Wij gaan niet opzij

Half miljoen verlies in promotiejaar

NAC heeft voor het eerst in vijf jaar tijd rode cijfers geboekt. In het jaar dat we promoveerde naar de Eredivisie werd er een verlies geleden van 501.771 euro. Dat maakte de directie gisteren bekend op de aandeelhoudersvergadering.
Paniek! Of nee? Toch niet! Hoewel het nooit goed is om in de rode cijfers te eindigen, lag het wel in de lijn der verwachting. Voorafgaand aan vorig seizoen werd er namelijk een tekort van 1.2 miljoen verwacht. Later werd dit al bijgesteld naar 700.000 euro en nu blijkt het nog iets minder te zijn. “Het verlies is beperkt gebleven”, aldus NAC. Dat heeft deels te maken met de transfer van Cyriel Dessers naar Utrecht en de solidariteitsbijdrage die NAC heeft ontvangen voor de overstap van Gudelj naar China. Het eigen vermogen bedraagt nu -600.000 euro, maar NAC denkt niet in de problemen te komen. Handhaving is wel essentieel als het negatieve eigen vermogen weggepoetst moet worden. De club heeft al eerder aangegeven dat een sluitende begroting in de Jupiler League lastig te realiseren is als je niet wil inleveren op het sportieve vlak. NAC hoopt dus dit jaar weer een sluitende begroting te realiseren door de extra TV-gelden en commerciële inkomsten. Punten pakken lijkt ons ook vrij essentieel in deze en daarom stellen wij van B-Side Rats voor zaterdag drie punten te pakken tegen VVV. Gewoon om Justins leven wat makkelijker te maken!

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

Volgend bericht
Ex-NAC: Ünal naar Levante 8 reacties
Terug naar overzicht
47 Reacties
0    
Harrie

Alles staat of valt met de resultaten op het veld. Hoog tijd voor punten!!! Hup NAC

0    
JohanB

Op het veld geen resultaat is in de boekhouding geen resultaat! Er zijn op dit moment weer te weinig punten gepakt om verscheidende redenen!!

0    
De Lange

Nog te vroeg tijdstip voor Flieger?

0    
Geel/Zwart

Beantwoordt meteen de vraag van velen die roepen hoe het toch kan dat NAC met de city deal en promotie nog steeds geen dure spelers kan halen.. en dan maar ‘wanbeleid’ als conclusie trekken. Ons NAC is de laatste jaren een degelijke koers aan het varen om uit de financiële malaise te komen die door de voorgangers is achtergelaten. Dit is niet met een promotie en wat huurspelers even opgelost.

0    
Die ne gast

Vind het toch nog een fors verlies. Negatief Eigen Vermogen was bijna weggewerkt en nu weer diep in de min. Was het daarom wel verantwoord om transfersommen voor Vloet en Koch te betalen?

On the bright side: stel je voor hoe de financiën eruit zouden zien als we dit jaar weer Jupiler League hadden gespeeld...

0    
G00Ser

Om het simpel te houden; NAC is te groot om groene cijfers te draaien in de Jupiler League, als gevolg van de hoge vaste kosten (zoals stadionhuur). Het is daarom niet vreemd dat NAC rode cijfers heeft gedraaid afgelopen seizoen, dat is overigens ook altijd al afgegeven naar de achterban. "Pleister op de zere wond" zijn dan de transferinkomsten en uiteraard de promotie naar de Eredivisie.

NAC is terug en NAC is nu op het niveau waar het hoort, tijd voor een stijgende lijn op zowel sportief als financieel vlak (in te zetten tegen Venlo).

0    
nacman

geen paniek alles komt goed

0    
Breda

Is veel beter dan verwacht en al lang afgedekt door de aandeelhouders. Negatief eigen vermogen is alleen voor de knvb belangrijk. Natuurlijk moet je dat oplossen een keer, maar als je dit jaar niet degradeert is dat goed te doen.

0    
Arie

Als Dessers niet verkocht was, hadden we dus een nog groter probleem. Vandaar dat Smulders er na promotie niet meteen bovenop zat om een nieuw contract op te stellen.

0    
Fred

Het is mij altijd al een doorn in het oog geweest dat slechts een handvol mensen beslissen over de toekomst van een heel bedrijf en hun medewerkers .
Werk je bij een bvo als NAC dan balanceer je steevast op een slap koord .
Degenen die het meest verdienen en de minste arbeidsuren er voor moeten maken zijn bepalend .
Het zou eens een keer door moeten dringen dat je niet alleen voor het geld maar ook voor de eer , het voortbestaan van de club en een aantal gezinnen loopt te voetballen .
Dan is 1,5 uur alles geven en je ballen uit je broek lopen toch niet te veel gevraagd lijkt me .
Er is te vaak onnodig verloren , lijkt bijna op risicovol beleggen met het geld van anderen , handhaving is een must .
Daarom hoeven hakballetjes en pingelaars niet zo nodig voor mij , ik win voorlopig althans liever lelijk dan dat ik mooi verlies .
Hoop dat de oogjes , ook van de trainers eens een keer open gaan !!

0    
kopspion

wat ik dan niet snap is dat je dure krachten Haemhouts, Stans en Nijholt erbij wil houden en dat die dan vervolgens geen seconde in beeld komen ?
mijn boerenverstand zegt dat als je deze drie verhuurt/verkoopt toch wat meer financiele ruimte zou krijgen
(en/of je kunt hetgeen je aan salaris uitspaart uitgeven aan één echte gerichte versterking) ?

0    
Konstant

Beste mensen,
De opmerking die nu meestal naar voren komt vanuit huidige beleidsbepalers is dat het allemaal ligt aan de voorgangers en vorige directies etc.....Hoe lang blijft de club nog de schuld in het verleden zoeken?! Een club met 18.000 bezoekers en een groot aantal sponsoren moet gewoon positief kunnen draaien. Kijk even naar Excelsior bijvoorbeeld. Die hebben 2000 man op de tribune zitten en draaien positief. Het is gewoon jarenlang fout beleid. Kun je nagaan dat je nu 7 of 8 spelers van City niet eens zwaar op de loonlijst hebt staan. Als je echt spelers van jezelf hebt zijn die dus niet eens te betalen. Wat gaat er dan fout? Waar komen toch iedere keer die zware lasten (lijken) vandaan? Misschien kan de club daar eens duidelijkheid over geven? Met het juiste beleid had je nu een topclub in wording kunnen zijn kijkende naar het potentieel qua achterland! Iemand moet daar verantwoordelijk voor zijn toch. Hopelijk krijgt NAC ooit nog eens mensen in het bestuur/directie die de club verder helpen. Want momenteel lijkt het belangrijker voor hen om een NAC pak te hebben en gratis te kunnen drinken....zonde!

0    
naccer076

Waar is de rijke zakenman met gouden Lamborghini als je hem nodig hebt... ;)


En waar is vlieger? Die zal vast wel weer een verhaaltje copy-paste..

0    
Geel/Zwart

@Konstant: kijk even op de site terug, dit is een tijd geleden helemaal uitgelegd. Je kunt de club niet verwijten dat ze hier geen openheid van zaken over geven. En het is leuk dat we met zovelen naar de wedstrijden komen en bier kopen, maar ook daarvan is aangegeven dat dit maar een klein onderdeel
Is op de gehele kosten-balans van de organisatie NAC.

En je zegt het zelf al, er is inderdaad jarenlang wanbeleid gevoerd. Dit heeft tijd nodig om daar uit te komen. Jaren op blaren zitten en stapje voor stapje opbouwen. Vooral als je net van het laagste niveau komt. Beetje makkelijk altijd om dit bij het huidige bestuur weg te leggen..

Rome is spreekwoordelijk niet in een dag gebouwd, en ons NAC is ook niet in een jaar heropgebouwd. Even verder kijken dan je neus lang is

0    
van Flieger aan het ontbijt aan de Costa

Potverdomme mensen, nog zo'n kwartaal en het kruiperige lakei-gedrag van Goetzee is definitief ten einde. Gelukkig. Op deze site is al een aantal malen onthuld dat dit commerciele genie en super AD amper quitte draait. Omdat de aandeelhouders al een tijd geleden hebben aangegeven geen rooie rotcent extra "in ons NAC" te steken is de totale standstill verklaard. Tel daarbij op een TD die niet functioneert en een hele batterij overtallige kwaliteitsarme Belgen.

Van Flieg is na 5 dagen Rome neergestreken aan de Costa, het is 21 graden, de koffie en de zumo de naranja zijn vers.

0    
Otjes

Jammer dat nac erg duur heeft ingekocht qua salaris bij Stans, ntoko, haemhouts, nijholt. Anders draai je bijna kiet.

Niet dat ik wil vingerwijzen ofzo, maar blijft jammer

0    
BredaParel

Het gaat NAC financieel eigenlijk wel steeds meer voor de wind. Het woord paniek hoeft niet gebruikt te worden. Inderdaad handhaven en verder bouwen aan een stabiele toekomst. Ik verwacht dat we binnen 5 jaar structureel financieel en sportief ons kunnen meten met Heracles, Utrecht, Zwolle (?). Vreven behouden en op deze weg door!

0    
van Flieger aan het ontbijt aan de Costa

Het draait allemaal om de shareholder agreement en de garantie afspraken met de KNVB. Een club met een zwaar negatief vermogen overnemenan: maar in feite alleen een beetje de exploitatie garanderen is niet zo spannend. Waarom vragen de aandeelhouders nog altijd rond de 8 miljoen voor hun aandelen? Er vindt in feite een soort ricatto, chantage, plaats door de eigenaren met de sponsoren en supporters. We zitten in een mikadoscenario. Wie het eerst beweegt heeft verloren.

Het gedrag van aandeelhouders en de laffe impotente RvC van de afgelopen 4 jaar heeft ons gebracht waar we nu staan: aan de rand van de sportieve afgrond met aanstaande zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

0    
van Flieger aan de Costa

Waardeloze cijfers voorstellen als "beter dan gepland". Vreselijk gewoon. De enige vraag asn Goetzee had moeten zijn: zo jongen, waarom zitten wij op 11 miljoen omzet en niet minstens op 15 miljoen? Na 5 jaar met dit genie te hebben rondgehangen zou ons NAC toch wel iets verder moeten zijn. Zou hij het gewoon niet kunnen ? Waarom dan toch steeds al die vakanties ? Hebben we hier te maken met de verkeerde mensen op de verkeerde posities?

0    
Cas

Probeer voor een kritische en scherpere noot ook even het stukje op derat.nl

Bsiderats en NAC worden iets te dikke vriendjes

0    
Enjoy

@ van Flieger

Ben het HELEMAAL met de man eens, kan niet te veel uitweiden , maar ik weet ZEKER
dat het commerciële bij Nac Breda niet druipt van de kennis.
Ja aan de bar wel, dan zijn het de boy's.
Maar er is daar niemand die lucht en ook stijgers kan verkopen.
Waar men wel goed in is om zichzelf in de etalage te zetten, en pronken
met veren van iemand anders.
Men leeft en werkt daar nog als in de jaren 60, bij winst van Nac een
ijstaart voor de jongens die men los kon peuteren bij Schraven op de Nieuwe Haagdijk
En waarom lukte dat, omdat Cock Luyten getrouwd was met Annie schraven.

0    
heksenketel

Men zegt altijd "Je krijgt wat je verdient". Laten we eerlijk zijn, NAC is en blijft voorlopig vanuit commercieel en bedrijfsmatig oogpunt een matig geleid clubje. We hebben geen geweldige directie, we hebben geen geweldige technische staf, we hebben geen geweldige aandeelhouders. Als we echt een solide eredivisieclub willen zijn dan moet alles behoorlijk op de schop en moeten er nieuwe mensen komen. Ik ben er, samen met anderen hier, van overtuigd dat er veel meer uit het merk NAC te halen is. Overigens helemaal geen waardeoordeel richting de zittende macht. Ik denk dat die het maximale uit zichzelf halen en zeer gecommitteerd zijn! Ik geef het je doen, altijd keihard werken en vooral gezeur en gezanik aan je kop. Maar voor een solide eredivisieclub is het niet goed genoeg. That's simple. Ook wij krijgen wat we verdienen!

0    
Oosterhout3

1,2 mil verwacht...
Ik reken ffe mee

1,2mil min
- transfer dessers €400.000
-Transfergeld gudelj(2%van 5mil= 100k
-Huurcontract afkoop van brondeel(100k?!)

-Sponsoren&supporters die bleven komen(+- 100k meer?!)

Verder geen plussen gehad?!

Achja venlo 3punten pakken=plek in middenmoot
Wordt echt aanhaken of afhaken tegen vvv
Win je, sta je op 1punt, verlies je... sta je al op 7 punten....

0    
Dutchbird

Al drie posts. Tis zeker prutweer aan de costa.

0    
pier

Volgens mij wordt er (nog steeds) teveel betaalt voor een voetballer en als dit niet verandert zal 95% van de clubs structureel rode cijfers schrijven. Of je moet een gulle geldschieter hebben die weer zo lomp is om weer de gaten te dichten, hopende op betere tijden, hopende op een transfer die miljoenen oplevert. De voetbalwereld is totaal doorgeschoten en ik wacht al jaren op een 'forse correctie'. Min of meer hebben we dit al bij NAC gezien Niet alleen clubs, maar ook mensen geven meer uit dan er binnen komt. Als dit gedrag niet verandert dan zie ik weinig verandering en clubs die gaan omvallen. Bij NAC, maar ook bij Zwolle, Utrecht, FSV Mainz, Newcastle en Levante enz enz. Ze denken allemaal groter dan ze zijn. Om over de honderden miljoenen schuld van bv Real of Manchester United maar te zwijgen. En dan roept men altijd dat ze mee moeten (in de gekte). Voetballers mogen blij zijn dat ze niet een 1 of ander rotbaantje in een magazijn hebben of dat ze trainingspakken moeten verkopen, dat ze mogen doen wat ze leuk vinden. Voor 50.000 Euro netto per jaar zou ik heeeel graag willen voetballen. En misschien is dat zelfs nog teveel voor, ik geloof de 12de competitie van Europa, en een degradatiekandidaat. Als NAC weer miidenmoter of subtopper zou worden dan moet er weer meer betaalt worden. Het is een gebed zonder eind. Zaterdag winnen van vvv, dan zijn de contractspelers wat meer waard. Hup NAC

0    
nacman

het commentaar op de rat is redelijk maar niet positief de vraag stelling is een beetje flieger stijl.
maar ik heb de begroting zo als hij staat op de site van NAC eens goed door gelezen.
promotie kost geld langs alle kant dus logisch dat er een negatief saldo ontstaat wat overigens weer wordt opgelost als we 13e of hoger eindigen in de competitie door de tv gelden.
mocht het stadion worden overgenomen door een andere partij en een lagere huur komt lost dit ook veel op
maar het liefst zou NAC worden overgenomen door een rijke suikeroom einde problemen.
dus punten halen op naar venlo FORZA NAC

0    
Svt076

“Aan de rand van de sportieve afgrond”
Jaar geleden stond NAC 8e in de JL

0    
Ouwe Spionkop

Tsja als je met een hoofdsponsor speelt die 3 ton per jaar lapt dan krijg je dat. Bv bij Excelsior betaalt de hoofdsponsor al een miljoen. Met ruim 18.000 man gemiddeld spelen en nog in zwaar weer zitten, dat getuigt van een amateuristisch financieel beleid. Het is elk jaar pappen en nathouden en maar bidden dat je niet degradeert.
Het plan van Smulders om in 5 jaar Europees te spelen is een utopie.
Als er geen grote investeerder/rijke zakenman/ zich meldt blijven we altijd onderin de eredivisie sukkelen of in de Juup spelen.

0    
buurman

Dat een club kaliber NAC in de Juup negatieve cijfers wegzet is niet aan te ontkomen. Kun je nagaan hoeveel geluk we (weer) hebben gehad met de (gelukkige) promotie.
Het kan bij NAC langzaam maar zeker beter worden als we voetballend nu aanhaken. Ik denk dat dit gaat lukken.
Overigens zou een grotere hoofdsponsor bij onze club niet misstaan. Deal met MC is gewoon prima zowel sportief als financieel. Hooguit kun je zeggen het triest te vinden dat kleinere clubs op deze wijze hun hoofd boven water moeten houden tegenwoordig; de "kruimels" op mogen vreten van de echt grote rijke clubs. Maar het is niet anders. De tijd dat ik jaar in jaar uit naar een Bredaas middenveld ging kijken met Bouwmeester jr. - Quaars en Dierckx (weer wat later Smits erbij) is voorbij. Nostalgie is prachtig.

0    
scheppioni

Liefst drie punters pakken, heren NAC spelers !!
Goed voor onze club namelijk, beginnen zaterdag, laat twee weken geleden een dure les geweest zijn !!

0    
Overal

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind het toch redelijk kansloos dat je verlies draait met een club waar zelfs in de jupiler league 14000-15000 man op de tribune zaten en de helft van je basiselftal 'gratis' is.

Dan vind ik toch dat vooral Smulders grandioos gefaald heeft tot nu toe. Hoe kun je het verantwoorden dat Nijholt, Stans, Haemhous, N'toko niks toevoegen, maar wel de grootverdieners van de club zijn. Stel je eens even voor dat dit geld, wat toch al gauw richting een half miljoen zal lopen uitgegeven was aan spelers die nu in de basis zouden staan.

Dan stonden we nu niet voorlaatste en hoefden we ook niet elke week te roepen dat we zo'n jonge onervaren selectie hadden.

0    
jvt

Goetzee en Smulders doen het helemaal niet zo goed als menigeen hier wilt doen geloven. De feiten:
- oprotpremies oa voor Dijkhuizen en in het verleden voor tig andere trainers en anderen
- te grote selectie met te weinig kwaliteit, maar liefst drie keepers tweejarige contracten naast de jeugdkeeper, paniekaankoop Enevoldsen etc.
- transfersommen betalen voor (Juup) spelers, terwijl we geen geld hebben
- Penders en tig begeleiders etc verlengen en aanstellen en niemand wordt beter bij NAC, zeker niet door hun toedoen
- een batterij voor NAC begrippen dure bank- en tribunezitters
- 5 gratis spelers van MC is geen verdienste van Smulders en Goetzee
- Geen doordachte commerciële aanpak voor sponsorwerving, Goetzee is net als het bestuur geen boegbeeld, te weinig bereik met elke wedstrijd 14.000 dezelfde toeschouwers. Er moet veel meer attentiewaarde en loyalty voor sponsors komen. Het is als sponsor met je relaties niet leuk om NAC steeds, ook tegen de kleintjes, thuis te zien verliezen. Dat is geen feeststemming.
- Beeld van amateuristisch geleide club wekt geen vertrouwen van potentiële sponsors, leuker om te weten dat je geld in nieuwe spelers wordt gestoken ipv in tekorten en om aandeelhouders/crediteuren ermee te helpen
- Een topverkoper wil alleen maar sales maar zit Goetzee drie dagen per week in de buitendienst en ontvangst ie op de wedstrijddag tien potentiële sponsors met speciaal programma met trainers en paar spelers etc.

Excuus is de Gemeente Breda, die hanteren zo'n hoge huur. Nee geld maken, met spelersbeleid en met genereren meer inkomsten. Maar dat verwacht ik niet bij de twee heren in de directie, dat hebben ze allang bewezen. Jammer, pas als we werkelijk toppers aan het roer krijgen zal het op alle fronten beter gaan.

0    
Dutchbird

De enige sponsor die zich de ballen uit de broek lacht is CM. En dat is niet omdat NAC dat bedrijf helpt met spectaculaire sponsor faciliteiten maar omdat de bedrijfsnaam zo mooi prominent op het nieuwe shirt prijkt. De pers (TV, filmpjes, fotografie op web en in bladen) doet de rest. Bij ons is de tijd qua innovatief commercieel beleid blijven stilstaan in de jaren '90. Alle dure cursussen voor Goetzee ten spijt. Waarom zou ik als bedrijf jaarlijks € 40.000 bijdragen aan NAC? Wat krijg ik daar voor terug? Een paar stoelen op de hoofdtribune, vrij drinken en een paar bitterballen na afloop. O ja en een goed verborgen vermelding op de website en in het sponsorlijstje van de Klok. Niet te vergeten ook nog een paar keer per wedstrijd een naamsvermelding op dat matrix bord (bij het scorebord) uit het jaar nul. Dat alles krijg ik bij Kozakken Boys ook en bij Push, bij Outdoor Brabant. Opgeteld voor veel minder dan bij NAC. Goetzee klaagt dat er geen grote bedrijven in de regio zitten maar past zijn beleid ook niet aan op het binden van een paar honderd kleinere sponsoren. Die Iraanse hotelier uit Zeeuws Vlaanderen had het wel begrepen. Die draaide de zaak handig om. Haalt zelf de pers er bij, komt ,met een blinkende sportauto naar Zundert, belooft daar een ton voor de spelers als NAC promoveert en toen die ton op tafel moest komen eiste hij wel tegenprestaties in de vorm van faciliteiten die andere sponsoren ook hebben.

0    
NAC4Ever

@Mensen die om een kampioenschap nog kunnen zeuren

Je kunt ook zeggen dat Smulders er goed aan heeft gedaan Dessers te verkopen, omdat we anders een nog groter verlies hadden geleden.
Maar zeggen dat de directeuren bij NAC ook goede dingen doen is natuurlijk heel vreemd.

0    
NAC4Ever

Je ziet nu dus wat het voordeel is van potentie binnen halen (goed door te verkopen)

0    
Overal

@Nac4Ever

Noem er eens een paar op. Mijn lijstje blijft vrij leeg namelijk.
Daarmee wil ik niet zeggen dat ze alles verkeerd doen, maar ik kan op bestuurlijk vlak werkelijk niks bedenken waarvan ik denk 'wauw dat hebben die jongens toch even goed aangepakt, als zij daar niet had gezeten was dat helemaal fout gegaan'

Dessers had een lage transferclausule in z'n contract staan, Utrecht voldeed daaraan, dus Smulders kon niet anders dan verkopen.

0    
NAC4Ever

@Overal
Ik zeg ook niet dat niemand kan wat Smulders kan. Maar ik zie wel genoeg die terug komen uit de visie waar ik tevreden over ben en waardoor ik vertrouwen in de toekomst heb. Wil je daar voorbeelden van?

Ik wil je wel alvast meegeven dat je niet moet vergeten dat NAC van ver, heel ver komt.

0    
Die ne gast

Ik denk niet dat ook maar 1 persoon op deze site Dessers vorig jaar een contract had aangeboden (wat had Dessers voor NAC nu eigenlijk gepresteerd?), dus verkoop Dessers is zeker wel verdienste van Smulders.

Over de commerciële afdeling kan ik niet goed oordelen.
Maar ik moet zeggen dat na het vertrek van Perry H. De communicatie-afdeling niet veel slechter lijkt geworden. Ik kan hun filmpjes en teasers op sociale media wel waarderen. Zie bijv. Bertrams-Halloween filmpje van vandaag.

On-topic: financiële prestaties aan inkomsten kant moeten gewoon omhoog, hetzij via sponsorgelden, hetzij via sportief succes (met hogere TV-gelden en transferopbrengsten tot gevolg). Van het rijtje Roda, Sparta, Groningen, Twente, Willem II, VVV, moeten we er toch minstens 4 onder ons kunnen houden. Een 14e plaats voor een promovendus is prima en van daaruit verder bouwen. Jeugdtrainer van Ajax is bij O19 lekker bezig, dus er komt meer talent aan. Middellange termijn ziet er lang zo slecht niet uit.
Korte termijn lijkt mij wel beter te kunnen. Transfersommen voor Koch en Vloet waren gezien de financiële situatie twijfelachtig. Komst Birighitti ronduit onnodig / slecht keepersbeleid en dus weggegooid geld.
Stans, Haemhouts, N’Toko en Nijholt ook dubieus. Je kan er een keer naast zitten, maar om er bij alle grootverdieners naast te zitten??? Lijkt me slechte afstemming tussen TD en trainer, valt Goetzee niet aan te wrijven.

0    
gvd

Ook in deze geld, de beste stuurlui staan aan wal en achteraf kijk je een koe in zijn kont.
Maar je kunt veel kritiek op commercieel beleid en aandeelhouders hebben, zonder inzet van deze personen bestond NAC niet meer.
Smulders heeft wel een probleem. Sportief gezien geeft het resultaat wel aan hoe belangrijk het is om zo af en toe een speler te kunnen verkopen. Resultaat geeft aan dat we met de MC deal heel voorzichtig moeten zijn. Het wordt immers veel moeilijker om Eigen talent door te laten stromen. Smulders mag wel doen geloven dat het niet zo is maar dat is gelul in de ruimte. Opleiden doe je nu voor MC!!.

PS een punt wat ik bij aanvang seizoen al heb aangegeven, mijn inziens is er te veel risico genomen met het "waarde creeren" en aantrekken van half geblesseerde of revaliderende spelers, Koch / Bertrams / N'Toko enz. Een zeer gedurfde investering die wel eens kan resulteren in een misplaatste gok, de tijd zal het leren.

0    
Lamington

Witte zakdoekjes en 'iedereen rot op!'-spandoeken de 18de!
Nou ok, dat ook weer niet. Ecjter, een optelsom resulteert in alles wat hierboven al lang en breed staat en de balans slaat door naar het negatieve. Wáár NAC ook vandaan komt; sportief is het momenteel niet goed en financieel zorgt het ook nog niet voor een polonaise. Er is werk aan de winkel. Hopelijk weten directie en staf dat ook.

Wanneer wordt het vuur aan de schenen gelegd van -met name- Smulders in een interview? Al dan niet in duo met Goetzee? Omtrent de bankhangende high-rollers, hun eigen procentuele loonstijging (gebaseerd op geluk, net als de promotie?) en hoe men denkt naar boven te gaan klimmen? De verrassing zijn we niet en worden we niet meer. Met dit gemiddelde eindigen we onder de 30 punten aan het einde van de rit. Dat gelul van 'komt goed, zo blijven voetballen en de punten komen vanzelf (!!) ' getuigt van een hoog nitwit-gehalte. Bedrijfstechnisch zouhier een tussentijdse evaluatie moeten plaatsvinden welke resulteren in een aanpassing van de huidige aanpak om het gestelde doel te behalen. Gaat dit gebeuren en zo ja, wat gaat dit behelzen? Stuk interessanter en belangrijker dan een voetbalkroeg.

0    
Fred

@ Enjoy , Kitty , niet Annie !!
Ken je geschiedenis . ????

0    
Enjoy

@ Fred
Klopt helemaal gelijk , wel een sportwinkel
aan de overkant hè .
Schabde van mij , woonde er 50 meter vandaan ????

0    
die ne gast

@Lamington
Ik geloof nog wel in het “zo voetballen en het komt goed verhaal”.
Ik heb er wel vertrouwen in dat we in de tweede seizoenshelft in potten als tegen Sparta, ADO en Roda wel de punten over de streep gaan trekken (meer ervaring opgedaan, beter op elkaar ingespeeld). Er staan maar liefst vier ploegen boven ons met een punt meer. En ook de zevende plaats is met zes punten achterstand eigenlijk nog gewoon in zicht.
En onze selectie heeft meer groeipotentie dan veel ploegen die boven ons staan. Wij kunnen echt wel beter en meer, veel andere ploegen niet.

0    
Lamington

Die ne gast
Maar dat horen we al een tijd, die groeipotentie. Elke week speelt NAC onderhand gelijkwaardig aan de tegenstander maar
- scoort niet
- krijgt goal(s) tegen

Het verschil is klein, weet ik. Maar het baart me lichtelijk zorgen dat dergelijke wedstrijden niet over de streep getrokken wotden. Of NAC méér kan dan andere ploegen weet ik niet. Dat volg ik ook niet. Lijkt mij dat elke ploeg werkt aan de ontwikkeling en dus stappen zet. Betekent in dat opzicht dat NAC er dan sportief telkens twee moet gaan zetten.

0    
Nacdictive

Ik sluit me bij Lamington aan. Mi is er zeer veel werk aan de winkel: er is geen solide financiële huishouding en het sportieve gedeelte baart ook de nodige zorgen, het scenario 'als we zo blijven spelen..' is al lang uit mijn hoofd. Sparta en ADO thuis 1 uit 2 is gewoon zeer zorgelijk..
Dat verhaal over dat het stadion te duur is, zal best waar zijn maar NAC heeft ermee te dealen: meer inkomsten genereren of kosten besparen. Ik vraag me ten zeerste af: hoeveel geld zit er in het spelers budget ( en hoe verhoudt zich dit tov de gehele begroting) & zijn er afgelopen seizoen (en het seizoen ervoor) geen onverantwoorde risico's genomen (waarbij we God op zijn knieën mogen danken voor de promotie...).
Ik heb al met al nog steeds niet het idee dat NAC nu goed professioneel wordt gerund..?! Smulders vind ik geen slechte TD, soms zit je ernaast bij een speler maar hij heeft ook Brondeel, Verschueren, Dessers, Sporkslede etc. gehaald..

0    
Dutchbird

Of de gemeente een te hoge huur vraagt voor het stadion kunnen we niet beoordelen. Wat huurt NAC precies van de gemeente? Hoort daar het wedstrijdveld ook bij? Waarom moesten we de nieuwe grasmat zelf betalen hebben we zelf een onderhoudsploeg in dienst? Bij zo'n huurprijs zou je een hypermodern scorebord verwachten met bewegende beelden op groot scherm en niet zo'n aftands gevalletje dat al verouderd was toen het stadion werd opgeleverd. We huren ook kantoorruimte. Van wie? Bij die huurprijs zou je toch mogen verwachten dat die hele blok beton wordt gehuurd en dat NAC vervolgens kantoor- en winkelruimte onderverhuurt aan derden. Hoort P5 ook bij de huurprijs? Waarom geen € 5 parkeerkosten per auto per wedstrijd en een seizoenkaart voor € 50?


Bestuur en directie mogen klagen over de huurprijs, maar als ze steun zoeken zullen ze eerst volledige openheid van zaken moeten geven.

0    
BraboF1

Heeft er al eens een Bobo van NAC op deze Site gereageerd? Wij zijn BRABO's = Halve Belgen. Hoe kan er nu ooit iets rond lopen in Breda, ex Hoofdstad van Zuidelijk Nederland, Zusterstad van Antwerpen met eenzelfde Gotische Kathedraal ( alleen kleiner ). Dus het blijft Half Vlaamsch = Half Af.
Gewoon wat nuchtere Friezen, Drenten, of Groningers in het bestuur laten "infiltreren" en dat dan de incest wat minder wordt en de lijntjes wat duidelijker. Want wat ik lees is zeer Belgisch. Dus je krijgt wat je bent.
Verder hard oefenen op de corner en de vrije trappen. Dan eindigen de wedstijden in 1-0 voor NAC en niet voor ADO of RODA. Staan ze zomaar in het Linker Riijtje!!!!
Dan AUB niet diezelfde Bobo's weer de pot verteren, maar Grunnigse Zuniigheid, of Zeeuwsche voor mij part. Heeft iemand VROON uit voorheen Breskens, nu Breda al benaderd???? Of heeft hij niet de juiste GENEN....

Laad alle berichten na dit bericht in