Wij gaan niet opzij

De Jong: "Dit zijn twee aparte clubs tegen elkaar"

De wedstrijd van morgen is treffen tussen twee clubs, die in de Eredivisie niet zouden misstaan. En dat is zeker niet op basis van sportieve prestaties, maar wel op grond van uitstraling, cultuur en achterban. De Graafschap-trainer Henk de Jong ziet dan ook uit naar het treffen tussen De Superboeren en De Parel van het Zuiden.
De Jong: "NAC is een prachtige club om tegen te spelen. Dit soort wedstrijden zijn de krenten in de pap. Elke wedstrijd is belangrijk, dat snap ik wel. Maar dit zijn twee aparte clubs tegen elkaar. En volgens mij hebben de supporters ook een hele goed band met elkaar. Wel iets om naar uit te kijken." De Graafschap speelt, zoals eerder gemeld, in dezelfde formatie als vorige week. Een luxe, zo vindt De Jong: "We laten het staan, de eerste keer dat het kan ook. We hebben vorige week geen kans weggegeven, op een schot van buiten de zestien na. Voor een trainer heerlijk. Nu moeten de andere jongens zich erin knokken." Zijn ploeg treft een wisselvallig elftal, dat vorige week wat vertrouwen tankte in de wedstrijd tegen Volendam: "Een goede ploeg, met een aantal jongens van Manchester City. Wij moeten ervoor zorgen dat zij de wind niet in de rug hebben en we moeten ons spel van de laatste weken spelen. Druk krijgen op NAC en zelf toeslaan. We scoren bijna elke wedstrijd, dat gaat morgen ook gebeuren."

Bron: B-Side Rats, De Graafschap

 
 

Terug naar overzicht
10 Reacties
0   0  
Brabantplein

En wij gaan winnen omdat dit NAC beter presteert tegen voetballende tegenstanders

0   0  
beest

alle ballen op Garcia !

0   0  
kopspion

niet te hoog van de toren blazen nu jongens; gewoon heel erg hopen op een goed resultaat morgen !
(voor NAC dan he)

0   0  
Bredafun

superboeren tegen SUPERBREDA.
alle vertrouwen nu in dit team.
succes mannen, laat zien dat we beter zijn!

0   0  
076'er in 071

Vroeger nog een keer geweest en met veel respect en open armen ontvangen daar toen bij die Ierse pub in de buurt van dat bekende plein.

Niks dan goeds voor DTC, helaas is het contact met wat jongens van hun toen verwatert.

Maar wat ik begreep is de relatie grotendeels bekoeld. Het blijft in ieder geval een apart clubje vanwege de historie.

3 punten naar Breda in ieder geval!

0   0  
Toontje

Krijg pa smeer vertrouwen als middenveld bestaat uit: NIJHOLT GARCIA EN STANS

0   0  
Dutchbird

Klopt Henkie, die supporters hebben een goede band met elkaar. Maar nu even niet!!!!!

0   0  
Hugo

Wanneer NAC vol vertrouwen de NC in wil dan doet het er goed aan om ook een periode te pakken. Om als laatste periode te pakken en daardoor in de goede 'flow' richting de NC gaan is essentieel. En als het niet met goed voetbal gaat, dan maar met knokken. Graafschap zal hetzelfde doen. Ben benieuwd hoe het, toch overwegende, lichtgewicht NAC zich hiertegen zal wapenen. Spannend potje vanavond. Eindstand 0-1. Hup NAC

0   0  
nachoreca1

Al het vertrouwen in?! Dat kan snel gaan hier....ik hoop op een punt maar vrees het ergste...desalniettemin come on nac!

0   0  
G00Ser

Ik moest even 2x kijken, maar De Graafschap - NAC wordt gewoon uitgezonden, op Fox Sports 5.

Laad alle berichten na dit bericht in