NAC O19 koploper na winst op Feyenoord

Waar de eerste twee elftallen van NAC het momenteel aardig laten liggen, doet de jeugd wederom goede zaken dit weekend. NAC onder 19 van trainer Willem Weijs wist dit weekend overtuigend te winnen van Feyenoord O18. Hierdoor staat de ploeg nu op de eerste plaats op één punt verschil van PEC Zwolle.
Sydney van Hooijdonk wist deze wedstrijd twee keer te scoren. Hij opende in de twaalfde minuut de score en wist ook vlak voor rust de 4-1 binnen te tikken. De 2-1 en 3-1 kwamen op naam van Freek van Gestel en Sjaak Kuyper. Skender Loshi maakte het in de tweede helft keurig af. Hij scoorde de 5-1 en 6-1 tegen de Rotterdammers. Aanstaande zaterdag spelen de mannen uit in Zwolle dus een belangrijke wedstrijd. Onder 17 speelde dit weekend gelijk in en tegen FC Volendam. In de eerste helft kwam NAC op voorsprong door een doelpunt van Tommy van Butselaar. Al vroeg in de tweede helft kwam Volendam op gelijke hoogte. De laatste tien minuten mocht NAC tegen 10 man van Volendam proberen 3 punten binnen te slepen maar dit lukte helaas niet. NAC staat momenteel met 12 punten op de vierde plaats met een iets beter doelsaldo dan Willem ii. De afstand tot de koploper Volendam is nu nog vier punten. NAC O15 verspeelde dit weekend uit tegen VVV punten. Met een doelsaldo van plus veertien staat de ploeg nog altijd bovenaan op evenveel punten als SBV Excelsior en VVV Venlo. NAC verloor de wedstrijd met 2-1, doelpuntenmaker voor NAC was Awale Ismali Mahamed. Aanstaande zaterdag mag de ploeg het opnemen tegen Roda in eigen huis en proberen de koppositie te verstevigen. De mannen van NAC O14 staan na afgelopen weekend negen punten voor op de nummer twee, FC Twente met een doelsaldo van +34 uit zeven wedstrijden. In Venlo werd VVV afgelopen weekend verslagen met 3-0. Doelpuntenmakers waren Dano Lourens, Seth Bergevoet en Aimane Jaddi. FC Twente heeft in deze competitie momenteel twee wedstrijden minder gespeeld. Ook NAC O13 deed dit weekend goede zaken en won uit bij Excelsior met 1-2. Ezechiel Bunzizi maakte in deze wedstrijd beide doelpunten en hierdoor blijft NAC aangehaakt in de top 5. Momenteel staat de ploeg van trainer Jordi Dekker op de vierde plaats op negen punten achterstand van koplopers Sparta en Feyenoord. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg om 10 uur de derby tegen Willem ii onder 13.

Bron: B-Side Rats, NAC