Overal waar we komen

Mats Seuntjens ontbreekt bij AZ

Mats Seuntjens kan morgen niet meedoen bij AZ. Seuntjens die dit seizoen in de spits staat bij AZ kwam vorige week in botsing met Idrissi en is daarvan nog niet helemaal hersteld. De oud-speler van NAC wordt vervangen door Bjørn Johnsen.
Waar het bij NAC slecht gaat na de winterstop is AZ nog foutloos uit de winterstop gekomen. Met negen punten uit drie wedstrijden en een overwinning in de kwartfinale van de KNVB Beker treft NAC een ploeg in bloedvorm. AZ kreeg zelfs na de winterstop nog geen goal tegen. Volgens Van den Brom krijgt NAC morgen te maken met misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie op dit moment. De trainer van AZ noemt de situatie waarin NAC verkeerd 'zonde'. ''Het is een prachtige club, het Avondje NAC is een begrip en qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs.” Hij verwacht dan ook een lastige wedstrijd. ''Ik verwacht ook bij NAC weer scherpte en een fris AZ.''

Bron: B-Side Rats, AZ

Terug naar overzicht
69 Reacties
0    
Theoden King

az is een stabiele subtopper, maar staat als zodanig ook stil. De stap naar de top zal niet worden gemaakt. En subtoppers kunnen ook een offday hebben. Niet dat het wat zal uitmaken tegen dit zielloze NAC, maar hoop doet leven.

0    
Pizzabakker

Laat die eerste doelpunten na de winterstop er morgenavond dan maar bij AZ in vliegen!

0    
Bart

Mats op de bside

0    
Nacdictive

Je kunt zeggen van Mats wat je wilt maar het blijft in mijn ogen een geweldige voetballer.

0    
Fritske F6

Was er nooit zo'n fan van van Mats, maar heeft zich toch echt goed ontwikkeld bij AZ

0    
WallieNAC

Met Mats Seuntjens lalalala

0    
am

Jammer.
Niet zo geliefd, maar de kenners zagen dat hij kon voetballen.

0    
Sia

Van Den Brom heeft er kijk op!

0    
Sia

In de Eredivisie kan iedereen van iedereen winnen met uitzondering van PSV en Ajax die er dit jaar ruim bovenuit steken. Alles wordt beslist op inzet en passie. Als (zelfs) dit NAC de komende 14 wedstrijden 100% geeft, worden we "gewoon" 14de, dat hebben de potjes tegen Vitesse en Heracles aangetoond.

Passie en strijd. Meer vragen we niet in Breda. Voor hen die dat teveel is gevraagd: bedankt en tot ziens.

Oh NAC. The yellow army. We're gonna win today!

0    
Breda-Loyal

Is eigenlijk maar beter voor ons ook

Die Seuntjes is toch langzaamaan een vaste waarde in de ploeg van van de Brom en als Slot het boeltje overneemt volgend seizoen denk ik dat dat wss Mats zijn break out year gaat worden ( band Slot/Seuntjes is schijnbaar heel goed )

Als ik zo'n ploeg als AZ zie spelen denk ik zo dat die zo goed spelen omdat de individuele kwaliteit per speler zich heeft ontwikkeld , omdat er eerst gekeken werd naar hoe je het team goed draaiende gaat krijgen ( spelers individueel hebben zich ontwikkeld dankzij eerst een goed team neer te zetten wil ik hiermee zeggen )

Dat is een ding waarom Vreven de deur gewezen werd , omdat hij de ontwikkeling van een team belangrijker vond , in het stadium waar NAC in verkeerd(e) , als speler individueel

Al met al hoop ik dat NAC morgen doet verrassen ! Aanwezig zoals altijd op Vak G

Hup NAC !

0    
Ouwe Spionkop

Ja dat had onze geweldige publiek even verkeerd ingeschat.
Om Mats steeds uit te fluiten.
Mats is gewoon een goede speler en weggejaagd door de meeste van jullie.

0    
willem 4,5

Jammer dat ie geblesseerd is, zie hem graag spelen. In zijn tijd bij NAC werd ie behoorlijk onderwaardeert, nu blijkt zijn gelijk.

0    
Judge M.

Beterschap Mats!!

0    
Boei

Wat hadden we good old Mats ontzettend goed kunnen gebruiken nu..

0    
Bart

Er mag meteen ook wel ff gezegd worden dat mats echt een leuke jongen buiten het veld om! Lekker zichzelf gebleven en gewoon hartstikke aardige gast

0    
Breda-Loyal

@Ouwe Spionkop

Amen !

0    
van Flieger

Vlaar is vergeleken bij Kastaneer een trage pad, maar toch zul je zien dat Kastaneer geen bal raakt tegen Iron Ron. Rosheuvel heeft al weken ruzie met de bal dus die gaat ook al geen potten breken. Kaikai zal zich lopen verbazen over waarin hij terechtgekomen is en na 55 minuten zullen de mensen om Giovanni Korte schreeuwen.

Op het middenveld begint de malaise bij Allouchi, om het over de verdediging maar helemaal niet te hebben, alhoewel Gersbach wel kwaliteit heeft.

0    
Sjaak Wit

Johnsen zal wel weer uit z'n slof schieten tegen ons na een half seizoen niks gepresteerd te hebben!

0    
Voorwaarts

@van Flieger

Ron beton is nooit snel geweest nee, maar hij zorgt er wel altijd voor dat hij tussen de aanvaller en de goal staat. Je moet dus langs hem en juist in het duel altijd een hele goeie geweest.

Aan de andere kant (mits zelfde opstelling) is ron vlaar ook niet de directe tegenstander van Kastaneer of Rosheuvel. Kaikai heeft met zn championship ervaring misschien wel een ideetje hoe zon verdediger aan te pakken.

Maarja, als, dan, zus, zo, misschien. Ik weet het in deze tijden niet. Ik zie het vrijdag wel en doe mijn deel, sfeertje maken, zingen en een biertje drinken met vrienden.

0    
Marti

Zo direct 16’45 bij nos sport op 1 over Nac breda.

0    
Nachoreca1

Al doen de andere 10 ook niet mee en sturen ze het 2e... kansloos dit.

0    
RV

Geweldige voetballer, ook al in de tijd bij NAC en dan te denken dat hij regelmatig stijf linksbuiten moest spelen.

Past ook totaal niet bij NAC dat notabene eigen spelers uit eigen stad zo weinig krediet krijgen bij een groot gedeelte van de toeschouwers (voor mij geen supporters) op de tribune.

Zit me nog steeds niet helemaal lekker. Ook niet hoe een Rai Vloet de pispaal moest zijn. Terwijl het wel een middenvelder was die diep ging en eens voor de goal kwam en meer doelpunten maakte dan het huidige middenveld bij elkaar. Leigh zou publiekslieveling worden en een voor NAC begrippen fantastische speler als Seuntjens heeft 0 krediet. Als je flegmatiek bent dan ben je lui en toon je geen NOAD.

Laten we daar snel van afstappen aub, het wordt onze ondergang dat eindeloze geouwehoer over NOAD. Het is 2019. Natuurlijk moeten we een paar karakters in het veld hebben staan maar wanneer halen we ook eens wat voetbal en een paar karakters in huis? En wanneer doen we dat gewoon met 20 man in plaats van 35? De jongens die er nu in staan zijn best bereid hard te werken. Ze hebben alleen geen karakter om het team er bovenop te helpen, spelen allemaal voor de eigen BV met hun eigen belangen en er is niemand die voetballend iets extra's kan brengen.

0    
Ouwe Spionkop

Niet alleen Seuntjens maar ook Leigh gaat morgen denk ik weer ontbreken.
Ik zie een filmpje van hem op Insta waarin hij met de andere brokkenpiloten Ilic en Fernandes afgezonderd van de rest overdekt wat het het trainen is, als je het zo mag noemen.
Weer een op de langdurige blessurelijst?

0    
scheppioni

Idd beterschap Mats ! Scheelt iets maar tegen een lam NAC is het voor az een lekker uitje ! Zo'n eerste helft zoals ado thuis en het is met rust al 0-5 !

0    
Babosje

Maat doet het op zijn manier, op zijn tempo!
Dat was niet snel genoeg voor velen destijds toen hij voor NAC speelde!
Hij is een eigenwijze maar wel een die ik ooit weer graag bij NAC wil zien!

0    
Babosje

*Maat is Mats!
Hup NAC!

0    
van Flieger

AZ thuis is nu de dood of de gladiolen. Het heeft geen enkele zin om na afloop met een lulverhaal te komen dat we van de 61e tot de 73e minuut zo leuk meededen en dat we daarmee verder kunnen ondanks de 0-4 nederlaag. Boem is ho. Het kan niet zo zijn dat de Graafschapje eind Februari al uit het zicht is. Dan is het geen gewone degradatie maar een totale blamage. Kruiken-uit was al genant genoeg.

Bezitters van de club met hun raadje van clowns hebben er een enorme puinhoop van gemaakt.

0    
scheppioni

Nie gek flieg !

0    
kopspion

Zonder Mats

0    
Leur-1912

Az het zal wel.…. Schup ze terug over de Maas!

0    
Sjef de gevulde koek

Nog even iets anders van der aat en priveomstandigheden blijkt totaal niet waar te zijn. Zoals alles bij NAC lulkoek. Onze vriend gielen weet hier meer van. Het is tijd dat deze man onze club gaat verlaten. Verkeerde persoon op de verkeerde plek.

0    
Dutchbird

Als onze Seuntjens brothers dit seizoen allebei voor NAC hadden gespeeld was er niks aan de hand geweest en was Smulders al in augustus druk bezig geweest met zwemlessen in de Singel.

0    
Dutchbird

Sjef (van de gevulde koek) weet Gielen op zijn waarde in te schatten. Als NAC van AZ verliest gaan we met minstens 100 man verhaal halen bij deze mislukte potten en pannenverkoper uit de stal van Ouborg.

0    
Ert

Interesseert mij nou wie er speelt bij AZ. De 11 van onze club die in het veld staan, moeten gaan doen waar ze (schijnbaar) goed in zijn.

0    
Breda1965

Zijn broer mag ik wel,en die kan ik ook verstaan

0    
Naccie1912

Van den Brom verwacht weer scherpte bij NAC.
Zal je wat vertellen John, wij ook, erop klappen hugodver!

0    
van Flieger

Er is veel gelatenheid. Er lijkt wel iets geknapt, iets kapotgemaakt. Komen Gielen en van Aalst en Co ook vanavond ? Zullen zij zich verzetten tegen die karrevrachten terechte kritiek ? Is er een escorte geregeld ?

0    
Emar

Ja hoor daar gaan we weer El Allouchi.
Ik ben er klaar mee ?

0    
Sjaak Wit

Van Hooijdonk 'gaat Van Halst achterna': 'TV-analisten zijn garantie voor ellende'

Gepubliceerd: Vr 08-02-2019 om 08:45

Kopieer linkDeel op WhatsAppDeel op Facebook

Valentijn Driessen denkt dat de missie van Pierre Hooijdonk bij NAC Breda gedoemd is te mislukken. De 49-jarige oud-spits maakt sinds kort deel uit van de technische leiding in het Rat Verlegh Stadion, maar Driessen denkt niet dat de Studio Voetbal-analist hiervoor de juiste kwaliteiten heeft.

Volgens de journalist ontbreekt het Van Hooijdonk aan ervaring in een soortgelijke functie en aan het juiste netwerk. 'Met alleen je grote naam en status als mister NAC en kundige televisieanalist red je het niet', schrijft Driessen in zijn column van vrijdagochtend.

De chef voetbal van De Telegraaf vreest dat Van Hooijdonk dezelfde kant opgaat als collega-analist Jan van Halst, die vorig seizoen instapte bij FC Twente. 'Een goede wedstrijdanalyse op televisie, een oordeel vellen over de coach of het leiden van een club blijken totaal iets anders dan zelf de verantwoordelijkheid dragen over een elftal of een club.' De vaste tafelgast van Veronica Inside laat in de kop boven zijn column weten dat 'televisieanalisten garantie voor ellende' zijn.

0    
Chris W.M.

@Sjaak Wit

Deze vergelijking slaat, om Johan Derksen te citeren, 'als kut op Dirk'.

Jan van Halst had een officiële functie binnen Twente, sterker nog, was 1 van de belangrijkste mensen binnen de club. Van Hooijdonk heeft géén officiele functie, en heeft zich alleen bezig gehouden met het binnenhalen van spelers. De suggestie die heer Driessen wekt dat van Hooijdonk over het lot van van der Gaag zou beslissen is volslagen lachwekkend. Wij weten allemaal dat de aandeelhouders hierover gaan.

Laat Valentijn zich lekker met Ajax bezig houden, zodra hij buiten Amsterdam komt heeft híj juist geen netwerk en bronnen. Het bewijs wordt weer eens geleverd met dit stukje in de Telegraaf.

0    
van Flieger

Al zouden ze het willen, we hebben op dit moment niet eens een leiding om de trainer weg te sturen. Een interimvrouwtje uit het diversiteitscircuit eet de ruif leeg en de bezitters weigerden ca 2 miljoen vrij te maken voor het gat dat Smulders heeft veroorzaakt. Dan houdt het op en zit er voor Pierre niet meer op dan de whattsappjes en emailtjes van makelaars te checken en een uurtje per dag op wyscout te zitten.

0    
Sjaak Wit

@Chris W.M.

Ik plaats m alleen om de nieuwswaarde... Inhoudelijk is het een echt jankstuk van Driessen, zoals we niet anders kennen van hem.
Maar toch snijden een aantal zaken die hij zegt wel hout. Blijkens de namen die er gekomen zijn denk ik niet dat Pierre over een netwerk beschikt dat voor iemand in een technische functie nuttig is. Hij is inderdaad vooral analyst en clubman.

Met zijn gebrek aan ervaring op dit vlak kan hij onmogelijk lijmen wat Smulders vernachelt heeft en al zeker niet ad hoc in de winterstop met een zeer beperkt budget. Het is hem niet eens kwalijk te nemen...

0    
Chris W.M.

@Sjaak Wit

Ow, was geen kritiek op jou, maar idd inhoudelijk bedoeld.

Het is lastig om te concluderen of Pierre wel of geen netwerk heeft a.d.h.v. deze namen. Karami en Delvite zijn namen waar van der Gaag mee gekomen is ( Karami bekende van Excelsior, Dervite zijn ze naar eigen zeggen afgelopen zomer al mee bezig geweest. Dus nog vóór Pierre in beeld was ). Kaikai, Lundqvist en Gersbach zijn geen aansprekende namen, dat klopt. Maar we weten verder ook niet met welke namen men nog meer in gesprek zijn geweest en die NAC hebben afgezegd. En schat de kans groter in dat spelers niet wilden komen vanwege te laag salaris en onrust binnen NAC dan dat Pierre ze niet kon vinden....

0    
Tram

We smelten de kazen! Hup NAC!

0    
Karel

Te gek voor woorden dat bij een club met zo'n grote aanhang het management zo DRAMATISCH SLECHT is...........

0    
Zwampie

Mats is een typische NAC speler die uitgekotst wordt op moment dat hij een NAC speler is. En als zondebok gebruikt werdt.
Zodra ze weg zijn en bij andere clubs wel renderen ze dan pas inzien hoe goed iemand was, en ze toch graag bij NAC gewild hadden.
Dit gebeurt elk jaar opnieuw met andere spelers.,nu is het Korte die alle kritiek over zich heen krijgt,terwijl hij ook al genoeg wedstrijden van waarde is geweest.

0    
Toontje

Mats was toen al de beste bij NAC. De meesten zagen dat niet of wilden het niet zien. Hij kon echter niet uitblinken omdat de helft van het team brandhout was en Adje was een egoist die hem nooit vrij zag staan.
Als die egoist meer had overgespeeld waren we er niet uitgegaan ondanks een slecht seizoen.

0    
Toontje

Hoe staat het eigenlijk met Tevrede? Je hoort of ziet er neits van.

0    
Flieg op

Dat het slecht gaat met Nac is een understatement. Dat er genoeg te klagen valt is duidelijk.
Dat het moeilijk is om positiviteit uit te (blijven) stralen ondervind ik ook.
Maar we blijven Nac onder alle omstandigheden.
Alle negatieve reacties overheersen begrijpelijk maar dat het zo doorslaat dat zelfs de grootste zeikerd van alle landen iin de wereld ( van een Zwitserse alp tot een warm eiland met 40 graden) nu zoveel bijval krijgt is onbegrijpelijk. Hij reageert nooit toe en in positieve items hoor je hem nooit. Oplossingen geeft hij nooit. Het reageren op hem is hij niet waard. Maar wanneer we allemaal vion Fliegers worden is Nac ten dode opgeschreven. Laten we ons Nac dna en strijden we met alles wat we hebben met een positief kritische blik.

0    
Chris W.M.

@Toontje

Volgens eigen zeggen hoopt hij er tegen Groningen weer bij te zijn:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2932215/De-trainer-ontslaan-heeft-helemaal-geen-zin-zegt-NAC-spits-Mitchell-te-Vrede-in-Frietje-Met

Vanaf een minuut of 3:50

0    
Breda1965

Ik ga nog ff werken,en dan mag ik van mijn baas voor de laatste keer eerder weg op vrijdags.Ik ga dus wel vanavond maar niet voor onze trainers en al helemaal niet voor de meeste die ze vanavond opstellen.Ik ben het totaal niet eens met wat deze trainers presteren en op het veld zetten.Ik ga omdat ik van NAC hou ,maar niet van dit zooitje ellendelingen.Het ergste is ze gaan er gewoon mee door alsof ze echt denken dat ze het zo gaan redden,ongelovelijk dat ze er nog zitten.HUP NAC

0    
Waarom? Daarom!

Na 75 minuten 0-1 achter

Leigh in de spits erbij, stadion ontploft, spelers klappen er op. NAC wint.

0    
Kudeta

Heb het idee dat wij veel meer (langdurig) geblesseerde spelers hebben dan andere ere-teams
Waar kan dat toch aan liggen.....
Snap dat je onderaan staat niet staat te trappelen om er weer voor te gaan. Zeker niet in een slecht draaiend elftal.

0    
Breda

Te Vrede op OB:

"Ik ben er heilig van overtuigd dat ontslag van de trainer helemaal niet gaat helpen", zegt Te Vrede. "De trainer komt elke week met een strak plan, we trainen hard en aan de fitheid ligt het niet. Maar de voetbalwereld is zo dat als het niet lukt, de trainer er uit moet. Ook Hans Smulders (technisch directeur) is vertrokken en wat heeft dit nu opgelost? Niets, is mijn mening."

0    
Beest

Om alle nagativiteit even weg te spoelen.

Van de laatste 7 thuisduels hebben we er maar 1 verloren en dat was tegen ajax. Iedereen er vol op vanavond!

0    
Buenas NAC

Jammer voor Mats, toch ontwikkeld als goede voetballer, overigens is Johnson ook zeker geen prutser. Ik hoop dat we vanavond onze nieuwe aanwinst in de verdediging zien staan. Bjorn in de broekzak!

Over onze eigen spits? Wanneer is mitchel weer speelklaar?

Vamos esta noche NAC! groeten uit Valencia!

0    
Ouwe Spionkop

@waarom daarom
Leigh is geblesseerd

0    
Ouwe Spionkop

Over blessures gesproken. Daar hebben we dit seizoen toch wel verdomd veel pech mee.
Fernandes en Ilic vrijwel nog niet gezien op het veld. Ilic was toch eigenlijk de beoogde spelmaker.
Nu Te Vrede er weer uit. Ook Verschueren die het echt prima deed de laatste wedstrijden er nu weer uit.
Tel daar de constante pijntjes bij Muhren en Kasteneer bij op. Van Anholt halve seizoen geblesseerd.
Ook Leigh zit nu alweer klein maandje in de ziekenboeg.
Zie dat allemaal maar eens op te vangen.
Als je bv naar AZ kijkt vanavond die hebben maar 1 of 2 afwezige spelers.
Naar mijn mening is dat ook zeker een van de oorzaken van het slechte presteren.

0    
Vrouwke

Je zult nu toch de punten moeten pakken tegen ploegen als az. Je zult er vol op moeten klappen en ze vooral niet laten voetballen. Gebeurd dit niet worden we helemaal zoek gespeeld door idrissi en stengs. Je zult vooral gebruik moeten maken van de snelheid voorin want daar is az achterin kwetsbaar

0    
Sjaak Peerenboom

Mats Seuntjes heeft de dragende kwaliteiten van AZ. AZ zonder Seuntjes is als een pakje boter met een deuk. De geloofwaardigheid van John van den Brom wordt vanavond op de proef gesteld met een getergd NAC op zoek naar de punten. NAC staat ten slotte niet voor niks voor NOAD en daarom laten de spelers dat ook wekelijks niet zien. Benieuwd hoe de ploeg met nota bene geen Seuntjes het gaat doen na het aangekondigde vertrek van Johnie AKA boembastik. Vamos NAC!! 3 punten!

Strijdplan:
Hopen op rode kaarten voor AZ, zonder rode kaarten is het voor NAC ONMOGELIJK om punten te halen in de Eredivisie. Misschien hebben ze geluk tegen laagvlieger AZ.

0    
Jimgoose

Ik vind Sjaak z'n bericht wel grappig...

Sympathieke woorden van vdBrom, maar die rekent gewoon op een eenvoudige 0-4. Eigenlijk heb ik geen enkel argument waarom het beter zou gaan (voor NAC).
Alle voortekenen zijn slecht, alle seinen staan op rood, en daarom kan het alleen maar meevallen. Ik heb er al weer zin in!

0    
Chris W.M.

@Jimgoose

Ik heb meer het idee dat bij Sjaak de VrijMiBo al begonnen is....

0    
Sjef de gevulde koek

Net filmpje gezien van Ten vrede. Daar word ik dan weer wel vrolijk van. HUP NAC

0    
Baosje

Brste mede-ratten
AZ in normale doen is geen partij voor ons...zij zijn gewoon een maatje te groot voor ons

Maar het is en blijft voetbal...

Mijn prognose voor vanavond is 0-4 (met pijn in mn hart)

0    
Ouwe Spionkop

@Boasje
Dan voorspel ik 4-0 (zonder pijn in mijn hart)

0    
Buenas NAC

@Sjaak peerenboom.

accurate voorbeschouwing! Een kansloos NAC tenzij er bij AZ iets falicant mis gaat...! Laten we hopen op een wonder, zoals wij NAC supporters iedere avond opnieuw doen: Vol moed het stadion in, met beide benen op de grond volledig terug bij de realiteit (en 0 punten) die lange koude weg weer terug naar huis...!

Desondanks, heb ik er vanavond weer hoop in! Laten we die vd brom eens pakken! (en die kut kazenschoppers)

0    
NAC!!!

@sjef,

idd dat geeft de burger toch wat moet.
Goede antwoorden en de man heeft een doel.. hoor je niet iedere week van iedereen vind ik.
Alleen al weer daarom, gesproken als een aanvoerder.. koch misschien eens melden om dit goed te bekijken... Toch iets anders zo dacht ik!

Straks knallen. Hup NAC

0    
Znojmo.for.nac

Heel veel succes vanavond. Hoop dat Nac er in gaat blijven.

Groeten uit zuid moravië.

0    
Nestor

Doodsaaie club, dat AZ. Maar knap hoe ze, na debacle met scheringa, op eigen kracht een subtopper zijn gebleven, met misschien wel de beste jeugdopleiding van het land. In alles zouden wij een grotere club moeten kunnen zijn...tsja.. Maar goed, vanavond maar een schop onder hun kont geven! Hup NAC!!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja