Wij gaan niet opzij

NAC heeft nog twee dagen de exclusieve koopoptie van het stadion

NAC heeft nog twee dagen de tijd om de exclusieve rechten die het heeft om het stadion (voor een deel) te kopen te verzilveren. Of dat gaat gaat gebeuren is onduidelijk, want zowel NAC als de gemeente geven geen antwoorden op de vragen van BN DeStem. 
De gemeente wil alleen kwijt dat er deze week geen nieuws naar buiten komt. Een woordvoerster van NAC laat weten aan de krant dat het mogelijk is dat er geen gebruik wordt gemaakt van de optie en dat directeur Luuc Eisinga nog in gesprek is met de gemeente Breda. NAC wil het stadion graag kopen om zo de vaste lasten te verlagen. Op dit moment betaalt NAC 900.000 euro per jaar. NAC heeft de exclusieve rechten om een deel van het stadion te kopen voor 5,5 miljoen euro. Dat werd door beide clubs afgesproken in september. De rechten verlopen op 31 mei. Dan mag de gemeente ook met andere partijen gaan onderhandelen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
15 Reacties
0   0  
Oosterhout 3

En als er geen verkoop plaatsvind, dan per 1 Juli huurbedrag omhoog naar 1,2 miljoen per jaar!!

0   0  
Sanseveria

Als er daadwerkelijk een overname aan zit te komen, kan ik me voorstellen dat zoiets ingrijpends als de koop van een stadion even 'on-hold' wordt gezet. Misschien heeft een potentiële overnamekandidaat zelfs al aangegeven het stadion helemaal niet in eigen bezit te willen hebben...

0   0  
Bier en friet

Dit was natuurlijk al enige tijd bekend, maar wat een vervelende timing. Alle (eventuele) partijen binnen de club hebben momenteel wel even iets anders aan het hoofd, er zijn ontzettend veel onzekerheden over de toekomst en eigenaarschap en de RVC is net vertrokken. Hoop dat het er niet 'bij in gaat schieten' om, zodra de rust teruggekeerd is, te beseffen dat een pannenkoek het stadion in handen heeft gekregen. Hopende op een commerciële partij die meer activiteiten kan ontplooien en een deel van de extra opbrengsten in mindering brengt op de huursom.

0   0  
Tegel

Het Nicole Edelenbos Stadion vanaf 1 juni toch?

0   0  
van Flieger

Weerzinwekkend project. Onmiddellijk mee stoppen.

0   0  
Sp1

Laat de gemeente maar lekker het stadion houden. Jarenlang is NAC genaaid voor die betonnen bak.

Tijd voor een nieuw stadion wat van deze tijd is.

0   0  
Ouwe Spionkop

Het borrelt en het bruist.
Afblazen van deze deal lijkt me op een overname wijzen. Nieuwe eigenaren zien aankoop stadion blijkbaar niet zitten om wat voor redenen dan ook.
Van het potentiële inleg bedrag van de crowdfunding ga ik dan maar eens lekker vakantie vieren.

0   0  
Sanseveria

Bewaar het bedrag nog even Ouwe Spionkop. Wie weet kan je het straks op een andere manier in je club investeren...

0   0  
Braze

Laat de gemeente dat ding maar aa n een andere liefhebber verkopen. Of zijn die er niet.?
NAC moet de gemeente mooi dat stadion laten houden en desnoods geen huur betalen. Wat moet de gemeente met een stadion, gaa n ze zelf betaald voetbal spelen? Kunnen ze net zo goed NAC ondersteunen met bedragen als Enschede

0   0  
Otjes

De grote 3 van Nac zullen het stadion niet kopen, lijkt me.

Er komt een andere oplossing.

Het zou mooi zijn dat de gemeente iets doet aan de huur. 9 ton en alle onkosten voor Nac is een totale rip-off in de huidige markt.

Kijk hoe Fc Rente gematst wordt met station. Klasse justitie.

0   0  
H'wiel

Laat het stadion het stadion. NIET KOPEN.
Met een deel van dat geld zou je heel goed de contracten van de paar overgebleven laml*llen die toch door iedereen worden uitgekotst kunnen afkopen. Het kost dan wel wat knaken, maar opgeruimd staat netjes!!

0   0  
Bredanaar

Het plan tot koop is niet voor niets bedacht!
Nac heeft momenteel andere zorgen maar gemeente is ook niet echt duidelijk en kunnn het aan niemand anders verkopen of er moeten winkels bij.

0   0  
Bartesi

Snel rekenen en je hebt je investering er zo uit.

Maar.... dit is natuurlijk korte termijn politiek. Er worden finaciele verplichtingen aangegaan waardoor het heel moielijk wordt om over een paar jaar toch voor een nieuw stadion te gaan.

De grond zou mimimaal van jezelf moeten zijn om dan opties open te houden. Het kopen van het stadion in het scenario wat op tafel ligt, zal toekomstige investeerders afschrikken.

Het beste scenario is een plan voor een Nieuw stadion binnen de Bredaase stadsgrenzen. Dat is duurzaam investeren in deze mooie club.

Ik vind dit zelf een zeer belangrijk dossier voor de toekomst van onze club. Ik hoop op een overname en een duidelijke visie in dit onderwerp.

0   0  
Ivo

Penny wise, pound foolish. Een aankoop van het stadion kan jaarlijks voor een forse lastendaling zorgen. Daarnaast is er nu een vage afhankelijkheid van de gemeente. NAC moet in alle opzichten op eigen benen gaan staan.

0   0  
Dutchbird

Luuc Eisenga heeft begrepen dat mensen rond NAC niet moeten investeren in een stapel stenen.

Laad alle berichten na dit bericht in