk is, wellicht dat er nu ook gewoon een overwinning in zit. Daarbij speelt Utrecht net als sssssstilburg in een 4-4-2 waartegen NAC heeft bewezen goed te kunnen voetballen.

  Elk punt is er 1, zeker in een uitwedstrijd, dus zolang NAC niet verliest ben ik tevreden.

  6

  1
 • Lamington
  7 december, 2017 - 12:07

  Ik had winst op Excelsior niet verwacht. Dat was mooi. Denk wel dat er morgen een wat andere wedstrijd met een wat ander team wacht. NAC zal aan de bak moeten en de mooie pre-speeches daadwerkelijk omzetten in krachtige veldpraktijk. En ja, elke wedstrijd moet dezelfde inzet krijgen, maar winnen van w2 zou erg lekker zijn!

  Hup NAC!

  Tlburgs zooike, allemaal fan van Royke

  0

  3
 • Wanny
  7 december, 2017 - 12:38

  Ik vind Willem II een dermate kleurloze club en Tilburg een nietszeggende stad dat deze wedstrijd me niet meer of minder doet dan een potje tegen pakweg FC Groningen. Paar puntjes mee terug nemen zou lekker zijn.

  26

  22
 • ome cor
  7 december, 2017 - 12:55

  Als García het zo brengt….
  Als de input van Jelle zo duidelijk is…
  Dan is er dus geen enkel excuus voor een ongeïnspireerd elftal, voor een groepje geelzwarten zonder strijdlust of die na een uurtje op zijn.

  NAC tegen Willem II is oorlog !
  Een faire, maar keiharde oorlog. Dus dat de gentlemen maar als fightingmachines de strijd aangaan en ons trots laten wezen op ons NAC.

  5

  3
 • scheppioni
  7 december, 2017 - 12:58

  Allemaal leuk die woorden, maar roda uit is bij mij nog lang niet uit de gedachten !!
  Eerst maar eens zien en pakweg 25 jaar geleden werd er niet geluld, alleen werd er wel alles gedaan wat God verboden heeft om te winnen, zo heb ik nog de interview van mijn cultheld Johnny Lammers thuis aan de muur hangen over dat ze bv het bloed van die smerige van hinthum wel konden drinken, juist dan had je die types die er voor uit het hout gesneden waren en dat is al lang niet meer lijkt me !!
  Dus de bedoelingen van Manu Garcia zullen best goed zijn en misschien leeft dit bij hem ook wel een heel eind, maar, ik heb zo’n gevoel dat er bij de stillems elf rondlopen en bij ons NAC maar een stuk of zes !!
  Hopelijk bewijzen ze mij ongelijk en worden we volledig verrast, maar mijn argwaan is groot, een sneakly 0-1 teken ik al voor tegen beter weten in !! Come on NAC nondeju tegen die k^t kruiken met een half vol stadionneke !! Laat het gvd zien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8

  12
 • Los Pollos Hermanos
  7 december, 2017 - 13:27

  Gelul scheppie. Voor de Stillems is het voor het gros ook de 1e derby die ze gaan meemaken, net als bij ons.

  4

  5
 • Lejad
  7 december, 2017 - 13:47

  Verwacht er maar niet al te veel van, de week van te voren altijd spannend, leuk en aardig. Maar de wedstrijd valt 9 Vd 10 keer enorm tegen!

  Hopen op een smerige overwinning

  5

  4
 • BVB
  7 december, 2017 - 14:18

  Wie wil er een wirstebrooike?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  7 december, 2017 - 14:30

  Wat mij betreft heeft MLbredaaa gelijk. Het gaat helemaal niet héél slecht. Het is natuurlijk goed dat spelers, trainer en staf zich hier niet achter verschuilen, maar ons NAC heeft tot op heden ook het geluk niet aan de zijde. NAC had gewoon vier punten meer moeten hebben. Dan had je niemand gehoord.

  En al die praatjes van jeugdigheid kunnen me aan mijn reet roesten. Dit elftal is mentaal gezond. Als we kijken naar de afgelopen tien seizoenen bij onze club was in de huidige situatie (even laatste gestaan) al acht keer de pleuris uitgebroken. Spelers die de media opzoeken, een opstootje hier of een verbanning uit de selectie daar. Men mag best kritiek hebben op de ideale schoonzonen, maar diezelfde schoonzonen schoppen geen stennis.

  De selectie heeft een hoge gunfactor, het zijn sympathieke, benaderbare, hardwerkende gasten die (zoals Garcia hier doet) laten zien moeite doen om zich te verdiepen in onze club. Vergelijk het anders even met die Shahin, die na de afgelopen wedstrijd van RJC leeg laat lopen over het gebrek aan steun van het publiek. Dat dat nodig is, manmanman. Natuurlijk moeten sommigen nog wennen aan tegenslag en is de selectie jong – maar mentaal is deze selectie wel degelijk keurig in balans.

  5

  7
 • Brabantpark
  7 december, 2017 - 14:47

  @uit je naaht

  Ik ben het grotendeels met je eens. Ik denk dat wij nog wel minimaal 5 punten meer hadden moeten hebben (ADO en Sparta thuis hadden er 6 moeten zijn, ook als je kijkt naar het wedstrijdverloop). Het is echter zo dat we van de 6 punten er maar 1 hebben verdiend. Kijkend naar de ranglijst had je dan inderdaad niemand gehoord.

  Dit zijn echter wel punten in thuiswedstrijden tegen directe concurrenten die je simpelweg moet pakken. De een noemt dit het ontbreken van geluk, de ander de jeugdigheid van de selectie. Uiteindelijk is het zo dat dit aan het einde van de streep de doorslaggevende ontbrekende punten zouden zijn. En dat vind ik een zeer kwalijke zaak.

  1

  2
 • Langs de lijn
  7 december, 2017 - 14:58

  We zitten inmiddels in de 93e minuut bij de stand van 1-1…..NAC ruikt bloed en stuurt bertrams mee naar voor…. Angelino legt de bal bij de tweede paaltje waar Ambrose de bal terug kopt naar Bertrams……. En jahooooooorrrrr NAC gaat hier met de volle buit weg door een fraai ingekopte bal in de kruising….. Matchwinner Nigel Bertrams!

  15

  9
 • Uit je Naaht
  7 december, 2017 - 15:03

  @Brabantpark

  Eens. We hadden ze moeten pakken, maar hebben ze niet gepakt. Dat is óók een realiteit, maar niet de enige. Dat we meer verdienden is evenzeer een realiteit als dat we dat uiteindelijk niet gedaan hebben. Alles hangt af van de vraag hoe lang die ‘hoek waar de klappen vallen’ onze thuishaven blijft.

  1

  0
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 15:52

  Straks onder dat mooie geel zwarte A58 viaduct door gereden. Geweldig.

  5

  2
 • Rat uit Rijen
  7 december, 2017 - 15:55

  Ik hoop echt ZOOOO op een overwinning! In ons dorp midden tussen Breda en Tilburg zijn er veel supporters van beide clubs. Daarom leeft deze Derby hier altijd zo erg… Na de vorige wedstrijd zie ik het met iets meer vertrouwen tegemoet, maar ik zal weer met samengeknepen billen zitten te kijken. Een mooie reeks nu zal denk ik zoveel lucht geven, dat de selectie er van zou groeien. Ik hoop dat Fernandes speelt en dat Ambrose er maar eens lekker 3 inknalt! HUP NAC!!!

  6

  2
 • 3 hoefijzers
  7 december, 2017 - 16:46

  Het is maar een spelletje.

  1

  6
 • Don
  7 december, 2017 - 16:52

  3 0 appeltje eitje

  3

  5
 • Jooo
  7 december, 2017 - 17:26

  Geen bier in de bus morgen ?

  0

  0
 • Braze
  7 december, 2017 - 17:35

  Probeer Sol en Obeche te neutraliseren, dan heb je kans op een punt. Of zou Ambrose eindelijk losbranden of Vloet

  0

  0
 • GinnekenGabber
  7 december, 2017 - 18:39

  Praat met je voeten Manu praat met je voeten!!!!

  1

  0
 • a
  7 december, 2017 - 18:40

  Als ze maar oppassen voor rode kaarten !!!

  1

  0
 • scheppioni
  7 december, 2017 - 18:55

  Mag jij vinden lph, ik denk wel dat de spelers van stilburg ondanks hun eerste keer er meer bewust van zijn en dat het bij obs NAC weer meer om mooie woorden gaat !! NAC geeft wel vaker wanneer het moet niet thuis al is het uit !! Nogmaals MG is de sleutel bij ons NAC, maar wel in beide kanten !!!

  2

  1
 • D’n dieje van d’n dieje
  7 december, 2017 - 18:58

  Gelieve gouden schoenen thuis te laten aub…ziet er niet uit, en vind ik misplaatst bij een team dat strijd tegen degradatie.

  3

  1
 • boxer
  8 december, 2017 - 10:07

  Wij zijn beter gewend om op vrijdagavond te ballen dan W2, heb er dus alle vertrouwen in

  0

  0