Overal waar we komen

'Lundqvist levert slechts 150.000 euro op'

NAC ziet Ramon Pascal Lundqvist voor een habbekrats naar FC Groningen vertrekken. Volgens BN DeStem kost de Zweed door een gelimiteerde transfersom slechts 150.000 euro.
Lundqvist kwam in de winterstop transfervrij over van PSV. De middenvelder tekende voor 2,5 jaar bij NAC, maar liet in zijn contract een gelimiteerde transfersom van 150.000 euro op nemen. De Zweed kost FC Groningen dus slechts een fooi. Heel vreemd is de lage gelimiteerde transfersom overigens niet. NAC was voor Lundqvist naar alle waarschijnlijkheid geen optie geweest, als hij een contract zonder ontsnappingsclausules had moeten tekenen. Het zou kunnen dat NAC de marginale transfersom ook nog eens met PSV moet delen. De Eindhovenaren lieten Lundqvist namelijk ondanks een doorlopend contract gratis naar NAC vertrekken. Bij eerdere deals was naar verluidt sprake van een doorverkooppercentage. Mogelijk is dat bij Lundqvist ook het geval.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
81 Reacties
0    
ibio

wow! dat heeft het TH super goed geregeld!
prutsers

0    
Naccie1912

Het houdt niet op... niet vanzelf

0    
MFP

Kunnen we allemaal weer ontzettend verontwaardigd gaan doen en verwijten uiten naar de technisch verantwoordelijken, maar zo’n clausule is niet meer dan normaal. Zonder zou Lundqvist nooit naar NAC zijn gekomen. Jammer, maar de werkelijkheid.

NAC bouwt ook dit soort degradatieclausules in bij spelers. Dat ze bijvoorbeeld veel minder gaan verdienen in geval van degradatie. Dat gebeurt andersom dus ook.

0    
Viking

Ben er totaal niet rouwig om.. Rotte appel in de selectie.. Arrogant en egoïstisch.. Kreeg nog geen vrije trap of corner fatsoenlijk voor de goals geslingerd.. Houdoe jonguh....

0    
[email protected]©

Was hij ook één van de grootverdieners?

0    
Keesje

Is gratis gekomen. Kiezen of delen.

0    
D'n Deef

Leuke voetballer, snap toch aan de andere kant ook wel dat hij de Eredivisie boven de KKD verkiest..

0    
Fan uit Zevenbergen

150,000 € voor iemand die half jaar alleen op ht veld heeft gelopen is toch niet verkeerd

0    
Van "taajlaand

"Technisch hart".

Rare techniek die gebruikt is toen....

0    
Ikweethettochbeter

Mooi! Nu die andere 12 nog en we kunnen weer vooruit gaan denken.

0    
Nicky

Heeft het verschil ook niet kunnen maken (gezien we zijn gedegradeerd) ondanks dat het een van de weinige aankopen was waar ik nog enigszins plezier aan heb beleeft. ... Gratis gekomen en dan voor 150.000 weer weg.. Prima toch.

Ik wacht vooral nog steeds op een trainer... Ik vraag me echt af wat er nu nog besproken moet worden. En vooral ook wat als ze er niet uitkomen... Wat dan?

0    
ome cor

Beetje makkelijk om te zeiken op de club, maar zoals Da Pope al schrijft: zonder die clausule had Lundqvist nooit het NACshirt gedragen.
Het zou wel heel dom van hem zijn geweest en heel dom van NAC om het niet te accepteren.

Natuurlijk zou het leuk zijn wanneer we weer eens een keer een speler kwijt raken die flink geld voor de clubkas oplevert, maar in die fase zit NAC helaas nog niet.
Het klagen en schelden is zo makkelijk, maar zijn we vergeten waar we vandaan komen ?
Financieel gezond betekent niet dat het geld in Breda opeens aan bomen groeit.

0    
Rien

Wat een kut bestuur bij nac ben blij dat ik geen seizoenkaart meer heeft

0    
Joepel

Houdoe!
Buiten het feit dat het een kut clausule is, is 1,5 ton voor een jeugdspeler van psv met een matig half seizoen bij NAC een prima bedrag. Mocht daarvan de helft niet naar psv gaan uiteraard... Bovendien, als een speler zelf wil heb je er niks meer aan, zeker niet bij huidige generatie.

0    
Tombola Breda

@ MFP, helemaal mee eens. Even de pijn verbijten en weer door.

@ Rien, wij zijn ook blij dat jij geen seizoenskaart meer hebt. Doei...

0    
Hont

Fijn dat we er nog wat kleingeld voor krijgen, maar dit is voor in de KKD eeuwig sonde natuurlijk. Verwacht dat het onmogelijk is een vervanger van zijn niveau te kunnen halen.

0    
Dennis moet zwaaien.

@Rien

Wij ook... dat je geen seizoenkaart meer heeft. en het is NAC.

0    
Babosje

Zo gaat dat bij degradatie!
Wij kaapten de geweldige Rosheuvel weg bij Roda!

0    
Jantje2

Pierre bedankt hee !!! Stadion verbod geven die vent!! Waardeloze spelers gehaald , nooit verantwoording gepakt en nu dit weer !!

0    
Marco van bavel

Jammer. En door!!!

0    
J nac

Transfer bedrag daar weet bn de stem helemaal niets van af.
Ze denken het maar zeker weten kunnen ze niet of hebben hun het contract opgemaakt.
Onrust zaaien dat kunnen ze.
Prutsers.

0    
cram

Als je gratis komt dan is het gebruikelijk fors tekengeld te krijgen. Daarnaast laat PSV hem echt niet gratis gaan zonder mee te profiteren van een eventuele toekomstige transfer. Ergo: alle schijn van de zoveelste bar slechte deal voor NAC.

0    
Baosje

Fuck you NAC ... met iedere keer die kadootjes naar andere clubs toe....

stel prutsers ....

0    
Fred1

Volkomen eens met Viking , niet rouwig om zijn alleen die transfersom is zwaar ruk.

0    
Judge M.

Houdoe en bedankt Ramon!

En nu heel rap Branco vd Boomen vastleggen op 10. Die weet namelijk wel hoe je een voorzet geeft of van afstand scoort.

COME ON NAC!

0    
Tombola Breda

@ jantje2, nou inderdaad zeg. Wat een vervelende man die PIerre. Hoe haalt hij het in zijn hoofd om onbetaald, en tijdens een periode dat zijn vader op een sterfbed lag, NAC te helpen.....

0    
Kipiani

In Tilburg halen ze de juiste man, op het juiste moment op de juiste plaats binnen.
Meesterzet van die kruiken.
Van Aalst jaagt alles weg bij ons en wil alleen maar kontkruipers als Edelenbos die er ook nog schandalig veel voor betaald krijgt ook.
Wim denkt dat hij met zijn euro’s Raketic kan halen en ook Jacky Groenen kan inlijven, zonder de technisch directeur te raadplegen, omdat met geld alles te koop is.
Voor van Aalst is alles te koop of met geld alles op te lossen.
Jammer Wim dat gaat gelukkig niet altijd.

0    
L.

Dit is nu eenmaal de situatie waar we nu inzitten. spelers staan niet te trappelen om voor NAC te tekenen...

0    
Seno

Het is vrijmibo.
Laat het belangrijke nieuws maar is komen geel zwarte harten en geen passanten.
Mannen met ballen geen media kwallen. Een trainer die ons verstaat en niet naar een half jaar weer gaat.
Ja, ja fijn weekend mannen en b-siderats verras ons dit weekend maar is.

0    
van Flieger

Dit goedkope vertrek van een speler waarmee men jaren vooruitkon maakt weer veel duidelijk. Wellicht dat de laffe bezitters van de club even kunnen communiceren wat ze nu eigenlijk willen met ons NAC. Een snelle terugkeer naar de eredivisie en een stabiele middenmoter worden horen daar in ieder geval niet bij !

0    
PetöVI

150K op verdiend in 5 maanden tijd. Prima toch?
Nu een vervanger halen is belangrijk.

0    
Breda

Die tekende natuurlijk met degradatieclausule. Hij zou wel gek zijn anders.

0    
076

Flieger: schande dat Gilissen weg ging: kut bestuur
Flieger: schande dat mijn vriend PvH niet de baas was: kut bestuur
Flieger: schande dat speler door hun gehaald een clausule heeft: kut bestuur

Ik: kut Flieger

0    
willem 4,5

@petö. Ben ik met je eens, heeft niks gekost, voor die 150.000 kunnen ze weer 2 spelers aantrekken op KKD niveau en ze houden weer een berg salaris over, voor weer 1 of 2 spelers. Goeie deal, sommigen doen net alsof we Messi verkopen, zoals eerder gezegd, aardige voetballer maar geen rendement!

0    
ctk

Stop er maar mee, doek dat NAC maar op...heeft totaal geen bestaansrecht met telkens weer die incapabele mensen aan de macht! :-(

0    
Doei!

Shirt uit en zwaaien

0    
willem 4,5

@ ome cor. Schelden en zeiken is het enige wat een aantal van onze 'supporters' kunnen, zonder inhoud van contract of voorwaarden te kennen. Deze site is de enige uitlaatklep die ze hebben, zielig hoor!

0    
Maikolg

No one:
Fliegenmepper: Ik had het al voorspeld bij 27 graden aan de costa in het jaar 1743

0    
TpT

Had hem graag zien blijven, maar dit zat er wel aan te komen natuurlijk. Helaas zit de wereld zo tegenwoordig in elkaar. 150K is wel heel erg weinig trouwens. Die Lundqvist gaat het echt wel laten zien in een beter draaiend elftal.

Qua balans ga je met deze som de boot in. Weliswaar transfervrij, maar ongetwijfeld wel tekengeld en salaris zonder dat het een tegenprestatie heeft opgeleverd in de vorm van handhaving...

0    
van Flieger

Een middenmoot eredivisieclub wil Lundqvist hebben en betaalt daar een bescheiden vergoeding voor. Het ware probleem zat bij de meuk van Smulders. Voor een aantal spelers is betaald en die zijn aan de straatstenen niet te slijten, daar blijven we gvd mee zitten. En die Smuldersboys die weggaan doen dat ook nog gratis. Een vreselijke toestand. Maar het mocht allemaal van Gielen en van Aalst. De laatste weigert nu zijn fout in te zien.

Mag deze ton die we er netto aan overhouden worden besteed aan de selectie of gaat die in het gat dat Smulders en Goetzee hebben achtergelaten uit de Vloet parodie transfer ?

0    
buurman

Je zult zien dat hij bij Gron. in een veel meer uitgebalanceerd elftal lekker gaat draaien. Voor de KKD was hij goed voor goals en assisten , zie zijn results bij jong PSV. Die goals en assisten zijn we kwijt.

0    
D'n Beuk

Voor alle zeikers op het TH ..... Er was geen sterveling te vinden die in de winterstop bij NAC zou willen komen voetballen dus moest er met een hoop kunst en vliegwerk geknutseld worden om spelers te vinden die het nog ergens zouden willen proberen om op het zinkende schip te komen, daar horen clausules bij en dan is het god zegene de greep dat er een aanwinst tussen zit, helaas bleek het allemaal te mager.

Lundqvist begon nog vrij aardig maar was op het einde ook geen schim van de speler die hij zou kunnen zijn , het meest schrijnende om te zien was hoe deze over het paard getilde pseudo-vedette stond te lachen met Sam Lammers in Heerenveen toen degradatie ene feit was , dat we hier nog een paarr centen aan overhouden is mooi meegenomen verder ben ik blij dat deze geblondeerde poedel het NAC-shirt niet meer aan zal trekken

0    
Schrikbarend

Brood en brandon baily allebei erg stil

0    
Kingpatje

Je kan het ook zo bekijken. Voor niks gehaald een 100% winst dus! En heb vertrouwen in onze Tom!

0    
Arie

In een half jaar gewoon winst gemaakt op een speler die niks noemenswaardigs heeft laten zien.

TOPDEAL!

0    
ibio

Het technisch hart was een fuckin aanfluiting,
5 ton besteed aan kutspelers. En nog geen eens goede zakelijke deals kunnen maken

Het th was net zo kut als smullie

0    
Hanos

Gelukkig hebben we kai kai nog..

0    
Idc

Goed gedaan Pierre.

0    
Des NAC's

Als we dit verrekenen met de misgelopen transfersom van Vloet staan we nog een ton in de min

0    
buurman

Al die mede supporters die vinden dat het prima is dat Lundqvist opzout hebben gelijk. ..... maar NAC moet dan wel een betere speler contracteren. Wie wordt dat ?

0    
H'wiel

Hij wilde persé dichter bij huis gaan voetballen :-!.
Al met al moeten we blij zijn met die extra 150K die we nu voor hem vangen.

0    
10Diego

Ok, denk ook dat we hem zonder die clausule niet gekregen hadden.

De vraag die is: zou hij ook zijn weggegaan als er nu al een trainer was geweest die hem verteld had dat hij belangrijk is voor NAC, het team rond hem gebouwd wordt, er goede spelers zijn aangetrokken gericht op directe promotie en dat hij na een top seizoen de clubs voor het uitzoeken heeft? Bij Grun ben je 1 van de 16, bij ons ben je één van de steunpilaren.


Maar goed: geen trainer, geen as, nauwelijks spelers, geen shirt sponsor en een dramatisch bestuursmodel. Luuc blijft smilen en de Belg, ja de Belg wat doet die eigenlijk?

Is Nicole nog tevreden over haar werk?

0    
Sjorske

Tja was te verwachten... Next!!
duidelijkheid over de trainer aub.

0    
The Cosmic Gate

Ik neem aan dat hij voor dit bedrag voor straf Kali mee heeft moeten nemen ?

0    
GB

Hou s op met dat gezeik, is heel logisch dat hij zelf een limiet heeft geeist, kun je NAC dus niks kwalijk aan nemen. Die jongen en zn zkwaarnemer denken vooruit en anders was ie niet eens gekomen. Dit is gewoon een logisch en normaal gebeuren als je in de positie zit waar NAC nu zit

0    
ome cor

Veel van de mensen die hier reageren zitten al prima op niveau: onderste helft eerste divisie.
Geen feiten kennen, zelfs de feiten niet begrijpen wanneer ze duidelijk in het artikel genoemd zijn, en vooral schelden, klagen en janken.

man man man

Pierre en het technisch hart (die je overigens niet los van elkaar moet zien, maar als team) hebben geprobeerd om spelers te halen die de boel konden kantelen. Helaas wel met een budget waarmee je geen enorme geweldenaars kunt halen. Talenten, dames en heren, zijn al onder de pannen en de echte toppers mogen niet zo maar vertrekken of....... willen niet naar het NAC van afgelopen seizoen.
Het technisch hart heeft een poging ondernomen, maar is niet geslaagd.

0    
driekus

PvH, thanks, not. Waardeloze vent, ook bij t.v. commentaar, wat moet je ermee. Snap niet dat ze bij de NPO deze man inhuren en dat zal niet voor niks zijn.

0    
JohanB

Driekus, jij bent zelf een waardeloze vent!

0    
Driekus zeer

Johan B,verklaar je nader .

0    
De vis

Jammer, maar begrijpelijk. Een half jaar geleden " gratis" gekomen. Nu "150.000" euro opgebracht. Iedere euro die NAC uit dit salaris en deze transfersom haalt is winst voor de nieuwe selectie.

0    
jvt

We hangen met alles aan de achterste mem. Lundqvist was nu net één van de spelers die Tom wilde behouden. Daar gaat weer een kruisje op de Flip-over door. N

Wie brengt de spelers als Kali en Koch die ons transfergeld hebben gekost en we wél kwijt willen weg? Kunnen we dan alleen maar echt cashen door het zoontje van de trainer en de spelers van MC? Kunnen we nu helemaal niks zelf?

Over minder dan 3 weken begint de eerste training en Tom zou 80% van de selectie dan ingevuld hebben. Waar gaan we straks naar zitten kijken dan? Naar een pupillenelftal, een veredeld Jong NAC dat voor eht kampioenschap moet gaan? Het waren Vrevens legendarische woorden "We moeten wennen aan het nivo" en "In één wedstrijd heb ik meer geleerd dan een heel seizoen Juup" Als je kampioen wilt worden moet je er vanaf de eerste minuut staan, ingespeeld en al. Overtuig ons maar.

0    
SjorsNAC

Vanuit de speler snap ik het wel, groningen eredivisie of weer een ellendig seizoen in de kkd bij nac.

NAC en geld overhouden aan spelers, er is altijd weer addertje onder het gras, een clausule, een dubieuze partij etc.

Had hem graag bij nac zien blijven, zul je die dat hij bij groningen de pannen van het dak speelt, zal beter renderen met betere spelers om zich heen.

0    
Barry

Zonder clausule had hij nooit getekend? Hij komt van jong PSV...had dan iig een fatsoenljjk clausule verzonnen. Deze transfersommen zijn kruimels. 3, 4 ton wordt toch ook makkelijk op tafel gelegd door een club als Groningen tegenwoordig...

0    
Ad B uit Roosendaal

Wat een slecht bericht. Triëst dat hij NAC verlaat.

Een speler met geweldige capaciteiten die een grote bijdrage had kunnen leveren om NAC terug naar de eredivisie te brengen.

0    
Boei

Zo de enige voetballer van eredivisie niveau is ook verdwenen. Laten we ons nu maar op het halen van spelers op KKD niveau richten. Dat is al een hele klus met een vrij lege portemonnee.

0    
scheppioni

Belachelijk bedrag, typisch nac, zal helaas zelden anders zijn ! Daarbij nog steeds geen trainer !???!

0    
Ernie

Wat een stemmingmakerij hier van de redactie. SLECHTS 150.000 euro.
Hoezo slechts, je mag blij zijn dat je nog iets vangt. Bovendien als zo'n gast niet wil blijven ben je nergens.

0    
Felix

Top gedaan jongens!! Eerst grote mond over goede aankoop komende jaren bla bla. We vangen weer bot...

Lekerrr zo wanneer lozen we Kasteneer, Carolina, van Aanholt en Kali want dat is namelijk amper KKD nivo!

0    
Felix

Sukkels 0,00 voor die Vloet en weer een fooi voor Lunqvist. 150k man hoe kan je zo iets doen minimaal 300 k voor moeten vangen,

Oh jongens vergeet niet je SCC kaart te verlengen als blijk van vertrouwen!

0    
Dippo

Hardwell kom er in aub, ik zit hier met het schaamrood op mijn kaken naar dit bericht te lezen.
Hoe ver kan een club afzakken.......

0    
Lamington

Clausule niet meer dan normaal? Blij zijn dat je wat vangt?!!
Krijg toch het heen en weer zeg..
"Ik verzaak te doen wat ik hoor te doen (naar behoren presteren in teamverband) en zo gauw er op blaren gezeten dient te worden doen jullie dat maar lekker zelf." Dat is wat dit inhpudt, met bullshit cameragestamel zoals "maa.. maar.. mijn carrière, boehoeboe.."

Deze constructie, los van de persoon in kwestie, is een hardop kutconstructie met veel te veel macht bij de speler. Een misselijk dwangmiddel -naar clubs zoals NAC- van omhooggevallen slapjanussen. En heel die 'anders komen ze niet'.. dan blijven dat soort gasten wat mij betreft lekker en heel snel weg! Zit wat mij betreft kennelijk niet de mentaliteit in die bij NAC hoort / ik bij NAC vind horen.

0    
DeNeel

Begon goed, maar zakte ook al heel snel door z'n ondergrens, matige corners en vrije trappen en vond vooral zichzelf heel goed, kortom: 150.000 is nog niet zo slecht......

0    
rommel

450.000 of 150.000 veel verschil, dit is een koopje.

0    
Dutchbird

Ik heb nog wel een klusje dat de Belg misschien wel aankan. Het scorebord boven de zuid-tribune eindelijk eens repareren. Bij STVV mocht hij ook allerlei klusjes opknappen van de Japanners, zo lang het maar niet over het kopen en verkopen van spelers ging. Iedereen die zich begint af te vragen of vdA een Smulders 2.0 is, vertoont dezelfde twijfel als ik.

0    
ome cor

@Dutchbird
Van waar jouw arrogantie ?
Wie ben jij nu helemaal om "die Belg" af te zeiken.
Mafketel

0    
Youssef

Dutchbird

Wat kan hij doen aan een rechtsgeldig contract met een clausule bepaling... die gemaakt en getekend ruim voor zijn aantreden?

Bah, stemmingmaker

0    
Heksenketel

Dat noemen ze een restant van het paniekvoetbal beleid

0    
Sharkskin

Technisch hart heeft echt tot een verbetering geleid . Complimenten aan de beleidsmakers .
NOT......

0    
NOAD Forever!

Mooi, en dat in een paar maanden tijd verdiend. Goede belegging. En bij deze deal komt het geld ook echt op de rekening. Bijschrijven en op zoek baar spelers die wel voor NAC willen voetballen.

0    
zorro

prutswerk ten top...koop je een dergelijke speler terug voor die prijs....nee....prutsersss

0    
Lexke

Nou las ik dat zonder clausule hij geen optie voor NAC was geweest. Kom op zeg, hij komt van Jong PSV. Zo geweldig was hij nou óók weer niet. Dat is gewoon het pure wanbeleid bij NAC, matige spelers zulke clausules geven en niet fitte spelers halen om de boel te versterken.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja