Wij gaan niet opzij

NAC organiseert forumavond voor sponsoren

NAC organiseert op donderdagavond 18 april een forumavond voor sponsoren. De club geeft hen de kans om vragen te stellen over het seizoen en zo meer duidelijkheid te krijgen over de huidige situatie. Een flinke delegatie van NAC zal namens de club aanwezig zijn.
Nicole Edelenbos, tot vandaag interim-directrice, nodigt sponsoren uit om donderdag 18 april aanwezig te zijn. "Als NAC Breda kunnen wij ons voorstellen dat de afgelopen periode vragen bij u zijn ontstaan. Vandaar dat wij op donderdagavond 18 april een forumavond organiseren waar u als sponsor de gelegenheid heeft om vragen te stellen." Iedere sponsor die vragen heeft, kan deze kwijt aan de personen die namens NAC deelnemen aan het gesprek. "Tijdens de forumavond op donderdagavond 18 april zijn namens NAC de Commissie van Aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en de nieuwe directie beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en woont Fergal Harkin namens Manchester City de avond bij. Uiteraard kunt u ook aan hem de nodige vragen stellen."

Bron: B-Side Rats, NAC

Terug naar overzicht
47 Reacties
1   0  
NV

Hopelijk wordt het net zo'n groot succes als Forum voor Democratie ;)

0   0  
Chris W.M.

Nou van Flieger; grijp je kans.

" In deze Commissie van Aandeelhouders zitten de vier grootste aandeelhouders: Wim van Aalst (voorzitter), Rob van Weelde (vice-voorzitter), Paul Burema (lid) en Cor van Rooij (lid). "

Kun je ze eindelijk face to face confronteren en je gal spuwen.

Vraag is, ben je hierbij aanwezig?

0   0  
Stefan

@Chris, wie is van flieger eigenlijk? Kan me niet voorstellen dat hij belangrijk is voor nac, met al die loshangende verhalen die hij de wereld in stuurt, om de minuut.

Is hij een sponsor ofzo?

0   0  
Boeijdanovic

@Chris W.M. Hoogstwaarschijnlijk zit onze Flieger op dat moment heel toevallig aan een cappuccino in Rio de Janeiro...

0   0  
Tom076

Slimme actie van NAC. Het vertrouwen bij de sponsoren is natuurlijk ook geslonken. Nu is het hopen dat de sponsoren dit waarderen en niet weg lopen. We hebben iedereen hard nodig om volgende jaar vanuit de kkd aan de wederopbouw te werken. Bestuur, sponsoren en supporters.

0   0  
PatjeR

Zo is het Tom076. Afbreken, gal spuwen en een stok om te slaan zijn veel gemakkelijker dan met zijn allen de schouders eronder en er het beste van maken. Ik hoop op dat laatste. Hup NAC.

0   0  
van Flieger

Op deze site onthulde van Flieg al eerder dat we bij ManCity veel te laag in de boom zitten, deze Fergal is slechts Football Partnership Manager. Een stafjongen.

De datum van 18 April is natuurlijk niet voor niets zo gekozen. Ze hopen dat zo de eerste woede en emotie van de degradatie is weggezakt en ze "vooruit kunnen gaan kijken" en met nieuw elan de KKD in kunnen en aub geeft U ons Uw Geld zodat wij het opnieuw kunnen verbrassen. Wie trapt daar nu in ?

Waarom as dinsdag geen Forumavond ? Of desnoods as donderdag ? Heeft van Aalst geen tijd ?

0   0  
Chris W.M.

@van Flieger

Nu niet de aandacht proberen af te leiden. Ben je erbij of niet?

0   0  
Chris W.M.

@BsideRats

Zijn jullie erbij? Mogen jullie d.m.v. een liveblog ons op de hoogte houden? Of bijvoorbeeld deze avond filmen en ons een compilatie van de belangrijkste zaken laten zien?

0   0  
van Flieger

Chris - jij hebt zeker nog nooit tegenover een onwillige dwerg met zijn jester aan de zijde in de zitkuil in Teteringen gezeten om alleen maar te horen dat ze niet willen en alleen hun inleg terug willen ?

Die man is totaal niet eerlijk, net zoals de rest van die bende. Lees het interview met van Weelde nog even na. Integriteit is bij deze kerels ver te zoeken. Twee keer degraderen in 4 jaar tijd dan is er Maar 1 optie: houdoe en bedankt.

0   0  
van Flieger

Chris - op 18 april verjaart zo ongeveer de enige vriend die van Flieg nog overheeft, wordt 55, en we gaan zijn bouwproject en dat van van Flieg in Spanje bekijken, die afspraak staat al 7 maanden. Maar deze week is prima, volgende week ook. Kan van Aalst dan niet ? Die vent heeft altijd minstens 3 weken nodig. Zo belangrijk, zo vol van dit en dat. Schei toch uit mensen, ons NAC staat het water tot de lippen en de Facebookcommissarissen en kredietboeren hebben over 3 weken nog een gaatje. Belachelijk.

0   0  
Chris W.M.

@van Flieger

Dus je geeft hiermee eigenlijk aan niét aanwezig te zijn? Dus in plaats van je gezicht te laten zien ter overstaan van alle NAC sponsoren waarvan wellicht een deel hetzelfde denkt over bepaalde zaken en daarvoor op te komen ( kennis van bepaalde zaken kan je niet ontzegd worden ) kies je ervoor om gewoon anoniem achter een schermpje te blijven zitten en daar je gal te spuwen?

Je roept hier regelmatig op tot een revolutie; dan is dit toch je kans? Je kunt en plein public de eigenaren in een bepaalde hoek duwen, en ze wellicht zelfs met een groot deel van de NAC sponsoren als getuigen bepaalde toezeggingen ontlokken en die kans laat je schieten??

0   0  
Boeijdanovic

@Chris ik zei het je... Alleen de cappuccino wordt gedronken in Spanje in plaats van Rio de Janeiro...

0   0  
van Flieger

Chris - prima jongen, organiseer het maar, ergens deze week of volgende week, of desnoods op zondag 14 of maandag 15 april. Kan van Aalst dan niet ? Hoe is dat nou mogelijk ?

0   0  
van Flieger

Er is blijkbaar geen enkele urgentie bij de heren om deze meeting op zeer korte termijn te houden. Dat is wat er in werkelijkheid aan de hand is.

0   0  
Chris W.M.

@Boeijdanovic

Joh, deze zag ik ook al vanuit Zuid-Spanje aankomen...

Als het daadwerkelijk zo'n goede vriend is, dan weet hij hoe betrokken Hans is met NAC. Die snapt dan echt wel dat hij even een retourtje naar Nederland pakt om 's avonds in Breda aanwezig te zijn. Donderdagmiddag vertrekken, vrijdagochtend weer terug. Heb je nog tijd zat om je bouwproject te gaan bekijken.

En Hans, ga nu niet de zaken omdraaien. Het draait niet om jou, deze avond wordt niet georganiseerd om jou een plezier te doen. Alle betrokken partijen hoeven zich niet aan te passen aan de agenda van ene Hans Deelen, doe jij maar eens moeite om aanwezig te zijn. Het feit dat men dit organiseert nog vóór het einde van de competitie is een groot risico. Misschien ben je namelijk net een paar dagen daarvoor definitief gedegradeerd. Dan moet je op je knieën als aandeelhouders om de sponsoren te smeken toch maar aan boord te blijven. Wat dat betreft vind ik deze voorgenomen meeting te prijzen. Ze hadden het ook niét kunnen doen namelijk.

Dus dit is je kans.

0   0  
Breda

Is flieg sponsor dan? Mag niet eens binnen.

0   0  
Kipiani

Baudet achtig smoesje.

0   0  
Brecht

Een bouwproject bekijken in Spanje op iemands verjaardag. laat me niet lachen. Je valt weer ontzettend door de mand en probeert spartelend te vragen om een ander tijdstip.....pfffff. Als je hier steeds het hoogste woord voert en zoveel kritiek hebt, dan past daarbij ook verantwoordelijkheid nemen als de kans zich voordoet. Beetje laf dit.

0   0  
van Flieger

Chris, deze meneer, jarenlang partner van EY en zeer goed ingevoerd in het betaalde voerbal, begrijpt dat heel goed. Als Ajax man moet hij al die NAC verhalen snikkend en schokschouderend aanhoren. Van Flieg hoeft zich niet voor ene Chrisje WindMolen te bewijzen en als zij zo graag nog even een paar weken willen wachten om de achterban bij te praten moeten zij dat weten. Die hele mentaliteit van zelfbediening en gunstverlenen is te ziek voor woorden. Als er echt urgentie zou zijn hadden zij wel tijd. Als je morgen belt en zegt Interesse te hebben voor de aandelen heb je overmorgen een meeting met ze, of een conference call.

De enige die de boel nog een beetje kan kalmeren is Ruud Brood. Niet dat mannetje uit het derde echelon van City.

0   0  
Geel/Zwart

Och, onze enfant terrible heeft nu ook zijn laatste kruid verschoten en het restje geloofwaardigheid (“maar er zit soms wel een kern van waarheid in wat hij zegt”) wat hij enkelen nog had, vergooid. Het is wederom duidelijk dat Flieger niks om NAC geeft, maar enkel gericht is op het zagen aan de poten van de hoge heren. Hij is in het verleden een keer goed in de poepert genomen door hen en reageert niet inhoudelijk vanuit clubliefde, maar vanuit wrok.

0   0  
Fred1

@ Chris WM , je gaat aan één ding voorbij het is een meeting voor sponsoren waar niet zomaar iedereen kan binnen stappen en bij mijn weten is Flieger geen sponsor , je kunt moeilijk van hem eisen dat hij ergens heengaat waar hij geen toegang heeft.
Echter als hij met Erik Matijssen belt zal die voor iemand als Flieger best een uitzondering maken, want hoe je het wend of keert dit soort mensen die kritisch durven zijn moet je wel op zo'n forumavond hebben, jaknikker zitten er al genoeg.
Verder laat hij opening om met de heren te praten.
Echter ik denk dat hij gelijk heeft , waar moet hij over praten men zit mijlenver uit elkaar dus op één lijn komen is een utopie.
Overigens schreef ik hier vorige week al dat deze avond was gepland en dat wij met een groepje sponsoren er met gestrekt been in zullen gaan, al verwacht ik er niet te veel van.

0   0  
Chris W.M.

@van Flieger

Ow maar je hoeft je niet perse ten opzichte van mij te bewijzen hoor.

Maar ik heb zo het idee dat zo'n beetje alle vaste klanten op dit forum dezelfde mening zijn toegedaan.
We weten al jaaaren hoe je denkt over het dagelijks bestuur van NAC en hoe het beter moet. We worden alweer weken bestookt met teksten waarin alles en iedereen de maat genomen wordt, en waarin je met allerlei suggesties komt de aandeelhouders weg te krijgen bij NAC. Maar als puntje bij paaltje komt....

0   0  
van Flieger

Brecht - van Flieg hoeft overigens niet op zo'n meeting te wachten om contact te hebben met 2 van de 3. Dat is een misverstand dat bij jou leeft. Weet jij hoe lang Dennis & Co om een meeting gevraagd hebben ? Die wachten er nu nog op....
Het probleem is dat er weinig te melden valt zolang zij vasthouden aan hun prijs.

0   0  
Chris W.M.

@Fred1

Dat klopt. Maar gezien zijn contacten zal hij toch vast wel een 'bevriende' NAC sponsor kunnen vinden die bereid is hem als introducé mee te nemen? Of iemand weten te vinden die zelf niet kan maar wiens uitnodiging hij mag gebruiken om binnen te komen? Kan me niet voorstellen dat NAC nu gaat bepalen welke namen van welke sponsor wel worden toegelaten en welke niet.

0   0  
10Diego

Dit is vast een 1 april grap.

0   0  
van Flieger

Fred - binnenkomen is niet eens het probleem. Er zijn genoeg mensen die van Flieg maar wat graag naar binnen zien gaan, bijvoobeeld de actuele rugsponsor om maar iemand te noemen. Of gasten met gewoon 4 stoelen etc. Daar gaat het niet om. Van Flieg is zelfs rond die datum in Breda maar uitgerekend die 18e april staat al 7 maanden. Het is alleen iedere keer het zelfde liedje, op dit soort settings wordt alleen maar pseudo gedaan, het gaat om de juiste woorden en de juiste toon, verder nergens om. In de achterkamer vallen de besluiten. En daar klinkt een heel andere toon. Maar dat weten 90% van de bezoekers van deze site niet. Die hebben nog nooit echt zaken gedaan.

0   0  
vriendjespolitiek

NAC-rebel met virtuele voorhamer
Een geluid over NAC dat nog niet tot de krant is doorgedrongen is dat van de reaguurders op internet.

Redactie 02-07-10, 07:20
Laatste update: 26-03-17, 20:27
Bron: destem
Een portret van een van hen.Over het tekort bij NAC van 3,2 miljoen hebben velen hun zegje gedaan. Fans reageren op websites van de krant, of NAC-sites als De Rat, NACblog en bsiderats. Soms grappig, soms bot, soms inhoudelijk. In ieder geval bezorgd of het allemaal wel goed komt. Het geluid van deze fans is in de krant nog niet aan bod gekomen.In het allegaartje van internetmeningen valt één persoon het meest op. Roemrucht en controversieel reageert de oud-Bredanaar Hans Deelen onder pseudoniemen als Harry b.d. en Van Rumschoten, hard, scherp en soms onder de gordel. Wat bezielt Harry Deelen en wie is hij eigenlijk?'Een gewone Bredase jongen', noemt Hans Deelen (43) zich. Op internet is hij als Van Rumschoten, Scouting of Harry b.d. de vloek en gesel van NAC-bestuur en -directie. De directeur IT bij de Deutsche Bank schiet uit de heup vanuit Zwitserland waar hij woont, vanuit Singapore of ergens daartussen in. Snoeihard als het bestuur of directie betreft, die hij niet gekwalificeerd vindt voor hun baan.Dat lokt weer reacties uit die soms niet door internetfilters komen. "Dat is goed, want er worden te veel ziektes toegewenst en bedreigingen geuit. En dat is jammer", vindt hij.Hans Deelen wordt cynisch genoemd en rancuneus. Hij zou in 2004 gesolliciteerd hebben op de directeurspost bij NAC, maar de keus viel op Theo Mommers.Deelen spreekt tegen dat hij op de functie heeft geworven. Ook vindt hij niet dat hij te hard uithaalt of fatsoensnormen overtreedt. "In het internationale zakenleven heb ik geleerd dat Nederland echt een tandje moet bijzetten. Maar in Nederland is men sneller beledigd dan dat men naar argumenten luistert. Je moet je mening klip en klaar geven, anders bereik je niets."Hans Deelen was ooit een Bredaas manneke dat met vader en broertje naar NAC ging kijken, eerst de thuis-, maar later ook alle uitwedstrijden.De gymnasiast studeerde bedrijfskunde. Sinds 1994 woont hij in het buitenland en vanaf 2002 op een alp in het Zwitserse plaatsje Feusisberg. Soms bezoekt hij nog wedstrijden van NAC. Dagelijks schrijft hij op websites pittige meningen over de club die hem in de ziel zit gegrift.Vanuit Singapore licht hij toe: "Het huidige bestuur is niet het beste wat Breda te bieden heeft. Als je ziet hoe ze hun taken uitvoeren dan rijzen de haren je te berge. Ze stralen geen commitment uit. Er bestaat het beeld van mensen die borrelnootjes eten bij wedstrijden. Ze werken te traag, zijn slordig. Het zijn vriendjes die elkaar benoemen", klinkt het in van de hem bekende oorlogstaal.Hij hekelt de sfeer van stilzwijgen. ,,Niets is wat het lijkt bij NAC. De club heeft een historie van misverstanden opbouwen en dan zwijgen over wat er speelt."Hij noemt de door NAC verloren ontslagzaak van stadionmanager Ton van Eenennaam. ,,Er werd pas over gecommuniceerd nadat de krant een stukje schreef. De achterban verwacht dat directie en bestuur zaken communiceren. Anders ontstaat volkstheater en ergernis", zegt hij.,,Ik heb ook mijn vraagtekens bij de rol van Jan Hoppen. Ik begrijp dat hij boos is over het tekort van 3,2 miljoen euro. Maar ik weet niet of zijn plan voor het Stadionkwartier goed is uitonderhandeld. De club heeft geen externe deskundige toegelaten. Ook is niet helder wanneer die rechten bij NAC zijn gekomen."Deelen betoogt onverbloemd, net als op internet. Hij woont dan ook in Zwitserland. Maar hij wil absoluut niet met een foto in de krant. ,,Met bedreigingen heeft het niks te maken", spreekt hij tegen.Als je Deelen hoort, is het bij NAC niet goed of het deugt niet. Toch heeft het bestuur beslissende stappen gezet. Zo wil men af van het huidige systeem waarbij zittende bestuursleden de nieuwe benoemen, komt er een driekoppige directie om onverantwoorde solo's te tackelen en is het negatieve eigen vermogen aangepakt. Deelen vindt dat dit veel eerder had moeten gebeuren.De grootste zorg van de NAC-fan is de kwaliteit van de selectie komend seizoen."We zijn niet goed genoeg voor het linker rijtje. Het bestuur had Pierre van Hooijdonk twee jaar geleden moeten binnenhalen, toen hij nog wilde. Hij is geen gemakkelijke jongen, maar hij loopt wel zo binnen bij Fenerbahçe, Celtic en Benfica. Als we komend jaar veel wedstrijden verliezen, komt de trainer buitenspel te staan en dan gaat het snel verschrikkelijk fout."Deelen zegt wel kandidaten te weten voor een driekoppige directie, maar noemt geen namen. "Niet zonder hun toestemming. We hebben een middenveertiger nodig die onafhankelijk alle energie en tijd in de club kan steken. Voor mij is het geen issue."In NAC-gelederen valt nog steeds de naam Chris van Nijnatten. "Dat is een NAC-fan in hart en nieren, maar geen directeur. Wel goed voor adviezen of communicatie."Van de bestuursleden is hij het meest teleurgesteld in waarnemend voorzitter Bas van Bavel. "Van hem had ik ook het meest verwacht. Helaas is hij meegegaan in het wegkijken bij problemen. Hij heeft de meeste potentie. De rest moet heel snel wegwezen."

1   0  
NV

Hopelijk wordt het net zo'n groot succes als Forum voor Democratie ;)

0   0  
Cees

Flieger,

Nou, wat let je, kom op Flieger. Wat wil je nog meer?

Nou kan je je gal, aldaar, hè-le-maal uitspugen. Die je hier ongefundeerd, structureel laat vloeien. Dit is je ultieme kans. Maar laat maar,......nee,....laat maar,....je hoeft je niet te excuseren. Want ik weet je drogredenen al. Ben je uberhaupt wel sponsor?

Mocht je.............toch welkom zijn! Dan wil ik jou daar absoluut ontmoeten. Ik wil dit negatieve wereldwonder weleens in levende lijven aanschouwen. Want ik kan nog steeds niet geloven dat zoiets extreems echt bestaat!

0   0  
van Flieger

vriendjespolitiek - ja die journalist belde bd toen op de 22e verdieping van Raffles Quay aan het werk. Hij had zijn huiswerk redelijk gedaan. Wat alleen verrassend was: die uitspraak als zou hbd gesolliciteerd hebben voor die AD rol. Wie heeft dat in godsnaam die journalist ingefluisterd ? Namelijk volstrekt onwaar, want bd gaat echt niet voor mensen als vd Hoeven of van Baveltje werken. En ook niet voor Gielen, je moet wel minimaal respect hebben voor mensen waarvoor je werkt(e), en dat is voor deze types compleet uitgesloten.

0   0  
vriendjespolitiek

van Flieger.

Ik ga steeds weer stuk op die reakties van jou en van degenen die er maar iedere keer op ingaan.
Het lijkt comedy capers wel??

Is al jaren zo en zal ook nooit veranderen he,een vos verliest wel zijn haren,maar niet zijn streken.

0   0  
SP1

Laat je niet zo opnaaien Hans, deze meeting is bedoelt om te kijken hoe groot de toewijding is onder de sponsors na weer een degradatie met dezelfde begroting als pak m beet SC Heerenveen.
sponsors worden al weken benaderd door het sterren essemble van kantoor of er verlengd word, zodra ze twijfel bespeuren mag je op de koffie komen bij Steffie.

de colonne van Dennis Nouws is groeiende en dit zal een flinke financiele domper worden als ze straks alleen nog een stoel afnemen.

voorlopig staan er 3 boxen in de etalage waar nog niemand concrete interesse voor heeft.

0   0  
Henri

Een avond waar je alle vragen kunt stellen.Of je een (eerlijk) antwoord krijgt is nog maar de vraag bij dergelijke bijeenkomsten. Bovendien zal het belangrijkste uiteindelijke doel zijn zorgen dat de grote drie zo min mogelijk hoeven bij te storten.

0   0  
Nacman

Beste flieger Mischien kan er iemand met een laptop zit zodat je van je app je kan facetimenen of nog niet aan gedacht

0   0  
van Flieger

Henri - spot on. Bij dat plan hoort ook de komst van Brood. Rond MvdG was veel teveel rumoer ontstaan en mensen dreigden vanwege de hele negativiteit rond MvdG volgend jaar af te zeggen. Brood's rol is een waardige dood sterven en iets van hoop voor volgend seizoen bieden. Zij zullen hopen dat de Sponsoren zullen eisen dat Brood ook volgend seizoen blijft. Een eis die zij dan plotseling inwilligen omdat daarover toch al afspraken liggen. Zo doen zij aan damage control, want net als de vorige keer 8 ton bijlappen (wat ook al veel te weinig was gezien de EUR 2.5 - 3 miljoen die degradatie onmiddellijk kost) daar hebben zij echt geen zin Meer in ("er komt geen cent meer bij"). Daar gaat het om, dat is de echte agenda van die bijeenkomst.

0   0  
Oosterhout 3

Waarom alleen voor sponsoren&niet voor sponsoren EN supporters?? (of mogen die niet weten wat daar gezegd wordt?)
(hup, middenin de Bea, net als de technische forumavonden!!

0   0  
van Flieger

Oosterhout 3 - de supporters zijn allemaal al aan de beurt geweest, of ben je dat al vergeten ? Je weet wel, die bijeenkomst waar eerst 3 weken op gewacht moest worden en waar toen heel schimmig om gedaan werd, gedraaikont en opeens was-ie geweest. Het verslag maakte duidelijk dat zij hun diepe loyaliteit hadden moeten afgeven aan deze prelaten. Voor kritiek was geen ruimte geweest, en zij beschouwden zichzelf als de vertegenwoordigers van alle supporters. Na afloop dropen zij af met hun held van Mierlo die nog een veeg uit de pan kreeg, Die meeting heeft ervoor gezorgd dat de CR nu helemaal geen enkel draagvlak meer heeft bij de supporters.

0   0  
van Flieger

SP1 (nu met hoofdletters ?) - er is Maar 1 taal die van Aalst, Burema en van Weelde begrijpen en dat is de taal van het geld. Zodra de sponsoren nu zeggen: we geven niks voor volgend jaar, zoek het maar uit, dan ontstaat er een nieuwe situatie. En alleen dan. Zij zullen dan proberen deze sponsoren zwart te maken of op een ander manier te chanteren maar feit blijft dat zij dan aan zet zijn: of aandelen inleveren en vertrekken of bijstorten. Dat laatste gaan zij dan minimaliseren en wat je overhoudt is een soort NEC. Beetje meedoen om plaats 12. Van de KKD.

0   0  
Sp1

@Flieger

De onvrede bij de sponsoren word met de wedstrijd groter, normaal loopt die onvrede parallel met de supporters. Gisteren was de sfeer echt niet Des NAC's.. Gezapigheid en berusting op de tribunes... Een applaus omdat ze er een keer voor gingen was het resultaat.

Maar er word weer gebroed over een forum avond waarmee ze de verdeeldheid hopen te fiksen...
De MKB'r zal ongetwijfeld het nog op kunnen brengen om nog een jaartje in de eerste divisie te prullen..de grote vissen missen het vertrouwen.

Loyaliteit kent blijkbaar zijn grenzen.

0   0  
Dutchbird

Hopelijk hebben de aanwezige sponsoren zoveel kennis van "organizational structures" en bestuursvormen dat zij ook beseffen dat de commissie van aandeelhouders NAC in een wurggreep houdt en dat de RvC een fake vehikel is zonder enige bestuurlijke macht (ook niet wettelijk, want NAC is geen structuur vennootschap maar een BV).

Als die commissie van aandeelhouders (van Aalst, van Weelde, Burema en van Rooij) samen in staat zou zijn om met kennis, kunde, betrokkenheid en ruime financiële middelen te functioneren als een van Seumeren bij FC Utrecht, zouden we niet van de ene crisis in de andere terechtkomen. Daar zijn ze echter niet toe in staat. Niet competent en bovenal geen passionele betrokkenheid. Het enige moment van passie is alweer vijf jaar geleden toen ze wel een paar miljoen extra inbrachten zodat ze de meerderheid van de aandelen kregen en de absolute macht grepen. Sindsdien geven de heren niet thuis. Teveel wordt overgelaten aan een RvC zonder enige macht (geen bevoegdheden) en daardoor gaat het iedere keer opnieuw weer fout.

Pas als ze bereid zijn de commissie van aandeelhouders (hun verbond waarmee ze de andere aandeelhouders buitenspel zetten) en de RvC te vervangen door een raad van advies/toezicht met bevoegdheden, doen ze wat goed is voor NAC. En ook goed voor de waarde van hun aandelen en voor hun erfgenamen die niet belast willen worden met deze voortdurende ellende.

Als ze bestuurlijk willen doormodderen zoals ze dat de afgelopen vijf jaar hebben gedaan, draaien ze NC langzaam de nek om. Dat ze nu weer een AD en TD hebben gaat dat echt niet voorkomen.

0   0  
Breda1965

Dan hoop ik maar dat alle sponsoren ermee kappen,miss dat er dan gebeurt wat nodig is nl de grote 3 eruit

0   0  
Geeltje

Lijkt hier net een groep ongestelde vrouwen. Neem het leven niet zo zwaar, maakt het leven een stuk aangenamer.

0   0  
naxioma

Een goed initiatief van NAC dat goed moet worden voorbereid en waarin met name de commissie van aandeelhouders zal moeten laten zien wat hun plannen zijn met NAC, hoeveel ze bereid zijn in NAC te investeren en/of ruimte te maken voor andere investeerders/aandeelhouders. De huidige sponsoren zijn de bestuurlijke en organisatorische incompetentie en wanorde meer dan zat, en twijfelen of ze ook volgend jaar NAC nog op hetzelfde niveau willen blijven sponsoren. En dat is killing! NAC is er bij gebaat volgend seizoen een gelijkwaardige spelersbegroting te hebben, en dat kan alleen indien er vertrouwen is bij de sponsoren dat de eigenaren verantwoordelijkheid nemen (en meer dan evenredig mee-investeren), de club goed geleid wordt en het door hen geïnvesteerde geld goed besteed wordt. De "grote drie" zijn defacto immers de eigenaren van de club en daarbij ook nog eens zeer vermogend. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat sponsoren jaarlijks in NAC investeren (en geen aandeelhouderschap verwerven) en hun investeringen zien verdampen door slecht beleid, terwijl de aandeelhouders achterblijven met hun investeringen. Het is dus zoals Dutchbird hierboven aangeeft: of de "grote drie" pakken door, tonen hun betrokkenheid bij NAC en staan garant voor jaarlijks forse investeringen in de club (hetgeen je van een eigenaar mag verwachten), of de "grote drie" bieden hen aandelen tegen marktwaarde te koop aan aan een kapitaalkrachtige, ambitieuze partij, of de "grote drie" creëren ruimte voor jaarlijks terugkerende sponsor- en supportersparticipatie, zodat uiteindelijk NAC een verscheidenheid aan aandeelhouders heeft. Waarom niet elk jaar extra uitgifte van aandelen ter waarde van minimaal 2 miljoen, waarbij afhankelijk van seizoenkaart en sponsorpakket automatisch ook een (beperkt) aantal aandelen wordt verkregen. Investeerders, sponsoren, supporters en huidige aandeelhouders kunnen daarnaast elk jaar voor een bepaald bedrag aandelen (bij) kopen. Doen ze dat niet, dan zal hun belang verwateren, tenzij de waarde van NAC als club evenredig stijgt (hetgeen natuurlijk zou moeten). De sponsoren dragen allen NAC in hun hart, het doet hen pijn te zien hoe het met de club gaat, en zij willen niets liever dat het beter gaat met NAC. Zijn zijn bereid in NAC te blijven investeren, maar alleen als er structurele veranderingen komen en de "grote drie" / huidige aandeelhouders ook hun verantwoordelijkheid te nemen door stevig in NAC te investeren. Als de "grote drie" niet thuis geven, dan zullen -vrees ik- veel sponsoren afhaken, met alle gevolgen van dien. De aandeelhouders zijn nu aan zet. Ik hoop dat ze dat in het belang van NAC terdege beseffen.

0   0  
van Flieger

naxioma - marktwaarde is nagenoeg nul, en geen EUR 6 mio voor het meerderheidsaandeel.

0   0  
Castle

En vriendjespolitiek chris zijn naam word al.jaren genoemd maar dat is ook alleen een modder gooier en ook geen naccer....1 hij looot al jaaaaren net als van flieger te brullen heeft zelf nados en loopt alleen maar bij mensen re slijmen om belangrijk gevonden ...en ie net pierre een fan van fijenoord,,

0   0  
scheppioni

Walgelijk dit van flieg ! Opruier eerste klas, maar het punt op het paaltje komend ...... ! Andere hebben dan nog niet eens verstand van zaken ? Laat me niet lachen man, mr zelfverheerlijking ! Bah

0   0  
van Flieger

Uit de datum 18e april spreekt geen enkele urgentie, het is bijna vernederend om met die datum te komen.

Laad alle berichten na dit bericht in