Wij gaan niet opzij

Agougil: "Niet bezig met tekenen op dit moment, eerlijk gezegd"

Das Phantom

Sabir Agougil heeft dit jaar zijn doorbraak beleefd bij NAC. De middenvelder is aardig aan de weg aan het timmeren en een basiskracht geworden na het vertrek van Thom Haye. Het contract van de speler loopt af, maar zeker dat hij blijft is het niet. "Ik ben op dit moment niet bezig met tekenen, eerlijk gezegd. Dat klinkt misschien raar, maar ik ben meer bezig met ontwikkelen", aldus Agougil in gesprek met Voetbalzone.

Agougil weet dat NAC met hem door wil, maar vertrouwen dat het een zekerheidje is dat hij blijft geeft hij niet met zijn antwoorden. "Natuurlijk toont NAC vertrouwen en dat waardeer ik ook, maar het kan alle kanten op. NAC is een mooie club, dus we zien het aan het einde van het seizoen wel." 

De middenvelder mocht bij NAC vorig seizoen al meedraaien in de voorbereiding, maar werd door trainer Maurice Steijn zonder uitleg teruggezet naar de Onder 21. Dat zorgde ervoor dat hij geen wedstrijden kon spelen door de toen geldende coronamaatregelen. En voor trainingen bij het eerste werd hij niet gevraagd, geeft hij aan. 

Het was pittig voor Agougil. "Waarom word ik niet gevraagd voor het eerste? Waarom krijg ik geen duidelijkheid van de club of van de trainers? Dat moest ik zelf in mijn hoofd oplossen", aldus de jeugdinternational van Marokko. Nu heeft hij zijn draai gevonden bij het eerste van NAC en krijgt hij de kans van Edwin de Graaf. "Ik heb goede dingen laten zien voor mijn gevoel. Natuurlijk kan ik aanvallend nog meer brengen, maar verdedigend sta ik mijn mannetje. Ik probeer zakelijk, vanuit mijn taak te blijven voetballen en hoop in de toekomst meer te brengen voor het team." 

In de rest van het interview vertelt Agougil nog over zijn broertje, die erst ook bij NAC speelde en nu voor Ajax uitkomt, zijn persoonlijke ontwikkeling en zijn tijd bij de jeugdelftallen van Marokko. Dat kun je allemaal hier lezen. 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
38 Reacties
72   7  
Mitchel

Simpel gevalletje bijtekenen en dus investeren in zijn ontwikkeling (dwz voor lief nemen dat hij nog niet altijd even stabiel speelt) of niet, en dan lekker banken

72   7  
Mitchel

Simpel gevalletje bijtekenen en dus investeren in zijn ontwikkeling (dwz voor lief nemen dat hij nog niet altijd even stabiel speelt) of niet, en dan lekker banken

34   4  
Ivo

Hij is één van de jongens die dit seizoen, door de bizarre omstandigheden waar NAC in verkeerd, door kan breken. Maar dan moet hij wel iedere wedstijd 100% blijven geven.

Hij zal het de resterende wedstrijden van het seizoen moeten laten zien. Ik vind hem soms nog te onzichtbaar. Zeker opbouwend en aanvallend. 781 speelminuten zonder assist of doelpunt, dat is te weinig rendement voor een middenvelder.

62   11  
Rolf

Man man man,verdedigend sta ik mijn mannetje.
Wedstrijden terug kijken Agougil.

17   2  
naxioma

Of hij bij NAC blijft zal afhangen van zijn eigen ontwikkeling en prestaties in de komende maanden, of NAC al dan niet promoveert en wie de nieuwe eigenaar wordt. Vraag is dan of hij -in die nieuwe situatie- goed genoeg voor NAC zal zijn of niet. Vanuit dat perspectief snap ik dat zowel Agougil als NAC nog even wachten met contractverlenging.

30   64  
Voorwaarts

Even een balletje opgooien, geen idee of het op de tribune past.

Zou een van onze gele doeken voor de bside nog snel half blauw gemaakt kunnen worden voor de wedstrijd? Qua steun aan Oekraïne.
Of de geel zwarte vlaggen inruilen voor geel onder op de tribune en blauw boven.

Weet niet of we uberhaupt een statement willen maken, maar lijkt me krachtig. Zag je ook met het poolse doek.

@BSR verwijderen als dit topic te politiek is. Heb alleen geen idee hoe ik anders contact krijg met de supporters

14   8  
Ome Cor

Ik zie het nog niet helemaal, maar hopelijk laat Agougil het heel snel zien.

48   15  
Sc@rface

@VOORWAARTS

Snap je beweegreden, maar sport en politiek moeten ten aller tijde gescheiden blijven. Als supporters/voetbalclub moet je geen politiek statement af willen leveren. Nooit!

Het Poolse doek was overigens om te eren en was zeker geen politiek statement.

31   3  
RaRa

We staan 9e in de KKD, werden helemaal zoek gespeeld door PSV. Zouden spelers wel eens enige zelfkritische realiteitszin hebben?!

31   4  
Voorwaarts

Ik snap dat het poolse doek om te eren was!
Nam dat er alleen maar bij als voorbeeld van de kracht dat zon doek heeft.

Maar het sentiment lijkt me redelijk duidelijk, niet doen.

16   6  
Tonn

@voorwaarts
De champignons league heeft een groter probleem aangezien Gazprom de hoofdsponsor is. Schalke heeft Gazprom, hoofdsponsor al de deur gewezen. Laat NAC erbuiten.

15   9  
Bredafun

Heeft ie al n keer meegespeeld dan?

18   3  
Da Pope

Ik hoop dat NAC erin slaagt hem langer vast te leggen. Agougil is er nog niet, maar het is wat mij betreft wel een jongen met potentie. Dat hij tegen PSV door de mand viel, vind ik niet erg. Dat hoort bij zijn ontwikkeling als jonge speler. Hij heeft op andere momenten (met name VVV sprong eruit) laten zien dat hij echt wel talent heeft.

Seuntjens zei het in de Matchcast al: het is voor NAC op dit moment niet eenvoudig een goed toekomstperspectief voor dit soort gasten te schetsen. Niemand weet wie de trainer komend seizoen is, of we een TD aangesteld hebben en wat de financiële mogelijkheden zullen zijn. Dat Agougil geen haast heeft, snap ik dan ook wel. Ik denk dat het voor NAC én hem goed is als hij langer blijft, maar ik heb begrip voor het feit dat hij straks zijn opties wil bekijken. Ik zou het alleen wel echt zonde vinden als hij vertrekt.

5   4  
RV

Goed dat jongens als Banzuzi en Agougil blijven.
NAC is nu het ideale platform voor deze spelers, als NAC bovenin meedraait en ook maar iets meer te besteden had dan stonden ze er waarschijnlijk net niet bij. Hoop dat ze dat dan ook beseffen en inzien dat een keuze naar een (Eredivisie) club bijvoorbeeld echt geen stap vooruit is, je kunt in de situatie van deze jongens geen betere springplank hebben dan NAC op dit moment.

6   24  
Beest

@voorwaarts

Buiten dat ik alle Russische soldaten die nu Oekraïne binnen lopen de dood gun heeft scarface wel gelijk.

En daarbij hebben die mensen niks aan steun van 19.000 mensen uit Breda. Aanvallen moeten we. Om te beginnen thuis vrijdag tegen Jong psv;);)

19   32  
Nonkel Frans

@Voorwaarts ik vind het ook een goed idee om stil te staan bij de oorlog in en rond Oekraine.
De laatste berichten zijn ernstig en er vallen nu reeds doden. Ondertussen wordt hier gewoon gevoetbald en carnaval gevierd.

Is het niet eenvoudig als het stadion en team 1 minuut stilte houdt.? 1 minuut als roep om vrede. Zoveel politieks is daar niet aan toch? Het voelt hartelozer om niets te doen.

Kunnen de lloco s en vak g en bside en supp vereniging dit niet voorstellen aan NAC bv. Of de spelers zelf?

19   8  
SjorsNac

Zou zeggen rij naar amsterdam of den haag en ga daar je steun betuigen, dat lijkt mij beter. NAC en voetbal moet niks met politiek te maken hebben!

12   2  
barbabapa

Hij is net zo min met tekenen bezig als meelopen met zijn vent. Kan vrij goed voetballen maar is momenteel wel onderdeel van het achilleshiel van NAC. Vink liet dit mooi zien in de voorbeschouwing tegen PSV. Daarna lieten de spelers het zelf zien in de wedstrijd.

8   16  
Nonkel Frans

Stel :

Je had vrijdagavond tegenover jong vitesse gestaan?
Stel je had 2 oekrainse jongens in je team?

Zou zo maar kunnen.
Gingen we dan ook over op de orde van de dag? #justasking

10   1  
fvf6

Ik hoop dat hij blijft om zich verder te ontwikkelen bij NAC , maar tusssen de regels door laat hij blijken dat hij ergens anders naar toe wil anders zou hij nu al wel getekend hebben.
Volgens mij is het een beetje naar zijn bol gestegen , want om eerlijk te zijn zal hij nog een lange weg moeten gaan om een zekerheidje te zijn bij ons NAC

5   0  
Voorwaarts

@nonkel

Ach de vraag mag gesteld worden, maar het ligt ook genuanceerd.

We kunnen niet zomaar een (politiek) statement in naam van de anderen op de bside gaan geven. Ik zou het ook niet fijn vinden als andere mensen dat voor mij bepalen.
Dus er zal zeker eerst een sterk draagvlak moeten zijn.

En ander carpoolen wij toch gewoon lekker naar den haag of amsterdam ;). Ik ga de benzinekosten in ieder geval niet zelf meer kunnen betalen.

12   0  
Janus

Ik wil geen azijnzeiker zijn, maar ik ben tot nu toe echt geen enkele wedstrijd tevreden over hem geweest. Volgens alle spelers van NAC heeft hij buitengewoon veel talent, maar ik zie het (vooralsnog) niet terug. Uiteraard wel een contract geven voor 2/3 jaar en dan kijken hoe hij zich ontwikkelt. Hopelijk zit ik er naast, maar ik krijg altijd een Azzagari gevoel bij deze jongen. Potentie zat, maar een vaste basisplaats en wekelijks presteren, dat dan weer niet tot nu toe.

27   4  
Fred1

Als er iemand pro Agougil is / was dan ben / was ik het wel maar weet niet meer wat ik er van moet denken.
Dat ventje had nu werkelijk alles wat je van een dynamische middenvelder mag verwachten.
Ken hem en zijn broertje als twee uitzonderlijke talenten.
Zijn eerste invalbeurt was er eentje om in te lijsten.
Maar wat er daarna met die jongen is gebeurt kan ik niet plaatsten.
Sacherijnige kop er op, lijkt altijd boos te zijn, verdedigt geen meter mee, laat iedereen uit zijn rug lopen, gaat kopduels uit de weg, doet vervelend tegen scheidsrechters kortom het lijkt of hij alles op 40% doet.
Het leuke bevlogen lachende ventje bij Internos ken ik totaal niet meer terug.
Het lijkt wel of hij een volwassene wil acteren met die houding en die baard , het past totaal niet bij hem.
Als je zijn broertje Oulalid pakt die het bij Ajax goed doet dan zie je nog steeds dat vrolijke joch terug.
Bij Sabir is dat voorbij, jammer en verkeerde keus.
Hij dicht zichzelf kwaliteiten toe die niet reëel zijn, kwaliteit zit niet alleen in de benen maar ook in houding en empathie.
Het zal de NAC cultuur wel zijn ik weet het ook niet maar heel de houding van Agougil op en naast het veld staat me tegen en ik weet héél goed wat hij wel kan en dat frustreert me.
Maar waarschijnlijk is het hem worst wat ik denk of welke supporter dan ook.

15   0  
maarten

Talenten worden te snel de hemel in geprezen. Ik ben vast een van de weinige die nog niet overtuigd is van zijn kwaliteiten.

11   2  
Sjef de gevulde koek

Nogmaals banzuzi is echt een talent de rest ook deze jongen ben ik wel zeker van dat ze de eredivisie niet gaan halen. Heeft mij ook nog geen 1 wedstrijd overtuigd dat ik iets zie van nou dat kan wat worden.

9   0  
Geelzwartwit

@Fred1

Dat is het verschil met NAC en een topclub

Bij Ajax moet je iedere dag de beste zijn en de beste willen zijn totdat je in de basiself staat en dan nog houdt het niet op. Ook dan ook al heb je onwijs veel talent als Tadic en destijds Zijech dan nog iedere dag bewijzen dat je een op en top prof bent.

Bij NAC vinden spelers trainer en oud spelers en media het al goed en bijzonder dat je je als NAC1 speler weet op te laden voor een potje tegen Jong AZ op een winderig bijveld.

Dat is hoe hoog de lat ligt hier.
En als je dan als jonge speler af en toe een wedstrijd aardig speelt heb je voor een seizoen credits en komt de dunk op tafel.

13   3  
Mc Guyver

Vindt net als Voorwaarts en Nonkel wel dat elke steunbetuiging aan Oekraiene wenselijk is in deze. Sport staat nooit helemaal los in oorlogsituatie snap niet waarom onze volleyballers vandaag nog vrolijk potje in Rusland spelen of voetbalwedstrijd in championsleuge. Dan dus meer waardering voir Max die zegt ik ga zo niet in Rusland racen dit jaar. Militairen hebben we niet meer dus kunnen we can deze stoute jongentjes alleen economisch raken en hun speelgoed afpakken.

6   32  
Cool Hand

Ga weg met je minuut stilte, Nonkel Frans. Wat heb ik daar een godsgruwelijke hekel aan. Ga anders naar Oekraïne en vecht mee of doe vrijwilligerswerk. Ik hoef niet te deugen.

22   1  
Nonkel Frans

Alsof die minuut in Breda helpt, ik begrijp je reactie @CoolHand.
Maar dan niemand laat deze ontwikkeling onberoerd toch? .
https://www.bndestem.nl/overige-sporten/oorlog-tussen-rusland-en-oekraine-heeft-ook-grote-gevolgen-voor-de-europese-sportwereld~a0dc55fd/

Misschien vind jij dat geen enkele aktie deugt of iets uithaalt. Tja daar zit wat in. Anderzijds waarom machteloos je mond houden?
De boel overlaten aan "onze" regeringsleiders die nu de messen moeten slijpen? Of alleen aan je zelf denken zoals gister in Arnhem? Bij Vitesse waren ze even bang dat de centen nav sancties op hun oligarch niet meer binnen zouden komen. Nee dat gedrag deugt?
Gaan we voor business as usual in de competitie? Je zult Vitesse supporter zijn. Of nu tegen Vitesse moeten spelen? Misschien krijgen ze in Arnhem het onmogelijke voor mekaar dat hun eigenaar de Russische Oligarch zich uitspreekt tegen Poetin. Zijn we er dan? Ik denk het niet. De lol is er nu wel even vanaf in onze landelijke competitie. (Nog iemand in voor buitenlandse overname by the way ? ).

Sport of politiek niet mogen of kunnen mengen? Lees de geschiedenis. Mensen zijn mensen in welk domein in welk land dan ook. Van wegkijken krijg je spijt. Gewone mensen wereldwijd leven met elkaar mee. Niemand wil oorlog. Machthebbers zijn een ander verhaal.
We mogen hier in Breda de voor ons gesneuvelde Polen op onze tribunes wel eren maar moeten nu stil zijn? Diezelfde Polen staan op uit hun graf als ze zien wat er nu gebeurd. Is een gezamelijke roep om vrede te veel gevraagd? Vroeger deden we dat in onze kerken maar ja die zijn leeg. De voetbaltempels zijn wel vol en op de tribunes zit genoeg menselijkheid bij elkaar toch?
Het is wachten op een oproep van KNVB FIFA en UEFA. (Nee die organisaties deugen ook niet want ze werken samen met de duvel en zijn oude moer. Dat weten we het is hypocriet).
Maar het gaat om protest tegen agressie en geweld van ons gewone mensen. . Er zijn Russen - mensen - die ook perplex staan. Ook die mogen gesteund en een signaal krijgen. In de hoop dat beelden uit Europa ( ongecensureerd) hen bereiken.
Als er landelijk en Europa breed op alle sporttribunes dit weekend stelling genomen wordt voor vrede, dan staan wij op en jij Cool Hand, jij ook. Of het wat uithaalt? Who knows, who cares? Who cares?
Wij draaien ons nog eens om in bed en vragen ons af wie deugt en niet deugt? Helpt dat?
Het antwoord op die vraag ligt op het poolse kerkhof of in de hand van de oorlogsvluchteling die hier morgen aan de deur staat. Zoals Sasha die dit weekend op de tribune ook liever zijn club in Kiev had aangemoedigd. Maar die nu ineens met zo velen in de kou aan de grens met Polen staat en zich afvraagt wie van zijn voetbalmaten er nog zullen zijn als hij terugkomt. Als hij ooit terug kan komen. Sasha is onderweg naar Breda. Daar waar men carnaval viert........

21   1  
Peter13

Nonkel Frans

Zonder centrale regie gaat een minuut stilte niet lukken. Maar toch bedankt dat je de oproep hebt gedaan.

En best triest dat er dan als reactie komt "Ga weg met je minuut stilte" en "Ik hoef niet te deugen". Deugen is tegenwoordig een scheldwerkwoord. Wat is er mis met je uitspreken tegen oorlog?

1   3  
Spongebob

@fred1

Wat betreft Sabir betreft, echt wel een met potentie maar ik denk dat hij onder goede begeleiding staan.
Daar schort het hem denk ik

Is het misschien niet iets voor jouw om hem te begeleiden ?

Iedereen veel plezier vanavond en geniet van je pilsje en de andere dagen carnaval

14   2  
Bas

Types die deugen als scheldwoord gebruiken zijn vaak dezelfde die met graagte bukken voor 'sterke leiders' (lees dictators) als Putin.

4   4  
Ivo

@Fred1

Normaal mogen dit soort jongens rijpen tussen betere en meer ervaren spelers. Die corrigeren hem ook op zijn gedrag. Ik heb het idee dat onze meer ervaren spelers momenteel hun handen vol hebben aan zichzelf. Olij en Malone richten zich op de verdediging, Seuntjens kan het fysiek steeds minder bijbenen en richt zich op de voorhoede, maar op het middenveld hebben we geen leiders meer.

16   1  
Den Hoge

Sport en politiek moeten ten alle tijden gescheiden blijven? Wat een onzin!

Rangers
Celtic
Lazio
Barcelona
Rayo vallecano
Olympiakos
Livorno
Sankt Pauli
Millwall

Ik sluit me verder volledig aan bij Nonkel Frans, maar goed het is anno 2022. We geven geen zak meer om een ander.

2   2  
die ne gast

Bijna elke jeugdspeler kent wel een terugval / mindere fase. En daarbij ben je ook afhankelijk van je mede-spelers. Het huidige NAC loopt niet over van kwaliteit, dan kan je ook niet verwachten dat een jeugdspeler wel op Champions League niveau gaat spelen en het hele team op sleeptouw neemt. Het gaat erom in hoeverre een jeugdspeler nog kan doorgroeien en verbeteren en dan zie ik bij Agougil meer potentie om door te ontwikkelen naar Eredivisie-niveau dan bijv. bij Azzagari.
Contractverlenging voor Agougil lijkt mij een begrijpelijke technische beslissing. Hopen dat Agougil ook inziet dat de speeltijd bij NAC goud waard is voor zijn ontwikkeling en hij bijtekent.

6   4  
Toontje

Weer zo"n amateur die het hoog in zijn bol heeft maar nog aan het begin staat en tot nu toe niks bijzonders heeft laten zien.
Tekent de waardeloze mentaliteit tegenwoordig van die gasten.
Ze denken dat ze kunnen ballen, maar ze kunnen het niet
Vroeger moest je echt je contract eerst verdienen

5   25  
Cool Hand

Laten zien aan anderen dat je deugt is zo makkelijk. Knielen tegen racisme? Jij deugt. Een minuut stilte houden? Jij deugt. Een minuut applaus? Jij deugt. Regenboogveters dragen? Jij deugt. De vraag is: deug je echt? Of wil je aan anderen laten zien dat je deugt? Anyway, allemaal bullshit, vanavond met 19.000 man (en vrouw, ik deug) naar NAC.

1   2  
Sc@rface

@ NONKEL FRANS

Ik kan je verhaal goed volgen en zeg ook zeker niet dat ik het met je oneens ben. Echter is het heel lastig om in een eenvoudige (eerst geopperde) uiting naar de buitenwereld de stelling die je inneemt duidelijk te maken.

Wat betekent het als je met een geel/blauwe vlag gaat zwaaien bij NAC:
1) Dat je meeleeft met de Oekraïners?
2) Dat je meeleeft met alle slachtoffers van deze zinloze oorlog?
3) Dat je pro-Oekraïne bent?
4) Dat je Poetin haat?
5) Dat je alle Russen haat?
6) Dat je eigenlijk in Waalwijk had moeten staan? (sorry)

Een simpel symbool kan zo veel betekenissen hebben. Voor de een geldt de tweede stelling, voor de ander 1 en 5, voor weer een ander 2 en 4.

Als we een statement zouden maken als supporter of voetbalclub dan zou dat in mijn ogen een (groot) spandoek zijn met "End this sensless war!" of een iets dergelijke kreet.

1   0  
Veerse naccer

Die wacht dus op een andere club

Laad alle berichten na dit bericht in