Overal waar we komen

Supporters publiceren manifest en willen in gesprek met aandeelhouders

Een aantal supportersgroepen onder aanvoering van de Clubraad heeft maandagochtend een manifest gepubliceerd. Men wil in gesprek met de aandeelhouders van NAC naar aanleiding van de blamage in Doetinchem vrijdag. NAC staat hierdoor op de laatste plaats. De supporters vinden dat het gebrek aan beleid heeft gezorgd voor de sportieve malaise waar de Parel van het Zuiden zich momenteel in bevindt.
De eigenaren van de club staan er om bekend niet vaak in de media te treden. Door de aanhoudende slechte resultaten neemt de kritiek op hen en de Raad van Commissarissen toe. De supportersgroepen hopen van hen te horen hoe ze het tij gaan keren. In het manifest is onder meer te lezen: "Wat er op het veld gebeurt lijkt een afspiegeling te zijn van de rest van de organisatie. NAC is stuurloos en er is geen eindverantwoordelijke." Dat laat weinig aan de verbeelding over.

Bron: B-Side Rats, De Clubraad

Volgend bericht
NAC gaat in gesprek met supporters 90 reacties
Terug naar overzicht
152 Reacties
0    
Chris W.M.

En terecht. Maar gaat op korte termijn geen enkel resultaat opleveren.

0    
Fleur

Lamlullen op het veld verprutsen het voor een ieder, ingrijpen dus.

0    
Beest

Dat gaat dit jaar inderdaad niks veranderen. Met dit zooitje degradeer je gewoon. Dan gaan we weer fors terug in begroting en met eigenaren die er gedwongen zitten en niet voluit willen investeren zakken we steeds verder .

De club verkopen is bijna de enige optie. Jordania zocht nog een club?

Trieste constatering dat je de club moet verkopen omdat er al tig jaar geen beleid word gevoerd

0    
willem 4,5

Lijkt me een goed idee! Verantwoording afleggen en zorgen dat het goed komt!

0    
D'n opletter

Vroeger hadden we nog wel eens een forum avond....
Dat dit nu gebeurt is alleen maar goed nieuws, nu maar hopen dat iedereen durft af te dalen uit hun ivoren toren.

0    
nac fan

kijk dat bedoel ik nou ze willen niet spelen g.v.d het is spelen of degraderen

0    
Boei

Wat hebben we die kruiken vorig jaar hard uitgelachen toen ze met een manifestje kwamen om de trainer er uit te kicken. Daar heeft het toen meteen geholpen trouwens, wie weet waar dit toe leidt.

0    
Viking

grotendeels goed verwoord.......

Dat eisen van een gesprek vindt ik altijd wel erg banaal....... Maar snap dat het allang 2 voor 12 geweest is en een ommekeer op korte termijn een hels karwei is.
Hopelijk komt er snel een verhelderend gesprek zodat jullie de supporters kunnen inlichten....
Blijf als supportersverenigingen oplossing gericht denken aub !!

Rechtstreekse handhaving heb ik allang uit het bolletje gezet... Mijn hoop is op de nacompetitieplaats belanden met een elftal dat op dat moment wel met vertrouwen draait !!

0    
nacman

het beste voor de club is maar dat roep ik al een hele tijd dat de aandeelhouders hun aandelen aan een investeerder verkopen die wel flink geld in NAC gaat steken.
ik bedank hun voor hun hulp in zware tijden maar hun tijd is nu passé .
er moet een leider komen die een organisatie kan neer zetten van de top tot het veld daarna komen er pas resultaten.
niet eerder hoop dat men in dit gesprek hun duidelijk kan maken dat zij maar ook zij alleen verantwoordelijk zijn voor de rotzooi bij NAC

0    
Snooker

Begreep dat er ook een spandoekje op Zundert is gehangen met de volgende tekst: "wij eisen inzet en strijd, anders raken jullie je knieschijven kwijt".

De sfeer is totaal om aan het slaan, en dat bij ons NAC. Dat zegt mij enkel dat er serieuze stappen ondernomen dienen om onze club (wederom) te redden. IMO gelijk het gehele RVC eruit, deze hebben de afgelopen jaren echt lopen slapen!

0    
Calimero

Beste mensen,

Ik begrijp de frustratie en irritatie. Maar al jaren is er bij NAC slecht beleid en komen we met zijn allen in opstand als het (bijna) te laat is! Ik stel voor dat 'wij' veel eerder ons laten horen aan de voorkant. Dan kun je als club nog iets aanpassen. Achteraf lullen is vaak al te laat met alle sportieve en financiële ellende als gevolg.
Er is te weinig interactie met de achterban. We kijken doodleuk toe hoe er om de zoveel jaar een vreemde TD, AD of lid van RvC wordt aangenomen. Waarom worden zulke keuzes niet eerst getoetst? Waarom niet terwijl het iedere keer fout gaat?! NAC blijft volharden in het aanstellen van de verkeerde mensen op de verkeerde plaats. Ze houden sterk vast aan 'eigen' keuzes die keer op keer falen. NAC is een EZEL die zichzelf 100x aan de zelfde steen stoot. Waar komt die trots en arrogantie vandaan als je er geen succes mee behaalt? Stel jezelf eens kwetsbaar op en luister naar je achterban! Als je wint mag je alles bepalen en zal niemand commentaar hebben. Maar NAC heeft niks te bepalen met die klote beleid! Al die NAC palingen in hun mooie kostuum en consumptiebonnetjes moeten hun trots opzij zetten en in het belang van de club gaan denken. Stop met intern JA-knikken en de polonaise te lopen! Laat jezelf gelden en neem beslissingen in het belang van NAC.

0    
denhulk

vreven ten cate van as dat zijn mannen met ballen wat moet je met vd gaag en pierre van hooydonk tactiek en spelers aankopenkomen ze gewoon tekort

0    
de peer

tijd voor VREVEN terug te halen

0    
Sander P

@Den Hulk

Va mn As hoort echt niet in dat rijtje thuis

0    
kopspion

NAC is op sterven na dood ben ik bang......

0    
Fred1

Mensen om zwakke schakels heen verzamelen helpt niet de zwakke schakels verwijderen wel.
Koch, Mets , Kali , Elalouchi, Klomp , Korte, van Leer.
En dan heb je nog twijfelgevallen die half hun best doen Karami, Rosheuvel , Kasteneer en niet te vergeten Penders en ten Rouwelaar en nog een stel van die nutteloze pseudo inspanningspsychologen die rond die club hangen . Weg er mee.
Nu helpen alleen onsympathieke maatregelen.
Wanpresteren , werkweigering , saboteren het zijn allemaal legitieme redenen om in het gewone zakenleven op staande voet ontslagen te worden.

0    
Dutchbird

Manifest wordt gebruikt als toiletpapier. De grote drie hebben schijt aan de supporters. Als dat niet zo was hadden ze Gielen all lang weggestuurd en waren ze rechtstreeks in gesprek gegaan.

Beste supporters gewoon weer aeizoenkaart kopen, veel bier drinken en verder je bek houden.

0    
Vinnie Jones

@snooker,

als dat waar is, vind ik dat bijzonder triest. Ik zou er geen meter harder door gaan lopen. Verder denk ik dat een overname door een bedrijf en persoon met visie de oplossing is. Volksclub ben je door je aanhang, maar het is wel prettig als de boel goed geleid wordt.

0    
Kees

Mosterd na de maaltijd. Dit valt in de categorie busje opwachten. Valt me tegen van de Clubraad.

0    
Wanny

Meer geld erin door de aandeelhouders of de zaak verkopen is helemaal niet noodzakelijk.

Volgens mij zitten we nu in de problemen omdat de technische organisatie niet op orde is. Daardoor heeft iemand een selectie samen kunnen stellen die totaal niet voldoet aan wat er nodig is voor de eredivisie. En dat lijkt niet meer te herstellen met degradatie tot gevolg.

Dit heeft helemaal niks met de beschikbaarheid van geld te maken. Zolang de organisatie niet goed is, gaat extra geld ook niet het gewenste rendement opleveren.

0    
Kipiani

Bij. Lubs die gaan degraderen krijg je dit soort stuiptrekkingen, die niets helpen.
Kijk de geschiedenis er maar op na.
Onzin actie. Er is paniek, onvrede, onbegrip, frustraties en irritaties genoeg. Meer dan genoeg.
Straks ligt het meer daaraan dan aan bijvoorbeeld Smulders.

0    
Jack

@ Vinnie Jones

Bij een overname heb je geen enkele garantie dat de club dan wel in handen is van verstandige mensen met een goede visie. Slechte voorbeelden te over.

0    
de professor

Als de aandeelhouders te weinig vermogen hebben om onze club op eredivisie-niveau te laten presteren, kunnen ze beter hun aandelen verkopen aan een investeerder, die dat wel kan!!!!!!!!

0    
PETROS

Allemaal zinloze acties...daar gaan ze echt niet beter van voetballen. Trainer moet die 5 nieuwe gasten gelijk er in zetten en een andere aanvoerder aanwijzen....het is nog niet te laat ook al komt dat dichterbij...met negativiteit bereik je niks

0    
Bart

Goede actie als het op een nette manier gebeurt! Zou het niet verkeerd vinden als de selectie er ook bij gaat zitten en ze is kunnen aanhoren wat het met de mensen doet die echt een hart voor de club hebben!

0    
Baosje

Ik neem aan dat B-siderats en De Rat zich hier bij aansluiten?

0    
H.V.M.

Slecht beleid is wanbeleid!

De grote drie, hebben regelmatig financieel bijgedragen.
Met relatief 'kleine bedragen' gezien hun rijkdom!
Hoogste tijd om duidelijkheid te verschaffen wat ze nu echt met NAC voorhebben.
Het huidige pappen en nathouden blijkt duidelijk niet te werken.
Het wordt tijd voor transparantie.
Wát willen deze heren nu echt in de zeer nabije toekomst doen mét en vóór NAC.
Twijfelaars en gokkers hebben we intussen al genoeg gehad bij NAC.

0    
Mmm

Wat een kutzooi met ons!!! NAC. NIET TE GELOVEN.............

0    
Links buiten adem

@ H.V.M.

''Relatief kleine bedragen gezien hun rijkdom''. Deze mannen hebben vele tonnen zoniet miljoenen van hun eigen zuurverdiende centen in NAC gestoken, wetende hier waarschijnlijk nooit meer een euro van terug te zien. En jij durft nog in twijfel te trekken of zij het goed voor hebben met NAC? halve tamme.

0    
Robbieraf

De wereld op zijn kop. Dit een akte van onvermogen zijn als de RCV en de aandeelhouders hierdoor hun oren zouden laten hangen. Iedereen daar snapt zelf ook wel dat het 1 voor 12 is, daar zal een gesprek met geëmotioneerde supporters het verschil niet door maken. Of denken we nu echt dat het vrijwilligers (RvC) en de mannen de er miljoen aan privé kapitaal (Aandeelhouders) in stoppen, niets doet wat er op het veld gebeurd. Het zou beter zijn dat we als supporters eens achter deze mensen gaan staan en die lamzakken op het veld op hun prestaties aanspreken !
Robbert Coppens en Joost Gielen staan in het weekend niet op het middenveld, het zijn mannen als Verschueren en El Allouchi die ons in de steek laten. Wim van Aalst, Rob van Weelde of Paul Burema zijn niet degene die spelers uit hun rug laten lopen of ogenschijnlijk makkelijke ballen in eigen doel slaan. Dit zijn Menno Koch en Benjamin van Leer. Laten we onze onvrede een op een volwassen maar duidelijke manier naar hun uitspreken.

0    
Arie

De grote drie houden er een pappen en nathouden tactiek op na. Zij moeten zelf na al die jaren toch ook inzien dat het tijd is voor een omslag met een stevige fundering? Het geld wat nu, zoals gezegd in het manifest, elke keer als pleister op de wond wordt geplakt geneest een dieper opererend virus niet. Dat moeten zij toch inzien?
Handel er dan naar! Of blijf je geld op een gloeiende plaat zien verdampen, keer op keer op keer. Tot het echt fout gaat en dan hoeven wij niet te rekenen op coulance, zoals bij Twente, en kunnen we gewoon opnieuw beginnen onderaan de ladder der competities.
Het is al zo vaak 2 voor 12 geweest. In plaats van de klok elke keer terug te draaien naar 5 voor 12 wordt het tijd om eens terug te draaien naar 10uur.
Alleen zo kan de cyclus der ellende worden doorbroken.

0    
Sjef de gevulde koek

Klopt volledig alleen heb je er niks aan. Er kan op dit moment toch niks anders gedaan worden. Ja de trainer ontslaan en dan ? Selectie is gewoon kut, geen vertrouwen, en het ergste geen spelers die het elftal op sleeptouw kunnen nemen met als dieptepunt kali wat was dat slecht vrijdag zelden gezien. We moeten weer van voren gaan beginnen en dat gaat weer een hoop tijd nemen. Wel word ik heel moe van meneer gielen wat een idioot is dat en dat die het voor het zeggen hebben zegt genoeg totaal niet capabel of verstand van zaken

0    
Johan o

De spelers zijn de grote verzakers!

0    
De Parel

@links buiten adem

Ik durf zeker in twijfel te trekken of ze het juiste met NAC voor hebben. Waarschijnlijk willen ze wel dat het goedkomt met de club, maar hebben ze daar (los van de centen) de specifieke kennis niet voor en gebruiken ze de kennis waarover ze wel beschikken verkeerd; Directie eruit en geen alternatief.

Daarnaast zien ze bij verkoop van de aandelen natuurlijk wel een groot deel, zo niet gelijk/ meer van hun "zuurverdiende centen"(Kan je dat verklaren? Waren dat echt zulke zuurverdiende centen?) terug.

Overigens erg zwak van je om af te sluiten met halve tamme, jammer.

0    
Baosje

Ik hou mijn hart vast voor aanstaande vrijdag

Hoe houden supporters zich bij weer een zeperd?

0    
Hanssssss

Dit zorgt voor onrust

0    
Mo

Er is bij NAC een heel duidelijl gebrek aan kennis en kapitaal!

0    
Links buiten adem

@ De Parel

Want de aandelen van NAC zijn nog veel waard? Burema heeft zijn eigen kapitaal opgebouwd vanaf een spijkerbroeken zaakje in Baarle Nassau tot naar een plek in de Quote 500, dat lijkt mij best wel zuurverdiend, of niet? Ongeacht hun handelen als groot-aandeelhouder staat natuurlijk buiten kijf dat zij het beste voorhebben met NAC.

0    
Pietjebel

Aandeelhouders die niet genoeg investeren in de club die wanbeleid tot gevolg heeft
6e hands spelers halen en noem maar op

Wat over Blijf is een paar zoutzakken op de bank die niks toevoegen

0    
Vergane Glorie

Alles en iedereen krijgt de schuld. Geen juiste maar wel begrijpelijke reactie. Veel wordt er in Breda weggedronken tot het moment daar is. En dat moment is er al het hele seizoen. We zijn gestart met het zwakste verdedigingsduo van de ere. En dat duo staat er nog steeds. Kali heeft inmiddels ook laten zien dat hij beter blaasvoetbal kan gaan spelen want met z'n voetjes bakt hij er helemaal niets van. Dit NAC loopt niet over van kwaliteit. Maar daar hebben meerdere teams last van. Compensatie is INZET. En dat mist dit elftal al het hele seizoen. De punten die gepakt zijn zijn niet behaald door goed voetbal maar door een zwakke dag, die dag van de tegenstander. Eigenlijk zonde van de spelers die gekomen zijn want die zullen zich ook snel aanpassen.
Wie het weet mag het zeggen. Maar hier moeten we het mee doen.

0    
NAC!!!

Kijk se, dat was te verwachten dn eerlijk gezegd niet meer dan normaal, het is al jaren een zooitje.. duurt al te lang dit beleid of hoe je dat noemt...

Ik blijf het okk zeggen, deze aandeelhouders pompen er niet meer in dan dat ze nodig achten. Enkel zitten ze meer op hun geld, 1 conclusie. Verkoop de boel dan, pak wat je krijgen kan en laat iemand het leiden zoals het moet, met kapitaal, met de juiste mensen, en met de goede spelers. En niet onbelangrijk, een team dat wilt. Want dat missen we al jaren in Breda. Incl type Vreven.

0    
Rat uit Rijen

Wat er allemaal ook gaat gebeuren... Ik ben er bang voor dat deze ellende nog vele jaren gaat duren. Er is gewoon zo veel mis op het moment. Dat trek je niet zomaar in een (half) seizoen even recht. Al helemaal niet als we degraderen... Het zijn barre tijden voor de NAC supporter en de club. Ik hoop echt vurig dat er tegen beter weten in toch nog licht gaat schijnen aan het einde van de tunnel. Ach... Vrijdag meer weer de schouders eronder en vooruit... Ik gooi m er toch nog maar een keer in: Hup NAC!!! :(

0    
H.V.M.

@ Links buiten adem, leer eens begrijpend lezen.
Ik heb hier in het verleden trouwens al vaker aangegeven dat we blij moeten zijn met deze mensen omtrent hun financiële bijdragen.
Als je dan óók nog eens afsluit met "halve tamme", dan weten hier vele wel genoeg.
Jij hebt zelfs het basisonderwijs niet afgemaakt.
Nu snel de schoolbankjes in en volgende keer meer succes met je reactie.

0    
Bredaaaa

100% achter onze broeders supporters!!
We zitten in een doodstrijd en ze zwijgen in t rat verlegh stadion. Vd Gaag, jammer maar je hebt geen grip op die loser huurlingen. Time to go!
Iedereen wegwezen en een crisis team aanstellen aub.

0    
Raymond

Wat als M v G zoals gebruikelijk zelf zijn assistenten had mogen aanwijzen ipv deze twee zoutzakken ( Penders en Ten Rouwelaar ) die nu niets maar dan ook werkelijk helemaal niets toevoegen aan het trainerschap en het aansturen van een dolende of in zn geheel aflatende ploeg. Wat om bijvoorbeeld Leigh eens een linie op te laten schuiven ten koste van Nijholt omdat Leigh wel dat beetje wilskracht op de mat brengt wat de gehele ploeg misschien nog een beetje kan opzwepen , neem Koch zn aanvoerdersband direct af evenals zijn basisplaats , probeer ook eens vanaf het begin v Hooidonk rondom Kastaneer in de spits op te stellen , nu is er geen dreiging doordat alles te statig is , ik ben helemaal geen trainer maar denk ook maar gewoon mee , alles in het belang van ONS nac ! HUP NAC.

0    
ReMaZu

Ik zeg het nog maar eens kijk de jaarstukken even na.

Omzet 14,5 miljoen.

Loonkostenpost 7,5 miljoen waarvan 2,8 miljoen voor spelers!!!!!!!!!!!

Waar gaat dat andere geld naartoe.

Kapitaal moet op het veld staan.

Helaas val ik in herhalingen.

0    
Dutchbird

De grote drie hebben de zeggenschap bij NAC ontwricht door eind 2013 snel even de meerderheid van hun aandelen naar hun kant te trekken. Daarmee hebben ze een gigantische verantwoordelijkheid op hun nek genomen, maar daar hebben ze nog nooit blijk van gegeven. Ze hadden geen zin in de bestuurlijk verantwoordelijke rol die ze voor zich zelf hadden gecreëerd en hebben vervolgens de grootste slapjanus van Breda e.o. op de belangrijkste positie gezet; voorzitter van de RvC. Die was daar zo geil op dat hij het gratis wilde doen.


Sindsdien is het een bestuurlijk zootje met een aaneenschakeling van nieuwe directeuren en hoofdcoaches die de trein niet op de rails kregen. Als in het bedrijfsleven de vis op deze wijze begint te rotten bij de kop, is het snel gedaan met de onderneming. Kijk maar naar Imtech, prima bedrijf tot het door en door verrotte bestuur blunder op blunder stapelde. NAC is het Imtech van het betaalde voetbal in Nederland. Barst van de potentie, maar zakt steeds verder in het moeras door wanbeleid van van Aalst, van Weelde, Burema en Gielen.


Als de drie eens beginnen met Gielen buiten flikkeren dan laten ze in ieder geval zien dat ze toch wel een beetje begrijpen dat het bestuurlijk totaal anders moet. Vervolgens zet je daar een sterke man neer met ruime bevoegdheden, want als je die rol zelf niet wilt spelen moet je vertrouwen geven en afstand bewaren.

0    
Kees

Alles en iedereen in dienst van NAC zou men moeten verplichten deze site te lezen. Mogelijk staat er wel eens iets op waarvan je denkt, moet dat nou. Maar als o.a. de spelers maar 50 procent van de clubliefde, dadendrang, enz. zouden bezitten, dan waren de sportieve problemen gegarandeerd een stuk minder. Chapoo voor alles- en iedereen op deze site. En een hoop mensen in dienst van NAC moeten zich diep- en diep moeten schamen. Maar ik vrees dat het echootje, eigen belang het bij hun toch gaat winnen. Dat dragen ze namelijk al vanaf hun geboort mee.

0    
Wanny

Er is voldoende geld om eredivisie te spelen, maar het wordt niet goed besteed. Dan kun je er nog een miljoen tegenaan gooien, maar als die ook niet goed besteed wordt, schieten we geen meter op.

0    
NOAD

Betrokkenheid

De hoogte van onze handen duiden betrokkenheid aan. Hoe hoger je handen, hoe meer betrokken je bent. Wanneer we ze laag houden, lager dan de riem, betekent dit vaak afstand, passiviteit of gereserveerdheid.

Het is echt geen probleem aan kwaliteit !!!
Maar vertrouwen,,
Waar zijn ze mee bezig spelers kapot aan het maken..

Het Enige wat ons NAC kan redden zijn de Fans door echt achter het team te staan en ze naar voren schreeuwen Vertrouwen geven
Kijk naar Leigh die kon geen poot VOETBALLEN
WE ZEIKEN HET HELE JAAR AL .
Kom op nac
WHERE IS THE LOVE

DIE JONGENS WAAR JULLIE HET OVER HEBBEN KUNNEN WEL EEN OPPEPPER GEBRUIKEN NIET DE HANDDOEK IN DE RING GOOIEN

ER IS NOG HOOP

MAAR DANNMOET JE 11 MAN OPSTELLEN DIE HET MOETEN GAAN DOEN

SOMS LIJKT HET ALSOF DE TRAINER NAAR DE FANS LUISTERT DAT MOET HIJ ECHT NIET DOEN !!!
VOETBAL IS SIMPEL WIE PRESTEERT OP DE TRAINING STAAT ER IN SIMPEL
ONGEACHT JE TACTIEK DAAR PAS JE JE TACTIEK OP AAN

COMAAAAAAAAAAAAAN BUHNEE

0    
willem 4,5

@HVM. Mee eens, schelden is voor velen op deze site gewoonte geworden, erg zwak .Sjef de gevulde koek heeft daar ook een handje van. Hij noemt Gielen een idioot, hij kent hem niet eens, dus een zinloos commentaar. Ook fijn dat ie nog even aanhaalt dat NAC k.. heeft gespeeld afgelopen vrijdag, nou dat wisten we nog niet? en daar zijn al 700 commentaren aan gewijd. Dit onderwerp gaat over een gesprek met de aandeelhouders namelijk.

0    
Marti

@ Raymond alsof jelle en rob penders de opstellingmaken dat leigh er niet in staat is aan te rekenen aan vd gaag , om een aanvoerdersband naar een ander over te dragen ligt aan v d gaag niet aan penders of rob pensers , hebben dat mischien allang al geopperd maar als je er geen gehoor aangeeft en denk alleen het bij het juiste end te hebben zou ik ook niet enthousiast Op de bank plaats nemen als er toch geen notitie van word genomen ik denk dat als penders en jelle het zouden gaan leiden er toch meer uit gaat komen , ik kan me niet indenken dat je zo ongeïnteresseerd doet als iedereen op een lijn zit bij de staf ik denk dat hier ook wel een schoen wringt , dit heeft juist niets te maken met eigen assistent meebrengen , dit heeft te maken met luisteren naar elkaar , en er wat mee doen

0    
Bolle Damen

De trainer moest er in september al uit. Is geen NAC trainer. Bakt er helemaal niks van. 1 van de basale dingen beheerst hij niet: het motiveren van een team. Het smeden van vechtlust en het opstellen van een degelijk tactisch plan en het letterlijk opstellen van spelers op de juiste plaats. Vd Gaag en Penders staan niet ter discussie heb ik begrepen. Welnu , het schip is zinkende. En er staan veel betere stuurlui aan wal.

0    
Maestro

Misschien moet de club (niet wij als supporters) eens het NOAD overboord gooien. Het blijkt al jaren dat spelers met een NOAD instelling haast niet te vinden zijn. En mocht je deze vinden en ze kunnen ook nog voetballen zijn ze onbetaalbaar cq onbereikbaar voor ons. En de jonkies zijn niet opgegroeid met gif in hun donder.
NOAD was een van de criteria van HS bij zijn quest naar nieuwe spelers. Geen betaalbare NOAD spelers gevonden.
Daarnaast hinken we op meerdere gedachten qua strategie (lees geen strategie), maw een duidelijke en spreekwoordelijke stip aan de horizon is er niet.
We zijn aan het overleven in een moderne voetbal wereld, maar we willen wel autentiek zijn en blijven met de nadruk op cultuur en NOAD. Ik verwacht ook niet dat er een oplossing is voor de hudige situatie. Bepaal een strategie/beleid en hou hieraan vast, ongeacht de fouten die er gemaakt worden (leer en groei je van).

Aangaande het Manifest: misschien eens de vraag stellen aan de grote drie : "wat is jullie belang in het hebben van een meerderheid van de aandelen"
Hoe dan ook, als we nu overleven of degraderen,wij, de supporters gaan nooit verloren.

0    
Becherovka

Ironisch genoeg zegt een stemmetje in mijn hoofd; "Godver, die Flieger heeft dit toch weer goed aan zien komen". Maakt zijn teksten op deze site niet beter erop, maar snapt die wel hoe de vork in de steel zit.

Het opportunisme van de voetbalwereld is er weer, ben benieuwd welke koppen er gesneld gaan worden.

0    
Kraoj

Gewoon alle aandelen verkopen aan 1 eigenaar. Zoals Van Seumeren, bij volksclub Utrecht. Het kan dus wel.

0    
signase

@Becherovka:

Waar was die bromvlieg toen NAC tegen alle verwachtingen in alsnog promoveerde onder Vreven? En dan is er nog 's mans unieke motivatie: hij toont geen clubliefde, maar rant gewoon uit gefrustreerd eigenbelang. Helaas is het de laatste jaren niet zo moeilijk geweest om over NAC voorspellingen te doen. Je hoeft alleen maar negatief te zijn en zeker 75% komt uit.

0    
ere

Hou toch is op met dat NOAD, bij iedere club verwachten ze de juiste instelling. Ik verwacht van een profclub dat ze spelers halen die goed kunnen voetballen, en dat de ene club betere spelers heeft dan de ander dat is normaal, uiteraard kun je met een betere instelling net iets meer presteren. Maar al geven deze voetballers iedere week 200% dan nog speel je tegen degradatie. Ze kunnen niet eens 2x normaal overspelen naar elkaar, verwacht niet van de trainer dat hij dit even zal trainen waardoor spelers dit ineens wel gaan beheersen. Dit hadden de spelers als Koch, Mets, Kali, kastaneer al lang moeten kunnen, die zie je gewoon iedere week simpele ballen over de zijlijn schieten. En ook de keeper kan er weinig van, laat de simpelste ballen glippen. Dit heeft puur met beleid te maken. Je kan nog z'n goede trainer voor de groep zetten maar als je structureel de verkeerde spelers haalt die er geen kut van kunnen, houdt het op.

0    
Ric

Dat NOAD instelling gebeuren is ook maar schijn. Denk je echt dat die gasten niet willen of er geen zin in hebben. Het heeft gewoon met pure kwaliteit te maken. Er wordt elk jaar geïnvesteerd in middelmaat. Spelers die lang geblesseerd zijn geweest, op de bank zaten of die gewoon aangeboden zijn door vage zaakwaarnemers.

Er wordt nooit eens echt goed doorgepakt. We willen richting subtop, aandeelhouders willen liefst geld terugverdienen. Pak dan verdomme door. Zorg voor een iets groter potje voor het spelersbudget en haal dan ook echt eens toevoegingen. Elke keer dat halfbakken gedoe, eindeloos wachten op spelers van city, cruciale posities last minute invullen of zelfs naar 3e of 4e keuzes moeten doorpakken omdat nummer 1 en 2 net voor de deadline niet komen, oo trainingskamp zonder nieuwe spelers. Elk jaar hetzelfde gezeik en gedoe.

0    
NAC4Ever

Ben het niet met alles eens wat in het manifest staat, maar de eis voor een gesprek begrijp ik heel goed. Hopelijk levert het iets op.

0    
JohanB

Als je ziet dat Front076 ook op de brief staat, lees je deze toch niet eens serieus meer door?

0    
supernac

Sinds wanneer kunnen supporters iets eisen van de aandeelhouders?
We kunnen de aandeelhouders hoogstens verzoeken iets beter hun best te doen voor NAC...

0    
NAC4Ever

@Ric
Voor dit seizoen was meer spelersbudget. Daarom was er bij de aandeelhouders ook extra teleurstelling over dat er geen beter selectie staat dan vorig seizoen. Dit heeft mee gespeeld in het ontslag van Smulders.

0    
Eekhoorn

Is dit nu de manier om te communiceren of iets af te dwingen. Vind het een meer dan matig proces. In zo'n cruciale en moeilijke fase hoor je de spelers en trainers te steunen en achter je club te blijven staan. Hiervan gaat niemand beter spelen en daalt het zelfvertrouwen nog verder. Een bijdrage waar niemand iets aan heeft.

0    
Zagge

Heel fijn dit initiatief!!!
Hopelijk gaat het wat opleveren.
Hup!

0    
Barry

Ik ga nu al 25 jaar naar NAC. Maar kan iemand mij uitleggen wie of wat Front76 is?

0    
Bartesi

@Ere. Je hebt gelijk. Het gebrek aan kwaliteit kan niet verbloemt worden door extra inzet.
Als ballen niet aankomen, verkeerd worden ingespeeld en er verkeerd wordt opengedraaid ben je alsnog altijd te laat. Kansen worden nooit gecreëerd, dus je kan niet scoren.

In de winterstop is , voorlopig, alleen de jonge Zweed een versterking. De rest moet en kan het nog waarmaken. Je moet ze dan wel opstellen!

Een gesprek met de eigenaren gaat dit seizoen niet helpen. De fout is door de ex-TD gemaakt en niet gerepareerd. Dat is een cruciale fout, maar niet meer te repareren. PvH kan je niks kwalijk nemen, er is niet voldoende geld beschikbaar gesteld.

Wonden likken en opnieuw beginnen. Of dat nou im de 1ste of Ere is.

0    
Cool Hand

Koch, Kali ,Klomp, Korte, Karami, Kasteneer... Fred1 heeft een K-fobie!

0    
‘t Fust

Is het geen optie om eens een wedstrijd een stilte protest te houden? Gewoon met 19 duizend man naar het stadion en 90 minuten lang je niet laten horen. Alleen maar naar de wedstrijd kijken. Weet zeker dat dit wel iets met de spelers zou doe

0    
Vriendjespolitiek

Als het kalf verdronken is,dempt men de put.

0    
NAC4Ever

@Eekhoorn
Ben het gedeeltelijk met je eens. Hier gaat niemand beter van voetballen. Maar als het blijft gaan zoals het gaat ben ik bang dat we gaan degraderen.

Echter denk ik dat een ander moment beter was geweest. Had dit in de zomerstop gedaan. Dan had je de spelers geen extra druk opgelegd en dan zitten we in een periode dat er nog gesleuteld kan worden.

0    
JPvakG

@JohanB Leuke reactie, wat heb jij al bereikt voor NAC?

Deze jongens zetten zich meer voor NAC in dan je denkt.
Ook hun hebben recht van spreken.

0    
NAC4Ever

@'t Fust
Jouw idee doet mij denken aan toen Vak G 12 minuten leeg bleef in het seizoen 2014/2015 tegen Utrecht. Heeft lekker geholpen.....

Juist in dit soort tijden moeten we wel achter de spelers blijven staan. Er achter staan als het goed gaat is leuk, er achter staan als het slecht gaat is noodzakelijk!

0    
Rubenac

Achter de ploeg staan?!
Dit is geen ploeg , maar eenlingen legioen .
Actie gvd, top initiatief en voor de linkse zeikers onder ons.
Ga lekker achter je VVD aanlopen en aanhoren hoe goed alles wel niet is en gaat.

Of iets helpt, kan je achteraf pas zeggen.
Maar op een stoel zitten en klappen gaat al zeker niet helpen.

Wij zijn NAC en niet die kutzakken op het veld.
Helaas moeten HUn onze trots hooghouden

0    
Baosje

hele schip leeg en schoon vegen , en met de hoge drukreiniger schoonspuiten

dan

1. Lokhof aanstellen evt samen met van Hooijdonk als technisch hart
2. Ruud Brood als nieuwe trainer
3. algemeen directeur Chris van Nijnatten


ik weet , allemaal (oud) NACCERS...maar wel mensen met verstand van zaken!

0    
NAC4Ever

@Rubenac
Volgens mij haal jij dingen door elkaar. Het gaat hier over NAC, niet over politiek.

Je zegt dat klappen niet helpt. Of je klapt moet je zelf weten. Maar hoe er met Leigh om is gegaa, is denk ik al genoeg bewijs dat aanmoedigen wel degelijk kan helpen.

0    
Canaar

@Baosje, wat zou het mooi zijn als Good old Ton L ons uit de penairie zou kunnen halen. Pierre hoeft van mij dan niet zo. Aangezien hij hier toch om de hoek woont...

0    
Zorro

hele grote schoonmaak en opnieuw beginnen, andere optie is er niet. Dus de komende jaren is het pappen en nathouden. Bier rest van het seizoen gratis....tissss toch een pijnstiller eeeee

0    
N1912

Ik hoop echt oprecht dat Te Vrede, Fernandes en Ilic heel gauw weer terugkomen van hun blessures en wedstrijdfit zijn. Dan kunnen we het eindelijk eens over een andere boeg gooien. Op basis van NOAD gaan we met deze selectie de oorlog niet winnen, dan maar op basis van voetballende kwaliteit.

Van Leer
Niet noemenswaardige verdediging
Verschueren,Ilic,
Lundqvist
Fernandes, Te Vrede, Kaikai

We spelen heel het seizoen al met dat verschrikkelijke verdedigende blok op het middenveld. Puur om het gebrek aan kwaliteit in onze achterhoede te compenseren. Hierdoor schieten we voetballend gezien heel het seizoen al enorm tekort mijns inziens. niet raar dat we dan nauwelijks kansen creëren, we spelen immers wekelijks met 6 a 7 verdedigend ingestelde spelers. Van de enkele wel degelijk aanvallend ingestelde spelers staan er twee 9 van de 10 wedstrijden overbodig de zijlijn te dekken, mede door het gebrek aan ondersteuning. Het aanvallende spel van NAC is bijna net zo voorspelbaar als dat de Troela's in beeld komen tijdens een wedstrijd van NAC. En het ergste is dat die extra verdedigende impulsen niet eens resultaten oplevert..

Maar is de beste manier om de achterhoede te ontlasten niet om simpelweg zelf de bal te hebben en de tegenstander achter ons aan te laten lopen? Lekker van ons eigen voetballende vermogen uitgaan en de spelers die we hebben van hun eigen kracht uit laten gaan. Beweeglijkheid, loopacties, duidelijke spelpatronen, creativiteit, en dat gecombineerd met een gezonde dosis werklust. We hebben er immers de spelers voor (mits allemaal eens tegelijk fit)..

Nu gaan we met verdedigend angsthazenvoetbal de bietenbrug op tegen de De Graafschaps, Excelsiors, Fortuna's en Emmens van deze competitie. Ik zou het wel weten als ik de coach was.

0    
am

Het zal allemaal nog erger worden. Komende twee wedstrijden krijgen we voetbal les.
Daarna is het afwachten, maar ik zie het somber in. Momenteel hoeft geen enkele ploeg bang te zijn voor NAC. Kan een andere trainer hier iets aan veranderen? Het zal allemaal niet veel uitmaken.
Twee jaar geleden werden we vijfde en promoveerde we dankzij city-spelers. Vorig seizoen bleven we erin dankzij city-spelers. In feite waren we niet klaar voor de eredivisie, dat blijkt nu wel. Blijft natuurlijk vreemd waarom het in Breda niet lukt om eredivisie waardige selectie samen te stellen. Bij VVV, Excelsior, ADO, Pec, Heracles lukt het wel.

0    
JohanB

@JP vakG

Zoals die fakkels bij Willem2? Als je met zon filmpje online komt hoef je van mij je niet meer in te zetten voor onze club.

0    
Negentientwaalf

@johanB

Dat is geen actie vanuit front geweest, waren wel gasten van die groep bij betrokken (o.a.).
Maar raar dat een negatief iets reden is om ze verder niet meer in te laten zetten voor de club. Pak jij t over?

0    
Vreven4president

Fijn dat we samen een statement maken, maar ik ben meer van de daden. Het is tijd voor actie en daarvoor moeten we achter onze pc pf telefoon kruipen.

Wij zijn op dit moment de enige zekerheid bij NAC! Wij gaan nooit verloren! Wij gaan niet opzij! Wij waren er 100 jaar geleden en wij zijn er over 100 jaar nog steeds!

De rest bij NAC zijn passanten. Wij moeten de touwtjes weer in handen nemen, voordat stervelingen de club verder naar de afgrond duwen.

Hup NAC!

0    
Vreven4president

Rectificatie:
Achter onze pc of telefoon vandaan kruipen

0    
JohanB

Negentientwaalf

Ik weet dat het geen actie van hun was. Maar als mensen van een groep daar dan betrokken bij zijn vind ik dat niet kunnen. Dat moet je gewoon beter weten en je verstand gebruiken. Je vertegenwoordigt toch een supportersgroep, of het nu een actie van hun is of niet. Op het moment dat ik buiten mijn werk om fraude pleeg of ergens inbreek wordt ik ook ontslagen ook al werk ik niet vanuit mijn werk.

0    
kwek

@Johan B.

Ik denk dat JP vakG meer bedoeld dat mannen van Fr0nt dag en nacht klaar staan voor de club.
Velen van hun spenderen meerdere uren, zoniet tientallen uren per week vrijwillig aan NAC.

Dat kan zijn door de Breda Loco's te ondersteunen met spandoeken op te hangen, spandoeken te maken, sfeeracties voor te bereiden etc.
Of door de club te helpen sneeuw te ruimen, de facilitaire dienst van NAC te ondersteunen bij bepaalde evenementen als de open dag etc.

En ja het zijn jonge gasten en ja ze hebben wel eens een keer in het verleden een foute actie gedaan, maar om ze daar nu blijvend voor af te rekenen??
Dit terwijl ze veel meer goede dingen doen en het NAC hart op de juiste plaats hebben?

0    
Oosterhout076

@t fust
in plaats van stilte protest mag je ook gewoon thuis blijven.
het is net als bij een tv, je hoeft niet te kijken.
maar als je gaat (en kijkt) sta dan achter de club waarvoor je komt kijken.
Juist nu.

0    
gaoperd

Maak Verschueren maar aanvoerder , niet de beste maar wel een die wil!!!!

0    
JPvakG

@JohanB Wat je dus eigenlijk wilt zeggen met je reactie op 16:53 is dat als iemand een fout maakt de hele groep daar verantwoordelijk voor is? En daarmee vervalt hun recht van spreken?

Als we alles zo zouden benaderen, had de VVD nu al niet meer in de 2e kamer mogen zitten.


Kwek haalt de woorden uit mijn mond!

0    
Buurman

Een goede zaak deze betrokkenheid tonen. Maar mijn advies ; stel eisen voor de korte termijn ! Als de korte termijn niet goed wordt ingevuld , dan is er ook geen goede lange termijn mogelijk. Wat mij betreft vliegen van der Gaag en Penders buiten als er vrijdagavond weer 11 zakken zout op het veld staan. Zie ook mijn reactie op het vorige item. Succes.

0    
Ander geluid

Super dat we zo betrokken zijn !
De nuance zien is ook belangrijk. De aandeelhouders hebben terecht onze TD buiten gezet die ons wel mede een niet verwachte promotie bracht. En de afkoopsom hebben ze betaald. Omdat de club niet voldoende in kas had is er 500k door de groot aandeelhouders beschikbaar gesteld voor herstel in de winter . Daar is redelijk evenwichtig door technisch hart mee gehandeld. Hoewel amper tijd kan dit in een eventuele nacompetitie net voldoende helpen. Ik hoor oude spelers en nieuwe spelers niets negatief zeggen over onze trainer MvdG. Niet te snel dus technisch hart, aandeelhouders en nieuwe spelers afbranden.
We komen van heel ver..nu nog even met z'n allen erachter !

0    
FUALL

10 jaar lang een pauper club met zo'n fanatieke aanhang is beschamend, geen stuiver extra durven of willen uitgeven, geen langetermijnplan.

0    
Janmetdenacpet

Al beginnen we weer van voor af aan, ons nac zal nooit verloren gaan !

0    
scheppioni

75% van de staf oogt als lamme takken, 75% van de spelersgroep ogen als lamme takken, tsja as je dan niet ingrijpt is dit het toppunt van je kop in het zand steken !! En wij, supporters zijn de dupe, moest niet mogen !!!!

0    
Mik

Beste Heren

Tannane die bij Utrecht weggestuurd is is met nac aan het praten !!

0    
Heksenketel

Persoonlijk vind ik zo'n briefje met een analyse van "iedereen is kut behalve wij", helemaal niks. Ik zie liever supporters, die een gesprek aanvragen met als onderwerp "Wat kunnen wij doen om jullie te helpen?". Zo'n afzeikbriefje en eisen om een gesprek is helemaal niet gericht op een oplossing, maar is om te zeiken, druk op te voeren en stampei te maken. Een gesprek juich ik toe maar niet naar aanleiding van zo'n brief. Overigens ben ik een gewone supporter, mochten mensen daar aan twijfelen.

0    
Breda1965

Vroeger hadden we al lang het veld bestormd,of (de mooiste actie) waren er 2 die zich vastketende aan de doelpalen.Helaas gaat dat allemaal wat moeilijker in deze tijd.Ik ben het in grote lijnen eens met wat de supportersgroepen willen,maar daar zijn we wel te laat mee.

0    
Fred1

@ Scheppie, wat ben je mild , welke 25% van de TS zou dan voldoen ? Die nieuwe?
Sprak vanmiddag wat mensen op het stadion iedereen schijt daar in zijn broek als mister achter de elleboog Penders het over moet nemen. Wat ligt die man moeilijk intern zeg eigenlijk is dat bizar.
Maar iedereen heeft met compaan Gudelj zijn les geleerd natuurlijk dat wil men nooit meer meemaken.
En kijk eens waar Gudelj en ook Karelse zijn gebleven nooit maar dan ook nooit meer zo iemand aanstellen bovendien komen ze daarna nergens meer aan de bak.
In het geval Karelse is het buiten zijn schuld die verdient zeker elders nog n kans of als keeperstrainer bij ons .

0    
ome cor

De huidige eigenaren zijn in de grote boze voetbalwereld slechts een stel kleine "kruideniers" die het vooral heel fijn vinden om te kunnen vertellen dat ze een betaald voetbalclub hebben.
Misschien vervelend dat de huidige situatie het niet zo heel leuk doet op feestjes en zakelijke borrels, maar ach als we volgend seizoen in de subtop van de eerste divisie staan kunnen de stropdassen weer ergens over brallen...…
Sorry voor het neerzetten van de aandeelhouders in deze typering. Als sponsor, geldschieter zijn de aandeelhouders zeer gewaardeerde personen bij ons clubje. Maar het beleid bepalen binnen een BVO is toch heel wat anders dan in de bedrijven die zij runnen. Het één kunnen ze kennelijk wel heel goed, het ander ziet er diep triest uit en is kennelijk niet voor hun weggelegd.

Ik las hier al namen als van Seumeren bij Utrecht of een Jordania….
Eén sterke eigenaar die vooral de juiste beleidsmakers meebrengt en daarmee NAC weer een interessante club maakt voor grote en middelgrote sponsors. Daar hebben we wat aan.

Eén sterke eigenaar die de club ook sportief weer aantrekkelijk maakt voor spelers die nu netje "Nee, dank u" zeggen tegen een aanbieding van NAC en kiezen voor Pec, Groningen, Fortuna, Emmen of zelfs FC Twente.
Niet omdat ze NAC een kutclub vinden (in tegendeel denk ik), maar omdat NAC een club met een kutbeleid is en geregeerd wordt door een stel zichzelf op de borst slaande "kruideniers" die nog steeds teren op het feit dat ze NAC hebben gered maar kennelijk blind zijn voor de terminale status die de club nu heeft.

Voetballers die we mogen typeren als broodvoetballer stellen ook eisen aan hun werkplek. Zeker de jongere spelers die NAC als een tussenstation zien in de stijgende lijn die hun carrière moet wezen.
Als NAC totaal niks te bieden heeft qua zekerheid (en dan bedoel ik niet het salaris, maar juist alles er om heen) dan verdienen zij hun brood liever ergens anders. En dan zitten wij met een aantal welwillende spelers en een aantal die nergens anders aan de bak kunnen dus maar (bij gratie Gods) naar NAC gaan.
Zie hier het resultaat.

0    
jnac

@barry.
Volgens mij ben jij blind en doof. Anders kun je je eigen niet afvragen wie of wat Front 076 zijn.
Dat zijn jonge gasten die zeer waarschijnlijk veel meer voor de club doen als jij .
OP wedstrijd dagen zijn ze dik twaalf uur van huis om met hun club mee te reizen overal naar toe en om samen met de Breda Loco"s sfeeracties op touw te zetten.
Dit zijn jongens voor de toekomst die af en toe wat te ver gaan maar dan elkaar daar op aan spreken van jongen dit mag niet meer.
Dit zijn gasten met een groot geel/zwart hart.
Dus gauw terug je mand in en voortaan nadenken als je wat wil typen.

0    
Jack

@ Mlk

Dat zal dan bij praten blijven aangezien de transfermarkt is gesloten.

0    
scheppioni

@Fredje
Die 25% bedoel ik eigenlijk toch vd Gaag, hij heeft bewezen met een ervaren iemand erbij toch wel prima te functioneren, dus laat ik het dan zo citeren 12,5% voor vd Gaag en 25% nieuwe Verberne, als voordeel van de twijfel ! Dit NAC lijkt verdacht veel als onder gudelj en dijkhuizen en we weten waar dat toe leidde helaas ! Tuurlijk moet Penders dit niet overnemen, daar zal toch nog wel een andere functie voor zijn ? NAC' s weegschaal moet weer eens meef in balans zijn betreft loyaliteit en professionaliteit, dam gaat de zon weer echt schijnen, want zoals nu volgt degradatie en stapelen andere problemen zoals het financiele zich ook weer op !! Maar ja de kapitaalkrachtige lijken het best te vinden !?????

0    
Babosje

Vroeger als klein Menneke ging ik naar NAC in de 1e divisie!
Speelden we tegen Vitesse Heerenveen etc!
Nu grotere clubs dan wij behalve dan de supporters!
Hier zit zoveel meer potentie!
Wellicht hebben we ook het carnavaleske tegen ons want ik begrijp niet dat er niemand is die écht wilt investeren in NAC?!

0    
Vreven

Al die discussies en al die acties hebben totaal geen zin meer het is hard maar de realiteit....... we zijn afgelopen vrijdag gedregadeerd.............. EN DAAR IS IEDEREEN SCHULDIG AAN ........EN NIET ALLEEN DE TRAINER... TIS GEWOON ALTIJD GEZEIK EN GEKUT BIJ MN CLUPPIE......MN HART HUILT.........

0    
bundy geeren noord

Doe maar een voetbalclupje.

0    
Vreven4president

Gelukkig wordt het iedere dag nog 19:12

0    
Tram

Ik snap alle frustratie maar dit gaat niks opleveren. Als er al een gesprekje komt zal dat niet meer dan een formaliteit zijn. Kon je de spelers maar letterlijk een peper in de reet stoppen. Maar helaas. Ze willen allemaal best maar het zit er niet in. En de meesten denken al aan een nieuwe club in de ere want dat denken ze allemaal aan te kunnen..

0    
Dutchbird

Die die drie slappe aandeelhouders kun je niet samenpersen tot één sterke van Seumeren. Wat ze wel kunnen doen is Gielen vervangen door een krachtige persoonlijkheid die hen kan en durft tegen te spreken en hen regelmatig een spiegel voorhoudt.


Iemand die wel een goede directie weet te vinden en deze boven op de huid zit. Iemand die zowel de bedrijfsvoering als de technische organisatie snel inricht met sterke betrokken mensen. Alleen dan komt het met de selectie ook goed.

0    
Arjan

Al die meningen.........., je gaat er van tollen.

Echter al deze kritieken geven wel iets aan.........

Laat alsjeblieft deze club (door weer en wind, succes of verlies, trots en schaamte...., we zullen er zijn!!!!)


........, niet naar kl*te gaan.

Amen

0    
jvt

Voetjes op de grond. Niemand neemt deze chaotische club over. Wie zoekt naar kopers? En de aandeelhouders willen 'waar voor hun geld'. Door hun onkunde verspelen ze geld na geld. Een dure crediteurenregeling is het gevolg. Een goed bedrijf begint bij sterke beheerders en die stellen sterke leiders aan etc.
Wij hebben gen leiders waar we trots op kunnen zijn. We laten directies het wiel uitvinden, telkens weer.

jvt zegt het nog maar eens:
1. nooit maar dan ooit nooit transfergeld betalen voor spelers en dan al zeker niet van de concurrent
2. wij zoeken bezeten mensen; trainers en spelers, dat is ons dna, werken
3. een kern van 18 spelers, niet meer en die moeten de klus klaren en doen ze dat dan contractverlenging en bonus
4. stel de andere keeper op en geef die een kans, waarom heb je hem anders?
5. Koch geen aanvoerder,
6. Mets middenveld of reserve
7. het is aanhaken of afvallen, inzet en voor elkaar werken
8. een interim coach naast Van der Gaag, eentje met tactisch vernuft en motivatie
9. legertje begeleiders afbouwen
10. Hulptrainers niet verlengen met alle respect
11. commerciële pittbull aanstellen, geen manager maar relatiebouwer en hunter

0    
SjorsNAC

Geen idee of het gaat helpen, de toon is best dwingend ook. Maar sowieso goed dat er een duidelijk signaal wordt gegeven dat dit zo niet langer meer kan.

Ik had zoveel zin in het nieuwe seizoen net na de handhaving, eindelijk konden we naar boven gaan kijken werd er beloofd, maar in de zomer zag je het gewoon beetje bij beetje fout gaan, niks ging zoals gepland, alle oefenwedtrijden verloren. Spelers kwamen niet, City leverde niet etc. En kijk waar we nu staan sportief en organisatorisch.

0    
am

@Fredje
Jou missie kennen we inmiddels. Niet steeds in herhaling vallen graag.

0    
Vak g @willem 4,5

Beste Willem 4,5. Ik heb een tijdje jouw reacties gelezen. Maar jouw opsessie voor Sjef de gevuldekoek is vrij truurloos aan het worden. ook jouw bijdrage hier is vrij kansloos en bevat alleen maar leugens en onzin. Dus 1 tip stop met reageeren aub en zoek een leven.

0    
WW

Prima verwoorde brief.
Ben benieuwd wat eruit komt.

0    
Zagge

@omecor

Helemaal mee eens!
Ps. fijn dat je de twijfel over identiteit verlies weglaat. Met een gezond beleid met een (financieel) en zakelijk krachtige eigenaar blijft de identiteit door de supporters ook echt wel behouden.

Voor mij is de identiteit van NAC:
- herkenbaar voetbal met strijd en een daarbij behorende aanvallende opvatting
- altijd 2 technisch zeer vaardige spelers tussen 9 werkers
- 2 of 3 spelers uit de regio/opleiding
- kritisch maar trouw publiek
- beter met 3-3 gelijkspelen dan met 0-0
- soms een top jaar soms redelijk
- het clublied en het paarse heide lied

En de rest mag van mij strak georganiseerd zijn.

Hup!

0    
Zagge

@Chris W.M

Whatabout Martin Jol voor een half jaar naast Van de Gaag zetten?

0    
Los Pollos Hermanos

Dit gaat mij een hele hoop duimpjes omlaag opleveren, maar dat zij dan maar zo. Dit is echt het toppunt van arrogantie vanuit het supporterskamp.

We zijn helemaal gek geworden hier dat we dit normaal vinden. En het wordt nog toegejuicht ook door een ruime 90% van de reacties. Diep, maar dan ook echt diep diep triest. What the fuck denken jullie nou te gaan bereiken dan? Als ik 1 van die aandeelhouders was geweest, had ik direct mijn handen eraf getrokken en jullie allemaal kapot laten vallen. Zoek het maar uit, duw er zelf maar een paar ton/miljoen in, stel mafketels.

Ja, de club is naar de klote. Ja, het is een onoverzichtelijke puinhoop, maar denken jullie dat zij dat leuk vinden? Ze steken gvd eigen centen in NAC en wat krijgen ze? Een briefje van een stel supportertjes dat ze een gesprek eisen. Want daarna is er helderheid en wordt alles anders. Man man man, het moet niet gekker worden zeg bij deze club. Totaal de realiteit kwijt als je zoiets doet. Van de pot gerukt is het.

Dat je jezelf zorgen maakt, is begrijpelijk. Maar dat je mensen, aandeelhouders en bestuurders op het matje gaat roepen omdat je uitleg wilt en noad, lachwekkend, kinderachtig en een teken van bovengemiddelde stupiditeit. Je bereikt er HELEMAAL niets mee en bovendien is het een schop tegen het been van professionals die ziel en zaligheid inzetten voor NAC en daar ook nog eens honderd duizenden euro's voor overmaken van hun eigen kapitaal. Maar de supporters van de B side en vak G zullen wel eens even zeggen hoe het moet en wat NAC inhoud. Dan gaan er een stel 20 jarige pubertjes met deze mensen in gesprek o.i.d. Wie gaat ons, de supporters, vertegenwoordigen? Lachwekkend dit. Totale waanzin. Of denk je dat die mensen zelf niet inzien hoe slecht het gaat en dat het hun niet aan het hart gaat wat er met NAC gebeurd!? Die helpen onze club moedwillig naar de klote?

Die toch eens normaal man. Trek je kop uit je bol, denk eens fatsoenlijk na en gedraag jezelf en toon respect naar de mensen die jaarlijks tonnen steken in onze club. Zonder hen, waren we al KAPOT geweest. Walgelijk is het.

0    
willem 4,5

@ Vak G. Ik maak zelf wel uit wat ik post, en wat leugens? en onzin betreft, dat kun jij gezien de inhoud van jouw commentaar niet beoordelen. Wat Jefke DGK betreft, hij heeft het aan zichzelf te danken met z'n gescheld en onzinnig getier. Hij moest mij ook zonodig beschuldigen van dingen die kant nog wal raken, ik heb daar alleen maar op gereageerd. Een tip voor jou, bemoei je met je eigen zaken en voor de rest interesseert het me geen ruk wat jij te zeggen hebt!, ik heb maar een belang en dat is ons clubke p.s doe Jefke de groeten!

0    
Heksenketel

Los Pollos Hermanos

Hé, niet iedereen over één kam scheren hoor! Ik ben het met je eens, alleen zou ik het wat anders verwoorden. Zie ook mijn post van 18.17...en kijk naar de duimpjes. De zwijgende meerderheid durft al op de duimpjes te klikken. Nu nog openlijk de discussie aangaan met de opgefokte supportersgroepen. Ik ben er van overtuigd dat de meerderheid hier het niet eens is met deze brief, die wat mij betreft helemaal niets bijdraagt aan een oplossing.

0    
willem 4,5

@ ome cor. Goed gesproken, geen spelt tussen te krijgen!

0    
Truus

Louis van Gaal

0    
Jf

Even een vraag die Aminu speelt als reserve bij jong Nac. Is die gast van nac of van City ???

0    
Tegel

Vrijdag allemaal n geel hesje aan!

0    
Vak g @willem 4,5

Dit zegt genoeg. Jij heb echt profecionele hulp nodig. Heb jouw laatst nog een verhaal zien posten over een weddenschap. Totaal uit je duim gezogen. Niemand neemt jouw serieus hier. Nogmaals hou aub met die onzin. Overigens kwam die sjef dgk hier als eerste met het nieuws over dat van der Aat niet kwam. Ken hem verder niet maar zie ik hier vaak zinnige dingen posten. Jouw nog nooit.

0    
NOAD!

Een gesprek kan nooit kwaad! Laat de spelers ook maar aan schruiven. Komende westrijden 90 minuten achter de club staan. We moeten het met deze selectie helaas doen.

0    
willem 4,5

@ vak g. ........................!

0    
Braze

De aandeelhouders spelen zelf niet mee. Zij zullen ook wel spijt hebben van al hun geld dat door de Directie het putje in gespoeld is. Er zit niks anders op dan met deze selectie het seizoen uitspelen.

Er moet nu gewerkt worden aan een nieuwe directie, een nieuwe Raad van Commissarissen en vooral een nieuwe selectie. Dat kan de aandeelhouder weer veel geld kosten

0    
Zlep

De mensen die hier roepen om een nieuwe investeerder snappen er echt niks van. Een voetbalclub is geen beleggingsclub. Een voetbalclub kost bakken geld. We moeten de huidige "grote" drie op onze blote knieën juist dankbaar zijn. Kijk zo'n Franske van Seumeren, wat die bij Utrecht doet. Bakken geld stopt hij erin. Mogen wij dat ook van onze huidige aandeelhouders eisen...

0    
Dun Diëe

Ja, we mogen de aandeelhouders dankbaar zijn dat ze NAC toentertijd gered hebben. Verschrikkelijk dankbaar, anders was het schluss geweest. En we mogen ze nog meer dankbaar zijn alles wat ze toeleggen. Maar we hoeven niet altijd ja en amen te zeggen, want momenteel wordt er compleet wanbeleid gevoerd. De RvC wordt gepasseerd, waarom zit die er dan? De TD wordt ontslagen en nu is de club een zwalkend schip geworden. Dan mag iedereen die betrokken is bij de club kritiek hebben op zij die bepalen: diezelfde aandeelhouders.

Of dit manifest daarbij gaat helpen is een tweede. En of er daadwerkelijk een gesprek plaats gaat vinden moet ik ook nog maar zien. Maar op de één of andere manier moeten de aandeelhouders ooit een keer hun verantwoording afleggen. En al helemaal in het geval van degradatie. Ik snap de frustraties in de brief volkomen, maar dit gaat niks toevoegen aan de situatie.

Tot slot die ik mensen met oplossingen komen, maar ik heb nog niks voorbij zien komen waarvan ik denk dat dat haalbaar is. Iets opperen is mooi maar daadwerkelijk uitvoeren is toch echt wat anders.

0    
Lamington

Ik snap de brief. Ik snap de reactie Los Pollos ook heel goed. Het voelt als de nettere variant van 'de bus opwachten' haast. Dat je een geluid afgeeft is prima. De manier waarop.. Zij hoeven geen verantwoording af te leggen aan de supporters, hoe vervelend ook. Het komt neer op klagen, aanhoren, zeggen dat alles beter wordt, en dan.? Omdát zij gen verantwoording aan ons als supporters afleggen, blijft er niks anders over dan dreigen? Wij laten de tribunes niet leeg en komen toch wel. anders hebben we er NAC én onszelf mee.

Welke optie het uiteindelijk ook wordt: het kost geld en doet pijn.

0    
NAC4Ever

@Jf
Volgens mij is Aminu van Man City.

0    
Badeend

@ Los Pollos Hermanos: AMEN.

"Wij eisen..."

Hou toch op.

0    
Linksrechts

Wat lospolloshermanos zegt is natuurlijk helemaal duizend procent waar en daar sluit ik mij helemaal bij aan. Ik zit zelf op vak g maar ik wens hiermee niet geasscoceerd te worden.

0    
Breda

Ik snap de vragen maar het is echt van levensbelang dat de supporters niet lijnrecht tegenover de aandeelhouders komen te staan. De grote 3 dan he.

Die zijn niet in NAC gestapt om er beter van te worden en hebben geld zat om zich niet druk te maken over wat er al in zit. Als die 3 stoppen en NAC degradeert ben je echt klaar.

Dus gesprek is goed maar ik hoop echt dat het niet op de spits gedreven wordt.

0    
Nachoreca1

Laat toch allemaal gaan jongens. Los pollos heeft gelijk. Rob van weelde, Wim van Aalst en Paul burema en de overige 21 financiers moeten we op onze blote knieën danken. Alhoewel ik vind dat ze niet goed doorpakken. Maar ook dan praat ik over een ander zijn portemonnee....en dat is ook onterecht. En of ze onder de indruk zijn van een pamflet en 100 door elkaar gillende supporters betwijfel ik.... ik heb me er al bij neergelegd... Dit komt voorlopig niet meer goed.

0    
Ed

We hebben een dure interim directeur. Wat voert ze de hele dag uit. Hoor of zie ze niet??

0    
Buurman

Wat Los Pollos zegt is zeer ongenuanceerd. Het is inderdaad waar dat we zonder de aandeelhouders er niet meer waren. Hoewel. Zouden er dan geen andere aandeelhouders zijn geweest ? Ik denk van wel. Maar laten we stellen dat we zonder de aandeelhouders er niet meer waren. Waren we er wel zonder die 19000 supporters vraag ik me af ? Verder zijn onze aandeelhouders als crediteuren eigenaar geworden. Misschien tegen wil en dank maar zo heel slecht is die deal niet hoor. NAC Breda vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. Dat het er nu niet uitkomt is wat anders , dat komt door wanbeleid. En wie is daarvoor verantwoordelijk ? De supporters ? Ik vind inderdaad dat de aandeelhouders met respect moeten worden benaderd. Maar dat mag rustig kritisch zijn. Waarom niet ? Ik vind dat supporters eveneens met respect behandeld moeten worden. De reactie van Los Pollos vind ik nogal onrespectvol naar die emotionele en bezorgde supporters.

0    
Jan

De kleine aandeelhouders met een grote bek die ooit dachten rijk te worden van een mommers rente en leuke voordeeltjes. Is daar het gesprek mee?

0    
Los muchachos del Breda

@ Los Pollos Hermanos

Ik ben grotendeels met je eens met je post. Het 'eisen' van een gesprek valt bij mij ook verkeerd. Wel vind ik goed dat supporters hun onvrede kenbaar mogen maken en ik vind dit toch een heel stuk beter dan wanneer er enkele gekken het hoofdgebouw gaan bestormen of de eerste 10 minuten niet plaatsnemen op de tribune om een signaal af te geven. Het beste wat je als publiek kan doen is in mijn ogen om tijdens wedstrijden te laten zien dat het menens is dmv. zingen en passie op de tribune.

0    
Kwek

@los polos hermanos.

Op het moment dat jij op een normale manier naar je mede supporters kunt reageren, kunnen we wellicht een normale discussie voeren.

Met zo'n tirade is dat helaas niet mogelijk.

0    
Sp1

Een gesprek in welke vorm dan ook gaat niks bijdragen aan de tegenvallende resultaten. NAC heeft gegokt en verloren. Smulders had een flinke zak geld en heeft een onevenwichtige selectie samengesteld. Dat zijn de feiten.... En dat is de enige reden waarom we laatste staan.

Ik heb vertrouwen in MvdG en denk ook dat de winterstop aanwinsten wat toevoegen, ook al vrees ik dat het te laat is. Maar Denk ook dat deze gasten meer aan steun hebben dan dat we massaal de club afzeiken.

0    
Heksenketel

Wat mij betreft laten we als meerderheid hier door middel van minimaal 100 duimpjes omhoog voor Los Pollos Hermanos (20.17) zien dat we geen intern gevecht, provocaties en confrontaties willen. Maar dat we samen als één blok achter onze mooie club staan en allemaal onze bijdrage willen leveren om uit deze kutsituatie te komen.

0    
Buuze

Lijken wel stilburg praktijken...moet niet nog gekker worre..

0    
Rubenac

Laat merab Jordania ons maar overnemen.

0    
Leendert

https://www.bndestem.nl/nac/nac-geeft-gehoor-aan-oproep-en-gaat-gesprek-aan-met-ontevreden-supporters~a609b868/

0    
@los pollos

Leuke reactie man. Goed doordacht ook. Mensen die 100en uren vrijwillig in de club steken wegzetten als een stel debielen. Je weet helemaal niet wie er allemaal achter zitten, wat hun plan is en wat ze willen bereiken. Nee. Jij. De grote los pollos zal wel even iedereen afbranden die zich inzet voor de club.

Het staat je vrij zelf inzet te tonen en iets op touw te zetten. Vrijwillig. Steek jij er de tijd en energie in?

Of is dat te moeilijk van achter je beeldscherm?

0    
JeePee

Ik heb t gevoel dat naast voor 80% de wanprestaties op het veld (laten we hoofdzaken en bijzaken uit elkaar houden!), ook wellicht een gevoel dat niemand de leiding neemt, ook MvdG, bijdraagt aan de setting die nu gecreëerd wordt.

Ik zie ook niemand die naast/voor/achter MvdG gaat staan en hem helpt, bij voorbeeld door de grootste 5 verzakers op kantoor te laten komen en ze voor hem uit de selectie te gooien.
Dat is waar ik de afgelopen dagen in ieder geval van baal, dat er niemand van de (technische) staf de leiding zichtbaar neemt, grenzen stelt, tot hier en niet verder. Van der Gaag die op vrijdag als een bokser op het punt staat KO te gaan is het laatste en enige wat we vanuit NAC hebben gehoord. Buiten de lulverhalen van de Karami's en van Leers waar we echt geen geloof meer aan hoeven te hechten.

Kritische vragen hierover via communicatie, of bijvoorbeeld over bevoegdheden en toekomst van de huidige RvT, dat kan ik me best voorstellen.
Maar de aandeelhouders op gesprek laten komen als ware het scholieren die er met de pet naar gooien, dat vind ik echt absoluut te ver gaan. Wel de zaken in de juiste verhoudingen blijven zien en het hoofd blijven gebruiken, ook al zijn we allemaal diep teleurgesteld.

0    
Ojee

Alles wat Los Pollis zegt,maar dan wat genuanceerder. Ik word door 0,0 van de genoemde groepjes vertegenwoordigd en dat laat ik graag zo.

0    
Los Pollos Hermanos

@ de reactie van 22:09
Ik weet precies wie er allemaal achter zitten. Dat weet iedereen. Het staat namelijk met koeienletters in die brief. Dus uw reactie raakt werkelijk kant nog wal. Verder kunt u mij van veel betichten, maar niet dat ik geen respect toon naar mijn mede supporters. Ik heb respect en begrip voor iedere NAC-supporter, iedere mening en ieder persoon die links- of rechtsom, met NAC te maken heeft. Echter wie de bal kaatst... Afin, u weet wel. Dan moet je ook kunnen incasseren. Ik behandel een ieder met respect. Wanneer ik iemand ooit heb gekwetst met mijn post(s), dan spijt mij dat oprecht en dan bied ik hierbij mijn welgemeende excuses aan. Want dat kan nooit de bedoeling zijn.

@ Beste Kwek,

Ah-ha. Dus jullie mogen, namens Vak-G, de B-side en NAC-supporters in het algemeen (want zo'n beetje alle vertegenwoordigende supportersgroeperingen hebben dit kinderlijke briefje onderschreven) de aandeelhouders op het matje roepen. Nee, sterker nog, eisen dat ze met jullie in gesprek gaan. Kom op, eisen dat bestuurders en DGA met jullie in gesprek gaan? Verantwoording afleggen? Dat is wel genuanceerd, zegt u? Door de opzet van het hele verhaal wordt er gesproken namens ons, de supporters, ongevraagd. Ik ben het totaal met jullie oneens. En ik ben, gezien de reacties, gelukkig niet de enige. Maar ik moet genuanceerd reageren en dan zou er ruimte zijn voor een gesprek. Dat is meten met 2 maten. Nee, dank u de koek koek. Heeft u wel eens nagedacht over hoe dit overkomt bij de aandeelhouders en wat voor impact dit zou kunnen hebben? Wat zijn de gevolgen wanneer deze professionals en bovendien zeer kapitaalkrachtige mensen, want dat zijn het, door deze confrontatie hun handen van ons NAC aftrekken? Dan gaat u en wij allemaal pas écht ondervinden wat ellende is en hoe het voelt om een gifbeker leeg te drinken. Dan is het namelijk echt afgelopen met onze mooie club.

We zijn het er allemaal over eens dat het slecht gaat met onze club. Dat meneer Gielen daadkrachtiger dient op te treden. Dat er fouten worden gemaakt binnen de BVO in elke laag van de organisatie, ook dat is geen nieuwtje. Maar iedereen houd van onze club. Iedereen is volop bezig met NAC met de beste intenties. Er zijn geen mensen die onze club bewust naar de mallemoer helpen en dat beeld wordt nu wel geschetst. Er wordt een zondebok gezocht en iedereen moet eraan geloven. Maar dit is geen oplossing, sterker nog, dit is een verre van professionele manier om druk te zetten op mensen die het beste met NAC voor hebben. En e.e.a. wordt nog maar eens kracht bijgezet door het te ondertekenen namens iedere betrokken supportersgroepering. Ook 1 waar ik zelf lid van ben. En dat vind ik een kwalijke zaak. Ik heb hier niet voor gekozen en er wordt wel namens mij gesproken. Daar maak ik, in hoe kleine vorm ook, bezwaar tegen.

Iedereen heeft het beste voor met onze club. Ook de RVC, DGA, bestuurders en overige aandeelhouders. Er worden fouten gemaakt, dat staat als een paal boven water. Maar misschien moeten we ook eens inzien dat de club NAC nu éénmaal geen top-club is en ook nooit gaat worden. Op zowel technisch als commercieel vlak liggen we mijlenver achter op onze zelf benoemde concurrenten. Hoe kan dat? Een gevolg van 15 jaar wanbeleid en verkeerde keuzes door mensen op de verkeerde plek. Die interim die er nu zit, die beste mevrouw, sorry, maar dat kan echt niet hoor. Dat kan alleen bij NAC. Ik ben er inmiddels wel aan gewend en eens in de zoveel loopt de boel echt uit de klauwen en worden er wat rare sprongen gemaakt. Dan winnen we weer eens van Feyenoord en is alles weer rozengeur en maneschijn. De week erop verliezen we met 4-1 van Emmen. Dat is NAC. Al zolang ik deze club ken. En dat heeft, naar mijn mening, ook wel zijn charme. Ik houd van mijn falende kut club. Net als jij. Dat maakt ons ook NAC. Maar ook de kernwaarden van ons NAC zie je langzamerhand ten onder gaan. Verzoeken om met je rug naar het veld te gaan staan? We moeten gele hesjes aan gaan doen? Avonden om liedjes te verzinnen? Ik herken mijn club soms niet meer. De associatie met de club is er veel minder dan vroeger. Bij zowel supporters, spelers en bestuurders/aandeelhouders. Dat is allemaal een gevolg van de slopende commercie die als een klamme deken over de Ere-divisie heen ligt. Stug, koud en onpersoonlijk. Alles draait om geld. Niet leuk, maar wel de realiteit. En voor geld hebben wij die aandeelhouders, ondanks vele fouten en wanbeleid, heel erg hard nodig.

Nogmaals, als ik mensen gekwetst heb, spijt mij dat oprecht. Ja, mijn reactie is wat fel, maar bovenstaande brief is minstens net zo ongenuanceerd. Dat je antwoorden wilt, veranderingen, helemaal eens. Maar ik denk dat er beter nagedacht had moeten worden over de mogelijke impact van deze brief aan de betreffende heren. Laten we hopen dat zij professioneel genoeg zijn om door deze emotie heen te prikken en samen te willen werken, op een transparante manier, aan een succesvol einde van de laatste seizoenshelft.

Wij zijn NAC. Wij allemaal. En we hebben allemaal 100.000 meningen hoe het beter kan.

Ik wens u allen een fijne avond,

Tot vrijdag! Want ondanks alle ellende, staan we er dan gewoon weer.

0    
Bijna Carnaval

Het is goed om een signaal af te geven dat de klanten ontevreden zijn over het het product dat ze aangekocht hebben. Echter zal dit niks veranderen. Het award winnende centrale duo achterin zal er niet veel beter door gaan voeballen, Korte zal zal niet in één keer in een kopsterke spits veranderen van 1m95. En door dit manifest krijgen de spelers niet ineens de kwaliteit om een bal fatsoenlijk over te spelen, MvdG wordt hier niet spontaan een tactisch genie van. Penders zal niet gelijk een toegevoegde waarde worden...Dit seizoen is verloren. We staan voor lul. We worden keihard uitgelachen. We staan al te boek als slechts een "gezelligheids" vereniging met volk dat toch alleen maar komt om te zuipen. Het doet echt pijn om te zien dat het godverdomme blijkbaar te moeilijk is om hier eens een keer voor de verandering een fatsoenlijke organisatie weg te zetten.

0    
Bert

Geachte Los Pollos, of zoiets? Wat een naam, hoe verzin je het. Nee veel beter, waarom deze naam? Een haast oeverloos verhaal. Duimpjes omlaag interesseert je niets, zo schrijf je. Dat geeft min- of meer weer wat voor persoon jij bent, verder ook je taalgebruik. Het oogt als een stoere jongen, ben je ook vast. Ik hou het bewust zeer kort. Er zit in je rauwe, tevens onbeschofte verhaal een zeker kern van waarheid. Ja ja, je leest het goed. Maar vergeet niet dat 19.000 hondstrouwe supporters een behoorlijk centje binnen brengen bij deze club. Dat loopt in de miljoenen, overdrijf ik? Mogen zij zich dan ook misschien enigzins beroepen op het recht om hun woordje te doen. Wel door een deskundige vanuit deze massale groep, Zou er daar niet eentje van tussen zitten? Wel op een correcte manier.

0    
@ los pollos

Pfoeee wat een hoop tekst.
Kan je er een samenvatting van maken?
Graag wil ik dat je je verkiesbaar stelt voor de clubraad. Je spreekt namelijk namens een grote groep Nac supporters.
Kom achter je pc vandaan en zet je in voor de club.
Of is t achter je pc lekker veilig afzeiken?

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja