Wij gaan niet opzij

NAC verwacht een gat in de begroting van 2019/2020

De notulen van de clubraad zijn vandaag net voor de forumavond maar buiten gekomen. Vrijdag 17 mei heeft een delegatie van NAC en de CR bij elkaar gezeten om het onder andere te hebben over volgend seizoen. Zoals de zaken er nu voor staan is er een gat in de begroting voor het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.
De eerste versie van de begroting die is ingediend bij de CR heeft een gat in de begroting dag volgens de notulen "een uitdaging geeft, maar niet onoverkomelijk is." Hierdoor zal het spelers budget van NAC in de Keuken Kampioen Divisie lager zijn als dat het afgelopen seizoen in de Eredivisie was. NAC hoopt het spelersbudget deels vrij te maken door het afscheid nemen van een aantal spelers die nog onder contract staan. Om welke spelers dit gaat is nog niet bekend gemaakt.

Bron: B-Side Rats, Clubraad

Terug naar overzicht
12 Reacties
0   0  
Ivo

NAC is alleen in de eredivisie levensvatbaar, in de KKD draai je per definitie verlies. Dit is ook de uitkomst geweest van een extern onderzoek een paar jaar geleden.

Zo lang iemand de verliezen opvangt is er niks aan de hand. Maar als dat niet gebeurt heb je een probleem.

0   0  
Joop Klepzeiker

Volgens mij kunnen ze beter bekend maken wie ze willen houden. Passen met gemak in de dug out van de EHBO'ers, zelfs als die er zelf ook in zitten.

0   0  
Ballen in het net

Ze moeten eens zorgen dat ze een aantal ervaren en bepalende spelers (Nederlandse/Belgische) bij andere KKD clubs weghalen en contracteren, stoppen met het huren en aantrekken van onbekende buitenlandse spelers!

0   0  
076

Er zjjn 16 spelers weg. We hebben er nog 20 waarvan 4 linksbacks met doorlopende contracten. Plaatsvervangend TD Gilissen vond het nodig nog even Gersbach lang vast te leggen.......

0   0  
Voorwaarts

Zolang NAC zich scheel blijft betalen aan een stadion wat door de verhuurder nieteens onderhouden wordt (scheuren, lift, scorebord etc.).

Zolang er ieder jaar weer 5 paniekaankopen worden gedaan.

Zolang er geen transferbedragen betaald worden.

En zolang er geen jeugd ECHT doorbreekt kan je een gat in de begroting verwachten ja. Goh.

0   0  
Breda

1 a 2 miljoen zullen de grote 3 weer doen. Als ze niet weggepest worden. Is Roda al failliet?

0   0  
VieRi

En hoe was dit de afgelopen 5 jaren? Toen is er volgens mij ook nog eens vaak bijgesprongen door de aandeelhouders. Iedereen zegt dat het financieel goed ging, ik vind het anders maar een armoedige bedrijfsvoering. Zonder fatsoenlijke hoofdsponsor en lokale sponsors die dit NAC het gunnen ben je echt de klos.

Hoop dat de mensen die Goetzee en de RvC altijd hebben verdedigd inmiddels wat wijzer zijn geworden. We mogen nieuwe mensen de kans geven, maar hopelijk blijft het opportunisme deze keer achterwege en zijn we vanaf het eerste moment kritisch. Eerst zien dan geloven.

0   0  
Henri

De drie zouden toch garant staan voor een begrotings tekort?

0   0  
Belgische Naccer

Het zou Allouchi, Kastaneer, Kali en Rosheuvel sieren als ze zelf belangenloos opstappen.
Dat is wel het minste wat ze kunnen doen om het nog enigszins goed te maken t.o.v. hun werkgever.

Zum Kotzen!

0   0  
Lamington

Hoe groot is dat gat? Hoe overkoombaar is overkoombaar? Wat zijn de consequenties mits wel onoverkoombaar?

0   0  
Dutchbird

Een gat in de begroting betekent dat Eisenga verwacht meer uit te moeten geven dan er binnen zal komen.

Daarbij gaat hij naar eigen zeggen al uit van een conservatieve begroting van inkomsten uit toeschouwers sponsorinkomsten. Maar als die ook nog eens tegen gaan vallen wordt dat gat in werkelijkheid een nog groter verlies. Bovendien kan het dan wel eens een paar keer gebeuren dat er te weinig geld beschikbaar is om de salarissen te betalen.

Aangezien hij ook kenbaar maakte dat de aandeelhouders niet bij zullen lappen als er tekorten ontstaan, is de kans groot dat NAC het financieel heel moeilijk gaat krijgen in het komende seizoen. Een Roda scenario ligt dan al snel op de loer.

0   0  
Brabo F1

Lamington stelt een vraag over hoe groot het gat is. Goede vraag: Over hoeveel gaat het. € 1 mio, € 5 mio?. Wereld van verschil. Bezoekersaantallen ? Basis 10.000 basis 13.000?
3.000 man/vrouw meer maakt snel € 1 mio verschil in budgetering.....

Laad alle berichten na dit bericht in