Overal waar we komen

'NAC volgt situatie Van Aken'

In de zoektocht naar een centrale verdediger is NAC uitgekomen bij Joost van Aken. De linkercentrale verdediger van Sheffield Wednesday staat ook in de belangstelling van PEC Zwolle. In de komende weken zal meer duidelijkheid komen over de toekomst van Van Aken.
Joost van Aken speelde dit seizoen pas één competitiewedstrijd voor de ploeg uit Sheffield. Hierdoor lijkt de verwachting dat hij op zoek mag naar een nieuwe club. Maar doordat de club sinds kort een nieuwe manager heeft (Steve Bruce), is dit niet helemaal zeker. Steve Bruce heeft namelijk aangegeven dat iedereen weer op nul begint, waardoor de 24-jarige verdediger een nieuwe kans krijgt. Na de komende week zal duidelijk worden of Van Aken mag vertrekken. Joost van Aken speelde voor zijn komst naar Sheffield Wednesday voor SC Heerenveen. Voor de Friese ploeg speelde hij 92 wedstrijden in de Eredivisie. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een mogelijke huur van Van Aken.

Bron: B-Side Rats, VI, Telegraaf

 

Terug naar overzicht
28 Reacties
0    
Donald Trump

Nou een hele wedstrijd gespeeld dit jaar. Die zal wel topfit zijn. Joost van aken kost muchos knaken

0    
Scheids

Heeft door zijn stabiele manier van verdedigen een transfer afgedwongen naar de premier leage, echter door zijn achterstand qua fysiek heeft hij nog maar weinig minuten kunnen maken. Voor de Nederlandse competitie is het een ware aanwinst!
Huren met optie tot koop wellicht?

0    
scheppioni

Ik ken hem niet van naam wel gehoord, ik heb geen vooroordeel, ik heb vertrouwen in deze in het technisch hart !

0    
Los muchachos del Breda

Goed om te horen dat NAC op zoek is naar versterkingen,al vind ik wel dat NAC niet (met het kleine budget dat ze kunnen besteden) alleen moet besteden aan de verdediging. Een aanvallende middenvelder en een linker aanvallende middenvelder is ook zeer welkom lijkt me.

0    
Chris W.M.

@Scheids

Heeft volgens mij 3 miljoen gekost. Gok dat een optie tot koop NAC boven de pet gaat...

0    
F4

Uitgaande van het feit dat NAC in een 3-5-2, 5-2-3, dan wel 5-3-2-formatie blijft spelen, wordt er al alleraardigst doorgeselecteerd. Karami lijkt de gewenste, stabiele back op rechts. Van Aken - onder voorbehoud - de betrouwbare en 'ervaren' linkercentrale verdediger. Samen met Karol Mets en Menno Koch kan dat een stevige defensieve basis opleveren. En op links mag Leigh het met Van Anholt uitvechten, tot Alex Gersbach is gearriveerd.

Op het middenveld moet de (blinde) vlek naast balafpakker en controleur Arno Verschueren nog gevuld worden. Naar alle waarschijnlijkheid met Anouar Kali. Maar de geruchten gaan ook dat daar een versterking gezocht wordt. Mounir El Allouchi en Gianluca Nijholt mochten het vandaag allebei een helft proberen, maar voldoen niet aan de profielschets die toebehoord aan een eredivisiewaardige verbindingsspeler op die positie.

Ook voorin is het nog zoeken naar een speler. Mijns inziens de moeilijkste taak. Een aanvaller is gebaat bij ritme. En daarnaast, richt je je op een alternatief achter de niet te stoppen Mitchell te Vrede óf ga je juist voor een speler die complementair aan hem is en geschikt is voor de basiself? Het zou niet raar zijn als Te Vrede een keer tegen een blessure aanloopt. Durf je het dan aan met Robert Mühren, Gervane Kastaneer of zelfs Sydney van Hooijdonk is de vraag. En alternatief voor Giovanni Korte lijkt logischer, maar is lastig te vinden.

Duidelijk is dat het technisch hart het transferbeleid niet behandelt als voetbalcasino, zoals de voorganger dat wel deed. De Carolina's van deze wereld worden langzaam de deur gewezen. Gokken past niet thuis bij een club die nog niet stabiel genoeg is voor een stevige eredivisiezekerheid. En dat valt te prijzen.

0    
Pao

Optie tot koop? Hij verdient daar meer dan 1 miljoen per jaar, die komt echt niet voor 2,5ton bij nac voetballen!

0    
Otjes

Een 10, en een linksbuiten GRAAG

0    
Nr. 20

Mocht dit allemaal waar zijn dan vind ik persoonlijk dat ze goed bezig zijn. Stevige basis achterin, vervolgens mog scorende centrale middenvelder en dan nog linksbuiten. Die laatste kan overigens ook fitte kastaneer zijn.....Als boebstaande lukt dan heb ik er veel vertrouwen in!!

0    
Nac vooruit!

Graag een extra spits er bij!

0    
Jf

Hoop wel dat ze meer ijzers in het vuur hebben want Pec wil Van Aken ook toevoegen en ik vrees dat ze eerder voor Stam kiezen dan voor Vd Gaag!

0    
RaraNAC

Het valt mij nu pas op hoe stil het altijd was met Smullie. Hij is weer weg en ineens hoor je elke dag namen.
Niet alles was slecht aan die man hoor...

0    
Los Pollos Hermanos

v Aken, sure. Die komt echt niet naar NAC en ook niet naar PEC. Is gewoon een hele goede verdediger (linksbenig ook nog) en verdiend ook nog eens een kleine 100k in de maand. Zeer onwaarschijnlijk nieuws.

Als NAC deze kerel kan strikken, altijd doen! Echt een beest van een verdediger.

0    
Molenschot Loco

Misschien is Douglas een alternatief...zit zonder club....was bij FC fraude een beest..

0    
willem 4,5

@raranac. Klopt, er wordt weer was onzin geschreven over die komen en gaan. Wat ik ook altijd wel grappig vind is dat er al een waardeoordeel aan de speler wordt gegeven. De TD's in spé komen weer volop aan hun trekken zullen we maar zeggen!

0    
R. Burgundy

Moet zeggen zonder de spelers te hebben zien spelen dat ik tot nu toe gecharmeerd ben van het werk van het technisch hart. Ze lijken door te pakken met overbodige spelers die niets toevoegen en pakken door met bewezen kwaliteitsspelers. Moet wel gezegd worden dat de investeerders een zak geld hebben klaargelegd die voor Hans niet weggelegd was. Ze hadden beter door kunnen pakken in de zomer en ambitie moeten tonen.

Door de werkwijze nu lijkt men wel doordacht te worden gewerkt en hier spreekt ook een vorm van ambitie uit. Doorpakken nu.

0    
Pietjebel

Mocht hij komen spelen we de 20e met een nieuwe achterhoede als dat maar ingespeeld raak??‍♂️

0    
Bommetje

@R. Burgundy
Smulders heeft ook veel uit mogen geven en de aandeelhouders hebben kort voor zijn vertrek ook gevraagd of hij nog geld nodig had.
Hij zou dat afgewezen hebben

0    
Robert van Tetering

Vind dit zo zonde om spelers te gaan huren die helemaal niks met ons NAC hebben! Geef onze centen daar ajb niet aan uit! Haal Bartje Meijers lekker terug. En bespaar de centen om spelers te gaan huren! Pomp dat geld maar in Michell te Vrede zijn nieuwe contract! Daar gaan we op verdienen bij eventuele verkoop

0    
076*R

@ Robert van Tetering

Die Meijers die Helmond Sport op dit moment niet overduidelijk beter maakt? Daar gaan we het echt niet mee redden. Heel leuk allemaal die jeugdspelers maar ze zijn op dit moment nog niet goed genoeg om ons van degradatie te behoeden. Liever een paar broodvoetballers erbij en in de Eredivisie blijven dan degraderen met spelers die iets met NAC hebben. Bovendien vind dat ook wel zo'n over geromantiseerd iets

0    
Chris

Zou helemaal top zijn, is klasbak.

Naast Koch die de laatste wedstrijden z’n klasse weer laat zien, dan komt t goed.

0    
Hupnac!

@076-R
Grappig dat je zo oordeelt over een speler die je totaal niet volgt. Een beetje scorebord journalistiek. Is niet op een fout te betrappen bij helmond. En de eerste die op het formulier staat. Daarnaast is hij op een leeftijd dat hij nog veel kan groeien in tegenstelling tot Koch. Mocht Meijers geen verlenging krijgen gaat hij volgend jaar gratis de deur uit, ook niet echt handig beleid.

0    
Die ne gast

@Hupnac!
Ik ben het wel eens met 076-R. De jeugdspelers zijn nog niet stabiel genoeg om de gok op handhaving te nemen. Dan liever voor dit moment wat broodspelers erbij.
Zolang de Jong teams meedoen, is de Eerste Divisie de voetbalhel.
Mochten we onverhoopt toch degraderen dan hebben we met Meijers, Reuvers, Karol, Snepvangers, Damen, Bodi, Sprangers al wel een leuk geraamte van spelers uit de streek staan, die de pijn van degradatie tenminste nog een beetje kan verzachten.

0    
Fritske d'n Olifant

@Bommetje: Bron? Waarom zouden Leemans, Van Crooy en Diemers niet voor NAC gekozen hebben? Omdat het in Zwolle en Sittard veel gezelliger is? En als HS het lief aan Van Aalst had gevraagd, had hij dan ineens een megabudget gehad?

Ik denk dat het uiteindelijk een optelsom is geweest. HS was in de ogen van de aandeelhouders niet transparant, communiceerde slecht en deed niets met hun tips dus de bereidheid om echt de knip te trekken zal ook minder zijn geweest. Het feit dat HS veel in Manchester zat en weinig ruimte liet voor invloed op het technisch beleid zal nog meer kwaad bloed gezet hebben. Tel daarbij op de matige selectie een belabberde seizoensstart en dan weet je dat de geelzwarte pot gaat overkoken.

Enfin, dat is geweest. Ik heb vertrouwen in het technisch hart en ik hoop dat iedereen binnen NAC nu de neus dezelfde richting op heeft staan.

0    
van Flieger

De enige 2 die in de defensie nog een beetje een solide indruk maakten de laatste maand waren Mets en Leigh. En juist die moeten, met Carolina, blijkbaar weg of naar het tweede plan. Deze analyse mag best wel eens gechallenged worden, want meneer Koch is het grote probleem in de defensie, samen met Allouchi en de bij NAC volledig mislukte Kastaneer en Kali (grootverdieners) op het middenveld.

We moeten doelpunten halen, Muhren gaat dat niet verzorgen (kan blijkbaar niet terug naar Zulte, dankzij Smulders en Goetzee!) en Korte is weliswaar ijverig, maar geen doelpuntenmaker. Nogmaals: hoe zijn we er vorig jaar ingebleven: door het geweld voorin met Sadiq, Ambrose en TeVrede. En daarachter Manu met zijn creativiteit. Pas die les aub toe, in plaats van met arrogante zelfbewieroking te komen.

0    
Arie

Jammer dat Pepe niet transfervrij is ingelijfd. Heeft de fijne kneepjes van het "voetballen" toch geleerd in zijn beginjaren bij Maritimo Funchal. En laat onze trainer daad op dat moment nou net aan zijn zijde hebben gespeeld.

0    
Arie

Van Flieger

Sinds Korte ipv Allouchi linksbuiten staat pakken we punten. Die jongen kan echt niks he? Zeiken om het zeiken.

0    
Ben

Een goede pitbull op het midden veld
..die de zaakjes regelt en Kan met vrije trappen en corners de zaak ook achtin aan sturen.

Een beetje jan Wouters figuur

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja