Overal waar we komen

Luuc Eisenga: 'Een herkenbaar elftal nodig, waar mensen voor naar het stadion komen'

Twee dagen na de degradatie van onze club is vanochtend in BN DeStem een interview te lezen met algemeen directeur Luuc Eisenga. Hierin geeft hij zoals eerder genoemd aan dat NAC niet in hoef te krimpen op kantoorpersoneel en de samenwerking met Helmond Sport en City blijven bestaan. Ook ging Eisenga in op vragen over spelers an City volgend seizoen, het spelersbudget en de doorlopende contracten van dure spelers. 
Eisenga wil relativering aanbrengen in de discussie over de samenwerking met Manchester City: "Toen García en Angeliño hier speelden, waren er weinig kritische vragen over de samenwerking met City, het kan dus wel." Tien dagen terug is de Algemeen Directeur samen met technisch directeur Tom van den Abbeele naar Manchester gevlogen: "Het waren prima gesprekken. Het ging over welke filosofie wij aanhangen, hoe NAC op een goede manier van hun spelers, kennis en manier van werken kan profiteren en hoe wij iets van regie kunnen hebben over welke spelers er komen en voor welke posities. Het is een doorgaande verbintenis, dat is dus een automatisme. Er komen spelers van City deze kant op." Op de vraag of NAC het spelersbudget op peil kan houden om vol voor promotie te gaan reageert Eisenga: "Binnen de huidige financiële mogelijkheden moeten wij absoluut om promotie meedoen. Het doel van elk bedrijf is continuïteit: NAC is het kleinste familiebedrijf met de grootste multinational-uitstraling. Daar hoort gedegen en gezond financieel beleid bij." Daarnaast geeft hij aan dat NAC zichzelf niet in de vingers moet snijden door de polsstok te ver weg te zetten waardoor een tweede jaar op welk niveau dan ook de club in problemen brengt. Toch is hij positief: "Van het geld dat we nu hebben, moet zeker een competitief elftal op de been worden gebracht." De duurbetaalde contractspelers moeten per geval worden bekeken: "Het is duidelijk dat hetgeen geprobeerd is, niet heeft gefunctioneerd. Fundamenteel is er iets misgegaan. Er moet een elftal komen met jongens die graag voor NAC willen spelen en voor elkaar door het vuur gaan. Die alles doen om een betere profvoetballer te worden." Eisenga is van plan beter hierop te screenen voor de selectie voor komend seizoen: "Dus strijd, wilskracht en vol ervoor gaan. Zeker thuis, dat hebben we niet altijd laten zien. Tenminste, ik heb het niet altijd gezien. We hebben een herkenbaar elftal nodig, waar mensen voor naar het stadion komen. Met dit salarishuis mag je niet degraderen, iedereen is het daarover eens. NAC heeft een begroting en een salarishuis waarmee het in de eredivisie had moeten blijven. Dat dat niet is gebeurd, daar moeten we ons allemaal voor schamen." Alles lijkt erop dat onze nieuwe Algemeen Directeur weet wat er van hem verwacht wordt. In het interview is overigens niet gesproken over het al dan niet aanblijven van trainer Ruud Brood en zijn assistent Regillio Vrede.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

Terug naar overzicht
43 Reacties
0    
Kipiani

Moet Eisenga zijn excuses aanbieden ?
Gielen en consorten dat lijkt mij gepaster, hij heeft met zijn vrienden de zaak in nog geen jaar weer gruwelijk verkloot.
Of niet soms Joost ?
Heeft Eisenga dat gedaan ?
Flikker op !

0    
Ivo

Tja, ik blijf sceptisch. Dit soort open deuren intrappen kan iedereen.
Nu zijn daden nodig. écht die bezem door de selectie en échte versterkingen binnenhalen.
Geen afdankertjes en sjokkers meer.
En op commercieel vlak liggen er ook nog wel wat uitdagingen denk ik zo.

0    
MickJ

@ Kipiani
JUIST DE EERSTE VUILNISBAK VOOR JOOST GIELEN
Daarna nog een stuk of 15 zeker .

0    
jvt

Eerst zien dan geloven. Smulders ging ook voor NAC dna wat ie er ook onder verstond en hoe ie er ook op selecteerde. Wij hebben een technisch manager uit verweggistan die niet verder komt dan de afslag Prinsenbeek als ie al tijd over heeft ivm zijn bijberoep bij het bedrijf van zijn vrouw uit de medische sector.

Terwijl het hartstikke mis is gegaan wordt zelfs het samenwerkingsverband met Helmond Sport voorgezet.
NAC betaalt voor de verhuurde 'talenten' nog steeds 50% van het salaris. Kan men bij NAC nu nooit eens een echte beslissing nemen? We zijn gedegradeerd en de Helmond stond ook onderaan. Geen talent dat beter is geworden.

Weer zo'n geval van pappen en nathouden en voor Helmond is de samenwerking de enige reden om voor weinig geld toch aan die geëiste 18 contractspelers te komen. Dus puur aanvulling, mede daarom dat ze ook amper gespeeld hebben. Spelers bij andere clubs kosten dan ook nog eens aandacht en Tom heeft al geen focus. Selectie helemaal uitkleden en concentreren op je eigen eerste elftal. Ook je budget dus. Dit gaat zo weer vreselijk mis. Saneren en concentreren!

0    
Han Mulders

Deze verhalen hebben we een paar geleden ook gehoord, zowat exact hetzelfde. Ik ben benieuwd of deze fietsende Fries en scoutende Bels het wel voor elkaar gaan krijgen. Misschien kan Pierre ze nog wat tips over onontdekte Australische/Britse/Franse pareltjes geven?

0    
B

De eerste die zegt dat er voldoende salarishuis is / was. De rest gooide het altijd op dat er weinig geld was.

We gaan het zien.....

0    
Ed

Ad start nu pas. Hem valt niets te verwijten, Goetze heeft financieel goed werk bericht, maar stapte op. Hij wist ook wel dat het sportief niet goed zat. Nu weer bouwen en een goed team neer zetten.

0    
Breda1965

zeer weinig vertrouwen in gebakken lucht praters

0    
Breda1965

oja fuck city

0    
PatjeR

Horen we niks is het een verstopper en wegloper, kmt ie met verklaringen is het bij voorbaat al gebakken lucht en een prutser.

Manman.

0    
van Flieger

Je vraagt je af wat ze hem tijdens de intake interviews eigenlijk gezegd hebben. De man heeft moeite om erin te komen. En dan het belangrijkste punt: de begroting gaat naar beneden. Dat betekent maar 1 ding: van Aalst en van Weelde hebben keihard gelogen tegen de achterban met hun stabiele middenmoter na 5 jaar. De achterban is keihard door deze Rotterdamse proleten belazerd.

0    
van Flieger

Wellicht dat de VAR nog even naar de beelden van Justin's ereronde kan kijken.

0    
Pizzabakker

Met de tiende begroting van de Ere had NAC zich eenvoudig moeten kunnen handhaven. Ware het niet dat het een slok op een borrel scheelt of je voor hetzelfde geld 18 of 34 spelers hebt rondlopen. Lijkt me duidelijk dat je voor datzelfde geld kwalitatief betere spelers kunt halen als je er maar een stuk of 20 onder contract hebt. Als je ziet dat clubs als Fortuna, Emmen, Excelsior en VVV het met ongeveer de helft moeten doen, dan is het stuitend dat je daar nog ver onder eindigt.

0    
10Diego

Kan die TD niet praten?

0    
Mot van den Eleebba

Om te beginnen aanstaande woensdag met een elftal op de proppen te komen die volgend seizoen nog voor NAC (willen) voetballen, dit zullen voornamelijk jong NAC en onder 19 jongens zijn maar so be it. Al krijgen we 0-3 op de klote, ik hoef die mooi weer praters niet meer in een NAC shirt te zien.

0    
van Flieger

Daar moeten we ons allemaal voor schamen ? We ? Echt ? Het was toch een weeffout en H vd Aat ging het toch allemaal redden ?

De hufterige bezitters zijn de schaamte al lang voorbij. En Gielen mag dat dan als trekpop lopen verdedigen.

0    
Sjef de gevulde koek

Die woorden kennen we nu wel. Ik geef ze het voordeel van de twijfel meer kunnen we ook niet doen. Hopen dat onze Belg echt verstand van zaken heeft. We gaan het zien ben nu wel even helemaal klaar met alles.

0    
van Flieger

Het zou Bsiderats-adverteerder Eckster sieren om een keer publiekelijk afstand te nemen van zijn Facebookvriend Joost Gielen. In verband met wanbeheer, begrijpt U wel.

0    
Tombola Breda

Ik kan me voorstellen dat beide heren in ieder geval een betere indruk hebben gemaakt bij City dan onze ongeschoren patatboer met zijn stotterende steenkolen Engels en gebrek aan intellect. En onze nieuwe TD heeft in ieder geval ervaring met de Engelse mentaliteit.

0    
Ouwe Spionkop

Ik ben ook kritisch, zeker gezien de ervaringen uit het verleden, maar om de de nieuwe directeur en TD nu al af te schieten terwijl ze in feite nog moeten beginnen met puinruimen en een nieuwe selectie neerzetten slaat nergens op.
Ik moet zeggen dat ik Eisinga in interviews rustig en weloverwogen vindt overkomen.
Verder moeten we zeker alert blijven. Met name op de aandeelhouders en RVC.
Waar blijft die ervaren voetbalman in de RVC?

0    
jvt

We kunnen morgen helemaal geen elftal opstellen dat er voor volgend jaar wel om wilt strijden. Ze hebben allen of verzaakt door geen kwaliteit en geen NAC dna of het blijven eeuwige talenten. De selectie moet opgeruimd worden. Laat deze spelers zonder enige zelfreflectie maar na afloop het laatste ererondje lopen. Naar het voorbeeld van Goetzee.

NAC begint al weer keihard verkeerd; de track recordloze directie, een TD met bijberoep, handhaven samenwerking met Helmond Sport en dus een te grote selectie, dezelfde trainer? Ook Brood heeft gefaald. Het handhaven van Van Leer (verlicht opstellen?), El All, Damen als voorstopper, niet terug naar een kern van 16, geen vechtmachine... Ruud, bedankt voor je diensten. Wat verlangt jvt naar de tijd van Spelbos, Rijsbergen (ja ook hem), Brands, Ten Cate, daar gebeurde wat, daar stond iemand voor de groep waar je niet mee ging lachen, tactisch sterk en gedreven. Wat een heerlijke tijden waren dat zeg.

0    
ibio

Heb meer vertrouwen in Eisenga dan in mr-belangenverstrengeling.

Niet dat dat zoveel zegt

0    
Judge M.

"Dus strijd, wilskracht en vol ervoor gaan. "

Heel leuk die open deuren maar hij vergeet de allerbelangrijkste: RENDEMENT!

Heel leuk allemaal dat iemand als Giovanni Korte zoveel NOAD in zijn donder heeft maar die opgelegde kans die hij afgelopen zondag nog twee meter naast schoot die spreekt wat mij betreft boekdelen. Een goede buitenspeler zorgt in een seizoen voor minstens 10 assists en liefst een soortgelijk aantal doelpunten. Hoeveel had Gio er? Dat gedraaf is mooi voor de bühne maar daar pakken we geen punten mee terwijl dat wel de prioriteit moet zijn nu..

0    
De Lange

"Er moet een elftal.komen met spelers die graag voor Nac willen spelen" --> is er al contact met Ralph geweest? Verder zegt ie het bekende verhaal. Hoop dat we over een jaar weer feest hebben op P5

0    
Arie

‘Een herkenbaar elftal nodig, waar mensen voor naar het stadion komen’

"We gaan door met de samenwerkingen met City en Helmond"

Dat rijmt dus al voor geen flikker met elkaar. Je kunt individueel geweldige spelers wel tussen allemaal koekenbakkers zetten, dat wordt niks.
Of je zet een half elftal vol huurlingen neer, keerzijde is dan dat je de herkenbaarheid verliest.
Had je Snepvangers, Brusselers en Meijers dit jaar erbij gehouden ipv PalmerBrown, Fernandes en Kaikai had je al meer herkenbaarheid en waarschijnlijk net zo veel/weinig kwaliteit.

0    
ome cor

Flieg, aan het werk jong.
Niet iedere keer internetten en mensen lastig vallen

0    
H'wiel

Mooie woorden allemaal. Zouden het praatjes zijn om ons supporters te paaien en warm te houden voor het verlengen van of toch aanschaffen van een seizoenskaart? Verlengen doe ik, maar ik kom zeker niet naar het stadion voor weggooiers als Kali, Kastaneer, Karami en noem ze verder maar op...
Aanvoer vanuit het tweede zal ook maar beperkt zijn, dus kom maar op met spelers die het dan wel waard zijn om voor naar het stadion te komen.
Ik kan niet wachten tot 1 juli wanneer het samenstellen van de nieuwe selectie zo goed als rond moet zijn.

0    
Real Robert

@Arie. Helemaal met je eens. Denk je overigens dat er volgend seizoen iemand naar Helmond Sport wil? Ik denk het niet. Ja, misschien Van der Gaag, wnat die will natuurlijk vooral niet naar NAC terug!

0    
nac fan

ja maar dan wel een elftal die wel wil speten en punten pakken zodat we zo snel weer in de ere kunnen voetballen spelers met een nac hart

0    
HoogeveenscheNACCER

Geen fan van de samenwerking met City maar met 14 kwalitatief goede contractspelers en 4 huurlingen van City die wat toevoegen ben je een heel eind.
stel je wilt 11 tegen 11 spelen doe je er een paar bij die het verdienen van jong NAC of A1
Nu zitten we met 30 spelers waarvan 75% totaal niks met de club heeft.
Geen kwantitatief maar kwalitatief beleid, met toevoeging vanuit de jeugd. Daar krijgen wij binding mee.

0    
Nacdictive

@jvt: mocht RB met een voorstopper spelen dan denk ik dat we gelijk moeten kappen met hem. .. dat is jaren 80 tactiek.
Verder is er onder Brands wel degelijk gelachen.. Niks ten nadele van hem maar hij werd niet serieus genomen.

0    
Eljé

Zelfde retoriek als 4 jaar geleden, toen starten we uiteindelijk de jupiler league met de droomselectie. Zoals een groepje jongens uit de regio/clubmannen zoals Stam, Gorter en Ten Rouwelaar. Aangevuld met NOAD jongens zoals Dingsdag en bewezen doelpuntenmakers als Brands en Arts.

...

0    
SjorsNAC

Het klinkt mij inderdaad allemaal weer bekend in de oren, maarja wat moet je anders roepen. Het maakt mij geen zak uit of er een brabo of fries als directeur is, als hij zn werk maar goed doet.

0    
Ratjeduneerste

@ jvt

Wat een ongelooflijke zeikstraal ben je. Daarnaast verkondig je complete onzin.

Hoe kom je erbij dat de jongens bij Helmond niet gespeeld hebben?
- Van der Gaag 26 wedstrijden.
- Meijers 34 wedstrijden.
- Snepvangers 33 wedstrijden.
- Sprangers 33 wedstrijden.
- Brusselers 16 wedstrijden (geblesseerd sinds januari)

Inderdaad, ze hebben dus allemaal het meerendeel van de wedstrijden gespeeld. Daarin hebben zij het team niet op sleeptouw kunnen nemen maar wat verwacht je van een paar jongens van NAC in de leeftijdscategorie 18-21 die bij een club spelen die zelf slechts één stap verder is op voetballend gebied.

Daarnaast ben ik onder de indruk van jouw kennis over onze TD. Heb je een tracker in zijn auto zitten of werk je zelf bij het cosmeticabedrijf van zijn vrouw? De beste man is ook mee naar Manchester geweest en heeft ook de gesprekken met Helmond bijgewoond. Hij staat onder contract bij NAC dus voert vanzelfsprekend werkzaamheden uit.

Heel leuk dat je nog een waanidee hebt dat een trainer met enig charisma en uitstraling zin heeft om in onze club te stappen, gaat niet gebeuren kan ik je zeggen.

Maar laat in godsnaam onze nieuwe directeurs eerst eens een tijdje hun werk doen en alles inventariseren zodat we ze volgend jaar kunnen evalueren en beoordelen.

Wat halen mensen als jij de club nog verder naar beneden zeg. Kritiek op hen die het toekomt heb ik geen enkel probleem mee, maar mensen die net in dienst zijn en nog geen tijd hebben gehad zich te bewijzen hoef je niet met de grond gelijk te maken. Misschien zet de koffiejuffrouw wel hele vieze koffie al jaren? Doe daar maar eens research naar.

0    
Castle

Hij verstopt zijn eigen niet ,zoals veel trainers bestuursleden doen hij zegt gewoon promoveren

0    
Maarten

Herkenbaar elftal inclusief de huurlingen van City. Kap met die zooi.

0    
van Flieger

Sprangers 33 wedstrijden gespeeld ? Hahaha, ja de laatste 12 minuten zeker.

0    
Ratjeduneerste

@Flieger

O.a. 7 volledige wedstrijden en 6 maal 30+ minuten. Daarnaast heeft hij verschillende wedstrijden gemist wegens interlandverplichtingen.

0    
Gvd

Nou ratjeduneerste, we moeten het ook niet overdrijven. 7+6 is nog altijd geen 33. De NAC’ers zijn door Alflen voornamelijk als wissel gebruikt.
Alflen had wel alle vertrouwen in Meijers. Deze speelde bijna alle wedstrijden volledig maar heeft dit jaar alleen maar ballen weg kunnen trappen. Brusselers had/heeft de pech van een langdurige blessure, die stond er anders ook wel in.

0    
Gvd

Vreemd dat er nog lieden zijn die beweren dat de MC samenwerking een succes is of er nog mee door willen gaan.
MC is mijn inziens minimaal medeverantwoordelijk aan de degradatie. MC heeft NAC in de voorbereiding veel en veel te lang aan het lijntje gehouden (PB, illic, Muric en who else) en dat kan zo maar weer gebeuren.
Geen enkele binding met NAC, een blokkade voor doorontwikkeling van eigen talent, winstbejag en eigen belang eerst, de MC deal sucks.
Neem de tijd en los het zelf op met inderdaad een herkenbaar team en als het dan toch moet, max 1 of 2 huurspelers. Uiteindelijk is de club met zo’n achterban groot genoeg om het zelf te doen.

0    
Nacdictive

@Gvd: heb je een klap van een molenwiek gehad? (Mede)Verantwoordelijk voor degradatie?
NAC moet zijn eigen broek ophouden en niet met afgezakte broek wachten op bretels vanuit manchester..?!

0    
1pLUS

Volgend jaar staat er gewoon weer een leger aan transfervrije spelers of huurlingen van manchester het zesde.

0    
Gvd

@nacdictive,
Lees nu eens goed, ik denk dat we hetzelfde bedoelen. Niet afwachten maar handelen.

Laad alle berichten na dit bericht in