Wij gaan niet opzij

‘NAC en Schalk praten over mogelijke terugkeer’

Das Phantom

NAC heeft een lijntje uitgegooid naar de diensten van Alex Schalk. Hoewel er nog veel onduidelijk is, zouden beide partijen de intentie hebben om met elkaar samen te werken. Dat vertelde de aanvaller in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem.

Schalk heeft nog een contract van één jaar in Japan, mee een optie voor een extra seizoen. Bij zijn werkgever Urawa Red Dimonds gaat echter veel veranderen. Zo komt er een nieuwe trainer die mogelijk zijn eigen buitenlandse spelers naar de club wil halen. In de Japanse competitie is het toegestaan slechts vijf buitenlandse spelers onder contract te hebben staan. “Maar dat weet ik pas als ik terug ga en met de trainer en de technisch directeur praat om te weten wat hun plannen zijn”, aldus Schalk.

Drie versterkingen

Schalk zou de eerste versterking kunnen zijn deze winter. Volgens de krant wil NAC minimaal drie spelers presenteren die deze winter de selectie direct moeten versterken.

Verder vertelde vaste gast John Karelse dat hij verwacht dat er nog deze week een technisch directeur wordt gepresenteerd aan de Stadionstraat. Eerder gaf STAK-voorzitter Cees Meeuwis aan dat de ambitie er was om voor ‘t einde van het kalenderjaar een directie te presenteren.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
96 Reacties
176   11  
Martinus

Vd Sande en Schalk lijken me anders wel complementair aan elkaar. Het geeft je meer opties en van Schalk weet je dat hij er volle bak voor gaat.

51   6  
Juupke

Mooi, herkenbaar en al wat gerijpt bij andere clubs!

61   142  
Rade

Zucht….daar hebben we Schalk weer… Zou typisch NAC zijn..een spits halen terwijl dat zo’n beetje de enige plek is waar een NAC waardige speler speelt nu

54   3  
Geelzwartwit

Als de spelers die gehaald worden maar in de plannen van de nieuwe td passen dan vind ik alles prima.

176   11  
Martinus

Vd Sande en Schalk lijken me anders wel complementair aan elkaar. Het geeft je meer opties en van Schalk weet je dat hij er volle bak voor gaat.

47   10  
Bredaaaaa

Prima speler voor de kkd. Halen zeker.

38   3  
steven73

Ik hoop dat de nieuwe trainer het ook een aanwinst vind.

63   9  
076

Ik heb niks tegen Schalk. Mooi ventje en een aardige voetballer die zeker in de KKD een aanwinst is. Maar ik mis nog steeds een beetje wat er nu zo anders is dan de afgelopen jaren.

Een visie. Een beleidsplan. Actief de markt op.

Dit lijkt weer op kijken wat er voorbij komt.

20   5  
Hij gaat de Singel in

Daar zal goed op gescout zijn :)

30   31  
Cees-2

Schalk is een harde werker, echter V. d. Sanden is completer. Vergelijkbare spelers, niet doen op "dit" moment. De timing is dus verkeerd. Met hen " moet" je een strakke 4-4-2 spelen. Zij hebben verder, dat geen van beiden, voldoende snelheid voor centrale diepgang. Antonia moet dat wel hebben. Kan hun op een overlappende manier daar in steunen. Maar dan moet hij meer van de vleugel af. De Rooij zoekt de spitsen zeker op, nou ja, tracht hij. Velanas, poeh, weinig balafpakkers, net daarachter. Banzuzi daar is genoeg over gezegd, duidelijk geen talent. Niet doen, nu dan. Of er moeten nog twee adequate spelers komen, dan misschien. Maar liever dit alles later. Geen Playoffs beleid s.v.p.

16   11  
Geelzwartwit

Mbt Schalk.

Ze zeggen toch altijd dat je doelpunten moet tellen? Nou tel de doelpunten van vd Sande en van Schalk maar eens.

Twee spitsen die gemiddeld rond de 10 doelpunten per seizoen gemaakt hebben. Vd Sande scoort de afgelopen jaren iets meer maar beiden zijn het niet de doelpunten die je nodig hebt.

Maar goed de nieuwe td zal wel weten wat hij doet.

48   29  
jvt

Geen tijd voor sentimenten. Niet doen, was bij lange na niet het niveau van Latchford, Van Hooijdonk, Arnold etc. Ook amateur Marijnissen waarvoor zelfs betaald is, is geen versterking. Allemaal leuk terug op het oude nest en de cirkel is rond. Gewoon alle meuk eruit en dan houd je er 2 - 3 over en absoluut kwaliteit halen dat het niveau van de training omhoog brengt. Helaas kunnen deze trainers niemand significant beter maken. Dan moeten de spelers het onderling doen en een looptrainer aanstellen die spelers leert soepel te bewegen.

28   47  
Rolf

Mats heeft wel clubliefde zeg.
Heeft hij zich vergist ?

43   5  
Wanny

Ik ken de huidige kwaliteiten van Schalk niet, maar een speler die dichtbij Van der Sande kan spelen is zeer welkom.

Nu staat die jongen doorgaans op een eiland en van wat er achter hem staat weet je 1 ding zeker, die scoren nooit.

10   4  
Mo

Denk voor kkd wel goed voor ons is,hij wilt mats seuntjes ook wel als hij 37 is ..

27   3  
Breda83

Mooi. Kunnen we eindelijk 4-4-2 gaan spelen zonder middenvelders op de flank.

20   32  
BREDA 1965

Hier worden we echt niet beter van.Ik dacht dat we eens een keer een goede stap voorwaarts wilde maken.Ik heb schalk nooit wat gevonden,en dat zal niet meer veranderen

25   21  
Brecht

Schalk heeft in zijn eerdere jaren bewezen niet echt een versterking te zijn;ik weet ook niet waar hij zou moeten spelen. is ie beter dan Antonia? Neen.
Prioriteit heeft het halen van een eredivisiewaardige vervanger voor Plat en een linksback

63   25  
10Diego

Als deze jongen niet in de jeugd bij NAC had gespeeld en uit Dordrecht ipv Prinsenbeek zou komen, zou er op basis van zijn afgelopen 10 seizoenen geen interesse in hem zijn geweest vanuit NAC. Heeft 1 seizoen in Schotland 11 goals gemaakt, verder nooit meer dan 10.

Maar goed, als je uit Prinsenbeek komt heb je bij NAC en BNdeStem 36 streepjes voor.

22   28  
TVB

Ik zou voor Tom Boere gaan, ervan en bewezen doelpunten maker.

44   2  
Volksclub NAC

Mooi dat Schalk naar zijn club terug wil keren en iig zeker NOAD. Ik vind het als supporter prachtig dat men een Schalk en een Mats terug wil halen, maar met alleen dat soort aankopen komen we er niet. Hopelijk komt er een TD met een groter netwerk dan de baronie van Breda.

4   5  
gjoewie

Rolf > Ik denk het niet. Hij blijft wel gewoon eredivisie spelen, op een niveau dat hem ligt. Maar hij zal toch ook zeker terug moeten in salaris, want RKC kan nooit betalen wat Fortuna betaalde.

13   3  
fvf6

Ik ben benieuwd wat er uit de koker komt van NAC=Breda . Ik hoop niet op paniek aankopen want dat kost alleen maar duur geld .En het moeten spelers zijn die er gelijk staan . Ik wens de technische leiding veel wijsheid .

15   9  
Voorwaarts

Ik zou zelf een combinatie tussen Schalk en Vd Sande wel zien zitten.

Beide brengen pit, maar op een andere manier. Schalk als bijtertje en snelle goaltjesdief, vd Sande creërend, overzicht en balvast. Kunnen op verschillende manieren gevaarlijk zijn dus erg vervelend om tegen beide te verdedigen.
Ze kunnen ook lekker jagen en werken hard. Daarnaast wordt er dan minder van 1 man gevraagd en hoeft vd Sande het dus niet meer alleen te doen.

Mijn beperkte tactische inzicht zegt dan: 442 waar 1 spits inzakt of 433 waar de aanvallende middenvelder (vd Sande) hoog staat. Welke van deze 2 opstellingen je kiest ligt er oa. aan hoe je de taken op de vleugels indeelt. Goede combi tussen aanvoer vanaf de vleugel en creativiteit/scorend vermogen voorin.

14   17  
Yellow army

Mensen die geen schalk willen zijn nuet serieus. Je kan altijd 442 spelen. Gewoon halen kan altijd supersub zijn

15   4  
Pietjebel

Mensen hebben het hier over systemen van 4-3-3 ik weet niet of jullie de laatste jaren na nac kijken maar punt 1 hebben we daar geen spits voor en punt 2 welke vleugelspeler geeft de voorzetten
De laatste die dit kon was volgens mij Peter Remie 🤣🤦🏻‍♂️

38   3  
Ouwe spionkop

Mag ik hier toch mijn twijfels over uitspreken?
Wat voor die jongen pleit is dat hij een echte NAC man is gebleven.
Destijds vond ik hem al geen geweldige spits. Hij heeft in zn carrière gemiddeld 1 goal op 5 wedstrijden gelopen. Dat zijn 6 of 7 doelpunten per seizoen.
Hij kan er niks aan doen maar het is ook een klein manneke. Dus hoge ballen kan je hem niet geven.
Verder is zijn carrière op zijn retour, De laatste 12 wedstrijden 1 doelpuntje.
De bedoeling is spelers aan te trekken waar je mee naar de eredivisie kan, ik twijfel of hij dat is.

8   5  
Adriaan

Behoefte aan 1 a 2 goede middenvelders
Dacht dat de Seun wel naar NAC zou komen

1   5  
Umberto

O.S.M......

26   4  
Theoden King

@Ouwe Spionkop.

Ik ben het geheel met je eens. Deze eventuele terugkeer van Schalk is leuk voor de nostalgie, maar gezien zijn statistieken gaat hij het verschil niet maken.

Prima speler als NAC voorlopig in de kkd wil blijven. Onbruikbaar als je wilt promoveren.

6   1  
Voorwaarts

Twijfel is juist goed, en ik kan er ook heel goed naast zitten. Ik probeer alleen de positieve punten te bekijken. Ik heb (net als iedereen op deze site) geen goed beeld van Alex kwaliteiten, je gaat mij niet vertellen dat ook maar 1 iemand de zwitserse en japanse competities op de voet heeft gevolgd. Mijn verhaal is gebaseerd op aannames dat ie en snelle, afjagende, redelijk technische spits is die veel werklust heeft.

@Pietjebel
Voetbal op de flanken bestaat niet alleen maar uit langs de lijn sprinten en voorzetten. En voorzetten bestaan niet alleen maar uit lange hoge ballen.
Je zou met deze twee spelers voorin best wat ruimte voor de flanken kunnen creëren, als dan juist de flanken worden verdedigd heb je een creatief en redelijk scorend centrum.

21   6  
Maarten

Geeft ook gelijk aan hoe beperkt de scouting is. Sympathieke kerel hoor maar geen versterking. Scouts die voetbal ademen, naar leven, een visie hebben en een goed beleid op diverse tijdspaden kan etaleren is jarenlang schrijnend gebrek aan. De stand, het rechter rijtje KKD, is een weerspiegeling wat de afgelopen jaren dus een totaal gebrek aan was en is.

22   5  
Thierry14

Als we nou eerst eens met een technische staf beginnen in te vullen met een idee..?.. daarna spelers erbij zoeken die daarin passen kan toch niet zo zijn dat hier alles mislukt aan spitsen en overige spelers
En ook zorgen dat er restwaarde komt aan eigen opgeleide jeugdspelers dus dat ze echt iets bijgebracht wordt!! En wat je dan niet binnen de gelederen hebt ga je halen...
Schalk zou mooi zijn maar loopt die rooie weer in de weg en restwaarde is weer 0.....blijft weer aanmodderen

20   4  
Die ne gast

We hebben nog geen TD, dus ben benieuwd met wie deze gesprekken gevoerd worden…

Eerste vraag die vanuit NAC gesteld moet worden: Zou Schalk ook een serieuze optie zijn als hij niet uit de NAC-jeugd kwam?
Als het antwoord ‘Nee’ is dan niet doen.
Als het antwoord ‘Ja’ is, ben ik benieuwd op welke specifieke kwaliteiten Schalk dan gescout is en hoe dat past in de wijze waarop NAC wil voetballen en of dat inderdaad kwaliteiten zijn die we momenteel missen.

Ik was fel tegenstander van de overname door City, maar met sentimenten als ‘NAC moet een Bredase smoel hebben’, heb ik ook niet zoveel. Zo zit de voetbalwereld gewoon niet meer in elkaar.
Je moet een plan hebben en de juiste speler moet op de juiste plek gezet worden en de juiste speler is dus niet (altijd) de speler die uit Breda of omstreken komt.

13   2  
Joop

Jammer dat ze mats seuntjes niet konden halen was echt een versterking geweest v van schalk weet ik het niet hopelijk een goede middenvelder en een ervaren laatste man erbij we zien wel iedereen nog fijne feestdagen en een gezond 2023

22   19  
Ibio

Schalk is toch gewoon geflopt bij NAC?
Ik vind het een groot risico om hem te halen.

20   8  
jvt

Niet doen! Haal nu eens een spits die kan koppen en er per jaar minimaal 20 inschiet + waarmee je transferwaarde opbouwt. Wie doet de scouting?

35   15  
Barbapapa

Als je de podcast van bndestem hebt geluisterd hoorde je de gretigheid en passie bij Schalk. Dit is een jongen die het shirt met trots zal dragen, net als bijvoorbeeld weghorst bij Oranje. Daarbij wil hij op en naast het veld alles geven om NAC en spelers (zoals van Schuppen) beter te maken. Alleen al om die lamme takken die we nu hebben een keer de waarheid in de kleedkamer te zeggen kan hij al goud waard zijn.


14   11  
D.kocx

Heb de podcast geluisterd van BN de Stem en daarin roept Schalk geen rare dingen( en ja praatjes vullen geen gaatjes) Het is geen wereld speler maar denk dat hij zeker wat toe kan voegen aan de selectie. Zoals hij ook aangaf spelers als Van Schuppen (en andere) hebben begeleiding nodig van meer ervaren spelers er moet ook meer gif komen in het elftal en dat heeft Schalk wel en met deze ervaren speler hoop dat er meer voor een terugkeer kiezen. Of spelers die ervaring hebben en nog niet bij NAC hebben gespeeld.

12   13  
since1912

Het is de bomber, jaja!

12   1  
Ric

Als je ziet welke spitsen hier allemaal
al hebben rondgelopen en er niets van bakken, er volgens bij een andere club de ene naar de andere inschieten dan zit er hier iets structureels mis.
Ook dit jaar weer een middenveld dat bij elkaar nog geen 10 doelpunten maakt.
Zetten we nooit druk met het elftal en geven we de voorkeur aan opbouwen binnen ons eigen 5 meter gebied.
Zolang dit onze wedstrijdmentaliteit is en blijft, vergeet het dan maar dat je bovenin de KKD kunt gaan spelen (met of zonder schalk).

7   7  
Rotje

Denk dat die samen met van de Sande en prima duo is.
Wel 5-3-2 of 4-4-2
Zelfs Ligeon doet het prima in 5 mans verdediging

7   4  
Wanny

@ DIE NE GAST

Aan de ene kant moet het inderdaad niet zo zijn dat je hier een contract komt omdat je uit West-Brabant komt.

Aan de andere kant kunnen dat net wel de jongens zijn die de pollen uit de mat lopen voor de club. In tegenstelling tot al die gasten die hier toevallig belanden en vooral bezig zijn met de volgende stap in hun carriere.

22   24  
Henkietenkie076

Als je Schalk als directe versterking ziet, dan denk ik dat we van deze transferperiode niets hoeven te verwachten

18   13  
Ome Cor

Als je oud speler bent en iet met "d'n Beek" hebt dan is je bedje gespreid aan de stadionstraat.

Alex is lang geleden even populair geweest als de bomber van Breda, maar toen hij vertrok werd er door velen gewoon gezwaaid.
Natuurlijk is hij nu meer ervaren, maar of hij iemand is die het verschil kan maken moeten we nog maar zien.

Oude jongens krentenbrood is rete gezellig hoor, maar het gaat nu ff om uit een heel diep dal te komen.

16   11  
Badeend

En opnieuw zijn er weer veel onzinnige reacties van mensen die denken (vinden) dat NAC een of liefst drie spitsen van het kaliber Bogdanovic moet halen. En dat nog een goed idee vinden ook, laat staan haalbaar.

Dit zou een prima zet zijn voor NAC!

7   1  
SjorsNac

Sluit me aan bij geelzwart, hij moet inde plannen van een nieuwe td passen. Dat zal waarschijnlijk wel zo zijn en dan zal de nieuwe td ook vast een bekende zijn uit “het nac netwerk”.

Of je een aanwinst zal zijn geen idee, ik hoop het.

12   18  
Sjak

Liever niet, een spits van 1.71 die nog geen 10 doelpunten per seizoen maakt komt alleen maar hier naar toe omdat hij in Nederland verder niet veel opties heeft. Onze tijdelijk TD kijkt niet verder dan Prinsenbeek.
Natuurlijk zijn hier veel mannetjes van middelbare leeftijd die hopen, eerder wanhopen dat Schalk de redder gaat zijn. Nee hoor, die is binnen 2 maanden geblesseerd.
Dit is geen beleid maar wanbeleid, maar dat is niet iets nieuws...
NAC is voor velen hier een sprookje, wel er een met monsters en ellende.. De prins die ons gaat redden moet nog geboren worden.

Fijne feestdagen allemaal, ook degene die nog in sprookjes en de kerstman geloven.

17   7  
Tip

Ieder zijn mening. Mats zie ik zitten, kan echt goed ballen, dus wellicht volgend seizoen.
Met Schalk riekt het mij allemaal teveel naar oud NAC. Voor de keuken kan Schalk nog wel, ere te hoog gegrepen.
Ik zou tevens voorzichtig zijn komend half seizoen spelers te halen. De kans is groot dat ze in dit elftal en organisatie nu niet uit de verf komen. En dan staan wij er wel om bekend om ze na een wedstrijd of 5 volledig af te serveren. Mats wacht niet voor niks nog een half seizoen. Heel verstandig.

85   13  
Breda83

Alex Schalk op het hoogste niveau en 2e niveau in Nederland, Schotland, Zwitserland en Japen: 290 wedstrijden gespeeld, 72 gescoord en 31 assists. Dat betekent dat hij in al die competities, en in al die wedstrijden, in elke 3 wedstrijden bij een doelpunt betrokken is. En dat is dan blijkbaar niet genoeg? Welke speler bij NAC kan zeggen dat hij eenzelfde soort statistieken kan overleggen? Enkel van der Sande komt in de buurt als je zijn statistieken in de KKD bekijkt. En die heeft niet eens op het hoogste niveau gespeeld.

Ik verbaas me er altijd weer over dat mensen denken dat als een jonge speler bij NAC weggaat hij dan altijd die speler blijft die hij op dat moment was. Dat zo'n jongen zich niet verbeterd, sterker wordt, slimmer wordt, etc etc. Natuurlijk is Schalk niet de speler meer die hij was toen hij vertrok. Dus teksten als "ik heb het nooit iets gevonden" hebben 0 waarde, want dat is gebaseerd op wat iemand voor indruk maakte toen hij aan het begin van zijn carrière stond.

Als Schalk terugkomt bij NAC, is hij direct 1 van de betere spelers en kartrekkers. Een directe kwaliteitsimpuls. Maar nee, we moeten lekker naar onhaalbare namen en spelers kijken, want daar spreekt pas ambitie uit. Proest.

12   16  
Felix

Gents
Mooi als we Good old boys netwerk erbij halen maar kijk eens naar zijn statistieken!

Hij scoort niet veel voor een aanvaller vd Sande ook niet. Er moet er 1 staan die er minimaal 20 per seizoen inlegt.

Waar is deze actie, los van inzet en nac man aardige gast, op gebaseerd?

27   37  
Hij gaat de Singel in

Pierre en Ton wonen in Prinsenbeek en kennen de familie Schalk goed. Dus goed gescout. Weer 8 doelpuntjes erbij voor 175.000 euro per jaar. Of zijn de heren regelmatig naar Japan gegaan om zijn kwaliteiten te zien ? 1 doelpunt heeft hij gescoord lopende dit seizoen. Ik denk dat ze eerder in café De Stee gescout hebben :(

11   4  
Rijen is NAC

@BREDA83

Amen

13   11  
Ki Utsuri

Met Schalk haal je een ervaren en doelgerichter speler binnen, die vanaf dag 1 meedraait (fit en kent de club). Gedrevenheid, drang naar voren, ballen op eisen en een speler die de duels niet schuwt, daar snakt dit te jonge en apatische elftal naar. Dan kan Jort van de Sande ook weer gaan doen waar hij goed in is (kansen creeren en goals maken) in plaats van overal op het veld rondzwerven en vrije trappen te versieren.

Zelfde geldt voor de jonge achterhoede , ook daar mag geïnvesteerd worden in een ervaren rechter CV. Een speler die de rust en organisatie terug brengt in die linie.

24   10  
Jante

Wie van de azijnzuren heeft schalk de laatste jaren nog zien spelen?

Toen was het toch echt zonde dat we hem lieten gaan. Geen topspits, maar wel de juiste mentaliteit. Daarna gespeeld voor clubs waar karakter het belangrijkste is. Je weet wel dát wat de afgelopen jaren zo enorm mist bij nac.

14   15  
Subnactief

@jante, dat zijn er maar weinig. Hij zat voornamelijk op de bank. Maakt al 10 jaar nergens het verschil en gaat dat nu ook niet doen.

11   19  
wateengrap

hahahaha we zijn uit de brand.. jezus wat een grap weer. Ik vraag me echt af hoe de scouting bij NAC te werk gaat.

47   12  
F4

De League Cup van Schotland gewonnen, de beker van Zwitserland, in de finale van de Aziatische Champions League, gemotiveerd, geliefd door al zijn oude ploeggenoten, connecties over de hele wereld, bereid om financieel in te leveren, maar in Breda - grijze muis KKD - is het weer niet goed genoeg en kruipen de ondergedoken ratten van Manders direct met kwispelende staart uit hun hol om hem alvast af te serveren.

Gênant hoe eng NAC tegenwoordig geworden is, als bolwerk van colonnes met eigen belangen. Van mij mag hij komen. Ben wel toe aan iemand met een goede kop er op en met de juiste motivatie. Stukje nederigheid zou deze club goed doen. Als je van zo ver komt, moet je niet denken dat pakweg Nemanja Gudelj of een andere broodvoetballer voor 120k naar de KKD komt om daarna alleen maar afgeserveerd te worden op sites als deze, die ooit mede waren bedoeld om helden te vereren.

23   7  
F4

Ook nog eens gepromoveerd zie ik. Twee prijzen meer dan deze club in bijna 50 jaar en een promotie achter zijn naam. En wij maar lachen dat we liever het hele seizoen dan maar Jortje op een eiland laten staan en anders gewoon Kosiah brengen.

24   5  
RBConNACted

Ik lees een hoop gemixte reactie op dit artikel.
Ik heb de podcast van BNdeStem geluisterd met Alex Schalk en moet zeggen dat ik hier wel enthousiast om geworden ben. Op dit moment is Van der Sande al het vuile werk aan het opknappen. Met Alex Schalk kan hij dat stukje minder doen en meer focussen op goals en positie. Nu zie ik Van der Sande kut ballen vast houden en als een kip zonder kop achter de verdedigers aanrennen. Met Alex Schalk heeft hij hier ondersteuning in.

Ik begrijp wel dat we een spits moeten hebben die doelpunten gaat maken, wellicht komt die nog.

Daarnaast is Alex Schalk NAC supporter in hart en nieren. Hij zei ook in de podcast dat hij voor de wedstrijd al tegen zijn teammaten had gezegd dat Hilterman over de boarding gaat. Dat stukje NOAD en vechtlust is precies 0 op het moment. Hij kan de jonge jongens meeslepen in de cultuur van NAC en de vechtlust en strijd aanleren zoals hij dat in zijn tijd ook heeft geleerd.

Wat betreft Seuntjens. Ik zie de kans zeker nog aanwezig dat hij komt. In een artikel las ik dat hij het einde van het seizoen afmaakt bij RKC. Daarna is hij denk ik transfervrij dan? Met een goed plan technisch directeur en goeie spelers kan je hem zeker nog wel overtuigen om naar NAC te komen denk ik persoonlijk.

21   4  
witzwartgeel

Eigenlijk gaat het weer zoals het altijd gaat bij NAC.. niks veranderd..

Namen van spelers staan al in de krant, interviews zijn al afgenomen... en de technisch directeur die beleid gaat maken, het team moet samenstellen enz enz is nog niet eens gepresenteerd.

Nee de werkwijze en volgorde is nog steeds zoals het altijd was. En als ik NAC was dan zou ik helemaal niet blij zijn met die media actie van Schalk.
Laat NAC eerst eens een td presenteren met bijbehorende plannen en visie.

Lekker voor je beurt praten bij BN/DeStem net voordat er een nieuwe td aangesteld schijnt te worden. Lekker bezig...NOT

29   2  
Matc

Niks tenadele van Alex hoor, maar ook voor hem geldt, geen bruikbare ballen, geen doelpunten. Alsof vd Sande ze er niet in zou schieten als hij goed bediend wordt.

8   10  
witzwartgeel

@BREDA83

precies zoals je zegt.. " in al die wedstrijden, in elke 3 wedstrijden bij een doelpunt betrokken" Betrokken... niet eens gescoord.

Dat wil zeggen dat hij tussen de 8 en 11 doelpunten per seizoen maakte gemiddeld. En dat is niet genoeg. Of Schalk zou een geweldige nummer 10 moeten zijn, een spelverdeler a la Lokhoff was maar dat geloof ik niet. En dan nog heb je een veel scorende spits naast vd Sande nodig.

7   14  
Ernie

Als Schalk KKD wil gaan spelen, dan zegt dat mij al genoeg.

18   1  
Ben de Gaijgek

Ik geloof best dat Alex 1) graag met z'n gezin terug naar dn Beek komt, 2) hij dat nog betaald voetbal wil spelen en 3)als oud NAC-speler dan NAC wel wil helpen....
omdat hij 4) elders in Nederland misschien toch nergens op hoeft te rekenen.

De vraag waarom oud spelers de club willen helpen is tweeledig. Voor de club maar ook zeker voor zichzelf.

De vraag is: welke waarde heeft Alex nog voor NAC in de opbouw naar promotie volgend seizoen.
En vraag 2 is dan: wat gaat NAC dat kosten?

23   1  
Ivo

Investeer nou eens in een fatsoenlijk middenveld. Creatieve spelers als El Allouchi en Haye maakten vaak het verschil voor ons, zo iemand missen we nu. Zorg ervoor dat we weer gaan voetballen. Met Plat, Vet, Banzuzi etc. krijgen we de boel niet op gang. We missen spelers die iets met een bal kunnen en ervoor zorgen dat er onverwachte dingen gebeuren.

5   14  
Tip

Paar nuances. Ik zie in veel reacties dat men de aanstelling van een TD verwacht. Die komt niet het wordt een TM. Die gaat uitvoerend werk verrichten voor PvH en TL. Dus spelers halen zou op dit moment kunnen want een AD hoeft hier niet perse bij betrokken zijn. Ik persoonlijk zou voor komend half seizoen de organisatie en selectie voor het nieuwe seizoen klaar stomen. Ook al haal je nu 3 spelers dan is nog de kans uiterst klein dat we meedoen voor promotie. Wel is een grote kans dat die nieuwe spelers worden afgeserveerd door ons omdat resultaat dit seizoen uitblijft. Laat ze gewoon fris het nieuwe seizoen starten. Voor het nieuwe seizoen zie ik MS zeker zitten , goeie voetballer. Schalk heb ik wel mijn twijfels over. In mijn ogen geen spits die het verschil nog kan maken. Wel een toffe gast. Maar iedereen mag over de kwaliteiten van Schalk uiteraard een andere mening hebben. Het maakt ook niet veel uit wat wij vinden , uiteindelijk beslist PvH en de technische staf. Of Pierre je juiste man is weet ook nu nog niemand. Hij zal het moeten bewijzen.

14   8  
Rat uit Rijen

Ik ben er helemaal voor dat Alex terugkomt! En dan Ömer hopelijk ook nog...

7   7  
Ad B uit Roosendaal

Ik vraag me toch af of Schalk de juiste man is om, met meerdere versterkingen, NAC te helpen voor promotie, dit of volgend jaar.

14   11  
Cees-2

TIP: Heeft Van Hooijdonk al niet eens een keer dubbel en dwars bewezen dat hij net zoveel verstand heeft van spelers aantrekken als een kip zonder kop. En Lokhof? Of vergis ik me. Maar vooruit, opnieuw een kans.

14   10  
Otjes

We halen mss een prima spits erbij met Noad en bakken ervaring, terwijl we op de 14de plek staan van de eerste.

En dan zijn er mensen die best wel negatief reageren, ongekend. Lachwekkend

5   14  
ome cor

@rat uit Rijen
Ömer....als in Bayram? Die in 2012 zijn grote liefde NAC verliet zonder ook maar 1 cent voor hem te ontvangen ?
Was hij niet in de winterstop al rond voor een zomerse transfer waar hij glashard over loog ?

Spelers als Byebyeram en ook Schalk moeten we hier niet laten komen uitbollen met hun hoofd tegen het salarisplafond gedrukt.
In het gunstigste geval promoveer je met hen.....en is de kas daarna he-le-maal leeg.

14   8  
GB

Hebben mensen die hier commentaar geven de podcast wel geluisterd? Topgast die Alex. Gewoon halen, al is het alleen maar om de jonge lui op te voeden. Molenaar kan echt niet meer, er zit geen passie in de groep en geen strijd. Dit is geen groep, evalueren ook bij de spelers welke appels rot zijn en selecteren op het maken van een groep die wel strijd wil.

Dan kun je zeggen je moet nu geen trainer wisselen, maar tis wel zoals Blanco zegt, je kijkt nu naar stilstaand water.........

U zijt gegroet

5   9  
Bundy Geeren Noord

Ja hoor daar is hij weer.....pfff.

15   8  
Breda83

Schalk en vd Sande voorin zijn een plaag voor elke verdediging in de KKD, rond en binnen de 16 gaan die echt hun doelpunten wel maken. Het zijn in ieder geval geen statische spitsen die de balletjes gaan afwachten, maar opportunisten die gaan voor elke (slechte) bal. En dat is precies wat nodig is om het publiek erachter te krijgen. Plus een speler als Schalk is een goed begin om een basis te leggen waarmee je mee kunt spelen in de top 5. Gaat hij het verschil maken? Hij gaat je niet in z’n eentje laten promoveren, dat zeker niet. Maar daarom zijn ze ook bezig zich op andere plekken te versterken.

9   7  
JeePee

Bovenal geldt: geen 3 aankopen doen in de winter vanuit het idee dat er iets moet gebeuren. Echt, we zitten op een lowpoint, dit seizoen ga je niet meer redden.
Ga nou alsjeblieft eens vooruitkijken en acties doen VOOR volgend seizoen. Afscheid nemen en een visie neerleggen en handelen wat je wel nodig hebt. En het spijt me verschrikkelijk, maar de meerwaarde van Alex Schalk halen met de huidige non visie op speelstijl en spelersmaterieel is totaal onduidelijk. Bouwen doe je niet met gokjes en impulsieve aanwinsten.

2   7  
Breda83

Owja, want Schalk is een gokje.

9   3  
Bogdanovic

Goeie jongen die Schalk en goede teksten met een goede spirit. Ik zou alleen liever een nummer 10 zien..

13   15  
Nacgaatnooitverloren

Ongelofelijk dat sommigen hier op tegen zijn. Geweldige gast die het vuurtje lekker kan opstoken om de boel aan de gang te krijgen. En natuurlijk kan Schalk dat niet alleen. Alleen al door zijn aanwezigheid zal je zien dat anderen ook meer tot hun recht gaan komen en doelpunten kunnen maken. Kan van der Sande meer in zijn kwaliteit komen en meer gaan leveren. Er moet wat gebeuren om weer mee te gaan doen. Bouwen aan een team om uiterlijk in 2025 te promoveren.

14   22  
Walter

Niet aan beginnen. Gewogen en te licht bevonden bij NAC. Maar het ons kent ons gehalte wordt als maar groter met nac=breda. Dat is een hele gevaarlijke situatie. Sla toch eens een nieuwe professionele weg in !

14   20  
Nachoreca1

We zullen het nooit leren. Schalk...aardige jongen, NAC hart maar een blinde draver die niet veel meer dan nu gaat toevoegen.

7   2  
ome cor

Oud bestuurslid Chris Liesker is overleden.
Sterkte voor de nabestaanden.

6   6  
Bertus

Als Schalk de opmaat is naar de terugkeer van zijn vrienden Bayram, Gudelj en Seuntjens. Prima!

9   12  
Sir Smokalot

Ach vroeger las ik bside rats maar vond dit leuker of aantrekkelijker om het eerste nieuws door te krijgen ofzo , maar wat een ontichelijk zielig en raar forum is dit aan het worden met al die reacties zeg , pffff ik ga alleen nog maar koppen lezen, want hoe kun je bij dit bericht nu continu je duimpje naar beneden wijzen zeg.
Dan lees je ook van Schalk is al een keer niet goed genoeg bevonden, jeeeetje pipoooo al eens van ontwikkeling gehoord en ervaring zegt je dat iets .
Veel succes brulapen , lekker verder gaan met ‘je club’ naar de godverdomme helpen , want dat is niet nac=Breda hoor dat zijn jullie die hier altijd een ongelofelijke slangenkuil van maken

12   9  
Breda83

@WALTER

“Gewogen en te licht bevonden bij NAC”.

Kijk, daar heb je weer zo iemand die denkt dat spelers zich niet op alle fronten verbeteren als ze op jonge leeftijd NAC verlaten. Dat Schalk nu 9 jaar later niet een veel betere versie van de speler is die toen de deur achter NAC dicht trok.

Ik vind dat zo’n domme opmerking, no offence. Maar je kunt de 21-jarige Schalk toch niet serieus met de 30-jarige Schalk vergelijken en beweren dat het nog exact dezelfde speler is?

5   7  
Ben de Gaijgek

Met hoeveel clubs moet NAC concurreren om de prima ontwikkelde Schalk binnen te halen ?

4   3  
Breda83

@Ben

Geen. Staat nog onder contract bij een topclub in het verre Oosten en áls hij daar mag vertrekken dan wil hij alleen terug naar NAC.

2   3  
Geelzwartwit

NAC snel terug naar Breda en kijkt naar Advendo voor nieuw trainingscomplex
Het openen van een voetbalstadion voor NAC is pas na 2030 een reëel scenario. Maar met de start van de bouw van een nieuw trainingscomplex kan als het aan de nieuwe bestuurders ligt volgend jaar al begonnen worden.

Yadran Blanco 21-12-22, 07:00
Bron: BS

6   3  
Hij gaat de Singel in

Er moet eerst een nieuwe trainer komen ! Hoe kan je nu (oudere) spelers gaan halen voor een hoog salaris terwijl je niet weet wat de nieuwe trainer wilt ? Straks zitten we weer met dure spelerscontracten die afgekocht moeten worden. Hoe dat spreekwoord van die ezel ook al weer ?

6   4  
Geelzwartwit

@hijgaatdesingelin

Stichting bestuur
Rvc
Td
Technisch plan
Technische staf herzien
Welke spelers zijn er nodig

Ik zie in dit rijtje nergens staan dat een speler in een podcast bij een krant zijn mogelijke terugkomst moet aankondigen

5   5  
Cees-2

GEELZWARTWIT: Amateurisme van Schalk, van hem "alleen" mag ik hopen. Om in een onderonsje, als een soort van cafebabbeltje, iets zodanig te melden. Terwijl er zeker nog niets beklonken is, praat hij zijn mond als een kleinkind mogelijk voorbij. Tja wat moet je er mee aan? Met dit geleuter op amateurniveau, maar al zitten we daar met dit soort gedoe dicht in de buurt.

6   2  
Geelzwartwit

@cees2

Ja precies wat ik dacht. Er is blijkbaar niet veranderd. Het zou NAC sieren om afstand te nemen van de uitspraken van Schalk. Nu eens laten zien dat dat cafeniveau van geklets voorbij is.

Als je wil dat de club rustig kan opbouwen dan helpt het niet als spelers die nog bij een club onder contract staan zichzelf aanprijzen bij een krant. Meldt je bij NAC en als je naar NAC gaat presenteert de nieuwe td jou wel als aanwinst.

Zo zorgde die open sollicitatie van Graham Arnold voor het wk ook voor onrust. Graham bel NAC en gaaf aan dat je na het Wk ervoor open staat. En plaats voor jezelf de kanttekening dat als je een goed wk hebt het niet per direct kan zijn.

NAC moet gaan bouwen en dat begint bij een td. En als NAC versterkingen in de winterstop wil halen is het handig dat ze communiceren waarom. Willen ze persee playoffs halen en dat lukt niet met deze grote groep? Willen ze nu al (met toestemming van de nieuwe td) bouwen aan volgend jaar? Zodat de spelers die men nu haalt al een half jaar ingewerkt zijn en de sterkhouders voor volgend jaar moeten worden?

Benieuwd naar alle communicatie die gaat komen van NAC. En niet van BnDestem

2   1  
scheppioni

Voor de breedte ?? Welkom Alex !
Alleen dan ook een frivole trainer.......

1   2  
Naccie1912

Wanneer is deze podcast opgenomen? Schalk was afgelopen vrijdag aanwezig in het stadion, wil hij dan nog steeds terugkeren? Was 1 grote dooie boel op de tribunes en ook geen NOAD op het veld gezien. Ik zou lekker nog een jaar in Japan blijven en mn zakken vullen.

4   0  
Belgische Naccer

Der Bomber, mag morgen terug beginnen van mij. Is een topspits voor KKD niveau. Mits het team er voor wil werken...

Dus hopelijk kan hij dan de rest van het team en de trainer ook meteen een schop onder hun reet geven en ze even uitleggen wat NOAD is....!

2   0  
LemmingS

Leuk dat Schalk mogelijk terugkomt.

Even van een andere orde, en totaal niet van toepassing nu. Hebben mensen Nemanja Gudelj gezien dit WK. Wat een beest is dat geworden. Ik hoop dat hij zijn carriere af wil sluiten bij NAC.

2   2  
Noad1976

Wat een top scouting!! De beekse vriendenclub!!

Laad alle berichten na dit bericht in