Overal waar we komen

NAC Museum heeft eindelijk de gewenste airco

Eindelijk is het zover, het NAC Museum heeft de gewenste versterking binnen. Met de aanschaf van de zo gewenste airco met klimaatbeheerssysteem zal de collectie van het museum een stuk beter beschermt zijn. Bijkomend voordeel is dat het aankomende zomer een stuk beter vertoeven is voor de bezoekers van dit stukje cultureel erfgoed.
Dankzij de hulp van NAC en een crowdfundingactie heeft het museum genoeg geld binnen kunnen halen om hun pronkstukken beter te kunnen beschermen. De collectie kan namelijk helemaal  niet tegen de extreem hoge tempraturen die in de zomer gehaald worden in het pand waar het museum zit. John de Leeuw van het NAC Museum is dan ook een tevreden man. "We zijn ontzettend blij dat we het eindelijk voor elkaar hebben gekregen, we zitten er al jaren mee in onze maag. Het is soms bloedheet in de zomer in het NAC Museum, veertig graden was heel normaal. En dat is natuurlijk vervelend voor de bezoekers en de vrijwilligers van museum. We hebben een mooie filmzaal, maar daar komen de mensen drijfnat uit. Maar veel erger is het voor onze collectie, want die kunnen niet tegen die hoge temperaturen." Half oktober begon het museum met een crowdfundingsactie waarbij het doel van €15.000,- uiteindelijk niet werd gehaald. Door de hulp van NAC en een installateur hebben de vrijwilligers van het NAC Museum het toch voor elkaar gekregen om de airco te laten plaatsen. De Leeuw is dan ook erg blij met iedereen die een steentje bij heeft gedragen. "We zijn superblij met iedereen die ons geholpen heeft om de aanschaf van de airco te realiseren. Via de crowdfundingactie of op een andere manier. De airco is afgelopen week geïnstalleerd, dus laat die zomer maar komen!"

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

 

Terug naar overzicht
9 Reacties
0    
Babosje

Cool nieuws!

0    
BonoBreda

Laat die frisse wind maar door heel de organisatie waaien... ?

0    
Hansie

Op het deuntje van de ‘Virgil van Dijk song’

Oh N.A.C.
Maak nu die goal
Je maakt ons blij
En ook hoopvol
Je komt van ver
Dat weten wij
Toe maak ons nu blij
Toe maak kan nu blij!

0    
Rubenac

Toppers

0    
Buurman

Mooi werk.

0    
van Flieger

Nu nog een airfryer.

0    
die ne gast

Mooi dat het gelukt is!
De mannen van het museum doen mooi werk, niet alleen met het beheren van de collectie, maar ook door het inbrengen van hun historisch geheugen en feitenmateriaal.
Geweldig om af ten toe de verhalen uit het verre verleden te horen te krijgen.
Toppers!

Al enig idee van welke speler het kampioenshorloge dat in Friesland opdook geweest kan zijn?

0    
scheppioni

HULDE !
Groot lichtpunt binnen ons NAC !
Trots op het NAC museum !

0    
Da Huge

John de Leeuw verdient minimaal een spandoek!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja