Overal waar we komen

Koch: "Als je dan onderaan staat na 33 wedstrijden, dan ben je terecht gedegradeerd"

Aanvoerder Menno Koch bezorgde NAC de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten. Voor de tweede keer degradeerde de aanvoerder met NAC. Eerst als, geblesseerde, huurling. Ditmaal als aanvoerder. Voor de camera’s van FOX laat de aanvoerder zien dat het hem aan het hart gaat.
Koch weet dat er verdriet bij de ploeg zit, maar dat het verdriet bij de achterban nog vele malen groter is.  “Het doet pijn om met deze club naar de Keuken Kampioen Divisie te gaan. Natuurlijk voor ons, maar met name voor de mensen rondom de club, de fans. Ik ken weinig clubs waar de fans zo betrokken zijn, zoveel steun geven, als hier.” Na de gelijkmaker die de aanvoerder voor zijn rekening nam leek NAC nog een kans te hebben op handhaving. “Het zorgde nog even voor een boost. Maar dan moet ie goed vallen. Daarna krijgen we die goal tegen en moet je er nog twee maken. Achteraf hoorden we dat Excelsior voor stond, maar daar ben je op dat moment niet mee bezig.” Toch wil Koch niet horen dat ze door deze wedstrijd gedegradeerd zijn. De aanvoerder weet dat er in de andere 32 wedstrijden niet genoeg is gescoord en NAC te makkelijk doelpunten tegen kreeg. “Ik heb het al heel vaak gezegd: we krijgen ze te makkelijk tegen en hebben te veel moeite met scoren. Als je dan onderaan staat na 33 wedstrijden, dan ben je terecht gedegradeerd.” Bron: B-Side Rats, FOX Sports

Vorig bericht
Eisenga: ''Er is maar één doel'' 58 reacties
Volgend bericht
'Leigh in belangstelling van MK Dons' 49 reacties
Terug naar overzicht
28 Reacties
0    
Martinus

Ik ga toch even mijn nek uitsteken voor Koch. Ik denk dat het niet aan hem lag. Hij is een degelijke verdediger, maar geen leider en dus geen aanvoerder. Hij stond er altijd, nam altijd verantwoordelijkheid voor de camera, ik zie bij hem meer beleving dan bij de meeste spelers. Hij mag van mij blijven, zonder band, met capabele spelers om hem heen.

0    
Geelzwartwit

Hij zei ook dat sommige spelers misschien nu nog niet helemaal beseften dat ze volgend jaar eerste divisie spelen...

Dus dat

0    
D’n opletter

Dit jongetje mag na woensdag ook wegblijven. Totaal ongeschikt, helaas niet meer op zijn oude niveau gekomen.

0    
Breda-Loyal

Koch zit van Hecke in de weg.

Kies voor de zeeuw als rechter cv. Zit meer rek in dan Menno

0    
Piet

Dat wisten we na de 13e competitieronde al, maar dat terzijde.

0    
bart

Beste speler van vandaag! Niet alleen vanwege zn goal maar ook de inzet in de duels die hij inging. Menno is 1 van de weinige die mag blijven! In de kkd sowieso prima speler en stond er dit jaar altijd

0    
Nachoreca1

Tja... wat ik vanochtend al zei... geen verrassing maar degraderen is voor mij en velen anderen een voetbal drama van formaat. In deze competitie die nog nooit zo zwak is geweest weten te degraderen is al een prestatie op zich. Ben er dood en dood ziek van en kan de verantwoordelijken wel wat aandoen... maar toch, ik zal er altijd zijn en het is de voetballiefde van mijn leven. Ik hoop dat iedereen opzout waar we niks aan hebben en verheug me stiekem al weer op de nieuwe uitdaging die voor ons ligt. Ben alleen bangat het jaren gaat duren . Come on nac

0    
De muzikant

Ik denk dat Mandy Koch dit heel goed ziet.....

0    
Dartfreak

Helemaal eens met martinus

0    
Jf

Koch is al heel het jaar kop van jut. Misschien geen aanvoerder maar wel de beste verdediger die bij nac rondliep. Ik lees dat hij van Hecke in weg staat maar wat weten we van Van Hecke die nog nooit in eerste nog eredivisie heeft gespeeld. Het roepen om eigen spelers is een idealistisch gevoel wat nergens op gestaaft is.
Damen, Meijers, Van Hooijdonk komen allen tekort voor Nac.

Koch is een van de weinige die altijd voorop gaat in de strijd. Ik zie hem volgend jaar graag terug met een ervaren speler ernaast zoals Buijs.

Woensdag zal ik gewoon aanwezig zijn en de passanten als Rosheuvel, Kali, Van Leer en Te Vrede met plezier uitzwaaien

0    
SjorsNAC

Ben het er wel mee eens dat ik hij wel als een van de weinige echt begaan is met de club. Rosheuvel, kastaneer of een muhren etc, dat zijn echt passanten, weg ermee.

0    
Jack

@ Nachoreca1

Dat dit seizoen waarin een ploeg bijna de finale van de CL haalt de competitie zwakker zou zijn dan ooit is onzinnig geleuter waar je verder niets aan hebt. Dat is nu eenmaal lastig te vergelijken, maar bovendien zijn FC Twente, Roda JC en Sparta een jaar geleden niet gedegradeerd omdat ze heel heel veel kwaliteit hadden.

0    
scheppioni

Hij zal best begaan zijn maar zijn niveau is gewoon niet goed genoeg en was in 95% van de gevallen in een rollator tempo, alleen verdedigen is op dit niveau als centrale verdediger niet genoeg !!! Nee, NAC zou er slim aan zijn om de strijd tussen van Hecke en Meijers het te laten uitvechten ! Koch zat bij jong utreg zelfs lekker op de bank, zegt genoeg !

0    
niksweerd

het kan nog.

0    
Emar

We pakken de koe gelijk bij de horens, als jullie van af de eerste wedstrijd de mouwen hadden opgestroopt had er niets aan de hand geweest. Wat hebben jullie ons pijn en verdriet aan gedaan
SCHAAM JE.
En nu wegwezen uit Breda.

0    
Prediker

Toen hij na de laatste thuis nederlaag tussen de goal en het publiek de ronde liep was duidelijk dat hij een van de weinigen is bij wie de degradatie echt pijn lijkt te doen, van mij mag hij blijven ook omdat hij heeft laten zien het niveau in de eerste divisie prima aan te kunnen!

Qua mij betreft komt wr snel duidelijkheid over wie er weg mag, kan je daarna gaan proberen te bouwen.

0    
ome cor

Inderdaad muzikante

0    
Rade

De oprechte euforie van Koch na zijn winnende op Woudestein is voor mij een van de weinige lichtpunten van het seizoen,

In de KKD zou hij prima mee kunnen met Klomp of Van Hecke naast hem en inderdaad zonder band om z’n arm.

0    
fanneke

Als jullie als team beter hadden gepresteerd stond je nu ver boven de streep Menno

0    
Ivo

Koch is vervangbaar en ik denk dat hij ook gaat vertrekken.

Je hebt met Klomp en van Hecke 2 jonge centrale verdedigers. Daar moeten 2 ervaren CV's bij, die met de keeper leiding kunnen geven aan de verdediging. Echte bazen achterin. Koch is niet de sterkhouder geweest die we nodig hadden en hebben.

0    
De Muzikant

Tante Cor: creatief. ;)

0    
Nachoreca1

@jack... onzinnig geleuter komt iets of wat betweterig over. Bovendien heb ik het niet over Ajax...daar heeft heel Nederland het al een week over tenslotte... maar meer over Excelsior, emmen, Fortuna, de graafschap.. ploegen waarbij gierend van het lachen als club zijnde boven zouden moeten staan.... Excelsior in mindere mate... Twente, roda en Sparta degradeerden uit een sterkere eredivisie hoor...

0    
NAC4Ever

Een (slechte) prestatie over een heel seizoen vind ik altijd terecht. Gaat namelijk niet maar over 1 wedstrijd.

Pech/geluk speelt een rolletje, maar is te makkelijk om het daar, na een heel seizoen, op te gooien.

0    
since1912

Ik heb me ook grandioos lopen ergeren aan alle mensen die hier Koch van het begin af aan hebben zwartgemaakt.

Heeft zich altijd netjes gedragen, nooit verkeerd uitgelaten over onze club en stond er na de zoveelste verliespartij wél om de meegereisde supporters te bedanken. Zie hem graag blijven. In tegenstelling tot échte passanten als Rosheuvel, Muhren, Kastaneer en Van Leer.

0    
Gorcumse Naccer

We hebben dit seizoen wederom verloren door een waardeloos beleid betreft keepers.. geen enkele club slijt er zoveel als wij. Vanaf het begin een goede keeper.. paar punten meer gehad. Meer vertrouwen en je was lang zo diep niet gezonken. Maar goed , de wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan !

0    
vriendjespolitiek

Ik ga nu even een vergelijking maken met Penders en Zwaanswijk
.Waren als duo goud voor NAC,maar viel er een van de 2 weg,waren ze ook beperkt,en kregen ze destijds dan ook de nodige kritiek te verduren.
Vorig seizoen had Koch Mari naast hem staan,waar hij zich aan op kon trekken.Zowel Mari als Koch zijn individueel ook niet echt op hun best,maar samen ging het toch vrij aardig.
Daarnaast heeft MvdG hem tot aanvoerder gekozen,maar dit heeft veel te veel druk op die jongen gelegd.
Ze hadden gewoon een ervaren CV moeten halen die samen met Koch het hart had kunnen vormen.Mets en Verscheuren zijn ook geen CV’s maar werden ook al misbruikt.
Daarnaast kon je al heel het seizoen zien,dat Koch die druk niet aankan om de verdediging alleen aan te sturen.
Jammer want imo is hij zo slecht nog niet en voor de KKD nog zeker bruikbaar,mits er een ervaren CV naast komt te staan.

0    
Pizzabakker

Voor een CV is het ook belangrijk wat er achter hem in de goal staat! Met een puntenpakker tussen de palen speel je dan ook een stuk makkelijker. Als je het gehele seizoen overziet hebben we achterin in sommige wedstrijden misschien niet eens zoveel weggegeven, maar ieder halve kans van de tegenstanders vloog er toch vaak heel eenvoudig in. Zelfs Birighitti had het dit seizoen veel beter gedaan dan Van Leer! Die blunderde er ook op los, maar had toch een op de vijf wedstrijden een opleving waarbij hij de meest onmogelijke ballen tegenhield. In dat geval hadden we toch een keer of vijf/zes meer wedstrijden gewonnen.

0    
Nep Han

Al werd ik, zoals de meeste van jullie, erg moe iedere keer als hij voor de camera verscheen met teksten als 'Dit had ons niet mogen gebeuren' of 'we staan er niet' week in week uit.
Maar, Menno is een van de enige, samen met Gio, die er wel elke wedstrijd vol voor ging. (En wat kon hij anders zeggen voor de camera als je zo'n ballen elftal hebt als dit seizoen)
Tuurlijk zijn het niet de beste voetballers maar ze gaan wel voorop in de strijd.
Wat mij betreft kunnen we Menno er prima bij hebben komend seizoen. Wel dan niet als aanvoerder.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja