Overal waar we komen

Jacques Visschers NAC-legend of the match bij NAC- PEC Zwolle

Jacques Visschers wordt NAC-legend of the match bij NAC- PEC Zwolle van 28 april.
Op 3 november vorig kalenderjaar hebben NAC-supporters kunnen dromen van mooie tijden. Toen stond voor de eerste keer een speler in de stadionlampen die voor de club legendarisch is, en daarom werd de wedstrijd aan hem opgedragen. Zijn naam was Kees Kuijs. Ook de wedstrijd NAC - PEC Zwolle dragen we als NAC Museum aan een legende op. Aan Jacques Visschers wordt deze keer de eer gegund. Tussen 1959 en 1971 heeft hij in meer dan 300 wedstrijden meer dan 100 doelpunten gescoord. Verder was hij bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de competitie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder, bestuurslid van de spelersvakbond, hij heeft in diverse commissies van de KNVB gezeten en weigerde als 7-jarige om naar Baronie te gaan. Hij is toen al bij NAC begonnen terwijl hij er eigenlijk nog te jong voor was. Dat zijn allemaal heel veel redenen om hem te eren, en dat gaan we dan ook doen. Ook dit keer zal de aanvoerdersband de beeltenis van de legend dragen, krijgt hij een expositie in het NAC Museum, de man is zelf aanwezig om een trofee in ontvangst te nemen en supporters zullen hem met applaus en spandoeken overladen.

Bron: B-Side Rats, NAC Museum

Terug naar overzicht
12 Reacties
0    
Michel

Karol Mets, are you watching? ?

Mooi toch, 300 wedstrijden en 100 doelpunten in ons magische geel-zwart. Heel anders dan sommige lieden van nu in ieder geval

Mitchell Te Vrede, ga jij dit halen voor ons? (Tja, je weet nooit of hij mee leest)

0    
Die ne gast

Veel betekent en mooie functies. Vooral ook de functie seizoenkaarthouder. Iedereen die seizoenkaarthouder bij NAC is, mag inderdaad wel eens in het zonnetje gezet worden!

0    
Buurman

Goeie ondergewaardeerde spits indertijd. Wat werd hij op de tribunes dikwijls uitgefoeterd als mevrouw Visschers. Zijn 125 ste goal heb ik altijd onthouden. Al vraag ik me nu af of het niet zijn 100 ste goal was. Is ook niet belangrijk. Hij schoot de bal beheerst van een meter of 17 binnen. Was een technische spits , geen beuker. Vandaar waarschijnlijk dat gemevrouw. Een verdiend eerbetoon.

0    
WW

Misschien vind ik het mooist in dit relaas, gezien de context, nog wel het woord 'seizoenkaarthouder'.

0    
misterbean

Op omroep Brabant staat de tekst net iets anders, hopelijk foutief ;-):
Tijdens NAC-PEC Zwolle op 28 april zal de aanvoerdersband van Menno Koch de beeltenis van Visschers dragen.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2952008/NAC-Museum-laat-fans-juichen-voor-legende-Jacques-Visschers-Veel-redenen-om-hem-te-eren

0    
Toontje

Toen werd er nog volop gescoord

0    
Nicky

Ik vind dit echt een heel mooi shirt.

0    
scheppioni

Sjappoo BSR en NAC MUSEUM !
Mooi man deze item legend of the Match, zeker in deze beroerde NAC tijd !?

0    
Dutchbird

Mooi maar volgende keer wel iemand anders op Omroep Brabant laten aankondigen. Telkens als ik deze man zie ga ik over mijn nek. Ook als het bij hem thuis in de keuken is. Opzouten Gielen, jij bent de kop waar de vis begint te rotten.

0    
Falco

Sneu dit

0    
Fritske d'n Olifant

Heel mooi dat spelers als Visschers en enkele maanden geleden Kuijs zo in het zonnetje worden gezet. Met spelers als deze twee, maar ook Hein van Gastel, Frans Bouwmeester, Leo Canjels, Peter van de Merwe, Puck Storimans eindigde NAC in de jaren '50 en '60 regelmatig in de subtop, werd het bijna landskampioen en speelde het twee knvb bekerfinales. Stuk voor stuk Bredase gasten die in hun tijd een nier voor NAC hadden afgestaan. Daarom maakt het me zo pissig dat een stel nobodies zonder persoonlijkheid onze mooie club nu zo naar de kloten helpt. Misdienaar Gielen voorop.

0    
van Flieger

De bestuurlijke loopbaan van Visschers bij NAC was geen succes. Hij zat in die RvT met van Bavel, vd Hoeven en ontsloeg NAC icoon Ton Lokhoff na een chicane voor Kerst.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja