Wij gaan niet opzij

Aberdeen wil verder met Leigh

DeWeesJr

Greg Leigh speelt dit seizoen op huurbasis bij Aberdeen. De linksachter speelt wekelijks 90 minuten bij de Schotse ploeg. Trainer Derek McInnes wil daarom ook graag Leigh definitief overnemen van NAC.

Afgelopen zomer maakte Greg Leigh de (tijdelijke) overstap naar Schotland. Daar maakte hij al snel indruk waardoor hij uitgroeide tot vaste basisspeler. De trainer zei dan ook deze week in de pers dat hij graag doorgaat met de linksachter.

Leigh vertrok wegens diverse redenen op huurbasis naar Aberdeen. In de deal was wel een optie tot koop afgedwongen door de Schotse club. De verwachting is dat deze optie binnen afzienbare tijd gelicht gaat worden. Helaas voor NAC staat het bedrag al vast voor de linksachter. De transfersom wordt niet bepaald aan de hand van de prestaties van de linksachter.

 

Bron:
B-Side Rats. The Press and Journal
Volgend bericht
Hans Verèl (66) overleden 13 reacties
Terug naar overzicht
37 Reacties
78   20  
Otjes

Laten we eerlijk zijn. Is te goed voor Nac al dachten velen daar anders over.

Vond het jammer dat tie weg ging. Is Noad en power, een kerel.

Succes daro, transfersom zal erg laag zijn.

10   2  
Pietjepils

Wilde ik ook.

32   31  
ome cor

Uit puur cynisme, omdat iedereen vond dat Greg er geen drol van kon galmde de support van de tribunes.
Terwijl de supporters nog stonden te lachen om hun grap werkte die aanmoedigingen Leigh als Red Bull: het gaf hem vleugels.

Een gemankeerde linksback, zo Johan Derksen zo iemand noemen die cult held werd.
Nu denk ik dat in het elftal van vorig jaar niemand kon groeien en goede spelers eerder gedowngrade werden dan dat ze elkaar beter konden maken. Greg zal heus wel zijn kwaliteiten hebben en het is super voor hem dat die er bij Aberdeen uitkomen tot tevredenheid van zijn trainer.

Bij NAC was hij voetballend altijd cult held gebleven en nooit held geworden om zijn kwaliteiten. Tel daar een privé issue bij op waardoor het vaste land van Europa sowieso nooit zijn ding zou worden en dan kun je hierin berusten.

Good luck Greg Leigh Leigh Leigh Leigh Leigh Leigh

15   5  
Henri

Sta ik er niet van te kijken. Een speler met de drive om te presteren. Ben benieuwd welk transferbedrag is uit onderhandeld. Tenslotte wil de TD een handelshuis van talenten maken en dan moet je wel zorgen dat er flink wat poen binnenkomt als de mogelijkheid van verkoop zich dan aan dient.

78   20  
Otjes

Laten we eerlijk zijn. Is te goed voor Nac al dachten velen daar anders over.

Vond het jammer dat tie weg ging. Is Noad en power, een kerel.

Succes daro, transfersom zal erg laag zijn.

22   9  
Windy City Rat

Tetecht besluit ... we stikken van de fantastische verdedigers. Elke week weer lastig om de juiste keuze te maken uit de overvloed die we hebben... pfffff moedeloos.

19   1  
Bruske

Het is hem gegund!

46   12  
Judge M.

Moest weg omdat we Mashart en Carolina ook nog hebben.. And the rest is history..

30   13  
Sjef de gevulde koek

Leigh Wilde zelf heel graag weg. Zoals al een paar keer gemeld hier op de site. Dusja hopelijk een paar ton en dan in de winterstop veldwijk heel snel ophalen in Rotterdam.

9   12  
steven73

@henri heb je het stuk gelezen ? er zal niet veel voor betaald gaan worden aangezien Leigh vanwege prive omstandigheden echt terug wilde. En NAC van te voren een transfersom hebben afgesproken. Zal in ieder geval meer zijn dan wat we van Rai Vloet hebben ontvangen. dus hulde voor TvdA

11   7  
Henri

@Steven73
Ik heb het goed gelezen, maar ik geloof dergelijke verhalen pas als ik ze uit de mond van de speler zelf hoor. Er worden her en der zogenaamde leugentjes om bestwil verteld. Daar is NAC geen uitzondering op. Is altijd een leuke dooddoener, persoonlijke omstandigheden.

22   72  
Los Pollos Hermanos

@otjes

Te goed voor NAC hahahaha. En je krijgt er nog 19 duimpjes voor omhoog ook. Echt lachwekkend.

Leigh kan er helemaal geen zak van. Aberdeen trouwens ook niet. Daar wint NAC nog van. Dat Aberdeen hem wil hebben zegt meer over het dramatische niveau van de Schotse competitie, dan over Leigh.

Blij dat die blinde draver weg is. Echt een waardeloze voetballer.

22   4  
Buurman

Ik vond ( en vind dat nog) Leigh vorig jaar de enige uit de verdediging die een ruim voldoende lange trap had en verdedigend en aanvallend redelijk kon koppen. Beter dan die anderen in de verdediging en dat zegt inderdaad veel over die anderen. Daarnaast had hij de drive naar voren en maakte per ongeluk enkele goals. Geen technisch hoogstaande speler maar terecht cult held. En voor de keuken goed genoeg. Maar goed hij wilde zelf weg. Heel toffe gast . Is een van de weinigen uit de selectie van vorig seizoen die zich niet hoeft te schamen. Geld voor Vloet zie je nooit meer. Ook met Kali zit van alles krom. Geen enkele keer in de wedstrijd selectie van Virton. Vrees dat NAC zijn salaris nog steeds moet ophoesten. En dat is veul geld.

17   22  
Tombola Breda

Sorry hoor, maar als je Leigh een te goede speler vindt voor NAC dan ben je af.

37   3  
[email protected]©

Een speler transfervrij halen en na een seizoen een paar ton voor hem krijgen. Dat is voor een club als NAC toch fantastisch?

14   3  
Ivo

Prima, hij heeft een doorlopend contract maar gaat waarschijnlijk toch niet meer voor NAC spelen.

Er valt wat salarisbudget vrij en er komt wat extra transfergeld binnen. Dat moet genoeg zijn voor een redelijke spelverdeler op het middenveld. Dat heeft echt topprioriteit voor de 2e seizoenshelft.

13   15  
ome cor

Duidelijk dat sommige mensen hier een beetje dom roeptoeteren.

Leigh moest niet weg omdat wij Carolina en Mashartje hadden, maar die jongen stikte van de heimwee.

En hij kon echt niet zo heel goed voetballen . Als je dat met droge ogen durft te beweren, ja dan snap ik de kritische houding en het commentaar dat we dit jaar weer geen cl spelen.

17   6  
Maarten

Hadden we hem nog maar. Enorm vreemd dat hij hier negatieve reacties krijgt. Als iemand NOAD had dan was hij 't wel. Laten we over voetballende vermogen hebben zeg, pffff. Alsof we nu struikelen over de Lokhoffs, Garcias en de Angelinos. Laat me niet lachen zeg.

2   7  
Badeend

@Ivo
Helaas zal de overgang van Leigh pas na die tweede seizoenshelft beklonken worden, dus daar gaan we in januari weinig van merken.

Deze man kon écht niet voetballen vorig seizoen. Dekte dramatisch én aan de verkeerde kant, en raakte 8 van de 10 ballen verkeerd. Dat zal best aan heimwee gelegen hebben, en in de selectie van vorig seizoen had zelfs Messi waarschijnlijk niet gepresteerd. Bottom line is dat Leigh absoluut geen versterking was voor NAC. Dat hij het nu aardig doet in de Schotse competitie, zegt niet zo heel veel - op basis van wat hij vorig seizoen liet zien, is het 100% terecht dat hij weg moest. Of hij dat ook nog wilde, is niet eens relevant.

Het schijnt een heel aardige gast te zijn (ik ken hem niet) en dat lijkt me ook wel. Hij werkte inderdaad harder dan een hoop van zijn collega's vorig seizoen - op basis van die twee dingen is "succes" hem dan ook absoluut gegund.

Interessant hierboven nog de vraag over Kali - dat was al een heel rare transfer, in de sfeer van Vloet/Chiasso, maar het lijkt erop dat de onderste steen daarvan nog niet boven is. Leren we het dan nooit?

8   4  
Nachoreca1

Nou ome cor...1 ding is wel zeker; hij zou nu opvallen tussen hetgeen we nu hebben...dat is van nog minder niveau namelijk. En dat is een hele hele trieste maar realistische constatering. Jong Ajax thuis gaan we ook de teil in en dan zal Ruud brood wel onderwerp van gesprek gaan worden...kortom als we in de winterstop geen echte kwaliteit halen soort het seizoen als een nachtkaars uit.

10   0  
Quinn

Leigh is niet de beste voetballer ooit, maar wel een met NOAD. Is best snel en sterk, pikt af en toe een goal mee, zou prima in het huidige elftal passen.

Heimwee lijkt me sterk, hij komt uit de omg Manchester. Aberdeen ligt in Schotland zo'n 500-600 km verderop. Hij draait daar leuk mee, ik snap dat hij wil blijven. Daar doe je niks aan, paar centjes pakken en spenderen aan versterkingen.

4   2  
J.d. BSIDE

Het is typerend dat heel wat spelers, die vorig jaar niet presteerden bij NAC, dat nu wel doen bij hun nieuwe club.....

2   0  
Pizzabakker

Heimwee lijkt me ook sterk. Dat je terug naar je eiland wil snap ik nog wel, maar dan zou je toch verwachten dat hij bij een club in de omgeving van Manchester zou willen spelen.
Leigh speelde gewoon naar zijn vermogen vorig seizoen. Niet geweldig, maar zeker ook niet zo slecht als sommigen hier beweren. Had in de huidige selectie prima meegekund.

4   1  
drsMarcellus

Zomaar een rare gedachtekronkel van mij maar zou het niet zo kunnen zijn dat Leigh weg moest in verband met de naderende Brexit? Aangezien hij een Engels paspoort heeft en Engeland dan niet meer binnen de EU valt zou hij een buiten EU salaris moeten gaan vangen van NAC.....

3   1  
Ivo

@drsmarcellus
En Josh Bohui dan? Die hebben ze onlangs nog vastgelegd.
Dat zou betekenen dat iedere EU-club hun Britse spelers zou verkopen. Daar is echt geen sprake van.

2   0  
drsMarcellus

@ivo

Ik vroeg het me alleen af, zoveel verstand heb ik er ook niet van ;-)

4   14  
joop

MOOI DAT HIJ HET ZO GOED DOET JAMMER DAT WIJ EEN BACK PROBLEEM HEBBEN EN JAMMER DAT WE NIET DE VOLLE MEP KUNNEN VRAGEN SLECHT GEREGELD DEZE JONGEN HAD IK GRAAG TERUG GEZIEN WANT ZOIEMAND MISSEN WIJ EEN JONGEN DIE IEDERE WEDSRIJD ER VOL VOOR GAAT JAMMER

9   1  
T5t

JOOP,

Je capslock is kapot.

6   0  
Habe

Fysieke speler die vorig jaar ook een paar goede voorzetten heeft afgeleverd. Verder had hij dit siezoen denk ik 5-10 gescoord uit corners en vrije trappen, dus had van mij best erbij mogen blijven. Beter dan wat we nu hebben . . .

2   5  
Beest

J.d bside .


Wat een gezwets.

Koch staat te schutteren in België.
Kali nog geen wedstrijd gespeeld .
Kastaneer speelt heel weinig.

De rest speelt bij Helmond, Almere of andere nietszeggende clubs.

5   0  
GB

Grappig, nog steeds velen hier die goed kunnen voetballen koppelen aan goed presteren. Niets is minder waar. Een speler die matig kan voetballen maar wel drive toont, tegenstanders kan opjagen en uit het spel kan halen is 3x meer waard dan een speler die goed (in potentie) kan voetballen maar te lam is om dat ook altijd te doen. Kortom je hebt meer aan 4 Leighs die drive en power tonen dan de grillige Filipović en Ilic, zeker als ze ook het publiek kunnen opzwepen. Grootste probleem, dat was het ook vorig seizoen, is dat er geen knokploeg staat, er moet gestreden worden en men moet bereid zijn elkaars mindere momenten op te vangen. Er ontbreekt de bekende over mn lijk mentaliteit. En zolang dat niet komt is de voetbalkwaliteit echt ver ondergeschikt.

U zijt gegroet!

5   0  
Carnavalsclubliefhebber

@beest

Gezwets??
Wat is er de laaste maanden allemaal voor gezwets uit je onzinvingers getikt.
Stokkers ging met gemak 20 doelpunten maken.
Whoehahaha mafketel

5   0  
Pizzabakker

@ Beest

Jij bedoelt die nietszeggende club uit Almere, waar we net van verloren hebben?

1   0  
Vergane Glorie

Laat ik het dan toch maar een keer proberen.........
Je hoeft niet over te lopen van talent of talentvol te zijn om toch goed te kunnen presteren. Als je samen maar een team vormt.
We hebben het altijd over NOAD. Maar dat is juist wat er ontbreekt. Wat we hebben is een onevenwichtige selectie, te onervaren en daar moeten we het echt mee doen. We zullen zien hoe Jong Ajax gaat spelen tegen ons NAC. Gezien de trainer daar denk ik tot het uiterste en dan zijn we zomaar een matige middenmoter in de KKD.
Als we de NOAD/ mentaliteit hadden van de kruikjes zou het ons beter afgaan heb ik zo het vermoeden. Dat is ook geen wonderselectie maar toch/ helaas .....het is zo.

1   0  
Sp1

Als het slecht gaat vinden ze zelfs Leigh een topper... Deze gozer had alleen de juiste instelling... Laat aberdeen maar een tonnetje overmaken.

5   0  
Belgische Naccer

In het begin van het seizoen zag ik toch wel veel meer strijd dan vorig seizoen. Maar de laatste wedstrijden, zie ik geen strijd meer, laten ze de tegenstander weer gewoon weglopen, en gewoon aanleggen om te schieten....Kortom hetzelfde euvel als vorig seizoen.

Hoe kan dit toch? Komt het door de vele wisselingen van Brood?

Wat is er met de 2 Ilic-en aan de hand? Die zijn geen haar beter dan de rest momenteel...dat is toch slecht...die zouden een miljoen per stuk waard zijn....het lijkt er op dat iedere speler die bij NAC komt, al snel "verlamd" raakt en niet tot zijn normale niveau komt. Dogan schopte er vorig jaar bij Top Oss ook de ene na de andere goal in, en bij NAC is het weer niks....en die K*TMühren dan....vorig jaar alleen maar verstoppertjes-voetbal en eist hij iedere bal op...echt ZUM KOTZEN!

Ik hoop dat de ommekeer snel komt en het vertrouwen terug komt. Ik hoop ook dat Brood weer tot zijn positieven komt en gewoon eens met een vaste 11 begint. Je hoeft in deze competitie jezelf echt niet te gaan aanpassen aan de tegenstander. Gewoon compact spelen, en niets weggeven. Dat deden ze in het begin goed. En dan op de counter levensgevaarlijk zijn, met filipovic, dogan, boussaid, Ilic etc. De laatste wedstrijden is het gatenkaas. Waarschijnlijk door de vele wissels. De vastigheid is eruit. Ik zou achterin gewoon met anholt, Riera, Noblejas en zwakke schakel Mashart blijven spelen. Als Monsalve terug komt kan Noblejas op de plek van Mashart. Het middenveld blijft licht met de 2 Ilic-en en Verschueren. Maar dit was vooraf bekend. Dit zal gerepareerd moeten worden in de winterstop.

Bij de eerste 2 eindigen gaat niet meer lukken. Daar is het te wisselvallig voor. Het is hopen op 1 of 2 echte versterkingen in de winterstop. 1 op het middenveld en 1 voorin en hopen dat Monsalve snel terug is. En dan maar via de Na-competitie. Als er niks gebeurd, word je 6e of 7e en speel je voor spek en bonen mee in de Na-competitie. Brood zal het moeten doen. Als hij nog 2x verliest is hij EXIT. Zo gaat dat in Breda...

2   1  
Sanseveria

Leigh was niet in zijn element op het europese vasteland, dat liet hij zelf al in interviews doorschemeren. Maar NAC heeft hem vooral ook laten gaan omdat afgelopen zomer de kans op een no-deal Brexit nog erg groot was. Het VK weet nog steeds niet hoe hun toekomstige relatie met de EU zal worden, maar wat ze vooralsnog niet willen is lid worden van de Europese Economische Ruimte, de EER. Vergeet dus nu even het EU verhaal, hier komt de UEFA regelgeving om de hoek kijken. Alleen spelers uit EER lidstaten mogen vrij spelen in Nederland. Voor alle anderen, en dus ook Leigh was er afgelopen zomer formeel nog niks geregeld tussen UEFA, EU en het VK. NAC wilde dat risico gewoon niet lopen en heeft Leigh verhuurd. Overigens loopt zijn contract nog even door, dus de afgesproken 'fixed' afkoopsom zal minimaal het resterende salaris zijn. Ga uit van een paar ton.

Het hele Nederlandse voetbal is inmiddels alert op het onder contract hebben van Engelse spelers. In de hele Eredivisie spelen er nog maar zes, allemaal hetzij gehuurd of slechts nog een contract tot eind van dit seizoen. 1 uitzondering: Max Clark bij Vitesse, maar dat is nou net een club die zijn eventuele non-EU salaris van minimaal 4 ton nog wel kan ophoesten.

Bijzonder echter is dat wij zelf óók nog een Britse speler hebben rondlopen: Bohui. En die heeft zelfs een contract van 2 jaar met nog 2 jaar in optie. Wil NAC voor hem dan ineens wel dat risico lopen? Nee hoor. Bohui wordt gezien als een groot talent, kon in januari nog een vierjarige verbintenis tekenen bij Man U en had naar verluid ook aanbiedingen van Monaco en Barca op zak. De enige reden dat Bohui bij ons zit, is omdat Manchester City hem graag wegsnoepte van hun aartsrivaal in de stad. Er ligt vermoedelijk een deal tussen Bohui en City en in de tussentijd mag hij minuten maken bij NAC. Het is te hopen dat hij snel fit is en laat zien waarom al die grote jongens op hem aasden...

1   0  
Bogdanovic

@BelgischeNaccer
Het verhaal Muhren is er een die door de jaren heen standaard is geworden vanwege het beleid bij NAC. Muhren kwam en raakte geblesseerd na de 1ste week. Hij moest geopereerd worden. Dit zou betekenen dat hij net gehaald was en niet meer ingezet kon worden voor rest van het seizoen. NAC wilde dit niet. Dus Muhren werd met geblesseerd en met grote tegenzin opgesteld of in gebracht. Aan het einde van vorig seizoen geopereerd en hersteld. Het is een veel terugkomend voorval dat spelers bij NAC nog geen pepernoot raken en ergens anders opbloeien of hun vorm hervinden. Ooit was dat juist andersom en vonden spelers bij NAC hun vorm terug.

Laad alle berichten na dit bericht in