Wij gaan niet opzij

NAC-PSV: 2-1

We hadden Fred Rutten nog zo gewaarschuwd: de punten blijven in Breda. Punt. En dan gebeurt dat dus gewoon ook. 2-1 voor de onzen. En dat is gewoon een mooi resultaat. Ook als de PSV kant piept en jammert over niet verkregen strafschoppen en overtredingen die gemaakt zouden zijn vlak voor de laatste NAC-goal. Een topclub onwaardig gedrag, heet dat. En dat het ons verder worst zal wezen. Wij zeuren ook niet over de rode kaart die Afellay eigenlijk verdiende na een tik op Amoah zijn hoofd.. De overwinning is de eerste nederlaag voor PSV dit seizoen. Dat zal dat topclub onwaardige gedrag wel verklaren. Als we dan ook nog bedenken dat PSV een ex-NAC'er nodig had voor hun eigen goal (Orlando Engelaar), dan is het een beste avond geweest. Goals van Gorter en Schilder brachten de volledig onterechte overwinning naar Breda. En dat is lekker. Later vast een uitgebreider verslag en foto's en zo hier op de site. Deze E vak Rat gaat nu maar eens even zijn bed opzoeken.

Vorig bericht
Column Chris van Nijnatten in het AD 9 reacties
Volgend bericht
Teamplay @ NAC is 'Meer dan voetbal' 1 reactie
Terug naar overzicht
40 Reacties
0    
mama Ed

Strijd en passie, een ouderwets avondje NAC. Spannend tot de laatste seconde. Hiervoor komen we graag naar het stadion! Oh ja, kan Zwaanswijk toch niet nog een seizoen blijven?

0    
bredanaccer

Tommie speelde pas goed

0    
VB

maart 7th, 2010 by Mafkees......?!?!?

Mafkees is terug? Het feest wordt almaar groter!!!

0    
jack

En Tommie ook even over halen om een jaar door te gaan
.

0    
jack

En Tommie ook gelijk voor een jaar overhalen om te blijven.

0    
Klets

Strijd en passie, wat een mooie avond! En die misselijke rutten vind dat de scheidsrechter bepalend was.... Bij de 2-1 struikeld die marcelis zelf en ok Ter Rouwelaar ging dat duel niet slim aan en hij had hem kunnen geven, maar die affelay had er ook af gemoeten, zeker als je kijkt waar Leo rood voor kreeg is dit hetzelfde!! Nac was gewoon lekker fel de 2e helft en daar hebben die lampjes gewoon moeite mee! Een heerlijke NOAD avond

0    
Wanny

Het lag niet aan de scheidsrechter. PSV dacht er na de 0-1 veel te makkelijk over en tikte in een zomeravondtempo het balletje rond. Totdat uit het niets de 1-1 viel en het plotseling een wedstrijd werd. Terwijl PSV het op dat moment allang had moeten beslissen.

Volgens mij had de ommekeer ook veel te maken met enkele tactische aanpassingen van Maaskant. De Graaf ging heel kort op Engelaar spelen en Schilder speelde Affelay uit de wedstrijd. Daardoor was de angel er meteen uit bij PSV.

Desondanks had PSV die pot natuurlijk gewoon moeten winnen. NAC heeft 2 kansen gehad en die zaten er allebei perfect in. Isaksson heeft geen bal hoeven pakken.

0    
WallieNAC

Lekkere overwinning...

Alleen jammer hoe Engelaar zich gedraagde hier in Breda. Arrogant, verbaal verhaal halen bij de scheids, kaarten aanpraten. Vond ik wel jammer, dit heeft hij ook nooit bij NAC gedaan. Maar de 3 punten in Breda, mijn dag kan niet meer stuk

0    
Ultimate!

Goede morgen, da's nog eens lekker wakker worden met 3 puntjes in de knip!!!

Gister nog wat reacties gehoord van PSVers op de TV. En inderdaad topclub onwaardig!! Zeuren over de scheids die uit de regio Twente komt, zeuren over 'n penalty, zeuren over 'n overtreding op Marcellis voorafgaand aan 't tweede doelpunt.

Had 't dan eerder afgemaakt!!!!

Maar men kreeg de deksel op de bekende neus en gaat dan als kleine kinderen heel zielig lopen jammeren....
Maar ze moeten zich nu eens voor eens en altijd realiseren dat ze voor nederlandse begrippen 'n leuke selectie hebben, maar dat ze elke week tegen zo'n zeperd aan kunnen lopen....dat kan nl. ook zomaar gebeuren in Almelo, Utrecht of Groningen. (En dan heb ik 't nog maar niet over wat ze europees gezien voorstellen, wat dat is nl. helemaal nul komma nul, zero, niets!) Maar dat 't nu bij ons gebeurt en dat het hun eerste nederlaag in de eredivisie is, maakt het voor ons wel erg lekker. En dan ook nog de manier waarop....heerlijk!!! OK, 't was 'n pingel en er was misschien contact tussen Marcellis en Schilder. Maar bij 'n 0-3 voorsprong had ik er niemand, maar dan ook niemand uit 't PSV-kamp over gehoord. Dan was 't van: ja wij zijn nu eenmaal PSV en als koploper weten we dat de tegenstanders extra gemotiveerd zijn!

En wat mij nu 'n nog lekkerder gevoel geeft is dat we drie puntjes terug hebben van de hele reeks punten die we onterecht in de loop van deze competitie zijn verloren. Zoals thuis (zonder publiek) tegen Heracles)uit bij Utrecht, uit bij NEC, thuis tegen Utrecht, vorige week nog bij Sparta om er maar 'n paar te noemen....

Fijne zondag, de mijne kan niet meer stuk!

0    
JoostjuhB

Even hulde voor Jelle. Ondanks het nogal lompe uitkomen op Toivonen een heerlijke wedstrijd! Verder natuurlijk Zwaanswijk en vd Leegte. Heerlijk schoffelen die Tommie. Ik heb echt zitten geniet van de tweede helft. NAC speelde niet goed, maar op passie enstrijdlust is PSV overklast.

0    
Benji

Ik dacht dat het na de eerste goal van PSV al afgelopen was en zo 0-2, 0-3 op ons broek zouden krijgen..

Als je goed kijkt zijn het trouwens gewoon 3 dezelfde doelpunten (ongeveer dezelfde loop, hoek en geplaatste schot.. Oftewel, gekopieerd :P)

0    
Benji

Owjah nog iets over jelle, hij was echt Man of the Match, schitterende reddingen en mooie tackle op Toivonen wat.. Denk ik toch eigelijk wel, strafschop had moeten wezen :p

0    
El Maza

Heb gisteravond een NAC gezien wat er alles aan deed om deze wedstrijd te winnen. Al ging het met slagen en stoten paar goede reddingen van Ten Rouwelaar ook mijn complimenten naar Vd Leegte en Zwaanswijk en nu zie je toch maar weer hoe belangrijk Patrick voor dit team is. Volgende week FC Groningen 3 punten blijven in Breda

0    
scouting nederland

vdLeegte is vanochtend opnieuw niet uit zijn bed kunnen opstaan. de man is een medisch wrak en wonder tegelijk. hopen dat-ie heel blijft en ondertussen zoeken naar een vervanger voor de onvoldoende Gilissen.

0    
nac,lazio,zwaanswijk

fantastisch!!!! echte noad mentaliteit gezien. Echt goed resultaat op naar groningen !!

0    
Judge M.

Afellay rood? Dan Toivonen zeker voor dat natrappen naar Jelle. Daar heeft hij zelf Pieckenhagen nog een rode kaart mee aangenaaid dus even gelijke monniken, gelijke kappen nu. Grote klasse van dan Jelle dan weer dat hij zich niet liet verlagen tot matennaaierij. Hop KNVB, doe je werk en stel eens een onderzoek in...

0    
HupNac

Wat een wedstrijd en.... mag ook wel eens gezegd worden: een scheidsrechter die niet voor elk akkefietje floot; die zich niet door een topclub liet imponeren!
Hulde aan Eric.

0    
BreDaN

Wat mij ook opviel waren drie dezelfde korte corners van psv waar niet op geeageerd werd vanuit NAC en ze daar veel tijd en voorbereidingen mee kregen. Gelukkig werd t niks en hebben wij de drie punten hier gehouden!! Heerlijk, en heel fijn om maandag in eindhoven te werken, hahaha! De stumpers... COME ON NAC!!!

0    
HupNac

Nog even een aanvulling op de scheids.
Ik ben altijd benieuwd wat voor "punt" hij haalt in de VI.
Björn Kuipers kreeg als beloning voor zijn "prestatie" tijdens Nac Breda vs Utrecht een "4". Vond ik overigens nog te hoog.
Wat krijgt Eric Braamhaar? Een (terechte)zeven schat ik in. Woensdag zal ik het weten.

0    
jan uit G

ZE WETEN TOCH DONDERS GOED DAT ZE HIER NOOIT WINNE,NOU DOEN ZE NET OF ZE KONDE WINNE HAHAHA DE LAMPJES EN DIE KUT TUTTE MOET IS NIE ZEIKE LAMSTRAAL

0    
Thijs

Wat Frank hier boven zegt klopt als een bus...ik wilde gisteren ook rood voor Appelvlaai, maar in de samenvatting vond ik het te weinig. Des te roder wat de tackle van Engelaar van achter op Schilder.....met de kaart voor Lurling in het achterhoofd.....maar hij kreeg Geel....dan snap ik niet dat je Rutte daar niet over hoort....en dat de interviewer hier geen vraag over stelt....

0    
Thijs

Ik bedoelde Jack geen Frank ;~

0    
gulio2

Heeeeeuuuj!!!

0    
Jon

Zuur he? Scouting dat NAC weer gewonnen heeft! maar jij weet weer iets negatiefs te bedenken! Knap hoor zieke man, zoek hulp Hans!

0    
Hoi

Ach Jon, laat de goede man toch. Hij gaat toch niet reageren. Hij geniet van de commotie die hij veroorzaakt, dat is alles. De enige manier om enigszins een reactie te ontlokken (en dan niet eens rechtstreeks) is door even terug te wijzen op de waarheid, waardoor zijn zurigheid en wrok jaren geleden zijn begonnen.

Het grappige is dat zijn kameraadjes allang weer verder zijn gegaan met hun leven. Alleen Scouting Nederland alias Van Rumschoten alias Harry b.d., etc., etc., etc. is in zijn modderpoel blijven liggen en kan zich er maar niet overheen zetten dat zijn vuile spelletjes mislukt zijn. Lekker laten gaan.

0    
Benji

http://www.eredivisie.nl/video/play/26141?f=1

Ik heb hier vele momenten uit gehaald waar PSV, wat spelers niet tegen hen verlies kunnen...

Minuut 03:20 ,, affelay die fel reageerd..
Minuut 04:10 ,, Er was wat duw en getrek, toen lieten ze elkaar los, vervolgends struikelt hij over zijn eige hak heen..
Minuut 04:55 ,, Toivonen wil jelle een tik/schop geven als hij heeft uitgegooid en naar zijn doel gebied terug loopt..

En tja, de reactie's van PSV zijn ook raar.. Ze verliezen de 1ste keer dit seizoen.. Erg jammer..

0    
kees

zeer goede scheids en een goede Zwaanswijk

0    
B-SIDE JOSKE4

Jelle zeker man off the match!!
Met Patrick als goede tweede!!

Wat gebeurde er trouwens met Patje en Toivonen net voor rust?
Dat heb ik ff gemist.
Patje was flink link in ieder geval...

0    
Hans

kijkend naar de reactie van Braamhaar over de vermeende penalty: hij zei dat de bal richting cornervlag ging en dus was Ten Rouwelaar eerder bij de bal dan Toivonen.
Goed zo Braamhaar! Je hebt je overwegend van je goede kant laten zien. Laat Rutten maar janken over de zogeheten ' Twentse arbitrale overheersing' ; ehm....waar heeft Rutten zelf getraind en gevoetbald?
'Zijn' roots zijn dus onbetrouwbaar? hahahahahahaha sukkel !

0    
I Kiss Football

Hugodver genieten gister! Beetje jammer dat de B-Side niet echt fanatiek was, dan was mijn avond compleet geweest. Maarja, dat soort avondjes zitten er ook tussen...

0    
GLD-ZUID

`yeah me clubbie heeft gewonnen van die arrogante pisvee-ers NACCIE IS EN BLIJFT ME CLUBBIE!!

ZONDER VLAG EN VAAN HEEFT NAC BREDA TOCH DE FAAM, OM MET ZE ALLEN ACHTER UT CLUBBIE TE STAAN EN ER 100% ER VOOR TE GAAN!!

X
X
X

0    
PJ

Mooi dat we onterecht hebben gewonnen, mijn avond kon niet meer stuk! NAC had sowieso wel een punt verdiend, op basis van inzet en een sterke verdediging. PSV was dan wel overheersend maar in heel veel kansen heeft dat niet geresulteerd.
Vond alleen dat de supporters het goed lieten afweten, wat een dramatische sfeer totdat er gescoord werd. En dat op een zaterdagavond! NAC-onwaardig, only sing when you're winning.. Hoop dat hier verandering in komt.

0    
nac6

ja de wedstrijd op zich was van beide ploegen niet om aan te zien maar ja nac was de ploeg met het meeste geluk en zonder geluk en eindelijk eens een scheids die in het voordeel van nac floot een tweede doelpunt dat afgekeurdt had moeten worden en een zuiver penalty veroorzaakt door jelle dus gewoon rood voor hem.
maar niet gezien dus niet gegeven dus de punten zijn binnen en zeer welkom.
nu gunn pakken en de kans op play offs en europees wordt weer wat grooter.
forza nac

0    
nac6

trouwens wat een stelletje zielepoeten die engelaar uitfluiten na al die mooie jaren voor hem bij nac.
als hij nu naar de nerds gaan oke maar diet slaat nergens op losers.

0    
Helsie

Engelaar werd niet uitgefloten omdat ie weg is gegaan... Hij werd uitgefloten omdat ie om kaarten voor NAC bedelde. En dan ben je als ex-NAC-speler niet alleen weggegaan, maar probeer je dus actief je ex-club te naaien. Dat wordt niet algemeen geaccepteerd. ;-)

0    
NACman

De goal van schilder was terecht, geen overtreding !
De strafschop had gegeven kunnen/moeten worden maar Appelvlaai had ook rood kunnen/moeten krijgen !
Dus eigenlijk hebben we gewonnen waar hooguit een gelijkspel verdiend was voor de Eindhovenaren !!

0    
scheppioni

Nu was een gelijkspel verdiend misschien, maar in E'hoven in augustus hadden we moeten winnen, en had afvalei ZEKER ROOD moeten hebben, zo zit het ooit mee en niet, p$v maakte eigenlijk de fout die ons NAC meestal maakt, na de 0-1 door te voetballen en door te drukken ! Niet te min geweldige overwinning ! Niemand wint van p$v, behalve wij ! NU wel grrag een goei voortzetting de komende wedstrijden heren spelers, anders schieten we er niet veel mee op !

0    
Snake

Tja gewoon een overwinning tegen een topper en een beetje geholpen door de scheids.
Op de ranglijst schieten we er niet veel mee op door de resultaten van 2 eerdere wedstrijden. Dat we nu zo goed als veilig zijn is duidelijk.
Elk seizoen 10 overwinningen en een aantal gelijkspelen en je bent weer van de partij volgend seizoen. Nu nog een eindspurt hopelijk ala Henk ten Cate en team.

0    
AK

weet iemand een fansite van psv waar men reacties kan geven? ik heb zin om de lampjes uit te lachen:D

0    
YB

Doe maar niet. Maak je je alleen maar belachelijk mee.

Laad alle berichten na dit bericht in