Wij gaan niet opzij

Van Hanegem: "NAC gaat gewoon degraderen"

Willem van Hanegem gelooft niet dat NAC er de komende weken in zal slagen directe degradatie te ontlopen. De AD-columnist heeft weinig vertrouwen in de nieuwe verantwoordelijken bij de club.
NAC kreeg met de aanstelling van Ruud Brood en Tom van den Abbeele zowel op de bank als op kantoor nieuwe technisch eindverantwoordelijken. Van Hanegem denkt echter dat zij er niet in zullen slagen NAC in de Eredivisie te houden: "Bij NAC gaat een volkomen onbekende Belg, Tom Van den Abbeele, de club weer op de rails zetten. En Ruud Brood als wondertrainer... Nou, veel succes. Als het Mitchell van der Gaag niet lukt in Breda, dan denk ik niet dat Brood en Van den Abbeele het wel voor elkaar krijgen. NAC gaat gewoon degraderen."

Bron: B-Side Rats, AD

Vorig bericht
Excelsior-NAC: Uitvak volledig uitverkocht 40 reacties
Volgend bericht
NAC organiseert forumavond voor sponsoren 47 reacties
65 Reacties
0   0  
leeuw

Kromme uitspraak.

0   0  
Baosje

dat de kromme zich met Feijsnert bezig houdt ... daar heeftie dan ook zijn handen vol aan

0   0  
Manu Garcia

Wij worden 17e! Als wij winnen van Excelsior scheelt het nog 4 punten met Fc Emmen en wij spelen nog tegen Fc Emmen thuis. Wij hebben dan nog 5 andere speelrondes om 2 punten meer te pakken als Fc Emmen.

0   0  
van Flieger

Hij zat gisteren ook bij dat programma van Harry Mens, entertainment van en voor boeven.

0   0  
Baosje

@ Manu Garcia

precies ...daarom is het ook zo verdomde jammer dat je gisteren 2 punten liet liggen

maar we worden 17e !!!

0   0  
Koenie

Wie? Das toch die Rotterdammert zonder lintje?

0   0  
Breda-Loyal

Met het betrekken van Van den Abbeele dat NAC het daarom niet gaat redden dit seizoen is voor mij al een aanduiding dat ik de kromme al jaren niet serieus meer neem

Wat kan een pas net nieuwe aangestelde technisch directeur aan de restrerende slotfase van een seizoen nog doen Willem ? Ik zou graag willen weten wat Tom niet goed gedaan heeft

0   0  
van Flieger

Waarom wordt dit chagrijnige Feyenoord Fossiel hier opgevoerd ?

0   0  
Ernie

Dat is niet zo'n moeilijke voorspelling!

0   0  
Amarilla Negra

Wat een onzin. Wat kan van den Abbeele nu nog aan de selectie doen? En daarbij, als iemand onbekend is (voor hem) betekent dat automatisch dat hij er niks van kan? Verder doet hij net alsof vd Gaag de beste trainer ter wereld is, want als hij het niet kan kan niemand het. Ik heb gisteren het beste NAC van na de winter gezien, als we Vd Gaag er eerder uit hadden gegooid hadden we hier nu niet gestaan. Weer een teken dat we van Hanegem niet meer serieus kunnen nemen.

0   0  
Icespice

Hij slaat de plank wel meer mis.

0   0  
Arie

Sommige mensen moeten op een gegeven moment tegen zichzelf in bescherming worden genomen en geen enkel podium meer worden geboden. Freek de Jonge is er daar 1 van, Willem van Hanegem ook.

0   0  
Bredafun

Lijkt wel n rotterdammer!

0   0  
7B13

Wimpie maakt een 1 april grap

0   0  
n@©

Als deze voorspelling uit komt, dan heeft hij echt enorm veel verstand van voetbal!!

0   0  
Toontje

Heeft volkomen gelijk.
NAC had de eerste drie thuiswedstrijden moeten winnen, dat was de opzet. Dat mislukte totaal. Daarom lopen we heel het jaar achter de feiten aan. Toen al voorspeld (niet zo moeilijk trouwens) Het zelfvertrouwen zakt dan met de wedstrijd. Nu kun je nog enkele goede resultaten verwachten maar we zullen net tekort komen. Als je dit weekend goed hebt gekeken hadden Excelsior en De Graafschap beiden 3 punten verdiend. Dan waren we nog verder van huis geweest.
Ik denk dat het na woensdag en zeker na komende zaterdag is bekeken....jammer genoeg.

0   0  
Ouwe Spionkop

Wat is er veranderd aan het beleid van deze site?
Waarom plaatsen jullie dit soort berichten van met meningen van bepaalde mensen?
Sorry maar ik vind dit geen nieuws.

0   0  
Bastiaan de Bever

Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. En op basis waarvan zou nac tegen Excelsior en heracles überhaupt punten pakken? Doe daar nog even Feyenoord thuis en Heerenveen uit bij. Dat is gewoon al 4 x nul punten.

0   0  
Bier en gieten

Als je de wedstrijd hebt gezien zie ik goede aanknopingspunten om er nog wat van te maken. Je bent in ieder geval niet kansloos tegen Excelsior is mijn mening.

0   0  
Wanny

Dit is niet echt een gewaagde uitspraak. Alleen heeft de nieuwe TD er niks mee te maken, dat moet je op langere termijn bekijken.

Hoop wel dat Brood vastgelegd wordt voor komend seizoen. Dan heeft de investering voor deze laatste wedstrijden nog wat meerwaarde.

Overigens is Willem wel een goeie kerel vind ik.

0   0  
jvt

Vanaf deze week gaat het erom dat we alles winnen...
Een onbekende Belg met contacten in de medische sector...

0   0  
SP1

Gewoon de keiharde realiteit!, Willem zegt wat heel de wereld denkt....dat wij wat anders hopen is inherent aan het leven van een voetbalsupporter. gisteren was aandoenlijk om te zien hoe sommige zonder idee gaan draven, schwalbes maken en onnodige overtredingen maken. ik vond het gewoon DE bevestiging , dit elftal kan gewoon niet beter dan wat wij gisteren hebben gezien.

Het is breed of terug en alles met diepgang is balverlies!

De enige speler die echt wat toevoegen zijn onze zweedse vriend Lundqvist & MTV

0   0  
scheppioni

Joh, wat een gewaagde uitspraak van de wazige kromme !!
Ruudje, dit even voor woensdag de NAC spelers onder hun neus wrijven !

0   0  
Toontje

Over een paar weken zul je tot de conclusie komen (was al duidelijk) dat het niet aan de trainer lag maar aan de zwakte van de spelers. En Ruud blijft echt niet voor de KKD

0   0  
Vreven4president

Jeetje wat een vooruitziende blik heeft deze man zeg

0   0  
Arie

SP1

Wat een onzin. Zoveel kansen als gister hebben we al maanden niet gecreëerd in een wedstrijd. Maak je die en staat Van Anholt niet als een Fje te verdedigen dan wordt het gewoon minstens 4-1.

0   0  
jvt

Eerst was het "de eerste drie wedstrijden na de winterstop zijn van cruciaal belang". Toe deze slechts 1 puntje opleverde was het "Tegen Utrecht gaat het erom" en dan was het "Tegen Groningen moet het gebeuren" en dan "Tegen VVV moet er gewonnen worden" en nu moet de eerste uitwedstrijd tegen Excelsior alles of niets zijn. Hoelang houden jullie je nog voor de gek?

Er is niets veranderd, de "versterkingen" bleken geen versterking, we spelen nog steeds met de zwakke selectie. We hebben niet beter. Dit is het. Degraderen dus. En dat is een hele prestatie in een jaar waarin Emmen, Fortuna en De Graafschap erbij zijn gekomen die schijnbaar niet "moesten wennen".

Nu krijgen weer twee nobodies een jaar de gelegenheid om te leren en (mis)managen. Onervarenheid, geen binding met de regio, geen uitstraling (ja als Epie en Hepie), mogelijk dubbele agenda's, slechte uitdrukkingsvaardigheid. Maar we hebben weer twee slachtoffers. Heren, elk weldenkend mens weet dat dit niets kan worden. Het zit tot in onze genen verschrikkelijk fout; van de wil, het imago, de cultuur, het toezicht tot uitvoering. En dat beste mensen is jammer. Een fijne dag.

0   0  
Tico

HUP NAC

0   0  
Dreman

De Kromme zegt wat kern van waarheid en ibijna edereen maakt hier een bombarie ervan
Net als vorige week bij de comedy-serie VI zien ze het realistisch.
Wat moeten ze dan als zgn voetbalkenners.
Liegen?
Na gisteren ben ik er nu ook van overtuigd dat het over is.
Op de eerste 20 min na was het weer vooral bij v Angolt en ElAlouchi kommer en kwel .
Evenals bij Tevreden die nog geen goal meer kan maken van 2 meter voor de keeper.
En als dan alles tegen zit dan degradeert je gewoon,daar hoeven we toch niet moeilijk over te doen of wel?

Gewoon de laatste 7 wedstrijden lekker ontspannen zonder druk uitspelen Misschien helt dat wel wat iov iedereen bepaalde opdrachten meegeven.
Of je nu wint of verliest maakt niks meer uit
Emmen en De Graafschap zullen zeer zeker ook nog wat punten sprokkelen.
Ik zie het gewoon als realiteit.
En als het dadelijk echt definitief is de degradatie doet het ook nog wat minder pijn

0   0  
Dreman

Tevreden is Tevrede en v Angolt Anholt uiteraard

0   0  
Sp1

Arie.... Vvv was gewoon tenenkrommend slecht.

0   0  
Viking

Dat is toch die seniele zielige man die onder dat hek doorkroop en vluchtte bij FC trommel !

0   0  
willem 4,5

Als je alles weet en alle voorspellingen altijd uitkomen was ik nu multimiljonair en kunnen we NAC nu al uit de competitie halen, scheelt veel kosten. We zullen zien, dat lijkt me een beter uitgangspunt.

0   0  
Wanny

@ Toontje

Ik denk dat Brood best geinteresseerd is om bij NAC te blijven, ook in de KKD. Ik denk ook niet dat de clubs op het hoogste niveau voor hem in de rij staan.

0   0  
Ric

Vergeet aub niet wat de laatste wedstrijd van t seizoen van Emmen is ??
Willem ll - Emmen. Je zult dus nog wel wat meer punten moeten halen.

0   0  
willem 4,5

@SP! Als dit jouw analyse is van de wedstrijd van gisteren tegen VVV, heb je, of niet goed opgelet, of naar een andere wedstrijd zitten kijken. Het was gisteren niet top, maar in ieder geval een stuk beter dan de wedstrijden onder vd. Gaag. Ze hadden de wil om te winnen en speelden met lef. Met een beetje geluk was dat ook gebeurd. En schwalbes en onnodige overtredingen. Ik heb slecht een schwalbe en overtredingen bijna niet, ja door VVV omdat hun geen greep op de wedstrijd hadden, behalve de 20 minuten na hun doelpunt. Dus er is nog altijd hoop, nog 7 wedstrijden, niet meer en niet minder.

0   0  
Bart

@ric wss zal Willem 2 nog moeten strijden om mee te doen aan play offs Europees voetbal dus denk niet dat ze Emmen zomaar laten winnen.. overigens zijn het Willem 2 ook proffesionels die hun seizoen gewoon goed willen afsluiten

0   0  
Nacman

Willem van Hanegem een oude seniele man laat maar praten

0   0  
Fritske d'n Olifant

Willem trapt hier wel n open deur in zeg... Nee dat wisten we nog niet, dat we waarschijnlijk gaan degraderen. We zitten godbetert al een heel seizoen naar n parodie op voetbal te kijken. Wat de bekendheid van TvdA en RB heeft? Alsof NAC even Jurgen Klopp binnen hengelt. Maar met MvdG aan het roer hadden we de resterende wedstrijden net zo goed schriftelijk kunnen af doen. Gisteren kwamen namens foks ook al twee van die havenslaven de ramptoerist uit hangen. Dat Sjon de Wolf na 1994 überhaupt nog Breda kon binnen komen, manmanman...

0   0  
Spion

Willem wie??

0   0  
Michel

@Ric

Wow, zou wel zuur zijn van WII om zo te laten lopen tegen Emmen, dan kun je ze helemaal niet neer serieus nemen...

Willen we, dan moet het niet op de laatste dag aankomen.

Van Hanegem zegt niets dat vreemd is, al is het raar dat hij Van der Gaag (als het echt zo gezegd) zo boven Brood inschaalt. Qua spelopvatting bij NAC zie ik Brood liever gebaseerd op de afgelopen wedstrijd

0   0  
PetöVI

Lekker gefundeerde uitspraak Willem, en nu terug in je hok!

0   0  
Tram

Natuurlijk hebben we nog steeds een kans maar die maken we zelf elke week vakkundig kleiner. Zodra wij een keer winnen, wint De Graafschap ook. Let maar op. Emmen is enige club die we nog zouden kunnen inhalen.

0   0  
Nacbelg

@ Jvt

Laat deze nobodies het eerst wel of niet bewijzen ( de tijd zal het leren en dan kan je je commentaar geven)
Wat heeft het zogenaamde bewierookte Technisch hart bewezen met , PVH, TG, MvdG.
Wel in mijn ogen helemaal niets en dat zijn feiten , geen veronderstellingen
wat voor meerwaarde hebben ze gebracht , ja Lundquist verder niets
helemaal NIETS

0   0  
van Flieger

Nacbelg - dat zwartmaken van het technisch hart hebben we zelfs al van een commissaris gehoord. Ben dan eerlijk en zeg dan even dat de 3 bezitters dit kwartet (Gilissen, PvH, MvdG, Cor van R) met ongeveer nul gulden op pad stuurde in vergelijking met Groningen en Willem 2.

Iedereen wijst maar naar iedereen, de bezitters naar de commissarissen, die weer naar de directie en die weer naar de trainer. Echt, om van te walgen zo'n organisatie.

0   0  
Spionkop

Mensen hebben wel een hoge pet op van Vd Gaag.

Nou, zondag gezien dat wellicht hij juist de reden is dat we kansloos er af gaan. Met zijn laffe spel.

0   0  
Beekie180

En dan aan het eind van het seizoen zeggen: "Zie je wel, ik zei het toch!"

0   0  
Tombola Breda

Ok Willem...

0   0  
jvt

NAC had beter dit, en beter dat en was het maar eerder dit en was het toezicht maar dat...
NAC is kampioen in excuses, mensen ontslaan, de verkeerden aanstellen en ja, het lijkt vroeg maar een blinde kan zien dat de beginnende Epie en Hepie geen mannen zijn van meerwaarde.

Ze hebben zichzelf verkocht dat klopt. Maar dat zegt alles over degene die ze hebben aangenomen.

Hoe kun je nu als directeur met zo'n onzin komen als "Die voetbalzaak staat op naam van mijn vrouw. Oh, daar heb ik niets mee van doen. Mijn naam staat wel als contactpersoon met mijn persoonlijke gsmnummer op de website maar dat zegt niks hoor. De enige, maar dan ook de enige referenties zijn toevallig de clubs waar ik voor gewerkt heb of werkt. Maar dat is toeval. De pagina referenties met logo's is alleen nog niet bijgewerkt. Niet commercieel? Dat moet je mijn vrouw vragen want die werkt in de medische sector."

Dat iemand hier mee wegkomt. Deze man moet onmiddellijk een persconferentie optuigen om alle schijn van geen focus en belangenverstrengeling te ontzenuwen. Die man geloof je toch niet meer. Pff

0   0  
Oosterhout 3

Van den abeele begint pas over 2 weken(15 april), dus idd maakt die weinig verschil!
Wel denkt Nederland dat vd gaag een perfecte trainer is..... Dat hebben we gezien ja!

Brood met dezelfde spelers materiaal krijgt het wel voor elkaar dat ze in ieder geval strijd leveren!

Van die ex Heerenveen man kun je weinig zeggen, aangezien hij uitvoerde wat de rvc wilde (dat daarboven nog een orgaan zit met een aantal ex directeuren etc, die invloed willen uitoefenen)
Blijft staan: kosten flink omlaag (O. A. Huur stadion etc aldaar)

0   0  
Geelzwartwit

Mitchell kreeg het niet voor elkaar alleen zaten Mitchell en Aandeelhouders elkaar weken lang glazig aan te kijken.. ontslaan jullie mij niet?? Euhm nee want dan zijn we weer een trainerskerkhof... stap je zelf niet op? Nee want dan ik gezichtsverlies en geen afkoopsom..

Op het moment dat de wallen en hoofdpijn van Mitchell te groot werden stapte hij zelf naar NAC en vroeg om een vertrek compromis. En ja dan kom je op het punt van Willem... nu is het te laat om nog echt serieus kans te hebben niet te degraderen. Een heel klein kansje is er wel. Maar het vergelijk met Mitchell raakt kant noch wal want als die een wedstrijd of 5 eerder vertrokken was had ik het nog wel eens willen zien allemaal.

Okay willem bedankt voor je inkopper en dooor

0   0  
Steven73

@van Flieger daarom kijk jij naar harry mens.

0   0  
Dutchbird

Laat die seniele dekschrobber lekker raaskallen. Doet ie al jaren zonder dat er voor welke club dan ook ooit een zinnig uitvoerbaar advies uit zijn bek is gekomen. Woensdagavond 24 april 18:30 u kan NAC zijn seizoen weer helemaal naar de vaantjes helpen.

0   0  
fvf6

Ik weiger de handdoek in de ring te gooien , ik heb nog stille hoop dat we rechtstreekse degradatie kunnen ontlopen . We moeten dan wel wedstrijden gaan winnen laten we beginnen met excelsior en daarna ook emmen de punten afsnoepen. .Ik zie er nog wel BROOD in.

0   0  
YouNeedUs

captain obvious, hou je nou maar bezig met fc kakkerlak.

0   0  
Naccer

De kruiken spelen laatste wedstrijd van het seizoen tegen Emmen thuis als die nergens meer voor spelen zullen ze ons zeker een oor aan naaien als ze kunnen

0   0  
Fred-

Van Hanegem heb ik als voetballer hoog zitten maar zelfs goede voetballers praten weleens onzin. Zie Sjaak Swart die praat louter onzin daaf komt niks zinnigs meer uit. V d Gaag is gewoon een ontzettende tegenvaller geweest zo simpel is het , kan er helaas weinig goeds over zeggen.
Vanavond bij VI zullen ze weer wel superlatieven tekort komen al weten ze bij God niet waar ze het over hebben. Het is bijna Pasen maar deze mensen incl van Hanegem kan je met een gerust hart hun eigen paaseieren laten verstoppen hoor. Grote kans dat ze ff bezig zijn om ze terug te vinden. En laten we mensen aub ook eerst even een kans geven alvorens ze af te serveren. Vanuit mijn Belgische netwerk hoor ik over de nieuwe TD louter positieve geluiden wat de AD betreft ook daar hoor ik van dat hij goed werk heeft verricht bij Heerenveen. Ik vind het nu nog te vroeg om te oordelen .

0   0  
Marti

Willem 3 speelt zeker als het kan de laatste wedstrijd om de derby

0   0  
berepoot

denk dat jullie excelsior echt onder schatten best een goeie ploeg hoor.. jl weekend hadden ze moeten winnen bij h.veen, denk niet dat nac dit wint; ik zeg, nac eertse divisie en graafschap en emmen nacompetitie.

0   0  
Castle

Jaaa dat snaptu veel.van ons ook wel

0   0  
Donald Trump

willem moet zijn bek houden.. van de Gaagh heeft sekectie deels kunnen samen stellen spelers beter kunnen maken en nieuwe spelers mogen halen en dan nog niks behalve kut met peren.. dus ja willem bedankt tijd voor bejaardenhuis. Zo goed was je ook niet zure zeeuw.,

0   0  
scheppioni

@Ric
Gezien het programma en het creeeeren van kansen gisteren, gewoon zelf vijf keer winnen, is mogelijk !!

0   0  
Maarten

Na 't oefenduel NAC-Excelsior in Zundert zag ik al dat NAC ging degraderen.

0   0  
nac fan

allemaal kletspraat we zullen zien waar we terecht komen ze moeten er nu alles uit halen wat er nog in zit kom op nac pak die punten

0   0  
Dun Kees

Het breekpunt was toen Gaag angstig begon te worden. De zaak achterin dichttimmeren kan maar daar moet je wel de juiste spelers voor hebben en dan op een bepaalde manier spelen. (Zie b.v. VVV)
Angst blijft een slechte raadgever.
We hebben nog een kleine kans maar dan moet alles meezitten.

Laad alle berichten na dit bericht in