Wij gaan niet opzij

Adiléhou met Benin niet naar WK

Benn076

Vandaag speelde onze Moïse Adiléhou met Benin in de tweede ronde van de WK Kwalificatie tegen de Democratische Republiek Congo. De wedstrijd moest gewonnen worden door Benin om door te gaan naar de volgende en laatste ronde van de kwalificatie. Helaas verloren de eekhoorns wedstrijd met 2-0 in het Pentecost Martyrs Stadium in Kinshasa.

Moise speelde deze wedstrijd 90 minuten en eindigt met Benin op de tweede plek in de poule met slechts één punt verschil op de koploper DR Congo. De eerdere ontmoeting met Congo werd een 1-1 gelijkspel. 

Wie de samenvatting nog eens wil zien, kan hier terecht.  

Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
30   4  
Moppernac

Lamington@

Met dat nieuws wat jij in gedachten hebt hoef je hier ook niet te melden. Het is al tragisch genoeg.
Ik wens de familie en iedereen heel veel sterkte toe.

4   5  
Gjoewie

Wat er nu precies gebeurt bij de strafschop is me na vijf keer terugkijken nog steeds niet duidelijk. Was dat trouwens Adiléhou die de strafschop veroorzaakte? Misschien kunnen we het hem nog eens vragen. Het is wel duidelijk dat ze in Benin nog niet veel kaas hebben gegeten van positiespel. Bij die tweede goal staat de spits van Congo wel erg vrij. Nog net zo erg als Demi Blind bij Oranje, maar toch.

19   5  
Moppernac

Mooi, anders had hij in de maanden van November en December 2022 niet beschikbaar geweest voor NAC en nu wel.
Want ik geloof niet dat de KKD stil ligt tijdens de WK in Qatar en ik geloof ook niet dat NAC in 2022/23 al in de eredivisie spelen.

43   21  
Tip

Jammer voor onze Moise. Ik vind dat we een leuke speler aan hem hebben. En er valt bij die gast m.i. nog meer uit te halen want tactisch kan hij nog leren. Ook een speler die je in de laatste 20 minuten in de spits kunt zetten , zijn fysiek is perfect , en dan met een heel stadion achter hem. Door dit soort zaken is NAC een geweldig leuke club geworden. Moise kun je in de ere best gebruiken. In een goed elftal krijgt hij het gemakkelijker.

10   23  
den hulk

wanneer krijgen we het nieuwe nac dus manders weg geldschieters en veel spelers wegdoen

9   24  
Badeend

Tja. Deze jongen kan er niet bijster veel van, maar dat hoeft in de KKD ook niet. En het is heel grappig om weer eens iemand naar voren te schreeuwen die er niks van kan (was bij Leigh ook zo'n succes) maar een echte cultheld zal het niet worden en als club kom je er geen meter verder mee.

Wel jammer natuurlijk dat ze het wk niet halen maar tegen die tijd is hij al wel weg bij NAC hoor, wees daar maar niet bang voor.

10   9  
Tip

@Badeend. Ik herinner me dat je zo ook Malone afschreef….

15   3  
Belgische Naccer

Gooi hem maar in de spits, nu Bilate waarschijnlijk niet meer terug komt. We missen stootkracht voorin. En Adilehou is fysiek de sterkste van heel onze selectie.

18   8  
Badeend

Tip, goed onthouden. Malone heeft vorig jaar héél slecht gespeeld en bakte er heel weinig van. Daarnaast moest er door Steijn een plek voor hem in het elftal gemaakt worden, elke wedstrijd weer, waardoor bijvoorbeeld een Riera is weggepest, wat een meer dan prima centrale verdediger voor NAC was.

Malone was dat absoluut niet en is het eigenlijk nog steeds niet, we komen goed weg dat we dus op dit niveau spelen want je hoeft er ook gewoon niet veel van te kunnen. Met een totaal falende CV en wat geluk kun je bijvoorbeeld gewoon met 0-3 van Excelsior winnen.

Maar goed, ik snap je wel hoor. En Malone heeft dit seizoen ook echt wel zijn waarde. Blijft géén CV maar te traag voor het middenveld, dus mochten we ooit verder komen, dan zal er toch iemand anders op moeten staan.

Dat gaat Adilehou niet zijn. Die heeft het inzicht niet, alleen de fysiek. En zoals gezegd - dat kon voor nu wel eens voldoende zijn.

Wat ik niet snap is dat er mensen zijn die iemand als Adilehou de hemel in prijzen, Malone alleen maar veren in zijn reet stoppen, geniet van het "Leigh Leigh Leigh" maar vervolgens Sydney van Hooijdonk rancuneus en kleinzielig bij de enkels afzagen. Dat vind ik oprecht raar. Maar goed, dat zal wel verantwoord worden met argumenten als "het belang van NAC", "papa is een splijtzwam", "Pierre ging ook ooit naar Feyenoord, de judas!" en "wij kunnen zelf denken".

Het ging hier over Adilehou. Ik ben benieuwd waar die volgend jaar speelt.

12   10  
Nico

GAAT DE OVERNAME NOG WEL DOOR?

3   12  
F1

Vrijdag avond net als de graafschap masaaal na stadion hadden ze een scherm hangen !!!

5   0  
Chris W.M.

@Moppernac

Geloof niet dat ze Adilehou zijn aflopende contract gaan verlengen. Dus dat probleem hadden we sowieso niet gehad.

4   8  
Ed Ziektewet

Overname is bijna rond mensen!
Vandaag of morgen wordt het wereldkundig gemaakt.

0   10  
F1

Natuurlijk duimpjes na beneden , makke schapen zijn we geworden . Alles word afgenomen en iedereen laat het toe !!! Wil je weer 6 maanden zonder publiek !

6   0  
JimGoose

Wisselfout bij DRC lees ik op VI...
Goed mogelijk dat Benin toch een ronde verder gaat.

0   35  
Lamington

Is er een keer iets noemenswaardigs als ex-NAC nieuws, wordt het stilgezwegen..

30   4  
Moppernac

Lamington@

Met dat nieuws wat jij in gedachten hebt hoef je hier ook niet te melden. Het is al tragisch genoeg.
Ik wens de familie en iedereen heel veel sterkte toe.

Laad alle berichten na dit bericht in