Wij gaan niet opzij

Karelse: "In eerste instantie is je verleden als speler een voordeel"

Afgelopen zondag debuteerde Ruud Brood als hoofdtrainer van NAC. Hij werd daarmee na Leo Canjels, Kees Zwamborn, Ton Lokhoff, Nebojsa Gudelj en John Karelse de zesde trainer in de Eredivisie, die ook als speler voor NAC uitkwam. Laatstgenoemde legt in BN DeStem uit waarom het niet eenvoudig is als clubman trainer bij NAC te worden.
Karelse, Lokhoff en ook Gudelj waren mannen met een meer dan respectabele staat van dienst bij NAC. Die bleek na tegenvallende prestaties niets waard. Zij werden alle drie ontslagen. Karelse: "In eerste instantie is je verleden als speler een voordeel omdat je een bepaalde gunfactor hebt. Helaas leven we in een tijd dat het vrij asociaal geworden is. (...) NAC is geen makkelijke club om trainer te zijn. Niet vanwege de druk van de media en supporters, nee joh. De slechte organisatie, dat is het probleem. Zonder goede mensen in het bestuur, lukt het een trainer niet." Groot verschil met zijn oud-collega's is dat Brood inmiddels een ervaren trainer is. Karelse verwacht dat hem dat helpt: "Dat is een groot verschil. Kilometers maken, daar gaat het om. Met de kennis van nu, had ik het anders gedaan. Toch moet ook Ruud opboksen tegen een situatie die niet ideaal is: eerst geen organisatie, nu een nieuwe organisatie."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
NAC-Feyenoord verplaatst naar 20:45 uur 29 reacties
Volgend bericht
Van den Kerkhof fluit Excelsior-NAC 35 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
0   0  
Sp1

John slaat hier de spijker op de kop!

0   0  
Wanny

Was alweer lang geleden dat het Zeeuwse orakel in De Stem werd opgevoerd.

0   0  
van Flieger

“In eerste instantie is je verleden als speler een voordeel omdat je een bepaalde gunfactor heb(t)" -

Mensen die in de 3e persoon enkelvoud spreken worden weleens aangevallen op deze site. Van Flieg vindt mensen die in de 2e persoon ev over zichzelf spreken nog vreemder. Johan Cruijff deed dat ook vaak.

0   0  
PatjeR

Hij spreekt in een mix van 3e persoon want heeft het ook over de andere ex-spelers die trainer zijn geworden lijkt me.

Prachtig dat uitgerekend jij probeert te vallen over deze vorm. Waarschijnlijk omdat je echt niks anders negatiefs meer wist te verzinnen. Triest mannetje.

0   0  
Wanny

Karel is nog te begaan met NAC en kan blijkbaar moeilijk nee zeggen als Blanco en zijn vrienden hem weer eens bellen. Terwijl dat wel verstandig zou zijn.

0   0  
Steven73

En wat heeft john in zijn trainers loopbaan nu bereikt. ???

0   0  
Michel

John heeft gelijk; het is geen makkelijke situatie en wij zijn ook geen makkelijke club. Toch begrijpt hij ook wel dat resultaten tellen, hoe gek we ook zijn op hem als oud-speler en icoon. Een topper (voor ons) op het veld maakt nog geen succes in de dugout aks trainer

0   0  
Breda1965

Karelse is een NAC HELD en een NACsupporter.Die mag van mij zoveel over NAC zeggen als hij wil.Dat mogen wij hier ook

0   0  
Jurgen

Jo Kanssen is volgens mij het langste trainer geweest?

0   0  
scheppioni

Hopelijk met de ervaring en het even wijze kijk op voetbal van Weijs hopen we sportief op de houdini act van ons NAC ! D'n Karel heeft een punt natuurlijk, hopelijk wij morgen drie !!!

0   0  
Fritske d'n Olifant

Helaas ontbreekt de grote Jan Blom in dit rijtje. Eigenlijk een schande. 11 seizoenen trainer en wist NAC in 1955 bijna naar het 2e landskampioenschap in de clubhistorie te brengen. De beslissingswedstrijd in De Vliert tegen Rapid JC ging helaas verloren. Kom daar nu nog maar eens om.

0   0  
van Flieger

Wanny - het is zo "mainstream" om Karel als een niet zo intelligente jongen neer te zetten. Onderschat hem niet.

0   0  
D'n Portugees

Adrie Bogers?

D'n Karel z'n grootste fout is geweest dat vooral hijzelf vond dat hij het had "verdiend" om hoofdcoach te worden omdat hij NAC door de NACompetitie had geloodst. En daarop is hij keihard afgerekend.

0   0  
Dutchbird

Karelse zegt het netjes maar doelt duidelijk op onwerkbare situaties vanwege falend bestuur. En dan bedoelt hij niet het bestuur van de lokale klaverjasvereniging heren van Aalst, van Weelde en Burema. Hij bedoelt jullie en die slippendrager Gielen. Jullie denken misschien dat het onheil is afgewend met de benoeming van Brood en die twee directeuren. Dat is wishfull thinking.

Let maar op wat er gaat gebeuren zodra de degradatie een feit is. Die 19.000 gekken komen niet voor jullie naar het stadion en ook niet voor een rammelend elftal in het rechter rijtje van de KKD. En die sponsoren gaan echt geen eredivisiebedragen betalen. Jullie hebben je eigen ondergang georganiseerd, jammer dat je de club meesleurt in je val. Daar gaan jullie nog heel veel spijt van krijgen.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ruud Brood begint ongunstig m.b.t. de organisatie bij NAC.

Van belang is dat de nieuwe directie/TD en de aandeelhouders/RvC beseffen dat er eindelijk rust in de tent dient te komen.

Daarom is het vastleggen van Ruud Brood tot minimaal het einde van het volgend seizoen noodzakelijk.

0   0  
Leroy Brunswijk

Begreep ook helemaal niks van de opstelling van Ruud Brood.
Staat er een nieuwe trainer en gaat die vervolgens bijna compleet met hetzelfde elftal door.
Wanneer gaat Koch eruit!
Palmer-Brown kan nog niet met de Gunners mee.
En waarom wordt cultheld Leigh niet als linkshalf gebruikt.
Van Leer is echt niet beter dan Zwarthoed.
Zet Klomp er gewoon in.
En breng Sidney veel eerder.
Enz enz enz

Laad alle berichten na dit bericht in