Wij gaan niet opzij

‘Amerikanen op pole position om NAC over te nemen’

Italo

De drie grootaandeelhouders zijn op dit moment serieus in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij over de overname van de club. Dat nieuws meldt BN DeStem vanavond.

De investeringsmaatschappij, die ook actief is in het American football en honkbal, is naar verluidt het meest concreet in beeld in het overnameproces. Op dit moment krijgen de Amerikanen inzicht in alle financiële stromen binnen NAC.

Het overnamebod van vijf tot zeven miljoen is hoog genoeg gebleken om op dit moment de voorkeur te genieten van de grootaandeelhouders. De investeringsmaatschappij zou naast dit bedrag ook jaarlijks een fikse investering in de club doen. De grootaandeelhouders hebben aan het begin van het verkoopproces aangegeven te zullen handelen in het belang van NAC.

Mochten de grootaandeelhouders akkoord gaan met een verkoop van de aandelen, is Stichting NOAD aan zet. Zij zijn in het bezit van het gouden aandeel en zullen ook goedkeuring moeten geven aan een overname.

Tot slot meldt BN DeStem dat binnen een x-aantal weken meer duidelijkheid wordt verwacht met betrekking tot de overname. Of de grootaandeelhouders ook nog met andere partijen in gesprek zijn (vijf partijen waren nog in de race) wordt niet gemeld.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #90 42 reacties
Volgend bericht
Man of the match: NAC - Excelsior (4-1) 75 reacties
Terug naar overzicht
196 Reacties
260   64  
Monkeyrocker

Amerikanen die nog nooit een voetbalclub hebben gerunt , wat kan er fout gaan .

64   11  
Rubenac

De toekomst zal het weer eens uitwijzen.
Op Fc utrecht na, heeft geen een Nederlandse club een fan als eigenaar.

164   117  
Otjes

Ik hoop op Amerikanen met hele diepe zakken die de klanten (lees supporters) op plek 1 zetten.

Ook graag zo’n Amerikaan die zegt dat iedereen z’n bek moeten houden en iedereen dezelfde kant op schreeuwt. My way or the high way type.

Maar er zullen wel weer van die supporters zijn die om types als Vrolijk gaan roepen….met als excuus de Nac cultuur. Zum kotsen. Dat bepalen de supporters zelf wel.

Trouwens de kleine aandeelhouder zal deze partij meer willen dan de grote 3. De grote 3 zal het worst zijn wat ze zelf krijgen voor de aandelen. Die willen alleen toekomst voor Nac, een partij met veel geld dus.

Stichting Noad wees wijs en laat je niet opjutten door een stelletje cultuur barbaren.

78   53  
Lamington

Op derat.nl een beter stuk te lezen.

28   16  
Nonkel Frans

Tot wanneeer geldt eigenlijk die geheimhoudingsplicht in dit verkoopproces?

Dit gesmoes van Yadran helpt op dit moment niemand toch?


37   6  
Juuplover

Een poosje terug waren er ook Amerikaanse investeerders geïnteresseerd in Feyenoord. Ben benieuwd of het om de zelfde partij(en) gaat?

51   21  
Chris W.M.

Eerst maar eens de plannen en welke poppetjes op welke plaatsen afwachten voordat ik hier een mening over kan hebben. Kan nog steeds alle kanten op.

49   31  
Bzzz

Hier gaan heel veel B-Siderats lezers blij van worden.

Net zoals ze eerder blij werden van de aandelen uitgifte.

Dat betekende het begin van de sportieve teloorgang,.

Maar het geloof in gratis geld zonder consequenties is sterk.

52   34  
RaraNAC

Disney Experience all over again…

31   20  
M.H. te R.

Let op. De grote 3 zijn zakenmannen met weinig verstand van voetbal. Dat is gebleken met de aanstelling van vooral blabla types zonder kennis van zaken. Het type manager dat in gewone bedrijven ook aangenomen wordt. Maar een voetbalclub is geen gewoon bedrijf. Deze Amerikanen zijn ook zakenmannen, willen geld zien. Zijn dus waarschijnlijk ook gevoelig voor hetzelfde type blabla figuren, zonder verstand van voetbalzaken,maar die zich wel goed kunnen presenteren. Dat is de grote valkuil bij deze overname.
Maar ja, we kunnen niet veel anders.

80   49  
Ivo

Stilstand is achteruitgang, dat hebben we de laatste jaren wel gemerkt. Het is tijd voor nieuw management, nieuw geld en een andere benadering.

NAC is een bedrijf, geen amateurclub. Ga dan ook eens zo handelen.

Amerikanen zijn in de regel niet flauw. Business first, geen flauwekul. Wie betaalt, bepaalt. Misschien is het wel een verademing en net wat we nodig hebben.

59   56  
Bart

Dit is precies het nieuws waar ik op hoopte! Amerikanen nemen dit zeer serieus en niet om een leuk gokje mee te wagen!!! BREDA VOORUIT!

127   32  
10Dora

Make NAC great again!

51   17  
The Cosmic Gate

En dan Budweiser en MacDonalds in de corners....hmmm ik wacht rustig af. Maar hebben we niet hier ooit iemand gehad die een Disney experience wilde brengen met oa NAC basketbal enz ..
Beetje huiverig dat wel

109   27  
Nelis

Let wel Amerikaanse investeringsmaatschappijen zijn alleen, maar dan ook alleen geïnteresseerd in (snel) geld verdienen.
Dus ben benieuwd wat de aap uit de mouw hier gaat zijn...

93   22  
Fan uit Zevenbergen

Earnest Stewart komt terug 💛🖤😉

260   64  
Monkeyrocker

Amerikanen die nog nooit een voetbalclub hebben gerunt , wat kan er fout gaan .

88   110  
Josip

Erg als een volksclub als NAC in handen komt van een Amerikaanse investeerder.... Kijk naar de sociale huisvesting, de kinderdagverblijven of ziekenhuizen.
Heel aantrekkelijk voor Amerikaanse investeerders. Volladen met schulden, leegtrekken en achterlaten.

Ook zorgelijk dat de duimpjes op bsiderats bij dit bericht zwaar gemanipuleerd zijn.

87   102  
Josip

Duim omhoog is min 2 ???

Hebben jullie je laten kapen?

40   29  
TvB

Xl Hopelijk zit het ons in deze een keer mee. Met veranderingen op bestuurlijk niveau etc maken we al 25 jaar verkeerde keuzes… ik hoop op een overname die de waarden van de club accepteert en veel geld in de club wil steken. De sfeer en ambiance verzorgen we zelf wel!
Kan me voorstellen dat wanneer de evt kopers afgelopen vrijdag zijn wezen kijken dat de club verkocht is…
Ze kopen een club met ongelofelijk veel potentie

77   32  
Ouwe spionkop

Als ze er jaarlijks miljoenen in gaan pompen kan dat de redding van NAC zijn. Amerikanen pompen niet zomaar ergens geld in. Dan wordt de organisatie op poten gezet.
Hopelijk met behoud van onze clubcultuur.
De naam Ernie Stewart zingt al langer rond in Breda. Zou een prima TD zijn.
In ieder geval kan het zoals het nu gaat niet verder.

56   73  
Hertog Jan

Einde NAC zoals wij de club kennen en waarop we allemaL verliefd zijn geworden

15   43  
Ric

Stefa(a)n Eskens kan weer terugkomen zeker ;-)

43   39  
Tip

Als die partij genoeg kan investeren kan het een prima deal worden. Je moet meer weten van deze groep en wat hun plannen zijn. Onze aandeelhouders worden hier constant weggezet als 'gekke henkies' maar dat zijn ze niet. Gewoon nadere informatie rustig afwachten.

60   37  
Ivo

Gemengde reacties en dat was te verwachten. Aan de ene kant supporters die heel erg vasthouden aan de cultuur en de geschiedenis. Aan de andere kant supporters die vooruitgang willen zien na jaren van wanbeleid.

Ik zie NAC als een slapende reus, maar als je blijft doen wat je altijd deed (Met Bredase MKB-achterland en veel te veel stakeholders onderling ruzie maken) dan krijg je wat je altijd had.

Mits een aantal zaken goed geregeld worden durf ik de sprong in het diepe wel aan. Tijd voor een NAC met een nieuw elan, dat de club zichzelf blijft, daar zorgen we zelf wel voor.

38   12  
Jim

The world will not end as long as love continues, yes love for our own nac

68   36  
Lamington

Vraag aan Arsenal hoe ze hun Amerikaanse investeerders vinden.

Roepen dat dit precies is wat NAC nodig heeft en dat MKB en clubcultuur verleden tijd-dingen zijn.. wát een supporters zitten er hier tussen

20   2  
Ouwe spionkop

Die Amerikaanse investeringsmaatschappijen zijn heel actief.
Onlangs ook b.v. Burnley en Genua overgenomen.

29   19  
Bzzz

Wat een valse tegenstelling IVO. Sportief is het achteruitgegaan vanaf het moment van aandelen uitgifte. Dat hete toen ook 'vooruitgang'.

JUIST dat er mensen de boel gaan runnen die geen verstand hebben van voetbal en geen interesse hebben in de club behalve wat er over op papier staat, is wat de achteruitgang veroorzaakt.

Voetbal is emotie - en als er geen emotie meer is, is er ook geen geld meer.

48   14  
Ohout

Investeerders uit Amerika. Waarom zou het logisch zijn de ze de clubcultuur willen behouden? Alles draait hier om financieel rendement. Gaan we er een Disney experience van maken? Of blijven we gwn onze club? De club is van de fans en daar moet het blijven.

27   49  
Fan uit Zevenbergen

Cheerleaders op het veld voor en in de rust van de wedstrijd 💛💛💛💛💛

12   27  
Tip

Eens met @IVO.

61   35  
What could go wrong?

Kinderlijke naïviteit hier, echt ongelofelijk. Fijn voor het slapen gaan dromen dat die buitenlandse partij alleen geld komt brengen, de club naar de CL brengt en verder alles laat voor wat het is. Prachtige droom.

En wat nu als het niet zo is? Wat als ze de club leegtrekken? Wat als ze hier enkel 17-jarige talentjes stallen (kunt toch niet degraderen) om ze te verkopen of samenwerking met andere club? Wat als ze de disney experience introduceren? Dan zijn de reaguurders hier natuurlijk de eerste om de clubcultuur te verdedigen, maar de club bepaald ook de beveiliging. En wie wil je er op aanspreken? Een reden dat de huidige grote 3 er uit wilden stappen was dat zij in hun dagelijkse leven steeds werden aangesproken op hun wanbeleid. Zal zo'n Amerikaan er 1 avond slechter door slapen als NAC naar de klote gaat?

Het is gokken wat jullie doen met jullie passiviteit. Gokken dat het wel goed zal komen. Het is maar voetbal en het is maar een voetbalclub. Bier drinken kun je overal. Er zijn acties van de supportersgroepen en iedereen slaat zich op de borst dat zij zelf zo'n geweldige supporters zijn. Maar als het er op aankomt zijn er maar verdomd weinig die opstaan.

43   25  
Ohout

Dit zijn van die jongens die de ziel uit de club trekken en een nieuw stadion op Breepark prima zouden vinden. Lang leve het geld.

8   5  
Josip

() ik denk dat Amerikaanse investeerders die niet weten waar Breda ligt, en of dat in Denemarken of in Oostenrijk is, heel graag miljoenen in een voetbalclub daar willen steken....

() ik denk dat Amerikaanse investeerders door goed te investeren in NAC en een goed management neer te zetten, denken een goed rendement aan NAC te behalen

() Misschien een andere reden

19   23  
SjorsNac

Ben erg benieuwd, een van de problemen bij nac is dat er te veel partijen zijn die het nooit met elkaar kunnen vinden en soms alleen maar in het verleden blijven hangen daar moet wat aan gedaan worden om vooruit te kunnen echter een scenario als bij red bull salzburg moet ten alle tijden voorkomen worden als daar sprake van gaat zijn.

Dus van buiten en op de tribune blijft het ons NAC maar intern een professionalisering waar je u tegen zegt, een gezonde professionele winstgevende club, een waar supporters niet zelf naar Italie moeten rijden voor de nieuwe shirts of waar men na het stappen in het trainingshonk slaap.

70   31  
What if it works?

@What could go wrong?

Kinderlijk naief is ook om te denken dat we het als supporters aangevuld met wat MKB het zelf wel even doen, de begroting optrekken naar de 15 tot 20 miljoen per jaar die nodig is om structureel eredivisie te spelen, waarbij de pleuris al uitbreekt als er een TD of trainer aangesteld moet worden waar niemand het over eens wordt.

De club leegtrekken kan niet meer, er is geen onroerend goed, er staat geen kapitaal op het veld, NAC is een lege huls met een mooie merknaam. Sportief en commercieel is de club heel ver afgegleden.

ONS NAC/Project 076 heeft zichzelf in de voet geschoten met een te laag bod. Misschien was er niet meer geld. Misschien gunden ze de aandeelhouders te weinig. Dat is een gepasseerd station.

Ik denk dat heel veel mensen gewoon een NAC willen zien dat niet ploetert, maar gewoon stabiel presteert als de 10e tot 15e club van Nederland, met af en toe een stuntje. De potentie is er, maar dan moeten we wel kappen met het amateurisme van de laatste jaren.

45   29  
Win

@ohout: Wat is het verschil met een stadion op breepark of een stadion op de lunetstraat, wat in 1995 ook gewoon een zielloos stuk grond was?

Mensen zijn altijd bang voor beetje verandering. Zie gewoon in we onder huidge omstandigheden niet meer structureel in Ere kunnen spelen.

30   89  
Josip


@redactie van bsiderats

Maken jullie je geen zorgen dat als het gaat over zo'n belangrijk onderwerp - de toekomst van de club - dat jullie duimpjes gemanipuleerd zijn?

37   78  
BREDA 1965

DOODVONNIS VOOR NAC

2   3  
N

Zou Pacific Media Group Brabant op de kaart willen zetten?

40   12  
bier en friet

@what if it works

Dat is de valse tegenstelling die de hele tijd terugkomt. Er wordt een keuze gesteld tussen 'lokale mkb'ers' die er een teringzooi van maken en een Amerikaans investeringsbedrijf dat er misschien wel een succes van maken. Wat dacht je van lokale mensen die er geen teringzooi van maken?

Dat het nu een rotzooi is daar is iedereen het wel over eens. Maar juist omdat NAC zo'n sleeping giant is (zeker tov huidige situatie) zou er al zoveel verbetering mogelijk moeten zijn met een welhaast willekeurige andere eigenaar dan de huidige grote 3. Van wat ik gehoord heb waren er andere plannen (waaronder Ons NAC) van lokale mensen met ook goede vergoedingen voor de grote 3 (anders dan in De Stem stond), maar we kennen idd niet alle ins en outs van alle plannen. Die kennen we ook niet van deze Amerikanen. Je kunt niet zeggen dat andere plannen die je niet kent slecht zijn, en dan dit plan die je niet kent maar het voordeel van de twijfel geven. Het is een verdomd grote gok zonder escape.

100   55  
Otjes

Amerikanen die de club leegtrekken, die werkelijk niet weten wat ze doen, …

Het is om te lachen het nivo van sommige supporters.

Er valt nix uit Nac te trekken, we zijn financieel klaar en er zijn vele miljoenen nodig voor de komende jaren. Dat gaat niemand uit het Nacse opbrengen.

Ik werk al vele, vele jaren voor Amerikanen. Altijd erg naar m’n zin gehad en ben nog geen Disney figuur tegengekomen.

Het probleem bij Nac zijn de enkele dom roepende supporters.

36   21  
Veerse naccer

Veel slechter als nu kan het niet gaan,er is niks meer van nac over gebleven van jaren terug.
Voor de spelers die we hebben krijgen we geen rooie rot cent op een paar na
zo lang nac nac blijft en ze veel geld in pompen en we weer veilg in de ere voetballen ben ik er voor

35   28  
Pietjebel

Eindelijk is een echte verandering
Al heel mijn nac tijd 33 jaar inmiddels is het een zooitje
Vallen opstaan vallen opstaan iedere x wel weer wat dan is het een trainer dan weer een td Ga zo maar door
Zou het dan nu toch eens eindelijk gaan gebeuren dat dr iemand flink wat geld in pomt en we is de weg omhoog inslaan

Noad dit cultuur dat mensen zet die geel zwarte bril eens af alleen wij hebben clubliefde die 19000 die het stadion vullen de rest gaat het allemaal om centjes
Tegenwoordig is het heel makkelijk zorgen dat dr zoveel mogelijk poen binnen komt voor een goed team
Geen geld = simpel kijk na de ranglijst

20   15  
NAC4Ever

Ik hoop op een Bredase of Brabantse overname. Maar als de Amerikanen willen investeren en van de cultuur afblijven zie ik geen problemen.
(Uiteraard is hun plan ook belangrijk).

36   50  
Monkeyrocker

Ik ben gerust gesteld , otjes hierboven werkt al vele vele jaren met Amerikanen . Niks aan het handje , u kunt morgen met een gerust hart en een goedgevuld NAC broodtrommeltje naar u sociale werkplaats .

7   8  
Van Coothplein

Groetjes uit Las Vegas! ;)

64   16  
Sanseveria

Kan iemand Josip uitleggen dat die duimpjes omlaag bij zijn opmerkingen gegeven worden door lezers die het gewoon niet met hem eens zijn?

Ik doe alvast een poging Josip:
Als je op je eigen bericht een duimpje omhoog geeft (zoals jij kennelijk deed) wordt de score ververst. Als in de tussentijd 3 mensen een duimpje omlaag gegeven hebben, komt de ververste score nog steeds uit op -2. Zuur voor jou, maar geen manipulatie of een duister complot 🤪

12   1  
Puckstra

Mooi onderwerp voor de volgende dinsdag dilemma

21   78  
Josip

beste Sanseveria

dat is een lieve poging van jou....

maar het heeft niet met mij te maken en of anderen het met mij eens of oneens zijn. Dat is prima.

Maar het gaat hierom: als ik op andersmans reactie druk, en in plaats van een duim omhoog gaan er direct twee duimen omlaag, dan is dit gemanipuleerd.

27   14  
Belgische Naccer

Na het debacle van Steijn en Manders...en het bijna failliet van de club,

Kan het gelukkig alleen maar beter gaan!

Hopelijk zaten ze op de tribune tegen Excelsior. Dan zijn de windows in ieder geval gedressed ;-)

13   68  
Semsi

Prima dat die Amerikanen komen. Hopelijk blijft Manders wel AD.

41   45  
Leur076

Daar gaan we hoor. Verkoop je ziel maar. Einde van onze mooie club. Straks lekker popcorn en mascottes bij NAC. Liever gewoon de volksclub in lage divisie dan een poppenkast in de eredivisie..

47   10  
Charles

Eerst plannen zien, dan pas oordelen.

36   2  
Bommetje

@Jossip
Als je een duimpje geeft wordt pagina ververst zoals hier boven aangegeven.
Aangezien dit onderwerp nu hot is kunnen er in de afgelopen minuut enkele mensen een duimpje gegeven hebben, dat is wat je ziet.
Doe maar eens niks aanklikken dan zie je dat de pagina statisch is.
Als je dan bijv met andere computer inlogt zie je andere aantallen

11   19  
ome cor

Hup En Ie Cie Briedaa

19   28  
Bzzz

Het valt wel vaak op bij B-siderats, dat de likes en de reacties vaak niet gelijk lopen. Dat de reacties meer 50/50 zijn, maar de likes duidelijk een kant op gaan bijvoorbeeld.

Het systeem is niet waterdicht iig.

26   14  
Spion

Ik ben benieuwd naar de plannen. Dat we in handen komen van een investeerder was/is wel te verwachten en of dat het nu Amerikanen, Arabieren, Russen of wie dan ook zijn maakt me niet zoveel uit als we maar wel verkocht worden aan een stabiele investeerder met een goed plan.

25   4  
Bommetje

Als ze hier geld willen verdienen, valt haast niet in te zien hoe, zie ik het somber in.
Als een een speeltje is kunnen we er voordeel bij hebben, in USA wonen veel erg rijke mensen voor wie een paar mio niks is.
Blijf het wel link en spannend vinden, hoop dat de grote 3 genoeg harde garanties stellen.

32   17  
H

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Die van NAC een winstgevend voetbalbedrijf wil maken. Laat me niet lachen. Die weten niet eens wie of wat NAC is. Zelfs real en Barca draaien miljoenenverliezen.

Ik houd mijn NAC hart vast.

21   19  
@sanseveria

@sanseveria

Enorm grappig van jou en leuk als je een medesupporter wegzet, over de rug van een ander vaart een rugridder wel. Denk niet dat nu ook hier met de duimpjes gesjoemeld wordt, maar vergeet niet dat bsiderats ook melding maakte dat er tijdens het gedoe rond Steijn ook met de duimpjes gerotzooid werd. Het kan, gebeurd ook op andere sites en hier eerder dus ook. Zwakke geesten zonder eigen mening volgen de massa dus is het lonend om in het begin te bepalen wat 'men' denkt zodat daarna de massa dat daadwerkelijk denkt. Kost alleen wel wat zo'n klickfarm. Vond het al opvallend dat gedoe rond een trainer bij NAC dat geld waard was, en ja, een mogelijke Amerikanse overname.... zoals gezegd denk ik niet dat er nu gesjoemeld wordt... Maar het is onzinnig het zo snel als onmogelijk te betitelen en helemaal om op te hitsten tegen een medesupporter.

32   17  
MdH

Oei! Dit wil je niet.

Amerikaanse firmas denken alleen maar aan geld verdienen. De mensen die alleen maar hopen dat er iemand binnen loopt met zakken vol geld die dromen, maar ik durf te zeggen dat een Amerikaanse firma alleen maar hoopt om hier zakken geld weg te halen.

En als dat niet met spelers verkoop of gokken gaat zal het de supporters zijn die betalen. Denk aan meer betalen voor entree, bier, enz.

Maar ja, wie gaat hier instappen om iets maatschappelijks doen...

Oh ja, de supporters cooperatie. Maar die zijn al afgeserveerd.

21   16  
NACPB

Wij gaan het wel zien.
Zo verder kan ook niet meer.

Iedereen die roept over disney experience leeg trekken van de club. Ik snap jullie scepsis maar wacht het eerst af.

Ik lees ook veel over cultuur etc. Welke cultuur? Heb net het cultuurhandvest even gelezen. Ik merk er weinig van op de bside waar ik nu al 20 jaar op vertoef. Het is echt afgelopen jaar veel anders geworden. En met de huidige overname situatie zal er nog veel veranderen.

We zien het allemaal wel.'zucht'

50   32  
Tip

Punt wat steeds terug keert is de cultuur , de identiteit van onze club. Maar wat is die cultuur/identiteit precies ?
1. De historie. Die blijft. Zoals ook het NAC museum blijft. Historie valt niet te verloochenen.
2. De geel,zwarte kleuren. Die blijven.
3. Om de twee weken is er een voetbalwedstrijd in Breda die regelmatig uitloopt op een volksfeestje. Dat blijft.
4. Het belangrijkste , de supporters op de tribune. Je blijft toch, wie er ook investeert , dezelfde lelijke koppen op de tribune zien ? We zijn verdomme toch overal zelf bij.

Het enige wat voor ons positief gaat veranderen is dat we met een forse investering weer snel in de ere kunnen staan.

Mij maakt het geen hol uit wie er gaat investeren. Als ze maar genoeg vermogen hebben om er iets goeds van te maken. Een (lokale) partij die voor een paar miljoen d'n interessante wil gaan zitten uithangen met mooie verhalen om de supporters te lijmen is juist de doodsteek van de club.
Maar ieder zijn mening.

20   16  
Dun Diëe

Er valt verder nog heel weinig over te zeggen als het enigste wat we weten is dat het een Amerikaanse investeerders groep is.
Na de hete zomer en de belabberde start van het seizoen en de reacties daar op was ik eigenlijk een beetje klaar met NAC. De club ligt compleet op zijn gat. Financieel, sportief en qua bedrijf is er werkelijk helemaal niks om op te bouwen op dit moment. En qua supporters heeft de club ook een flinke knauw gekregen(al maakt de laats te wedstrijd al weer veel goed). Dus dat er blijkbaar/misschien een club met goed gevulde zakken in wil stappen is een zege. Een lichtpuntje in de duisternis waar de club naar smacht. En ondanks dat is het enige dat er in sommigen opkomt “Disney experience” of “die komen natuurlijk de club leegtrekken”. Lekker even alle Amerikanen over één kam scheren, altijd makkelijk.

We weten nog niet wie het zijn of wat de willen doen. Maar in potentie is dit echt de redding van NAC. Mocht het allemaal waar zijn en uiteindelijk ook allemaal door gaan, dan zal het voor velen wellicht even slikken zijn. Maar ga er nou eens met een open blik in. Van cynisme is geen enkele club groot geworden.

48   26  
Ivo

He, ja, bah, stel je voor zeg, mensen die miljoenen investeren en die dan wat geld willen verdienen. Het is toch niet te geloven, sommigen hier geloven dat Sinterklaas de aandelen gaat overnemen en ook NAC nog even naar de eredivisie brengt, voordat hij weer terug naar Spanje gaat.

NAC is op dit moment niets waard en goedkoop over te nemen, met een paar slimme investeringen en een beetje geluk klim je naar de eredivisie en dan verkoop je de club voor 3/4x zo veel weer door. Lukt het niet, dan ben je ook weinig kwijt. Het is hier geen Barcelona he.

Willen we dit niet? Dan gaan we uiteindelijk terug naar een begroting van 5 miljoen en staan we de komende jaren tussen Dordrecht en Helmond.

23   17  
TvB

Nogmaals ik hoop dat de overname partij wat van onze club willen maken. Zoals het nu al zo’n 20 jaar aanmodderen met verkeerde directeuren , aandeelhouders en elke keer verkeerde mensen aanstellen.. dat verdiend deze mooie club niet! Waarom kan Zwolle of Groningen de beker winnen en wij met meer potentie niet.?
We verdienen het als supporters van onze mooie club om beloond te worden met mensen aan het roer die verstand van zaken hebben en de club vooruit gaan helpen ipv het gekuier van de laatste 15 jaar

19   20  
TvB

En investeringsmaatschappij klinkt alleen maar goed. Je gaat geen club overnemen en vervolgens niks investeren om de club hogerop te helpen. Ik lees dat november de overname afgerond zou zijn?
Wanneer je in de winterstop een miljoen aan versterkingen van eredivisie niveau haalt dan doe je gewoon mee voor de 1e 2 plekken ( met 3-4 spelers van nivo Seuntjens/Haye)

27   17  
Ere

Krijgen we dan ook een kiss cam?

24   7  
Bzzz

TVB, jij denkt dat investeringsmaatschappijen een soort elfjes zijn die met geld strooien?

De aankoop, dàt is de investering. Daarna willen ze rendement.

22   17  
Chefke

Wat een aannames, wat een gespeculeer. Niemand weet iets maar we hebben wel een mening? Het is moeilijk voor te stellen maar er zijn ook gewoon goede Amerikanen met een visie, plan die luisteren naar de achterban

Joh en als het ons niet zint gaan we gewoon niet meer naar NAC en supporteren we gewoon Baronie.

Het enige echte bezit van NAC zijn de supporter en die pak geen enkele investeerder ons af

32   18  
Mike

Wat valt er leeg te trekken aan NAC? Er is geen inhoud. Bedrijfstechnisch staat er niets, is er niets.

Enkel de supporters maken de club. Lager als dit kunnen we niet zinken. Daar doet 1 overwinning niets aan af.

Ik ben we weer toe aan het meetellen en trots op landelijk niveau. 20 jaar lang heeft iedereen hier geleden met de club die ze zou lief hebben.

Slechter kan het niet. Stewart op z'n plek zetten en Breda vooruit. Als er geen lokale investeerder is dan maar met Amerikanen. Die hebben iig geen dorpsmentaliteit!

21   13  
Dos

De tijd zal het leren, we kunnen nu vanalles gaan roepen, maar niemand weet precies hoe het zit en wat er van gaat komen, ook de mensen van DeRat niet.
1 ding is wel zeker, zoals het nu en de afgelopen jaren is gegaan kan het niet langer, dus je zou zeggen dat we er allemaal alleen maar op vooruit kunnen gaan.

Zal nooit verloren gaan!

29   28  
NAC4ever

Voordat er een mening gevormd wordt, goed om eens naar AZ te kijken...... nou wat gaat het daar slecht met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die een belang heeft in AZ he......

49   17  
Bzzz

Wat is AZ een enorme kut club.

31   29  
BREDA 1965

het bier is nou al veel te duur,wordt dan nog duurder.Een shirt gaat dan naar de 100 euro,enz enz.NAC moet gewoon NAC blijven,gewoon normaal doen

38   39  
Faltermeyer

Op Derat krijgen ze alweer een stijfje van de gedachte de cultuur te moeten bewaken... Zucht

33   16  
Nonkel Frans

Een voetbal club is in essentie een organisatie waar de sport centraal staat en winstoogmerk daarmee niet aan de orde is.
Dit kenmerk is inmiddels door commerciele media en spelershandel vernaggeld. Hooguit bij topclubs is het haalbaar om winst te maken - maar daar zien we ook malaise.

De drijfveer winstmaken bij een hooguit middenmoter in de ere ( hopen we ooit weer) club als NAC is onnozel.
Wat een amerikaan met ons wil behalve naamsbekendheid en reclame kan ik niet bedenken. Belasting voordeel oid? Als deze verwacht rendement te halen is tie gek.

Ik ben als supporter niet van plan om me als een gedresseerde aap te gaan gedragen en te laten gebruiken als USP om een stel hofnars en lakeien en hun vreemde handelswaar op t veld aan te gaan staan moedigen.
Ik verkoop mijn ziel en mag er zeker nog voor gaan betalen ook?. No way.

Stichting NOAD wees wakker en doe je werk.
Hup NAC!

9   6  
Monkeyrocker

@ NAC4ever hoeveel procent aandelen hebben die ? 5 procent zover ik kan vinden , dat is dan wel een andere situatie als een totale overname. Interesanter is dan FCDB te volgen daar zit ook een investeringsmaatschappij die beleid maakt op data ipv emotie . Alleen waarschijnlijk te kort dag om te volgen hoe dat gaat aflopen .

25   4  
Hont

Structureel veel investeren in NAC. Eerst zien dan geloven.
Amerikanen in het voetbal hebben niet de beste reputatie. Daarbij vraag ik me af wat er voor ze te winnen valt.

Maar sluit me aan bij Chris WM, nog niks gezien, dus nog geen oordeel. Wel scepsis.

30   19  
Ad B uit Roosendaal

Waardeloos.

NAC moet in Nederlandse, bij voorkeur (West)Brabantse handen blijven.

Toch geen overzeese investeringsmaatschappij!!.
Dan vrees ik dat NAC de eigen identiteit gaat verliezen.

Alleen maar rendement op de investering, dat zijn de belangen van investeringsmaatschappijen.

20   18  
GB

Wat een nuances weer, het gaat alleen om snel geld, amerikanen hebben een grote muil etc...

Wat een onzin, als het ze om geld te doen is kopen ze geen club die op de sportieve afgrond staat. Gaat echt wel ff duren voordat er geld te halen is. Volstoppen met schulden gaat ook niet meer zo makkelijk, dus als het ze om rendement gaat zullen ze voor de langere termijn moeten gaan.

Amerikanen hebben verstand van sport, zoveel is duidelijk. Ze maken van veel zaken een puinhoop maar dat kun je van de meeste sportbedrijven daar niet zeggen. Natuurlijk is het een risico maar dat geldt voor iedereen.

Gaat de NAC cultuur eraan? Het zou juist wel eens zo kunnen zijn dat dat nu net hetgene is dat die amerikanen trekt. Dat stuk beleving, vol stadion etcc past bij hoe zij over sport denken? Slaat dat vaak door in Amerika? Zeer zeker... maar voorlopig hebben we niet zoveel te willen. En het zou zo maar kunnen dat ze dus wel kijken naar die beleving en sfeer en daar iets mee willen. Als je dan een club koopt en dat wil uitleggen aan Amerikanen laat je ze het begin vd wedstrijd tegen Excelsior zien, dan heb je ze meteen mee.

Kortom, het kan mooi zijn, het kan totaal Fubar worden, maar ja we zullen iets moeten en na alles van de afgelopen jaren zeg ik, waarom niet, doe s gek en laten we deze route ook maar verkennen.

U zijt gegroet!

24   17  
Tip

@Ad B uit R. We zijn altijd in Brabantse handen geweest. Waar staan we nu ?

19   9  
Bzzz

@TIP: Tot de aandelenuitgifte stonden vrij stabiel in de Eredivisie. Voor het eenmalig vullen van een financieel gat hebben we nu al zo'n acht jaar sportieve malaise.

33   17  
Mike

Kut zeg een partij die een fatsoenlijk bedrijf willen wegzetten en winst willen draaien.

Liever een paar lulhannesen of een 3e collone die er nog verder een teringzooi van maken en schulden maken.

Sommige schreeuwen om een lokale fan of investeerder. Als die er niet komen met een gedegen plan houd 't op he. Niet zoeken wat er niet is. Dit is hun kans. Pakken ze die niet, eigen schuld.

Wat derat op voorhand aan het doen is is walgelijk en on gefundeerd. Walgelijke ouwe seniele mannen politiek die hunkeren naar de jaren 80 waarin ze nog wel af en toe naar buiten mochten. Zouden ze ook nog zwart wit tv kijken??

Ik weet niet wat of wie er komt. Maar laten we eerlijk wezen. Lager kunnen we niet zinken. We zijn zelfs door de zusjes pijnlijk op alle fronten voorbijgestreefd. Hoe pijnlijk ook. Door dat eeuwige gekibbel en gezaag hier in Breda. Dorpsmentaliteit in mijn optiek. Geen eenheid. Enkel haat en verdeeldheid en gehunker naar vroeger toen alles beter was?

Laten we eerst eens gewoon kijken wat er gaat gebeuren. Stichting noad heeft ook niets te zoeken in het verkoop proces zolang die niet concreet is. Pas als er een plan en bod ligt kan je oordelen.

47   14  
Kinderkaartje

Mooi, al die reacties hier.
Bang dat we Budweiser moeten zuipen, Mcdonalds en cheerleaders krijgen, omdat dat bij Amerikaanse sportwedstrijden ook het geval is.

We worden niet overgenomen door de Dow Jones, he. Het betreft hier -naar verluidt- een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Ja, die willen winst maken, maar dat gaan ze van ze lang zal ze leven niet bereiken door de bierprijs omhoog te brengen en een shirtje 100 euro te maken.

Amerikaanse investeerders willen maar 1 ding; waarde creëren. Dat bereiken ze door iets te kopen, te laten groeien (winstgevend te maken) door investeringen en daarna met winst te verkopen of naar de beurs te brengen. Dat zal dus hun doel zijn.

Ik ken wel een aantal voorbeelden waar dat erg goed heeft uitgepakt. Bijvoorbeeld mijn andere liefde; het motormerk Ducati. En ik zie ook wel de parallellen met NAC: van zieltogend verlieslatend motormerk met een rijke historie aan de Italiaanse subsidie tiet werd dat overgenomen door de Texas Pacific Groep; deze investeerden flink in het merk en de reputatie en brachten het 10 jaar later succesvol naar de beurs. Ondertussen won Ducati een aantal jaar het Superbikes kampioenschap en bracht het erg succesvolle modellen op de markt.

Dit soort maatschappijen zitten er in voor de middellange termijn. En ja die willen geld zien, maar dat HOEFT niet betekenen dat de club hierdoor ineens zijn ziel , cultuur en zaligheid verliest, maar dat kan natuurlijk wel. Kijk naar de Red Bull clubs.

Wel is zeker dat er de komende jaren dingen gaan veranderen, maar dat is ook exact wat we nodig hebben. Die Amerikanen stellen een management team samen en die moeten per kwartaal verantwoording af gaan leggen. En dan is het up or out, maar dat is prima. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden. Dat hebben we gezien. Manders zal binnen een week of twee zijn biezen kunnen pakken, want het is heel snel duidelijk dat deze lichtgewicht veel bla bla heeft, maar niet levert.

En voor de rest is het afwachten. Maar dat is het met elke overnemende partij.
Ben benieuwd.

The only way is up!

22   24  
Scheppioni

Amerikanen ?? Dit voelt niet goed ....

25   14  
Tip

Verstandige taal van @GB. Ik denk dat die Amerikanen als beste begrijpen dat ze een 25 miljoen moeten investeren om NAC weer op het oude sportieve ere niveau te brengen. Als ze dat willen gaan doen dan zijn ze voor mij meer dan welkom. Voort modderen brengt niks.

14   4  
NAC4Ever

@NAC4EVER
Jammer dat je niet de (kleine) moeite neemt een nickname te kiezen die niet al in gebruik is.

11   5  
Bzzz

@Kinderkaartje, denk je zelf ook niet dat sommige van die reacties voor de grap waren?

De kans is gewoon wel dat ze er een generiek sausje over heen gaan gooien. Ze hebben verder echt niks met NAC of Breda.
Het is meer de vraag of je dat prima vind, dat NAC qua aard wat meer op een AZ oid gaat lijken.

13   5  
Baa-baas

Wat valt er voor de Amerikanen te winnen? Een klein provincieclubje in de KKD met maximaal 18000 toeschouwers? Daar valt geen rendement uit te halen, anders dan wellicht met wat transfers. Ook al zouden we promoveren en dan? Kan me niet voorstellen dat het voor hen een interessante investering is. 12e stad van Nederland, wereldwijd weinig expositie. Ben echt benieuwd waar het gouden ei verstopt zit.

2   2  
Baa-baas

Expositie = exposure

26   6  
Kinderkaartje

@Bzzz

Ligt er maar net aan welk aspect van AZ je het meeste gewicht aan toekent;
saaie suffe klappertjesclub in een sfeerloos stadion of fantastisch geleide professionele club, met een top jeugd opleiding, attractief voetbal en gedegen financiering?

Take your pick.

22   22  
Otjes

De Polen hebben Breda 75 jaar geleden gered. Laat het nu de Amerikanen zijn die Nac redden.

31   8  
Matt

Ach, zolang Annie door de microfoon bleht, de selectie in het geel-zwart het veld oploopt en de Paarse Heide klinkt als de pot afgelopen is durf ik het ook zeker wel aan...

BREDA VOORUIT, doen we niet door stil te staan en te blijven hangen. En weggezet worden als cultuurbarbaar als je open staat voor vernieuwing vind ik ook altijd zo lekker makkelijk gezegd.

Iedereen vindt NAC altijd zo'n mooie club. Maar helaas ook de club waar niemand bang meer voor is om daar te gaan spelen en met 0 punten huiswaarts gaat...

21   22  
Dutchbird

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij die door van Aalst, van Weelde en Burema wordt uitgekozen als de nieuwe aandeelhouder. Klinkt logisch, want het past in de litanie van blunders die deze drie hebben begaan sinds ze begin 2014 de meerderheid van de aandelen in handen kregen door de andere aandeelhouders een oor aan te naaien.

Ze zouden de nieuwe aandeelhouder niet beoordelen op het overnamebod maar ook op de toekomstplannen van de nieuwe aandeelhouder. Daar heb ik dus 0,0 vertrouwen in want waarom zouden de grote drie nu wel verstand hebben van toekomstplannen voor NAC, als ze zelf al zeven jaar aan een stuk aantonen geen idee te hebben waar het met NAC naar toe moet en welke kwaliteit management je daar voor nodig hebt.

Zo'n Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft maar één doel en dat is shareholder value vergroten. Op zich prima als ze dat doen met kennis van het reilen en zeilen in de Nederlandse BVO- wereld. Maar er zijn geen Amerikaanse investment companies die weten hoe de hazen lopen in het Nederlandse voetbalwereldje. Het management van dergelijke ondernemingen heeft geen idee. Zij denken dat het een entertainment bedrijf is. Supportersbinding is voor hen een customer loyalty programma net als bij de Appie. Aan andere cultuur elementen denken zij niet. En sponsors zijn alleen belangrijk als ze met minstens een ton over de brug komen. Kleine lokale sponsoren tot € 5.000 tellen al helemaal niet mee.

Bij die kijk op de voetbalwereld zoeken ze het type directie dat daar bij past. Dan kom je uit bij de categorie Mommers en Manders. Die hebben wij al gehad maar dat snappen dergelijke Amerikanen niet.

Daarom moeten wij ons zorgen maken over een gigantische mismatch tussen een nieuwe Amerikaanse aandeelhouder en onze club. Want als de club de aandeelhouder geen forse financiële winst brengt wordt de investering simpelweg afgeboekt; zoals de Chinezen dat momenteel bij ADO den Haag doen. Amerikanen hebben echt niet meer verstand van ons voetbal dan Chinezen.

6   11  
Dennekey

Dat wordt NAC basketbal.

10   19  
Luisindepels

Het begin van het einde. Investeringsmaatschappijen. Erger kun je niet hebben. Laptopjes op de knieën tijdens een bliksembezoek en kijken naar de plussen en de minnen. Aandeelhouders moeten namelijk meteen weten wat de stand van zaken is. Echter, alvorens er winst gemaakt kan worden moet er eerst worden geïnvesteerd. Het kan dus 2 kanten op. Investeren en daarmee succesvol willen zijn OF fiscaal voordeel willen behalen via diverse paradijs constructies. En... toevallig is Nederland nummer 1 op de wereldranglijst aangaande postbusfirma's waar fiscale truukjes toegestaan zijn....

30   12  
Michel

Alle paniekreacties zijn weer niet van de lucht, Amerikanen zouden standaard Disney Experience willen brengen en de club willen uitmelken? Clubs die geleid worden door Amerikaanse eigenaren:

- Liverpool
- Man United
- Arsenal
- AC Milan
- Marseille

Bij United en Arsenal heb je met de Glazers of Kroenke wel weerstand bij de supporters, maar goed; wordt er gewonnen, dan zeurt er niemand…Liverpool een plastic club door Yankees? Ook alles behalve, gisteren tegen Man City een prachtige pot gezien met een sfeer op Anfield waar wij onszelf mee vereenzelvigen. Er zijn dus ook echt Amerikaanse eigenaren die de club versterken en het aan de supporters laten om de identiteit uit te dragen. En kut roepen weten zij ook wel van hoe het moet 😁

Zal allemaal best goed komen als dit doorgaat. Ik denk wel dat je iemand moet hebben als AD die de American way of doing business kent. Earnie kan dat, zou mooi zijn als die man terug komt naar zijn roots.

3   1  
Luisindepels

Dutchbird,

De MLS kan in het voordeel zijn aangaande kennis hebben van een 'voetbal cultuur'.
Dat is gewoon even afwachten. De MLS is natuurlijk wel een draaiende machine met grote namen. Vanuit dat perspectief kan het zomaar zijn dat dit in ons voordeel is. Al het andere...daar ben ik het zeker met je eens. Winst, winst, winst.... alleen dat telt.

20   7  
Ernie

Laten we eerst maar eens afwachten wat het echt gaat worden. Eén ding is zeker, als er echt iets moet veranderen dan moet er structureel geld bij. En bovendien slechter dan nu kan haast niet.

24   9  
NAC!!!

Wat een stelletje droeftoeters zitten hier soms toch.

Het doodvonnis zeggen ze dan!
Wat weet je van hun en wat de bedoeling is?? Juist, niks!!!
Men roept al zonder enige info.
En dat het een buitenlandse firma is is misschien wel net goed. Wie weet iemand die erg verliefd wordt op NAC, of al is. Steward heeft misschien wel iets laten vallen. Elke normale mens weet dat NAC dood is en er heel veel potentie in zit. Steward zou daar ook niet zomaar instappen anders.

Als je voorlopig op iemand af moet geven zijn het weer de grote 3, het moest iemand zijn met binding en het beste voor NAC!! Wie geloofd zoiets, wie het meeste betaald dat was de juiste uitleg geweest.

De organisatie en duidelijk plan mogen die heren wegzetten. De supporters moeten het overige doen in en rond het stadion. WIJ zijn NAC, maar hebben wel geld nodig!!

Ben benieuwd naar de plannen, dan kunnen we roepen.
Ps: als men zoveel pompt in andere sporten zullen het heus geen snullen zijn!!

13   6  
Wallie

Trump in de wandelgangen waargenomen.

6   2  
Francis Bacon

Ik begrijp het niet zo goed vanuit het perspectief van een zakelijke investeerder.

Voetbalclubs zijn in de regel verliesgevend. Er moet geld bij omdat de ambities altijd groter zijn dan de realiteit en de mogelijke winsten.

De enige uitzondering: de handelshuizen die profiteren van de gekte op de Engelse transfermarkt.

Maar voordat je daar de hoofdprijs voor spelers krijgt, moet je zelf linkerrijtje Eredivisie spelen. Voor die tijd dan zijn we tientallen miljoenen aanloopverliezen verder.

Dus, waar zit in dit geval nu eigenlijk de beoogde winst van de investeerder?

Daarom snap ik het veel beter hoe de rijke Russen en Arabieren erin zitten. Gewoon een club als hobby waar je een harde piemel krijgt om wekelijks te kunnen zien wat jouw geld allemaal teweegbrengt.

13   7  
Michel

@Francis Bacon

Ik begrijp jouw verwondering, maar denk je nu echt dat Abramovitsj er in eerste instantie een harde plasser van kreeg bij Chelsea? Die kreeg hij wel naarmate de club meer naar zijn hand stond en dat door personeel en spelers erkend werd dat hij het mannetje is. Boulahrouz zei er toen Ziyech naar Chelsea ging al iets over. Nu is er dan succes daar, maar het gaat die eigenaren meer om macht en status.

Bij ons kom je niet omdat het al zo succesvol is, mensen vinden ons maar vreemd met reverse gloryhunting en zien objectief gezien geen reden om te supporten voor een club als NAC. Maar ik vertel je dit; Amerikaanse zakenlui zien potentie en houden van steden die van hun lokale teams houden, van die band. Hier bij ons is die er; Breda zonder NAC is niets aan, smaakloos. Degene die eigenaar wordt gaat verliefd worden en heeft nog meer financiële slagkracht dan Van Seumeren bij Utrecht. Liverpool is ook van een investeringsmaatschappij, en dat is gewoon een wereldclub gebleven.

64   9  
Geelzwartwit

Topic.

De aandeelhouders willen een partij die een goed bedrag voor de aandelen betalen en een goed meerjarenplan neerleggen waaruit oa blijkt dat er de komende jaren solide geinvesteerd wordt. De aandelenhouders willen een overname die het beste voor NAC is.

Resultaat.

Er komen 36 kandidaten met geld en plannen. Een Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft van de 36 blijkbaar het beste plan.

Zonder het plan te kennen schreeuwt menig NAC supporter moord en brand.

Zie hier de kern van het NAC probleem. Negatieve bemoeienis gebaseerd op aannames en zaken waar een supporter helemaal geen bestuurlijke invloed over heeft.

Ik ben benieuwd naar de plannen. Volgens mij is een andere reactie op dit nieuwsbericht ook niet mogelijk.

20   6  
Atleet

@geelzwartwit

Zo is het en niet anders 👍

12   5  
Oldskool

@BZZZ

Een beetje onzin om te stellen dat het sportief pas slecht gaat sinds de aandeelhouders.

Je kunt het beter omdraaien. Het is sportief alleen goed gegaan in de periode dat er heel veel geld was (wat er overigens niet bleek te zijn). De periode onder Mommers waar dit hele circus nog steeds een gevolg van is.

Heel duidelijk is dat zo’n Amerikaande club niet komt voor Haye en Olij of 7 mln neerlegt voor een aflopende Horeca deal.

Die komen ook niet om ieder jaar een paar ton winst af te romen. Als die komen gaan ze zwaar investeren verwacht ik.

De vraag is dus vooral of je voor “ons eigen N.A.C. “ kiest met alle dingen die er bij horen of voor sportief succes.

Ik kies voor het eerste maar maar een paar miljoen lokaal gaan wij ecbt geen stabiele eredivisieclub worden hoor. Dat is NAC nooit geweest en zal het zonder diepe externe geldzakken ook nooit worden. Veel te onrustig voor.

24   8  
Dos

Geelzwartwit

Precies, daarom is het goed dat supporters het niet voor het zeggen krijgen. Handelen uit emotie is nooit goed.

Ergens kan ik overigens de scepcis wel begrijpen hoor, maar ik kies er liever voor om rustig af te wachten. We hebben er toch geen invloed op.

11   3  
Nonkel Frans


@Geelzwartwit je hebt gelijk.

Maar als iemand nu eens de geheimhoudingsafspraak tijdens het verkoopproces nakomt dan raken wij hier niet zo opgefokt............
En dat eeuwige voortijdige gepeur en gepook met een hoop " mogelijk - mogelijk - mogelijk en over een x aantal weken " in de berichten van de BNdeStem dient de zaak ook niet.

Er gaat nog genoeg serieus nieuws komen om ons echt druk over te maken. Hopelijk in de goede zin van het woord.

Hup NAC!

15   5  
Tom

Als zij rendement willen behalen dan zullen ze het goede van de club in stand willen houden en ingrijpen op de onderdelen waar dat nodig is om de club organisatorisch, commercieel en sportief naar een veel hoger niveau te tillen. Op dat vlak is enorme winst te behalen. Het zal misschien wat saaier gaan worden als de club professioneler geleid gaat worden. Niet langer dagelijks ophef en verbazing over al het geknoei en geruzie. We zullen ook wat vaker winnen.

30   6  
Ivo

Het positieve is dat er doorgepakt wordt. We moeten er niet aan denken dat het seizoen 22-23 met dezelfde impasse verloopt. Dit is gewoon zonde van de tijd. Dus gas erop.

Eind november nieuwe eigenaren
Eind Q1 nieuwe RvC, AD, TD.
Eind Q2 nieuwe technische staf
In de zomer een nieuwe selectie.

Seizoen 2022-2023 knallen en meedoen om de prijzen. Daar teken ik voor.

25   4  
Fritske d'n Olifant

Geelzwartwit heeft 100% gelijk. Maar ik snap de zorgen die veel mensen hebben wel bij dit nieuws. Ik heb die ook. Om dat (zoals sommigen hier doen) als valse sentimenten weg te zetten of deze mensen cultuurbarbaren te noemen gaat mij veel te ver. De eredivisie is mondiaal een hele kleine competitie en voor een investeerder totaal niet interessant, laat staan de kkd. Alleen Ajax en PSV zijn interessant omdat die ook een Europese uitstraling hebben, Feyenoord misschien en AZ vanwege de opleiding, maar dan houdt het wel op. Investeren in NAC als BVO betaalt zich niet of pas na lange tijd (als je het heel goed doet) terug. Je moet een enorme supporter zijn (zoals Van Seumeren bij Utrecht) of knettergek als je er miljoenen tegenaan knalt zonder daar iets voor terug te eisen. De angst dat NAC een handelshuis alá Vitesse wordt is reëler dan dat een vriendelijke filantroop hier echt voor de club komt. Maar zolang het proces nog in volle gang is en we niet weten wie deze partij is heeft het inderdaad weinig zin om óf in de vlekken te schieten óf om met Amerikaanse vlaggetjes te gaan zwaaien.

Overigens een ultradomme opmerking (ik neem aan dat die niet zo bedoeld is) van Otjes. Afgelopen week overleed de laatste Poolse bevrijder van Breda. Een van de mannen die letterlijk hun leven gaven voor de vrijheid van onze voorouders, maar zelf in hun vaderland nooit van hun vrijheid hebben kunnen genieten. Ook na de oorlog hebben ze moeten vechten om in een vreemd land een nieuw leven op te bouwen. Nooit eisten ze erkenning. Een groepje potentiële Amerikaanse investeerders op dezelfde hoogte plaatsen als deze eeuwige helden, je moet maar durven...

23   4  
The M.

Zo jammer die onderbuik gevoelens. Zodra er aan Amerikanen in het voetbal wordt gedacht wordt er direct een verband gelegd met Cheerleaders, het einde van de clubcultuur en het gedrag van de Glazers bij Manchester United.
Voor zover ik weet heb ik nog nooit(!) cheerleaders gezien bij een club in Amerikaanse handen - maar bijvoorbeeld wel bij een bijna bankroete club in Chinese handen (ADO).

Zeker in Italie (Venezia, Bologna) zijn er Amerikaanse eigenaren die juist met een gedegen meerjaren plan de clubs met geduld en beleid willen opbouwen. Dit gaat juist in harmonie met de clubcultuur omdat de Amerikanen dit zien als 'unique selling point'.
Hier wordt niet het snel geld verdienen standpunt van de Glazertjes gehanteerd.

Tien jaar lang aandeelhouders hebben die het 'uit liefde voor ons NAC' deden en die de club alleen met een korte termijn filosofie lieten bestieren of een Amerikaan die niet in paniek raakt bij een balletje binnen- of buitkant paal en met een gedegen plan kijkt waar de club over tien jaar staat.

21   8  
Tip

Belangrijk punt is dat de Amerikanen geen merk vertegenwoordigen zoals RedBull. Ze investeren inderdaad om waarde te creëren en dat is in dit geval niet een jaarlijks winstje. Dat interesseert ze geen bal durf ik te stellen. Ik verwijs nu verder naar de reactie van @Kinderkaartje over Ducati. Zeer goed voorbeeld dat ook mij aanspreekt. Verder is er bij grote veranderingen , in welke organisatie dan ook, altijd flinke weerstand. Mensen zijn bv. bang hun belangrijke rol te verliezen die ze zich zelf toedichten. Dat de kopende partij afstand heeft van NAC is eerder goed dan slecht. Zij hebben met de slangenkuil , met allerlei geroddel en tegenwerking , geen zak te maken. Uiteraard kan het mis gaan , dat kansje is er altijd , maar nu zit alles fout en gaan we er zeker niet komen.

11   31  
Maarten

Buitenlandse overname, ik ben er niet enthousiast over. Liever een partij met binding voor de club en niet als een verdienmodel.

8   19  
Wanny

De KNVB zou buitenlandse overnames ook eigenlijk niet moeten toestaan. We hebben het hier nog altijd over een sportcompetitie. Is toch raar dat clubs dan in buitenlandse handen zijn.

13   3  
Kinderkaartje

@Wanny

In de basis heb je misschien gelijk, maar dan zou je ook kunnen stellen dat er eigenlijk geen buitenlandse spelers mee mogen doen, want het is een Nederlandse competitie.
Beurs genoteerde voetbal clubs mogen dan ook niet, want de (anonieme) aandeelhouders kunnen dan ook buitenlanders zijn.

Terug naar de jaren 70 dus.
Toen shirt reclame niet was toegestaan en spelers van NAC op semiprof contractjes een extraatje verdienden dat onder tafel door een lokale sponsor werd betaald.

Helaas draait alles in de wereld om macht en geld. Daar kun je wat van vinden, maar dat is wel een feit.

15   56  
ome cor

De aandeelhouders zouden kijken naar wat het beste is voor NAC. Dit seniele drietal kijkt alleen naar wat het beste is voor hun eigen portemonnee en waar een mooi verhaaltje aan te hangen is om het domme volk even stil te houden.

De meeste Amerikanen denken dat Holland (Nederland kennen ze niet of nauwelijks) een kustprovincie is van Germany. Iets met windmills en vooral hoeren, alcohol en drugs. Een mix van Amsterdam en Kinderdijk zeg maar.

Deze Amerikanen zoeken iets wat tegenwoordig mode is, een toy, een speeltje in Europa. De Royal Club reclame zou zeggen: Doe maar een voetbalclubje.
Het had net zo goed FC Chiasso of Frosinone kunnen zijn.
Ze willen hun Europese speeltje, niet omdat ze zo begaan zijn met NAC, Breda, de regio waar ons clupke leeft, maar omdat ze zich willen meten met andere grote bedrijven die ook zo'n speeltje hebben.
Na een jaar komen ze er dan achter dat hun concurrent een vergelijkbaar speeltje heeft in België of Frankrijk en daardoor dus helemaal niet tegen NAC speelt in de competitie

Ik denk dat ze met veel machtsvertoon en op z'n Amerikaans hier binnen komen, even veel geld in de club pompen en daarna spijt krijgen van hun aankoop en dan belastingtechnisch de club misbruiken voor het wegwerken van verliezen of andere dingen waar NAC verder geen baat bij heeft.

Net als de Amerikaanse keuzes voor Nederlandse toptrainers als Ruud Gullit, Frank de Boer, Jaap Stam, Ron Jans, Aron Winter zal ook dit een verkeerde keuze blijken van de Amerikanen, waar NAC dan weer slachtoffer van gaat worden.

Ik hoop dat ze wegblijven, dat de deal niet door gaat.
Amerika is het grootste nep land van de wereld met allemaal Europese roots die de locals hebben "opgeruimd of opgeborgen" en zich nu de grootste van de wereld voelen. Bah bah.

Als er een groot anti Amerikaans doek in het stadion opgehangen wordt wil ik best mee lappen.

8   3  
ArnoldUno Breda

Ik zie velen verwijzen naar de Disney Experience en cheerleaders/mascottes op het veld. Maar dan moeten we niet vergeten dat dit uitsluitend wordt gedaan bij clubs die moeite hebben om supporters aan zich te binden en het stadion niet gevuld krijgen. Dat is bij NAC absoluut niet het geval.

Verder is het vooral koffiedik kijken, aangezien we het moeten doen met wat minimale geruchten. Ik ben in dat opzicht al redelijk opgelucht dat het geen vage Chinezen zijn of een club zoals Manchester City die van NAC een onbeduidende satellietclub wilt maken.

37   7  
Vaque Geej

Ik gier van het lachen hier. Bepaalde supporters zien het liefst structureel de bestuurders en kantoorpersoneel met bier en worstenbroodjes rondlopen de hele dag omdat ze dan pas echt NAC uitstralen. Hou toch op zeg.

Als deze investeerder bepaalde eisen worden gesteld vanuit de G3 waar ze naar willen luisteren en verder een grote bak geld meebrengen om jaarlijkse te investeren (uit de wandelgangen hoorde ik 20M, correct me if i’m wrong) is de keuze niet slecht en verder niet groot imo. Stel deze Amerikanen trekken de knip passen wat aan hier en daar maar behouden wel de NAC cultuur door bepaalde iconen te behouden als clubbewakers samen met de supportersverenigingen dan is dit helemaal zo slecht nog niet. Een ziel van een club trek je er echt niet zomaar uit. Om vooruit te gaan moet je aanpassen en kun je niet simpelweg zo doorgaan en enkel van poppetjes vervangen, daar krijgen we geen geld mee binnen. Laten we eerst eens afwachten wat precies het idee is van deze beste mensen voordat je kut gaat roepen zonder enige kennis.

30   5  
Kinderkaartje

@ome car

Hoeveel Amerikanen ken je en heb je onlangs gesproken?

Je kunt wel net doen of alle Amerikanen dom zijn en wij allemaal zo slim omdat ze niet weten waar Holland/ Nederland, maar 99,99% van de Nederlanders weet zonder Google ook niet wat de hoofdstad van New Mexico is, of kan Massachusetts op een kaart van de VS aanwijzen.

6   2  
nacorakel

Het lijkt mooi gepland allemaal. Eerst spreekt Manders dat er geld zit aan de komen en dattie geen partij is in de aandelentransactie. Dan blijken er Amerikanen in de driver seat te zitten en vervolgens verschijnt op NAC.nl dat het jaarverslag is uitgedeeld ...

Zie: https://www.nac.nl/nieuws/onvergetelijk-avondje-nac-maatschappelijk

Hebben we al een (digitale) kopie beschikbaar?

27   4  
Sprećo

Er is angst bij een overname van de USA partij dat “de club wordt leeggeroofd”.
En “berooid wordt achter gelaten “

Kan iemand mij vertellen wat er te roven valt ? We hebben alleen maar schulden en slechte contracten.
Dus als NOAD de cultuur bewaakt dan mogen de yankees met een grote zak geld ons komen versterken.
The only way is up!
Of zoiets toch. …..

9   24  
guuske

Barca Barca Breda komt er aan....
Promoveren, spelen om Europees voetbal bla, bla.
Prijzen scc zullen verdubbelen de komende jaren.
Supporters zullen meer en meer de melkkoe moeten gaan worden.
Manders mag zijn luchtkasteel ( Stadion) gaan bouwen...Het worden weer mooie tijden voor de zeurende en klagende Nac fans

8   5  
BZZZ

Nee we kennen de detailplannen niet. Mag er daarom geen mening worden geuit? Nee natuurlijk niet!
- Als je voor lokaal eigenaarschap bent, is het logisch dat van dit plan op hoofdlijnen niet enthousiast wordt.
- Als je als supporter vooral een rijke overname kandidaat wil kan ik me best voorstellen dat je positief bent (al denk ik dat dat deels naïviteit is)


Ik kan voor mezelf best bedenken waarom een investeerder geïnteresseerd is in een relatief kleine voetbalclub. Dat is waarschijnlijk de handel in spelers.
Ze willen verder ongetwijfeld investeren in de club: de club moet spelers immers wel beter maken. Een vol stadion is prima, want dat zijn ook inkomsten.

Maar het moet niet te vocaal, want dat kost tijd, imago, etc..
En beleid wordt niet lokaal georiënteerd, want dat netwerk heeft de investeerder helemaal niet. Die werken met consultants uit "de voetbalwereld".

Dus de kans is groot dat er meer geld is, de spelers passanten blijven en het beleid generieker wordt. Minder drama, minder emotie, meer spelersacademie.

16   4  
Dbare

Jezus, de aannames vliegen je om de oren hier. Iedereen denkt wel te weten wat voor mensen dit zijn en wat ze komen doen hahaha.

Zullen we maar gewoon eerst even afwachten.

31   6  
Boxer

Voor al degene die denken dat de Amerikanen de boel komen leeglopen, denk eens na voor je iets schrijft, er is niks leeg te roven

Bekijk het eens van een andere kant, welk belang heeft een Amerikaanse investeringsmaatschappij om NAC te kopen? Simpel, of hobby of geld verdienen.
Geld verdienen doe je niet door een club kapot te maken maar juist meer waard te laten worden zodat je het uiteindelijk met winst kunt verkopen of door spelers meer waard te laten worden.
In beide gevallen heeft de nieuwe eigenaar er dus belang bij dat het sportief beter gaat en dat is wat we allemaal willen toch?
Daarnaast heeft een nieuwe eigenaar geen belang bij dat het publiek wegloopt, ik verwacht dus ook geen Mickey Mouse op de middenstip of een suf liedje na een doelpunt. Natuurlijk kijken ze wat de cultuur is en hoe dit verbeterd kan worden.
Verbeteren doe je niet om vast te houden aan vroeger en mijmeren hoe goed vroeger alles wel niet was (waar de rat een handje van heeft) maar door vooruit te denken veranderingen door te voeren maar wel kijken naar de clubcultuur, die hoeft niet altijd te botsen met vernieuwingen.
Denk de klappertjes en het publiek nou eens weg bij AZ, dan kun je niet ontkennen dat daar een fantastische organisatie staat.
Ik durf te beweren dat NAC zelfs nog meer potentie heeft dan AZ gezien het huidige aantal toeschouwers, het achterland (west Brabant Zeeland) en potentiele sponsors.

Wacht dus eerst de plannen maar eens af.

2   1  
Badran Yanco

Zeg ik Amerikaanse investeringsmaatschappij ik bedoel Duitse. 🤓

9   3  
Ouwe Spionkop

Ik ben benieuwd waarom individuele rijke Amerikanen geld stoppen in een investeringsmaatschappij die een voetbalclub in Europa overneemt.
Is het omdat ze gewoon iets leuks met hun geld willen doen? Dat ze genieten van de successen van de clubs die met hun geld worden gefinancierd? Dat ze daar af en toe ook naar het stadion kunnen?
Of willen ze gewoon ordinaire winst op hun investering?
Ik ben geneigd het eerste te zeggen. Als jij snel geld wil maken is investeren in een voetbalclub niet de meest voor de hand liggende keuze.
De enige winst die je dan zou kunnen maken lijkt me de doorverkoop van de club met veel winst.
Maar dan zal je toch eerst moeten zorgen dat die club veel geld waard is. En dat kan alleen door door veel successen te boeken op het veld.

14   2  
Geraldo

Ben ook benieuwd naar de inhoud van de plannen.
Waar ik nóg benieuwder naar ben, is of “de tegenstanders” van welke partij er dan ook instapt, uiteindelijk bereid zijn achter de gemaakte keuze te gaan staan. Lees: hun best gaan doen om er met elkaar een succes van te maken. Of gaan ze vanaf dag 1 weer hun uiterste best doen om hun “gelijk” te halen door alles wat ondernomen wordt neer te sabelen en tegen te werken.

Bij deze; ik ga achter de uiteindelijke keuze staan die wordt gemaakt.

11   14  
GJ_NAC

Het valt mij op dat mensen hier zich druk kunnen maken over duimpjes...ga toch weg.

We zijn hier aan het discussiëren over de toekomst van onze club, niet hoe het met de duimpjes op deze website gaat. sjezus

Ik hoop dat er snel bekend wordt welke partij het betreft en of deze met een fatsoenlijk plan op tafel komt ten goede van de club en supporters. Hopelijk kan het gouden aandeel het kaf van het koren scheiden zodat het voortbestaan van onze club en onze waarden gegarandeerd blijven voor nu en de toekomst.

Daarnaast speel ik liever 10jaar in de KKD dan dat we onze identiteit op welke manier dan ook moeten verliezen aan een investeerder die onze club te grabbel gooit (alhoewel onze club door diverse personen al jaren te grabbel wordt gegooid)

8   2  
Willem 4,5

Lees voor dat er ook maar iets is beslist is weer een hoop negativiteit. Hoe kun je nu een reactie geven als er nog niets is verkocht aan wie dan ook. Afwachten is het enige wat er op zit. Straks is er nog tijd genoeg voor negatievisme.

4   2  
NAC4EVER

@Ome Cor

Dat zijn voor de verandering nog eens wijze woorden.

7   33  
Yup

Heb eens een paar voetbalwedstrijden in de VS bezocht:

Cheerleaders
Mascotte
Ingehuurde sfeervakken met capo's
Optredens in de rust

Komt helemaal goed...

39   2  
Chris W.M.

@Yup

Hoe vaak heb je dat soort activiteiten bij clubs als Liverpool, Fiorentina, Toulouse of Roma gezien? Just saying.

12   1  
Spionkop

Big NAC.

9   2  
scheppioni

Natuurlijk komen hier nu vele reacties, het is wel onze club !!
Het kan in principe goed uitpakken, al zijn er altijd twijfels over binding met ons NAC ........ ?
Laten we hopen op een stabiele eredivisie toekomst waar we horen !!! HUP NAC !

6   0  
Kinderkaartje

@Yup
En je punt is??

@BZZZ
Ik ben enorm voorstander van lokaal eigenaarschap. Toen Ons NAC zich meldde heb ik via deze site contact met ze gezocht (en gekregen) en een voor mijn doen behoorlijk bedrag gestort om hen in ieder geval financieel te ondersteunen. In de hoop dat zij iets konden bereiken.

Ik zou heel erg voor regionaal eigenaarschap zijn, maar de realiteit is dus dat er geen suikeroom in de regio is die bereid is om voldoende geld in de club te stoppen. Jammer maar helaas.

Nu die plannen niet haalbaar zijn stappen we over op plan B, en denk ik dat een Amerikaanse partij waarschijnlijk zo slecht nog niet hoeft te zijn.

@Ouwe Spionkop
Voor zover ik het kan inschatten gaat een investeringsmaatschappij dit niet doen voor de hobby/ speeltje. Dat zijn de Russen en Arabieren. Die willen anderen laten zijn hoe rijk ze zijn en hoeveel macht ze hebben.

Amerikanen investeren om nog meer geld te genereren. Het zal dus een (middel-)lange termijn plan worden. Club winstgevend maken, financieel gezond maken, prestaties laten leveren en voorbereiden op een verdere verkoop. Met deze verkoop of beursgang hopen/ verwachten de investeerders rendement te halen. Laten we zeggen periode van 8 tot 15 jaar.

Hoe ze denken dit te gaan doen is mij een raadsel. Blijkbaar hebben ze daar zelf wel vertrouwen in, anders zouden ze er niet instappen.
Want dat het ze niet te doen is om NAC, Breda, Nederland of West Brabant is duidelijk.

Enige wat we kunnen doen is afwachten. Wie of wat er ook instapt; er gaan dingen veranderen.

14   4  
Chris W.M.

Lijkt me sterk dat een Amerikaanse investeerder denkt goed geld te kunnen verdienen aan een club als NAC, door deze nu te kopen, geld in te pompen en dan over een x aantal jaar te verkopen met winst. Tenzij NAC structureel Champions League speelt gaat je winst nooit groot genoeg zijn om alle investeringen eruit te halen.

Realistischer lijkt me dat de Amerikanen ( net zoals ze dat met Den Bosch van plan zijn ) NAC gaan gebruiken als handelshuis. Jonge spelers aantrekken en opleiden, en voor veel geld verkopen. Daar is sneller veel geld mee te verdienen, meer dan met de snelle verkoop van de club.

In dat laatste geval gaat het de Amerikanen dus helemaal niet om de club an sich, gaan ze echt niet tornen aan de clubcultuur o.i.d.. Hun belangrijkste inkomstenbron zal de verkoop van spelers zijn, dus daar zal al hun aandacht en energie heen gaan. En is er dus geen reden om iets aan de club te veranderen wat clubcultuur etc.

Is dat erg? Geen idee eigenlijk. Het is niet veel anders dan wat de laatste jaren geprobeerd is. Het enige verschil is wel dat de winst van een bepaalde speler niet ( of gedeeltelijk ) ten goede gaat komen van NAC. Aan de andere kant staat daar dan wel de zekerheid van een jaarlijks sluitende begroting tegenover.

We gaan het zien, in de wandelgangen wordt gefluisterd dat het niet alleen Amerikanen zijn die erbij betrokken zijn, en ook de naam Lokhoff is meermaals voorbij gekomen. Afwachten dus.

16   3  
Geelzwartwit

Amerikanen vinden voetbal een saaie slaapverwekkende sport. 90 minuten naar een 0-0 uitslag kijken begrijpt men niet.

Als je als amerikaanse investeerder dan toch een voetbalclub in Europa wil overnemen snap ik de keus voor NAC wel.

Amerikaanse sport en zakelijke mentaliteit is gebaseerd op NOAD.
De Amerikaanse sportbeleving is Advendo.

Amerikanen zijn meesters in marketing communicatie en merchandise op dat vlak is er nog alles te winnen.

Amerikanen houden van groter denken en niet van luchtkastelen. De Gemeente Breda werkt al jaren aan internationale positie van de stad op wonen werken well duurzaamheid diversiteit en stadscultuur. Als nassau stad kan Breda een welkome gastheer en partner zijn in het positioneren van beider gezicht. Dit nog geheel los gezien van onderwerpen als top sport breda. Woningbouw. Stadion. Leisure. Shopping. Breda kan als stad heel goed een groter denker en doener als uithangbord en partner gebruiken.

Mbt lokale karakter en cultuur is NAC voor een overname ideaal. Supporters en sponsoren zijn hondstrouw. Ook hier is er genoeg te winnen. Meer waarderen en respecteren en meer bieden. Ze zijn al jaren niet verwend.

Eventuele grotere nieuwe sponsoren die geen link met de cultuur hebben zullen zelf ook om een andere reden sponsoren. Daar kan een ander type relatie manager op gezet worden.

Dan heeft NAC met de city samenwerking al de start met een beter een beter opleiding orgaan gemaakt.

Mbt sportieve cultuur zijn er al behoorlijk wat oud spelers aan boord en kan men dat gebruiken om inside out het sportieve dna vorm te geven. Denk aan spelers als Lurling.

Ik weet totaal niet wat de plannen zijn maar ik snap wel waarom er 36 kandidaten interesse hadden in deze lege huls.

Nogmaals benieuwd naar de plannen en bovenstaande zijn geen aannames maar slechts eigen inzichten die kant noch wal hoeven te raken

NAC is NOAD Advendo Combinatie
Hoop dat beide meer terugkomt

15   2  
Dionysus

Zeer goed nieuws!
Wat mensen hier lijken te vergeten is dat een commerciële partij niet in NAC stapt om het eigen ego te strelen. Zo’n partij ervaart veel druk van het management en kan slechts op een manier meer succesvol zijn: hogere winsten.
Dat betekend dat ze zeer afhankelijk zijn van de inkomsten van supporters, transfers, en de jeugdopleiding.
Ook zal de organisatie professioneler worden ingedeeld om onnodige kosten te besparen.

Voor de NAC supporter betekent dit dat er weinig vriendjespolitiek zal zijn en de belangen zijn hetzelfde: succesvol voetbal en een stabielere club.

24   3  
TheBeek

Ik zeg mcdonalds in de grachten en cheerleaders voor de wedstrijd en in de rust!

Grote schermen met reclames erop etc!

Haha nee heren cultuurbewaarders dit is sarcasme.

Maar ik zie het wel zitten. Mits een goed plan.

Laten we eerst eens alles aanhoren etc. We weten nog helemaal niks er zoveel supporters hebben hun oordeel nu al klaar.

Let's face it > we kunnen niet eeuwig in grootmoeders tijd blijven hangen!

Voetbal is business tegenwoordig. Zonder financiële steun kom je nu al bijna nergens meer. Laat staan over 5 tot 10 jaar. Over heel europa investeren mensen in voetbalclubs.

En die identiteit daar zorgen we zelf wel voor dat we die behouden.

Er is in mijn ogen niks mis met iemand die er voor zorgt dat er jaarlijks een fatsoenlijke selectie staat die gewoon meekan met de middenmoot of de subtop in de eredivisie.

We gaan toch allemaal veel liever naar Nac - Feyenoord en Nac - Willem 2 op zondagmiddag dan naar Nac - Jong az of Nac - top oss op vrijdagavond?

6   20  
Kipiani

De kans dat Manders blijft zitten wordt dan ook groter.
Deze loopjongen van de grote drie, met wel een eigen agenda, is handig en bespraakt genoeg om ook de loopjongen van de nieuwe eigenaar te worden.
Uiteraard weer met een eigen Manders agenda, waar echte relevante belangen van NAC Breda wederom niet in voorkomen.

7   37  
Scheids!

Nooit aan beginnen, kijk naar andere clubs waar Amerikanen het te vertellen hebben! Alleen dollartekens zien ze en totaal niets anders!
Dan liéver nog Vrolijk aan het roer!

17   0  
Chris W.M.

@Scheids!

Heb je voorbeelden?

26   6  
Mike

Plus minus 15 jaar wanbeleid door Nederlanders ... en iedereen gaat zich nu druk lopen maken over wat een groep Amerikanen nog om zeep zou kunnen helpen?

We hebben geen ontroerend goed meer, een manke organisatie, financieel is de bodem wel bereikt en sportief gezien kan het bijna niet slechter.

Mijn ervaring met Amerikanen is dat ze als geen ander weten hoe je succesvol een sport organisatie dient te runnen, dat in combinatie met cultuur waakhond stichting NOAD maakt dat ik niet zomaar een dergelijk idee zou afschieten op voorhand.4   4  
Sia

Is NAC on the ball. Then you hear everywhere: etc.

Goed nieuws dit.

3   3  
Sia

Silver Lake is Amerikaans, investeringsmaatschappij en eigenaar van Man City. Just saying…

8   13  
Dutchbird

Have you seen these prices for a seasonscard and a ticket for just one game? Ridiculous.
13.500 x € 150 additional and 5.000 x € 15 additional gives € 3.450.000 additional revenue in just one season. Sponsorships and sky boxes are very cheap too. We will increase this by € 1,5 milion.
They have a good youngsters education program so why pay high salaries to old guys? Get rid of them and the annual salary costs can be decreased with € 1 milion. Make the youngsters play as many matches as possible end sell two of them at the end of the season.
These first tree steps will bring us as the new shareholder an additional profit of almost € 6 milion each year. And some 5 milion on selling players.
We will make our shareholders rich very fast and ourselves even faster.

Move 'em on, head 'em up. Rawhide! Cut 'em out, ride 'em in. Ride 'em in, let 'em out. Cut 'em out, ride 'em in. Rawhide! Rawhide!

13   7  
Nicky @Josip

Duimpjes gemanipuleerd 😂😂😂🤣🤣🤣😂🤣🤣😂 lol

Alsof die dingen er toe doen... Hahah het is een supporters website.. Man man man... Lees wat (gekleurd) nieuws, reageer af en toe met iets leuks of desnoods serieus.. Geniet van alle moeite die deze gasten in deze zwaar uit de handgelopen hobby steken.... En respecteer andere hun mening. Maar als er meer dan 5% is die het hier serieus nemen of zich laten beinvloeden door duimpjes zou ik dat al echt bizar veel vinden.

Maar ik heb wel even lekker kunnen lachen vandaag... 😃

5   14  
Van coothplein

Hier in Las Vegas gooit een helicopter elke wedstrijd 10.000 dollar uit het raam. 200 supporters mogen dan het veld op en dan heb je een mooi graai festijn.
Gemiddeld is dat slechts 50 dollar de man maar er zijn er natuurlijk bij met veel meer weglopen.

Iets voor NAC?

8   10  
geheimedienst

Amerikaanse investeerders. Dat kan dus ook gewoon betekenen dat Tiesto geld in NAC zou willen pompen.
Mogelijk word de rest van de clubs zo om de tuin geleid en komen we uiteindlijk toch in handen van een Bredase ondernemer.

8   0  
bier en friet

@chris

Manchester United / FC United of Manchester? Dit is imo de meest voordelige uitleg voor de reageerders hier die vóór een buitenlands investeringsmodel zijn. Flinke investeringen om sportief succes te combineren met een winstgevende voetbalorganisatie. Maar dat betekent wel dat de club commercieel maximaal benut wordt. Vader van een vriend ging als kleine jongen al mee met z'n opa naar United, na verhuis naar NL nog paar jaar Scc gehad en om de week vliegtuig om z'n clubje te zien, maar hij is nu ook overgestapt naar FC United. Maar goed, sportief hebben ze een tijdje echt een boost gehad tov andere clubs tot die ook miljoenen aantrokken van buiten. En dat kun je belangrijker vinden dan zo'n Super League gevalletje (als voorbeeld hoe er gedacht wordt).

Is prima, maar een PL club kan commercieel en sportief zo winstgevend zijn dat het de overname en investeringen ruimschoots dekt (TV-gelden, geld uit europese competitie, commercie). Voor een club in de Ere en zeker KKD is dat lastig. Beter vergelijkingsmateriaal vind je in de belgische competitie. Helft van de clubs is al in buitenlandse handen met verschillende motieven. Soms zitten er makelaars achter die verdienen op iedere 'flip', soms wordt de club beschikbaar gesteld om een qatarees team zich klaar te laten stom voor het WK (Eupen), soms speeltuin voor een grotere club (Lommel), soms gewoon poging om club na investeringen duurder te verkopen (Tubeke, Roeselare), etc. Vele motieven, weinig voorbeelden waarbij de club er echt beter van is geworden.

Oostende is imo een groot vraagteken. Ook Amerikaanse eigenaar die er een soort moneyball-beleid voeren. Alles op computermodellen en statistieken, geeft hen wel wat kritieken. Naja, iets minder romantisch, maar geloof wel dat dit succesvol kan zijn.

7   2  
Chris W.M.

@Bier en Friet

De eigenaren van Oostende zijn dezelfde als die FC Den Bosch hebben aangetrokken. Zijn daarnaast nog eigenaar van Esbjerg FB, AS Nancy, FC Thun en Barnsley.

Allemaal niet de grootste clubs, en zijn ook niet gekocht met de bedoeling ze voor meer geld te verkopen. De Pacific Media Group wil een beetje de City Group in het klein zijn; spelers jong kopen, doorontwikkelen en voor meer verkopen.

Ik ben er van overtuigd dat de Amerikaanse investeerders die hier genoemd worden ook dergelijke plannen hebben. Let's face it, NAC en de Nederlandse competitie(s) is/zijn te klein om daar flink aan te verdienen. Enkel met talentontwikkeling en verkoop daarvan kun je geld verdienen is mijn mening.

14   7  
Tegel

Wat een geneuzel. Waar werk je zelf? Grote kans dat de grote baas een buitenlandse multinational of investeerder is. Hup NAC. Zorgen dat de cultuur van NAC bewaard blijft.. maar wat professioneler is geen ramp toch!?

15   3  
bier en friet

@chris

Nouja, ik vraag me af waar je de overtuiging op baseert dat 'onze kopers' hetzelfde willen als de kopers van Oostende. Het kan zo zijn, zeker waar, maar we kennen de naam niet, laat staan de intenties. En zeker in de lagere divisies zijn er ook vele motieven die de club niet helpen.

Zelfs jouw scenario waarbij een mini-man.city spelers stalt om zo de club op te bouwen kan fout uitpakken. Ik vind de binding met spelers die iig een paar jaar blijven essentieel om het nog 'mijn club' te noemen en zelfs een team met angelino's en garcia's zou ik niet pruimen als ze elk half jaar wisselen, maar goed, dat is persoonlijk. Ken genoeg supporters die daarvoor zouden tekenen. Maar ik wil best open minded zijn en er vanuit gaan dat ze komen op iets op te bouwen en er iets van een mix komt tussen ervaring en jeugd, succes en winst. Dan kan een 'frisse wind' best helpen, zoals mensen uit andere sporttakken ook geholpen hebben bij AZ en PSV en, zoals gezegd, geloof ik ergens ook wel in het moneyball-beleid. Prima, laten we ze niet gelijk afschieten.

Maar blijft staan dat een eigenaar ver weg een enorm gevaar kan vormen. Wat als ze een duister motief hebben of er gewoon een rotzooi van maken? Bij mannen uit Breda of een Nederlands bedrijf (Jumbo werd bv ook genoemd) speelt het imago nog mee. Zelfs de grote 3 schermen al jaren met verkoop omdat ze in het dagelijkse leven gezeik kregen (trokken intentie steeds in vanwege ego, dat terzijde). In mijn ogen is dat de proximity een soort verzekering, niet fraai, maar werkt wel. Die verzekering is er niet bij een anoniem kantoorgebouw in de States.

Als het in de toekomst dus fout gaat is er geen weg terug. Of ze nu met de beste intenties instappen of niet, dan hebben wij geen handen aan het bed en kunnen we toekijken hoe de club ter ziele gaat. Zeg niet dat het gebeurd, maar denk dat we vooraf wat kritischer moeten zijn. De weinige invloed die we hebben gebruiken om de verkoop aan een eigenaar ver weg, die dus vrijwel onomkeerbaar is, blokkeren tot we de plannen kennen. Dan kunnen de plannen alsnog mislukken, maar weten we iig wat de insteek is. Lijkt me beter dan maar hopen op het beste en een schietgebedje doen. Er staat wel iets op het spel namelijk

7   2  
Uit Je Naaht

Wat ik niet begrijp is dat er wordt gedaan alsof NAC niks waard zou zijn omdat we geen grond, stadion, of kapitaal op het veld hebben. Wat NAC heeft is een licentie en (gezien de achterban) groeipotentieel. Je bent op slechts één goed seizoen afstand van de Eredivisie: een plek waar met het ontwikkelen van spelers en het verkopen van biertjes op zich aardig te verdienen is - als je je werk goed doet.

Er bestaan bijna geen clubs die zo goedkoop zijn als NAC, waardbij er tegelijk een aardige return on investment in het verschiet kan liggen. We roepen allemaal dat NAC zijn potentie niet benut. Nou, dat zien deze Amerikanen blijkbaar ook. Die redeneren waarschijnlijk vanuit het idee: de club zelf is goedkoop, de benodigde investeringen zijn te overzien (want NAC zit niet tot de nek in de schulden) en de potentiële returns zijn prima.

Die willen dus inderdaad gewoon winst maken. Maar (hopelijk) niet via de HEMA-constructie waarin ze de tent vol schulden hangen en de benen nemen, maar gewoon door beperkt te investeren en te hopen dat zij de teringzooi wel aan de praat gaan krijgen. Als dat lukt is NAC een koopje.

12   10  
Tip

Het verdien model van onze Amerikaanse investeerder is simpel.
1. Je professionaliseert de club, je krijgt bij verkoop altijd meer dan de aankoop en kunt zo break-even spelen of bijna break-even spelen. Meer hoeft niet.
2. Intussen kun je geld verdienen met aan- en verkoop van spelers en met het goed opleiden van spelers. Dat loopt pas echt goed in een professionele organisatie. Als de verdeelsleutel van die winsten eerlijk is kun je spreken van win-win. Terug naar 1.

Emotie is prima, hoort bij voetbal, maar beleid en emotie moet ver uit elkaar blijven. Dat gaat met de Amerikanen lukken en met een lokale partij wordt dat niks.

13   3  
BZZZ

Ik weet niet, ik vind een onderbouwde mening als die van BIER EN FRIET toch informatiever leesvoer dan reacties dat je niet kritisch mag zijn want “met de tijd mee”, “wacht nu maar af”, “AZ” en “hahaha domme reacties”.

7   3  
Chris W.M.

@Bier en Friet

" De weinige invloed die we hebben gebruiken om de verkoop aan een eigenaar ver weg, die dus vrijwel onomkeerbaar is, blokkeren tot we de plannen kennen. Dan kunnen de plannen alsnog mislukken, maar weten we iig wat de insteek is. Lijkt me beter dan maar hopen op het beste en een schietgebedje doen. Er staat wel iets op het spel namelijk"

Daar is stichting NOAD Advendo Combinatie dus voor. Zij moeten beoordelen of deze constructie iets is waar NAC beter van wordt. Wij als supporters krijgen de plannen pas te horen als de kogel door de kerk is, of helemaal niet.

Ik baseer mijn gedachte hierover op mijn eigen logica. Een partij wil NAC kopen om winst te maken en heeft voor de aandelen 5-7 miljoen over. Eer dat de club interessant is om door te verkopen zit je op een totale investering van minimaal 14-15 miljoen is mijn inschatting ( nu ± 6 miljoen aftikken, eind volgend jaar promoveren is minimaal 2 miljoen bijlappen aangezien NAC geen sluitende begroting heeft in KKD en vanaf nu telkens investeren om te promoveren en er niet direct uit te vliegen ) en dan zit je al bijna op de maximale waarde die de club zal hebben. Voor geen partij is de Nederlandse competitie interessant gezien de exposure en lage TV gelden, dus waarom een club kopen waar niet heel veel meer mee te verdienen valt. Tenzij NAC tegen die tijd jaarlijks de Champions League haalt, maar dat is niet realistisch.

Een andere manier om geld te verdienen aan een club dan deze twee manieren kan ik zo 1,2,3 niet verzinnen.

7   13  
Scheids!

Chris WM

Binnen het bedrijfsleven heb ik legio voorbeelden, ook zelf van dichtbij gezien.
Met het voetbal slechts enkele, waarvan United natuurlijk het bekendste voorbeeld is. Deze club zit in een enorme wurggreep, waar ze niet meer uitkomen. De supporters willen al járen van die Amerikaanse “familie” af.
Daarnaast heb ik persoonlijk gewoon een tering hekel aan de Amerikaanse “over mijn lijk” mentaliteit!

14   0  
Wanny

Is er ooit iemand geweest die in Nederland geld verdiend heeft aan het bezitten van een voetbalclub? Daar moet toch per definitie geld bij?

9   2  
Wanny

@ Scheids!

Of dit succesvol gaat zijn weet ik niet. Daarvoor is het allemaal nog te onduidelijk en het is ook maar de vraag of het inderdaad een Amerikaanse club wordt die ons overneemt.

Wat ik wel denk is dat als je eenmaal eigendom wordt van een investeringsmaatschappij, het erg moeilijk wordt om uit die wereld te komen. Doorgaans nemen die na een aantal jaren (vaak 4 of 5) weer afscheid van hun investeringen om die tegen een hogere prijs te verkopen. Of te dumpen als het tegenvalt.

Dat soort organisaties heeft al helemaal geen enkele boodschap aan sentimenten, dus de kans dat je dan de club terug in handen brengt van supporters wordt steeds kleiner.

Een beetje hetzelfde verhaal als tig jaar terug, toen er aandelen uitgegeven werden om uit de wurggreep van de leningen te komen. Daarmee zijn we op een pad gekomen waar we nu nog steeds op zitten. Een club in handen van wat mensen met veel geld, in tegenstelling tot de vereniging die we waren.

9   3  
Molenschot Loco

Zou als dit door gaat proberen om ernie stewert te polsen of hij terug naar NAC wil komen kent de club natuurlijk!!!

13   2  
Molenschot Loco

Moet natuurlijk earnie Stewart zijn..zover ik weet nog steeds werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond.... zou een mooi duo kunnen vormen met ton lokhoff als TD en earnie als voorzitter.....

6   5  
Dun Diëe

@SCHEIDS! Dat is grappig want als spelers zo’n mentaliteit hebben kan ik het altijd wel waarderen en wordt het hier Noad genoemd.

2   21  
Hupstein

Als de grote 3 weg zijn wordt het beter....een investerings maatschappij wil knaken zien of denk je dat die inleggers verlies accepteren?....volgend seizoen in kkd alles duurder...scc;bier;merchandise sponsoring...

Maar de grote 3 zijn weg hè hè

Wordt afgrond...zie ado zie Roda....

13   6  
bier en friet

@chris w.m.

Ik denk dat we idd erg blij mogen zijn dat iemand de constructie met het 'gouden aandeel' heeft bedacht. Tot voor kort vond ik het maar een zelf-op-de-borst-kloppend-praatclubje die onderling zo nodig moesten bepalen wat de cultuur moest zijn. Nu lijken ze toch enorm belangrijk te zijn, maar zijn ze ooit echt getest?

Ik ken de ins-and-outs van de statuten niet, maar stel dat ze de verkoop echt kunnen blokkeren, tenzij er een mooi plan op tafel komt. Dan ligt er een mooi plan en worden de afspraken niet nagekomen. En dan? Krijg je dan een patstelling als bij ADO? Dat de eigenaar gewoon niks meer betaalt, tenzij ze wel mogen doen wat zij willen? Een soort chantage van een eigenaar ver weg die het niks interesseert wat er hier in de krant staat of in het stadion gescandeerd wordt. Wat is dan de slagkracht? Misschien hebben de bedenkers van Stichting NOAD met allerlei scenario's rekening gehouden en hebben zij statutair gezien veel te zeggen, dan nog is er een verschil tussen in je recht staan en je recht krijgen. Daarom vind ik het wel spannend om volledig te vertrouwen op de stichting. Niks ten nadele van hen, maar vooralsnog zijn ze imo in de praktijk nog niet getest (tegenover een buitenlandse partij).

Verder snap ik jouw redenering wel. Als een buitenlandse investeerder NAC opkoopt om er winst op te maken dan moet het subject ook wel in waarde stijgen... Ofwel de club an sich wordt meer waard en dan hebben we dus een gezonde club, ofwel er wordt verdiend op de spelers en die stijgen vooral in waarde op een hoger niveau wat ook positief is voor de club.

Het is echter ook mogelijk om op andere manieren geld te verdienen aan een club in de kkd... Matchfixing zal ik maar niet als motief noemen, want dat gebeurd hier niet (kuch, kuch). En laten we zeggen dat het leegtrekken van de club niet kan, omdat we geen geld hebben (kun je nog steeds opzadelen met schulden met rentes, maar is onwaarschijnlijk bij hoog aankoopbedrag).

Wat wel mogelijk is, is om de club te gebruiken voor de toegang tot de competitie... Kunt die plek dus 'verhuren' aan de nationaal elftal uit Midden-Oosten bv (Eupen) of uitnodiging sturen naar alle grote clubs om hun jeugd en/of van een blessure terugkerende spelers wat meer weerstand te geven in de kdd en die vergoedingen steek je dan in de eigen zak... Gaat dat dan om zoveel geld dat het 7 miljoen rechtvaardigt? Nou, kijk hoeveel city wilde investeren en aan opleidingsvergoedingen wilde betalen en dat was zonder eigenaarschap. Is dat erg voor de club? Nou, je wordt dus echt een lege huls. Als de 7 miljoen terugverdiend is kun je de aandelen desnoods gratis teruggeven, maar kunnen we echt helemaal opnieuw beginnen. 0 vermogen op het veld, 0 vermogen in kas. En als Stichting NOAD kan eisen dat de opleidingsvergoedingen naar de clubkas gaan, dan kun je als eigenaar alsnog allerlei kostenposten opvoeren tegen 10% rente met jezelf als crediteur en alsnog het geld uit de club trekken.

Ik wil absoluut geen zwartkijker zijn hoor ;), maar in de lagere divisies in het buitenland zijn er echt veel gekke dingen gebeurd. ff googlen. In NL slechts paar slechte voorbeelden (Roda, ADO en FC DB in begin), maar je ziet het gewoon oprukken. Laatst ook met dat nieuws over die jeugdwedstrijd. Tot op zekere hoogte ben ik er trots op dat Nederlanders in het buitenland naïef genoemd worden, want veel 'buitenlandse praktijken' zien we hier ook niet (of willen we niet zien). Maar denk dus wel dat we waakzaam moeten worden/blijven.

8   1  
Bzzz

@Dun Diëe: Toch een verschil of het gericht is tegen een tegenstander op het veld - of gericht tegen sponsors, cultuurbewakers, supporters, etc..

15   8  
Martinus

Wat ik hier vooral volop lees zijn aannames. Hoe kun je nu een mening hierover vormen met de info die je nu hebt?

Als je stelt dat een lokale ondernemer ook een goed plan kan uitwerken of juist niet, kan een buitenlandse investeerder ook erg betrokken blijken of juist niet.

Het is bijzonder, en zelfs zorgelijk, dat op basis van onderbuikgevoel een potentiële buitenlandse investeerder al met 3-0 achter staat...

11   4  
Nonkel Frans

Martinus

Iedere partij die zoals de krant stelt " mogelijk" in beeld is, staat op dit forum met 3-0 achter. Ongeacht waar ze vandaan komen. Als er fesuggereerd zpu worden dat een NLse partij in beeld is krijg je ook gespeculeer en doemscenarios.

Eenvoudig omdat er te weinig info is.


8   3  
Oosterhout3

Hoop niet op een Lokeren 2.0

Investeringsmaatschappijen kunnen ook de prijs scc fors omhoog gooien, want tja.. als we onze cultuur willen behouden moet daarvoor betaald worden.
Immers, supporters zijn vervangbaar voor zulke Investeringsmaatschappijen.
De sponsoren(mkb) idem dito
Grote sponsoren komen voorlopig niet(want niet op tv, niet online te volgen etc)

Gevolg is dat investeerders niet investeren, maar de club hun geld laat lenen....

Uiteindelijk zullen ze weer afhaken en zit nac met een aardige selectie en miljoenen schuld(het fc twente verhaal)

Zie iedereen dan maar weer aan te laten haken....

8   5  
Chris W.M.

@Bier en Friet

In theorie kan er een situatie ontstaan die jaren duurt; de aandeelhouders komen met een kandidaat, de stichting blokkeert de overname en schuift binnen 6 weken een andere kandidaat naar voren, de adh wijzen deze af, en het hele proces begint weer van voor af aan. In de tussentijd maken de adh geen cent over, dus het is een risico wat heel erg verkeerd kan uitpakken voor de club. Laten we dus hopen dat het écht gaat om wat het beste is voor de club en het geen strijd tussen ego’s gaat worden.

In de door jou genoemde scenario’s vergeet je wel rekening te houden dat de overname óók nog moet worden goedgekeurd door de KNVB. Als er ook maar het vermoeden is van dubieuze praktijken of onduidelijkheid over de herkomst van geld oid dan gaat de deal ook niet door. Zijn dus al 2 sloten op de deur waar de kandidaat langst moet met een aantoonbaar goed verhaal voordat het zover is.

9   13  
Tip

Op basis van welke kennis kan de stichting NOAD bepalen of een deal goed of slecht is. Hebben zij die kennis ? Of gaan ze die expertise inhuren ? Of gaan ze een referendum houden onder de supporters van doen of niet ? Maar goed we zullen eerst maar eens nadere info afwachten.

6   4  
GeelZwarHart

Ons NAC kopen is goed als je als investeerder successen wilt boeken. Slechter als nu kan haast niet.

14   3  
Chris W.M.

@ TIP

Van de mannen van De Rat begrepen dat de heren van de stichting zich al 8 jaar hierop voorbereiden, zeer goed voorbereid zijn en ondersteunt worden door diverse experts op dit gebied. Zij zullen zich dus echt niet alleen op basis van sentimenten laten leiden.

16   9  
Dun Diëe

@Bzzz

Jij gaat er bij voorbaat al vanuit dat een nieuwe eigenaar van buiten West Brabant tegen supporters en cultuur bewakers is. Je zou je bijna gaan afvragen wie van de partijen nou de louche club is.

Het is alsof je nieuwe buren krijgt en op de eerste dag meteen al zegt: “oh maar die lui die daar vandaan komen zijn bloed irritant”. Ik kan je op een briefje geven: dat worden de meest irritante buren die je ooit gehad hebt. Maar dat ligt niet aan hen.

8   2  
Dutchbird

De plannen en de hardheid daarvan goed bestuderen en vervolgens bij twijfel niet inhalen. Ik reken op het beoordelingsvermogen van de mensen achter het gouden aandeel en op hun adviseurs. Gewoon je werk doen en je niets aantrekken van eventuele intimidaties door van Aalst, van Weelde, Burema, hun adviseurs of de kandidaat aandeelhouder.

De taak is redelijk duidelijk omschreven en waar nodig in het voordeel van de volksclub te interpreteren. Desnoods via een gang naar de rechter je gelijk halen.

8   1  
bier en friet

@chris w.m.

Oké, zeker hopen dat het niet zo'n eindeloos gepingpong wordt idd.

Van de KNVB verwacht ik niet zoveel. Aan de voorkant heb je wel een externe partij met eigen experts, die de kopende partij en diens plannen onder de loep kunnen leggen. Dat is zeker waardevol en ik geloof best dat er op papier een goed plan komt te staan. Maar als de koop beklonken is en de praktijk wijkt sterk af van de theorie, dan heeft de KNVB weinig stokken om mee te slaan die de club zelf niet raken. Puntenaftrek? Dreigen de licentie in te trekken? Financiële boetes?

27   9  
Ouwe spionkop

Waarom nemen Amerikaanse beleggers een club over?
Omdat ze er potentie en winst in zien.
NAC is voor deze lui een ideale club om over te nemen. Nu al 15.000 man in het stadion onderin de eerste divisie. Stel je voor dat ze club mee kunnen laten draaien in de subtop van Nederland. Dan kan je een stadion bouwen voor minstens 25.000 of 30.000 man.
Dus investeren in onroerend goed en gebouwen rond dat stadion.
Dan de bijkomende zaken als merchandise (daar doet NAC nu vrijwel niks mee), denk aan streaming van de wedstrijden, verkoop spelers en ga zo maar door. De hele markt ligt open.
Geen idee hoe groots die Amerikanen dit willen aanpakken maar NAC is een slapende reus.
Dat hebben die yanks goed gezien.

8   5  
NAC!!!

Eens met @oude spionkop!

NAC is idd een slapende reus, de mogelijkheden zijn enorm. Maar er is eerst veel geld nodig. Eens alles op poten kan je gaan oogsten van de geïnvesteerde jaren.
NAC in de ere laten groeien is een enorme uitdaging voor een investeerder. Alsook enorme mogelijkheden met een nieuw stadion selectie en alles rond het stadion. Ook zullen sponsoren zich terug opnieuw in Breda melden!! De jaren terug beleven zoals destijds met Amoah, Zwaanswijk enz.. het zou toch leuk zijn.

Heel de achtergrond kwa supporters en mogelijkheden met de club is zeer interessant voor zulke mensen, we leven in een andere maatschappij, mits goed onderbouwde normen “hoe NAC is en leeft” zal daar zeker in meespelen. Die normen kunnen wij als supporters bewaren en bewaken. We leven niet meer in de oertijd hè

3   7  
Van Coothplein

Zeg, een investeringspartij hoeft dit niet echt als winstgevend te zien. Ze hoeven het alleen maar als potentieel winstgevend zien te verkopen aan hun klanten. Ze verdienen immers een percentage aan het opzetten van de deal en daarna een handelingsfee van het portfolio per jaar.

Dus, ze moeten funds raisen bij hun klanten. Dan noem je het een investering met een potentieel zeer hoog rendement, automatisch gepaard met een hoger risico. Koppel er een belastingvoordeel voor je klanten aan. Vind een paar partijen gek genoeg om er bij elkaar 8 miljoen voor neer te leggen. Strijk daar vervolgens 3 procent van op.
De winst potentie kan je 20 jaar lang vol houden tegenover je klanten. Alleen als NAC failliet gaat is het geld namelijk echt weg. Bovendien kan je het altijd verkopen aan een andere investeringspartij en het geld van je klanten herinvesteren in iets anders. Intussen hebben je klanten al die jaren een belastingvoordeel en met een beetje mazzel een rendement dat net de inflatie verslaat en strijk jij als investeringspartij al die jaren een mooi percentage op. En de medewerker die dit voor elkaar krijgt heeft een lekkere commissie te pakken.

3   10  
Semsi

Ik ben alleen bang dat bij een deal met die Amerikanen onze luchtfietser aanblijft.

Wat denken jullie?

4   12  
Tip

Dank @Chris W.M. Wie zitten eigenlijk in de commissie , of is het een stichting, gouden aandeel ? Ik dacht Addy Brouwers ……. Tsja stel dat ze reden hebben om de koop te blokkeren. Dan kunnen ze het beste proberen , denk ik, mee te gaan denken in het aanpassen van de plannen. Als ze met een een andere partij moeten komen om te kopen wordt het ingewikkeld vrees ik. Dat zal dan , vermoed ik , Ons NAC zijn. Tsja… Ik geef toe ik ben aan het speculeren maar dat is gelukkig niet verboden. Wederom naar mijn mening een goeie reactie van @DunDiee. 👍

5   14  
Tip

@Semsi. Geen poppetje invullen nu vind ik. Bij een goed systeem gaan mensen ook goed of beter functioneren. Ik persoonlijk vind dat je de nieuwe eigenaar niet voor de voeten moet gaan lopen. Wie betaalt bepaalt.

8   3  
BZZZ

@DUN DIËE

Ik ben inderdaad niet voor overname door buitenlandse investeerder. Ik geloof niet in sprookjes. NAC wordt dan gewoon een schakel in de handel in spelers.

Maar het was heel duidelijk dat de mentaliteit die bedoeld werd over buiten de lijnen ging.
Waarop jouw reactie is dat we die binnen de lijnen wel waarderen.
Ik stel alleen maar dat dat twee verschillende dingen.

Lekker reacties verdraaien.

10   11  
Tipex

Wel gaaf om Donald Trump straks op de hoofdtribune te zien zitten. hahahahaha

12   10  
Kinderkaartje

@Semsi

Met Tip eens (wel meer de afgelopen 24 uur.) dat het weinig zin heeft om nu al op zaken vooruit te lopen vwb de personele invulling omdat het allemaal maar geruchten zijn.

Maar als het daadwerkelijk een Amerikaanse investeringsmaatschappij betreft dan heb ik een geruststellende mededeling voor je.

Manders is dan een van de eerste die gaat wieberen.

Die Amerikanen gaan dan een groeipad uitzetten voor 3 jaar en gaan per kwartaal bekijken of je aan de doelstellingen voldoet. Mis je twee achtereenvolgende kwartalen dan kan je je biezen pakken.

Manders kan niks en presteert niets, behalve gebakken lucht en praatjes verkopen. Daar komt hij bij een Amerikaanse investeringsmaatschappij nooit mee weg.

Aantoonbare cijfers en resultaten moeten er zijn. Up or out.

Zulke investeerders weten donders goed dat het stukken goedkoper is om iemand als Manders meteen buiten te donderen dan hem nog twee jaar aan te laten modderen.

18   12  
BZZZ

@TIP

Vooraf moet iedereen zn muil houden, want we kennen hun plannen niet.

En waar je al een voorschot op geeft:

Achteraf moet iedereen zijn muil houden ‘want wie betaalt bepaalt’.


Soldaatjes.

27   18  
[email protected]©️

NAC is meer dan sportief succes, NAC heeft zijn eigen tribunecultuur die groter is dan de prestaties op het veld. Zelfs bij Feyenoord blijven supporters weg als het sportief minder gaat.
Een overnamekandidaat die uitsluitend voor sportief succes gaat en de supporterscultuur negeert zoekt maar een andere club om zijn geld uit te geven.

4   17  
ton

N AC BLIJFT NAC NIET LATEN OVERNEMEN DOOR DIE VS MANNEN DE DERBY KOMT NOOIT MEER TERUG TEGEN DIE STILMPIES

10   5  
NAC4EVER

Hopelijk een deal met een kapitaalkrachtige partij i.p.v. Ons NAC zonder budget en met veel te veel personen met invloed. Ik voorzie in dat geval een "l'Histoire ce repete" scenario met veel te veel aandeelhouders

5   2  
Nero

Barca barca bredaaaaaaaa komt eraaaaaaannnnn

10   3  
Tram

In 40 jaar heeft onze eigen lokale 1e, 2e, 3e, 4e en 5e colonne er weinig van weten te maken. Natuurlijk lopen we risico op ellende maar dat lopen we met elke nieuwe koper. Ook met OnsNAC, hoe sympathiek dat ook klinkt. De wereld verandert en de voetballerij verandert mee. Of je wil of niet..
Hoe dan ook worden het in veel opzichten spannende tijden. Hup NAC!

4   8  
sprang-capelle

Wat zien Amerikanen zonder enige voetbalcultuur of know how, in NAC? Investeringsmaatschappij? Handelshuis Breda Yankees?

Bomen groeien zeker weer tot de hemel bij deze gladjakkers?

Laad alle berichten na dit bericht in