Wij gaan niet opzij

Veel clubs in KKD voor verplaatsen wedstrijden

Benn076

Afgelopen dagen komt er vanuit steeds meer clubs de roep om wedstrijden die zonder publiek gespeeld dienen te worden uit te stellen. NAC was de eerste club die aangaf te allen tijden te willen spelen voor publiek en zich hiervoor hard te maken bij de bond. Hierna volgde diverse andere clubs uit de KKD en Eredivisie.

Op de Twitter accounts en websites van Cambuur, MVV, FC Den Bosch, VVV-Venlo, Almere City, FC Emmen, Excelsior, De Graafschap, Roda JC en ADO Den Haag valt te lezen dat deze clubs graag de wedstrijden uitstellen tot er weer met publiek gespeeld kan worden.

ADO Den Haag had graag het duel van vandaag tegen VVV al willen verplaatsen in verband met de maatregelen. De KNVB heeft echter besloten dat deze wedstrijd gespeeld zal moeten worden. ADO-VVV is daarmee het eerste duel zonder publiek. De club geeft aan ook voorstander te zijn van het verplaatsen van de komende duels.

MVV speelt morgen thuis tegen Den Bosch en heeft inclusief de inhaalwedstrijd tegen Roda maar liefst vier thuiswedstrijden in de komende periode staan. Door het ontbreken van een mogelijk thuisvoordeel  worden de Limburgers het hardst geraakt van alle clubs in onze competitie.

FC Volendam legt zich in een bericht op de eigen website bij het besluit neer. Evenals Telstar, Top Oss en FC Dordrecht communiceren zij op dit moment niets over het inzetten op verplaatsten van de komende wedstrijden.

Waar het nieuws over de maatregelen nog niet binnengekomen lijkt te zijn is Helmond. Op zowel de website als het Twitter account van Helmond Sport wordt met geen woord gerept over de wedstrijden zonder publiek.

Na de 5-1 overwinning van vanmiddag op Dordrecht tweet FC Eindhoven het volgende ‘Volgende week vrijdag staat voor onze Blauw-Witten het uitduel tegen VVV-Venlo op het programma, helaas zonder publiek. Het duel in Limburg begint om 20.00 uur’

Maandag volgt een gesprek tussen de clubs en de KNVB en zal een besluit worden genomen over het al dan niet verplaatsen van de komende wedstrijden.

Bron:
B-Side Rats
18 Reacties
53   4  
NAC FAN

Zonder supporters geen voetbal💛🖤

18   17  
Nonkel Frans

Chaos dus.
Onze overheid kan beter in de zomer haar Corona scenarios bespreken en klaarleggen zodat een KNVB en de clubs voorbereid zijn en wanneer nodig, kunnen schakelen zonder teveel gedoe en discussie.
De competitie opschuiven richting zomer - tot en met juni is sowieso een overweging. Virussen zijn immers altijd het heftigst in de herfst/ winter. Das niks nieuws.

53   4  
NAC FAN

Zonder supporters geen voetbal💛🖤

9   41  
Monir

Depla aangeklaagd... het tegendraadse van de gemiddelde nac-suppprter zit in groot gedeelte van Breda. Hup nac hup breda hup horeca hup bier. Alles open #trots

40   10  
076

Blijkt dus dat OMT spelen zonder publiek NIET geadviseerd heeft. Alleen binnenlands reizen beperken (uitpubliek?).
Dus dit hebben Ferd Grapperhaus en Paultje Media er toch maar mooi doorheen weten te drukken.

11   13  
Tip

Voetbal zonder publiek is niks. En NAC zonder publiek is helemaal niks. Ik ben er van overtuigd dat het NAC flink punten kost als het stadion meerdere wedstrijden leeg is. Een heftig meelevend stadion zit in de roots van de club. Dus ik begrijp NAC volkomen dat ze willen uitstellen. Maar wat als de periode zonder publiek wordt verlengd ? Dan krijg je zonder publiek ook nog een overvol programma. Of volle stadions geen besmettingen opleveren kan ik gezien de ambiance maar moeilijk geloven. Dicht op elkaar, hard roepen, schreeuwen, bier morsen en gooien, met veul supporters voor de bierkraam etc. Je zit in een voetbalstadion niet netjes op 1,5 meter zoals in de kerk of zo. Kortom ik weet echt niet wat het beste en wat verstandig is. Ander punt, je vangt over de overname inmiddels toch wisselende verhalen op. Als die overname fout loopt wordt het een heel donkere winter vrees ik. Maar goed de officiële boodschap vanuit de aandeelhouders was dat de kans bestaat dat het voor de jaarwisseling is geregeld. Toch maar rustig afwachten.

33   18  
Ivo

HOE ZIT HET NU MET DE OVERNAME?

16   49  
Molenschot Loco

Beetje schijtziek over die lui die alsmaar roepen over de overname!!! Ga lekker naar de stationstraat en vraag het daar !

9   2  
RaraNAC

We kunnen wel met een vervroegde winterstop beginnen, maar wat als dit toch ineens weer twee maanden duurt?

35   4  
Breda

@ MOLENSCHOT

Jij denkt dat het nieuws met de trein komt?

30   7  
Otjes

De overname wordt denk volgende week aangekondigd. Maar dan breekt natuurlijk de pleuris uit want het namelijk nooit goed bij een aantal supporters met een hele grote mond…

Het zal me worst zijn. Buiten de overname moet er de komende 4 jaar 20 miljoen in minimaal. Nac naar de Ere, wie eigenaar is zal me aan mun reet roesten.

13   7  
Tip

Als je niet begrijpt dat de overname een positief keerpunt voor NAC moet worden in een spiraal die hoe dan ook steeds verder omlaag gaat dan zie je dus ook niet dat NAC zonder die overname geen toekomst meer heeft.

6   6  
Tip

@Otjes. Geheel met je eens en ik hoop dat je gelijk hebt dat het nieuws snel komt. Ik denk wel dat de onvrede bij de supporters minimaal is. Maar ik zou me daarin ook zomaar kunnen vergissen.

5   1  
Realist

Als je 100% garantie krijgt dat je na deze drie weken weer met publiek kan spelen zou ik zeggen, uitstellen! Anders gewoon zonder publiek want dan is het niet meer te overzien..

5   7  
Jaap

RAI Vloet aangehouden na dodelijk ongeval op A4. Mogelijk onder invloed van alcohol. Samen met andere persoon aangehouden. Achterop auto met gezin ingereden.
Bron: Telegraaf

4   29  
Fan uit Zevenbergen

Jaap !!!

Ze waren ook nog eens onder in Vloed ook

9   9  
Stan

Gewoon door voetballen, deden we vorig seizoen ook.

11   3  
NAC4ever

Penders presteert wel fantastisch! NAC in vergelijking met hen met deze selectie toch echt bedroevend zeg.

2   0  
Jeroen van de Meeberg

Het kost NAC punten om in een leeg stadion te spelen?? Onzin
Met een vol stadion verspelen we ook punten. Emmen 1-2, telstar 2-2
Over de uitwedstrijden zal ik het niet hebben.
Vorig seizoen zonder publiek (grotendeels) bijna gepromoveerd.

Laad alle berichten na dit bericht in