Overal waar we komen

NAC gaat in gesprek met supporters

NAC heeft aangegeven in te gaan op het verzoek van supporters om een gesprek te voeren met de clubeigenaren. In dit gesprek zal de zorgwekkende situatie waarin NAC zich begeeft aan bod komen. De supporters maken zich zorgen en willen horen hoe de clubeigenaren denken uit deze situatie te komen.
Vanmorgen werd er door de supportersvereniging, Stichting Breda Loco's, Stichting vak G, FrOnt76 en de Clubraad een manifest naar buiten gebracht. Hierin eisten zij een gesprek met de clubeigenaren, met succes. NAC heeft de Clubraad laten weten een vergadering in te willen plannen om de zorgen van de supporters te bespreken. Een afvaardiging van de Commissie van Aandeelhouders en de Raad van Commissarissen zal aansluiten bij de vergadering. Ze gaan in gesprek met de Clubraad en afgevaardigden van de daarbij officieel aangesloten geledingen. De Clubraad is namelijk in dit soort situaties de officiële en strategische gesprekspartner die de belangen van supporters behartigt, aldus NAC in een reactie.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
90 Reacties
0    
Guuske

We heffen het glas, doen een plas en alles blijft zoals het was....

0    
since1912

Triest dat het zo ver heeft moeten komen. En op de korte termijn gaan de 11 op het veld er echt niet beter van voetballen.

0    
Badeend

Ik ben benieuwd.

0    
Hugo

Ik sta niet achter een gesprek 'eisen' met de heren die bij gods gratie de club in leven hebben gehouden. Want laten we eerlijk zijn. NAC bestaat nog dankzij de investeerders. Maar aan de andere kant kan een goed gesprek echt geen kwaad en wellicht is dit een goede alle neuzen dezelfde kant op' stap.

0    
Harrie

Wat zal het opleveren

0    
Zorro

je zal ze toch te vriend moeten houden....geld is macht wie macht heeft bepaald. Maar een gesprekje moet kunnen das waar, maar het lost niets op voor de korte termijn.

0    
Ollie bier halen

Kunnen we ondertussen ook even proberen om niet te doen alsof we al gedegradeerd zijn. Er zijn nog minimaal 14 wedstrijden te spelen. Beetje NOAD bij alle negatievelingen kan ook geen kwaad. Volle bak achter NAC nondeju!

0    
JN

De aandeelhouders willen ook dat het goed gaat met NAC. Uit clubliefde en marktbelang.

We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde. Wellicht goed om een gesprek te voeren met elkaar, neuzen dezelfde kant op, enz...

0    
Ojee

O... dus een gesprek eisen staat gelijk aan een verzoek? Dan had ik dat stukje even misbegrepen.

0    
WW

Goeie zaak. De rolluiken dichtdoen en jezelf verstoppen is niemand bij gebaat, zeker ook als het slecht gaat, transparantie is altijd een goeie zaak en wie weet komt die nu.

Want ik ben toch ook wel benieuwd wat de eigenaren nu echt met NAC willen.
Ze hebben NAC gered en daar kan eenieder alleen maar dankbaar voor zijn, maar lijken daarna een soort 'pappen & nathouden'-strategie te hanteren. Iedere keer een pleister plakken, terwijl de patiënt eigenlijk een operatie nodig heeft.

Al moet ik daar onmiddellijk aan toevoegen dat NAC er ook een handje van heeft geld echt te verkwisten. In de 2 jaar JL hadden we 2x de hoogste spelersbegroting van de gehele divisie. Daaraan gerelateerd kwam er sportief eigenlijk geen ene ruk uit: je pakte bijvoorbeeld 0 periodetitels en dat we gepromoveerd zijn is gezien de thuiswedstrijd tegen NEC in de play-offs eigenlijk een klein wonder. M.a.w. de eigenaren hebben toen NAC wel degelijk van voldoende middelen voorzien er een sportief succes van te maken, en slechts met heel veel geluk is dat uiteindelijk ook gebeurd. Maar dat was letterlijk een geval van meer geluk dan wijsheid.

En nu gaat het weer fout: lopen er allerlei 'deskundigen' rond, die allemaal een deel van de taart moeten hebben. Ik hoorde Van der Gaag de uiterst foute redenering erop na houden "stel dat zo'n voedingsdeskundige of sportpsycholoog je een paar procent beter maakt". Dat moet de vraag helemaal niet zijn. De vraag moet zijn, of je met degelijke ouderwetse voetbal know-how en/of een paar echt goeie voetballers voor het team als geheel niet veel meer dan een paar procenten zou pakken, oftewel veel meer return on investment per geinvesteerde euro?

Want alle deskundigen ten spijt, we staan volkomen terecht stijf onderaan. Kunnen de spelers heel voedingstechnisch verantwoord linksdraaiende yoghurt naar binnen hebben zitten werken, of op maandag bij de sportpsycholoog liggend op de bank fijn hun gevoelens uiten na de zoveelste over zichzelf afgeroepen nederlaag; een blik op de ranglijst leert dat we er geen zak mee opschieten.

Moraal: volgens mij besteden wij ons zuurverdiende geld veel teveel aan onzin, en geld wat je daaraan besteed kan niet in de selectie gestoken worden. Dat is volgens mij weliswaar niet de enige maar wel 1 van de oorzaken waarom het voor geen meter loopt.

0    
Piet

Mensen, supporters niet te bleu, ja, ja , kom op, ja juist, ook jullie houden NAC in leven. Miljoenen euro’s brengen jullie tezamen binnen! Daarnaast een enorme boost aan publiciteit. Zonder dat is NAC kansloos! Maar blijf altijd netjes, niet mis mee.

0    
Arie

Wil ik aan WW nog toevoegen dat die voedingsdeskundigen, inspanningsfysiologen, data-analysten en al die ongein alleen werken als je ook spelers haalt die er alles aan willen doen beter te worden. Iemand die bijv. niet de intrinsieke wil om te stoppen met roken of om af te vallen heeft neemt wat zo iemand te zeggen heeft ter kennisgeving aan en kabbelt gewoon voort zonder er een klote mee te doen. Zeker als in het geval van de verwende nesten elke maand toch netjes een grof salaris op hun rekening wordt gestort.

0    
Eekhoorn

Alleen maar om verdere onrust te voorkomen. Niemand zit te wachten op een lege tribune of een spelersbus die wordt opgewacht. Probeer me even een voorstelling te maken van zo’n gesprek. Hoe dat dan gaat en welke afspraken er worden gemaakt. Begrijp eigenlijk niet welk doel het dient en wie er dan wat aan heeft. Als NAC zou ik er ook niet aan beginnen maar focussen op waar het echt om gaat, samen werken aan sportieve resultaten.

0    
Aad_NAC

Nou gaan we ff praten dan altijd maar praten heb me buik vol van praten komt er nog actie het is tijd voor actie niemand komt in actie lijkt wel en maar praten nou ik heb der geen zin ik wil actie

gr. aad

0    
Aad_NAC

Actie op het veld wel te verstaan inzet en beleving niet praten maar punten pakken succes heren

0    
Dun Diëe

Alles wat door WW aangestipt wordt qua overhead, alle expertise rond het team, daalt af naar de aandeelhouders. Zij zetten mensen op bepaalde plekken, waarmee afgesproken wordt dat bepaalde doelen gehaald moeten worden. Professionalisering van de club is één van die dingen geweest. En dat werd door Smulders ingevuld door City in de faciliteiten te laten investeren bijvoorbeeld. En om een rits experts aan te stellen. Als je hoort wat er daarvoor allemaal gebeurde, dan begrijp je dat er wel wat moest gebeuren. Maar het klopt, ondanks alle goede intenties staan we onderaan dus kun je je afvragen of het wel nut heeft.

Ik denk dat de supportersgroepen die in gesprek gaan moeten oppassen niet met de vuist op tafel te gaan slaan, wat wel een beetje de strekking van de brief was. Een goede vragen zou inderdaad het effect zijn van alle gespecialiseerde overhead die er rond loopt. Wat gaat daar mis? En wat willen de geldschieters nu uiteindelijk met de club. Begrijpelijke vragen maar ik verwacht er tegelijkertijd niet te veel van. Zoals altijd bij deze club eigenlijk, eerst maar eens zien.

0    
Molenschot Loco

Wat heeft het voor zin als het lijdend voorwerp er niet bij is? Als je het goed wilt doen.... zullen de direct verantwoordelijke er bij moeten zitten.....De Technische staf... en wat mij betreft de nieuwe aanvoerder voor de rest van het seizoen Te Vrede.........

0    
Pietjebel

We kunnen zelf ook nog meer achter onze club gaan staan nog maar sfeer acties en nog meer lawaai

0    
Pietjebel

Misschien is een overname van red bull zo gek nog niet
Gisteren bij natafelen kwam NAC ook voorbij daar hadden ze het ook over een overnamen alleen is dat best moeilijk omdat er zoveel aandeelhouders zijn
We kunnen wel zeggen je verkoopt onze ziel maar eerlijk is eerlijk het gaat om de resultaten toch

0    
Sjaak Wit

Smulders is officieel nog in dienst toch? Die gladde speknek met z'n vette haar lijkt me uitermate geschikt voor een dergelijk gesprek, haha!

0    
Nacman

Verkoop de club dat moet een eis zijn in gesprek

0    
Klundert

Kom op zeg, wat een onzin. Wat kunnen die aandeelhouders nu nog teweegbrengen? Gaan ze daar beter van voetballen? Kan MvdG zijn team daarmee opzwepen? Of is het doel dat Mitchel of een (aantal) van de assistenten eruit vliegt.

Zoals hierboven al vermeld moeten we God op de blote knieën danken dat we nog bestaan dankzij die aandeelhouders. En die willen ook echt niet dat het zo kut gaan met NAC. Maar de situatie is zoals hij is en het enige wat wij als supporters kunnen doen is er volle bak achter gaan staan. Die NOAD hebben niet alleen de spelers niet, maar ook een heleboel negatievelingen op deze site.

"NAC zal nooit verloren gaan"

0    
Sup

@ pietjebel

Is wel een optie het Red Bull concept.
Alleen jammer dat hun alle touwtjes in handen willen hebben.
Dus andere clubkleuren en logo.

0    
Orakel

Denk je echt dat een externe financier geïnteresseerd is in een club die wordt gegijzeld door haar supporters? Wie koopt er een huis dat je niet mag verbouwen?

De charme en ondergang van NAC zijn haar supporters die elke vooruitgang tegenhouden. Dat is een keuze maar dan moet je accepteren dat je wegzakt in het moeras van het betaalde voetbal.

0    
Henri

De aandeelhouders zijn eigenlijk niet veel meer dan goedwillende amateurs die alleen aan hun eigen centen denken. Anders hadden ze na hetontslag van Smulders wel een plan B gehad. Nu, imiddels 5 maanden na het gebeuren nog geen nieuwe AD en TD en de kans dat er een goede, geschikte kandidaat met ervaring, visie en leiderschap in gaat stappen wordt met de week kleiner. Het afbreukrisico is bij NAC gewoon te groot. En wie hebben dat mede veroorzaakt? Er moet een compleet nieuwe start worden gemaakt. Slopen tot de bodem en dat kan alleen dmv verkoop. Want als de club over bijv.een paar jaar wordt verkocht, wat eens zal gebeuren, want de heren zitten er niet met hun hart in, alleen met hun geld, dan zal de nieuwe eigenaar hoogstwaarschijnlijk beginnen met het aanstellen van zijn mensen/directeuren. Nu is het moment. Maak ze dat in het gesprek maar eens duidelijk. Het is 1 voor 12.

0    
Sjef de gevulde [email protected]

Waar slaat dit op man wat een onzin. Kijk na bv pec Zwolle neem daar een voorbeeld aan. Komt niet door de supporters maar door jarenlang wanbeleid met alleen maar verkeerde mensen aan het roer.

0    
ReMaZu

Praten helpt niet meer.

Het moet nu op het veld gebeuren.

Alle thuiswedstrijden vol erop klappen en winnen met steun van publiek.

Er is geen weg terug, geen alternatief meer, geen gezeur, geen geklaag.

Ik wil ook weleens vieze shirts, broeken en bezwete koppen zien na afloop.

Lukt dat niet, dan is het helaas over en uit.

0    
Stef stuntpiloot

Ongelofelijk dat mensen hier opperen(of in ieder geval nadenken) over het Red Bull concept. Wanneer het een aantal maanden niet goed gaat is de gedachte: we moeten overgenomen worden?

Ik ben hier resoluut tegen. Een eigenaar of (in de extreemste vorm Red Bull) wilt ook de clubcultuur veranderen. Juist door die clubcultuur zijn wij met zijn allen verliefd geworden op NAC.

Overigens is het goed dat er een gesprek komt, maar ben ik bang dat dit op de korte termijn niets gaat opleveren.

Als supporters is er slechts een oplossing: vol achter de ploeg en club blijven staan (en misschien moeten we daarvoor de Graafschap als voorbeeld in nemen).

0    
Breda1965

Hoeveel kost heel NAC eigelijk

0    
Talentje

#JoostGielenOut!!

0    
Nacdictive

Kunnen wij (als supporters) ook een keer in gesprek gaan met onszelf: maw eens goed in de spiegel kijken..
Net of wij nog steeds de beste supporters van het land zijn.
@WW: als je denkt zonder een inspanninfsfysioloog nog mee te kunnen in het hedendaagse topvoetbal dan denk ik dat je eens heel goed moet gaan rondvragen..

0    
Bredafun

Wat heeft dit nu weer voor zin??? Krijgen we n beter team te zien? Pffff. Als je als club al nasr dit gedoe moet gaan luisteren dan is t wel heel erg gesteld. Dit soort problemen moet worden opgelost door de Staf. Die behoren de nodige kennis te hebben, om verbeteringen toe te voegen in dit team van lamlullen!

0    
Da Pope

Ik begrijp de wens van de supporters om met de aandeelhouders in gesprek te gaan, maar snap niet heel goed op welke uitkomst ze precies mikken. De transferperiode zit erop en een nieuwe technisch of algemeen directeur gaat op dit moment ook geen verschil maken op het veld. Voor een verandering op korte termijn zou je het eigenlijk alleen over het functioneren van de technische staf kunnen hebben, maar daar is de Clubraad nooit voor bedoeld.

Als de insteek een uitleg over de plannen op langere termijn is, vind ik de timing niet meteen logisch. Ik wil ook graag antwoord op vragen als of we investeringen mogen verwachten bij degradatie, hoe het met de aankoop van het stadion staat, wanneer de nieuwe leiding geïnstalleerd is, wanneer het functioneren van de RvC wordt geëvalueerd, wat de toekomst van de relatie met City is en of de aandeelhouders nu actief zoeken naar een nieuwe eigenaar. Maar dat zijn allemaal zaken, die niet nu iets aan de stand op de ranglijst veranderen.

Het is natuurlijk vijf voor twaalf, maar ik zie niet hoe je nu bevredigende antwoorden voor de korte termijn gaat krijgen. Tenzij ik iets over het hoofd zie, acht ik de kans dat de uitkomst van het gesprek teleurstellend is nogal groot.

0    
Rotterdammert

Die gasten gewoon geen salaris meer geven tot ze eens presteren. Werkweigering. Je krijgt betaald om te voetballen. Dat doen ze niet.

0    
Oosterhout076

Kunnen we ook in gesprek met de spelersgroep?

0    
Kipiani

Rust in de tent.
Verstand gebruiken.
Duelkracht en voetballend vermogen op alle posities.
En vanaf minuut 1 op het veld duels aangaan en die winnen.
Duels winnnen met de juiste mensen op de juiste plaats.
En spelers die ‘niet kern waardig’ zijn (de MC mentaliteit en gehaald door de BV Smulders) nooit meer opstellen, dan de eigen jeugd op de bank of erin.
Daar laat ik het bij.

0    
Becherovka

Hier zie je precies de reden waarom NAC geen stabiele club kan worden. Du moment dat er iets niet loopt, dan valt iedereen over elkaar heen om dat te laten weten. De uitspraak van Goetzee over de immense druk bij NAC bevestigt dat voor mij.

Acties zoals dit lijken betrokkenheid bij de club te tonen, maar feitelijk houdt dit iedereen die met een plan wilt komen in een verlammende houdgreep.

Het plaatje wordt als volgt; we degraderen, spelen in de KKD goed, dan denkt iedereen dat het lek boven is. Het gaat ergens weer mis, dan moet er weer iemands kop gesneld worden en weer gepraat worden over van alles en nogwat door buitenstaanders, want dat blijf je als supporter.

Laat ik het positief houden; het volgende debacle met dit gedrag in 2021? Zet hem alvast in mijn agenda. Hup NAC....

0    
Ed

In het “normale werkleven” wordt beoordeeld. Verzaak je of loop je de kantjes ervan af dan volgen er sancties. In het ergste geval zoals in de Turkse/Griekse competitie keren ze geen loon uit. Mag niet maar werkt wel. Broodvoetballers behoren gewoon 100 procent inzet te tonen. Dit zien wij als niet spelers niet terug. Investeerders zullen hier bet zo zeer van balen. Ben benieuwd wat het oplevert.

0    
Buurman

Voor de duidelijkheid. Supporters/klanten hebben er recht op hun ergernis/zorgen/kritiek/vragen/ klachten te uiten. Dat mogen ze eisen. Zonder klanten geen bedrijf , zonder supporters geen club. Goed en noodzakelijk dat NAC erop ingaat! Toch heeft m.i. Da Pope gelijk dat men op voorhand goed nadenkt wat men wil bespreken in de huidige situatie. Voor mij is de belangrijkste vraag nu : Hoe denken we degradatie te voorkomen ? Succes met het gesprek mannen. Ik waardeer dat jullie in ieder geval een duidelijk signaal af gaan geven. Ik hoop ook dat de rijen onder de supporters zich gaan sluiten. In plaats van elkaar af te zeiken en af te troeven.

0    
Breda1965

Het is goed dat er een duidelijk signaal wordt afgegeven van de tribunes,het is alleen een paar jaar te laat of een half jaar te vroeg.Aandeelhouders hebben niks tot weinig met NAC,ze hebben NAC gered dat is het.Het is al een paar jaar ellende,we zijn met geluk gepromoveerd en daar zijn de aandeelhouders van geschrokken,dat was de bedoeling niet.Men heeft ingezet op de 10e plaats in de eerste divisie,pappen en nathouden dus.Voorbeelden te over...door blessures schorsingen en ziekte had vreven afgelopen jaar tegen heracles de ideale 11 op het veld staan.We wonnen met 6-1.Wat doet mr vreven de wedstrijd daarop..hij gaat weer terug naar de 11 van voor die 6-1.Dit seizoen zie ik mvdg ook maar weer de meest idiote dingen doen.Ik ben klaar met het hulpeloos nodeloos aanmoedigen van een stelletje lamme takken.Ik heb echt sterk de indruk dat er met deze aandeelhouders wordt ingezet op een stabiele middenmoter in de kkd,met minder uitgaven toch een vol stadion.Nou niet met mij toch.Het zal onzin zijn wat ik hier zeg,maar ik sta nergens meer van te kijken,in ieder geval we zitten op koers naar de kkd

0    
Becherovka

@Buurman

Dat recht heb je. Maar kijk naar de geschiedenis van NAC. Hoe vaak heeft die inspraak van supporters écht iets veranderd? Het is prima dat je dat eist, maar als de emotie wat gezakt is dan is er feitelijk niets veranderd.

Waar je dan als klant de overstap overweegt naar een concurrent, is dat in voetballand natuurlijk not done. Dat maakt voor mij dat je die vergelijking met een klant niet goed kan maken en daardoor zijn waarde in zijn geheel verliest.

0    
D'n Portugees

Goh, het lijkt wel of Hbd / Von Flieger in de supportersgeledingen is binnen gevaren. Volgens mij is dit exact wat hij nu al jaren verkondigt en waarvoor hij hier en op DROL wordt verketterd.

Overigens geloof ik niet in "een gesprek" als zodanig en sluit ik me voor 99% aan bij Da Pope, met één correctie: het is geen vijf, maar twee voor twaalf.

0    
Los Pollos Hermanos

NAC had nooit toe moeten geven aan dat kinderlijke, maar bovenal doelloze briefje met DE EIS tot een gesprek. Daarmee maken ze zichzelf compleet belachelijk. Dit is een vrijbrief voor deze personen om bij ieder incident wat zich voordoet aan de deur te rammelen bij de DGA van de bvo NAC. Een zeer trieste zaak en wederom een extra nagel aan de doodskist die NAC heet. Wie gaat zich straks nog aan NAC willen binden? Het is een kerkhof van passanten, mislukte huurlingen en uitgekotste trainers in Breda. En om het allemaal nog erger te maken, kunnen de supporters te pas en te onpas op de koffie komen bij bestuurders, investeerders en aandeelhouders. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

En dan de afsluiting van de brief, die wordt ondertekend door zo'n beetje ieder betrokken supporterskamp. Ook 1 waar ik zelf onderdeel van ben en duizenden van jullie ook. Compleet ongevraagd word ik als NAC supporter afgeschilderd als iemand die een gesprek met de DGA eist. Daar ben ik principieel op tegen en bij deze distanieer ik mijzelf dan ook volledig van deze brief en eis tot een gesprek. Ik wens hier, als NAC supporter, geen onderdeel van te zijn.

Dank u hartelijk.

0    
Fred1

Alles goed en wel maar wat denk je te bereiken door in gesprek te gaan met mensen die aan de zijlijn opereren , uit goed fatsoen zal er een kleine delegatie zitten die het “ aanhoort “ en die onze zorgen volmondig zullen beamen.
Een toekomstvisie zullen ze niet geven want dit was simpelweg vooraf niet ingecalculeerd .
Wat belangrijker is , hoe handhaven we ons?
Meer nieuwe spelers halen is uitgesloten.
Daarom denk ik dat de TS en een deel van de spelers hierbij moeten zotten, die zullen aan moeten geven hoe ze de zaakjes rechttrekken.
We roepen al maanden dat de centrale verdedigers de hoofdoorzaak zijn maar meneeer van de Gaag blijft ze opstellen, dan heb je een enorme plaat voor je harses, dan kun je eigenlijk niet praten over in de steek laten omdat ze het simpelweg niet kunnen.
Het is een parodie op verdedigen een parodie op opbouwen en een parodie op het voetbal in zijn algemeen.
Zet het eens af tegen een andere sport bijvoorbeeld wielrennen, je maakt een amateur wielrenner kopman van een grote ploeg en eist dat hij die zware cols over komt en de tour wint.
Zo zie ik kneusje Koch voor me, hij komt zwaar tekort maar mist daarnaast ook de NOAD en de wil om iets te compenseren.
Laat v d Gaag nu eens uitleggen waarom hij week in week uit Russische roulette speelt waarbij hij op voorhand weet dat hij 9 van de 10 keer verliest en dan ook nog de wijze waarop.
Ben dan niet verontwaardigd want je weet dat spelers als Koch je altijd in de steek zullen laten het is geen winnen en geen leider.
Dit kan de RVC of het technische hart niet uitleggen aan de supporters , in dit geval , de korte termijn , worden de verkeerde mensen als gesprekspartner naar voren geschoven.
Noem verdomme allemaal eens man en paard, het hele team is niet slecht of onwillig, het zijn elementen , te veel elementen.

0    
The Cosmic Gate

Ik mag toch hopen dat bij dit gespreek OOK de spelersgroep aanwezig is.
Want alleen bijvoorbeeld de aanvoerder is JUIST NU niet voldoende .

Het zijn in vele gevallen de spelers die de trainer en dus ook de supporters gewoon uitlachen en dus ook gewoon laten zitten . Waar zijn de gestes vanuit de spelersgroep , en hebben ze zelf al eens over "oplossiingen" nagedacht ?

0    
@ los pollos

Dan ga je toch verhaal halen bij t bestuur vd de supporters geleding waar je lid van bent ipv hier anoniem je mening te geven.
Een tirade hier werkt ook niet hoor.

0    
Naccie1912

In gesprek met de aandeelhouders, die er feitelijk net zo weinig aan kunnen doen dat die overbetaalde pubers hun ballen niet uit hun broek lopen of het gras opvreten omdat ze zo'n mooie baan hebben. Of een trainer die tactisch absoluut niet weet waar hij mee bezig is.
Nee je moet in gesprek met de spelers en trainer + staf. Zij moeten maar eens voelen wat wij voelen, elke week voor lul staan. Zij blijven nu opnieuw buiten schot en gaan vrolijk door met na de training of wedstrijd zichzelf thuis opsluiten achter hun veilige playstation.

0    
Da Pope

@D'n Portugees

Eén correctie: Von Flieger wordt niet verketterd om zijn inhoud. Hij loopt telkens tegen dichte digitale deuren aan, omdat hij nooit de dialoog aangaat en ook onder berichten, die over een ander onderwerp gaan, zijn monologen afdraait.

We hebben Von Flieger al talloze malen aangeboden zijn verhaal in de vorm van een interview of column te doen, maar daar gaat hij niet op in. Dan houdt het op en dus gaan we telkens hetzelfde proces door: hij vindt een ingang, is een tijdje genuanceerd, gaat weer om zich heen schoppen en vindt zichzelf uiteindelijk voor een dichte deur.

0    
Chris W.M.

Het manifest an sich is heel duidelijk;

De verschillende groepen willen uitleg van de eigenaren hoe ze van plan zijn van NAC weer een volwaardige BVO te maken. Dus hoe wordt de zoektocht naar de nieuwe AD aangepakt, wat zijn de criteria, is er al zicht op....?

Daarna zal ook de aanstelling van een TD ter sprake komen, zodat het technisch hart weer ontmantelt kan gaan worden en waarom we in vredesnaam nog een RVC hebben.

Dat is de insteek waarmee de eigenaren "gelokt" worden om het gesprek aan te gaan. Natúúrlijk gaat men ook vragen wat er gaat gebeuren om te voorkomen dat we gaan degraderen. Alleen deel ik de zorgen van Da Pope; die antwoorden gaan ze niet krijgen. Wellicht kan de belofte van de eigenaren dat het verlies in inkomsten gecompenseerd wordt zodat NAC géén mensen hoeft te ontslaan en het spelersbudget ook gelijk blijft de gemoederen wat sussen. Want dan zou een nieuwe TD en een nieuwe AD natuurlijk wel over de streep kunnen trekken; verder bouwen op ipv eerst afbreken en dan weer bouwen.

0    
since1912

Sluit me volledig aan bij Becherovka.

Dit soort acties, hoe goed ook bedoeld door de partijen, zijn juist het soort acties waarom NAC niet verder kan groeien. Verblind door clubliefde zorgen de eisers van het manifest onbewust voor het in stand houden van het mijnenveld wat NAC heet.

Want wat zou anders de reden zijn dat we zoveel moeite hebben met het vinden van een AD en TD? Niet omdat het zo makkelijk en lekker werken aan een gestructureerd meerjaarsplan is bij onze club, nee, omdat zodra het ook maar even tegenzit iedereen elkaar persoonlijk aanvalt en alles en iedereen verantwoording moet afleggen.

Rust in de tent is waar NAC op dit moment pas écht bij gebaat zou zijn. Maarja, dan zou NAC geen NAC meer zijn.

0    
Wanny

Hoe gaan de aandeelhouders een professionele organisatie wegzetten waardoor er rust in de tent komt en er gedegen beleid wordt gevoerd? Zodat we stapje voor stapje vooruit gaan.

Dat begint met een goede RvC, waarin alle expertise aanwezig is en die kort genoeg (maar niet te kort) op de AD en TD zitten om er zeker van te zijn dat het schip de juiste kant op vaart.

Een nieuwe AD aantrekken binnen de huidige structuur en met deze RvC levert niks op.

0    
Jan

Je zult grote aandeelhouder zijn en steeds bijstorten terwijl de kleintjes weigeren. Dat moet kut zijn. En dan de zwarte pier krijgen als het slecht gaat en wel die kleintjes en de club moeten redden. Dat is de echte rem bij NAC.

0    
G00Ser

Voor alle betrokkenen geldt dat ze NAC een warm hart toedragen, dus wat dat betreft zijn alle partijen aligned. Echter vrees ik dat een goed gesprek het verschil niet gaat maken. Ik heb de waarheid niet in pacht, maar ik verwacht een gesprek waarbij alle cliché’s over en weer op tafel worden gelegd, zoals in het verleden wel vaker is gebeurd. Mijn verwachting is dat er niets gaat veranderen, er komen geen nieuwe spelers meer bij en het spel onder de huidige selectie zie ik ook niet radicaal veranderen. Tuurlijk kan je vragen om kleine veranderingen in bijv het spelsysteem of een verandering in captain. Maar grote veranderingen zie ik niet gebeuren.
Laten we hopen op een constructief en positief gesprek wat energie geeft waardoor iedereen (spelers, supporters, aandeelhouders..iedereen) de schouders eronder blijft zetten. Want we weten allemaal dat meer onrust NAC nog nooit beter heeft gemaakt.

En dan heb ik het nu enkel over de korte termijn, de lange termijn is misschien nog zorgelijker, zeker wanneer we degraderen. Waar ik persoonlijk moeite mee heb is het feit dat de nummer 4 club van de Eredivisie (qua supportersaantallen) weer(!) tegen degradatie staat te spelen, we zouden qua club structureel mee moeten spelen voor playoffs Europa League.

0    
am

Wat heeft zo'n gesprek voor nut op dit moment? Dan had je dit gesprek moeten houden net voor de winterstop. Maar toen werd er door velen hier, na twee zeer gelukkige overwinningen gedacht dat het lek boven was.
Als Kastaneer toevallig een keer scoort tegen Ado zijn er ineens geen aanvallers meer nodig en ga zo maar door.
Wat is er nu nog te corrigeren?
Bovendien moet je je hoofd nooit te veel laten hangen naar de onderbuikgevoelens van supporters. Dan kun je toch helemaal geen beleid voeren.

0    
Stoep

We moeten het gewoon doen met de selectie die er nu staat. Een gesprek met de RvC/Aandeelhouders is leuk, maar ik verwacht daarn niet veel van. In principe is NAC redelijk bezig geweest. De jeugdopleiding is veel beter als vroeger en doorstroming lijkt redelijk op gang te zijn. Commercieel op lokaal niveau zit het ook redelijk op de rails. Landelijk is het nog mager. Het probleem zit hem vooral in de samenstelling van het eerste elftal. En hoewel hij nu al weer een tijd weg is blijft dit toch wel de schuld van Smulders. Achter blijft dat Kali echt niet past binnen NAC, toch weer iemand die Smulders/MvdG perse wilde halen. Met de backs en keeper hetzelfde verhaal, om over het centrale duo nog maar te zwijgen. De trainer blijkt toch niet de tovenaar te zijn die hiervan een goed geoliede machine van maakt en ik denk dat hij minder uit de huidige situatie kan halen dan een Vreven. Het ontbreekt hem puur aan mentaliteit om dit om te draaien. Jammer ik had zelf hoge verwachtingen van hem. Dus ga je de RvC vragen om hem te ontslaan? De RvC moet nu aan 2 scenario's gaan werken. A. Wat bij degratie. Blijft de trainer? Contracten selectie wie wel/niet blijft? Wat met de staf? B. Nu ingrijpen dus trainer/staf weg en hopen op een mirakel om erin te blijven. Ik denk dat scenario A realistisch is. B kan je doen maar de voorbeelden zijn er te over dat dat niet heel realistisch is.

Ik blijf van mening dat we allemaal een beetje verblind zijn geraakt door de toevallige promotie, waardoor interne controle op het technisch beleid van het 1ste elfta veel te weinig is geweest. Kortom in de RvC dient meer voetbal know-how te komen. Anders loop je straks weer in de valkuil waar een mastodont ala smulders allemaal praatjes blijft houden zonder dat daarop enige reflectie plaatsvind. p.s. dit is natuurlijk ook wel de fout van onze vorige A.D. geweest. Die had hierop natuurlijk ook wel wat meer kritiek op mogen leveren. Wat dat betreft is het goed dat de AD boven de TD komt te staan.

0    
Vreven4president

Wat verwachten ze hier nou van? Dat het ineens anders wordt? Wie betaald, bepaald. Daar gaat een gesprek niets aan veranderen.

Aan de andere kant ben ik het ermee eens dat er iets gedaan moet worden. De tijden van lijdzaam toekijken zijn voorbij.

0    
Buurman

Beste Becherovka. Dank voor je inhoudelijke reactie. Echter ik kan het ook omdraaien. Juist omdat je als supporter niet naar een concurrent kunt overstappen en als klant wel is het als supporter des te belangrijker op tijd in gesprek te gaan. Je kunt moeilijk 19000 individuele gesprekken voeren , dus is de huidige strategie prima ( en netjes.) Een gesprek heeft altijd zin omdat er dan eindelijk face to face zaken boven tafel kunnen komen. Of dat ook gaat gebeuren is een tweede. Maar dat kun je als het niet gebeurt de supporters niet verwijten.

0    
Henri

@am
Volledig metje eens. twee weken geleden verklaarde Van der Gaag nog dat Kasteneer veel potentie heeft maar dat hij er zich te weinig van bewust is en er te weinig voor wil doen/mee bezig is. Kortom een speler waar je op de korte termijn niet op kunt bouwen/vertrouwen. Hij scoort éénmaal en er hoeft geen spits meer te komen. Dus als trainer leg je je lot mede in handen van een speler die zelf nog niet weet wat hij wil en kan. Nou lekkere basis om op te werken. Als hij twee wedstrrijden slecht speelt of de kantjes eraf lopt kun je hem voor de rest van het seizoen afschrijven. Wat is dan het alternatief? Echt, het is een hap snap beleid in alle geledingen van de club, amateurisme ten top en dat in een miljoenenbedrijf. Hoe is het in hemelsnaam allemaal mogelijk.

0    
am

Het artikel in Bndestem: is Nac niet te snel gepromoveerd?
Hier ben ik het volledig mee eens. In feite hebben vooral de City-spelers ervoor gezorgd, alsook voor de handhaving (op het randje) vorig seizoen.
We waren er niet klaar voor om met eigen spelers een stabiel, eredivisie waardig elftal samen te stellen. Ik hoop dat er nu eindelijk gekozen gaat worden voor de langetermijnvisie.

0    
Realist

Het is gewoon al te laat. Met deze lamme takken op het veld én op de bank is degradatie nu al een feit. Helaas is dat de keiharde waarheid.

0    
T'Aogje

Wim & Cor zullen na dit gesprek wel een paar extra miljoen in de club stoppen.
Je zorgen en frustratie uiten en de club daarvan deelgenoot maken snap ik wel, maar ik ken dit soort gesprekken. Ja knikken en het vuur eruit laten halen door een paar zalvende woorden.

Drink een biertje en weer huiswaarts!


NAC is door een gokkende TD op een dood spoor gekomen!, en weer dreigt een trainer te sneuvelen.
Dat zijn de feiten.


De gasten die er nu zijn moeten het doen, en als hun aangeven dat de trainer niet capabel is dan moeten ze mans genoeg zijn en dat delen!

0    
Buurman

Allemaal geleuter dat we al gedegradeerd zijn. Als je van Vitesse - Heerenveen - Heracles kunt winnen kun je best iets. Ook graafschap thuis , PEC uit en ADO tweede helft was dik voldoende. Onze selectie is niet minder dan die van Emmen en de graafschap. Maar je moet wel een coach hebben die er alles uithaalt. Ik heb NAC in vijftig jaar niet met zo’n waardeloze inzet zien ballen. Dikwijls heb ik zeer matige selecties mogen aanschouwen. Maar altijd was er inzet. Er moet een vent voor de groep die de zweep erover legt. Type Vreven , nog beter Fraser. Hou op met dat gejank dat we al verloren zijn.

0    
Zagge

Eigenlijk is heel deze actie alleen maar een reactie op de summiere communicatie van NAC.
Een gesprek eisen is op zich best overtrokken. Maar dat men een gesprek wil wil ook zeggen dat er dus geen communicatie of geen voldoende duidelijke communicatie vanuit NAC zelf komt.

Je leest de vele vragen die onder de supporters leven al jaren iedere dag op bsiderats.

Manifest of niet. Het zou allemaal zoveel schelen als NAC eens wat meer en gedegen zou communiceren.
Als men al iets communiceert blijkt binnen no time in praktijk vaak het tegenovergestelde gedaan te worden.
Onlangs nog met "Ja we hebben de nieuwe AD bijna binnen!... oh nee toch niet''

Zo hoor je natuurlijk ook niet via Pierre die een onbezoldigde adviesfunctie heeft via een televisie programma te vernemen dat de trainer niet ter discussie staat. Natuurlijk is er intern discussie over de trainer. Die was er al toen ze Smulders verantwoordelijk stelden. De trainer staat bij tegenvallende resultaten altijd ter discussie.

Communiceer naar je klanten/fans/sponsoren gewoon je beleid of bijgesteld beleid en visie. Je plan van aanpak. En zorg er zoveel mogelijk voor dat als je in praktijk tegenstrijdig handelt op je eerdere uitspraken dat je dat dan ook uitlegt.

Hoe de wind waait waait mijn jasje dat werkt niet en al helemaal niet bij een trouwe klantenbase (fans).

Gewoon betere, duidelijkere en meer communicatie. Dan blijft het op het veld wellicht nog steeds waardeloos maar scheelt het een bak negativiteit en gissen.

Het feit al dat er nu een manifest nodig is om een geluid te krijgen...

Succes!

0    
Nacdictive

Ik zie becherovka en since1912 wijze dingen typen. Ik heb het ook al eerder aangegeven: zijn wijzelf geen onderdeel van het probleem?
Maar goed de supporters doen niet mee aan de afschuifcultuur, toch? De rellen tegen willem ii waren ook de schuld van de burgemeester. Davy Schollen heeft schuld, Theo Mommers, Dijkhuijzen, Maaskant, PvH, Ton Lokhoff, de vader van Davy Schollen, Thompson.. Iedereen behalve wij (lees: ikzelf).

0    
Zagge

Aanvullend op bovenstaande reactie.. remember hoeveel in te halen communicatie Smulders moest plegen met het Bsiderats interview. Alleen was het toen al duidelijk dat dat als mosterd na de maaltijd was.

0    
Zagge

@Nacdictive

Ik denk dat de supporters dusdanig betrokken en fanatiek zijn dat het daardoor vaak zwart/wit is.
Het is bij de supporters alles of niks. Alle grijze gebieden, ruis en halfzachte acties werken niet bij de NAC supporter. Een NAC supporter wil duidelijkheid op het veld en in beleid. Niks meer niks minder. Zoals men vaak zegt. Bij NAC kan je winnen en je kan verliezen maar aan de inzet mag het niet liggen. Dat is duidelijk.
Als het dan verliezen zonder inzet is roeren de supporters zich en is de club het daar ook mee eens. Want geen inzet is geen optie (lees Maaskant, Vreven en Van der Gaag).
Zo ook met het voeren en uitvoeren van beleid. Gaat NAC linksaf okay duidelijk, maar gaat NAC halverwege zonder reden en boodschap rechtsaf? Dan ontstaat er onbegrip. En ik denk echt serieus dat dat het hele eieren eten bij NAC is.

Oftewel ken je klant

0    
ibio

Het is niet 1 voor 12, maar het is 1 ovet 12

Alleen met heel veel geluk blijf je er nog in. Bijvoorbeeld als MTV, Ilic, Fernandes en Verschueren allemaal fit en in vorm zijn.

Er valt nu niks meer positief te beïnvloeden, sterker nog het kan alleen nog maar slechter gaan/meer chaos worden.

Het seizoen valt meer te redden. Wat had er moeten gebeuren? Na het ontslag van Smulders had er meteen een opvolger moeten komen. Het technisch hart is een zwaktebod, een schande,een bewijs van hersenloze visieloze mensen. dit heeft namelijk nog nooit ergens gewerkt.

als we nog verder terug in de tijd gaan; is er een grote fout gemaakt door Smulders vorig jaar alleen te laten zitten. Had er een hoofd scouting bij gezet, die hem op termijn kon opvolgen en controle kon houden.

We zijn nu een chaotisch stuurloos schip, ik heb geaccepteerd dat de kans 90% is dat we gaan degraderen.

0    
Pizzabakker

@am
Volgens mij waren we er wel degelijk klaar voor om een eredivisie waardig elftal samen te stellen. Er zijn clubs die het met minder budget wel voor elkaar krijgen.
Wat betreft een langetermijnvisie: Zolang je balanceert op het randje tussen Ere en KKD kun je nog zo'n mooie visie ontwikkelen. Alles valt of staat met handhaving.
Dat gesprek met de clubeigenaren is op zich een nobel streven, maar ik verwacht er ook niet zoveel van. Het moment is op zich al zeer slecht getimed. Momenteel zitten we in een wurggreep en kan de club niet anders dan afwachten hoe de rest van het seizoen verloopt. De spelers en de staf zijn de enigen die dit verloop nog kunnen beïnvloeden. Hoezeer ik ook snap dat men dit gesprek graag wil aangaan vanuit supportersperspectief haalt het niet veel uit vrees ik.
Een potentiele TD zal ook ernstige bedenkingen hebben om bij onze club binnen te stappen. Er is denk ik niets lastiger dan naar een selectie voor komend seizoen toe te werken, zolang je niet weet of je je wel kunt handhaven.

0    
De professor

Het is zaak om nu rustig te blijven en met trainer en selectie dit seizoen af te maken! Sportief gezien is dit nu de beste keuze, ondat er simpelweg NU geen tijd is voor een andere! We moeten proberen te redden wat er nog mogelijk is: geen rechtstreekse degradatie! EENHEID IS DAARVOOR DE EERSTE VOORWAARDE!

De aandeelhouders moeten zich wel afvragen of zij voldoende draagkracht hebben om een BVO op eredivisie-niveau te kunnen laten functioneren of.....dat ze daarvoor de aandelen moeten verkopen aan een enthousiaste investeerder?

Vervolgens moeten we een td aanstellen, die zich al bewezen heeft over genoeg kwaliteit te beschikken!..

Pas dan volgt de rest!

0    
D'n Portugees

"De structuur" klopt gewoonweg niet, maar dat is op dit moment eigenlijk niet zo heel relevant.

De structuur bestaat uit een vierkoppig monster, bestaande uit (1) het bestuur van de Houdstermij B.V. (2) de RvC (3) de Commissie van Aandeelhouders en (4) de AVA.

En er wordt veel te vaak door personen op stoelen gezeten en aan touwtjes getrokken, waar zie niets mee te maken zouden moeten hebben.

Het bestuur moet besturen en de RvC en de aandeelhouders moeten controleren. En het permanent instellen van de Commissie van Aandeelhouders vind ik ook principieel fout (waarmee ik overigens nadrukkelijk niet de intenties van de leden van de CvA ter discussie wil stellen): de uiteindelijke macht behoort bij de complete AVA te liggen. Niet a priori bij een select, klein groepje dat de meerderheid in de AVA heeft en daarmee bij voorbaat inspraak van anderen afsnijdt.

Maar goed: laat dat later zorg zijn. Nu eerst Foeballe GVD!

0    
Nachoreca1

Degenen die hier de supporters wat kwalijk nemen kunnen beter bij Smulders op de paaz afdeling gaan zitten. Ontoerekeningsvatbaar en onder curatele zetten zulke...man man... nog harder gaan klappen en zingen als het kut gaat. Kap met die onzin aub.

0    
Zagge

Zou het een idee zijn om Martin Jol naast Vd Gaag te zetten en hem ook gebruiken voor de zoektocht naar een TD? Komt op mij over als een stuk power, kennis, ervaring, respect en dominantie die Vd Gaag goed naast zich kan gebruiken. (Jelle en Rob ff opschuiven)

Los van het feit of hij zou willen en NAC er geld voor wil of kan vrijmaken.

0    
signase

Of we te vroeg gepromoveerd zijn... Nee. Ik kan me herinneren dat Smulders net voor de nacompetitie sprak over een lijstje spelers dat hij had voor het geval we zouden promoveren. Vervolgens heeft onze ex-TD een jaar in de eredivisie rond kunnen kijken, heeft hij meer budget voor betere spelers gekregen en heeft hij aan het begin van dit seizoen teveel op City gerekend (hoewel hij aangaf juist onafhankelijker van hen te willen worden) en uiteindelijk gewoon gefaald. Zoals Pizzabakker hierboven aangeeft: er zijn clubs die het met minder budget wel voor elkaar krijgen.

0    
Becherovka

Waarde Buurman. Over het gesprek en de meerwaarde ervan kan ik geen uitsluitsel geven. Ik heb mijn bedenkingen bij het moment en de situatie. Dat zit hem voor mij in het volgende patroon; het gaat slecht met de club, dit levert frustratie op en die frustratie moet navenant weer ergens op afgereageerd worden. Je kan er donder op zeggen dat alles wat je binnen die club doet wordt uitvergroot, nog meer dan bij andere clubs.

Kijkend naar de frustratie De afgelopen jaren is dat vaak op een TD(van As, Rutjes, Smulders) of een trainer geweest (Karelse, Gudelj, Maaskant, Vreven). Met de voetnoot dat Vreven zich met de promotie zich van die commentaren heeft kunnen ontdoen, de periode daarvoor is hem toch ook het nodige verweten.

Ga je op vanuit de hoek van NAC of menselijk aspect kijken naar dit vraagstuk, dan zie je dat bij NAC de druk veel hoger ligt dan bij andere clubs. Dit komt voort uit het feit dat NAC een volksclub is en je weinig zulk een betrokken publiek treft als in Breda. Hier sta je op met NAC en ga je slapen met NAC en tussendoor adem je het ook nog.

Hierin zit dus weer dat als het tegenzit die 19000 man zich er allemaal mee gaan bemoeien en zich, naar mijn idee, als stakeholder te hoog op waarde schatten. Het is prima om kritiek op het beleid te hebben en daarin meegenomen te willen worden, maar laat de emotie daarin eens achterwegen. Dat laatste punt merk is bij NAC, naar mijn idee, nagenoeg onmogelijk. En dat mijn beste is een zegen en tegelijkertijd ook een vloek. Zoals mijn broer altijd zegt; "NAC is de mooiste kutclub van de wereld". In die zin tref je de liefde, frustratie, passie en in een zekere zin de verslaving van supporters aan NAC. Vooral dat laatste is een bouwsteen voor een ongezonde relatie.

Kijk ik dan naar waarom mensen zeggen waarom het bij de zusjes of bij andere clubs wel mogelijk is, dan zie ik daar het fundamentele verschil. De betrokkenheid bij andere clubs is daar vooral om een potje voetbal op een vrijdag, zaterdag of zondag te zien, waarbij een kleine groep dit fanatisme heeft. Bij NAC zie je de Loco's, Front076, de Clubraad, BSR en DROL. Mooi, maar verdomd lastig om al die groepen te managen.

0    
am

@Pizzabakker
Als je vijfde wordt in de jupilerleague verdien je het gewoon niet om te promoveren althans dat vind ik. Dat bleek het seizoen daarna wel.

0    
Vriendjespolitiek

Hoe je ook wend of keert,er is met veel kunst- en vliegwerk in de afgelopen seizoenen,geprobeerd een selectie samen te stellen die eredivisie waardig zou MOETEN zijn.
Op papier lijkt het allemaal wel mee te vallen maar in de praktijk totaal gefaald.
Spelers lopen als kippen zonder kop op het veld,krijgen af en toe een opleving waarna het weer als een kaartenhuis in elkaar dondert.

Waar het ligt weet zogenaamd niemand.Bij de trainer staat het ongeloof in zijn ogen,zijn assistenten zitten als zoutzakken erbij,spelers waarvan je iets meer mag verwachten,met hun ervaring,staan als een dood vogeltje op het veld.

Er is gewoon geen chemie tussen deze groep en de trainer zoals dat bij Vreven wel was.

NAC heeft gewoon weer een verkeerde keuze gemaakt en de gevolgen zijn van dien.

En dit kan je in mijn ogen wel degelijk de aandeelhouders en zeker ook de RvC aanreken want hun zijn tenslotte degenen die de touwtjes in handen zouden moeten hebben.

0    
Pizzabakker

@am
Ben het met je eens wat betreft dat promoveren. Promotie/degradatie zou gewoon moeten worden uitgevochten tussen de nummers 16 en 17 van de Ere en de nummers 2 en 3 van de KKD. Is toch niet te verkopen dat je de eerste periode pakt, vervolgens afglijdt naar een 10e plaats en dan nog steeds kans maakt op promotie!
Na de promotie had NAC echter echt wel degelijk voldoende budget om een Eredivisie waardig team samen te stellen. Dat is helaas tot op heden nog steeds niet gelukt. Onbegrijpelijk wat mij betreft.

0    
Pizzabakker

@am
Nog even ter aanvulling. Eigenlijk was NAC dat jaar natuurlijk 3e in de Jupiler League, aangezien de spek en bonen teams wat mij betreft niet serieus genomen en meegerekend mogen worden.

0    
buurman

Beste Becherovka,

Geheel eens met je analyse over de oorzaken. Mooi verwoord ook. Maar........ die emotie, die uiteraard hoog oplaait als het slecht gaat, kun je toch niet zo maar wegnemen of ontwijken? Die emotie IS er. Is het dan niet hartstikke mooi dat de supporters vragen om een gesprek ? Die emotie / frustratie moet een uitweg vinden en dan is een gesprek volgens de boekjes. Juist dan kun je voorkomen dat bv. ongecontroleerd geweld losbarst. Wat dat moet zeker voorkomen worden, dan zijn we nog verder van huis.

Verder zitten er op deze site heel veel helderzienden. Op voorhand weten ze al dat een gesprek niks op gaat leveren. Ik weet dat zo net nog niet. Dat gaan we wel zien/horen. Ik heb het als waardeloos en grievend ervaren, ik doel zeker niet op jou !, dat bezorgde supporters die gaan proberen iets te bereiken zo worden afgezeken met........machtsdenken. Want dat is het. Waarom mogen er geen kritische vragen gesteld worden aan eigenaren? Omdat ze daar misschien niet tegen kunnen en naar gaan doen? Kom op zeg we leven in 2019. Supporters brengen net zo goed miljoenen binnen.

Voor de duidelijkheid, ik ben aangesloten bij de club van 1912 en heb een kaart van de supportersvereniging. Ik heb dus geen enkel belang de initiatiefnemers van deze brief te ondersteunen. Ik sta gewoon oprecht achter dit initiatief en dat ventileer ik ook.

Verder walg ik van het gegeven dat we zoveel wedstrijden voor het einde de handdoek al in de ring lijken te gaan gooien. En dat met 2 puntjes achterstand op de nacompetitie waar je het vege lijf nog kunt redden.

Een club waarvan de echte roots op de Gasthuisvelden Breda liggen vecht zich tot het bittere eind helemaal kapot. Ik zeg niet dat NAC van AZ moet winnen , zelfs niet gelijkspelen. Van AZ kan namelijk iedere ere ploeg verliezen. AZ is voor Nederlandse begrippen een heel goeie ploeg met een prima coach. Maar wat ik wel eis, ja eis, is dat ze tegen AZ met veel inzet spelen.
Tegen graafschap geen gele kaart, geen tackle, dat mag gadverdimme toch niet kunnen!?

0    
misterbean

Ik denk ook: waarom (ook) niet met de spelersgroep praten? Maar die mogen natuurlijk ook niet eerlijk zeggen wat ze denken of ervan vinden volgens mij. allemaal een media-cursus gehad, zoals de politici? Vorig jaar antwoordde Nijholt naast het veld in Groesbeek na de verloren bekerwedstrijd tegen Achilles ons persoonlijk dat hij langere tijd niet opgesteld werd vanwege een verschil van mening met de trainer. Dat kon hij alleen nooit hardop naar buiten zeggen, dan kon ie meteen de rest van het jaar in het 2e opdraven. Dat is het probleem. Niemand kan eigenlijk vrij en open praten over wat er aan de hand is. Ik denk dat dit tussen de spelers en de TS ook niet gebeurd. Niemand durft recht voor zijn raap te zeggen wat hij ervan vindt. En dat zie je op het veld terug. Wie spreekt wie aan? Ik zie het niet, alleen Koch als aanvoerder een beetje, en die heeft zijn handen eigenlijk al vol aan zichzelf. Er klopt iets fundamenteel niet in de structuur bij NAC.

0    
Nacdictive

@nachoreca1: dat dus... Gewoon lekker narcistisch en zonder zelfreflectie alles weerkaatsen..

0    
Becherovka

Dank voor de complimenten, Buurman. Voor jou precies hetzelfde. Heerlijke uiteenzetting. Denk dat we er stiekem redelijk hetzelfde naar kijken. Fijn om op dinsdag zo te kunnen bomen over NAC!

Als dit de ontlading is van die emotie, dan is dat zeker wat waard. Juist als we daar onlusten mee kunnen voorkomen, dan ben ik daar gelijk voorstander van. Was dit bericht in de winterstop er geweest, dan had ik het begrepen. Sindsdien is er weinig veranderd ten opzichte van het hier en nu, alleen drie wedstrijden verder en tijd verstreken.

Het initiatief snap ik. Ergens zal ook de angst van degradatie en de daarbij komende problemen een onderdeel zijn. Timing is hierin het magische woord. Hadden ze het zonder naar de wedstrijd te refereren deze brief geschreven, dan had je mij niet zo gehoord.

Het klopt als een bus dat een club als NAC hoort te vechten voor iedere meter en zijn huid zo duur mogelijk moet verkopen. Kijk ik naar deze selectie, dan zie ik maar één speler die deze hardheid heeft: Mitchell te Vrede. Hoe ik als persoon ben, kan ik me dat niet voorstellen. Ik haat het om te verliezen, laat staan als ik er niet alles voor gegeven heb.

In de hoofden van de spelers kan ik niet kijken, maar ik denk dat ze bang zijn. Dat zal er niet minder op worden door de emotie bij de supporters en de bijkomende druk. Los dat maar eens op. Met dat in ogenschouw genomen, ontkom ik er niet aan dat het een poging is van supporters die het ook niet meer weten.

0    
misterbean

Omroep Branbant doet ook een duit in het zakje dmv Rene en Willy van de kerkhof
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2930304/Het-gaat-een-spannende-week-worden-in-Breda-broers-Van-de-Kerkhof-vrezen-voor-toekomst-NAC-coach

"NAC is op dit moment dramatisch", benadrukt René. "Dit was een afstraffing. NAC gaat het heel moeilijk krijgen. Ik hoop dat NAC niet rechtstreeks degradeert, maar de ploeg voetbalt gewoon slecht. Ik hoop dat de situatie zal verbeteren, maar dat gaat niet meevallen."

Van der Gaag liet na afloop van de wedstrijd weten dat hij zich in de steek gelaten voelde door zijn spelers. "Als hij het niet meer op de rit krijgt, is de enige optie een andere trainer te zoeken die dit wel lukt. Het gaat een spannende week worden in Breda. Dit kan wel in het nadeel van de trainer uitvallen."

Broer René verwacht dat Van der Gaag ondanks alles het einde van dit voetbalseizoen haalt."Ik denk niet dat NAC de financiële mogelijkheden heeft om hem te ontslaan en een andere trainer aan te stellen. Ik hoop dat Van der Gaag gewoon blijft en NAC toch weer wat stapjes omhoog zal zetten. Maar de ploeg zal het heel moeilijk krijgen. Je kunt tenslotte geen dertien of veertien voetballers ontslaan."

0    
buurman

Beste Becherovka,
Met 12.30 geheel eens.
Wat zou het mooi zijn als NAC zich tegen az , ouderwets, tegen alle verwachtingen in naar 1-0 knokt.
We staan er in ieder geval weer.

0    
40jaarNAC

Een gesprek???? Voetballen hugodver. Voor elkaar door het vuur gaan, bloed in de schoenen en aan de paal. Het liefste vanaf NU!!!!!!!!!

0    
Frankske

De grootste fiut die eigenaren hebben gemaakt is Smulders aanstellen en misschien iets te snel een organisatie optuigen. Voedingsdeskudigen etc zijn heel normaal in de sport, maar je moet niet heel veel tijd steken in zaken die maar een paar procent winst opleveren en dan de kern vergeten.

Praten met die lui heeft ook geen zin, behalve dan dat het je eigen gevoel van onbehagen bevredigd. Afbreukrisico is groter.

0    
Hotseknots

Misschien moeten we eens ophouden met dat “eisen en pressen” op onze club en de leiding.

Mensen hebben onze club gered en maken net als jij (lees NAC supporter) fouten, elke dag opnieuw. Spelers halen is moeilijk, heel moeilijk, blijkt! Anders stonden we al lang veilig.

Wat me verbaasd is dat de NAC supporter vaak tegen huren is, tegen spelers halen, tegen City, tegen eigenlijk heel veel...spelen we slecht dan hebben we een vreemdelingen Legioen...kom op...ik speel graag met de locale mensen als Stam, Van Hooijdoncks en Meijers van Breda maar daar komen we niet mee. We hebben een paar locale spelers, koester dat maar sluit niet je ogen voor realiteit.

Nog 14 wedstrijden en een zwaar programma dat klopt, maar denk je nu werkelijk dat onrust gaat helpen, nee toch

Er komt een moment dat het omdraaid, kan niet anders...en ja liever had ik vrijdag gewonnen...ipv tegen AZ

Ik geloof er in, maar wel met zijn allen vrijdag want het blijkt dat de spelers het wel kunnen als wij er achter gaan staan...

Bij deze een oproep, laat je horen vanaf minuut één

F7

0    
Spionkop

Jah..... nu is het te laat he....

Had dat maar gevraagd voordat je Vreven op straat ging zetten.

PFFFF!!!!!

0    
Lamington

Iemand een stream?

0    
Yup

Zinloze actie als je het mj vraagt. Wat denk je hiermee te bereiken/veranderen. Zonde vd tijd.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja