Wij gaan niet opzij

Column Chris van Nijnatten in het AD

Chris van Nijnatten heeft een alleraardigste column geschreven in het AD. Hij verklaart daarin wat volgens hem de reden is dat PSV het altijd moeilijk heeft in Breda. Komt ie:

NAC 'link' voor PSV door de ambiance

PSV, de te kloppen titelkandidaat, heeft een zwaarder eindprogramma dan de concurrenten FC Twente en Ajax. Om te beginnen is de uitwedstrijd van vandaag tegen NAC een hele zware voor de club uit Eindhoven. Dat lees ik en ik ben het er heel graag mee eens.
Als je hebt leren lopen in de buurt van het oude NAC-stadion kom je nooit meer helemaal los van die club, hoe graag ik dat heel af en toe ook zou willen. Het lukt niet. Ik zie NAC dus graag winnen. Maar met de beste wil van de wereld ontdek ik in de selectie van NAC niet de kwaliteit waarmee de heren van PSV het moeilijk zouden moeten hebben. De kracht van deze klip zit hem dan ook niet in de voetballers van NAC, maar in de ambiance van het stadion. Als je in Breda wil winnen, vraag het gerust ook aan objectieve waarnemers, dan moet je daar van het thuispubliek zien te winnen. Ik kan het niet helpen, maar Johan Cruijff vergeleek de ambiance bij Barça-Real ooit écht met een avondje NAC. Laat de scheidsrechter een paar verkeerde beslissingen nemen, plaats een paar gemene tackles op iets geelzwarts en het stadion aan de Rat Verleghstraat komt nog erger in brand te staan dan het bij aanvang al stond. Spreekwoordelijk dan hè. Fakkels en ander vuurwerk zijn er verboden sinds toenmalig burgemeester drs. E. Nijpels jaren geleden aan de Beatrixstraat bijna zelf de eretribune in de fik stak met Bengaals vuur. Zo'n ambiance als in Breda tref je ook aan in Utrecht, Den Haag, Enschede, de Kuip en Groningen. Na een week waarin het gemiddelde spelniveau in de eredivisie door zo ongeveer iedereen bekritiseerd is, is het aardig ook op de kwaliteiten van die competitie te wijzen. Dat die tegenwoordig vooral in de aantrekkingskracht van onze stadions en de daar huizende aanhang schuilen, is niet eens een zwaktebod. Je wordt er als klein clubje zomaar een gevaarlijke tegenstander mee van een club op jacht naar de titel. We tellen onze zegeningen. (CHRIS VAN NIJNATTEN)

Vorig bericht
Maaskant verlengt tot 2013 32 reacties
Volgend bericht
NAC-PSV: 2-1 40 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
0    
RJM

Hopelijk gaat het vanavond weer ouderwets spoken in Breda!!
Aan mij zal het iig niet liggen...

0    
dibio

prima column

toch denk ik dat psv wint
0-1 van der meyde

0    
Johan

Voor een keer heeft Chris gelijk. De kracht van NAC in de thuiswedstrijden zijn WIJ. Ik heb mn NAC shirt al aan en de Juupkes smaken al goed.

0    
Ruben

Leuke collum, maar meer ook niet. Het zal een moeilijk pot worden, maar in het voetbal is alles mogelijk. En NAC bewijst al een aantal jaar goed mee te kunnen tegen Pisvee. Heb er zin an, zo lekker de stad in pilse(b)

0    
pp

zal een moeilijke pot worden.
nou 0-1 door van der meyden word het zeker niet die zit lekker op de tribune!
vol gas en hopen dat tommie de laatste wedstrijden nog lekker gaat knallen wat een top gast!

0    
jan uit G

ja normaal als we geen blesures en schorsinge hebbe dan wordt het moeilijk voor elke club die hier komt en maakt niet uit wie het is maar met wat er vanavond op gesteld staat zie ik er een zwaar gat in ik hoop dat mister amoah eens een x niet met zn hol naar achtere voetbalt,en ook maar weer eens een x scoort wordt zo wat eens tijd ipv iedere x met zn hande in de lucht staat ik hoop op een ouderwets avondje nac zoals tegen ajax(4-2) is da wa.

0    
Just D

@ Jan uit G

Het wordt inderdaad weer eens tijd dat Amoah scoort.. dat is namelijk alweer.. eeeuh.. een hele week geleden..

0    
Dun Nakkenist

Wij zijn de homo's ja ja....
En wat te denken van die laffe PSV-meisjes die na de wedstrijd niet voor de camera's willen/durven te reageren ?

Of Fredje Rutten die naar de scheidsrechter wijst voor het verliezen van deze wedstrijd. Prima, die actie met Jelle en Ola is discutabel, maar als PSV er gewoon 3 had in geprikt maakte die niet gekregen pingel niks uit.

PSV mag nog in de top staan, professioneel genoeg om een TOPclub te zijn is kennelijk een ander verhaal. LOSERS !

0    
Judge M.

Fred Rutten heeft een behoorlijk selectief geheugen. Het had een penalty kunnen zijn maar daarna trapte Toivonen na toen Jelle hem een aai over zijn bol gaf. Als Jelle was gaan liggen zoals diezelfde Toivonen dat in eigen stadion deed toen Piekenhagen zijn grote teen uitstak dan had Ola 4 wedstrijden aan zijn broek gehad en dan had PSV helemaal een spitsenprobleem gehad. Maar aangezien de scheids het niet gezien heeft, mag er van mij alsnog op basis van de beelden een onderzoek ingesteld worden.. Als je dan toch verliest, draag het dan als een stel echte kerels.. Klasse dat Jelle zich niet heeft verlaagt dus zo'n actie: http://www.youtube.com/watch?v=Jn5n2B9cCw4

Laad alle berichten na dit bericht in