Wij gaan niet opzij

'NAC voornemens contract Damen te verlengen'

NAC zal Grad Damen binnenkort een voorstel voor een nieuw contract doen, zo meldt BN DeStem vanochtend. Volgens de krant zien club en speler een langere samenwerking zitten. 
De 21-jarige Damen was dit seizoen lang geblesseerd en werd vervolgens door Mitchell van der Gaag genegeerd. Met het vertrek van de trainer keerden de kansen voor de middenvelder, want Ruud Brood ziet het wel in hem zitten. De nieuwe coach haalde Damen bij het eerste elftal en gebruikte hem tot op heden twee keer. Tegen Fortuna Sittard en Feyenoord kreeg Damen een kans als centrale verdediger. Damen heeft nog een contract tot het einde van het seizoen. NAC hoopt de speler nu langer aan zich te binden en zal daarom snel een aanbod doen. De verwachting is dat NAC en Damen het eens zullen worden over een nieuw contract.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Volgend bericht
NAC wacht nog op geld transfer Vloet 123 reacties
58 Reacties
0   0  
Peppie@kokkie

Weer eens positief nieuws ondanks de malaise die nu heerst!

0   0  
Lorna

Logisch, over 2 wedstrijden 4 crosspasses!

0   0  
Breda-Loyal

Kwa voetballend vermogen vind ik Grad geen slechte voetballer en waren ze bij Helmond Sport tot in zijn nopjes tot zijn blessure vorig seizoen

0   0  
Wanny

Die jongen is toch ook nog maar 21, dus kan nog groeien. Zolang ze er maar realistisch naar kijken en geen dingen verwachten die hij niet waar kan maken zoals bij Mounir.

0   0  
Van Leernicht

Damen is de schoonzoon van Ruud Brood..

0   0  
Peer

Is weer niet echt een versterking.
Ik hoop dat dit niet het niveau voor volgend seizoen wordt.

0   0  
7Hills

Prima toch voor in de KKD?

Neem aan dat Kali, El Allouchi en Verschueren vertrekken. De eerste 2 zie ik wel naar Turkije trekken, of de woestijn in en Verschueren wellicht zelfs terug naar België.

Dan heb je Damen en Reuvers, en moet je 2 nieuwe ervaren jongens halen. Dan ben je er.

Wel benieuwd of we Luka Ilic nog terug gaan zien. Heeft natuurlijk 0 progressie geboekt dit seizoen, vooral veroorzaakt door blessures. Kan me zomaar voorstellen dat ze hem nog een jaartje hier stallen. En dan komt zijn broertje Ivan ook waarschijnlijk...

0   0  
René Smits

NAC moet Robert Schilder(32) halen, wil graag komen, broodnodige routine en nog veel belangrijker Schilder kan ook heel goed voetballen en dat we hebben we lang niet gezien.
Samen met Seuntjens ook voor de routine en een Bredasche jongen

0   0  
Oosterhout 3

Meijers, die 30 wedstrijden kkd in de benen heeft wordt vergeten??
Vd gaag Jr. die als enigste speler wel indruk maakte in de voorbereiding al vergeten??

Vooral de eerste snap ik geen hol van...

0   0  
Wolfmanjack

Damen had een paar mooie diepe crossballen. Maar qua duelkracht en vechtlust vind ik hem helemaal niets. We moeten beter worden. Dat gaat met deze jongen niet gebeuren.

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik twijfel serieus. Bredase jongen met talent. Maar ik vraag me af of hij wel echt genoeg kwaliteit en fysiek heeft.
Want daar komt het op aan in de eerste divisie, fysiek.
Met al die kabouters die we nu hebben ben je ook in deze divisie kansloos.

0   0  
Henri

Ik zei na de wedstrijd tegen FSC al dat Grad dit seizoen de enige speler is geweest die in staat is passes te geven over 50 meter en hij zette ook Te vrede meteen alleen voor de keeper. Van de andere kant was hij tegen FSC en Feijenoord schuldig aan zo'n 3 tegengoals. We moeten onze ogen niet sluiten voor het feit dat Damen toch alweer zo'n vier seizoenen mee draait en dat hij er nooit in is geslaagd een basisplaats af te dwingen. Zoals hier boven staat beschreven heeft hij weinig duelkracht, hij straalt weinig positieve agressie uit, mist voor mij de echte over mijn lijk mentaliteit, de wil om te winnen tenkoste van alles. En als je een nieuwe selectie gaat samenstellen dan heeft dit op mentaal vlak wel de hoogste prioriteit. Het wordt voor NAC tenslotte ook alles of niks.

0   0  
Henkie

Leuke jongen, maar heeft het niveau niet.
Een klein contractje voor in de breedte in de KKD snap ik nog wel.

0   0  
Sp1

Als je goed op Grad let zie je dat hij een heel aardige pass in de beentjes heeft. Heeft diepgang en is ondanks zijn postuur balvast.

Noem nog 3 spelers. Bij NAC die dit hebben en voor een relatief laag salaris Bij NAC Willen voetballen?


Nee deze snap ik wel..

0   0  
Sam

Damen is volgende speler die niet eredivisie waardig is ,zo wordt de breedte van de selectie heel erg breed.Dit seizoen al 33 spelers gebruikt waarbij er weinig van goed gepresteerd hebben.

We zullen zien waar het eindigt en of huidig TD laat zien dat hij beter is dan zijn voorgangers.

0   0  
Ivo

Ik begrijp het oprecht niet. Er valt wat salarisruimte vrij door vertrekkende spelers, en we maken precies dezelfde fout als vorig seizoen: kwantiteit boven kwaliteit.

NAC heeft zeer ernstig behoefte aan dragende spelers, aan leiders in de as. Groeibriljantjes zijn er genoeg. Achterin Klomp, Mashart en van Hecke en op het middenveld Reuvers, Agougil, Brusselers en van der Gaag.

Waarom dan door met Damen? Ik snap het echt niet. Hij wordt overigens nu gebruikt als verdediger terwijl het een middenvelder is.

0   0  
van Flieger

Gaan we nig steeds voor "veel voor weinig" ? Is er dan niks geleerd van het tijdperk Smulders ?

0   0  
Real Robert

Neeeee! Gaan we nu eindelijk een keer voor kwaliteit? Op de achtergrond altijd pistolenpapa en ook altijd

geblesseerd.

In Meijers (ten onrechte weggestuurd naar Helmond) zie ik dan weer meer.

0   0  
Misterbean

Uit hetzelfde artikel:
Vorige zomer is een miljoen van het spelersbudget (een kleine vier miljoen euro) opgegaan aan Anouar Kali, Gervane Kastaneer, Robert Mühren, Mikhail Rosheuvel, Te Vrede, Pele van Anholt en Greg Leigh. Het gros van hen zal in geval van degradatie niet meegaan naar de eerste divisie.

Hoop dat Leigh blijft.

0   0  
Jf

Echt zijn er nog gasten die willen Schilder? Als dat het type spelers wordt dan komen we de komende tijden zeker niet in eredivisie. Is geen meerwaarde meer. Dan nog liever Buijs

0   0  
Ivo

@Misterbean

Geloof jij nou echt dat er eredivisieclubs in de rij staan voor deze spelers, na zo'n apathisch seizoen?

Ik niet. NAC gaat nog veel moeite moeten doen om er vanaf te komen. Als het al lukt.

0   0  
Ert

Ik snap echt even niet waarom zijn contract verlengd wordt. Leuke voetballer om erbij te hebben, maar op dit moment toch echt niet goed genoeg voor het eerste. Maar er zal zeker een plan achter zitten.

0   0  
ome cor

Zie hem liever op het middenveld dan achterin.
Maar lekker houden die jongen.
In de eerste divisie bruikbaar.

0   0  
Dutchbird

Als je er van uit gaat dat je een aantal jaren KKD speelt kun je dat maar beter doen met regionale spelers dan met onverschillige passanten als Kastaneer, Kali, Mühren en Rosheuvel, die seizoenkaarthouders en sponsoren wegjagen. Als die al niet zijn weggejaagd door de machthebbers en hun directie.

0   0  
Ouwe Spionkop

Feit is dat de nederlaag van Excelsior (dus nog geen definitieve degradatie) vertraging oplevert voor het tactisch beleid. Die vertraging wordt nog langer omdat de KNVB de competitie heeft verlengd.
Omdat degradatie wel vrijwel zeker is, maar nog niet definitief kan NAC nog geen officieel begin maken met het buiten lazeren van al die flapdrollen.
Nu er sprake is van een overname van de eigendom (wat ik op zich toejuich) zal ook de voorbereiding van het nieuwe seizoen chaotisch verlopen vrees ik. Tenzij ze die overname snel hebben afgerond, maar dat gaat meestal niet zo snel met eigendomsovernames.
De nieuwe TD zal dus ook in onzekerheid verkeren wat voor budget hij te besteden heeft en wat de ambitie is van de club.
Niet best allemaal als voorbereiding op een nieuw seizoen.

0   0  
Breda1965

er wordt dus ingezet op jaaaaren kkd....zo komen we niet verder

0   0  
Emar

Op advies van Ruud Brood, dan ga ik ervan uit dat Ruud volgend seizoen trainer is van Nac.
Anders zit de nieuwe trainer opgescheept met Grad Damen.
Leren we het nu nog niet.

0   0  
Ivo

Na een seizoen vol chagrijn en frustratie is het zaak om van zoveel mogelijk spelers afscheid te nemen. Zodat je een spelersgroep met nieuwe jongens krijgt die fris en gemotiveerd zijn. Iets wat NAC al maanden niet meer heeft. Na de winterstop begon de grote depressie.

Damen aanhouden is zinloos. Maakt NAC niet beter, is regelmatig gedoe mee, van het salaris van Damen en Nijholt samen haal je een topper binnen.

Damen is een verdedigende middenvelder en we hebben Kali, Reuvers en Verschueren al met doorlopende contracten voor de "6" positie. Nog een reden waarom je het niet moet willen.

0   0  
Vreven4president

Het Stammeneke heeft een crowdfundingsactie opgezet om Schilder terug naar NAC te halen. Naar verluidt willen ze hem een contract voor 30 jaar aanbieden. De uitbater gelooft dat ie de investering binnen 1 jaar heeft terugverdiend.

Ik zeg halen!

0   0  
Cool Hand

Ze moeten nu niet met volgend seizoen bezig zijn, maar juist bezig zijn met een goede basis leggen voor de seizoenen daarna. Van de huidige selectie is iedereen vervangbaar, maar daar is tijd voor nodig. We moeten gewoon bidden dat we op wonderbaarlijke wijze toch mensen in de top krijgen die verstand van zaken hebben en een plan hebben. Schrijf volgend seizoen maar af. 1 stap achteruit om daarna 5 stappen vooruit te zetten.

0   0  
Judge M.

Ik zie liever dat NAC werk zou maken van spelers als vd Boomen (FC Eindhoven) en Saeijs (RKC) en bijvoorbeeld de hier al genoemde Schilder. Dan nog een goede spits erbij (Ralf?) en een degelijke keeper (sorry Karol, jij komt nog tekort voor de KKD) en dan heb je, hopelijk dat Verschuren blijft, al een redelijke basis. Hier en daar nog wat accenten aanstippen en terugkeer moet binnen 1 seizoen mogelijk zijn.

Wat Grad betreft denk ik dat hij beter zijn heil kan zoeken in de Tweede divisie of in België

0   0  
Braze

Is dit al het werk van de nieuwe TD ?

Ik vind overigens dat eerst over nieuwe contracten en nieuwe spelers gecommuniceerd mag worden als de laatste wedstrijd van deze dramatische competitie gespeeld is. Er is al genoeg onrust in de tent.

Daarna grote schoonmaak, want de selectie is te groot en te slecht ook voor de KKD.

0   0  
van Flieger

"Reculer pour mieux sauter". Waar blijft het voetbaltechnisch plan van de nieuwe Technisch Directeur ?

0   0  
scheppioni

Goed voor de breedte, zeker in de KKD !

0   0  
Nacdictive

Ik kan er niet over oordelen eerlijk gezegd: te weinig zien spelen.
Mochten we degraderen, en die kans is min 95%, dan wellicht een team bouwen met veel binding en ook talent: Gorter, VdWeg, RalfS, Van Hecke, Verschueren, Korte, Leigh, SvH, Agougil, Mashart, Nijholt..

0   0  
Frans

Goed beleid. Wat een lachertje

0   0  
Pietjebel

Hier uit kun je opmaken dat brood ook volgend seizoen trainer is

0   0  
Maarten

Damen vind ik zo slecht nog niet. Beter dan menig andere selectiespelers.

0   0  
Jetpaction

Aan de bal vond ik hem zeker niet verkeerd. Heeft een goede traptechniek en cross pass en durft, in tegenstelling tot de rest, wel naar voren te kaatsen. Dat het tegen Feyenoord niet altijd uit de verf kwam lag ook aan de instelling van zijn medespelers.

Nadelen: blessuregevoelig en verdedigend kwetsbaar. Zou hem graag op het middenveld zien in de KKD. Bij Helmond liet hij een uitstekende indruk achter.

0   0  
Arie

@ Mister Bean

Ik spring een gat in de lucht als alle gasten uit jouw rijtje, behalve Leigh, volgend jaar opgedonderd zijn.
Dat zou de beste prestatie van het management deze eeuw zijn.

0   0  
Castle

Hij is als voetballwr naccer bredanaar zeker niet slechter als al die pasananten uit verwigistan,zeker in de kk divisie ..moet alleen brutaler worden in het veld net zijn opa en vader..sucses grad

0   0  
jvt

Niet weer he. Leren we het nu nooit? Concentreer je nu eens op 18 heel goeie voetballers die voor het kampioenschap gaan. Niet meer en niet minder. Stop nu eens met lichtgewicht, eeuwige talenten. Durf afscheid te nemen.

0   0  
Fritske F6

@jvt

Klinkt goed, maar vind maar eens 18 hele goede voetballers ;)

Ik denk dat de basis moet bestaan uit jongens die er voor willen knokken en echt voor NAC willen spelen, en niet tijdelijke passanten.

Maar dat is mijn bescheiden mening :)

0   0  
Dutchbird

@jvt keep in dreaming en zodra je wakker bent zie ik je hier graag terug

0   0  
Dutchbird

On

0   0  
Wijnkunst

Ik constateer dat hier de meningen zeer verdeeld zijn. Ga er maar aan staan! Ik ben wel voorstander van uit de kluiten gewassen "boerenzonen' i.p.v. mocro-nederlands sprekende lichtgewichten die buiten de trainingen alleen maar aan het gamen zijn. Het gaat om mentale- en duelkracht, vooral in de KKD. In de kelder van de eredivisie ook trouwens. De "Superboeren' hebben het begrepen. Spelers met 'finesse' (tikkie terug Mounir) daar hebben we nu niets aan. Dat komt wel weer als we ooit weer structureel bovenin het rechterrijtje van de eredivisie spelen. Ik denk dat Ralph wel in het profiel past. Hij wil bovendien heel graag en dat is wat waard. Wie niet graag voor NAC wil spelen, houdoe..

0   0  
am

Als Ruud Brood ook komend seizoen trainer is van NAC, zal hij ook wel een vinger in de pap hebben bij het samenstellen van de selectie. Hij zal in ieder geval weten welke spelers van de huidige selectie bruikbaar zijn.

0   0  
Beultje

Als zulke spelers volgend seizoen in de basis komen dan weet ik wel dat we niet voor het kampioenschap gaan in de KKD.

0   0  
vulkaan

@jvt

Juist, helemaal juist. Durf afscheid te nemen. Dat ge bedankt zijt dat witte ge! Houdoe.

0   0  
976

City: schandalig. Eigen jeugd eerst, drama
Eigen Jeugd: kunnen er helemaal niks van. Geen niveau
Spelers bij Helmond: belachelijk. Onderin 1e divisie. Waardeloos niveau
Damen krijgt aanbieding: belachelijk, spelers bij Helmond zijn beter.

Dezelfde mensen he. Die dat roepen.

0   0  
am

Ben het met Jvt eens. Kleine selectie met betere spelers.

0   0  
Martinus

Ik snap dit eigenlijk wel. Lokale jongen, uit eigen opleiding, binding met de club. Laat ook echt wel wat zien nu hij kansen krijgt en heeft meer restwaarde dan Kali of Nijholt zou hebben om maar iets te noemen.

Je degradeert naar de KKD. Daar ga je - mag ik toch hopen - wat offensiever spelen dan nu gedaan wordt, dat ben je aan de stand verplicht. Dan hou je toch spelers die juist die drang naar voren wél hebben er toch juist bij? Bovendien ontwikkelt hij zich gewoon goed.

0   0  
Nacdictive

Ik zie hier veel mensen die gemakkelijk als TD ergens aan de slag kunnen met als kers op de taart de dooddoener:"concentreer je nu eens op 18 heel goede spelers die voor het kampioenschap gaan".
Ik zie het al voor mij bij een contractbespreking met een nieuwe spelers:
Onze TD:
"Wil je voor het kampioenschap gaan?"
Speler:
"Ehhhh.."

Man man man wat een gezwam in de ruimte.. Lekker open deuren intrappen en van de zijlijn roepen hoe het moet pfff.

0   0  
van Flieger

Zijn de kosten voor het wegdoen van een groot aantal spelers zonder toekomst maar met contract voor volgend seizoen begroot ?

0   0  
IKNOW

loopt al jaren aan te kloten, heeft geen een reeks gespeeld en je gaat hem contract verlenging geven omdat een passant trainer die ook niets presteert het in hem ziet zitten, top beleid.

0   0  
MdH

Ik ben wel een beetje verbaasd dat er zo veel negatieve reacties zijn op dit nieuws!

Ik weet niet of Damen van meerwaarde kan zijn in de KKD of ere - die jongen is pas 21 en kan nog alle kanten op. Hebben jullie liever wat routiniers erbij die in het linker rijtje ere spelen? Blijf dan maar lekker dromen. Trouwens, als je terug kijkt zie je gauw dat dat niet lukt.

Maar als ik dit nieuws lees, lees ik dat dit de hand van Brood is, en daarbij krijg ik de hoop dat hij bij NAC blijft. Volgens mij heeft NAC stabiliteit nodig, met voetbal know-how natuurlijk. Hij ziet wat in deze jongen en daar wil ik best wel in vertrouwen. Hij moet een (vrijwel) nieuw team samenstellen en pikt een paar jongens uit de huidige selectie waar hij mee wil doorgaan. Geef hem nou eens gvd de tijd en vertrouwen om iets op te bouwen!

0   0  
Los Pollos Hermanos

We moeten in Waalwijk gaan shoppen. Leuke voetballers voor weinig geld. Zijn op dit moment 2 klasses beter dan wij.

Wat moet je nou toch weer met grad. Wat een ellendige beslissing weer.

0   0  
H'wiel

Hoe is het mogelijk! Doorgaan met Damen betekent voor mij doorgaan met het al zo vaak bekritiseerde beleid bij NAC!
Goeie knul misschien, maar geen voetballer waar wij het in de KKD van moeten gaan hebben.
Slechte zaak dus weer ...

Laad alle berichten na dit bericht in