Overal waar we komen

NAC supporters: 'Nog vier keer winst dit seizoen'

Welke wedstrijden gaat NAC dit seizoen sowieso nog winnen? Dat was een van de vragen die B-Side Rats samen met BredaVandaag stelde in de enquête over het verloop van de rest van het seizoen. Hieronder lees je een deel van de uitkomst van de enquete die door ruim duizend supporters werd ingevuld. 
De winstkansen in de meeste wedstrijden komen overeen met het vertoonde spel en de resultaten tot op heden. In slechts vier potjes is er vertrouwen van de deelnemers aan de poll in een zege.  Echt overtuigd van winst zijn de fans alleen als FC Emmen op bezoek komt. Verder gaat NAC de winst pakken in de thuiswedstrijden tegen FC Groningen, VVV, en PEC Zwolle.   Kansloos Er is ook een categorie wedstrijden waarin NAC kansloos geacht worden. Fans verwachten dat NAC vanavond tegen AZ hard onderuit gaat. Ook tegen Feyenoord zijn de verwachtingen minimaal, net als in de uitwedstrijden tegen Ajax, Vitesse, PSV, Heracles en SC Heerenveen, waar niet op drie punten gerekend hoeft te worden.  Twijfelgevallen Bij drie wedstrijden is er geen eenduidige voorspelling. FC Utrecht, Excelsior en Fortuna Sittard zijn twijfelgevallen. Tegen Utrecht is er wel vertrouwen op resultaat. Een kleine meerderheid denkt aan een gelijkspel, daarna volgt een winstverwachting. Tegen Excelsior denkt een minimale meerderheid aan verlies, met slechts een paar stemmen meer dan degene die denken aan een gelijkspel. Tegen Fortuna Sittard is er een minimale meerderheid die denkt aan een gelijkspel, gevolgd door verlies. Waar leidt dat dan allemaal toe? Tot de nacompetitie, als je de punten optelt. Opgeteld levert dit nog 14 punten op in de rest van het seizoen. NAC zou daarmee op 30 punten komen te staan. Dat zou de afgelopen twee seizoenen voldoende zijn geweest om aan directe degradatie te ontsnappen, ondanks wat de grootste groep denkt. Nacompetitie lijkt wel een zekerheidje. In het seizoen 2017/2018 degradeerde Twente direct met 24 punten. Sparta en Roda speelden nacompetitie met 27 en 30 punten. Een jaar eerder degradeerde Go Ahead met 23 punten direct en gingen NEC en Roda met 33 en 34 punten de nacompetitie in. Het vertrouwen van NAC-fans in een goede afloop van dit seizoen is al met al gering. Bijna 40 procent (39,8) denkt dat de ploeg direct degradeert. Nog eens 21,5 procent denkt dat dit via de nacompetitie gebeurt. Het clubje optimisten onder de fans is klein. 10,7 procent denkt dat NAC zich nog boven de nacompetitiestreep weet te spelen. 28 procent verwacht dat NAC wel in de nacompetitie terecht komt, maar dat het zich via dit toetje weet te handhaven. Ook vroegen we naar het vertrouwen in de trainer en de grootaandeelhouders. Op een schaal van 1 tot 5 (1 helemaal niet, 5 heel erg). Kozen de meeste deelnemers voor de middenweg als antwoord op beide vragen. Zowel het vertrouwen in de trainer als in de grootaandeelhouders is overwegend negatief. Aan de gezamenlijke enquête deden ruim duizend lezers van beide sites mee. 69,2 procent van de deelnemers heeft een seizoenskaart, de rest niet. Lees ook: Meerderheid NAC-fans verwacht degradatie op BredaVandaag.

Bron: B-Side Rats, BredaVandaag

Vorig bericht
Mats Seuntjens ontbreekt bij AZ 69 reacties
Volgend bericht
Liveblog: NAC-AZ 285 reacties
Terug naar overzicht
42 Reacties
0    
van Flieger

De consensus is 0-3 vanavond, dus het kan alleen maar meevallen. Maar alles minder dan een punt kan dodelijk zijn.

0    
Beest

Als je beseft dat je van de laatste 7 wedstrijden er maar 1 verliest (ajax ) dan is dat gewoon uitstekend.

Uit daar in tegen is een ramp. Ik stel voor om aan te kaarten of we alleen thuis wedstrijden mogen spelen.

Conclusie in mijn ogen : je wint nog 4 thuiswedstrijden. Je speelt vanavond gelijk. Je sprokkelt 5 punten in de uitwedstrijden. Ik kom uit op eindstand 35 punten . Of dat genoeg gaat zijn zullen we moeten zien

0    
D'n Portugees

Ik ben een die-hard NAC-supporter. Dus ik ga uit van een soepele 3-1. En zal dus "as usual" wel weer dronken en kut-roepend de eindstreep passeren met een oorwassing achter de rug. Ach, alles went.

En overigens: ik ga uit van 37 punten uit de laatste 14 wedstrijden. Maar dat had ik geloof ik al gezegd. Een beetje positivisme kan nooit weg in deze barre tijden.

Hup NAC!

0    
El Chapo

Dit wordt gewoon een kansloze missie met dit elftal

0    
van Flieger

Hoe verklaart de Portugees dan de door NAC ingehuurde extra security voor vanavond ?

0    
Remember 1993

Laat maar komen Den Bosch.
Zolang FC Fraude kampioen wordt moet je er in kunnen bljven.

0    
Molenschot Loco

Ondanks dat ik het een grote schande vind..geen algemeen directeur...geen TD .. en een mentaal zwakke selectie.... mogen we blij zijn als we niet laatste worden....en dat met een hondstrouwe publiek....pffff

0    
Moppernac

Iedereen punt dit seizen punten onderin.
Je moet al 40punten pakken dit seizoen om veilig te overleven.
Alles wat minder is is nacompetitie of. Rechtstreekse degradatie

0    
Gampel

Om een redelijke kans te maken op directe handhaving zul je van de laatste 14 wedstrijden er 6, misschien wel 7 moeten winnen of op een andere manier aan 19 punten moeten zien te komen. Ik zie dat helaas niet meer gebeuren. Voor de eerste 3 wedstrijden na de winterstop had ik er nog wel vertrouwen in dat het zou gaan lukken maar na de wanprestaties van afgelopen weken is dat gevoel volledig verdwenen. Ik ga zo weer met een steen in mijn maag naar het stadion dat doen wat ik als supporter kan doen om het tij nog te keren maar het zal toch echt van de mannen op het veld afhangen of ik na vanavond misschien nog weer een klein beetje licht zie aan de horizon.
Hup NAC, verras me positief en laat me met een beetje beter gevoel het weekend in gaan!

0    
Dutchbird

Iedereen die de middenweg heeft gekozen bij het vertrouwen in de aandeelhouders wil ik uitdagen om hier uiteen te zetten waarop dat vertrouwen is gebaseerd. Dat ze de aandelen ooit verworven hebben en nog steeds bezitten ontken ik niet, maar daar kun je moeilijk vertrouwen op baseren.


Daarom heel concreet de vraag wat de aandeelhouders in de afgelopen drie jaar goed hebben gedaan, zo goed dat jij ze daarom jouw vertrouwen geeft? Ik ben benieuwd naar concrete antwoorden.

0    
ibio

Ik hoop dat het technisch hart zsm wordt beëindigd ,er zijn lachwekkende versterkingen gekomen.
Die broodnodige CV,wat prio nummer 1moest zijn, is helemaal niet gekomen.
De extra spits kwam niet, want anders krijgt het zoontje van pi-air concurrentie....
Gersbach had tegen de nummer laatst 33 keer balverlies(bron vi), tel uit je winst.

de trainer en spelers doen echt hun best, hun kan je het minst kwalijk nemen.Maar wat is er toch een kutselectie samen gesteld!

Het zijn de aandeelhouders die de club hebben gered, om het vervolgens keihard te vern%#€&*!.....… met hun Wanbeleid, wanbeleid en nog eens wanbeleid

Op korte termijn ziet het er slecht uit, dit seizoen valt niet meer te redden. of we moeten heel veel geluk hebben

0    
Chris W.M.

@ibio

Dat hopen we allemaal. Dat zou namelijk betekenen dat er een AD is aangesteld, en daaropvolgend een TD.

Wordt zo langzamerhand wel tijd, moeten lijsten samengesteld worden van spelers voor zowel de KKD en Ere...

0    
die ne gast

Ik schrik ervan dat meer dan de helft van de NAC-supporters blijkbaar geen NOAD heeft.

De 3-0 tegen De Graafschap is ook bij mij als een mokerslag aangekomen. Voor het eerst dit seizoen had ik er even geen vertrouwen in, maar ik geloof inmiddels weer in een goede afloop (weliswaar via NACompetitie i.p.v. directe handhaving). Ben wel blij dat ik na De Graafschap bewust 3 dagen lang BSR niet bezocht heb om niet geconfronteerd te worden met al dat negatieve gezeik en elkaar de put in praten.

De balans wordt pas na 34 wedstrijden opgemaakt en dan zie ik De Graafschap en/of Emmen echt nog wel onder NAC zakken. Mitchel Te Vrede komt hopelijk tegen Groningen weer terug en kan dan naar een bloedvorm in de NACompetitie toewerken, à la Dessers.
It ain't over till the fat lady sings.
NOAD GVD, ook (of juist?) op de tribunes!

0    
Bredafun

komop allemaal, blijf effe positief!
Vanavond gewoon weer de volle hoop op "het wonder".
dikke jas aan, pot bier erbij en genieten van een 2-1 overwinning.
Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven
succes allemaal :)

0    
RV

Hoop op een opportunistisch NAC vanavond en een moeilijk bespeelbaar veld vanwege de regen.
AZ vond ik vorig jaar in Breda het best spelende team wat ik dat seizoen in Breda gezien heb.

Voetbal overboord gooien vanavond, gewoon stormen vanaf het begin.
Ik hoop op Korte (in plaats van Rosheuvel, die is tegen voetballende ploegen meestal niet bereid zijn verdedigende taken disciplinair uit te voeren) en Kaikai op de flanken en Kastaneer als valse spits.

Lekker afjagen en zo in aanvallend opzicht zo weinig mogelijk in de duels komen met het centrale duo.

0    
Voorwaarts

@Dutchbird

Ik denk dat jij een verkeerd beeld hebt van de verantwoordelijkheid/rechen/plichten van de aandeelhouders.

In principe zijn het de eigenaren van de club. Echter is het dagelijkse bestuur in de handen van de directie. Daarnaast heeft de RvC de controlerende functie.
De aandeelhouders kunnen beslissen extra te investeren en in geval van duidelijke fouten het vertrouwen in directie/rvc leden opzeggen. Natturlijk zijn ze ook bezig met het uitzetten van de grote lijnen maar zijn het geen kenners van een BVO. Echter indien bijvoorbeeld Smulders een goed verhaal vertelt zullen ze vaak met hem akkoord gaan, hij was namelijk de professional die er 40u per week mee bezig was.

Daar wil ik ook nog bij zeggen dat de aandeelhouders uit nood zijn geboren en dus nooit de intentie hadden de club te sturen. Zie het qua leiding als een Abramovic, die koopt de club en hoopt op een winst/prestige. Daarvoor geeft hij een bak geld uit en zet hij een bestuurder/voorzitter aan het roer omdat hij die club zelf niet kan leiden.

Tl;dr aandeelhouders investeren, ze besturen niet. Ze mogen aanwezig zijn, extra geld geven en de directie vervangen. Waarvan ze de laatste 2 in ieder geval hebben gedaan.

0    
misterbean

Tja, positief blijven? als ik net dit lees in de kop van BDdeStem (de rest kan ik niet lezen want het is een premium artikel)
Mitchell van der Gaag weigert de botte bijl te hanteren en houdt zijn falende spelers richting AZ voorlopig de hand boven het hoofd.
Dan denk ik maar 1 ding: slappe zak! Gewoon dezelfde blunderende hooibalen laten staan?
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
Maar weer bidden voor een wonder, dat alles meezit, een geluksgoal, en een off-day van AZ. De trainer gaat het verschil niet maken in ieder geval vanavond.
Maar ik laat me graag verassen

0    
Brabo F1

Amen!

0    
Hugo

Wij blijven erin. Met hoeveel punten, met of zonder nc, met of zonder extra security ,zal me aan m'n reet roesten. Hup NAC

0    
Chris W.M.

@misterbean

Hoho, niet alleen afgaan op de kop;

Waarom heb je geen daad gesteld door verzakende spelers uit de selectie te zetten?

,,Als technische staf hebben we daar over gesproken, maar op dit moment is dat niet aan de orde. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk. Op dit moment krijg ik het niet voor elkaar, dat zit mij erg dwars. En een daad stellen, uhmm...” Hij last een pauze van vijf seconden in en zoekt naar de juiste woorden. ,,We moeten oppassen dat het geen kippenhok wordt, we hebben veel spelers gebruikt. We zeggen nu: dit gaat het worden. Kan je dat niet opbrengen, dan is het klaar. Die afspraken zijn deze week duidelijk gemaakt.”

Vanavond ligt élke speler dus onder het vergrootglas. Als 'men' zich niet aan de afspraken houdt, het niet op kan brengen, dan is het klaar. Dus liggen die spelers eruit. Dus verwacht een strijdend NAC. Niet voor ons, niet voor de club, maar voor zichzelf om bang te zijn hun plekje kwijt te raken.

0    
Kennerbreda

Het is gewoon wachten tot Te Vrede weer fit is. Tot die tijd is dit NAC kansloos! Met Te Vrede is NAC in staat 17de te worden en de NACompetitie te winnen. Daar hou ik me aan vast de komende maanden

0    
misterbean

@ Chris WM
dank voor het citaat, de rest kon ik niet lezen.
Vanavond dus alsnog nog geen verandering toch?
Ik moet wel lachen om dat kippenhok, dat is het toch allang?
En vanavond niet en volgende week wel? Ik moet het nog zien :-)

0    
willem 4,5

Er zijn van die seizoenen dat je na een tijdje denkt het gaat nog wel goed komen. Dat is een gevoel gevoed door wat de ploeg aan inzet en progressie laat zien. Dat gevoel heb ik nu niet, het is elke week hetzelfde liedje, te weinig inzet en te weinig tactisch vernuft. Hoop dat ik het fout heb, maar zie het zéér somber in.

0    
scheppioni

Ik zou er bijna voor tekenen, vier keer winnen en vier keer gelijk zal ongeveer genoeg zijn, maar ik verwacht na stilburg en de superboeren uit ons nac helemaal geen punt haalt en thuis emmen moet ik het ook nog zien !? Ik vind dit hier boven nog zeker heel positief, mag het hopen, maar de realiteit ?!

0    
Q

@Van Flieger,

Ben je er met een Zwitserse vaststellingsovereenkomst uitgebonjourd bij de bank?
Wat een activiteit ineens. Ben er overigens wel blij mee

0    
Ikweethettochbeter

Wij verliezen bijna altijd tegen directe concurrenten, dat is al heel gewoon geworden hier. Maar op de dagen dat wij vol goede moed naar het stadion gaan, maar tegelijkertijd zoiets hebben van Fey,Az,Psv, Vitesse of een andere top6 club gaat ons waarschijnlijk met 0-3 0-4 verslaan vandaag. Juist deze dagen verrast Nac ons regelmatig. Juist dit soort speeldagen snoept Nac onverwacht de punten af van de sterkere teams. Ik denk dat Nac dik verliest en dat maakt me op basis van history hoopvol voor 3 punten vandaag! Cmon NAC!

0    
Dreman

Eerlijk gezegd zie ik dan liever dat we er rechtstreeks uitgaan dan in de PO genadeloos eruit te gaan tegen bv FC Oss of Almere City.
Dat trekt denk ik niemand van de supporters.

0    
Breda

@ misterbean

Hij heeft geen keus, wat er achter zit is niet beter of geblesseerd.

0    
Zlep

Ik ga voor zo'n heerlijke overwinning als tegen Heracles. Bij een 1-1 stand, 2 minuten voor tijd die bal erin rossen. Een 2-1 overwinning. Thuis zijn we een sub-topper. Hup NAC

0    
ome cor

Als we vanavond zouden winnen (denk bijv. aan de wedstrijd tegenVitesse thuis) dan is het spreekwoordelijke lek niet boven maar hebben we gewoon 3 punten.
Dan kan de volgende wedstrijd weer net zo inspiratieloos verloren worden.


Vreven was een beginnend trainer en daarmee geen topper, maar het beeld wat ik als supporter van hem had ten opzichte van Van der Gaag is dat hij zijn spelers beter kon prikkelen dan Mitchell dat kan.
In een goed of laten we zeggen acceptabel draaiend team zoals Fortuna, Excelsior zou Van der Gaag zeker niet misstaan als hoofdverantwoordelijke (al doen deze clubs het zonder Van der Gaag ook goed).

Maar een rol als crisismanager is niet voor de huidige trainer weggelegd. HOPEN dat zijn spelers het belang begrijpen, HOPEN dat zijn spelers snappen dat ze thuis de supporters niet in de steek kunnen laten (uit wel dan ?) en HOPEN op een ommekeer die net op tijd komt om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen is mij persoonlijk een te vrijblijvend iets.

Aan de andere kant is de trainer ontslaan pas een goede optie wanneer je een alternatief hebt die de credits heeft die Van der Gaag zou missen. En.....minstens zo belangrijk voldoet aan de criteria: beschikbaar, betaalbaar én geïnteresseerd in the job.
Natuurlijk wordt er gespeculeerd over wat als Mitchell opstapt of gewipt wordt, maar onrealistische namen noemen van trainers die niet willen, niet kunnen of niet te betalen zijn zet net zoveel zoden aan de dijk als onze trainer (of spelers) vanavond te gaan lopen afzeiken.

We moeten het doen met wat we hebben, staf en selectie, en samen blijven we er in of samen degraderen we. Meer smaken zijn er niet.
Als wij nu dat even los laten en naar onszelf kijken....niet tevreden zijn met onze aanwezigheid in het stadion en dan met name als klant bij de biertappunten, maar ook verbaal en qua originaliteit vriend en vijand verbazen dan pas kunnen we zeggen dat ons niks te verwijten valt.
In plaats van zeuren, schelden etc. kun je er namelijk ook voor kiezen om vanavond niet te gaan en je vrije tijd anders te vullen. Maar als je er wel bent strak.....ben er dan ook voor de club, het logo en alle passanten die deze op dit moment moeten verdedigen.

Prettige avond, tot straks en ik hoop op een wondertje zoals tegen Vitesse !

0    
Vlaai

Goed gesproken ome cor!

0    
ibio

Vanavond gaan we verliezen, ik vrees dat MvdG dan ontslagen wordt door ons waardeloze technisch hart.

@Chris wm
De td is hart van de organisatie, dé belangrijkste schakel bij de voetbalclub. nadat Smullie werd ontslagen hadden ze meteen met een opvolger moeten komen. Nu zijn er 4 mensen voor het technisch beleid verantwoordelijk die hier nul ervaring mee hebben.....

Wat een schande, wanbeleid, treurigheid en amateurisme.

Van vlieger heeft al die jaren echt altijd gelijk gehad...

0    
SjorsNAC

Het is hopen dat er iets onverwachts gebeurd, lang 0-0 en dan een onterechte pingel mee of een vroege rode kaart ofzo en dat dan het hele publiek erachter gaat staan want als je weer binnen 10 min op achterstand slaat de sfeer snel om. Word een spannende avond in meerdere opzichten.

0    
Amial

Laat dit een inspiratie zijn voor onze jongens vanavond https://www.youtube.com/watch?v=FHQI6ODj_8k wat een tijden waren dit :-)

0    
leeuw

Amial, de eerste 10sec, was ik sprakeloos en vergat te juichen, wat een goal !!!

0    
Harrie

4x winnen is niet genoeg voor handhaving

0    
danny

Het doek is gevallen; We zijn zeker gedegradeerd na vanavond; zit niks in dit elftal, gewoon het slechtste van allen.

0    
danny

Harrie, 4x winnen? van wie dan?

0    
Toontje

Wat ik vanavond heb gezien geloof ik nooit dat we dit seizoen nog een keer winnen.

0    
Rudy

Kritische en positieve supporters, laten we eerlijk zijn. Met deze NAC-spelers wordt het gewoon niets ! Het zijn geen spelers voor een club op eredivisieniveau. Geen enkele trainer kan deze personen aan t voetbal krijgen.
Supporters moeten van de NAC-bobo’s hun mond houden. De ME stond op hun verzoek al op volle sterkte paraat ! Bah, niet NAC-waardig.

0    
barry

klopt rudy; al zet je van gaal er voor; deze spelers hebben geen vertrouwen, laten de man lopen, en zit geen lijn in het elftal; Gewoon net als twente een jaar eerste divisie, zit er aan te komen;

0    
Breda.

Het is idd lang geleden dat ik zo veel spelers heb gezien zonder het nac gevoel. Wordt het dit seizoen niet dan komen we wel weer terug. Helaas is dit de manier waar wij als supporter al jaren mee geconfronteerd worden. Maar ach, hoe kut het ook is. NAC ZIT IN MIJN HART en ik blijf terug komen.

Operatie eredevisie??? Wie kent m nog.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja