Wij gaan niet opzij

NAC wacht nog op geld transfer Vloet

NAC heeft het transferbedrag van Rai Vloet nog niet ontvangen. Dat bevestigt de club ons desgevraagd. Vloet vertrok afgelopen zomer via het Zwitserse FC Chiasso naar het Italiaanse Frosinone. Chiasso heeft het afgesproken transferbedrag vooralsnog niet overgemaakt. 
De transfer van Vloet had afgelopen zomer nogal wat voeten in de aarde. NAC meldde op 23 juli dat de club met de Zwitserse eerstedivisionist FC Chiasso overeenstemming had bereikt over een transfer van de middenvelder, maar daarna bleef het lang stil. Chiasso maakte nooit melding van zijn komst en het duurde tot 16 augustus voordat Vloet bij Frosinone (zijn eigenlijke bestemming) werd gepresenteerd. Een succes werd het verblijf van Vloet bij Frosinone niet. De middenvelder liet zijn contract afgelopen winter al na een paar maanden en slechts een handvol speelminuten ontbinden. Hoewel Vloet voor de Italianen en Zwitsers dus alweer verleden tijd is, is het boek voor NAC niet helemaal dicht. De club wacht nog altijd op de transfersom, die de club bedong bij het vertrek van de middenvelder. NAC sloot afgelopen zomer een overeenkomst met FC Chiasso. Dat de Zwitserse club slechts een formele tussenstap op weg naar Frosinone was, maakte voor NAC niet uit. De club stelde destijds dat op papier alles helder was: "Voor ons is er geen onduidelijkheid. Nogmaals, we hebben een overeenkomst gesloten met FC Chiasso, dat aan onze voorwaarden wilde voldoen. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat ze de gemaakte afspraken niet kunnen nakomen." Inmiddels is het bijna mei en is de transfersom voor Vloet nog altijd niet betaald. Wanneer dat wel gebeurt, is vooralsnog onduidelijk. In een reactie laat NAC het volgende weten: "Het geld is nog niet binnen. De zaak loopt nog via de FBO en FIFA." In het verleden heeft NAC al eens lang moeten wachten op transfersommen, zoals in het geval van bijvoorbeeld Matthew Amoah. Of dat nu ook het geval zal zijn, is afwachten. Het is te hopen dat de overeengekomen garanties hard zijn. FC Chiasso, dat laatste staat in de Zwitserse eerste divisie, heeft volgens bronnen in Zwitserland namelijk geen rode cent. Bij Frosinone hoeft NAC sowieso niet aan te kloppen. Die club maakt namelijk formeel geen deel uit van de overeenkomst.

Bron: B-Side Rats

123 Reacties
0   0  
Henk

Hoeveel zouden we ook alweer krijgen?

0   0  
Semsi

Hier kunnen we dus naar fluiten, Smulders bedankt!

0   0  
Kinderkaartje

Zucht.

0   0  
scheppioni

Typisch NAC !!!
Ik mag echt hopen dat de nieuwe leiders hier in de toekomst beter in gaan handelen !

0   0  
malpolon

Gewoon nooit meer medewerking verlenen aan dergelijke dubieuze constructies!

0   0  
JP Mulders

Twijfelachtige club-> bankgarantie?

Je weet wel, vermijden van financiële risico's is een belangrijk element binnen bedrijfsvoering..

0   0  
Sjef de gevulde koek

Weer een knap staaltje vakmanschap man man wat heb ik me vergist in Smulders en zn beleidsplan van 5 jaar. Is er dan niemand geweest die zoiets had van dit klopt niet helemaal.

0   0  
Brecht

Ik mag toch hopen dat we in het vervolg eens capabele mensen gaan aanstellen op alle vlakken en geen vriendjes meer, maar advh een profiel mensen laten solliciteren. Graag mensen met wat meer bagage en een opleiding in het vervolg.

0   0  
Gefopt

Katvangers hebben ook geen rooie cent.Dag centen.

0   0  
Henkie

Las hier laatst het voornemen om wat mest bij Smulders in de tuin te storten met als toeschrift; ruim nu je eigen stront maar op.

Lijkt me dan weer een veel leukere actie dan met een sneu spandoekje afreizen naar Enschede.

Wat een onkunde weer.

0   0  
Yuri Heijnemannoe

Raya Floes, prima spelertje destijds. In ieder geval passie.. Typisch om te zien dat ons Hansie Smulders dit weer zo vertyfd heeft.. Thanks Hans!

0   0  
Joepel

Je verwacht het niet he...

0   0  
Kipiani

Handelshuis H. Smulders & Friends heeft de bemiddelings fee Vloet wel ontvangen Joost.
Of toch niet ?
Weeffoutje in de controle.

0   0  
Rechtsback

Wie had dat ooit gedacht.......

0   0  
De Lange

Ik vind dit een mooie zaak voor Fliegertje. Kan er bijna tevoet heen om het geld op te halen

0   0  
nacnoord

Lekker Flieger, toch weer bij het juiste eind...

0   0  
Ivo

Zo voorspelbaar. Hoe naief kan je zijn!

0   0  
Arie

Ongelofelijke losers. Is het geld voor Bertrams al wel binnen uit Denemarken?
Hoeveel hebben we voor Angelino gekregen?

0   0  
Wanny

Bij PSV wachten ze ook nog op geld van de transfer van Robert. En bij PSV zitten toch geen kneuzen in het management.

Ik wil maar zeggen, dit is aan de orde van de dag.

Daarom zou je als NAC veel voorzichtiger moeten zijn in dit soort zaken. Eerst geld en dan pas overschrijven.

0   0  
buurman

Onder Wullem van der Hoeven destijds is er ook een speler verkocht waar we nooit geld voor hebben ontvangen.Daar was op voorhand ook te zien dat de deal niet zuiver op de graad was. Ben de naam van die speler kwijt.
Ook nu kun je naar je geld fluiten, dat Chiasso heeft waarschijnlijk een zakcent ontvangen om voor die Italiaanse club de deal rond te maken.

0   0  
Peerke1984

Wat een F(CCh)iasco!

0   0  
DunErwt

.............topsportklimaat...... .......... ..

0   0  
H.V.M.

Van hoog tot laag, het blijven (goedwillende!) amateurs.
In alle geledingen ontbreekt de noodzakelijke knowhow.
Een bestuurlijke puinhoop met gokker én NAC-vernietiger Smulders voorop.
De knuppels die onze (ex)T.D. ongestoord zijn vernietigende werk hebben laten uitvoeren, horen óók 'n keiharde trap onder hun kont te krijgen.

0   0  
van Flieger

Zürich Kloten, 11 gr, bewolkt,

Brave mensen, van Flieg onthulde vanochtend al op deze site dat ons NAC kan fluiten naar het geld voor Vloet. Ook onthulde van Flieg al eerder dat deze onverkwikkelijke zaak een lange staart zou gaan krijgen, inclusief gevolgen voor de betrokken personen.

Van Flieg reconstrueerde dat NAC in april 2018 al een contract ondertekende met FC Chiasso. Een FC Chiasso die op dat moment nog niet eens een licentie had voor het seizoen 2018/2019 en die pas eind mei zou krijgen, als allerlaatste club in de Swiss Challenge League en pas na een hoger beroepje. De jurist van de licentiecommissie van de SFL bevestigde dit verhaal.

De hele transactie was een opzetje om nog voor de automatische meldingsplicht even wat Italiaans geld wit te wassen. Van Flieg legde dat toen allemaal uit, inclusief het verrassingsbezoek aan de directiekamer van FC Chiasso waar dossier Vloet snel van het tafelblad werd gegrist.

Nog kwalijker werd het toen van Flieg de in internationale financiele zaken lichtgroene Justin Goetzee liet weten dat dit foute boel was, valse bingo en Justin liet weten dat hij een contract met Chiasso had en verder na hem de zondvloed. Van Flieg moest aandringen om uiteindelijk te horen dat hij toch maar de commisarissen had geinformeerd, maar eigenlijk vond hij dat maar onnodig. Commissarissen is bij ons NAC een ander woord voor doofpot en kwaafsprekerij. Er gebeurde dan ook niets. Zelfs niet nadat van Flieg het principe van de MROS melding uitlegde, de Zwitserse variant van de melding op verdacht van witwasserij en ongebruikelijke transacties. Niks. Ze deden niks.

Dit hele verhaal stinkt aan alle kanten en de bij NAC betrokken personen Smulders, Goetzee, van Mierlo, de Kort en Gielen hebben zich uitermate onprofessioneel en incompetent gedragen.

Het geld gaat niet meer komen, simpelweg omdat het geblokkeerd staat en de Zwitsers samen met de Italiaanse Guardia di Finanza eerst aan het uitzoeken zijn waar het eigenlijk vandaan is gekomen.

Deze affaire is een puntje-ijsbergverhaal en symbool voor wat er zich de laatste jaren bij ons NAC heeft kunnen afspelen. Volledig overspannen directie van te laag allooi, superslordige en luie commissarissen en lompe aandeelhouders. Geen kwaliteit in de leiding en sportief failliet. In feite ook financieel als er niet heel snel iets gebeurt.

Er moeten echte serieuze NAC mensen aan de leiding komen en niet van die pseudo types zoals Gielen.

0   0  
Otjes

Heeft alles te maken met zwakke financieel manaegement en controle.

Smulders wordt vaak genoemd maar dit is ook toch echt verantwoordelijkheid financiele man en algemeen directeur. En die zijn ook weg.

Ik hoop dat er een gelegitimeerde bank garantie is. Zo niet dan is dit wanbeleid

0   0  
Breda

@ buurman

Bayram. Heeft NAC uiteindelijk wel gehad. Dit geld krijg je ook. Kan lang duren maar fifa trekt anders licentie in. Zwitsers zullen wel zaak tegen italianen starten en NAC tegen zwitsers.

Tenzij zwitsers failliet gaan krijg je het geld uiteindeljk. Wanneer is een ander verhaal.

0   0  
Castle

Ze hebben geen geld stuur dan maar de 2 bestte spelers gier na toe,is altijd beter dan we nu hebben,oja en een keeper

0   0  
van Flieger

Buurman - Dat is het verhaal Bobson. Vd Hoeven, ook totaal bleu in het internationale zakendoen, is toe op een bedrieger ingegaan, zonder deze ooit ook maar ontmoet te hebben. Het verzuim en verzaken van deze grauwsnor heeft ons NAC toen 3 ton gekost.

0   0  
van Flieger

Mensen, het heeft allemaal niks met bankgarantie of de financiele status van Chiasso (nog geen licentie voor volgend seizoen !) te maken. Het gaat om de herkomst van het geld, de bron. En die is hoogstwaarschijnlijk lichtelijk troebel.

0   0  
vriendjespolitiek

Wil je je club naar de mallemoer,zet dan hans smulders aan het roer,maar ook goetzee deed hier vrolijk aan mee.
Zelfs de 3 pinten met hun aandelen kan het ook allemaal niks schelen.
Agge moar leut et in dorpscafe “de cordial”

Stelletje incompetente luchtkastelen bouwers.

0   0  
Loco Cees

Tjonge ionge zeg.
Die Goetzee en Smulders hebben er echt een puinhoop van gemaakt.
Komen steeds meer lijken uit de kast.
Ben benieuwd naar de jaarcijfers.
Ze zullen daarin afgelopen jaren vast en zeker wel wat gegoocheld hebben

0   0  
signase

Je kunt toch bij transfers (zeker van dubieuze aard) een speler pas vrij voor overschrijving geven, als het geld binnen is? Gewoon zoals Coolblue doet: eerst betalen, dan krijg je je product pas? Man man man, wie heeft hier achter de schermen geld aan overgehouden?

0   0  
Dutchbird

@Breda
Die licentie wordt toch wel ingetrokken gegeven het track record van deze club. Waarschijnlijk is de openstaande post ook niet afgeboekt en dus een stevige verliespost op de jaarrekening van NAC over 2018/2019, waar de overnemende partij wel even rekening mee moet houden. (Ik vermoed verder dat de accountantskosten ook aardig gaan oplopen a.g.v. dergelijke akkefietjes, afkoopsommen en schikkingen.)

@van Flieger
Meestal zeik ik je af vanwege gebrek aan EQ en irrelevante persoonsbeoordelingen, maar hier heb jij vanaf de eerste minuut de vinger op de Zwitserse zere plek gelegd. Bij Gielen overigens ook, maar zijn incompetentie staat voor nagenoeg iedereen al vast zonder jouw mening te lezen, behalve voor het gesjeesde wethoudertje zelf.

0   0  
Geelzwartwit

Bonus voor smulders bij toevallige promotie. Afkoopsom voor smulders bij slecht functioneren. Transfersom uit aktie van smulders nog niet binnen. En NAC wellicht degraderen door prestatie samenstelling selectie en toetsing talenten van city door smulders...

Bizar

0   0  
Wanny

@ signase

Coolblue doet aan consumentenverkoop via internet. Daar is vooruitbetaling toch vrij gebruikelijk tegenwoordig. In de B2B ligt dat anders. Vrijwel elk bedrijf heeft een voorziening dubieuze debiteuren op zijn balans staan. Daar heerst toch ook niet overal wanbeleid.

Dit lijkt me een gevalletje te graag zaken willen doen om de jaarcijfers op te krikken. En daardoor te veel risico genomen. Misschien ook nog wel bewust, want wellicht waren er geen andere clubs die een transfersom wilden betalen voor Vloet. Het enige wat je dan verliest is een speler die tekort komt voor de eredivisie.

0   0  
buurman

Beste Breda. Neen, het was inderdaad Bobson (met dank aan dank Flieger) en heeft NAC toen een 3,5 ton gekost. Ik heb er indertijd enkele reacties (op De Rat) over geschreven en gevraagd waar dat geld was gebleven. Men zweeg in alle talen.
Van de deal met Vloet gaan we echt niks meer ontvangen. Ik denk dat betrokkenen blij moeten als het geen juridisch vervolg gaat hebben. Ik vind deal Vloet overigens wel een opgeklopte zaak als je ziet welk en hoeveel geld er in het voetbal rond sluist. (Tsja en wij twente maar wegzetten als FCFraude)

0   0  
Wijnkunst

Het wordt tijd om Frits von Seydlitz eens te vragen of hij iets voor NAC kan betekenen. Goeie gozer, oude-keeper van NAC en notaris! Als er iemand verstand heeft van contractrecht is hij het wel. Hij moet het wel willen natuurlijk.

0   0  
Breda

Flieger, oprechte vraag: de schimmige transactie is toch tussen die zwitsers en de italianen? Waar zie jij de rol van NAC?

0   0  
van Flieger

Buurman - de zaak Vloet staat model voor hoe er bij ons NAC is omgegaan en hoe ze omgaan met zaken die net even wat lastiger zijn dan 1+1=2. Dan komen ze er al snel niet uit, maken fouten en gooien achteraf met modder. Ze gaan gewoon niet genoeg in detail en begrijpen ook veel niet. Omdat ze met de verkeerde dingen bezig zijn.

PS- het is blijkbaar weer tijd voor de namaakFlieger, 14:26

0   0  
van Flieger

Breda - in het proces van witwasserij zijn er verschillende stappen. De plaatsing is de laatste stap. En daar komt ons vrolijke NAC met de olijke Justin om de hoek kijken. Zeker is dat het kwaadaardige deel van het geheel is neergezet door Frisinone en Chiasso plus de makelaar van Vloet, maar ze moesten natuurlijk wel van het geld af (dikke provisies) en daar bood ons NAC plotseling een legitieme uitweg.

Van Flieg heeft vanaf de 1e minuut gezegd dat we niet aan dit soort onzin moesten meewerken. Maar ze wisten alles beter.

0   0  
Dutchbird

Dat lijkt me niet zo moeilijk Breda. Italiaanse club wil Vloet overnemen maar laat hem eerst kopen door een louche Zwitserse club waar de Italianen hem vervolgens van overnemen. Dat stinkt erger dan een stuk schimmelkaas en NAC heeft aan dat verzoek meegewerkt.

Hoe de geldstromen hebben gelopen en wat de bron was van dat geld wordt momenteel onderzocht. Schrik niet van een fikse boete voor NAC vanwege medewerking aan een onnodige constructie. Zelfs als Smulders een vrijwaring zwart op wit heeft, kan die meteen in de shredder want met vrijwaringen kom je niet weg bij de UEFA als je meewerkt aan malversaties. Dit kan een stevig lijk worden in de kast die de overnemende partij aantreft.

0   0  
since1912

Dit verhaal is zo gênant dat ik gewoon hardop moest lachen.

Amateurisme en opportunisme ten top. Dit zag iedereen aankomen behalve onze beleidsbepalers, typisch weer.

0   0  
van Flieger

De vraag is ook wat zij allemaal nog meer verbergen en hoeveel lijken zij nog meer in de kast hebben liggen. Voor aandeelhouders of aspirant aandeelhouders zijn dit soort berichten de horror. Je zult er maar mee geconfronteerd worden.

De aandelen van ons NAC zijn niets waard door de stevige investeringsbehoefte en de lijken in de kast, het uitzicht van sterk verminderde inkomsten en algehele degradatiemalaise. Iedere cent die naar de huidige aandeelhouders gaat (en niet naar ons NAC) is er 1 teveel.

0   0  
Henri

Wat wordt er bij een armlastig clubje als NAC toch met geld gesmeten. Van der Hoeven verkoopt Bobson weg 3,5 ton, Oltmans overvraagt Feijenoord m.b.t Babos weg 10 miljoen en nu weer Smulders en Goetzee v.w.b. de Vloet deal weg 2,5 ton. Mensen het is toch om te huilen al deze bestuurlijke onkunde.
Het is nog steeds een beerput met lijken in de kast. Hoelang blijft dit in hemelsnaam nog voortduren? Terwijl met name gladjanus Goetzee reglmatig verkondigde voor transparantie te staan. Laat me niet lachen.

0   0  
since1912

Als aanvulling op hierboven:

Waarschijnlijk zagen ze het wel aankomen, maar gingen toch gewoon ongestoord door met het afhandelen van de louche deal. En dat is nog vele malen kwalijker.

0   0  
van Flieger

Henri - vergeet niet dat de grootste knaller was dat Mommers en vd Hoeven aan PSV in 1e instantie 9 miljoen vroegen voor Feher en hij een jaar later voor 8 ton die kant op ging !

0   0  
Marti

Wanneer komt er eens volwassenheid binnen stromen bij nac breda? Ik begin me steeds meer te realiseren dat het steeds kinderspel is geweest bij nac , in alles en iedereen ,ik hoop dat het gerucht waar is dat Dj tiesto er in stapt bij nac , die weet tenminste hoe je met geld om moet gaan en anders wel de juiste personen er voor inschakeld .

0   0  
heksenketel

Past goed bij de professionaliteit van onze club.

0   0  
signase

@Wanny:

"Coolblue doet aan consumentenverkoop via internet. Daar is vooruitbetaling toch vrij gebruikelijk tegenwoordig. In de B2B ligt dat anders. Vrijwel elk bedrijf heeft een voorziening dubieuze debiteuren op zijn balans staan. Daar heerst toch ook niet overal wanbeleid."

Als je van te voren al ziet dat het een schimmige deal is, ga je als zelf respecterend bedrijf geen deal aan. Je verkoopt Vloet (die een waarde vertegenwoordigde), terwijl je bijna 100% zeker weet, dat je geen geld krijgt. Dan bouw je toch meer zekerheid in? Die post die je noemt, lijkt me eerder voor onvoorziene gevallen. En wat die jaarcijfers betreft: daar rekent de KNVB NAC straks op af als de begroting onverhoopt niet klopt... Lekker dan. Leuk begin voor de nieuwe directie :-)

0   0  
ibio

Gelukkig gaat het met onze propere Tom "belangenverstrengeling" vd Abbeele in de toekomst veel beter worden

0   0  
Ouwe Spionkop

Op Instagram gaat een recente foto rond van een lachende Smulders vrolijk een potje bier drinkend met zijn maten.
Een rondje zal er wel afkunnen van die idiote bonus en zijn riante afkoopsom.
Wie weet wat hij onder de tafel ook nog heeft gehad voor deze op zijn minst discutabele transfer.
NAC reddeloos achterlatend.
Smullie Smullie toch. Wat een boefje.

0   0  
buurman

Beste mede supporters. Even een kleine nuance in deze onverkwikkelijke affaire. Ik heb er een hekel aan zaken onnodig zwarter te maken dan ze zijn. Je kunt Chiasso , met een beetje goede wil, ook zien als een tussen handelaar die iets wil verdienen.
Ze kopen een speler van NAC, dat mag, en ze gaan deze speler verkopen met wat winst aan een andere club. Dat mag ook. Gebeurt in de handel constant. Het wordt pas lastig als een van de partijen niet betaalt en zodoende een andere partij geen geld ontvangt. Zoals het er nu naar uitziet was Chiasso katvanger en dat maakt het hele verhaal kwalijk want dan heb je (meestal) te doen met heling of witwasserij.

NAC moet zich strak aan het eerste verhaal houden. Ze verkochten een speler aan Chiasso en waarom zou die club een speler niet met wat winst mogen doorverkopen aan een andere club.
Dat je hier een behoorlijke advocaat voor moet hebben moge duidelijk zijn. En wat dat betreft zijn de vooruitzichten weer niet best. NAC won namelijk nog nooit een rechtszaak. Altijd werd NAC in het ongelijk gesteld. Tsja...

Kort gesteld; ik vind het te ver gaan om dit verhaal voor ons NAC in het criminele te trekken. Het is meer een hopeloos geklungel. Echt, en dat meen ik, ik heb er wel eens medelijden mee.

Beste Wijnkunst. Goed gezien. Frits von S. is een prima vent. Hij helpt NAC overigens regelmatig. Frits is ook de ideale man om de supporters te helpen zich te verenigen. Als het een strak en goed plan is helpt hij gegarandeerd zeker.

Beste Marti. Uiteraard met je eens.

0   0  
Dromer

Flieger 14.45

Ik probeer e.e.a. te begrijpen dus vandaar deze vraag. Zeg je nu dat er bij NAC legitiem, is rechtsmatig, is gehandeld? Met andere woorden als het bedrag toen was overgemaakt was er niks aan de hand geweest bij en voor NAC dus is er een verwijt te maken over het afwachten van de betaling en het mogelijk niet hebben van een bankgarantie. Helaas komt dat nogal eens voor bij transfers in de sportwereld. Het gaat in de sportwereld vaak net zoals in de echte wereld. Niet alle contracten worden volledig en conform afspraken nageleefd helaas. Maar natuurlijk is het zwaar klote dat ook dit nu NAC weer raakt

0   0  
buurman

Ofwel. NAC moet in deze de rol van slachtoffer spelen en in feite zijn ze dat ook (weet ik bijna zeker.)

0   0  
van Flieger

Het laatste wat ons NAC nu moet doen is er een zaak van maken bijv. bij de Fifa. Dan loop je helemaal in de gaten. Want de vervolgstappen in zo'n proces, dat jaren kan duren (en ondertussen kun je fluiten naar het geld) is dat de betrokken personen gehoord gaan worden (dat kan als getuige - Auskunftsperson - als ze je nog het voordeel van de twijfel willen geven). En dan moet Goetzee een dagje vrij nemen van zijn werk en bij zijn huidige baas uitleggen wat hij behalve de degradatie van ons NAC nog meer niet helemaal goed gedaan had.

Het beste advies aan de oppermeesters bij ons NAC is nu: boek het af, laat het lopen, steek er geen Energie in en zorg dat je niet opvalt, anders komt de FIOD (getriggerd door de Zwitserse toezichthouder en de Guardia di Finanza) ook nog langs. Tegen die tijd is belastingasielzoeker Roberto de Lujo hopelijk niet meer bij ons betrokken.

Mensen, het gaat om integriteit en geloofwaardigheid. En die zijn op vele niveaus binnen ons NAC ver te zoeken.

0   0  
van Flieger

Dromer - nee, NAC was voor de witwasser(s) een legitiem lijkende uitweg. Zonder NAC hadden ze het geld niet kwijt gekund (of hadden ze het met een andere club en een andere speler moeten proberen). De kans dat NAC hier aan iets buitengewoon onoirbaars en strafbaars heeft meegewerkt schat van Flieg in op 80%. Dat het slachtofferschap nu gekozen wordt als strategie is iets wat voor de Zwitserse wet zeker niet werkt. Wat is er voor Chiasso aan de strijkstok blijven hangen en voor de 3 betrokken makelaars (Ploegsma Junior al gereageerd ?)? Hebben die hun geld wel gekregen of wachten die ook nog ?

0   0  
van Flieger

Buurman - ze verkochten een speler (die ambitie had voor eredivisie of Serie A) aan de nummer laatst van de Zwitserse Keukendivisie en die op dat moment van de verkoop nog niet eens een licentie had voor het huidige seizoen, maar wel grote schulden. Sommige instanties en mensen zijn naief, Maar toch niet zo naief.

0   0  
Dutchbird

@buurman
Onverbeterlijke positieve kijk heb jij op NAC. Als jij je vrouw op haar knieën betrapt met de buurman denk je waarschijnlijk ook dat hij wat problemen had met zijn gulp en dat je vrouw best handig is met herstellen van kledij. ?

0   0  
Dromer

Flieger dus als ik het goed begrijp zou ik strafbaar kunnen zijn als ik aan een kapperszaak, waarvan zou blijken dat daar geld wit gewassen wordt, een kappersstoel verkoop. Dan is de redenatie dat ik er van op de hoogte had kunnen zijn omdat ik daar nog nooit iets aan verkocht had en de zaak al niet zo best draaide toen ik de verkoop sloot.
Tja dan wordt handelen een kwestie van heel veel uitzoeken en goede advocaten mee laten kijken. En dat dat bij NAC onvoldoende gebeurt weten we allemaal.

0   0  
van Flieger

Goetzee beweerde bij hoog en bij laag dat hij (of iemand bij NAC) de transfer had ingegeven in dat Fifa systeempje en het OK had gekregen dus waar zou hij zich nog zorgen over maken. Van Flieg legde uit dat ze bij de Fifa geen checks op witwassen doen en ook geen compliance checks (zoals bijvoorbeeld in Hotscan). Goetzee heeft dus geen poot om op te staan, erger nog, ze kunnen hem straks verwijten de zaak maar half ingegeven te hebben want hij zal de transactie met Frosinone, die toen ook al wel bekend was, wel niet hebben opgegeven... En daar staan we dan.

0   0  
van Flieger

Dromer - in principe juist, zaken doen met mensen en partijen die je niet kent, die je niet gecheckt hebt en waavan je in alle redelijkheid kunt vermoeden dat er iets niet klopt (zeker als je er nog voor gewaarschuwd bent zoals JG), tja dan ben je zelf ook de sjaak. Dan kun je je niet meer beroepen op de mantra "ik wist van niks", dat is overigens ook nog eens uitermate onprofessioneel. vd Hoeven trapte erin bij de Bobson transfer en 15 jaar later zijn we weer aan de beurt met de volgende naieveling.

0   0  
Sp1

Vergeet voor het gemak ook niet de transfer van Babos naar feijenoord.... Nog snel een miljoen erop gooien waardoor de transfer afgebroken werd.

NAC word al sinds heugenis door dwazen geleid.

0   0  
buurman

Beste Dutchbird. Volgens mij valt het met dat onverbeterlijk optimisme van mij bij NAC wel mee hoor. Geklungel is nu niet direct een positieve conclusie die ik trek. Maar ik plaats nuances als ik denk dat dit op zijn plaats is. En.... ik heb de wijsheid ook niet in pacht natuurlijk. PS. Mijn buurman is een heeeeeeeeeel betrouwbare vent.

Beste Flieger. Dus had Chiasso een duidelijke reden dat ze wat geld moesten verdienen. Als dat een gewone doorverkoop is , waar ze wat winst kunnen maken, mag dat. Maar een ijzersterke zaak hebben we natuurlijk niet. Ben het vet met je eens dat NAC het best het had kunnen laten rusten. Van de andere kant kan dit helpen zodat het misschien wordt gezien als; " te goeder trouw gehandeld." Het gaat ook niet om miljoenen maar om enkele tonnen. In de voetballerij wisselgeld. We gaan het vanzelf zien.

0   0  
Geelzwartwit

@sp1 de gratis de deur uitloop transfer van de 2 Brazilianen naar Roda spant voor mij de kroon.

Bij het samenstellen van de selectie destijds werd gerekend met een transferopbrengst van deze 2 van 8 a 10 miljoen. Voor dat bedrag werden er alvast spelers gehaald en riante salarissen betaald. Echter was de mop in deze dat de twee wel weggingen maar dan wel gratis want NAC was even te laat met contractverlenging en Roda had ze al gratis opgepikt.

Het begrotingstekort waar NAC niet snel daarna aan failliet dreigde te gaan was tussen rond de.. 10 miljoen..

Speculeren.. Iets wat afgelopen seizoen door Smulders ook gedaan is. Of noem het gokken op verkeerde paarden. Paard 1. De city spelers als dragende spelers van het elftal ipv aanvullend talent. Paard 2. Veel spelers onder contract stellen want dan zit er vast wel een groeibrilliant tussen. Paard 3. Iets met keepers en dat dat wel goed komt en geen punten kost. Paard 4. Vloet trafsfer.. Dat geld komt vast wel. Paard 5. Van der Gaag als trainer. Paard 6. Iedere trainer opzadelen met assistenten die zie niet zelf mogen kiezen.

De manege van NAC zal nog wel wat meer paarden kennen. Maar goed momenteel lijkt het vooral een dood paard waaraan getrokken wordt en dan met name het eerste elftal.

0   0  
D'n Portugees

De Wwft en alle daaraan opgehangen overige wet- en regelgeving is complex en berust goeddeels op internationale verdragen.

Maar de kern is: als het stinkt, dan moet je op onderzoek uit. En lijkt het niet te kloppen, dan moet je dat melden bij de bevoegde instantie. Zonder dat overigens aan anderen te melden.

Je moet weten met wie je te maken hebt (je moet de zgn. UBO kennen) en je moet weten waar de centen vandaan komen.

En dit zaakje mieft werkelijk in alle opzichten en dus had NAC op onderzoek moeten uitgaan.

0   0  
Kopspion

We zijn nog erger dan de minste amateurclub !

0   0  
jvt

Past volledig in het rijtje amateurisme waar ze bij NAC patent op hebben.
Er nu nooit eens een meevaller anders dan de transfer van het zoontje van de trainer. Maar dat was geen eigen verdienste. Het is om te schamen, als RvC en aandeelhouders zou je toch gewon je gezocht niet meer durven te laten zien aan je ruim 17.000 klanten in het stadion.

Niet alleen supporters vervreemden van hun club, ook de RvC en aandeelhouders. Tenslotte is niemand gelukkig of het moeten Tom & Jerry zijn die nu ook voor jaren kunnen meeëten uit de ruif. Wees er maar trots op. Voorlopig voetbal niet om aan te gluren en dat zal nog wel eventjes doorgaan. Onnodig maar realiteit.

0   0  
willem 4,5

Nu krijgt fliegertje zelfs complimenten! ja, als je altijd op alles commentaar hebt en tegen alles aan blijft zeiken heb je altijd wel een keer gelijk, knap hoor!

0   0  
Breda1965

Vond het al sterk dat we geld kregen voor vloet.Normaal moet er geld bij wil je van zon clown afkomen

0   0  
Kipiani

Wat kost die trainingsaccomodatie in Zundert eigenlijk ?
En alle diensten welke de firma uit Zundert verder aan NAC levert ?
De fysiotherapie en al dat gedeclareerde hap snap werk van Dynamico ?
Juridische bijstand ?
Advieswerk ?
A.i. als Edelenbos ?
H.Smulders Handelshuis & Friends ?
Transparant Joost ?
Waar gewerkt wordt, diensten worden verleend, wordt betaald, wordt verdiend.
Wij gunnen iedereen zijn winst.
Maar toch:
Melkkoe NAC Breda heeft nu de maximale te geven liter grens toch wel bereikt ?
Ik zou v,d,Aat uit Monaco / Madrid naar Breda halen jongens.
Niet op de centjes kunnen passen en toch hoogmoed waanzin, dat is het NAC DNA.

0   0  
Ernie

Het leek mij al sterk dat je voor zo'n speler geld zou krijgen. Ik had eerder verwacht dat NAC geld heeft moeten betalen om van hem af te komen:).

0   0  
Ernie

Ja,ja de handen van Vliegertje plakken vandaag.

0   0  
van Flieger

Portugees- NAC en op onderzoek uitgaan... Goetzee had daar geen zin in en heeft dat gewoon niet gedaan. Te moeilijk, te ver weg, allemaal mooie ronde excuses om je huiswerk niet te hoeven doen. En Smulders deed sowieso niets. Ja reisjes naar Manchester vond-ie leuk.

0   0  
van Flieger

Geelzwartwit: 7.5 mio op de balans geactiveerd voor Sergio en Cristiano, in 1 klap een loodzware afschrijving omdat Oltmans zat te slapen. Theo beweerde met het EY rapport in de hand dat hij startte met min EUR 8,2 mio eigen vermogen. Er was nog meer niet goed dus.

0   0  
jvt

Iedereen deelt flink mee in de malaise van ons NAC. Van trainer met het opstellen van een nieuwe voorstopper tegen Feijenoord tot keeper met losse handjes; van onze bijklusser Tom tot analfabeet Jerry. Van autoverkopend raadslid tot onze als met de noorderzon verdwenen interim en van weglopende maar o zo geprezen AD tot onze Volendamse superspits. Gek he dat je onderaan staat en menige beetje kenner dit al jarenlang ziet aankomen.

0   0  
ome cor

Wat hebben we een voetbalclub hier tussen Mark en Aa..........

0   0  
DunErwt

@willem4,5

Ben je weer een jaloers kind.
Had je maar net zoveel inside informatie als flieger, wie neemt jou nou serieus sukkeltje, volgend seizoen zit je WEER bij de zusjes kruikje

0   0  
Lamington

Hebben we al geld van Amoah?

0   0  
van Flieger

Hij blijft toch bizar "wij hebben geen enkele reden om aan te nemen, dat ze de gemaakte afspraken niet kunnen nakomen".

Nog afgezien van het feit dat er wel 10 redenen waren en Goetzee hier gewoon stond te liegen, blijft het opmerkelijk dat ze er toch weer ingestonken zijn, en nu met boter en suiker. Van Flieg had het over 6 maanden als staartje, het werden er uiteindelijk 8 voordat de boel weer ontplofte. Morgen even kijken of we nog wat bij de Fifa kunnen losweken. Ploegsma jr houdt nog altijd zijn bek ? In Lugano zijn ze vandaag weer van hun stoel gevallen.

0   0  
Bredaaaa

@Lamington

Ik zag toevallig Amoah vanmiddag in Stada rondlopen! :)

0   0  
076

Een klok die stil staat heeft 2x per dag gelijk.
Eigenlijk zou Flieger een keer een kans moeten krijgen.

Zijn we er daarna vanaf.

Probleem is alleen dat dit soort mannen niks half doen en waarschijnlijk de club definitief meenemen in hun graf.

Niettemin respect voor het binnenvallen van de zwitserse laagvlieger. Redelijk gestoorde actie voor een supporter bij een transfer van een nietszeggende speler, maar wel lachen.

0   0  
Buurman

Het geld van Amoah is er uiteindelijk gekomen meen ik. Ja beste mede supporters je kunt de blacklist blijven uitbreiden. Het belasting geld voor Arveladze. Arveladze dacht netto maar het was bruto. De woedende Arveladze kreeg uiteindelijk netto. Uiteraard klopte later de afgedragen belasting niet en was ons NAC weer kind van de rekening. Met Leonardo had NAC echt pech. Ome Theo wist Leonardo voor vele miljoenen te verkopen aan een club uit Rusland in de winterstop. Net voor het tekenen van de papieren raakte onze Leo geblesseerd en ketste de deal last minute af. Theo keek terecht heel sip. Je kunt gegarandeerd bezig blijven. En ik vrees dat het in de directe toekomst ook niet ga veranderen. Of zorgt de NOAD box voor een nieuwe frisse stroming. Laten we het hopen.

0   0  
Henri

Verschrikkelijk dat onze club eigenlijk al sinds jaren wordt geleid door charlatans.

0   0  
Ernie

@DunErwt
Dat Flieger al die inside informatie hier met iedereen deelt, zorgt ervoor dat hij ook nooit iets te zeggen krijgt bij NAC. En die figuren lopen er hier nog wel meer rond. Best zielig voor die mensen en ik heb het dan ook erg met ze te doen.

0   0  
D’n Portugees

@ernie Welke inside info? Da’s nu juist het stupide: het is gewoon allemaal openbaar wat van F hier spuit. Maar hij legt de soms simpele puzzelstukjes gewoon naast elkaar, waar de bestuurders van NAC niet eens in de gaten hadden dat er sprake was van een puzzel.

0   0  
Semsi

Wordt het niet eens tijd dat we Hans Smulders een bezoekje gaan brengen? Wat heeft die dikke pad er een zooitje van gemaakt en waarschijnlijk zichzelf verrijkt over rug van onze club!

0   0  
Buurman

gaat veranderen ... Goed gezien van de Portugees. Het is helemaal geen inside informatie.

0   0  
Dutchbird

@Semsi als je toch even bij Smulders langs gaat nodig hem dan meteen uit voor woensdag 15 mei. We hebben nog geen afscheid van hem kunnen nemen. Mooie ereronde tijdens de rust ............ vergezeld door 10 hongerige valse honden, applaus verzekerd.

0   0  
@NLbird

Graag die bokhond van een Goetzee erbij.
Die is mede verantwoordelijk voor de puinhoop die ze met zn 2en gecreëerd hebben

0   0  
Bommel

@Semsi, mensen privé lastig gaan vallen? Ga je mond spoelen idioot! Laat dat soort krankzinnige acties aan de havenslaven over.

0   0  
van Flieger

De zaak loopt nog bij de Fifa krijg je dan dunnetjes te horen na maandenlang gesteggel en gezeik. En waarheen loopt het ? Nergens naar toe. Chiasso had en heeft geen geld en zolang het geld van de Italianen geblokkeerd is gaat er niets gebeuren. Dit is een stevige scheur in de broek van Gielen en Goetzee.

0   0  
Breda

@ Semsi

Smulders heeft zeker fouten gemaakt, maar niet doelbewust NAC een oor aangenaaid. Ga je ook bij het technisch hart langs dan?
Als je bij iedereen langs moet gaan die het bij NAC niet goed hebben gedaan dan kun je wel even vooruit.,

0   0  
Breda

@Flieger
29 april, 2019 - 14:4

Dank. De kwade genius achter deze transfer lijkt me dus zaakwaarnemer + italianen. Kan me niet voorstellen dat Hans of Justin dit zelf hebben bedacht.,

Niet dat dat NAC vrijpleit. Ik snap jouw redenatie dat je als club had kunnen weten dat dit een rare constructie is. De vraag is alleen of er ook illegaal is gehandeld of dat er gebruik is gemaakt van eea ‘slimme’ constructie om fiscale redenen. Ethisch lelijk maar niet strafbaar.

Die 6 ton (4 voor NAC) voor Vloet was ook wel erg bijzonder... destijds riepen veel supporters dat ze hem ook wel gratis op fiets wilden brengen..

Als die zwitsers niet kunnen betalen zou Vloet dus als eerste speler een faillisement van een BVO op zijn naam kunnen zetten.... ?! Bijzonder

0   0  
willem 4,5

@ dunne erwtttttttt. Grappig altijd jouw commentaar op mij, heb je zelf ook een mening?, zal wel niet hé.Kijk weer uit naar jouw volgende commentaar, gaat nooit over het onderwerp zelf, heb medelijden met je!

0   0  
Dutchbird

@Breda
"Ethisch lelijk maar niet strafbaar" is wel een erg snelle conclusie, waar je 10 jaar geleden misschien nog mee weg kwam. Vandaag de dag zijn rechtbanken en arbitrage instituten niet meer zo mild. Zij gaan er van uit dat als je meewerkt aan malversaties, je daarvoor mede verantwoordelijk bent. Voor naïviteit is geen plaats meer in de hedendaagse rechtspraak.

Overigens wel een lastige situatie voor NAC. Want als je het geld waar je recht op hebt niet claimt ben je verdacht en als je dat wel doet loop je het risico op een verdenking zoals ik hierboven schets. Gielen en van Aalst hadden die "snotneuzen" (Smulders en Goetzee) gewoon moeten verbieden zaken te doen met die Zwitsers t.b.v. die Italianen. Op het gebied van corporate governance heeft NAC geblunderd en dat gaat meestal geld kosten.

0   0  
Nachoreca1

Zullen we goetzee een ereronde en een gesigneerd shirt meegeven? En Smulders doorbetalen ? Hahaha wat een kneuzen club zijn wij zeg ..

0   0  
Real Robert

@Wijnkunst. Fritz von S. inschakelen? Dat is een specialist in dit soort schmmige deals. Zelf al meermalen het

object van onderzoek geweest inzake dubieuze vastgoed deals.

Over de Chiasso transactie: een Fiod zaak.

En straks Onbehoorlijk Bestuur onderzoeken en gewoon voor Bestuurdersaansprakelijkheid gaan.

De club zo kapot maken. Laat ze er niet mee wegkomen!

0   0  
van Flieger

NAC heeft naar verluidt 2 maanden geleden gemerkt dat het geld er nog niet was en geklaagd bij de FIFA. FIFA heeft inmiddels navraag gedaan bij Chiasso.

Mocht NAC doorzetten en het antwoord van Chiasso (dat zich laat raden) niet accepteren, dan zou er weleens een beerput naar boven kunnen komen die zijns gelijke nog moet tegenkomen.

0   0  
Ivo

NAC heeft Vloet verkocht aan Chiasso. Dat Chiasso en Vloet daarna meteen instemmen met doorverkoop, dat kan je NAC niet aanrekenen.

Chiasso moet NAC gewoon betalen voor deze transfer. Dat ze dat niet kunnen, en dat ook te verwachten was dat er problemen zouden ontstaan, is een ander verhaal en zeer naief van NAC. Een aanbetaling van x% en een bankgarantie hadden minimaal afgedwongen moeten worden.

0   0  
D'n Portugees

Interessante vraag waar ik zo het antwoord niet op weet: valt BVO onder Wwft? Iemand?

0   0  
Dutchbird

Nee de wft richt zich alleen op financiële instellingen (banken en verzekeringen). Maar NAC is wel verwijtbaar (dus strafbaar) als NAC meewerkt aan dubieuze transacties. Dat kan een straf door de FIFA,UEFA/KNVB opleveren en een boete van de fiscus als die aantoont dat er ook belasting is ontdoken.

0   0  
since1912

@ Ivo

Wat betreft je eerste 2 zinnen: Dat is wat jij vindt, niet wat een rechtbank/arbitragecommissie als rechtsgeldig besluit heeft gezegd. Er spelen namelijk nog dingen zoals 'te goeder trouw' en het onderscheid tussen 'weten' en 'behoren te weten'. Daar weten wij het fijne niet van, maar ik ben in ieder geval niet positief gestemd.

0   0  
D'n Portugees

@dutchbird

Da's echt onzin.

Onder de Wwft vallen o.g.v. artikel 1a naast "banken en andere financiële ondernemingen" een hele waslijst aan "ingevolge het vierde lid aangewezen natuurlijke personen, rechtspersonen of vennootschappen handelend in het kader van hun beroepsactiviteiten.".

Daaronder vallen naast onder meer advocaten, accountants, belastingadviseurs, notarissen en makelaars ook alle handelaars.

En die laatste groep is uitermate belangrijk en de vraag kan zijn in hoeverre een BVO bij de verkoop van een speler als "handelaar" in de zin van de Wwft kwalificeert.

0   0  
Henk

Als NAC gewoon belasting betaalt in NL heeft de Fiod hier echt helemaal niks mee te maken.

0   0  
van Flieger

Ivo - het heeft niks met bankgarantie te maken. De bankgarantie is er. De bank kan alleen niet overgaan tot betaling omdat de bron van het geld niet zuiver is. En dat wist NAC wel, maar staat -hopelijk voor NAC-nergens op papier.

0   0  
van Flieger

Henk - dat is een uitspraak uit het belastingjaar nul. De FIOD wordt gewoon ingeschakeld door de Zwitsers of Italianen om personen in Nederland te horen als zij dat nodig achten. Omgekeerd gebeurt dat ook, komen ook Belgische, Nederlandse of Italiaanse ambtenaren naar Zwitserland. Makkelijk en onbureaucratisch gaat dat niet, maar het gebeurt wel regelmatig. Kost veel tijd en geld. Dat NAC in eindeloze procedures terecht zu kunnen komen had van Flieg vorig jaar al onthuld.

0   0  
van Flieger

D'n Portugees - dit gaat dan waarschijnlijk om de meldingsplicht van die mensen bij het waarnemen van ongebruikelijke transacties. Moet de ranzigheid in persoon zelve Smulders deze ongebruikelijke transactie melden en er van profiteren tegelijk ? De makelaar Ploegsma Jr moet wel onder de loep genomen worden. Houdt die nog steeds zijn bek ?

0   0  
D'n Portugees

De instellingen en beroepsgroepen die onder de Wwft vallen moeten cliëntenonderzoek te verrichten en ongebruikelijke transacties melden, waarbij ze bijzondere aandacht dienen te besteden aan ongebruikelijke transactiepatronen en hoog-risico transacties.

En daarvan is bij lange na nog niet iedereen doordrongen. Zo moet de auto-handelaar en juwelier bij een betaling van 10K+ cash de herkomst van het geld herleiden en zodra dat ongebruikelijk lijkt, dat melden. Ik geef het je te doen ….

0   0  
Betweters

Er worden hier weer veel aannames gedaan:

Er moet bewezen worden dat:

Het Italiaanse geld, crimineel geld is
Dat de Zwitsers dat wisten
Dat NAC daarvan op de hoogte was en aan meewerkte
Dat de UEFA melding een onterecht goedgekeurde transfer opleverde
Dat de zaakwaarnemer van Vloet zijn licentie op het spel zet voor een tonnetje
Dat de Italianen hun licentie op het spel zetten voor Vloet.
Dat niemand enige checks heeft gedaan bij Uefa, zaakwaarnemer en 3 clubs
Dat er beslag zou liggen op de Italiaanse gelden

En dan pas kom je een beetje in de richting van de fantasieën van Flieger. De man die onze 7 talen sprekende directeur, die ex persvoorlichter van 2 van de grootste wielerploegen was, wegzet als analfabeet

Of het is een (legale) fiscale constructie, waar het van barst, en -geen verrassing- slecht betalende italianen.

0   0  
since1912

Ik sluit me aan bij Betweters.

Mensen denken hier allemaal senior belastingadviseur bij de Big Four te zijn. We weten simpelweg niet hoe het precies zit, dus laten we tot die tijd in iedergeval uitgaan van het ergste, maar al deze ongefundeerde uitspraken zijn nogal voorbarig.

0   0  
Ivo

Als NAC een aanbetaling had geeist als voorwaarde voor de transfer, en de rest als bonus had gezien, had ik dat nog wel slim gevonden. Je vangt 50k of 100k voor een overgewaardeerde speler en de rest is mooi meegenomen, als het komt.

Maar nee, er werd akkoord gegaan met volledige achterafbetaling en dat is natuurlijk te dom voor woorden. De winnaars zijn de zaakwaarnemers, die hebben hum provisies vast wel binnen.

Zou Vloet uberhaupt wel salaris hebben ontvangen daar in Italie? Ik vraag het me af.

0   0  
van Flieger

Betweters - de Mantra "NAC hat es nicht gewusst" is geen al te frivole aanname. Als iedereen met 2 hersencellen dit had kunnen weten of al wist en NAC niet, wat zegt dat over Goetzee en Smulders ?

Natuurlijk wisten ze het. NAC publiceerde zelf i het jaarverslag dat ze met Chiasso in April 2018 overeenstemming hadden bereikt. Toen had Chiasso nog geen licentie voor het aankomende seizoen vanwege bijzondere financiele omstandigheden (namelijk: geen geld). Maar zes ton overmaken aan NAC zou dan geen probleem zijn ?

Italiaanse en Zwitserse media meldden vervolgens dat Vloet op 23 juli officieel bij Chiasso binnengestempeld kwam en op 13 augustus getransfereerd werd aan Frosinone. Terwijl iedereen dat in juni (en waarschijnlijk ervoor ook) al wist. Het opknippen van transacties om ze onafhankelijk te laten lijken is een van DE kenmerken van witwassen.

Maar goed, betweters zij niet voor niets betweters.

Overigens is een type transactie zoals die van Vloet al helemaal niet goedgekeurd geweest door het TAS, namelijk beboet met CHF 15.000 penalty in 2015.

0   0  
ome cor

Het loopt niet echt vloetjes....

0   0  
10Diego

@vanFlieger, hoe zou Van Mierlo hier vanuit zijn professie naar kijken?

0   0  
van Flieger

10 - hij zal er waarschijnlijk van een afstand naar kijken, niet veel doen. Hij had de kans deze hele onzin te stoppen vorig jaar maar vond het wel goed zo. Justin was in her begin niet eens van plan de commissarissen hierover in te lichten. Toen dat eindelijk wel gebeurde gebeurde er uiteraard niets.

0   0  
Fleur

Smulders verantwoordelijk stellen en beslag leggen op zijn vermogen

0   0  
Optimist

De waarheid is dat het hele betaald voetbal draait om zwart geld, is altijd al zo geweest. Daarom draait een clubje als AZ zo veel beter als NAC, die hebben van oudsher veel corruptere advocaten als wij.

Dit is iets waar je niet over praat net als over, pak 'm beet, doping.

0   0  
Dutchbird

Ik denk dat Goetzee achter het FFA programma per ongeluk de verkeerde club heeft geslecteerd en vervolgens even met de Zwitsers gebeld of zij zijn fout even wilden corrigeren met een transfer naar Italië. Dat die Zwitsers niet betalen is dan ook heel begrijpelijk. Of heeft van Flieger toch gelijk?

0   0  
Mark Bieritieti

Alle overbodige contractspelers (bijna allemaal) nu een gratis transfer naar FC Chiasso aub. Dan mogen ze het geld van Vloet houden

0   0  
Belgische Naccer

Het was al een wonder dat we geld zouden krijgen voor zo'n speler. Met afstand slechtste speler van NAC van vorig seizoen. Waar nu VAN LEER dat is.

0   0  
Belgische Naccer

Verreken de transfersom maar met de afkoopsom van Smulders. Die is hiervoor hoogstpersooniljk verantwoordelijk.

0   0  
Betweters

Flieger: mijn laatste zin gelezen?

Kom eens met jouw bewijsvoering op de overige punten.

0   0  
Dutchbird

Nieuwe dag, nieuwe maand. Geld al binnen Eisinga?

Laad alle berichten na dit bericht in