Overal waar we komen

3000 normale seizoenkaarten over de toonbank

Praatpapegaai

Inmiddels zijn we al weer even onderweg met de normale seizoenkaarten. De update van de aantallen staat nu exact op 3000! Daarmee staat de teller inmiddels alweer op 8712 seizoenkaarten.

Naast dit feitje zullen veel NAC-supporters deze maand pas hun vakantiegeld op hun bankrekening ontvangen. Een mooie gelegenheid om rap richting de 10.000 seizoenkaarten te gaan. Al met al staan we tegenover alle andere clubs uit de Eredivisie en Eerste divisie er goed op. Want bijna geen enkele club naast Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente komt in de buurt van deze eerstedivisionist!

Wil je de teller nog sneller naar de 10.000 laten lopen? Verleng dan snel hier je seizoenkaart

Ter vergelijk, hier nog een klein staatje met de positie van NAC op de ranglijst qua seizoenkaarten. Deze is uiteraard wel opgemaakt met data van een aantal dagen geleden.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
31 Reacties
91    
Michel

Hier wordt je stil van: besef laten inzinken dat je gewoon in de subtop van Nederland staat qua vaste bezoekers met je club in de KKD. Hoe zou dat wel niet worden als we a la Ajax en AZ zouden domineren? Epische potentie heeft de club, het is aan de aandeelhouders om dit er uit te halen met de juiste bedragen...of het nu de zittende heren of nieuwe zijn

5    
jan

als we eredivisie zouden spelen en we zouden een stadion hebben met 40.000 plekken dan zouden we dat nog vullen!! als we ook nog eens goed voetbal zouden spelen dan zouden we een nog groter stadion kunnen bouwen en dan zou dat ook gewoon vol zitten!!

22    
The Cosmic Gate

Het is toch wel echt sneu als je als club maar liefst 100 SC's hebt verkocht zeg .
Hoe kan zo'n club nog rendabel zijn / blijven ?

17    
Praatpapegaai (BSR)

@The cosmic gate, Heb je dat stadion wel eens gezien? Die is met 100 SCC gewoon uitverkocht al.

23    
Spionkop

Mooi hoor. Tsja, ik had liever goud behaald, maar zat er toen nog niet in. Me in alle hoeken en bochten gewringd om het te kunnen betalen, en was net te laat voor goud.

Een soort Adrie van der Poel seasonticket.

Heb er zo verschrikkelijk veel zin in.

Hup NAC!

14    
Hard Gras

Als ik dat staatje zo lees, dan verwacht ik echt nog een kaalslag de komende maanden.

De budgetten en selecties van clubs zullen drastisch naar beneden moeten, dus er zullen heel veel spelers aangeboden gaan worden gedurende de transferperiode.
Hoogstwaarschijnlijk ook nog eens de betere (lees duurdere) voor een appel en een ei weggaan.

Mijn aanbeveling aan TvdA...doe maar rustig aan de komende periode. Er gaat echt een bloedbad en vuurwerk ontstaan als er niet meer kaarten of spelers (voor goed geld) verkocht gaan worden...

13    
Die ne gast

@Hard gras
Waarschijnlijk wel, maar uit dit staatje kan je niet opmaken wat voor acties clubs nog meer hebben lopen.
Zo staat Telstar er niet tussen. Die verkopen geen SCC maar een clubcard voor 63 euro, waardoor je later met korting toegangskaartjes kan kopen.
Wellicht dat andere clubs ook meer andere acties hebben lopen om geld binnen te halen. Go Ahead heeft bijvoorbeeld #Kowetkijken gedaan: oude legendarische wedstrijden van Go Ahead werden op een live betaal kanaal uitgezonden. Supporters konden virtueel een kaartje kopen en dan tijdens de wedstrijd lekker virtueel met elkaar ouwehoeren over die wedstrijd en herinneringen ophalen. Heeft Go Ahead volgens mij al een of twee ton opgeleverd.

Dat soort ludieke en creatieve acties mis ik wel een beetje vanuit NAC. Hoe meer geld je nu binnenharkt hoe beter je het gaat doet tov de concurrentie. Dit is het moment om een demarrage te plaatsen!
Het verleden heeft laten zien dat er genoeg competente en creatieve NAC-supporters zijn. NAC zou daar veel meer gebruik van moeten maken.

9    
Hard Gras

@ Die Ne Gast

Helemaal mee eens, maar veel mensen verlengen/kopen geen seizoenskaart juist omdat er voorlopig toch geen toeschouwers aanwezig mogen zijn. Dat is juist onze winst en het verlies van de andere clubs!
Een RKC haalt net een ton binnen met de seizoenskaarten, daar kan je 2,5 speler van betalen. Verder komt er dan niets binnen.
Ben het wel met je eens dat er vanuit NAC en de hondstrouwe aanhang weinig ludieke acties zijn opgezet...dat kan je nog een extra steuntje in de rug geven!

7    
Ivo

Almere City 2241. Grappig, zij hebben een actie gedaan waarbij seizoenkaarten voor 40 euro werden verkocht. Dat levert ze dus ongeveer 85000 euro op voor een heel seizoen. Bizar.

Fc Dordrecht 100. Dat kan je nauwelijks levensvatbaar meer noemen. Zonde. Die gaan dit niet redden zo. Eindhoven, Oss, Helmond zelfde verhaal.

16    
Sanseveria

Wat denk je van Vitesse? Die hebben geen gouden kaarten nodig; ook zonder voorrangsregeling past iedereen nog in dat stadion als er maar 10% bezetting toegestaan is...

7    
D'n Beuk

Toch kun je volgens mij met een gerust hart zo'n "normale SSC" kopen aangezien je dan eigenlijk gewoon betaald per wedstrijd die doorgaat met publiek.
Echt risico dat je teveel betaald loop je niet en je helpt er je club mee die in een lastige situatie zit.

12    
Monkeyrocker

Laat de borstklopperij maar achterwege, 8700 verlengt betekend ook dat er 5000 dat nog niet hebben gedaan, daar moet de focus op, die hut moet vol ! Hup NAC !

9    
Ratjeduneerste

Bizar eigenlijk. Dit betekent dus dat er (gemiddelde prijs seizoenskaart op 200 euro) al 1.750.000 euro ophaalt uit seizoenskaarten.
Aangezien de begroting na degradarie is terug gezet naar 9.5 miljoen en nu wederom terug gezet zal worden (laat zeggen 7 mln), dan haal je straks gewoon bijna 1/3 van heel je begroting uit seizoenskaartverkoop!!

Dat kan toch niet. Ik hoop echt dat onze nieuwe AD wat andere inkomstenbronnen kan genereren. Sponsoropbrengsten moeten toch wel de miljoenen inlopen.
Daarnaast verdien je een aardig zakcentje aan TV-gelden.

NAC doet hier iets niet helemaal goed als organisatie...


Overigens laat dit overzicht al zien welke clubs alle zeilen bij moeten gaan zetten. Als je als Eredivisie-club slechts 500 seizoenskaarten verkocht hebt in juni vraag ik me af hoe je handhaving wilt bewerkstelligen...

13    
mk

Heel mooi allemaal, en ik ben ook trots op de supporters, maar eigenlijk is het wel triest dat we mijlenver achterlopen op elk gebied op clubs als Groningen, Heerenveen, Utrecht, Willem II enz.

Hoe kan het dat bijvoorbeeld Zwolle en Heracles stabiele ( financieel en technisch ) eredivisieclubs zijn met een veel kleinere aanhang ?

Ik weet niet of ik het wil weten, maar ik weet wel dat we iets verkeerd doen in Breda op dat gebied.

3    
Ed

Met een goede financiële injectie, behoren we tot de subtop van NL. Hopelijk gebeurd dat ook een keer. Zoveel potentie onze club. KKD schande eigenlijk

-11    
Arie

Doe zelf normaal.

7    
Tja

@ed. Geloof je het werkelijk zelf dat we met een financiële injectie subtop zijn.

Daar zal je eerst schoon schip en goed beleid voor moeten maken. Anders wordt die injectie ook verpest. Je ziet het bij een Willem II. Die zijn door beleid maken opgekrabbeld. Ik wil niet teveel naar die club kijken. Maar qua beleid maken, mogen we in Breda een voorbeeld nemen. Ook al zal er daar ook het nodige fout gaan! En heb je af en toe mazzel nodig

7    
Nacman

Vloet naar Heracles Almelo die scoort niet meer tegen ons

2    
Tombola Breda

Gezien de omstandigheden een prachtig aantal. Daar gaat de komende weken echt nog wel een aanzienlijk aantal bijkomen verwacht ik. Volgens mij is er tot nu toe altijd een opleving in de verkoop geweest in de laatste week. En wellicht gokken er veel mensen op een mindere SCC verkoop en zien ze dit als een goed moment om eens op een andere plek te gaan zitten met vrienden.

Wat is er met dat Vitesse aan de hand joh? Leuk zo'n rijke rus. Maar wat heb je aan meedoen in de sub-top terwijl je supporters totaal geen binding meer hebben met hun club? In dat opzicht doet hun rivaal het 20km verderop het een stuk beter.

6    
[email protected]©

Dit soort berichten bevestigen alleen maar dat onze club veel potentie heeft, maar dat we blijkbaar al sinds het laatste landskampioenschap 100 jaar geleden niet in staat zijn die potentie te verzilveren.

7    
Ere

NAC is al jaren een slapende reus

14    
Dun Kees

Dit lijstje naar mogelijke sponsors sturen. Grote bedrijven die iets in de sport willen gaan doen en een aansprekende club zoeken.
Het mag voor mij Red Bull zijn als de naam NAC maar blijft.

5    
Ratjeduneerste

@Tja

Dat we dan binnen een jaar subtop zijn is natuurlijk onzin. Maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in.

Tot op heden wordt er enkel bijgelapt als het slecht gaat. Dat het slecht gaat is een gevolg van slecht management. Slecht management komt voort uit het gebrek aan kennis binnen de organisatie.

Momenteel zitten er in mijn ogen een paar bekwame vakmannen die elk dubbeltje nog een keer omdraaien en met de financiele ruimte het best mogelijke doen.

Stop je hier structureel geld in (al is het een paar ton per jaar) dan heb je extra ruimte voor weloverwogen investeringen. Investeringen die niet als een malle in de selectie gepompt moeten worden (zoals jaren geleden met de grote contracten werd gedaan) maar netjes worden gebruikt voor versterking.

Doe je dit een paar jaar lang, heb je naast een gezonde financiele bedrijfsvoering ook zekerheid voor verbetering. Promotie, lijfsbehoud en vervolgens klimmen op de ranglijst. Dat is de juiste volgorde.

Wat het belangrijkste is, is dat het verdienmodel er nu staat. Met weinig middelen waarde creeeren binnen de selectie en daar op het juiste moment van profiteren. Waardecreatie is het verdienmodel van een voetbalclub, iets waar NAC tientallen jaren voor nodig heeft gehad om te beseffen.

Laten we nu voortbouwen naar een mooie toekomst. Maar goed, het blijft NAC he....

3    
Scheppioni

Dat zielige armhem 🤔 jammer dat er bij ons NAC nou niet ene keer wat fatsoenlijk beleid is !?! Dat zou wa zijn ......

5    
Sjef de gevulde koek

Dit lijstje doet mij alleen maar veel pijn. Je word weer eens even met je neus op de feiten gedrukt wat voor mega wanbeleid hier is gevoerd en momenteel nog steeds gaande is. Beste spelers gaan weer vertrekken het blijft dwijlen met de kraan open. Maar ooit zegt alles in mij gaat het goedkomen. Wij worden een keer beloond 3,5 of 10 jaar we zullen er allemaal bij zijn!!!!!

2    
SjorsNAC

En nu maar hopen dat de opbrengst ook voor een deel in promotie waardige aankopen gestoken kan worden, dat hebben de supporters op zn minst verdient...

En inderdaad als je als dordrecht maar 100 kaarten verkoopt dan ziet het er heel slecht uit voor deze club.

En Fc hollywood, ook echt hopeloos damn!
Lijkt me echt zuur om zo een groot stadion te hebben maar nog niet eens voor de helft gevuld.

1    
1912

Zolang er geen goed beleid gemaakt gaat worden. Zal nac blijven wat het nu is. Een schommelclub tussen kkd en eredivisie. Als hier beleid gemaakt gaat worden kan deze club uitgroeien tot een subtopper. Mja.

Ligt het overigens aan mij of blijft dat getal van onze zusjes uit Tilburg al 2 weken op 7012 staan.
Zitten een aantal dramatische cijfers bij. Zeker ook van ere clubs

-1    
Heksenketel

Ik dacht eerst, valt me toch een beetje tegen. Maar als je dit lijstje dan ziet, dan word je inderdaad even stil. En dan ook nog te bedenken dat er 5300 gouden kaarten zijn verkocht!

3    
Buurman

Omdat de normale seizoenkaart in feite gewoon een kaart per wedstrijd met publiek is, is de neergang toch wat groter dan ik had verwacht. Die 5000 gouden kaarten is de echte harde kern, exclusief veel '60 plusser harde kerners' de er zonder Corona ook bij horen.
Die 5000 zitten er ook als NAC een paar jaar onder in de keuken speelt. Dat zijn de echte lelijke koppen die je altijd tegen komt bij NAC.
Mensen die denken dat NAC bij goed beleid en goede prestaties in de ere op 40.000 toeschouwers kan komen zitter er langs. De top van NAC ligt tussen de 20.000 en 25.000 toeschouwers en supporters. Dat is ook genoeg.

Als je bovenstaande lijst afzet tegen de sportieve ranglijst is het natuurlijk wel diep triest.
Positief dat onze TM ( in ieder geval bij mij ) aan vertrouwen heeft gewonnen. Maar we gaan het komend seizoen allemaal wel zien, want die promotie moet er wel komen, en zo ver is het nog lang niet.

Zorgpunt. Het blijkt uit onderzoek in duitsland dat thuis spelende ploegen zonder publiek meer verliezen dan winnen. NAC zonder publiek ? Dat wordt moeilijk. Laten we hopen dat Hyballa het tactisch antwoord weet.

1    
Jurgen

Netjes, als Cambuur de favoriet bij uitstek is valt me het aantal kaarten tegen, leeft het daar dan niet zo?

2    
de mol sukkel

Utrecht en Vitesse is echt om te janken zeg

Laad alle berichten na dit bericht in