Overal waar we komen

NAC wil door met samenwerking City en Helmond

NAC-directeur Luuc Eisinga zegt in gesprek met BN DeStem dat het samenwerkingsverband met Manchester City wordt gecontinueerd. Dat betekent dat er ook volgend jaar huurlingen van de Engelse club in Breda actief zullen zijn. 
Daarnaast lijkt de directeur door te laten schemeren dat ook de samenwerking met Helmond Sport een vervolg gaat krijgen. Dit jaar werden er vijf NAC-spelers bij Helmond gestalt, namelijk Bodi Brusselers, Diego Snepvangers, Richelor Sprangers, Bart Meijers en Jordan van der Gaag. De Brabantse ploeg eindigde op de laatste plaats. Van City kreeg NAC dit jaar meerdere spelers. Erik Palmer-Brown, Luka Ilic en Paolo Fernandes konden niet voorkomen dat NAC degradeerde. Keeper Aro Muric vertrok na één wedstrijd in de goal.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
71 Reacties
0    
Nacman

Prima, maar wel onder de juiste voorwaarde!

0    
Emar

Ze leren het niet. Pffffffffff

0    
bart

Jeugd ervaring oplaten doen bij Helmond is prima.
Gratis spelers krijgen van City die hopelijk het niveau verhogen en in ieder geval ruimte geven aan nac om in goede basis spelers te investeren is prima. Als de basis maar staat met 11 contract spelers en als aanvulling de cityspelers er zijn. Vergeet niet dat we ook jongens als Manu García, ambrose, unal en Angelino hebben geleend voor niks! Hopen op zulke spelers

0    
malpolon

Voortzetting van de samenwerking met Helmond Sport is natuurlijk noodzakelijk. Waar moeten we anders Kali, Kastaneer en al die andere overbodige spelers stallen?

0    
076Mike

Jaja.. En dan ergens punten te kort komen omdat je ze verspeeld hebt tegen helmond..

0    
drsMarcellus

Emar,

Als de jongens van City aanvullende kwaliteit op de basis zijn vind ik het prima. Het moet echter niet zo zijn dat NAC denkt te kunnen bezuinigen op goede eigen spelers omdat ze wat huurlingen van City krijgen. Dat is waar het fout is gegaan onder Smullie.

0    
Chris W.M.

Zolang de City deal maar gebruikt wordt zoals deze bedoeld is. Dus eerst eigen selectie/basis samenstellen en alleen de plekken waar je tekort komt jongens uit Manchester halen.

Zelfde geld voor Helmond. Eerste en tweede keuze in Breda houden en alleen de derde keuze, jongens als Mashart en wellicht van Hecke laten rijpen in Helmond. Weerstand bij Helmond is echt groter dan bij Jong NAC en onder 19.

0    
Babosje

Juist Chris!
Dat was de insteek!
Eerst een goeie basis en dan de zwakke plekken opvullen met City!
Er moet en zal nog veel gebeuren bij ons NAC!
Tis godver nou nooit eens rustig!
Dit wordt een lange zomer...!

0    
Ivo

Naar Helmond:

- Mashart (want we hebben 4 linksbacks)
- Reuvers
- Van Hooijdonk
- En eventueel Karol Niemczycki.

De laatste 3 zijn klaar voor de volgende stap maar nog niet goed genoeg voor een basisplaats in NAC 1.

0    
?

Doek Jong NAC op en breng de spelers die de jeugd ontgroeid zijn, maar nauwelijks zicht hebben op speelminuten in het eerste, onder bij Helmond. Beschouw de spelers uit Manchester daadwerkelijk als aanvulling, en niet als bouwstenen. Besteed je geld nuttig en kies voor een paar dragende krachten in plaats van een groepje net-nieters. En durf dus bovenal het risico te nemen om een seizoen lang met bijvoorbeeld Van Hooijdonk en Van der Gaag in de spits te spelen. Als het in het belang van NAC is om eerst een seizoen aan te sterken, op zowel bestuurlijk als sportief gebied, wees dan niet bang en neem dan de tijd. Promotie kan ook later nog.

0    
?

Doek Jong NAC op, en breng spelers met nauwelijks zicht op speelminuten onder bij Helmond. Beschouw de spelers uit Manchester daadwerkelijk als aanvulling, en niet als bouwstenen. Besteed je geld wijs, en haal een paar dragende krachten in plaats van een voltallig elftal net-nieters. Durf dus ook het risico te nemen om bijvoorbeeld een seizoen lang met Van Hooijdonk en Van der Gaag in de spits te spelen. Indien promotie moet worden uitgesteld om zowel sportief als bestuurlijk aan te kunnen sterken, neem dan vooral de tijd.

0    
Nacdictive

Ik vind dat je een kern van 14-15 spelers moet hebben (excl spelers die verhuurd worden aan HS) en dat de mc huurlingen mogen bewijzen een meerwaarde te zijn..

0    
NAC4Ever

Zou jong NAC niet opdoeken. Kun je meer spelers ontwikkelen door ze te laten spelen.
Helmond gaat echt niet 11 NAC huurlingen opstellen.

0    
Brecht

Ok dat is alvast 6 punten in the pocket.

0    
Zippo

Gelijk een goed NAC-elftal gaan bouwen! Dus niemand even rustig op vakantie dit jaar, gewoon doorbouwen gvd!

0    
??‍♂️

14 a 15 spelers is veel te weinig
Kijk alleen nu al ns dit seizoen hoeveel gebleseerde er waren

0    
Fan uit Zevenbergen

M city gaat wel wat aardige spelers sturen nu want die hebben er belang bij dat nac weer wat hoger speel
Dit seizoen is gewoon de fout gemaakt door Hans Smulders

0    
Talent

Over de samenwerking met City, Helmond en het falen van passanten het afgelopen seizoen lees je in mijn column hieronder: http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/columnlees.asp?id=337

0    
ome cor

Muric en Ilic kunnen we er in de eerste divisie best bij hebben hoor.
De eerste zal dat zeker niet willen en de tweede zal zich ook vast wel te goed vinden.

City moet ons wat talentvolle input brengen, de verwachting mag dan vanuit Breda niet zijn dat je ervaren kartrekkers krijgt. Het is hetzelfde als spelers van jong NAC, maar dan zou het een tandje hoger qua niveau moeten zijn.
City-huurlingen moeten niet de bepalende spelers worden, dan ben je je eigen identiteit kwijt.

Spelers laten rijpen bij Helmond Sport lijkt me ook een prima optie. Wel graag na 1 seizoen evalueren en of bij de selectie halen of afscheid van nemen.

0    
Geeltje

Hier zit Helmond toch ook niet op te wachten na zo’n kut seizoen?

0    
De professor

HOPELIJK IS DE SELECTIE OP 1 JULI VOOR 95 % rond, zodat we met een ingespeelde selectie aan de competitie beginnen.

De vorige td hoonde deze opvatting weg. Zou niet haalbaar zijn! HET RESULTAAT VAN DIE OPVATTING IS BEKEND......

0    
NAC4Ever

@De Professor

Als je snel je selectie samen wilt stellen lukt dat prima. Niet als je dat goed wilt doen. (Helaas is dit Smulders afgelopen zomer beide niet gelukt).

0    
Cambridge

De as, het geraamte van het elftal moet staan. Daar heb je ervaren mensen nodig die voor de continuïteit gaan zorgen bij NAC. Die gewoon weten wat er gevraagd wordt.

Dat was meteen het (luxe)probleem vorig jaar, Manu García, Ambrose en Mari waren van een uitstekend niveau voor NAC maar speelden op cruciale posities. Investeer in een goede as en zet daar huurlingen omheen. Dat zorgt voor een betere continuïteit.

Goed voorbeeld is zo’n Post van VVV. Zeker niet de meest aansprekende speler van de eredivisie maar wel een jongen waar je op kan vertrouwen. Verzaakt nooit.

0    
10Diego

Bij Helmond zijn ze niet blij met de spelers die van ons kwamen.

Goh 8 maanden zeiken op Smulders maar zijn strategische keuzes worden in stand gehouden.

Samenwerking met Helmond? Het getuigt echt van volkomen misplaatst superioriteitsgedrag. Welke eerste divisie club zit er op spelers te wachten die niet goed genoeg zijn voor NAC ?

0    
Zwampie

Smulders heeft ook niet gezegd in welk jaar.

Smulders maakte de fout om te zeggen ,even zelf een elftal te bouwen en MC niet nodig te hebben. Echter ging hij wel zitten wachten op de keeper.
Dit seizoen heeft hij zich in alle facetten zijn eigen tegen gesproken, en NAC onnodig in de problemen gebracht.

Smulders kon geen team samen stellen en wist dit ook en zoekt nu het wat gemakkelijker om spelers bij clubs onder te brengen.

0    
Molenschot Loco

Dan zou ik nogmaals proberen toch Muric terug proberen te halen......om die pannenkoek om van leer te vergeten...de slechtste keeper ooit die ik bij nac heb gezien.....

0    
van Flieger

Smulders gaf zichzelf toch 5 jaar de tijd ?

0    
De Scout

Als City ons weer een Manu Garcia levert, dan helpt dat we bij de strijd om promotie!

0    
Amarilla Negra

@Molenschot Loco

Je gelooft toch niet dat die Muric in de KKD gaat keepen? Dat is het grootste talent van zijn generatie, niet voor niets dat Guardiola hem al veel minuten gaf in bekertoernooien dit seizoen. Je zal echt 2 categorieën lager moeten kijken binnen City voor spelers die naar ons zullen komen

0    
Bijna Carnaval

Krijg je weer ongemotiveerde klasse D talenten aangeleverd als je pech hebt. En bij NAC denken ze dan ook nog dat ze het elftal moeten gaan dragen...Ze moeten zich eerst eens focussen om in elke linie een ervaren speler aan te trekken. Dat geneuzel met City zien ze bij NAC helemaal verkeerd. Ze moeten het benaderen als aanvulling, niet als invulling...

0    
Ivo

Een paar talenten huren is prima, als je eigen basis maar op orde is, en de huurlingen die je van Man City krijgt niet degenen zijn die de boel op sleeptouw moeten nemen.

Dit betekent ook dat Man City huurlingen geen automatische basisplaats meer krijgen, wat eerder wel het geval was.

0    
Roodwitblauw

Misschien dat Helmond sport dan de oplossing is in plaats van manchester city. veel plezier op de vrijdagavond???

0    
Johan Apeldoorn

Zullen we niet eerst eens een grondige evaluatie houden van het dit seizoen? Ik mis toch echt wat de meerwaarde is van deze samenwerkingen.

Een vereiste moet in mijn ogen zijn dat je het NAC shirt met trots draagt. Heeft een huurling dit?

0    
10Diego

Ik heb een seizoen lang Helmond Sport online gevolgd, oa via Facebook. Daar kotsen ze van de NAC “ talenten”. Ze zijn laatste geëindigd met onze top talenten.

0    
Ivo

@10Diego

Jongens die noodgedwongen maar ergens gestald moesten worden wegens een achterlijk grote selectie.
Nogmaals, de bezem moet door de selectie, de echte talenten kunnen later prima een jaartje rijpen bij Helmond.

De spelers die nu terugkomen van Helmond zijn niet-selectiewaardig en moeten eigenlijk weg. Maar ja, doorlopende contracten...

0    
buurman

Hoe kun je dat met droge ogen beweren als dit seizoen geen enkele speler van MC meerwaarde heeft gehad, je bent gedegradeerd als nummer laatst en ook Helmond Sport is laatste geëindigd? Zeg dan dat wederzijds geëvalueerd wordt in hoeverre we doorgaan met deze samenwerkingsverbanden.

0    
scheppioni

Met city heb ik veel minder vertrouwen nu, want we zullen categorie h spelers krijgen en helmond nu samen in de kkd is ook uiterst vreemd !?
Ik kan me steeds minder vinden in deze fries !

0    
Rade

Zou t niet zo zijn dat er gewoon afspraken op papier staan waar NAC niet onderuit kan? In Helmond zitten zitten ze niet op onze jongens te wachten en wij zitten toch niet op de volgende Faupala, Barker en Smith Brown te wachten??

Reuvers en Mashart verhuren?? Die moeten in de basis nondeju!!

0    
10Diego

Ik geloof wel in een fitte Ilic. Ambrose kwijnt weg in Liga 2 in Frankrijk.

0    
A3

Liever geen samwnwerking meer, is van geen enkele toegevoegde waarde.

0    
Jeffrey

Stop met City. Weer dezelfde fouten. Wij willen een elftal waar we er samen voor willen knokken. Die MC kinderen kunnen dit niet waarmaken. Geen vreemdelingenlegioen meer! De geest van Smulders gaat maar door, belachelijk!

0    
Ratjeduneerste

@ ome cor

Jongens als Muric kunnen we er in de Europa League zelfs bij hebben. Ga er maar niet vanuit dat zulke talentvolle jongens nog onze kant op komen.

Daarnaast maak je de fout door te zeggen 'City moet'. City moet niks, NAC is een zakenpartnertje die zij gebruiken zoals zij willen. Dat is al vaker gebleken. City trekt bij NAC aan de touwtjes en niet andersom.

En over welke eigen identiteit spreek je nog bij NAC? De identiteit die er was van hard werken en beunen is allang niet meer. Is onder Vreven enigszins in beeld gekomen maar dit is niet de club waarmee ik mij als 6-jarige jongen mee identificeerde.

Ik ben heel benieuwd, in ieder geval wel snel enige vorm van communicatie van de nieuwe AD. Transparantie is in zo'n fase van belang. Daarnaast snel gehandeld en het contact met City direct gezocht.

0    
Frits

Als Brood niet de nieuwe trainer wordt, weet ik al "hoe laat het is".Dan vrees ik weer een te zwakke selectie!

Brood weet als succesvolle ervaringsdeskundige wat er nodig is!!!

0    
Harold

Bedoel je Roed Brot, van het totaalkutvoetbal?

0    
since1912

@ Jeffrey

Ene Angelino en Manu Garcia vergeten?

Het samenwerkingsverband met City is hartstikke zinvol, mits goed gebruikt. Je moet namelijk gewoon een kwalitatief uitstekende selectie samenstellen van eigen spelers, en dat aanvullen met wat je vanuit Citt krijgt. Niet andersom.

0    
since1912

Men lijkt hier ook vergeten te zijn dat we een niveautje lager gaan spelen. City spelers zoals Ilic en Fernandes, die niet goed genoeg waren voor de Eredivisie, komen in de KKD veel beter uit de verf.

0    
Jeffrey

@since 1912 dat weegt voor mij niet op tegen die 14 zwakke broeders van City.

0    
Bijna Carnaval

De mensen die zijn aangetrokken willen dus het beleid wat blijkbaar niet heeft gewerkt doorzetten. Dan heb je ze toch niet helemaal op een rijtje?!? Mafkezen zijn het. 0,0 visie. En toch zitten de meeste van ons volgend seizoen weer, vol goede hoop op de tribune. Er moet echt snel wat gebeuren. Maar helaas gaat er niks gebeuren. Want niemand gaat die aandelen kopen. De club gaat zo naar de klote. En wij staan erbij, en kijken er naar. Machteloos...

0    
Dutchbird

Je zal maar supporter van Helmond Sport zijn. Weer een jaar naar de kloten.

0    
Thebeek

Laat de smith-browns, barkers, naahs, wc borstels (palmer-brown), fapaula's en fernandeses, maar weer komen hahahaha

Stoppen met die shit aub!

Geen binding met de club, groen als gras en geen kwaliteit zucht

0    
Pietjebel

De beste talenten van mc komen niet na ons
Fc rente en heerenveen weten ook aardig de weg bij hun

0    
ctk

Ok, nu is het mij al duidelijk dat deze goede man ook niet geschikt is om NAC te leiden!
Hoe haal je het in je hoofd na zoveel mislukkelingen om die achterlijke deal voort te zetten.
Krijgen we weer een stuk of 5 randdebielen die amper weten dat de bal rond is.....pfff heb nu al geen zin meer in volgend seizoen!

0    
Ed

15 eigen spelers en de rest jeugd en mc. Punt!

0    
Juupke

Zorg dat je een as hebt met NOAD mentaliteit en kwaliteit om het team te dragen, dan gaat de rest ook mee en creeer je een team dat serieus kans maakt op de titel! Makkelijk gezegd maar daar trek je ook het stadion mee vol!

0    
Breda1965

kap toch met die gebakken lucht onzin.Fuck city..wat een kul zeg.We gaan weer op de goeie weg,man man man.Leren zullen ze het nooit.Fuck de nieuwe ad fuck de nieuwe td.HET WORDT ZO HELEMAAL NIKS...fuck de grote 3,nagels aan NACs doodskist

0    
vriendjespolitiek

Waarom laten we de talentjes uit de jeugd geen half jaar/ jaar stage lopen bij MC,ipv ze te verhuren aan een Helmond Sport.Denk dat ze dan meer leren als nu.Daarnaast speel je straks tegen een paar van je eigen spelers,lijkt me nu ook niet bevorderlijk voor een ontwikkeling.

0    
Haafie

Ik zie graag gewoon een paar volwassen basis spelers en ook vooral jong nac spelers, die hebben tenminste hart voor de club ipv halfjaar spelen en daarna andere club. Die hebben nog niet zo'n naam.

Alleen City spelers opstellen wanneer nodig. Op naar een leuk seizoen.

0    
Jesse

WAAROM, bij NAC wordt een jonge speler al snel als een talent gezien. Stoppen met die onzin !!

0    
Jf

Ik zou graag Nabil Touaizi zien komen van Man City. Een spits dit meevoetbalt, scoort en anderen in positie brengt om te scoren.

0    
Pizzabakker

Ilic zal waarschijnlijk nog wel een jaar blijven. Zijn jongere broer zou toch komend seizoen ook naar Breda komen? Van mij mag hij blijven. Heeft toch wel potentie laten zien, met name de periode kort voor zijn langdurige blessure. Volgens mij had hij het bij NAC best naar zijn zin ondanks de slechte resultaten.

Verder vermoed ik dat Smulders te weinig veeleisend is geweest in de City-deal. Hij wilde de Engelsen niet voor het hoofd stoten met het oog op zijn eigen verdere carrièrekansen binnen de City Group. Hij had zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt sterk moeten maken en eisen dat bijvoorbeeld zo'n Douglas Luiz naar NAC was gekomen toen hij geen werkvergunning kreeg in Engeland. Girona wilde hem helemaal niet terug in eerste instantie, aangezien die de selectie op dat moment al op orde hadden. City heeft dat toen afgedwongen, maar hier had echt een kans gelegen om zo'n groot talent naar Breda te halen. Een speler die wel het verschil had kunnen maken afgelopen seizoen.

0    
Dutchbird

De lamme helpt de blinde.

0    
Arie

Oprotten met City en oprotten met Helmond!

Wat heeft de Algemeen Directeur uberhaupt te maken met die deal? De TD moet invulling geven aan de selectie en bepalen of City nog nut heeft.
De AD gaat hier helemaal niet over.
Of zou Eisenga dit zeggen, omdat de grote 3 graag door willen met City?

0    
Diep Holland

Zoals City. NAC , gebruikt / misbruikt , gebruikt / misbruikt NAC, Helmond.

Zoals NAC zich laat gebruiken door City, laat Helmond zich gebruiken door NAC.

Het heeft dan ook niets met hart voor de jongens of de club of de regio , te maken .

Hart voor geld, heeft en kent geen andere wortels dan het wortelloze uitbuiten .

Soortgelijk als een zich er aan uitleverende mensheid , dit hedendaagse wereldslavendom , waarmee ze menen te overleven , voor hun ogen ziet plaatsvinden in de neergang van de ultieme bestaansvoorwaarden , natuur, klimaat in de zich steeds helderder voltrekkende neergang.

Je in je leven en omgang verbinden en afstemmen op je Leefvoorwaarden , inplaats van je liefde uitverkopen aan de blinde razernij van het geld, waarin het kortstondig Ajax-feestje , ook slechts dient om door de wereld geldpotten verscheurd en leeggeroofd te worden. Dat spel, die brood en spelen, die slavenhandel is waarbinnen uw supporter ziin zich voltrekt . Waarin huurlingen stallen bij Helmond , hetzelfde is als huurlingen van City , stallen bij NAC. En waar eindigen deze beide clubs?

Zie voetbal en de huidige wetten die er de regie hebben als het kerkhof van het neo-liberale wereldkapitalisme . De elftallen op de slachtvelden als het stuiptrekken . Zoals die zelfde omgang , de natuur en het klimaat vernietigen .
Is er een oplossing ? Ja van oogklep-economien die parasitair zijn ingericht in doen en laten, voelen , denken enz, naar inclusieve economien . Die laatste economien , die niet de blindheid van de geldrazernij dicteren , maar inclusief vanuit leef en mens voorwaarden weloverwogen tot een omgang komen , zullen ook een ander zicht op ,...bv , zoiets als voetbal, sport; spelers , talent; wedstrijd, spel en liefde er voor , transformeren naar een mindset , geborgen en opkomend uit een aarde niet langer geplunderd en leeggeroofd door het wereldslavendom , van een mensheid verkocht aan ' ten koste van ' - economien.

0    
Jf

Die City regeling hoeft niet nadelig te zijn. Voorheen leende we spelers bij Ajax Feijenoord en psv maar dat kan niet meer aangezien zij in de KKD spelen.

City heeft veel talenten en die zouden de Nac selectie moeten aanvullen. Minder eigen spelers kopen maar een aantal kwaliteitsspelers aanschaffen zodat je vermogen op het veld staat in niet op de bank zit.

0    
Pizzabakker

Een nieuwe mental coach dient zich in ieder geval al aan! Diep Holland kom er maar in! Even onze talentvolle spelers weer met beide beentjes op de grond neerzetten.
Veel geld hoeft hij er ook niet voor te ontvangen denk ik!

0    
Real Robert

Door spelers als El Allouchi, Reuvers, Carolina daar heen te sturen, als ze welkom zijn tenminste, krijg je in

ieder geval 50% van de salariskosten terug.

Ga maar net 3 of 4 spelers door volgend seizoen. Waar je nu geld voor kunt krijgen, zoals voor Verschueren,

vaak geblesseerd, rugpijn Kali, misschien een video maken voor de zandbak, en onze jonge Poolse keeper,

snel verkopen.

Echt schoonmaak houden en, indien nodig je verlies maar nemen.

Binnen 1 jaar promoveren; wie gelooft er in sprookjes?

Je moet helemaal opnieuw beginnen, en dat zonder centen. Die nieuwe AD maakt mij niets wijs!

0    
wvb

samen werken met een concurrent.... goed bezig jongens!

0    
snakie

Ze blijven gewoon lekker doorprutsen. Lapmiddeltjes totdat de passanten weer een nieuw baantje hebben.

0    
Belgische Naccer

Ik zeg 1 woord:

MURIC!

0    
gebruikersnaam

Uit principe moet Nac dit soort clubjes als Man City, psv, ajax etc niet helpen ze kopen alles wat los en vast zit met de hoop 1 goeie te hebben die de kosten dekt en om de concurrentie voor te zijn.

Heel de eredivisie bestaat bijna uit huurlingen zo kan je lekker bouwen als je geen psv of ajax bent en dat gaat dus alleen maar erger worden.

Ze doen net of t hogere wiskunde is maar tis gewoon voetbal.... gras leer met lucht en een witte streep en iemand die tegen t leer trapt

passie emotie, trots, trouwe aanhang etc maken een club
ben er klaar mee lekker juichen voor iemand die je volgend jaar weer verrot kan schelden (uit de wedstrijd schreeuwen)

0    
Loukske

Wie heeft deze 2 amateurs aan de macht gebracht vraag ikme dan af , de grote 3 de rvc , wie zalt zeggen en wie zal zeggen hoeveel Congolezener komend jaar hiet spelen . Weet weldat ik er nu al geen vertrouwen inheb , iedereenziet dat samenwerkingniet werkt en dat de eigen jeugd niet doorbreektzo en wat doen ze... ik herken me totaal niet meer in mijn club en snap ook niet dat je zón club na al die jaren niet definitief in de subtop vd ere weet te houden en dat nietszeggende clubs als Heracles dit wel voor elkaar krijgen, weet wel dat als dit zo blijft duren declub definitief kapot gaat...

Laad alle berichten na dit bericht in