Wij gaan niet opzij

"Als City dit had voorgesteld zou er een volksopstand zijn losgebarsten"

Das Phantom

Leon Deckers, bekend van de Breda Loco's en Fanzine De Rat, is niet te spreken over het tijdelijk niet invullen van de RvC-zetel die een afgevaardigde van de supporters sinds 2011 mag bekleden. Dat zegt de NAC-supporter in gesprek met BN DeStem. "De ervaring leert dat wat je weggeeft, nooit meer terugkrijgt. Dit kunnen we niet toestaan", vindt hij.

Afgelopen weekend kwam de notulen naar buiten van het gesprek dat de Clubraad van NAC had gehad met Sebastian Verkuilen en Toon Gerbrands, die namens de nieuwe eigenaren de club opnieuw aan het opbouwen zijn. Daarin was te lezen dat de RvC-zetel voor de afgevaardigde van de supporters de komende anderhalf jaar niet wordt ingevuld en er dan een evaluatiemoment volgt. 

Het nieuws deed nogal wat stof opwaaien. De zetel is verworven na de actie Red NAC in 2011, toen supporters meer dan 360.000 euro ophaalden om samen met financiërs de club te redden. De zetel is bedoeld om vanuit het bestuur de gang van zaken te controleren en het belang van de spporters te vertegenwoordigen. 

Clubraad in Podcast 
Maandagavond schoof  Tjerk van Loenhout aan bij Een Tikkie naar het Zuiden om meer tekst en uitleg te geven over het besluit. Hij stelde nogmaals dat het slechts om een tijdelijke onderbreking gaat en de zetel wel blijft bestaan. Tevens vertelde hij dat het idee kwam uit de koker van Gerbrands. 

Deckers denkt dat Gerbrands het bij NAC probeert te doen zoals hij het bij PSV heeft ingevuld. Maar de supporters vindt de twee clubs teveel van elkaar verschillen. "NAC is kleiner, waardoor je makkelijker voet aan de grond krijgt. PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid. NAC bestaat bij de gratie van vrijwilligers." 

Volksopstand 
Gerbrands en Verkuilen zijn door de nieuwe eigenaren naar voren geschoven en dus spreekt Deckers hen aan. "Die deskundigen zeggen een topsportklimaat met topbestuurders na te streven. Daar passen geen supporters met emotie bij, dat is de boodschap die wordt verkocht." Maar dat vindt de presentator van #NACpraat te makkelijk, want volgens hem zit er juist bij supporters enorm veel dossierkennis. 

Deckers benoemt Van Mierlo en De Kort die tussen 2014 en 2019 allebei de zetel een tijd lang hebben gevuld. Zij werden allebei voorgedragen door de Clubraad en hebben goed werk geleverd, vindt hij. "De Kort was financieel onderlegd en mede dankzij hem ging NAC in die tijd zwarte cijfers schrijven. Van Mierlo heeft als jurist veel gedaan richting de KNVB. Met kundig en financieel onderlegde supporters heeft Van Mierlo de huur van het stadion omlaag gekregen", aldus Deckers. Hij vindt dat beide heren de taal van de supporters spraken. "Een plek binnen de rvc is geen beslissende stem. Wel is het voor supporters een belangrijke informatiepositie, zodat we weten of er een goede koers wordt gevaren."

Dat de zetel nu tijdelijk niet ingevuld lijkt te gaan worden, wil Deckers nietzo snel accepteren. Ook omdat hij denkt dat als dit door een andere partij, bijvoorbeeld City, was voorgesteld, iedereen op zijn achterste poten had gestaan. "Een complete volksopstand was dan losgebarsten in Breda", die hoop dat de Clubraad de woorden meeneemt in het overleg. "anders zullen we ons geluid op een andere manier bij Gerbrands en Verkuilen zien te krijgen." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
145 Reacties
359   55  
MickJ

Stop toch eens met dat Calimero gedrag
dacht je nu werkelijk dat Heer Gebrands
voor het ingaan van gesprekken aan een ieder ging vragen , wat wil jij en jij ?
Nee mensen het gaat hierom een nieuwe
weg inslaan een weg die AZ en PSV
geen windeieren heeft gelegd .
Een nieuwe algehele supporters orgaan
optuigen geen probleem uit verschillende gelederen dat wel , en gesprekspartner blijven oké .
Maar zeteltje opeisen kom op .

359   55  
MickJ

Stop toch eens met dat Calimero gedrag
dacht je nu werkelijk dat Heer Gebrands
voor het ingaan van gesprekken aan een ieder ging vragen , wat wil jij en jij ?
Nee mensen het gaat hierom een nieuwe
weg inslaan een weg die AZ en PSV
geen windeieren heeft gelegd .
Een nieuwe algehele supporters orgaan
optuigen geen probleem uit verschillende gelederen dat wel , en gesprekspartner blijven oké .
Maar zeteltje opeisen kom op .

132   9  
Soulfinger

ja, een kwestie van geven en nemen denk ik. De club wordt terug geschonken aan NAC en je verliest aan de andere kant een zetel. Je kan niet alles hebben, maar ik voel weer een hoop gezeik aankomen. Op één of andere manier slagen we er altijd in om reuring te veroorzaken, blijkbaar kunnen we niet zonder.

90   13  
Breda83

Het verschil is wel dat NAC nu overgenomen is door supporters en niet door een buitenstaander. Dus de intenties waarmee de club geleid gaat worden is altijd al in het voordeel van de club.

Vind het wel een lastige discussie hoor. Het vast willen blijven houden aan het stoeltje is ingegeven door wantrouwen, wat in de loop der jaren opgebouwd is, en wat de nieuwe eigenaren met hun acties de laatste maanden zeker niet hebben kunnen wegnemen. Alleen weten we niet wat er voor verdere afspraken en waarborgen er ingevoerd gaan worden, in de podcast van maandag gaf Tjerk aan dat daar nog over gesproken wordt. Geef je het stoeltje uit handen, dan weet je in ieder geval zeker dat je geen inzage hebt in álle besluiten die genomen worden en die mede de toekomst van de club gaan bepalen in de komende anderhalf jaar. Aan de andere kant; als 5 mensen van de RVC ja zeggen, en de afgevaardigde van de supporters nee, dan win je het ook niet.

147   8  
Black lung Wardaddy

Het is natuurlijk niet zo heel ingewikkeld: ten eerste, die zetel is er gewoon nog. Het evaluatiemoment zal niet zorgen dat die zetel ineens verdwijnt. Ten tweede, City heeft een track record en Gerbrands heeft een track record. Daarop zijn de verwachtingen gebaseerd. Ik heb veel vertrouwen in Gerbrands, ik heb (had) compleet geen vertrouwen in City.

Overigens stoort mij de volgende opmerking mij bovenmatig: "anders zullen we ons geluid op een andere manier bij Gerbrands en Verkuilen zien te krijgen." Deze houding is contraproductief, het bevat een bepaalde dreiging. Ook de bijdrage van Gerbrands en Verkuilen heeft een bepaalde grens. Zodra ze in deze sfeer moeten gaan werken zijn de facturen niet zaligmakend. Ik heb vertrouwen in de integriteit van de mannen, want zelf kunnen we er helemaal niks van, dat is inmiddels wel bewezen.

131   1  
Das Phantom (BSR)

Tot dusverre wil ik iedereen even bedanken voor de manier waarop er op gediscussieerd over dit onderwerp onder dit en het vorige topic. Inhoudelijk.

Dit is waar de comments op de site voor zijn bedoeld. Dank. :-)

107   8  
Jf

Dit is nou juist het probleem, als het niet zint dan dreigen met acties.
Ik snap daarom dat Gerbrands hiervoor kiest want dit soort figuren verstoren de rust om de organisatie goed weg te zetten.

Leon heeft veel tijd in NAC gestoken en met z'n tocht naar City mooie dingen gedaan maar ook hij is niet groter dan de club. Eerst schreeuwen om een club die zelfstandig is maar als ze aan de vele supportersstromingen komen weer dreigen met acties. Triest

19   4  
RaraNAC

Ik vind het ook een moeilijke discussie. We willen juist af van de vriendjespolitiek en weer wat zakelijker.
Ook nu zie je weer iedereen z’n mening ventileren, zo gaat het al 15 jaar mis.

Ik denk wel dat je de zetel moet invullen en als CR een soort verkiezing moet houden met kandidaten die zich beschikbaar stellen.
Van uitstel komt afstel en is de zetel voorgoed vergeven.

35   7  
Willem 4,5

Dacht al, duurt wel lang voor er weer reuring komt, we worden op onze wenken bediend, het was al een paar maanden 'rustig'.

155   16  
Livingthedream

Hier krijg ik toch een partij aambeien van hej. Meneer denkt weer dat hij een functie binnen NAC heeft door in de " wij" vorm te praten.

Laat ik voorop stellen dat ik hem en de andere actievoerders dankbaar ben voor hun inzet . Maar Leon is precies hetgene waar ze zelf altijd over lopen te praten. De stromingen binnen NAC

Leon Deckers is een stroming binnen NAC . Zint het here majesteit niet moet alles maar even veranderen en anders moeten we het niet pikken. Nee Leon. Je bent gewoon een normale supporter net als Pietje en Henk op de tribune. Je heb geen enkele functie of zeggenschap binnen NAC .

Dus stop met janken en laat mensen eens aan de club bouwen zonder continu maar je zin door te duwen.

73   2  
Geelzwartwit

Laat de professionals nou eens de club optuigen en de supporters ervoor zorgen dat het op de tribunes weer de beste sfeer in Nederland krijgt. Versterk je supportersgeledingen onderling en waar nodig communiceer je wat er vanuit alle en dan ook alle supporters gewenst wordt.
Als blijkt dat supportersinitiatieven en of wensen minder of niet serieus genomen worden kun je gewoon weer op het stoeltje plaatsnemen.
Ik lees nergens dat de klankbord functie van supporters vertegenwoordigers verdwijnt.

Bij alle ophef en kort door de bocht woorden nu krijg ik een heel sterk - ZUCHt daar gaan we weer.. - gevoel.

Sluit de rijen als supporters stel zelf 1 vertegenwoordiger aan die maandelijks vanuit alle supporters (raadpleeg de volledige achterban middels online polls eens wat vaker) met de directie of rvc communiceerd.

Ga nou eens op de stoel van de supporter zitten ipv op een bestuursstoel

45   3  
Den Tinus

De zetel is er toch nog.
Alleen word het allemaal anders ingevuld op dit moment.
Nac slaat een andere weg in om er zo naar te streven weer een echt betaald voetbalorganisatie te worden.
Laat Gerbrandts en de rest zijn werk doen.
Oordelen kunnen we later.

85   3  
Sanseveria

Ik zie dit als wat het is: de persoonlijke mening van Leon Deckers. Staat genoteerd bij deze.
Maar dan ook graag noteren dat Leon geen vertegenwoordiger is van de supporters. Om mij heen is niemand onder de indruk van de toegevoegde waarde van de CR binnen de RVC de afgelopen jaren. Ze stemden vrolijk mee met de anderen toen voor city gekozen moest worden. Dus anderhalf jaar kijken hoe de inbreng van de supporters anders gewaarborgd kan worden is een prima voorstel. Onze club is al veel te lang geremd in z'n sportieve ontwikkeling doordat iedereen en z'n moeder invloed probeert uit te oefenen op de besluitvorming. Laten wij ons aub vooral richten op onze kerntaak: de spelers op het veld optimaal ondersteunen, want daar laten we best wel wat steken vallen.

34   105  
Helsie

Leon is misschien een 'gewone supporter' (persoonlijk niet mee eens overigens, want mensen als Leon zijn een uithangbord voor de club), maar Gerbrands is 'een gewone adviseur'. Hij is niet de baas bij NAC en al helemaal niet over de supporters. Dus niet zo kruipen aub voor iemand die by nature een passant is.

61   2  
Henri

Nadat we van de gijzeling door Van Aalst en consorten zijn verlost blijkt dat autonoom handelen door daarvoor aangestelde cq aan te stellen personen nog steeds onmogelijk vanwege zichzelf overschattende aan NAC gelieerde partijen. Hierbij speelt in mijn ogen niet alleen de liefde voor de club, maar ook aanzien en ego een grote rol. Radioprogramma's, Twitter, vlogs, blogs deze heren hebben door de sociale media, in hun ogen, daad werkelijk aanzien en invloed gekregen binnen het voetbalbedrijf NAC Breda en willen dicht bij het vuur blijven zitten en alles bij het oude laten. Er kan een boek over geschreven worden. Ik wil het houden bij drie uitspraken:
Ton Gerbrands: "Wat heeft al die supportersinvloed de laatste 10 jaar gebracht?" Als eigenaren geen invloed willen waarom supporters dan wel?
Leon Deckers: PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid.
Ik denk dat het de hoogste tijd wordt dat NAC ook eens zakelijke en professioneel geleid gaat worden en dat alles zonder aanziens des persoons.
Komt dit niet voor elkaar of wordt het na het vertrek van Gerbrands door ondermijning snel afgebroken dan is het zoals velen hier op dit forum al regelmatig schrijven gewoon echt einde verhaal NAC. Simpel vanwege het feit bepaalde personen/geledingen zich belangrijker achten dan de club.

88   9  
Livingthedream

@helsie

Ieder zijn mening

Maar het feit is dat Gerbrands zowel AZ als PSV er financieel helemaal bovenop heeft gekregen en wat heeft Leon Deckers bereikt in het betaalde voetbal?

Ik sta toch echt liever achter iemand die topwerk heeft geleverd dan een gepassioneerde supporter die veel goede dingen heeft gedaan. Maar zichzelf wel tamelijk overschat nu

91   5  
Frietjemet

Met alle respect voor Leon, wat hij doet én gedaan heeft voor de club, maar dit is precies het soort supportersgedrag waarom NAC geen steek verder komt. Iedereen weet en kan het beter dan mensen met bewezen diensten in de wereld. Echt ongelofelijk en naar mijn mening bijzonder irritant.

Enfin, ik hoop dat deze mensen de tijd krijgen om de de club op te bouwen naar voorbeeld van AZ/PSV.

Hup NAC

57   3  
Ome Cor

De ene supporter is de andere niet.
De ene is actiever dan de ander kan of wil zijn, maar allemaal houden we van NAC en allemaal hebben we onze eigen mening en visie over dingen rondom de club.

Eén zetel voor een vertegenwoordiger namens ALLE supporters kan dus helemaal niet. Zie hoe oneens we het hier dagelijks zijn over van alles en nog wat rondom NAC.

Daarbij: Gerbrands wordt juichend binnen gehaald. Die man weet waarover hij praat.
Daar hebben we wat aan !
Totdat hij een keer een minder populaire zet doet, dan is het opeens "maar een passant".
Haal dan niemand extern en zet er alleen supporters neer. Niet dat het gezeik dan van de lucht is, maar dan wordt dit soort onzin over Gerbrands voorkomen.

12   74  
Oosterhout3

Leon heeft wel een punt..

Gerbrands denkt als een ad ala mommers

We weten allemaal wat er gebeurd is onder mommers met jaknikkers boven hem.
daarom was de controle.

Financieel Van categorie 1(onder curetele) naar categorie 3 gegaan vanaf dat er controle vanuit supporters is...
Sportief was het kut met peren maar ook hierin geldt; supporters niet voor verantwoordelijk

Kijk nu al uit naar donderdagavond!

80   9  
Ernie

Gerbrands heeft goed gezien waar de angel zit.
De laatste 10 jaar hebben ze te veel hun oren laten hangen naar de supporters. En dat is ook de reden dat we daar staan waar we nu staan. Je moet gewoon zorgen dat er kwaliteit in de organisatie zit.
En supporter, de naam zegt het al die moet supporten.
Geef je supporters inspraak dan kun je geen beleid voeren.

35   11  
Nummer 14

Die Leon of welke wannabe dan ook spreekt niet voor mij. City heeft andere intenties als de huidige eigenaren en Toon die hebben mijn inziens. Die willen juist NAC teruggeven aan NAC. Kunnen wij nog uitgaan van de goede bedoelingen van de nieuwe eigenaren en Toon ?; ik zeg ja. Leon en al die andere clubjes rondom NAC maken zich groter dan de club en moeten een toontje lager zingen aldus Toon en ik. Die zijn bezig met hun eigen bestaansrecht en alles onder de noemer NAC iedereen wil namelijk dansen met die mooie vrouw NAC is. Niet claimen maar laten schijnen. Voetbal moet centraal staan! Weg met de carnavalsclub! Alleen maar gejank en gelul… voetbal topsport bvo! Al jaren niet centraal.

61   3  
Molenschot Loco

En hier is Toon Gerbrands een meester in!! Gewoon de bezem er door heen halen en kijken binnen alle lagen van de club welke poppetjes wel....en welke poppetjes niet bruikbaar zijn voor de club..Daarmee heeft hij resultaat geboekt vanaf zijn periode bij PZ Dynamo tot en met zijn periode bij PSV. Toon is een NO NONSES persoon....gaat altijd met een open vizier het gesprek in maar neemt in het belang van de club je juiste beslissingen op een zakelijke manier en zonder emoties.

17   1  
Bas

Het lijkt mij persoonlijk een goed idee om te kijken naar hoe Duitse voetbalclubs worden geleid. Die hebben vrijwel altijd een ledenstructuur. Hebben ze een RVC dan wordt deze bepaald op basis van een verkiezing. Dit leidt niet zoals je zou denken tot pipo's in de RVC maar juist tot (over het algemeen) behoorlijk kundige mensen. Kijk maar eens wie er bij een willekeurige Bundesligaclub in de RVC zitten. Het zou daarom niet gek zijn als er één RVC lid door de supporters zou worden benoemd. Dat betekent wel dat de wijze waarop deze wordt benoemd wordt totaal anders moet zijn dan zoals dit nu gebeurd. Datzelfde geldt voor de RVC. Dit kan alleen op een goede manier gebeuren met een ledenstructuur. Als het bij iedere Duitse club kan, waarom zou dit bij NAC dan anders zijn.

63   11  
Ouwe Spionkop

Sensatieverhaal van Blanco in de krant.
In werkelijkheid zijn er een paar man van de Rat die zich druk maken en verder boeit het niemand wat.
En door!

49   6  
nm

Waarom nu al weer een bom leggen onder deze reorganisatie. Blanco begint al weer lekker te stoken.

Geef dit verhaal een kans, zeiken, klagen en kut roepen kan altijd nog.

11   25  
PPG

Maakten zich er maar wat meer mensen druk om Spionkop. Feit is dat maar weinig supporters (oa Leon wel) weten hoe het echt zit en hoe belangrijk deze zetel is. Hier is zo ontzettend hard voor geknokt en deze zetel wordt nu zomaar opgegeven, omdat de Mr. Gerbrands dat wil.

Supporters zijn er in alle soorten en maten en hebben samen gigantisch veel kennis. Overigens vind ik het nog steeds bijzonder dat er zoveel supporters zijn die daadwerkelijk denken dat beleid wordt gemaakt door de supporters (bv De rat) of dat ze er gigantisch veel invloed op hebben. Wat een onzin zeg...

27   3  
Ivo

Zie het vorig topic over dit onderwerp.

Een professioneel geleide organisatie wil geen peppi en kokki in de boardroom. Om het vervolgens te moeten hebben over de temperatuur van frikandellen en de bierprijs. Dat stem je maar op een ander level af.

Als de supporters iemand kunnen leveren die a) draagvlak en mandaat heeft van de achterban en b) de juiste kennis en competenties heeft om op strategisch niveau gesprekspartner te zijn, dan ben je een stap verder. Zo iemand moet je wel eerst vinden. De huidige clubraad voldoet daar niet aan. Dat is wel duidelijk, anders hadden ze zich niet zo aan de kant laten schuiven.

61   6  
Kinderkaartje

Vergelijk het fan van NAC zijn eens met fan zijn van bijvoorbeeld een muziekband, laten we zeggen Coldplay.

Jij als fan kan je ziel en zaligheid geven voor die band, al hun platen kopen, je kamer behangen met posters en elke concert waar je bij kunt zijn bijwonen en dan volledig uit je plaat gaan, als ze je favoriete nummer spelen.

Je mag lid worden van de fanclub en als je het heel leuk vindt daar zelfs een rol in spelen.

En daar houdt het op. Je hebt geen invloed op hun platencontract, playlist, toeragenda, financiële huishouding, welke nummers ze uitbrengen, welke richting het uitgaat met de muziek en noem met maar op.

Waarom zou het -enorme- fan zijn van een band wezenlijk anders moeten zijn dan fan zijn van een voetbalclub?

50   4  
Willem 4,5

En inderdaad, als City dit had voorgesteld was de pleuris uitgebroken. Dat komt omdat City een indringer is die totaal andere belangen had dan nac=breda. Geef Gerbrands nou eens de ruimte om er iets van te maken, uiteindelijk worden we er alleen maar beter van.

65   3  
Dbare

"PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid. NAC bestaat bij de gratie van vrijwilligers."

Maar dit is toch juist de hele kern van ons probleem de afgelopen 15 jaar?
Dus Gerbrands doe je ding aub!! Maak ons professioneler en zakelijker

22   3  
Youssef

Vergelijking met City gaat op een aantal details mank; mijnsinziens vooral op de vlak van “einddoel”.
Bij City was NAC slechts één middel van de velen clubs om Man City zo sterk; rijk en mondiaal mogelijk te maken.
NAC=Breda heeft NAC Breda als enige doel. Financieel & sportief naar een hoger level tillen.

20   0  
GB

Het is erg dubbel. We hebben zeer veel te danken aan mensen als Leon, aan de andere kant heeft Gerbrands natuurlijk veel gesprekken gevoerd de laatste tijd. Het zal hem (en natuurlijk Nac=) niet ontgaan zijn dat een (aanzienlijk) deel van het continu broeien en gisten bij NAC voortkomt uit de diverse stromingen, colonnes etc.. Wat NAC deels sterk en origineel maakt is tevens potentieel een valkuil. Erg moeilijk dit alles. Maar verontrustend ook wel als ik er verder over nadenk. Want immers, als de Clubraad zich kan vinden in de nu ingezette koers en zich commiteert, waarom is er dan geen vetrouwen in de zetel die zij bekleden? Tis toch niet zo dat deze ene zetel het werken meteen moeilijk(er) of onprofessioneler maakt? Zijn genoeg clubs en voorbeelden waar een RvC zonder supportersvertegenwoordiging er een potje van maakt.......

Maar laten we voorlopig Gerbrands een kans geven en tijdelijk de zetel opschorten.

U zijt gegroet!

14   25  
Helsie

Het gaat er helemaal niet om of Leon geschikt is voor de RVC. Het gaat erom dat iemand in de RVC zit die het supportersbelang vertegenwoordigt (zijn supporters een melkkoe of een steunpilaar, zeg het maar). Als je een club als NAC bestuurt zonder daarnaar te kijken, had je net zo goed door City overgenomen kunnen worden. De continue dooddoener is dat supporters bier moeten drinken en hun mond verder moeten houden over beleid. Maar beleid bepaalt wel hoeveel het supporters kost om bier te drinken en om überhaupt aanwezig te zijn. Maar als iedereen denkt dat dat magischerwijs goed komt zonder dat het belang van supporters een dedicated aandachtspunt is (binnen RVC, binnen management van de club), dan moet je je misschien even verdiepen in hoe het bij 'professionele clubs' verloopt qua prijzen, qua wat mag in het stadion, etc.

Het gaat er dus totaal niet om dat De Supporters qua mening vertegenwoordigd moeten worden, maar wel qua belang. En als je dat niet zelf kunt bedenken, heeft het voor jou geen zin om die zetel te hebben. Daarom moet daar iemand zitten die wél dit soort dingen kan bedenken. Supportersbelang is heus wel te objectiveren, heeft weinig te maken met specifieke meningen.

33   5  
BUNGH

Deckers denkt dat Gerbrands het bij NAC probeert te doen zoals hij het bij PSV heeft ingevuld. Maar de supporters vindt de twee clubs teveel van elkaar verschillen. "NAC is kleiner, waardoor je makkelijker voet aan de grond krijgt. PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid. NAC bestaat bij de gratie van vrijwilligers."

En dit beste Leon, is dus juist het grootste probleem van onze BVO... Het moet zakelijker en professioneler worden, bestuurd worden als een BVO zegmaar.
Tuurlijk respect voor wat supporters als Leon doen/deden voor de club echter geeft dit respect de beste man het gevoel dat hij DE club zelf is...

Laat de mensen binnen de club hun functies uitvoeren waar zij voor aangesteld zijn. en laat de supporters eens doen waar zij supporter voor zijn; voor support en sfeer zorgen.

Want laten we eerlijk zijn, op supporters gebied zijn we als club echt extreem ver afgezakt. De aantallen zijn nog steeds enorm maar qua vocale steun is het van het niveau roda JC geworden... we zijn op dit vlak voorbij gestreefd door clubs als: Willem 2(enorm voorbij helaas zelfs...), Pec zwolle en ado den haag

GA HIER JE ACTIES OP RICHTEN LEON!!

26   1  
Marti

Supporters hebben een zetel op de tribune, en daar mogen ze lachen , juichen , en mopperen , en meningen delen met hun buurman , verder gewoon de zetels in bestuurlijke vorm door geschikte personen laten bezetten , dan kunnen we binnen afzienbare tijd weer genieten van een gezonde voetbal organisatie!

19   1  
Stoep

vind dit selectieve verontwaardiging, belangrijkste is dat het gouden aandeel blijft bestaan. Een evaluatie over 1,5 jaar lijkt me een goed moment en geeft de nieuwe eigenaren de tijd om alles op poten te zetten. Daarbij vind ik zelf dat sommige supporters teveel denken voor andere te spreken. Supporters moeten zich in eerste instantie richten op sfeer etc, en niet teveel op bestuur. Bij NAC lijkt het nu andersom en denkt een deel van de supporters dat zij de club richting mogen bepalen. Daarom ben ik voor het voorstel om het een tijd zonder invloed van supporters (want dat is eigenlijk de 5de colonne).

15   1  
Helsie

Van mij hoeft de zetel niet per se door de CR ingevuld te worden, maar er moet wel een Supportersbelangen-portefeuille in de RVC zijn. En laten we wel wezen: zonder de supporters is NAC letterlijk niks. Dus nee, Leon is niet NAC, geen enkele individuele supporter is NAC, maar gezamenlijk zijn we wel NAC.

8   19  
Tonn

Ongeacht wie die eigenaar is, nooit deze zetel opgeven ook niet tijdelijk. Wel is t noodzakelijk dat degene die r zit gekozen wordt door stemming onder de supporters.

24   5  
Livingthedream

@helsie

Maar je ziet aan de hoeveel reacties dat veel mensen het totaal niet eens zijn met Leon.

Dus als we samen NAC zijn en zoveel mensen het er niet mee eens zijn. Dan is het toch juist goed dat mensen duidelijk maken Leon hierin niet te steunen?

6   17  
Beter de Laat dan nooit

We lopen hier allemaal over van Gerbrands maar zijn functie is als het goed is tijdelijk. Wat na de periode Gerbrands. Als je zo’n zetel opgeeft ben je hem voor altijd tijd. Ook over 10 jaar als je hem misschien heel hard nodig heb. Clubraad moet wel op een andere manier. Daar zitten uitsluitend mensen die willen overleven.

32   5  
SjorsNac

Dit is het hele probleem, ik krijg jeuk van de bemoeienis van supporters die denken te weten wat het beste is voor onze club en bij elke verandering op de barricades staan. Hele goeie zet om supporters niet met technische zaken en beleid van de club te laten bemoeien. Die bemoeienis van de 5e colonne heeft ons gebracht waar we nu staan, fier middenmoot kkd maar niet in handen van City. Echt kijk eens in de spiegel.

NAC in handen van lokale ondernemers met hart voor NAC dat wilde we en hebben we, nu dus laat gerbrands en collega’s hun werk doen in rust en stop met onrust stoken en heb eens vertrouwen man.

32   5  
Ben

Prima juist, het moet maar eens afgelopen zijn met supporters die denken op de stoel van de directie te zitten en alles willen weten en mee willen bemoeien. En 1 supporter die 18.000 man vertegenwoordigd..... Kom op zeg. Prima, laat die pottenkijkers en onruststokers maar lekker buiten de deur.

30   10  
Cees-2

Als de "nieuwe" eigenaren, die vast en-zeker, destijds, ook jouw fiat hebben gekregen, dit "nu" als de beste start zien. Dan zal ook jij je daar naar moeten schikken Leon! Leuk dat je tezamen met dat rioolkrantje bewust wat vuur hebt opgewekt. Maar dat zegt ook veel over jou, van Blanco wisten we dat al. Die nemen we niet meer serieus. Ik niet in ieder geval.

NAC hoeft zich niet te schikken naar jou. NAC is nu even belangrijker dan jij Leon.

Over pakweg anderhalf jaar kun je eens evalueren hoe de zaken er voor staan, ook op dit punt. Je eigenbelang even ondergeschikt maken. Geef ook hierin de nieuwe eigenaren een ruime kans.

48   4  
Willem

"anders zullen we ons geluid op een andere manier bij Gerbrands en Verkuilen zien te krijgen."

Stop hier mee! Dit werkt tegen jezelf en de club.

12   4  
Nieuwsgierig

Zonder wrijving geen glans

40   4  
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

Mijns inziens moeten we heel goed oppassen in hoeverre we Toon Gerbrands tegen gaan werken. Mede door alle bemoeienissen van de afgelopen jaren, is onze club op de plek waar het nu is. Gerbrands is een uitermate bekwame man die al meerdere malen heeft bewezen een professionele en stabiele (sub) top club te kunnen bouwen. Als elke aanpassing van Gerbrands zo'n aandacht en tegenwerking krijgt, dan vertrekt hij met de zelfde snelheid als hij gekomen is. Dan is het helemaal afgelopen met onze club want dan gaat niemand zijn handen er meer aan branden. Mijn advies: laat Toontje lekker z'n gang gaan en dat lekken moet ook maar eens gedaan zijn. HUP NAC!

14   2  
Theoden King

Het klopt dat als je iets weggeeft, je het niet meer terug krijgt. Over anderhalf jaar ziet de wereld er weer compleet anders uit. Dan is Gerbrands weg en wie weet wie er dan eigenaar is?

Toch is een zekere verzakelijking bij NAC hard nodig. Alle emoties en vijfde colonnes hebben de afgelopen jaren bepaald geen succes gebracht.

Blijft de vraag of er juist op dit punt "verzakelijkt" moet worden, zeker gezien de ambitie van NAC=Breda om de club terug aan de supporters te geven.

6   4  
Big That

Ik zou het volgende willen voorstellen: haal de coöperatie Ons NAC weer uit het vet, verenig alle supporters daarin (dus ook die niet bij een clubje zitten maar als losse supporters wel ergens wat van vinden) en zorg dat er een officiële overlegstructuur van het -nog aan te stellen- bestuur van die coöperatie met NAC komt. De leden kunnen aan het bestuur meegeven wat er besproken moet worden.
Dat vervangt gelijk de Clubraad, die volgens velen niemand behalve zichzelf vertegenwoordigen, en geeft alles en iedereen desgewenst inspraak.

Kan ook in een andere vorm,maar die coöperatie is er volgens mij toch al en daar doen ze momenteel niks mee.

9   4  
NAC4EVER

Dat er onder CFG een volksopstand was gekomen zou mij ook niet verbazen.
Maar CFG heeft bij andere clubs bewezen dat hij niet om NAC had gedraaid.

Volgens mij blijft Gerbrands nog steeds luisteren naar supporters.
(Op basis van de notulen).
De vraag is of dat perse via een zetel in de RVC moet. Dat zal de toekomst uitwijzen.

Het enige wat ik jammer vind is dat er hard is gewerkt voor die zetel.
Maar ging dat om die zetel of om NAC niet failliet te laten gaan?
(Dat ging om dat laatste. Die moeite is het dus altijd waard geweest).

29   8  
RM

Zo klaar met figuren zoals dit. Ze praten alsof het merendeel van de supporters er zo over denkt, maar het tegendeel is waar. Supporters gaan er niet voor zorgen dat we stappen maken dat is onderhand wel duidelijk lijkt me...

7   0  
La matanza

@ kinderkaartje , mooi gezegd ik sluit me hier volledig bij aan

25   1  
1949

We willen een professionele eredivisie voetbalclub maar we willen wel als supportes (emotie) inspraak. In de grote mensenwereld is het betalen bepalen. Door figuren als Deckers zitten we in de situatie die we nu hebben. Ben supporter en laat het besturen / managen over aan mensen die er verstand van hebben.

8   6  
Breda F2

Ik snap Leon wel. Het blijft een zaak van wantrouwen tot het tegendeel is bewezen. Echter dienen we nu even los te mogen laten zodat de club op een professionele manier opgebouwd kan worden. Iets wat niet eerder gedaan is gezien het verleden. Kom over 1,5 jaar terug tijdens het evaluatie moment. Krijg je je zetel niet terug terwijl deze wel blijft bestaan zoals gezegd dan mag je gas er op geven wat mij betreft. Geef het eerst een kans aub.

15   3  
Yellow

Wat heeft die zetel ons tot nu toe gebracht?

15   5  
Bou

Ik ben wel klaar met dit soort discussies. Zeker, de mannen van de fanzines, loco's Front etc etc steken heel veel tijd, geld en liefde in NAC, maar zijn de laatste 20 jaar niet een resultaat van het feit dat alles en iedereen zich er maar tegen aan bemoeid? Gerbrands heeft toch onmiskenbaar goede resultaten gehaald bij AZ en PSV dat kan en mag je niet zomaar naast je neer leggen.

Laten we het gewoon een kans geven, ipv op de buhne te gaan roeptoeteren, terwijl dit gewoon een wedstrijdje ver plassen is.

1   6  
Braze

NAC is een bedrijf. Waarom heeft het geen Ondernemersraad en een Clientenraad =Supportersraad ?
Vastgelegd in statuten kunnen die over vooraf bepaalde onderwerpen adviseren en in zwaarwegende beslissingen meebeslissen.
Advies over: Begroting, Organogram, benoeming Directeur en Leden RvC.
Meebeslissen over ± Opheffen en -of Verkoop
Besluiten horen normaal bij de Algemeen Directeur


18   6  
Vent van de bok

Wat weet die Leon van een topsport klimaat ???

Juist helemaal niks dus laat TG zijn werk doen want die weet wel wat een topsportklimaat is.

2   3  
Nacdictive

Het is wel meten met twee maten maar ook voor NAC supporters is niks menselijks vreemd..

Ik denk overigens wel dat een adviseur nu de lijnen uitzet en eigenlijk geen verantwoordelijkheid heeft, dat kan twee kanten op.

Voor veel NAC supporters die echt tegen City Deal waren, is dit wel gewoon keihard genaaid worden .. wat niet per definitie een slechte uitkomst hoeft te hebben.

15   22  
Sjak

Alle berichten hierboven lezend concludeer ik:
1.NAC heeft dezelfde statuur als PSV en AZ, we willen dat onze club ook zo geleid gaat worden.
2. Gerbrands heeft alle macht, hij krijgt carte blanche om alles aan te pakken.
3. Mannen zoals Leon zijn verantwoordelijk voor de zieke sfeer al jaren lang.

Wat klopt er hier niet...
Leon en de mannen van DeRat hebben behalve zijn reptielenbrein ondanks de alcohol ook nog een goed geheugen.
Ze weten nog onder hoe het onder Mommers is gelopen, hebben acties opgezet om NAC te redden etc..
Vind je het gek dat ze niet gelijk om zijn als er weer een praatjesmaker komt.
Ik vind het prima dat je kijkt hoe de supporter participatie kan verbeteren in de nieuwe structuur. Maar wie zijn de mensen die NAC gaan leiden en wie zijn de mensen die zich gaan ontfermen over de club. Laat Gerbrands zich daar eerst een druk overmaken.

Veel vrijwilligers en de hondstrouwe aanhang zorgen ervoor dat NAC nu nog is wat het is. Ga gewoon het gesprek met elkaar aan, overleg wat in de huidige situatie nodig is en maak daar heldere afspraken over, zoals bij elke organisatie.
Toon heeft slim gebruik gemaakt van de labiele status van de clubraad en dat siert hem niet.

En Leon, als ik zie wat die man samen met veel vrijwilligers gedaan heeft voor NAC kan ik alleen maar respect voor hem hebben.

Misschien moeten de mensen die zich zo ageren tegen het verhaal van Leon eens moeten nadenken wat NAC is zonder de supporterclubs.
Mijn conclusie is dat wat er dan overblijft een betonnen bak is waar men alleen nog maar komt om te zuipen en feesten en met je klappertje op de lange zijde zit.
De tijd zal dan snel rijp zijn om te gaan fuseren met W2, wat maakt het dan allemaal nog uit.

15   54  
naxioma

NAC=Breda heeft geen geld, is onbetrouwbaar en zijn -onder leiding van fremdkörper Toon- hard op weg NAC af te breken. En wij laten het allemaal maar gebeuren.
NAC=Breda gaat naast de overnamesom van 7 miljoen en het dekken van de exploitatietekorten (komende drie jaar), niet noemenswaardig investeren in versterking van de selectie. NAC moet zijn eigen broek gaan ophouden, terwijl iedereen weet dat NAC dat in de KKD in de huidige situatie niet kan. Het blijft sprokkelen en armoe troef in Breda. Met de beperkte mogelijkheden en de kruideniersmentaliteit van deze Bredase MKB’ers, gaan we er helaas niet komen. De heren zijn niet bereid om aandelen aan NAC over te dragen, omdat ze de over dit bedrag te betalen belasting niet willen dragen. De belofte dat de aandelen naar de club zouden gaan wordt hiermee gebroken. Nu wordt er een constructie opgetuigd waarmee zij verder geen financieel risico lopen, maar wellicht wel profiteren als NAC verkocht wordt. Het partnerfonds zal een farce blijken te zijn en van het hoogst noodzakelijke spelersfonds is nog geen sprake.
NAC=Breda is onbetrouwbaar omdat het constant gedane beloftes breekt en -inmiddels- ook niet handelt vanuit de juiste intenties. De belofte van de aandelenoverdracht is gebroken, de belofte van transparantie en continue open communicatie is gebroken, de belofte NAC terug te geven aan de club (lees de supporters) is gebroken, de beloofde tijdlijn voor de benoemingen is bij lange na niet gehaald, de belofte dat er fors geïnvesteerd gaat worden in de selectie (en het partnerfonds) wordt gebroken, zoals ook de belofte dat goede mensen worden aangesteld gebroken zal gaan worden. De benoeming van Cees Meeuwis als voorzitter van het gestichtsbestuur is hier een eerste indicatie van. Wie wil er nu een toezichthoudende of leidinggevende positie in gaan nemen bij NAC als de condities voor succes niet aanwezig zijn?
Het is veelzeggend dat NAC er de voorkeur aangeeft dat in de RvC (nu even) geen supportersvertegenwoordiging zit. Op deze manier wordt impliciet de schuld van alle ellende de afgelopen jaren bij de supporters of de supportersvertegenwoordiging gelegd. En dat is natuurlijk onzin. De ellende is veroorzaakt doordat we geen consistent beleid voerden, ongeschikte AD’s en TD’s hadden en we financieel niet hebben doorgepakt. NAC is een vulkaan en zal altijd een vulkaan blijven. Om de supporters niet van je te vervreemden zul je met hen moeten blijven communiceren en hen ook moeten betrekken bij het toezicht en het bestuur van de club, ook als we door de City Football Group zouden zijn overgenomen. Het is werkelijk onbegrijpelijk dat NAC=Breda en natuurlijk ook de clubraad akkoord zijn met de “tijdelijke” niet-invulling van de supporterszetel in de RvC. De belangrijkste stakeholders van NAC zijn de supporters. Deze moeten in de RvC vertegenwoordigd zijn en wel per direct!
Uit alles blijkt nu dat NAC=Breda carte blanche heeft gegeven aan Toon Gerbrands, met alle negatieve gevp;gen vandien. Weg met transparantie en open communicatie naar de supporters, weg met supportersparticipatie. NAC is geen AZ of PSV en zal dat -hopelijk-ook nooit worden. Het is beter onderdeel maar wel jezelf te kunnen zijn in een groot conglomeraat als de City Football Group (en daar dan van te profiteren), dan dat een technocraat (zoals destijds Jos Staatsen) NAC probeert te transformeren naar een kleurloze en brave club als AZ of PSV.
Volgens Karel Vrolijk wordt er nu gebouwd aan het beste NAC ooit. Wij spelen nu wellicht het slechtste voetbal in de clubgeschiedenis. En degenen die zogenaamd de club aan het opbouwen zijn, hebben nog niet geleverd, en zijn onbetrouwbaar gebleken. Als eenmaal de rechtsbescheiden bekend zijn van de STAK, de posities zijn ingevuld en duidelijk is hoeveel financiële ruimte er (niet) is, zal blijken hoezeer wij de supporters en de Stichting NOAD er zijn ingeluisd. Het beste NAC ooit is dan iets wat in onze herinnering verankerd is, en zeker niet iets wat de komende jaren gestalte gaat krijgen.

6   5  
Nacman

Voetbal is een product wat NAC Breda verkoopt.
Je gaat er naar kijken doormiddel van het kopen van een seizoenskaart of losse ticket.
Bevalt je het product voetbal niet dan ga je niet meer dat betekent als er veel klanten wegblijven de producent van het product voetbal er veranderingen in aan moet brengen.
Zodat men weer komt.
Inspraak van supporters in bestuurlijke organisatie zou zijn dat ze hun eigen product moet gaan verbeteren.
Je hebt noad en hou het daarbij al dat anderen is totaal overbodig.
Kijken aanmoedigen bier drinken en kut roepen is het lot van de voetbalsupporters.

7   5  
scheppioni

Met Youssef eens, het mes snijdt aan twee kanten, met city was je als NAC totaal weggeweest.
Nu hebben we een aantal jaren gezien dat vermogende aandeelhouders van ons NAC uiteindelijk heel slecht heeft gewerkt, dus nu wel in goed overleg met Gerbrandts ons NAC naar een stabiele eredivisie club laten leiden maar wel de clubcultuur zeker niet uit het oog verliezen maar ik mag aannemen dat dit ook niet gebeurd nu !

13   5  
ZNDRT-FanaticZ

De CR in de RvC heeft ons, op één belangrijke beslissing na, helemaal niets positiefs gebracht. En het feit dat ze die beslissing hebben moeten nemen is mede te danken aan het eigen (dis)functioneren in de jaren voorafgaand... Een tandeloze tijger die met alle winden is meegewaaid in de donkerste tijden van onze club...

Ik heb Leon heel hoog staan, en heb respect én bewondering voor wat hij voor de club heeft gedaan en doet, maar uiteindelijk moeten we niet gaan doen of zijn mening ook de mening van alle supporters is.

Als ik het hier zo lees dan lijkt het er op dat (bijna) iedereen het er gewoon mee eens is dat er in alle rust moet kunnen worden gewerkt door Gerbrands en alles er omheen.
Laten we nu eens niet terugvallen op de fouten die er de afgelopen decennia zijn gemaakt...

Ja, er moet een bepaalde controle zijn vanuit de supporters, maar nee die hoeven zich op dit moment niet in de structuur te mengen. De club is al gered door de supporters en overgenomen door supporters, laten we nu de professionals hun werk laten doen.

Dat zou overigen ook Yadran sieren...

Hup NAC!

14   7  
Cees-2

Helsie: NAC-BREDA heeft van jou en Leon Deckers zijn fiat gekregen, destijds. Weet ik haast zeker! Daar had je destijds een gigantisch vertrouwen in. Hoe hebben o.a. jullie je niet oeverloos uitgeput om o.a. City compleet met de grond af te maken. Nu men "OPNIEUW" iets in het belang van de club wil doen, maar nu het jullie "PERSOONLIJK" raakt, want dat is de clu. O.a. Leon Deckers wil graag tussen de "pluche" blijven koketeren!

Dat is voor hen "nu opnieuw" schijnbaar veel belangrijker dan dat het met de club in de toekomst weer goed gaat komen. Tussen de elite trachten te blijven, voor eigen gewin. Dat is in het verleden nou net de doodsteek geweest voor de club. Waar jij er hoogstwaarschijnlijk ook een van was. Ik heb altijd gezegd, weg met dat soort mensen.

Wie dan ook, geen enkel onderscheid. Nu mag jij het voor
jezelf invullen. Je leest het goed ik zeg, "nu opnieuw".

33   9  
Naamloos

Kunnen die bekende NAC supporters stoppen met het spreken namens de gehele achterban?

Dat popi jopi gedrag van onder andere Leon komt mij de strot uit

11   4  
Nr. 20

Laat het nu eens over aan de mensen die hiervoor zijn aangesteld. Man iedereen die zich weer als kenner acht schijnt zich hiermee te willen bemoeien. Ook aangevoerd door onze eigen Yadran van BN de Stem. Maakt zaken altijd groter dan dat ze zijn en stookt maar al te graag uurtje aan. Kom op zeg willen we professioneel of blijven we hangen dat we elke supporter bij elk item gaan betrekken…. Dit is nu net waar het al jaren goed mis gaat en reden waarom we nu staan waar we staan. Laat het aan N=B en oordeel pas als je kunt oordelen. Ze zij. 10 jaar rotzooi aan het wegwerken en na 3 maanden jawel 3 maanden komen de welbekende kanonnen weer hun mening spuien….triest!

11   1  
Ivo

De club ligt al 3 of 4 jaar op z'n gat, de core business is voetbal, is het voetbal goed, zijn de prestaties goed, dan zijn de meeste supporters ook tevreden. Ja, er is ook een stukje cultuurbewaking, maar laten we dat nou niet groter maken dan het is. Je ziet dat het op de tribunes ook allemaal niet meer zo leeft, het is stil in het stadion, want waar zit je nou eigenlijk naar te kijken?

Dus: focus op de voetbalorganisatie. Goede mensen binnenhalen, zorgen dat er voldoende geld komt voor de selectie (en de jeugd), zodat je weer omhoog kan.

Dit soort kantlijn discussies leiden enorm af van waar het over moet gaan, wie gaan NAC de komende jaren besturen en managen en hoe lang duurt het nog voordat iedereen in functie is. Zodat we eindelijk kunnen gaan bouwen aan iets beters. We tikken bijna november aan en we zijn nul benoemingen verder. Daar staat of valt alles mee.

5   71  
BREDA 1965

FUCK gerbrands

33   1  
Youssef

@ Breda 19….

Jammer; discussie was best van een niveau

10   3  
Adriaan

Oke nr 20
Als City....
City is al nooit zover gekomen!
We moeten het aan de kenners overlaten en niet aan de onderbuikgevoelens van bepaalde supportersgroepen
(T.a.v. Citygroep bijv...)
Ondanks een zetel in de RvC is er ( enkele uitzinderingen daar gelaten) sinds 2013-2014 heel en heel veel misgegaan en staan we waar we nu staan helaas
Een club kan nooit bestuurd worden door vnl. supporters
Pleit wel voor een degelijke klankbordgroep van supporters
Er mag en koet wel ns naarde supporters worden geluisterd
Zoals ik al eerder zei laten we AZ als voorbeeld nemen
Gaat al 20 jr goed
Goede scouting en dito aan-en verkoopbeleid

13   4  
Maarten

De emoties van supporters heeft ook niets gebracht in die 10 jaar. Kijk maar na een tegenvallende prestatie op de fansites. Ik kan me wel vinden dat de lijntjes doorgesneden worden betreft emoties. Ik vind het ook prima dat over een 1,5 jaar een evaluatie komt. Dan kan je bekijken of het project geslaagd is. De emoties heeft in mijn optiek altijd gezorgd voor pappen en nathouden beleid. Ook bij de vorige aandeelhouders.

Mijn stem hebben ze om verder te gaan zoals hun het willen icm evaluatie. Calimero-gedrag even niet van toepassing.

13   3  
Mike

Supporters die dit roepen zoals een Leon mag er zelf gaan zitten en niet voor andere praten. Supporters zijn een vertragend orgaan. Zeker op deze zetel. Daarbij mijn inziens is de meer waarde absoluut niet gebleken afgelopen jaren door mensen met 'kennis'

Willen we volgend jaar tegen kozakken boys voetballen of gaan we nu eindelijk eens doorpakken. Dit is zo typisch voor een deel van de nac supporters. Hunzelf boven het momentele club belang. Knap staaltje eigenpijperij.

9   10  
Fritske d'n Olifant

Daar gaan we weer. 1 iemand roept "calimero" en we kakelen elkaar weer vrolijk na zonder te bedenken waar het hier eigenlijk om gaat. De RvC is ervoor om de directie van ons NAC te controleren. Daar zou juist de stem van de supporters te horen moeten zijn. Niet om het beleid te bepalen, maar wel om te controleren of de mensen binnen NAC zich aan de afspraken houden. Of dat iemand vanuit de CR moet zijn is een tweede en ik ben ook wel van mening dat zo'n afgevaardigde door alle seizoenkaarthouders gekozen moet worden om zo ook draagvlak te hebben.

7   2  
Monir

Gewoon weggeven. Alleen 1 ding inbouwen. Weer inspraak bij eventuele overname zoals voorheen. Teveel supporter bemoeienis kan in de toekomst de nekslag zijn voor ons clupke. Hup nac

17   2  
Toontje

Supporters mogen hun mening geven. (al is dat moeilijk met zovele stromingen) Daar kan een bestuur/RVBC dan naar luisteren. Iets mee doen of niet.
Supporters mogen nooit en te nimmer zeggenschap krijgen.
Door emoties loopt dat altijd verkeerd af.
Kon Toon maar altijd blijven dan werd er orde op zaken gesteld voor jarenlang.

Krijgen de supporters wel een stem dan komt er van NAC nooit meer iets terecht.

11   7  
Nonkel Frans

Mooi artikel wel. Altijd goed om zoals Leon doet, uit te leggen waar we vandaan komen. Een zetel voor de Clubraad is een verworven recht waar supporters zuinig op mogen en moeten zijn. Maar het vereist ook een serieuze verantwoordelijkheid en helder mandaat en relatie( vanuit en met alle supportersgeledingen) en duidelijke portefeuille in de RvC. Hier is het de afgelopen tijd misgegaan.
Waarom en of Leon en co, soort van zou gaan dreigen weet ik niet ( BNdestemmingmakerij?) Geloof ik niet.
Als ik hem en de andere leiders van de supportersorganisaties was, zou ik nu als de sodemieter aan de slag gaan om de boel achter de Clubraad te re-organiseren. Samen met alle geledingen scherp krijgen wat de taken in de RvC supporterszetel moeten zijn - hoe de communicatie en verantwoording geregeld wordt naar de supporters en vervolgens de goede kandidaten oproepen en voor dragen.

Is het niet raar eigenlijk dat terwijl de nieuwe leiders achter de schermen druk aan t werk zijn om te kijken hoe en waar t beter kan met de NAC organisatie, de betrokken supporters organisaties niet hetzelfde doen. Na alles wat er gebeurd en bereikt is, is het supporterswerk niet af. Juist niet. Wie A zegt moet B zeggen. Er blijft na het Manders/ Steyn en City debacle gewoon werk aan de winkel. Als we t een niet willen wat willen we dan wel.? Dat geluid moet via de RvC gehoord worden. Stichting NOAD komt alleen in nood met haar veto naar voren. De zetel in de Rv C is de borging voor inspraak voor de NAC achterban.

Het momentum voor een algehele NAC organisatie met nieuw elan is nu - dat geldt ook voor de voor de supportersgeledingen. Pak dit jaar om een goede evaluatie te houden over rol , taak en performance vd Clubraad. Verbeter of vernieuw de boel en de onderlinge afspraken en vul die RvC zetel weer zsm. Het feit dat deze CR met de door TG en SV voorgestelde time out akkoord is gegaan is idd een teken van zwakte. De bal en de handschoen ligt dus nu bij de supporters en hun vertegenwoordigers. Wie kaatst.......
Dat heeft TG goed aangepakt moet ik zeggen. Hij maakt zich er mogelijk even niet populair mee maar het effect van deze zet is een kans voor kwaliteitsverbetering in de samenwerking tussen de yellow black - troepen.

Kijk in de spiegel CR met de betrokken supporters als Leon & co en ga aan de slag. Dit is een kans!

Hup NAC!

10   2  
Das Phantom (BSR)

Ik vind overigens dat ik één ding onvoldoende heb belicht in de tekst en dat is het stuk waarin Leon het heeft over Van Mierlo en De Kort die tussen 2014 en 2019 de zetel hebben bekleed. Daarom voeg ik dat en in de tekst even toe. Dacht dat licht ik even transparant hier toe, dan hebben jullie een volledig beeld: 


Deckers benoemt Van Mierlo en De Kort die tussen 2014 en 2019 allebei de zetel een tijd lang hebben gevuld. Zij werden allebei voorgedragen door de Clubraad en hebben goed werk geleverd, vindt hij. "De Kort was financieel onderlegd en mede dankzij hem ging NAC in die tijd zwarte cijfers schrijven. Van Mierlo heeft als jurist veel gedaan richting de KNVB. Met kundig en financieel onderlegde supporters heeft Van Mierlo de huur van het stadion omlaag gekregen", aldus Deckers. Hij vindt dat beide heren de taal van de supporters spraken. "Een plek binnen de rvc is geen beslissende stem. Wel is het voor supporters een belangrijke informatiepositie, zodat we weten of er een goede koers wordt gevaren." 

14   2  
Dutchbird

Hoewel ik geen Gerbrands fan ben (vanwege zijn narcistische trekjes) snap ik wel waarom hij van die RvC zetel af wil.

1) Hij wil de hele structuur opnieuw inrichten, dus ook de RvC en dat inclusief een goed werkbaar RvC reglement en een gezonde verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daar horen ook antwoorden bij op vragen als welke besluiten een unaniem karakter moeten hebben en welke bij meerderheid van stemmen worden vastgesteld. Bij dergelijke vraagstukken maakt het veel uit of er wel of niet een RvC zetel door de supporters wordt ingevuld.

2) Als punt 1 al werkbaar kan worden ingericht met een RvC zetel voor de supporters dan moet die supportersvertegenwoordiging wel goed worden georganiseerd. Dus vanuit één echte supportersvereniging of vanuit alle SCC houders. Eerst die basis kiezen en dan de democratische spelregels in een reglement vastleggen tot en met de vraag hoe de supportersvertegenwoordiger in de RvC wordt gekozen. Alleen dan kan NAC rekenen op een legitieme supportersvertegenwoordiging. Onze huidige structuur rond de Clubraad voldoet daar in de verste verte niet aan. Meerdere soorten supportersverbanden zonder enige weging qua belang en ook geen strakke TBV structuur of uitwerking van de interne democratie. Als er al een RvC zetel voor de supporters moet komen dan snap ik het als Gebrands zegt: "in ieder geval niet vanuit de huidige structuur om en onder de Clubraad".

Als NAC supporters moeten we ons primair afvragen wat we met die RvC zetel willen bereiken, of dat de belangen van supporters ook op een andere wijze tot hun recht kunnen komen. (Dit alles niet te verwarren met het gouden aandeel, dat krachtige wapen moeten we hoe dan ook behouden.) Als we die RvC zetel belangrijk vinden zullen we heel snel de huidige chaotische structuur moeten afbreken en vervangen door een structuur die voldoet aan mijn punt 2.

17   4  
Spionkop

De eigenaren die we nu hebben waren al heel hun leven fanatieke NAC supportes. Dus ik maak me geen enkele zorgen hier over.

Die weten wat er leeft en nu ze eigenaren zijn, zullen ze daar niet ineens het schijt aan hebben.

4   18  
Nacdictive

Off topic:
Is er al een stichting?
Zijn de aandelen al terug naar de club? (Exact wat Naxioma zegt)
Wat gebeurt er überhaupt buiten alle losse flodders die naar buiten komen ... ? Ik kan me überhaupt niet onttrekken aan het feit dat het allemaal heel traag (ook veel trager dan NAC=Breda had verwacht) gaat.
Uiteindelijk is er 1 zaak die nac kan doen kantelen --> verandering van club cultuur.. en juist dat is wat Leon nu niet doet (wij zijn de rechtgeaarde NAC ers, de fundamentalisten, die weten wat NAC is en hoe het moet).
Tot nu toe hebben de meeste NAC ers dit nog niet laten zien, getuige het anti City sentiment maar er zit nu niks anders op dan afwachten.
Overigens heeft de CR de ontwikkeling / het dagelijks functioneren van NAC nooit belemmerd mi.. dus dit neigt wel naar communisme.
Ook al zet Gerbrands een goede structuur weg (overigens is NAC geen psv en ook geen Az) , je bent afhankelijk van de mensen die aan de touwtjes trekken.

19   5  
Canaar

Tjongejonge toch weer. Er is weer een discussie los gebartsten en we zijn het er niet mee eens en vervolgens moet iedereen dat weten en komen er een soort van bedreigingen los (wij zullen ons anders wel eens op een andere manier laten horen). Wanneer laten we de club eens leiden door professionals. We hebben toch ons fiat gegeven aan NAC=Breda. Zij hebben Gebrands aangesteld en wij moeten er bij het eerste geluid dat hij afgeeft weer iets van vinden. Een club moet professioneel geleid worden, emotie hoort thuis op het veld en de tribune.

6   8  
pirke12

Lastige discussie, maar ben t met t gros eens. Al jaren is bewezen dat eens stoel namens de supporters onrust KAN veroorzaken. Het geeft soms zelfs onrust. ..

Laten we t laten bij de wijze heren die gekozen worden door NAc supporters. Geloof hierin en anders maar een gok een keer.

Ja ten kostte van Leon dit keer.
Doet overigens niets af aan de goede bedoelingen van deze topper


7   14  
steven73

@Deckers, die huur is niet omlaag gegaan door dhr. Deckers, die was er wellicht bij , maar neem van mij aan dat dit onzin is als hij dat verteld. En de club is voorlopig nog niet terug gegeven. Dat zal ook nooit gebeuren. Je kunt tegenwoordig niet meer met de inkomsten en uitgaven van een BVO. Daar moet iemand extern bij zitten die ieder jaar geld toeschuift. Wat denk je dat Van Seumeren erin heeft gestopt bij Utrecht. Dat loopt ook op tot ergens in de 20/30 miljoen. Maar ben zeker met je eens dat wie er ook had gezeten oude eigenaren, city, amerikanen ,... er was opstand gekomen en nu laten we ons in een hoekje wegzetten. dit noem ik pas huichelaars. En een zeer gevaarlijke groep voor het voortbestaan van NAC.

7   3  
Helsie

@ LIVINGTHEDREAM
26 oktober 2022, 11:01

Omdat 9 van de 10 mensen niet verder komt dan denken dat 'de belangen van de supporters behartigen' synoniem is voor de optelsom van alle varianten van supportersgroepen direct aan tafel zetten. Dus het feit dat de collectieve stompzinnigheid de overhand heeft, lijkt me voor mij in elk geen reden om mijn mening aan te passen.

24   23  
Volksclub NAC

Volledig eens met Leon! De RvC heeft een controlerende functie, waarom zou je erop tegen zijn als daar ook een supportersvertegenwoordiger bij zit. Krijg ook het idee dat mensen het minder goed functioneren van de CR van de afgelopen jaren een reden vinden op de zetel op te geven. Dat het bij en binnen de CR anders moet is duidelijk, maar staat volledig los van het opgeven van je zetel.

5   13  
Bredaaaaa

Misschien moet derat nieuwe spandoeken maken??? 😂

2   2  
witzwartgeel

ALs je het huidige bestaande convenant tussen NAC en de Clubraad erop naaleest dan kom ik voor mezelf tot de conclusie;

1. Dat voor het uitvoeren van het convenant door de Clubraad een positie in de RvC niet direct nodig is
2. De Clubraad nog heel veel werk te doen heeft om de, in het convenant beschreven doelen, tot het beste niveau uit te voeren.

Handig om het even te lezen;

https://www.clubraadnac.nl/uploads/6/3/9/3/6393722/strategisch_convevant_nac-cr_23092016.pdf

58   39  
Don Leon (Deckers)

Even wat onzin uit de wereld helpen.

• Yadran Blanco heeft mij gebeld, ik niet hem.
• Door het ontbreken van 1 of 2 woordjes in de laatste alinea in dit interview (in zijn geheel te lezen op bndestem.nl, bovenstaand is onvolledig) komt het onbedoeld dreigend/dwingend over en is de intonatie wat zoekgeraakt. Yadran Blanco heeft dit inmiddels wat aangepast en zich ervoor verontschuldigd.
• Ik heb met grote regelmaat contact met NAC=Breda, ook vandaag nog, en hebben daar zoals iedere keer respectvol elkaars standpunten uitgelegd.
• Toon Gerbrands vindt het juist goed wat er deze week allemaal los komt. 'Laat het allemaal maar even wat schuren'.
• Ik praat in dit artikel op persoonlijk titel en vertegenwoordig alleen mezelf in dit interview. Ik beweer niet namens iemand anders of zelfs namens iedere NAC supporter te spreken. Ik praat hooguit namens iedereen die keihard heeft gestreden voor het realiseren van deze RvC zetel, die ook op voorspraak van de gemeente Breda tot stand is gekomen.
• Iemand hierboven beweert dat ik zeg dat ik voor de huurverlaging heb gezorgd. A.u.b. het artikel nog een keer lezen, als ik u niet teveel vraag.
• In het artikel bestrijd ik de beeldvorming dat de supportersafvaardiging er alleen maar met emotie en zonder ratio in zit. Dat doe ik met het benoemen van een aantal wapenfeiten van onze voormalige vertegenwoordigers. Er is geen enkel argument dat de betreffende vertegenwoordigers in de RvC ooit uit emotie hebben gehandeld en daarmee de club op een verkeerde koers hebben gezet. Dat kun je juist wel van de vorige aandeelhouders zeggen. Die hebben meermaals uit emotie gehandeld, te laat of te snel of juist tijdenlang niet gehandeld.
• Alle partijen hebben wat koudwatervrees. Van de supporters wordt verlangd iedereen onvoorwaardelijk op de blauwe ogen te geloven en hun inspraakinstrument al uit handen te geven, voordat ook maar duidelijk is geworden hoe de inspraak op een andere (minimaal gelijkwaardige) manier is gewaarborgd. Laat staan dat nog duidelijk is welke poppetjes het Stichtingsbestuur en de RvC gaan bekleden en deze supportersbelangen gaan behartigen. Uiteindelijk doet de supporter drie stappen terug. De 5 eigenaren doen afstand van hun zeggenschap en hebben alleen nog een economisch belang. Er komt een schakel bij tussen de dialoog supporters en RvC. De supporters zakken een trede op het niveau dat zij inspraak hebben (periodiek overleg met de AD, onder de RvC).
• Ik heb geen verstand van het leiden van een voetbalclub, maar ik heb net als velen van jullie wel verstand van NAC en liefde voor de club. Mijn beroep heeft nul raakvlakken met professioneel voetbal, maar in mijn vakgebied als ambtenaar weten wij maar al te goed, ‘er is niets zo definitief als een tijdelijke maatregel’. Dus een zetel ‘tijdelijk’ niet invullen, dat maakt mij op zijn minst wat nerveus.
• Tot slot. Ik zit niet tussen het pluche, ik sta op Vak GG rij 3 tweede beugel recht achter de doellat en ik ambieer alleen een volle tray bier, een goeie NOAD pot voetbal en geen appende vrouwenvolleybalteams om me heen.

Hup NAC.

2   5  
Martinus

Ik vind dat we hierin vooral moeten afwachten. Het eisen van zo'n zetel is niet constructief. Er valt echt wel wat voor te zeggen dat deze beslissing is genomen.

Hoeveel kapiteins zijn er nodig op een schip? City had dit wellicht ook gedaan en dat had ook op weerstand kunnen rekenen, maar die situaties zijn absoluut niet vergelijkbaar.

12   7  
Vak G 0162

Te veel reacties om ze allemaal te lezen, dus wellicht is het al gezegd, maar toch:

Er wordt gesteld dat de club is overgenomen door supporters en dat dit de zaak anders maakt. Maar op het moment dat ze de handtekening hebben gezet, zijn ze behalve supporters ook clubbestuurders geworden. En daarmee dienen ze hetzelfde benaderd te worden als alle voorgaande bestuurders. Met respect en voordeel van de twijfel, maar ook met gezonde scepsis. Daar is de zetel in de RVC nu juist een ideaal middel voor.

Wat mij betreft daarom onbespreekbaar om die zetel op te geven.

8   2  
Volksclub NAC

@Martinus de zetel hoeft niet opgeëist te worden die is er gewoon

13   4  
Nelis

"NAC is kleiner, waardoor je makkelijker voet aan de grond krijgt. PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid. NAC bestaat bij de gratie van vrijwilligers."

Wordt dat bij NAC ook niet eens tijd dan?

17   12  
Cees-2

Leon Deckers : Toen Blanco jou belde, zoals jij aangeeft, had je beter moeten weten. Dit journalistje neemt het met de waarheid niet zo nauw. Dat weet ik, jij, iedereen. Jij had dat per direct met hem moeten afkappen!

Hij spint garen bij dit soort items. Nu bied hij zijn verontschuldigen aan naar jou toe, zeg jij. Dat zou hij naar alle lezers moeten doen. Maar, hij zou het er druk mee hebben gehad, en druk mee blijven hebben. In jou geval, eieren na Pasen. Maar geloof me, daar zit hij niet "echt " mee. Hij is namelijk een notoire raskaler.

Deze figuren zijn maar op een ding uit, constant het randje opzoeken, of net erover. Dingen opblazen,.....enz. Simpele lezers tuinen er telkens weer in, daarom mag hij dat blijven doen. De oplage vaart er wel bij!

30   21  
Don Leon (Deckers)

@ Cees-2
No comment, ik weet het, en die afweging maak ik iedere keer als ik door een journalist word gebeld. Ik ken de rol van Yadran Blanco en neem hem in zekere zin niet eens kwalijk dat hij dit zo doet en zijn verhaal op zo’n manier door de week heen opbouwt. En ook morgen zal hij hier weer een follow up op kunnen geven. Dat is zijn werk. En dat het artikel dan niet in zijn geheel wordt overgenomen (mag ook niet, dus ook daar begrip voor) helpt ook niet mee om hier een zuivere constructieve discussie te kunnen voeren. Maar het onderwerp was te belangrijk om me hierover stil te houden. Het maakt mij niets uit dat ik dan de drek over me heen krijg. Maar gezien de telefoontjes en appjes die ik vandaag al heb gekregen, sterkt mij in de overtuiging dat het veel goeds in beweging brengt. Dat is het me waard.

Het interesseert me totaal niet wat mensen dan vervolgens van me denken met alle beledigingen van dien, maar wat ik wel belangrijk vind is dat men volledig geïnformeerd is met alle gegeven argumenten en kennis van de voorgeschiedenis, om vervolgens op basis daarvan een oordeel te vormen. Maar gezien de aandachtspanne en de intrinsieke nieuwsgierigheid van de mensheid anno 2022 is dat geen eenvoudige opgave. Waardering voor hen die hier nog wel ontvankelijk voor zijn.

Overigens wel fascinerend om te zien, dat in het eerste half uur na mijn vorige reactie de duimpjes zoetjesaan oplopen naar 8 duimpjes omhoog tegen 0 omlaag, en daarna in 6 minuten tijd plots oploopt naar 11 duimpjes omlaag. Er zit ergens een anoniempje op zijn zolderkamer druk te klikken haha. Hup NAC op het internet!

12   35  
naxioma

@don Leon

Hulde. Wel jammer dat je een historische fout hebt begaan door je zo tegen overname door CFG te verzetten. N=B brengt ons vooralsnog weinig goeds. De kans dat met/onder hen verbetering en promotie wordt gerealiseerd is en blijft uiterst klein.

11   10  
Nac

@ NAXIOMA

Wat heeft het voor zin om te promoveren als nac, nac niet meer is?

CFG wil alleen spelers beter maken en het boeit hun niet of je promoveert of niet.

18   4  
Martinus

Leon, dank voor de toelichting en nuance.

Niettemin, ik heb vertrouwen in Gerbrands. Dat is echt een zwaargewicht in deze voetbalwereld.

Ik vind dat we nu eens een project ècht vertrouwen moeten geven en niet bij elke beslissing in de verdediging moeten springen (maar tegelijkertijd kritisch blijven). Anders blijven we in dezelfde spiraal naar beneden. Ik kies voor hoop op een betere toekomst.

18   3  
Spitfire

"PSV wordt veel zakelijker en professioneler geleid. NAC bestaat bij de gratie van vrijwilligers."

Deze zin zegt voor mij alles.

Willen we rust in de tent, en groeien naar stabiliteit, dan zal NAC toch echt zakelijker en professioneler geleid moeten worden.

Willen we dieper wegzakken, dan moeten we zorgen dat NAC blijft bestaan bij de gratie van vrijwilligers (zonder dat ik daarmee één vrijwilliger tekort wil doen, niets dan hulde, maar een BVO is een tikkeltje anders dan de lokale badmintonclub)

En zoals al meerdere keren omschreven, de zetel blijft bestaan. Om nu meteen moord en brand te gaan schreeuwen, is juist de reden dat NAC in deze ellende is beland........

10   39  
Nacman

Die Leon is bang voor zijn pluche stoeltje.
Wat heb je gedaan voor NAC?

21   7  
Oldskool

Mensen vergeten echt dat we nu City waren zonder die zetel. Stichting NOAD is opgezet door de Kort.

Ik heb nog steeds geen argument gehoord waarom bestuursleden perse geen supporter mogen zijn. Je moet natuurlijk wel de juiste zwaarte wegzetten, maar de procedure zoals die was voor Van Poppel voorzag daar in. Iedere supporter kon solliciteren bij de CR en dan werd de meest geschikte gekozen. Wat daar op binnenkwam (ik ben er nauw bij betrokken geweest) waren echt geen koekenbakkers.
Sterker nog, dat waren misschien wel de beste bestuursleden.

En die gingen echt niet over de aankoop van een linksback hoor. Dat slaat echt nergens op.

6   50  
BREDA 1965

az is en was een club van oplichters en zwart geld titlels hebben ze gekocht...psv is philipsgeld ook niet serieus te nemen daar staat gerbrands voor oplichters.....wij zijn nac...gerbrands heeft hier niks te zoeken ..opsodemieterten

18   28  
Don Leon (Deckers)

@Martinus

Gerbrands is inderdaad een zwaargewicht in de voetbalwereld, maar is tegelijk ook een hele sluw vos (goede eigenschap om zo ver in de voetbalwereld te kunnen komen). Gepokt en gemazeld als hij is ruikt precies waar de zwakke plekken in en tussen de organen liggen en weet instinctief waar en wanneer hij ergens een klein bommetje moet leggen om de verhoudingen te destabiliseren teneinde zijn doel te bereiken. Een soort druktest. Deze week leunt hij vooral achterover om de uitwerking ervan te aanschouwen. ;)

Laat er geen misverstand over bestaan, ik ben ook nog steeds heel blij met zijn bijdrage aan de wederopbouw van de club, maar ik begrijp ondertussen ook steeds beter hoe hij dat momenteel probeert te realiseren.


7   5  
AP

@oldschool

Zonder N=B waren we nu ook City. Samenspel tussen supporters geweest

5   23  
BREDA 1965

oja ik mag BLANCO schrijft nooit geen onzin

10   7  
Cees-2

Don Leon: Gebeurt is gebeurt Leon, het is geen misdaad, dus we moeten ook weer niet overdrijven, klaar. Wel wil ik je een welgemeende tip geven voor de toekomst. Ik heb er ruimschoots ervaring mee.

Nooit of te nimmer je in de toekomst nog laten verleiden om op serieuze onderwerpen, mondeling in te gaan, doormiddel van telefoon, of wat dan ook. Het kan mogelijk onsympathiek overkomen, maar geloof me, nooit doen!

Altijd schriftelijk, email, met getuigen. Het bespaard je ellende. Geloof me.

17   4  
NAC4EVER

@BREDA 1965
Wat je ook van AZ en PSV vind, er staat daar een prima organisatie.
AZ is een kleinere club dan ons, maar presteert veel beter.

Je kunt Gerbrands nu af gaan branden, maar wat schiet je daar mee op?
Wij staan er als club slecht voor en Gerbrands heeft zich bewezen.
Geef hem een (eerlijke) kans.
Afbranden kan altijd nog.

22   12  
Otjes

Het wordt met Nac nooit wat zolang supporters denken de club te kunnen bestieren in welke hoedanigheid dan ook.

Kom gewoon voetbal kijken, bier drinken en als vrijwilliger meehelpen als je wilt. Voor de rest wat overleg af en toe met de club om Nac mooier te maken.

En that’s it…

19   6  
Badeend

1. De CR heeft de afgelopen jaren bijzonder matig gefunctioneerd.
2. Een zetel in de RvC namens de supporters hoeft natuurlijk niet per se uit de CR te komen. Idealiter wél uit een orgaan dat een goed draagvlak heeft onder 'alle' supporters. Nog idealer is dat orgaan gewoon wél de CR.
3. Een zetel in de RvC betekent natuurlijk niet dat er "met emotie geregeerd wordt" of dat "supporters directe inspraak willen hebben". Dan begrijp je er weinig van of ben je bang. Dat laatste had ik van Gerbrands niet verwacht.
4. De janboel van de laatste 10 jaar (of meer) gebruiken om elke vorm van supportersparticipatie in de club bij voorbaat af te schieten is echt te dom voor woorden.

Een zetel in de RvC namens de supporters betekent dat je het kapitaal van deze club, het belangrijkste wat deze club uniek maakt, serieus neemt. En dat je de input van supporters direct meeneemt in controle (!) van het beleid. Daarbovenop kan bovendien nog het gebruiken van aanwezige kennis en netwerken komen - op zijn minst het binden van supporters, precies dat waar het onder de laatste clowns hard mis is gegaan.

24   8  
Nicky

Supporters..... Die moeten supporten..

Bestuurders... Moeten besturen

Stel je eens voor dat het bestuur mee gaat bepalen welke liedjes er gezongen worden.... Dat lijkt me onmogelijk..

Maar sommige supporters verwachten wel mee te bepalen wat het beleid moet zijn...

Het is juist nu tijd dat iedereen zich bezig gaat houden binnen de kaders die passen bij de rol.

De trainer traint en maakt de opstelling

Technisch directeur zet een technisch beleid uit en bewaakt de uitvoering

Supporters komen trouw de club aanmoedigen en zorgen dat de bier omzet op pijl blijft

Spelers lopen hun longen uit hun lijf en schoppen iedereen de een overwinning in de weg staat in tweeen

Sponsoren stoppen de club wat extra geld toe en hopen daarmee hun netwerk wat te vergroten

RvC kijkt of iedereen een beetje binnen zijn eigen kader opereert

Algemeen directeur zorgt dat er geen verlies wordt geleden en er perspectief is voor iedereen

Toon Gerbrands deelt zijn ervaring en wijst iedereen op hetgeen hierboven staat.....

En mijn wijf zeikt dat ik te lang op mijn telefoon zit te typen... Of ik met een ander zit te appen...

Ieder zijn rol.. Eerst terug naar de basis...dan pas kunnen we vooruit..

21   7  
Didier

@AP zonder City was N=B geen eigenaar van de club geworden. De angst om door City te worden overgenomen heeft de supporters en stg. NOAD er toe bewogen om voor de PowerPoint van N=B te kiezen.

11   9  
Charles

We zitten toch ook niet bij de plaatselijke jumbo mee te praten?

En we hadden deze zetel in het verleden, wat heeft dat nou geholpen?

Over 1,5 jaar msn ingrijpen, laat het voor nu maar eens anders gebeuren.

20   19  
Ronny Goodlass

Zat er al op te wachten wanneer de bierkrattenkoeriers het proces gingen verzieken. NAC is een BV gerund door personeel die op de loonlijst staat. Verder helemaal niemand. Dit soort kabaalmakers hebben geen benul dat dit gedrag de club al 50 jaar achteruit werpt. En met droge ogen zeggen dat NAC niet hetzelfde is als een club die zakelijk en professioneel gerund word. Mijn hemel, dat moeten we inderdaad niet willen. Dat eindeloos ergeren aan de ellende is natuurlijk veel leuker, blijven de SCC’s en de pilskes lekker goedkoop. Elke dag al jaren met NAC bezig en nog steeds niet begrijpen wat er (onder andere) mis gaat. Een stuk of 12 supportersgroepen los van elkaar die 2 dingen gemeen hebben: grootheidswaanzin en alcoholisme. Jongens ga zo door, we komen er zo zeker wel. En vergeet vooral niet iedereen die Breda op zn paspoort heeft staan te vereren. Want alleen in die vijver zitten de echte professionals, bewijzen ze ook al decennia lang……..Morgen op de heftruck even de koers van het beleid bedenken, wij horen het graag van de halve liter orakels.

16   12  
Dabbert

Niks anderhalf jaar aankijken. Weg die zetel. Een zetel die niet alle supporters omvat. Dus daar hebben we niks aan. Ook supporters die niet op de voorgrond staan hebben goede ideeën. En die krijgen we niet te horen. Het wordt tijd dat NAC Breda eens een voetbalclub wordt die subtop eredivisie speelt.
Ik ga bijna 50 jaar naar NAC en afgezien van 2 seizoenen is het niks als ellende, degradatie voetbal, financiële ellende. Wordt eens een echte supporter en laat een professionele voetbalclub ontstaan.

21   13  
Don Leon (Deckers)

@Ronny Goodlass
Gelukkig weet ik dat de echte Ronny Goodlass de tegenovergestelde mening is toegedaan. Daar heb ik hem namelijk 5 uur lang in een voettocht van Zevenbergen naar Breda over gesproken. Daarnaast ook de 1,5 uur podcast die we met hem daarover hebben opgenomen. Dat zou jij als zelfverklaard Ronny Goodlass fan van t eerste uur toch moeten weten?

18   17  
MickJ

Het feit dan Don Leon hier tussendoor zijn zegje doet
met wat opmerkingen t.a.v. zichzelf in de schijnwerpers
te zetten, zegt genoeg.
Is al een teken aan de opstandige wand, zonder al op
de zetel te zitten.
Lijkt mij niet verstandig, en zeer onprofessioneel.
Zieltjes winnen, roepen om te roepen tja zo bouw
je geen gezonde organisatie op, dwz samen.
Weet 100% zeker dat na het uitkomen van het
op te zetten plan de supporters niet vergeten
zal worden.
Iedereen weet en ziet dat we een selectie hebben
van een laag niveau.
Stel je voor dat de beide trainers elke week hun
negatieve zegje in de Stem doen, dacht je nu werkelijk
dat die helemaal gek zijn .
Het spreekwoord is nog steeds,
Spreken is zilver,en zwijgen is goud.

11   9  
MickJ

Oja , nog een opmerking .
Mocht de gewilde door vele Ernie Steward de algemene
directeur worden.
Dan mag er nog geen supporter op de bel van de
deur drukken.
Ken hem daar te goed voor.

12   1  
Nonkel Frans

Dan hier de vraag aan Leon - die BNdeStem niet stelt:
Er is onvrede over de kwaliteit van de CR . Gaan alle supportersgeledingen nu rond tafel opdat de zetel zsm namens hen/ons effectief gevuld wordt?
Hoe zou jij de vertegwnwoordiging van de supporters in de RvC willen organiseren en verbeteren.?
Oftewel Leon, Gerbrands gooit de knuppel in t hoenderhoek - wie pakt de handschoen op?

17   6  
AP

@didier

Een bedrijf in puin, wat NAC is, kost lange tijd om op te bouwen. Laten we N=B de tijd geven om dit te doen en over een jaar of 2 a 3 bepalen of het de juiste keuze is geweest. TG wegzetten is in ieder geval een eerste goede stap geweest, aangezien hij ook aan de basis van het succes van het huidige AZ heeft gestaan.

16   4  
Ivo

Ja mensen, afscheid nemen van de jaren '70 bestuurscultuur en de jaren '70 voetbalvisie zal pijn gaan doen. We moeten professionaliseren, anders zakken we definitief weg en komen we niet meer terug. Als dit betekent dat er minder leuke erebaantjes overblijven, so be it.

Strakke lijnen, duidelijke verantwoordelijkheden bevoegdheden en vakkundige mensen die hun rol pakken. Pluche plakken en verstoppertje spelen, dat is voorbij.

Hoe is het mogelijk dat figuren als Manders en Eisenga het de laatste jaren zo konden begaaien? Daar hebben we toch een RvC voor?

5   1  
Geelzwartwit

Wordt er al gevoetbald?

11   3  
Wanny

@ NAC4EVER

Ik ben wel voorstander van het gebruiken van de kennis van TG om de club op te bouwen.

Wat we niet moeten vergeten is dat ie bij AZ is gestart toen de centen van Scheringa daar tegen de plinten omhoog klotsten. En PSV is ook niet bepaald armlastig.

Bij NAC is er geen poen en is de enige reden dat de club nog bestaat de achterban.

Dat is wel een wezenlijk verschil waar je rekening mee moet houden als je de structuur weg zet.

Ik begrijp ook niet wat er mis zou zijn met een goede vertegenwoordiger vanuit de achterban in de RVC. Als je daar de CR niet capabel voor vindt is dat prima, maar er moet toch ergens een geschikte persoon te vinden zijn die de portefeuille supporterszaken in de RVC kan beheren. Als clubleiding kun je daar juist je voordeel mee doen door de banden met de achterban te verstevigen en dan heb je gelijk een buy in voor je beleid.

19   5  
De Bolle Damen

Goed dat dit eindelijk weer eens een inhoudelijke discussie oplevert die redelijk genuanceerd is.
Het feit dat er veel verschillende meningen zijn, degradeert meteen de essentie van een "supporterszetel". Die ene zetel (lees: vertegenwoordiger) kan dus nooit alle supporters vertegenwoordigen, want de meningen zijn divers.

Ondanks dat ik zeker niet eens ben met alles wat Don Leon stelt; moet ik wel zeggen dat Leon Deckers en zijn metgezellen enorm waardeer omdat zij ontzettend dicht bij NAC staan, en onvoorwaardelijke liefde voor ons mooie clubje hebben.
Ik zie de meeste van ons (supporters) als generalisten die "overal een bietje verstand van hebben" en overal een mening over hebben.
Je moet beleid maken en de uitvoering daarvan aan specialisten over laten. Generalisten moeten vooral aan de zijlijn hun steentje bijdragen en in het geval van NAC betekent vooral bier zuipen, kut roepen en (bijv) een linksback affakkelen.

Kan iemand mij veertellen wat de Clubraad met Mul en van Loenhout ons hebben gebracht?
Bij uitwedstrijden zit ik meestal op de sponsortribune en zag de clubraad vaak aanleunen tegen Manders cs. Ik heb ze nooit kunnen betrappen op "inhoudelijkheden". Ook het relaas van beide heren op de verschillende podcasts hebben mij de wenkbrauwen doen fronsen.
Wartaal, wazige antwoorden en onduidelijke uiteenzettingen.
Dat krijg je als je generalisten aanstelt ipv specialisten.

Kortom: ik begrijp Gerbrands goed.
We moeten niet vergeten dat de club is "overgenomen" door NAC supporters. Mensen die het beste met NAC voor hebben. Dan zijn wij als supporters toch al vertegenwoordigd nietwaar?
Laat de specialisten NAC renoveren en als het belangrijkste geschied: goed voetbal en resultaten, dan is alles pais en vree.
En zijn de meningen eensgezind: NAC is de mooiste kutclub van de wereld.

18   7  
AP

@wanny

Vergeet niet dat Gerbrands AZ door een periode heeft geloodst toen het onder curatele stond vanwege faillissement DSB. Die weet dus heel goed hoe een club in ernstig financieel weer te leiden.

13   1  
Wanny

@ AP

Kijk even naar de selectie die AZ had op het moment dat DSB eruit moest stappen. En het nieuwe stadion, en het nieuwe jeugdcomplex.

Allemaal dingen die NAC niet heeft.

Natuurlijk heeft hun clubleiding toen wel de juiste dingen gedaan door de selectie te gelde te maken en AZ zo een nieuwe toekomst te geven.

Maar Gebrands heeft geen ervaring met het op poten zetten van een club in de situatie waarin NAC zit. Wil niet zeggen dat ie hier niet succesvol kan zijn natuurlijk.

12   1  
Fritske d'n Olifant

Wat Oldskool aangeeft is de spijker op z'n kop! Er wordt hier door sommigen net gedaan alsof er een paar doorgesnoven capuchonnetjes met alleen Lts zwakstroom op hun CV een stoeltje bij NAC claimen om bij wijze van spreken Molenaar te kunnen vertellen wie er in de spits moet staan. Dat is niet alleen heel denigrerend naar een grote groep medesupporters toe die buiten de wedstrijddagen om heel veel tijd in NAC steken. Het is ook een totaal verkeerde voorstelling van zaken.

Ik zie ook veelvuldig AZ en PSV genoemd worden als voorbeelden, niet in de laatste plaats door Gerbrands zelf. Hoewel ik zeker van mening ben dat NAC veel van die clubs kan leren en ik vind dat professionaliteit binnen de NAC-organisatie broodnodig is, zou het inperken van de controlerende rol vanuit de supporters juist niet moeten gebeuren. Haal dan eerder de stofkam door de organisatie. Kijk eens kritisch naar hoe mensen de afgelopen jaren benoemd werden. Vriendjespolitiek, elkaar niet durven af te rekenen op behaalde resultaten, van tevoren geen concrete doelen stellen, überhaupt geen plan hebben, met elkaar de polonaise lopen na een nederlaag etc.

Een professioneel bestuurder moet zich kunnen en durven verantwoorden naar zijn stakeholders, waaronder wij als supporters. Dat is iets anders dan je oren laten hangen naar. Daarnaast heeft de supportersvertegenwoordiging in de RvC ook niet kunnen voorkomen dat er de afgelopen 10 jaar allerlei twijfelachtige figuren compleet hun gang hebben kunnen gaan bij NAC, dus in hoeverre beperkt die zetel toekomstige bestuurders nu eigenlijk in hun bewegingsvrijheid?

Als je de club wilt hervormen, moet je ook de cultuur begrijpen. NAC bestaat nu eenmaal bij de gratie van een bovengemiddeld grote en trouwe supportersschare en een breed lokaal geworteld sponsorenpalet. PSV (door Philips) en AZ (via de gebr. Molenaar en later Scheringa) zijn op een hele andere manier "groot" geworden. Dat is niet vergelijkbaar. Het is goed dat Gerbrands in zijn rol de supportersvertegenwoordiging in de RvC bespreekbaar maakt, maar het is ook goed dat supporters daar niet klakkeloos in mee gaan en dat goed kunnen beargumenteren.

3   4  
Yup

“Wij”, de supporters, willen zo graag inspraak. Gezien het gros van de reacties hierboven hebben “wij”, de supporters, zich uitgesproken voor deze nieuwe constructie. Einde discussie lijkt me.

9   2  
Don Leon (Deckers)

@Nonkel Frans

De afvaardiging vanuit de supporters hoeft geen CR lid te zijn. De CR is wel in staat gebleken een goede selectieprocedure uit te voeren. Uit de vele aanmeldingen van kundige mensen zijn toen Berry de Kort en Joost van Mierlo zo uit de bus gekomen, kwamen niet uit de CR sferen en hebben prima werk geleverd voor de club. Wat mij betreft blijft die procedure zo gehandhaaft. Waarbij ik me kan voorstellen dat de HR specialisten + Gerbrands en Verkuilen graag aan dat profiel meeschrijven. Geert van Poppel (voormalig voorzitter CR) is overigens op een andere manier aangesteld, die is rechtstreeks door Wim van Aalst gevraagd.

@mickj
Ik heb het een paar keer proberen te lezen, maar er is geen touw aan vast te knopen.

8   1  
Ja ja ik voel het al

Ik ben blij eens een goede inhoudelijke discussie op dit forum te zien. Op de enkele moddergooier na.

Respect voor Leon! Je voert de discussie met open vizier en vanuit de inhoud.
Of die altijd met mijn mening strookt? Nee, maar dat is niet erg.

Volgens mij willen we uiteindelijk als supporters allemaal hetzelfde. NAC een stabiele eredivisieclub, waar het kan spoken op het avondje NAC, waar de topclubs met zweet tussen de naad op bezoek komen.
Daar moet nu eens een goede stabiele organisatie onder komen. Te lang hebben allerlei zelfbenoemde colonnes meningen mogen verkondigen. Allemaal graag in uw hok!

Hup NAC!

3   0  
Badeend

Ik wilde mijn mening gaan typen, maar Fritske d'n Olifant heeft het al perfect verwoord. Dat dus.

5   2  
Hartstikke Betrouwbaar

De supportersraad moet nu even de plaats kennen. Nog nooit eerder hadden we zo’n supporters/Breda-vriendelijke leiding, en we zijn bezig te professionaliseren. Mensen als Toon Gerbrands, die zijn sporen echt heel duidelijk heeft verdiend, komt hier met een goed hart naartoe, en wil de club helpen professionaliseren. En daar hoort dit bij.
Supportersraad niet mauwen nu en jezelf nu ook in dienst van de club opstellen.

5   2  
De Bolle Damen

Cees lees jij jouw berichten wel eens terug?
Als dat het geval is dan snap ik wel waar die -2 voor staat.

4   1  
Willem 4,5

Juist Bolle, heb even geleden al mijn medelijden uitgesproken over ceesje maar dat was tegen het zere been van bsr, dus deze zijn verwijderd terwijl er geen onvertogen woord in stond. Ceesje lult zo maar wat, triest!

3   2  
Nonkel Frans

@Leon precies dat. De CR heeft statutair geen recht op een RvC zetel - en hoeft er dus ook geen gewoonterecht van CR op zetel ontstaan.
Iedere professioneel kundige bestuurder - met NAC hart en tribune ervaring, mag dus feitelijk door de supporters ( -geledingen) worden voorgedragen voor de zetel.
Dat laatste is essentieel. Je hebt de CR angel boven tafel met de lijn van Aalst van Poppel.
Dat wist ik niet maar verklaard een hoop. Aandeelhouders of straks Stichtingsbestuur die supportervertegenwoordiging actief aanwerven is niet zuiver. De kandidaten moeten voor en door de geledingen worden voor gedragen.
Is dit de reden waarom de nieuwe NAC leiding een time out met de zetelinvulling stelt? Om van deze erfenis af te komen Schoon schip all the way. Nogmaals is dit een kans. Ik zie het daarom niet zo negatief.

Dus dan rest nog steeds de vraag hoe en wanneer gaan de supp- geledingen op zoek naar een goede kandidaat? Profiel - taakomschrijving ( met RvC? ) maken en adverteren maar. En als het snel mag gaan zijn SV en GB dan welwillend om binnen t jaar de zetel te vullen.

Leeg houden en evaluatie afwachten. Dan krijg je zoiets als: "we hebben niks gemist dus we schrappen zetel. Of we kunnen er statutair niet omheen en - why not - een goede kandidaat maakt de RvC altijd kundiger en waardevoller voor de club - dus kom maar op met je kandidaat, supporters". Dit laatste moment wil je toch niet afwachten. Huppetee dus - nu reeds gaan werven en ( evt met stemmingsprocedure door SSC houders) klaarzetten die kandidaten - hoe eerder in gevuld hoe beter.

5   0  
Die ne gast

Als we iets geleerd zouden moeten hebben van het verleden is dat we geen blind vertrouwen in één persoon moeten hebben.
Het credo ‘als Toon het zegt, zal het wel goed zijn’ lijkt mij daarom redelijk naïef…

Vertrouwen is goed, controleren is beter. En controleren is precies wat de RVC doet.
Iedereen is het er in ieder geval over eens dat een RVC-lid niet vanuit de CR kan komen. Uit eerdere sollicitatie procedures zijn zeer capabele RVC-leden vanuit de supporters aangeleverd. Ook Toon heeft blijkbaar het idee dat een supporters RVC-lid iemand met een zwarte trui en capuchon is, maar dat hoeft helemaal niet.
Organiseer gewoon een sollicitatie procedure. Ik weet zeker dat we weer een capabel iemand kunnen vinden die ook de goedkeuring van Toon Gerbrands kan krijgen, want dat is blijkbaar nodig voor veel mensen hier. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

De RVC-zetel moet je gewoon nooit opgeven. Dat is het domste wat je kan doen. Kijk niet alleen naar het functioneren van Van Poppel, maar ook verder terug en dan zie je hoe belangrijk de inbreng van supporters is geweest om de club overeind en op koers te houden.

Pas bij zwakke RVC-leden is de hele boel in elkaar gestort, dus als we het er over eens zijn dat NAC een zo sterk mogelijke RVC nodig heeft, wat is er dan op tegen om een openbare sollicitatie procedure onder supporters en/of sponsoren uit te schrijven? Ik begrijp de weerstand tegen een supporters RVC-lid niet?

5   0  
Das Phantom (BSR)

@Willem 4,5

Het is, voor jullie beide, onnodig om elkaar constant op te zoeken en hier een persoonlijke discussie uit te vechten waarin je elkaar beschuldigt van het zijn van een kruik of tegen elkaar te zeggen dat iemand in een baudet-hokje past. Dan wissel je maar even nummers uit.

Kunnen we het hier proberen voetbalinhoudelijk te houden

2   1  
Willem 4,5

@Bsr. Het was niet constant opzoeken, slechts 2 berichten en ik heb ceesje niet beschuldigd van een kruik te zijn ( woord heb ik trouwens niet gebruikt) . Alleen het advies gegeven daar eens te gaan kijken, pastte volgens mij goed bij hem. Dus eerst goed lezen, jullie moeten het goede voorbeeld geven toch? Voor de rest even goede vrienden hoor met jullie hoor, jullie doen goed werk!

6   2  
Oldskool

Het blijft grappig. Na trainers, selecties, directies, RvC’s en Aandeelhouders zijn volgens de supporters nu de supporters de schuld van de slechte prestaties en dan niet in de spiegel kijken.

Nee het zijn die andere supporters. De bemoeials aldus de bemoeials.

Typisch NAC. Zal nooit veranderen

De tribunes en de hetzes (zeker ook hier) ontslaan trainers en bestuurders en zorgen voor de onrust, niet een RvC zetel hoor.

Als je echt iets wilt doen aan minder bemoeienis dan moet je de comments hier sluiten ipv een RvC zetel opgeven. Dat is 100x effectiever.

5   7  
Calimero

Mensen het is simpel al het emotionele gezever heeft ons de afgelopen 10 jaar naar de klote geholpen. Wat wil je nu als club? Lekker bier blijven zuipen en polonaise lopen? Of wil je professionaliseren? Dit gaat gewoon niet samen en daardoor bevindt NAC zich in een spagaat. Op deze wijze kom je nooit een steek verder. Het lijkt wel of de meesten zo veel waarde hechten aan zeggeschap ook al gaat dat ten koste van de prestaties van de club. Misschien kun je dan beter lid worden van een amateur vereniging....Open je ogen want we komen geen steek verder.

3   3  
JeePee

Uiteraard mag je zoals Leon het bestuur bij onze club scherp volgen. Maar ik ben het met velen hierboven eens, laten we ook als supporters nu eens lering trekken als voor iedereen het belang van ons NAC voorop staat:
- omdat er weinig leukers is dan fanatiek over voetbal lullen met vrienden en supporters, is het nog niet zo dat de supporters invloed moeten hebben op het voetbal/technisch beleid zoals ik eerder echt ergens las. We moeten denk ik juist uit de cirkel komen dat supporters zich daar steeds meer tegenaan willen bemoeien omdat er geen vertrouwen in en prestaties zijn bij de technische leiding van het moment. We moeten een keer iemand iets gaan laten opbouwen;
- we zijn wel een serieuze partner en op langere termijn één van (maar idealiter niet de enige) lifeline van de club: dat rechtvaardigt natuurlijk dat supporters een serieus oor verdienen. Mijn oprechte vraag is of dat via de clubraad moet zijn en blijven, zeker in relatie tot een nieuwe goede structuur.

7   7  
Noad1976

Kansloos ze leren het nooit bij NAC supporters die beleid willen bepalen en zoniet dan gaan ze rotzooi schoppen dreigen en bedreigen. Er is geen investeerder die NAC nog wil helpen!

7   2  
Betweter

Volksopstand voor een zetel ? No way ….. NAC moet een stabiele subtopper gaan worden in de eredivisie ! Dat is het enige wat mij interesseert. Gerbrands weet waar hij over praat, hij heeft clubs organisatorisch groot gemaakt.

2   3  
Nog jaren KKD

Dus NAC wil een nieuw PSV of AZ worden? Is dat wat de supporters willen?
Waarom dan niet gewoon supporter worden van deze clubs.

Gerbrands mag lekker werken achter de schermen en heeft geen verantwoordelijkheden.
Maar zijn naam wordt wel naar buitengebracht wanneer er veranderingen zijn. Niet netjes van de eigenaren en laf.

2   0  
Nonkel Frans

Aandachtspunt en vraag voor BSR redactie. Jullie kozen hier om 1 op 1 zonder verdere analyse - crosscheck - relativering of nuancering - dus zonder commmentaar - artikelen uit BNdeStem over te nemen.

De toon en stijl die deze krant inzet waar t NAC betreft vind ik niet altijd lekker. Als er geen reuring is dan maken we het wel. Lees de repons van Leon. Hij is er ook niet echt blij mee hoe eea geframed wordt door de krant.

Ze vragen niet aan Leon hoe zit het - nee ze vragen bij wijze van spreken al meteen aan Leon - "hey bekende supporter jij bent zeker boos? Zo niet dan maken ze hem wel boos. Kijk mensen de supporters en leonneke voorop gaan weer dreigen". En ze kiezen natuurlijk voor een kop waarin we City gelijk aan t Nieuwe NAC stellen. Toe maar dat smaakt lekker toch en is toch zo?

Tja wat doe je daaraan zegt Leon hier. Het is hun werk.....gelijk heeft ie maar moeten wij dan mee op dat nivo en berusten? Sterker ons hier vervolgens mee laten slepen in dat tendentieuze gedoe. Stik vermoeiend.

Jullie hebben niet alle tijd BSR ik weet het, maar om daarom te kiezen om een op een doorgeefluik te worden van de lokale krant is soms beneden uw waardigheid. BSR zijn NAC supporters en die zijn kritisch. Ben dat dan aub ook op de lokale ( al dan niet bevriende) media aub. Er komen 140 reacties op dit artikel en minstens de helft pakken de onnodige stemmingmakerij en bijbehorend jargon van BNdeStem over. Voor je het weet is de sfeer hier weer onnodig opruiend en ongenuanceerd. Die tijd hebben we gehad.

Kies er bv eens voor om zelf de mededeling te doen : "RvC zetel supporters anderhalf jaar leeg". Punt. Niks BNde Stem.

Vervolgens bel je van Mierlo/de Korte of hun gwlijken uit betreffende periode, om hun perspectief en respons op dit nieuws te horen en hier te noteren. Dat is informatief en functioneel voor de achterban en een mooie basis en startpunt voor verdere discussie en t bedenken van oplossingen. Dan doe je Leon ook recht en pak je enkel door op die citaten uit zijn interview met de krant die functioneel zijn voor ons. Dan wordt t leven hier een stuk interessanter- kritisch constructiever en minder vermoeiend voor alle betrokkenen lijkt me.

Zover mijn suggestie bij jullie goede werken.
Zet hem op BSR! Hup NAC!

2   0  
Das Phantom (BSR)

@Nonkel Frans

Ik hoop dat je deze reactie nog leest, maar dank voor die van jou. Inderdaad was dit voor ons ook weer een belangrijk leerpunt m.b.t hoe en wat we overnemen. En vooral op welke manier. Dat had in dit geval denk ik anders en beter gekund.

Dank voor je feedback!

0   0  
Koen

Een interessante situatie in Breda.
Vooraf gezegd. Ik woon in Canada en laatste wedstrijd die ik heb gezien was NAC - Roda (verloren) mei 2007.
Sinds internet. Is de wereld een heel stuk kleiner geworden. Ik luister wel naar de verschillende podcasts en soms naar de live play by play via de webradio.
Ik weet wel dat NAC een vulkaan is die nooit slaapt. Eén ding weet ik ook. Emotie heeft NAC (te) vaak in problemen gebracht. Nu is City dus afgeserveerd dat betekent wel dat er een andere wind moest gaan waaien. Een professionele wind. Het aantrekken van Gerbrands stemde me blij. Iemand die koel is geen NAC-er is maar wel iemand die begrijpt wat wat de waarde is is van deze buitensluiting. Dus hij geeft hier mee aan dat ie dus snapt wat voor clubke dit is en dat hij hier zijn naam aanverbind
Dat van die zetel in rc is een erg ingewikkelde. Als je het gaat ontleden naar de motivatie die ten grondslag ligt aan deze gedachte is het niet zo ingewikkeld. En dan maken de antwoorden van Tjerk van Loenhout en die van John Karelse het heel duidelijk. NAC móet professioneler worden geleid. En ja dat betekent de emotie mag geen zetel in de rc hebben. Dat de mensen die op de andere stoelen komen te zitten ook een duidelijk NAC hart hebben konden we horen afgelopen vrijdag (voor mij althans, tijdsverschil) horen in NAC-praat. Het collectief dat opstond heet NAC=BREDA dus hoezo kun je dan twijfelen over hun clubliefde.
Ik ben onderhand ook wel bewust over de dossierkennis bij het team van NAC-praat, Tikkie naar het Zuiden en de Gegenpressing. Maar laten we nou eens proberen om emotie niet de belangrijkste raadgever te laten zijn.
Het moet onderhand duidelijk zijn dat het anders moet. Dat gaat alleen maar als iedereen er van doordrongen is dat ze elkaar nodig hebben en dat de zwart gele ketting zo sterk is als de zwakste schakel.
Negatieve stemming makerij is iets wat nooit heeft gewerkt.
Nogmaals. Ik kan het anders zien gezien mijn locatie maar ik schrijf dit ook omdat ik geen NAC-er om me heen heb die me kan beïnvloeden. En dus mijn emotie is eruit.
Ik ben en blijf een NAC-er en afgaande aan mijn achternaam is dat niet zo gek. HUP NAC💛🖤

0   0  
Koen Suykerbuyk

Een interessante situatie in Breda.
Vooraf gezegd. Ik woon in Canada en laatste wedstrijd die ik heb gezien was NAC - Roda (verloren) mei 2007.
Sinds internet. Is de wereld een heel stuk kleiner geworden. Ik luister wel naar de verschillende podcasts en soms naar de live play by play via de webradio.
Ik weet wel dat NAC een vulkaan is die nooit slaapt. Eén ding weet ik ook. Emotie heeft NAC (te) vaak in problemen gebracht. Nu is City dus afgeserveerd dat betekent wel dat er een andere wind moest gaan waaien. Een professionele wind. Het aantrekken van Gerbrands stemde me blij. Iemand die koel is geen NAC-er is maar wel iemand die begrijpt wat wat de waarde is is van deze buitensluiting. Dus hij geeft hier mee aan dat ie dus snapt wat voor clubke dit is en dat hij hier zijn naam aanverbind
Dat van die zetel in rc is een erg ingewikkelde. Als je het gaat ontleden naar de motivatie die ten grondslag ligt aan deze gedachte is het niet zo ingewikkeld. En dan maken de antwoorden van Tjerk van Loenhout en die van John Karelse het heel duidelijk. NAC móet professioneler worden geleid. En ja dat betekent de emotie mag geen zetel in de rc hebben. Dat de mensen die op de andere stoelen komen te zitten ook een duidelijk NAC hart hebben konden we horen afgelopen vrijdag (voor mij althans, tijdsverschil) horen in NAC-praat. Het collectief dat opstond heet NAC=BREDA dus hoezo kun je dan twijfelen over hun clubliefde.
Ik ben onderhand ook wel bewust over de dossierkennis bij het team van NAC-praat, Tikkie naar het Zuiden en de Gegenpressing. Maar laten we nou eens proberen om emotie niet de belangrijkste raadgever te laten zijn.
Het moet onderhand duidelijk zijn dat het anders moet. Dat gaat alleen maar als iedereen er van doordrongen is dat ze elkaar nodig hebben en dat de zwart gele ketting zo sterk is als de zwakste schakel.
Negatieve stemming makerij is iets wat nooit heeft gewerkt.
Nogmaals. Ik kan het anders zien gezien mijn locatie maar ik schrijf dit ook omdat ik geen NAC-er om me heen heb die me kan beïnvloeden. En dus mijn emotie is eruit.
Ik ben en blijf een NAC-er en afgaande aan mijn achternaam is dat niet zo gek. HUP NAC💛🖤

Laad alle berichten na dit bericht in