Wij gaan niet opzij

Verbruggen: "Dit is zo’n mooie ervaring"

Eddy W

Bart Verbruggen kwam gisteravond wederom niet in actie tijdens de FIFA U-17 World Cup. In de kwartfinale tegen Paraguay zag Verbruggen vanaf de bank dat zijn ploeg met 4-1 won. Behalve Verbruggen zat ook Tein Troost op de bank, de keeper maakte in 2018 de overstap van NAC naar Feyenoord.

Verbruggen ontwikkelt zich goed, de keeper maakte in 2014 de overstap van amateurvereniging WDS’19 naar NAC en behoort nu tot een van de grootste talenten van zijn leeftijd. Begin oktober maakte Verbruggen zijn debuut voor Oranje onder 18 en nu is hij mee tijdens een jeugd WK in Brazilië. "Het is echt bizar, ik ben er heel erg blij mee. Het echt realiseren komt later wel. Dit is zo’n mooie ervaring. Brazilië is echt een voetballand, ze zijn hier echt voetbalgek. Soms komen er kleine kinderen kijken bij de training en als je door de stad loopt, roepen mensen je na. Ze verwachten wel veel van ons. We zijn ook in een favela geweest, dat was echt bijzonder. Een soort reality check. Die kinderen hebben heel weinig. Een paar voetbalschoenen en een tenue, maar ze voetballen daar gewoon. Ze zijn zo blij. Ze zijn dankbaar en blij met de kleinste dingen. Dat is mooi om te zien en dat bezoek is iets wat ik nooit zal vergeten."

Verbruggen heeft, ondanks dat hij nog geen minuten heeft mogen maken, een hoop geleerd tijdens het toernooi. "Je wordt echt volwassener door zo’n toernooi. Als mens en als voetballer. Er zijn veel dingen die ik uiteindelijk meeneem. Het delen van kennis met deze jongens en staf, maar ook de kleine details zoals bijvoorbeeld hoe het voetbal hier wordt beleefd. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk ook dat ik die medaille meeneem in mijn koffer." Iets wat volgens de keeper zeker haalbaar is. "Wij hebben een fantastische ploeg. Als wij gaan draaien en ons niveau halen, dan wil ik nog wel eens zien hoe ver we kunnen komen."

Bron:
B-Side Rats, NAC, FIFA
Volgend bericht
Aberdeen wil verder met Leigh 37 reacties
4 Reacties
24   2  
Overal

Ik heb het gevoel dat we over een aantal jaren echt een paar leuke spelers in het eerste vanuit de jeugd gaan krijgen.

Wat dat betreft zijn we goed bezig, alleen daar hebben we dit jaar nog verrekte weinig aan haha

24   2  
Overal

Ik heb het gevoel dat we over een aantal jaren echt een paar leuke spelers in het eerste vanuit de jeugd gaan krijgen.

Wat dat betreft zijn we goed bezig, alleen daar hebben we dit jaar nog verrekte weinig aan haha

5   1  
The Cosmic Gate

@OVERAL : het is the hopen dat ze dan nog bij NAC zijn, met beetje pech kapen de grote clubs ze allemaal weg :(

6   1  
Thommasson

@Overal

Die jongen gaat waarschijnlijk niet doorstromen naar NAC 1. Zal wel weggekaapt worden door bijv de traditionele top 3. Laatst heeft hij een contract getekend voor 3 jaar dacht ik. Goed gedaan! Alleen zeker geen garantie dat hij NAC 1 gaat halen. Mogelijk houden wij aan deze speler 2 a 3 ton aan over.

6   1  
Da Huge

Yowww. GeleerT?

<taalnazi mode off>

Laad alle berichten na dit bericht in