Overal waar we komen

NAC wint oefenwedstrijd in Spanje

NAC heeft vanmiddag met 2-1 gewonnen van het Belgische St. Truiden, de nummer zes van de Belgische competitie. Voor de Bredanaars scoorden Robert Mühren en Mikhail Rosheuvel. Aan Belgische kant scoorde Yohan Boli. 
NAC begon wederom met vijf verdedigers in de basis. Nieuwkomer Karami mocht vanaf de eerste minuut de positie van rechter vleugelverdediger innemen. Van Anholt verhuisde daardoor naar de linkerkant. Mets, Koch en Leigh vormden samen het centrale trio. Voor het stonden Verschueren en Nijholt. Mühren, Te Vrede en Rosheuvel waren de aanvallers. In een eerste helft waarin beide ploegen veel kansen kregen werd er uiteindelijk niet gescoord. In de tweede helft kwam El Allouchi in de ploeg voor Nijholt. Na een uur voetballen zette Mühren de Bredanaars op voorsprong met een mooie volley. Even later werd hij vervangen door Marwin Reuvers. Twintig minuten voor tijd scoorden de Belgen de 1-1. Rosheuvel zorgde echter voor de overwinning door de bal binnen te schieten na een mooie individuele actie inclusief een dubbele schaar. Een prima resultaat voor NAC.

Bron: B-Side Rats, NAC

Volgend bericht
'NAC volgt situatie Van Aken' 28 reacties
Terug naar overzicht
27 Reacties
0    
Kinderkaartje

Mooi.

Op naar 20 januari, als het er echt toe doet!
Zowel voor de derby als voor de ranglijst!

Hup NAC!

0    
Geeltje

Korte niet gespeeld? Leigh als linker centrale verdediger (van de 3) roept bij mij ook wel vraagtekens op hoe dat heeft uitgepakt?

0    
Nacbreda076

Welk rugnummer had Karami?

0    
Jf

Lees dat Muhren een aantal maal gevaarlijk was en Karami ook een paar keer goed door kwam. Mooi resultaat. Leigh in het centrum?

0    
J.ae

@nacbreda076

Nummer 22

0    
Scheids

Zomeravondvoetbal! Lekker voor de spiertjes , niet echt een serieuze graadmeter qua opstelling.
De 20e hoop ik dat de Ooster-zusjes het zwijgen wordt opgelegd,dan zijn ze hopelijk weer een jaartje stil (ler)

0    
Hupnac

Leigh stond centraal omdat Klomp niet fit was en Palmer Brown niet mee is

0    
Sharkskin

Net resultaat

0    
PrimaNootjes

Is natuurlijk een pot met veel wissels die niet op het scherpst van de snede gespeeld wordt, maar toch mooi dat ze gewonnen hebben. Goede gevoel van voor de winterstop wordt vastgehouden en ik denk dat het voor de sfeer op het trainingskamp ook goed is. STVV is niet voor niks de nummer 6 van België op dit moment.

Ben wel benieuwd met welke 11 we gaan aantreden tegen Willem II. Ik zou het persoonlijk zonde vinden als Klomp uit de basis verdwijnt. Ben daarnaast ook geen voorstander van een rechtspoot op de linkervleugel in deze formatie, maar ik laat me graag verassen. Het lijkt er wel op dat Karami voor de basis gehaald is. Verder goed dat Muhren scoort, hopelijk vindt hij z'n vorm en vertrouwen terug de komende weken.

We gaan het allemaal zien! Is het al de 20ste? :)

0    
Brem

Lekker, is toch maar mooi de nummer 6 van de Belgische competitie!

0    
Breda

Sinds Verschueren op het middenveld speelt gaat het een stuk beter. Onderschatte speler.

Verder hoop ik toch echt dat “de grote schoonmaak” beperkt blijft tot bijsturen ipv weer een nieuw elftal bouwen. Versterking is nodig en gasten die geen uitzicht op de basis hebben laten vertrekken is ook prima. Maar bv een Leigh met al zijn beperkingen gewoon houden. Niet te gek doen.

Beter 1 echte klasbak voor het middenveld met scorend vermogen en een goede CV dan weer een berg spelers inpassen.

Dit NAC degradeert niet.

0    
Geeltje

@Primanootjes, wat mij het meeste bijgebleven van klomp is het zwak ingrijpen (tot tweemaal toe) bij de 1-2 van Heerenveen. Vraag me toch af dat als we ons toespitsen op een 5 mans verdediging dat we niet te veel afhankelijk zijn van (tot nu toe vaak) zwakke broeders als klomp, Leigh en brown?

Vergis me niet, ben best positief, maar blijft een wankele basis.

0    
scheppioni

Zo is't Kinderkaartje !!

0    
Belgische Naccer

5 verdedigers gewoon laten staan dit seizoen. Je komt gewoon te kort aan kwaliteit en met een 5 mans blok en hard werken, kun je het betere ploegen toch erg lastig maken.

Je bent alleen te afhankelijk van Tevrede en Rosheuvel. Dit zijn de enige 2 spelers die een goal kunnen maken. Hopelijk trekt Múhren bij, want ik moet er niet aan denken als Tevreden/Rosheuvel geblesseerd of geschorst raken.

Maar mooie overwinning! Als iedereen keihard blijft werken zoals thuis tegen Heerenveen en Vitesse, dan kunnen we boven de streep eindigen. Maar dan zul je ook eens de 3 volgende wedstrijden moeten winnen van directe concurrenten Willem 2, De graafschap en Ado Den haag.

0    
Jantje2

Sinds NAC met 5 verdedigers speelt is het allemaal een stuk stabieler. Tegenstanders hebben toch moeite met dit NAC .. ( op t laatste half uur tegen Groningen na). Ik zou ook niet teveel nieuwe spelers halen.. er is nu een goede basis. Indien er een goede CV bijkomt en een creatieve middenvelder met scorend vermogen dan denk ik dat we een heel eind zijn..

0    
Donald Trump

Verschuren de koning van het middenveld???

0    
Dartfreak

@ jantje 2

Helemaal mee eens!

0    
PrimaNootjes

@Geeltje, daar heb je inderdaad een punt. Het ging er mij ook meer om dat ik het zonde zou vinden om een speler die vanuit de jeugd is doorgestroomd en net z'n plek heeft veroverd weer uit de basis te zien verdwijnen. Maar goed, we zitten niet in de positie om sentimentele keuzes te maken. Kwaliteit moet leidend zijn, de beste 11 spelen.

0    
Hb.naccer.Hb

Nou sowieso al 100% meer rendement op profclubs in deze voorbereiding dan in de zomer !

0    
Buddha

Leigh heeft wel het Fysiek van een CV. Met alleen Erik Palmer Brown als reserve voor 3 CV’s zou ik nog niet zo snel afscheid nemen van onze Cultheld. Goed dat de trainer dit uitprobeert.

0    
Echte NACfan

Dat goal van Rosheuvel zat er lekker in! Te zien op zijn insta. Hopelijk maakt hij er ook zo een tegen de Kruiken

0    
Vince

Ik las dat Muhren veelvuldig voor de goal kwam.
1 doelpunt, 1 doelpunt afgekeurd , 1x zijnet en 1x gestuit door de keeper.
En dat tegen de nr. 6 van Belgie
Dat geeft toch de burger moet. Hij weet zich altijd goed te positioneren.
Als ze straks goed ingespeeld zijn op elkaar, kunnen we toch nog plezier
aan hem beleven.
Laat de spelers maar lekker concurreren tegen elkaar, dat houdt ze scherp

0    
Eucalypta ..

@geeltje
En t 4 maanden niet ingrijpen van Mets en Koch is je totaal ontgaan?

0    
Die ne gast

Ik snap de mensen die weinig willen veranderen niet.
Je bent hier blijkbaar zo goed of zo slecht als je laatste wedstrijd, maar als Heerenveen met 11 man was blijven spelen, waren we er waarschijnlijk met 5-1 af gegaan.
En als Heerenveen met 10 man was blijven spelen, hadden we waarschijnlijk gewoon met 2-1 of 3-1 verloren.
Dat er kwaliteit bij moet, is gewoon duidelijk.
En ja, dat moeten duidelijke, gerichte versterkingen zijn. Geen ‘namen’ zoals Groningen nu, Sparta vorig jaar en wij vier jaar geleden.
Groningen-uit, Emmen-uit, Fortuna-thuis, die ondergrens mag gewoon niet meer voorkomen en daar hebben we versterkingen voor nodig.

Leigh als derde CV i.p.v. Klomp snap ik wel. Verdedigend gaat Klomp nog wel, maar aanvallend brengt hij niets.

0    
Sjak

Leigh blonk uit in foute passes..

0    
Pizzabakker

Dan moet de nummer 12 van de eredivisie geen probleem opleveren! Gewoon oprollen die kruiken!
Goed dat Muhren nu ook het net begint te vinden. Wat extra scorend vermogen kunnen we in de ploeg goed gebruiken.

0    
ctk

7 punten in de laatste 3 wedstrijden waarbij tegen Heerenveen met 9 man (die nooit hadden verloren als ze met 11 hadden blijven staan) en gelijk een hozanna stemming.
Zo goed is het allemaal niet hoor en er moet echt nog meer versterking bij anders wordt de 2e competiehelft net zo zwaar.
En van Willem II winnen gaat niet meevallen, die hebben zoveel aanvallende mogelijkheden dat je minstens 3x moet scoren want je krijgt er op zeker ook minstens 2 tegen.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja