Wij gaan niet opzij

Azzagari kan zich weer focussen op het voetbal

DeWeesJr

Yassine Azzagari mocht afgelopen vrijdag na lang blessureleed weer minuten maken in het eerste elftal van NAC. Vanaf nu is het volgens de middenvelder zaak om sterker te worden.

Azzagari maakte in de voorbereiding indruk bij NAC. De jongeling had een plaats bemachtigd in de selectie en zou de stand-in worden van Verschueren en/of Ivan Ilic. Totdat hij in een wedstrijd last kreeg van zijn Kniepees. Een blessure die in hem in het verleden ook al eens trof. 

Na een aantal maanden kon Azzagari weer minuten gaan maken bij NAC onder 19. De knie hield het in die wedstrijden goed vol waardoor de 18-jarige Azzagari weer volledig fit is. 

Azzagari moet nu op een hoger niveau in balans blijven en vooral leren van zijn medespelers. Zo leert de middenvelder veel van Arno Verschueren en Nacho Monsalve. Ook zijn maatje Van Hecke houdt hem scherp. De twee jongelingen kennen elkaar al een langere tijd en speelde samen bij JVOZ.

De aandacht ligt vanwege zijn postuur op het kweken van massa. Het is de bedoeling dat de middenvelder sterker wordt maar dit niet ten koste gaat van zijn snelheid. Hiermee is hij druk bezig samen met de technische staf, en ook thuis wordt er goed gekeken naar de voeding. 

Om meer kilometers te maken speelde Azzagari een dag na zijn invalbeurt mee bij NAC onder 19. "Ik merk aan mezelf dat ik veel dingen beter moet doen. Eerst aan mezelf werken en van daaruit rustig verder kijken. Uiteindelijk wordt geduld een keer beloond. Ik ben jong en gretig en moet kritisch naar mezelf zijn, dan komt het daarna hopelijk goed."

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
30 Reacties
74   2  
Brecht

Met zo'n speler krijg je voetbal in de ploeg. Dit zijn spelers die de bouwstenen zijn voor de toekomst. Nu nog Boussaid linksbuiten zetten en Bohui rechtsbuiten en we zijn vetrokken voor de lange eindsprint

17   1  
seuter

Dit geeft hoop voor de toekomst.

34   1  
Bart

Vind dit echt een fijne voetballer die stiekem veel potentie heeft, tegen Zwolle vorig jaar liet hij zich al goed zien verwacht nog veel meer van hem dit jaar!

74   2  
Brecht

Met zo'n speler krijg je voetbal in de ploeg. Dit zijn spelers die de bouwstenen zijn voor de toekomst. Nu nog Boussaid linksbuiten zetten en Bohui rechtsbuiten en we zijn vetrokken voor de lange eindsprint

17   47  
Real Robert

Goed, dat we zulke talenten hebben, maar helaas winnen we daar nu niet de oorlog mee.
Die winnen is zowiezo onmogelijk met de zwakke selectie die we nu hebben.
Al het geld is op! Een lijst met weggegooide salarissen maakt serieuze versterkingen onmogelijk. Kali, Carolina, Filipovic, Stokkers, Reuvers, e.a en dan nog 2 buitengeschopte trainers, die naar ik aanneem, hun salaris over de hun contractperiode volledig opeisen.
En eind van het seizoen weer ontslagvergoedingen voor het falende huidig management?
Een soap met een jarenlang verblijf in de 1e divisie.

9   2  
Basje

Eens met Brecht

Off topic; waarschijnlijk zal het vast wel ergens staan maar wanneer komt de nieuwe podcast uit? Kan niet wachten 😆🤩

10   0  
DeWeesJr (BSR)

@Basje

Die kan je morgen verwachten!

11   4  
Ivo

Het lijkt me ook een jongen die nog kan groeien. Maar laten we niet verwachten dat hij dit seizoen voor ons het verschil gaat maken. Rustig brengen en laten leren. Volgend seizoen is een verhuurperiode aan Helmond is zeker een optie. Veel spelen is belangrijk voor dit soort jongens. Nu kan hij nog meedoen bij de jeugd maar volgend seizoen niet meer.

17   1  
Buurman

Gaat er volgens mij bijna zeker komen. Heeft logisch nog tijd nodig. Rustig inpassen.

11   2  
Chris W.M.

@Ivo

Alleen verhuren als we zelf in de Eredivisie spelen. Anders erbij houden, gaat echt wel genoeg minuten maken in de KKD.

"De aandacht ligt vanwege zijn postuur op het kweken van massa. Het is de bedoeling dat de middenvelder sterker wordt maar dit niet ten koste gaat van zijn snelheid. Hiermee is hij druk bezig samen met de technische staf, en ook thuis wordt er goed gekeken naar de voeding."

Tip voor de technische staf; pak de sportschool lidmaatschap kaart af van Dogan en geef die aan Azzagari. Dan heeft hij binnen no-time meer massa. Moet alleen wel op tijd ingrijpen voordat het, net zoals bij Dogan nu het geval is, zijn souplesse gaat beïnvloeden.

18   4  
ome cor

Liever Azza dan Ivan denk ik met het oog op de toekomst.
Maar dat komt ook omdat ik hogere verwachtingen had van de Ilic brothers

22   2  
van Bins

Het viel mij op dat hij wel veel groter was dan de rest op het veld.
Ik denk dat als hij doorbreekt echt een sterkhouder op het middenveld kan worden voor ons, samen met van Hecke erachter.

@chris w.m. Dogan vond ik erg snel tegen Jong Az en volgens mij is hij ook een aantal kilo afgevallen. Dus houden maar die pas, schaf er eentje extra aan zou ik zeggen.

10   0  
fvf6

Goede zaak om die jongen er bij te hebben , daar kunnen we nog veel plezier aan beleven , deze jongen staalt voetbal uit .

7   0  
sjef de gevulde koek

In de basis en snel. Word een goede speler altijd in beweging en iemand met een versnelling.

11   28  
Mike

Waar blijft de nieuwe trainer? Het getuigt van een hoge mate van amateurisme dat dat zo lang moet duren!

11   0  
Naccie1912

@Mike
Ik meen te herinneren dat dit voor 7 februari rond zou moeten zijn, dus ik ben benieuwd.
Ben eerder benieuwd of er echt niemand zal gaan vertrekken en er dus nog eventuele versterkingen bij gaan komen, nog maar 1,5 week te gaan.

10   8  
Cool Hand

Hopelijk komt er geen nieuwe trainer. Wat moet een nieuwe trainer op dit moment bij NAC? Laat Weijs dit seizoen afmaken en ... (ik wilde typen 'en begin plannen te maken voor volgende seizoen', maar ja, het is NAC hé).

14   0  
Barry

Die diepe bal op Dogan is misschien wel de eerste bal die over de verdediging wordt gelegd in weet ik veel hoeveel tijd...

2   2  
Ivo

@Chris WM

Ik ga er voorzichtig vanuit dat Verschueren blijft, dat Ivan Ilic na dit seizoen weer vertrekt en dat er nu of in de zomer minimaal 1 controlerende middenvelder met ervaring komt. Het contract met van der Gaag loopt af. Dan zou Azzagari de 3e speler voor de 2 controleursposities worden en dan moet je hem erbij houden.

Maar als er nog een versterking komt, en Azzagari wordt de 4e speler voor die posities, dan zou ik hem verhuren zodat hij voldoende speeltijd heeft in een 1e elftal. Helmond zou dan een prima optie zijn.

Agougil is er trouwens ook nog, maar die is van 2002 en mag volgend seizoen ook nog in de jeugd spelen.

12   11  
Ivo

Even off-topic: Het is 20 januari. Alle KKD-clubs behalve NAC hebben al een of meer transfers afgesloten. Gaat er nog wat gebeuren?

14   2  
Wanny

Mooi dat ie weer terug is en minuten kan maken. Vond het ook goed dat Weijs ervoor koos om hem in te brengen bij 3-0. Op zulke moment moet je jonge gasten een kans geven.

De invalbeurt van Azzagari was wel erg matig overigens.

6   1  
Peerke

Fijne speler voor de toekomst. Verdedigend mag het wat kordater. Stond bij de tegengoal van JAZ lucht te dekken.

1   10  
Arie

@Chris W.M. , IVO

Jullie als over het algemeen genomen welingelichte bronnen, loopt de deal met City na dit jaar niet af?
Zou meen ik goed zijn, daar je dan niet per se jongens als Ilic hoeft in te passen en hoeft te gaan pronken met een afdanker als Roseler.

8   2  
Chris W.M.

@Arie

De deal is in April 2016 officieel geworden, met een looptijd van 5 jaar. Loopt dus pas volgend jaar af.

Verder zou ik Rösler zeker niet willen bestempelen als afdankertje. Vast waarde in de Noorse jeugdelftallen en in Noorwegen onder 18 (meen ik) ook aanvoerder. Die kan echt wel wat, maar wilde liever vastigheid voor een x aantal jaar dan het risico lopen jaar na jaar verhuurd te worden. Ga er maar vanuit dat net als de Angelino deal er een vast bedrag is vastgelegd waarvoor City hem mag terugkopen.

9   1  
Michel

@Arie

City jeugd afdankertjes noemen is niet helemaal fair: Angelino, Mari, Ambrose, Manu zijn zeker ook niks? Tuurlijk heb je ook Barkers en Faupala’s maar goed, die hadden we in het verleden ook en die kosten toen een pak meer.

City is aanvullend op een goede basis die je zelf legt, en niet zoals Smulders deed je basis laten vormen.

8   13  
Moppernac

Mooi Van der Venne is net op tijd weg bij G.a.e. , maar hebben er geen verkeerde speler voor terug genomen, namelijk AhanNACh ex Almere city speler die nu bij Britton speelde.
Met die naam (ahanNACh ) paste hij beter in de selectie van NAC .
Was bij Almere een van de betere en had ik graag bij NAC gezien.
Dus heren directie wakker worden en ga eens aan het werk en haal versterking erbij

5   1  
Badeend

Wanny, ik ben blij dat jij het zegt, ik kon alle euforie hier al niet plaatsen. Ik geloof best dat deze jongen heel wat kan, maar afgelopen vrijdag waren alle drie de wissels heel erg matig.

3   15  
YLLWBLCK

Gewoon accepteren dat we met dit team zonder versterkingen de 2e seizoenshelft afmaken. Zorgen dat het team weer trots en zelfverzekerd wordt en in de zomer mannen met charisma en talent aankopen. Hopen dat we met 9000 echte fans overblijven (want meer is statistisch gezien ook in ons stadje niet haalbaar, hoe stoer we ook over 16k praten) en die andere toeristen die geen eigen club in de regio hebben wegblijven. Trots, talent en charisma op het veld en op de tribune. Die negativiteit hier leest geen hond meer en het helpt niets of niemand. Ja, het is allemaal kut en het wordt nog kutter. Gas er op en bouwen aan de toekomst. Al die profeten en beterweters hier... zorg voor een zinvolle bijdrage in welke vorm dan ook of haak gewoon af. 9000 is genoeg voor de club

15   1  
Sjef de gevulde koek

Vroeger riepen we succes tegen Heracles. Deze club verkoopt z’n back voor 4 miljoen en heeft onze dessers in de spits lopen. De tijd heeft niet stil gestaan we lopen mijlen ver achter en we gaan lekker door. Tim gilissen niet nemen maar een rare Belg. Wat had die jongen hier goed gepassen om de boel hier op te zetten. Maar nee altijd maar rare mensen met rare verledens. Gewoon een nuchtere normale vent met voetbalverstand mag hier blijkbaar niet werken. Zucht

6   3  
Ivo

@Sjef

Ik begrijp er ook geen kont van. We hebben in de zomer spelers gehaald die alweer weg mogen, spelers gehaald die niet meer spelen, en spelers gehaald die al het hele seizoen geblesseerd zijn.

Uitzonderingen: Olij, Riera, Dogan. De rest, daar is allemaal wel wat mee aan de hand.

En dan hebben we 3 huurspelers gehaald die altijd spelen (part of the deal?) maar amper oog hebben voor hun medespelers.

Dan hebben we ook nog 5 spelers verhuurd zijn en 2 die "vergeten" zijn en alleen nog met het 2e meedoen.

En dan is er nog een kerkhof aan oud-trainers en assistenten die nog op de loonlijst staan. Zo geven we een godsvermogen uit maar uiteindelijk is het allemaal net niet of helemaal niet.

Wat een club, wat een puinhoop.

0   0  
Arie

Volgens mij loopt hier die spelverdeler rond die ze willen halen! Gooi der maar in, kost niks.

Stuur BVtjes Ilic en Boussaid terug naar hun club.

Een middenveld met Azzagari, Van der Gaag en Verschueren is beter dan met Ivan Ilic en Boussaid.
Snepvangers, als je die terughaalt, kan Allouchi prima vervangen of zelfs BV Luka.
Geef de jeugd nou eens een ECHTE kans, dit is het moment.

Laad alle berichten na dit bericht in